Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-05-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επισιτιστική κρίση
  • [02] Ρόδος: ψηφίστηκε ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός
  • [03] Νέα συνάντηση με θέμα το Σκοπιανό
  • [04] 30 νεκροί σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας
  • [05] H Α. Παπαρήγα στη Κούβα

    [01] Οικονομία

    "Αγγίζει" και την Ελλάδα η

    Επισιτιστική κρίση

    1/5/2008 9:39:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΝΕΤ

    Και στην Ελλάδα η διεθνής επισιτιστική κρίση προκαλεί προβληματισμό. Η χώρα μας παράγει ετησίως μόλις 400.000 τόνους μαλακό σιτάρι και για να καλυφθούν οι ανάγκες εισάγουμε 1 εκατομμύριο τόνους, ενώ οι τιμές έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Ήδη έχουν δοθεί οικονομικά κίνητρα για να στραφούν κι άλλοι έλληνες αγρότες στην παραγωγή του μαλακού σιταριού. Χειρότερα είναι τα πράγματα στο καλαμπόκι και το ρύζι, όπου η Ελλάδα εξαρτάται από τα παγκόσμια αποθέματα δημητριακών.

    [02] Πολιτισμός

    Βρετανία

    Ρόδος: ψηφίστηκε ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός

    1/5/2008 8:57:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Ρόδος ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη και ο πέμπτος στον κόσμο σε μια δημοσκόπηση που διενήργησε η διαδικτυακή υπηρεσία ταξιδιωτικών συμβουλών TripAdvisor. Σύμφωνα με τους ειδικούς στον τουριστικό τομέα, παρά την τρέχουσα οικονομική κρίση, την αύξηση στις τιμές των καυσίμων, τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και το χάος στα αεροδρόμια, τα ταξίδια παραμένουν πάντα δημοφιλή και ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Ο επόμενος δημοφιλέστερος ευρωπαϊκός προορισμός, μετά τη Ρόδο, είναι η πόλη Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Κορυφαίος προορισμός σε όλο τον κόσμο ψηφίστηκε το Μίλφορντ Σάουντ, ένα φιόρδ στα νοτιοδυτικά του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας, χάρη στο πανέμορφο ορεινό τοπίο του. Στη Νέα Ζηλανδία βρίσκεται και η δεύτερη προτίμηση των ταξιδιωτών, η πόλη Κουίνσταουν, που φημίζεται για τα εξτρίμ σπορ. Δημοφιλέστερη χώρα αναδείχτηκε η Ιταλία με επτά πόλεις στους 25 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Συνολικά, στην παγκόσμια κατάταξη, το Αμάλφι βρέθηκε στη 15η θέση. Άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που μπήκαν στην εικοσάδα είναι η Σιένα της Ιταλίας, το Ντινγκλ στη νοτιοδυτική Ιρλανδία και η Μπριζ στο Βέλγιο.

    Να σημειωθεί ότι η TripAdvisors έχει έξι εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και κάθε μήνα δέχεται περίπου 25 εκατομμύρια επισκέψεις στις σελίδες της.

    [03] Πολιτική

    Α ύριο στη Νέα Υόρκη

    Νέα συνάντηση με θέμα το Σκοπιανό

    1/5/2008 8:22:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Νέα συνάντηση με τον Έλληνα διαπραγματευτή Αδαμάντιο Βασιλάκη για το θέμα των Σκοπίων, θα έχει αύριο, στη Νέα Υόρκη, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. Εν τω μεταξύ ο τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ θα βρίσκεται μέχρι την ερχόμενη Κυριακή στα Σκόπια κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι ως επίτιμος προσκεκλημένος, στη 15η Σύνοδο Αρχηγών των Κεντροευρωπαϊκών Κρατών.

    Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ ο οποίος από σήμερα πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στην γειτονική χώρα, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι τα Σκόπια δεν έλαβαν πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ .Ο Τούρκος πρόεδρος, υπενθύμισε την υποστήριξή που προσέφερε η χώρα του, για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και έκανε γνωστό ότι η Τουρκία και στο μέλλον θα υποστηρίζει την ένταξη της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

    [04] Ιράκ

    Βαγδάτη

    30 νεκροί σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας

    1/5/2008 8:09:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: AΠE

    Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 75 τραυματίστηκαν σήμερα στην πόλη Μπάλαντ Ρους της επαρχίας Ντιγιάλα, στα βορειοανατολικά της Βαγδάτης, σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας, όπως ανακοίνωσε ο ιρακινός στρατός.

    Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο ένας βομβιστής πυροδότησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο ήταν ζωσμένος, κοντά στο νοσοκομείο της πόλης. Καθώς έσπευδαν στην περιοχή περαστικοί για να βοηθήσουν τους τραυματίες, ο συνεργός του πυροδότησε τη δεύτερη βόμβα.

    [05] Πολιτική

    Συνάντηση με τον Ραούλ Κάστρο

    H Α. Παπαρήγα στη Κούβα

    1/5/2008 8:03:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: NET 105,8

    Συνάντηση με τον Ραούλ Κάστρο είχε η Αλέκα Παπαρήγα, που βρίσκεται στην Κούβα επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΚΕ. Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε στον πρόεδρο της Κούβας την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος της χώρας μας στην πάλη του κουβανικού λαού κατά των ιμπεριαλιστικών επιβουλών, για την υπεράσπιση των κατακτήσεών του και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 1 May 2008 - 20:50:00 UTC