Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-05-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ντ’ Αλέμα, για την ήττα των προοδευτικών
  • [02] Ρεκόρ σε νέα κρούσμα ενός ιού του εντέρου
  • [03] Θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους
  • [04] Τουλάχιστον 351 οι νεκροί απ' τον Ναργκίς
  • [05] Άρχισε η επιστροφή των εκδρομέων
  • [06] Πέρασε από Ν. Σμύρνη ο Παναθηναϊκός
  • [07] Αντεπίθεση Ριβάλντο σε Κόκκαλη
  • [08] Η ΑΕΚ νίκησε τον Άρη και ελπίζει
  • [09] Αλαζονική εμφάνιση του Κόκκαλη
  • [10] Πρωταθλήτρια η Μπάγερν
  • [11] Στο κόλπο της ανόδου ο ΠΑΣ
  • [12] Ξέφυγε πέντε βαθμούς ο Διαγόρας
  • [13] Το Μαρούσι έκανε το "μπαμ"
  • [14] Κοντά στον τίτλο η Μάντσεστερ

    [01] Κόσμος

    Ρώμη, Ιταλία

    Ο Ντ Αλέμα, για την ήττα των προοδευτικών

    4/5/2008 9:00:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    "Μια βαριά ήττα. Μια ήττα που είχε ωριμάσει εδώ και καιρό, διότι η αρμονική σχέση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την Ιταλία, ξεκίνησε το 1994 και δεν διεκόπη ποτέ". Με τα λόγια αυτά, σχολίασε την ήττα της κεντροαριστεράς, στις πρόσφατες βουλευτικές και δημοτικές εκλογές, ο απερχόμενος Ιταλός υπουργός των Εξωτερικών, Μάσσιμο Ντ Αλέμα, μιλώντας σε εκπομπή του τρίτου τηλεοπτικού καναλιού της ΡΑΙ. Ο Ντ Αλέμα,( που έχει διατελέσει επικεφαλής των "Δημοκρατικών της Αριστεράς" και πρωθυπουργός της χώρας), τόνισε ότι "ξεκινώντας από τις κατά τόπους κοινωνίες, πρέπει να προσπαθήσουμε να συσπειρώσουμε όλες τις δυνάμεις που αντιτάσσονται στην δεξιά. Τα εκλογικά συστήματα της Ιταλίας υποδεικνύουν, άλλωστε, στο "Δημοκρατικό Κόμμα", να μην συνεχίσει να "κατεβαίνει" υποχρεωτικά μόνο του στις εκλογές, διότι με ποσοστό 33%, δεν μπορεί να θεωρείται αυτάρκης".

    Αναφερόμενος ο Ντ Αλέμα, στις θεσμικές αλλαγές- αρχίζοντας από εκείνη του εκλογικού νόμου- πρόσθεσε ότι "θα μπορέσουν να γίνουν πράξη, μόνον αν η δεξιά, περιορίσει την διάθεσή της, να μονοπωλεί την εξουσία όλων των κρατικών θεσμών".

    Στο μεταξύ, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συνεχίζει τις συναντήσεις του, για την οριστική επιλογή των υπουργών του. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου της Ρώμης, οι υπουργικές θέσεις δεν θα ξεπερνούν τις 18, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη ο "Καβαλιέρε", θα πρέπει να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, για να του παρουσιάσει την σύνθεση της κυβέρνησης. Την Πέμπτη -εκτός απροόπτου- η τρίτη κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, αναμένεται να ορκισθεί ενώπιον του Προέδρου Ναπολιτάνο, στο Κυρινάλιο μέγαρο.

    [02] Κόσμος

    Πεκίνο, Κίνα

    Ρεκόρ σε νέα κρούσμα ενός ιού του εντέρου

    4/5/2008 8:26:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

    Τον αριθμό ρεκόρ των 622 νέων κρουσμάτων ενός ιού του εντέρου, γνωστού ως ο εντεροϊός 71 (EV71), κατέγραψε χθες, Σάββατο, σε μία ημέρα μια επαρχία της ανατολικής Κίνας, μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Με τα νέα κρούσματα ανέρχεται σε 5.151 ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον εντεροϊό 71 στην επαρχία Ανχούι, πρόσθεσε το πρακτορείο, επικαλούμενο τις υπηρεσίες υγείας της επαρχίας. Από τον ιό η πόλη της επαρχίας που έχει πληγεί περισσότερο είναι η Φουγιάνγκ, στην οποία έχουν καταγραφεί 362 κρούσματα. Τα συμπτώματα του ιού EV71 είναι πυρετός, πληγές στο στόμα και εξάνθημα με φουσκάλες. Πρόκειται για μια κοινή παιδική ή βρεφική ασθένεια, η οποία συνήθως δεν είναι θανατηφόρα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο για Μολυσματικές Ασθένειες. Οι εντεροϊοί μεταδίδονται κυρίως μέσω της επαφής με πληγές ή περιττώματα και προκαλούν υψηλό πυρετό, παράλυση, ακόμα και εγκεφαλίτιδα. Δεν υπάρχει εμβόλιο ή συγκεκριμένα αντιβιοτικά για την πρόληψη και θεραπεία των ιών αυτών.

    [03] Κόσμος

    Κίνα -Θιβέτ

    Θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους

    4/5/2008 8:20:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Τη συνέχιση των συνομιλιών τους αποφάσισαν οι κινεζικές αρχές και οι απεσταλμένοι του Δαλάι Λάμα, μετά την πρώτη συνάντηση που είχαν σήμερα στην πόλη Σεντζέν, στη νότια Κίνα, κατά την οποία δεν ορίστηκε ωστόσο κάποια ημερομηνία, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. "Η κεντρική κινεζική κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι του Δαλάι Λάμα συμφώνησαν να έχουν νέες επαφές και διαβουλεύσεις την κατάλληλη ημερομηνία", μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο. Οι κινέζοι υπεύθυνοι γνωστοποίησαν εκ νέου τη θέση του Πεκίνου, σύμφωνα με την οποία ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ οφείλει να σταματήσει να αγωνίζεται υπέρ της ανεξαρτησίας της πατρίδας του και να προσπαθεί να σαμποτάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, πρόσθεσε το Νέα Κίνα. Αυτοί είναι οι όροι για να συνεχιστούν οι συνομιλίες, διευκρίνισε το κινεζικό πρακτορείο, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές. Ωστόσο επετεύχθη συμφωνία για τη διεξαγωγή νέων συνομιλιών, κατέληξε.

    [04] Κόσμος

    Γιανγκόν, Μιανμάρ

    Τουλάχιστον 351 οι νεκροί απ' τον Ναργκίς

    4/5/2008 7:40:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ-ΝΕΤ 105,8

    Το πέρασμα του κυκλώνα Ναργκίς από τη νότια Μιανμάρ (Βιρμανία), άφησε τουλάχιστον 351 νεκρούς. Χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί και χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, σύμφωνα με νέο προσωρινό απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές. Επιπλέον των 241 νεκρών που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως, 109 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο στο νησί Χέινγκ Γκι, στη νοτιοδυτική Μιανμάρ και άλλος 1 στην τοποθεσία Νιαουνγκντόν, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο MRTV, κάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων. Το κρατικό δίκτυο πρόσθεσε, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο, ότι 20.000 σπίτια έχουν επίσης καταστραφεί στο νησί αυτό που βρίσκεται στη Θάλασσα Άνταμαν --το οποίο ήταν και το πρώτο μέρος της χώρας που επλήγη από τον Ναργκίς-- και έως και 90.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι. Οι αρχές "παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια" στους πληγέντες του κυκλώνα, σημείωσε το MRTV, το οποίο μετέδωσε επίσης ότι το διεθνές αεροδρόμιο της Γιανγκόν (Ρανγκούν), το οποίο παρέμεινε κλειστό το Σάββατο και την Κυριακή, θα ανοίξει ξανά τη Δευτέρα.

    [05] Κοινωνία

    Άρχισε η επιστροφή των εκδρομέων

    4/5/2008 7:16:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Αυξημένη, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, είναι η κίνηση στις δύο εθνικές οδούς, καθώς επιστρέφουν τόσο οι εναπομείναντες εκδρομείς του Πάσχα, όσο και αυτοί που είχαν μεταβεί στην επαρχία με αφορμή την Πρωτομαγιά. Αυξημένη, είναι η κίνηση και στα διόδια των Μαλγάρων και στον υπεραστικό σταθμό των ΚΤΕΛ "Μακεδονία", καθώς αρκετοί Θεσσαλονικείς - εκμεταλλευόμενοι την Πρωτομαγιά αλλά και τον καλό καιρό - παρέτειναν τις πασχαλινές διακοπές τους και άρχισαν να επιστρέφουν, σταδιακά, από το πρωί, στην πόλη. Η επιστροφή των εκδρομέων, πάντως, αναμένεται να κορυφωθεί αργά το βράδυ. Στο μεταξύ, από το Σάββατο, γίνονται έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των επιβατών από τον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ "Μακεδονία".

    Σε ό,τι αφορά στα διόδια στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης - Αθήνας, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής έως και τις 6 το πρωί της Κυριακής, είχαν περάσει από τα Μάλγαρα 40.000 αυτοκίνητα, με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, ενώ από το ρεύμα εξόδου προς Κατερίνη 41.000 οχήματα.

    Όσον αφορά στην επιστροφή των εκδρομέων από τους δημοφιλείς προορισμούς της Χαλκιδικής, η κίνηση στην εθνική οδό Νέων Μουδανιών - Θεσσαλονίκης διεξάγεται - μέχρι στιγμής - ομαλά. Η Τροχαία, πάντως, λαμβάνει μέτρα, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα ούτε κατά τις ώρες κορύφωσης της επιστροφής.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-2

    Πέρασε από Ν. Σμύρνη ο Παναθηναϊκός

    4/5/2008 11:27:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του στην 3η ημέρα των πλέι οφ ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη με 2-1. Τα τέρματα των νικητών σημείωσε ο Μανούτσο (16΄, 82΄), ενώ για τους γηπεδούχους ισοφάρισε προσωρινά ο Τζιμπούρ (74΄).

    Ο Πανιώνιος ξεκίνησε επιθετικά το ματς και έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο 7΄, όταν ο Σκούφαλης πέρασε τον Βύντρα, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, ο Γκαλίνοβιτς βγήκε, ο παίκτης του Πανιωνίου πάσαρε στον Χούτο και το σουτ του τελευταίου κόντραρε στον Νίλσον. Στο 14΄ στο πολύ καλό σουτ του Τζιμπούρ η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Ο Παναθηναϊκός, όμως, ανέβασε στροφές και στο 16΄ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν, μετά από πολύ όμορφη ενέργεια των παικτών των φιλοξενούμενων, ο Ίβανσιτς πάσαρε στον Καραγκούνη, αυτός με τη σειρά του πάσαρε κάθετα και ο Μανούτσο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα του Κρέσιτς. Στη συνέχεια ο Πανιώνιος ανέλαβε την υπεροχή, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά. Στο 45΄ ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, αφού ο Τζιόλης έκανε αρχικά το σουτ από τα αριστερά της περιοχής, ο Κρέσιτς απέκρουσε και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης την έστειλε άουτ.

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να χάνει καλή ευκαιρία, όταν ο Δημούτσος με εκπληκτική ενέργεια γύρισε μέσα στην περιοχή στον ανενόχλητο Ίβανσιτς, αλλά το σουτ του Αυστριακού πέρασε άουτ στο 53΄. Η «απάντηση» του Πανιωνίου ήταν άμεση (54΄), με τον Χούτο να προσποιείται εντυπωσιακά, να περνάει 2 παίκτες, να κάνει το σουτ, αλλά τον Γκαλίνοβιτς να αποκρούει. Η πίεση του Πανιωνίου συνεχίστηκε και τελικά καρποφόρησε στο 74΄, όταν ο Σκούφαλης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Τζιμπούρ με μονοκόμματο σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν είχε πει την τελευταία λέξη του και στο 82΄ ο Ρομέρο σέντραρε από αριστερά, ο Μανούτσο έπιασε την κεφαλιά και έβαλε ξανά τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

    Διαιτητής: Σταυρίδης (Πιερίας)

    Κίτρινες: Φερνάντες - Νίλσον, Μάτος

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Ντιαβαρά, Σκούφαλης, Τζιμπούρ, Κουτσόπουλος, Κουμορτζί, Μαϊστόροβιτς, Φερνάντες, Νικολάου (72΄ Μάκος), Χούτος (89΄ Αραβίδης)

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζοσέ Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Νίλσον, Σαριέγκι, Μόρις, Μάτος, Τζιόλης, Ίβανσιτς, Καραγκούνης (46΄ Δημούτσος), Μανούτσο (85΄ Ντόι), Παπαδόπουλος (41΄ λ. τρ. Ρομέρο)

    Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας:

    ΑΕΚ-Άρης 1-0 (54΄ Λυμπερόπουλος) Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-2 (74΄ Τζιμπούρ - 16΄, 82΄ Μανούτσο)

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Παναθηναϊκός 14 --Τσάμπιονς Λιγκ 2. ΑΕΚ 14 --UEFA 3. Πανιώνιος 3 --Ιντερτότο 4. Άρης 3 --UEFA (μέσω κυπέλλου)

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αντεπίθεση Ριβάλντο σε Κόκκαλη

    4/5/2008 11:14:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: AΠΕ

    Ο Ριβάλντο απάντησε στα όσα δήλωσε γι΄ αυτόν ο Σωκράτης Κόκκαλης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Ο Βραζιλιάνος τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός πρέπει ν΄ αποδείξει τα λεγόμενά του και πως ό,τι λέει ο ίδιος κάνει το γύρο του κόσμου, ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα αναφέρει ξανά το όνομα του «ισχυρού άνδρα» των Πειραιωτών, «... γιατί τότε θα γίνει γνωστός και στο εξωτερικό». «Θα πρέπει να αποδείξει πρώτα αυτά που λέει. Εγώ είμαι ήσυχος και το θέμα το χειρίζονται οι δικηγόροι μου. Ο,τιδήποτε λέω εγώ το λέω μπροστά στις κάμερες. Ας αποδείξει πρώτα αυτά που ισχυρίζεται και οι δικηγόροι θα κάνουν τη δουλειά τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο άσος της ΑΕΚ και συνέχισε: «Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει ανάγκη το Θεό. Ο,τιδήποτε πω εγώ κάνει το γύρω του κόσμου, ενώ ό,τι πει αυτός μένει εντός συνόρων της Ελλάδας. Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα, ούτε θα αναφέρω ξανά το όνομά του, γιατί τότε θα γίνει γνωστός και στο εξωτερικό».

    Ο «Ρίμπο» αναφέρθηκε και στο θέμα της παραμονής του, επισημαίνοντας: «Χαίρομαι που οι φίλαθλοι της ομάδας θέλουν να παραμείνω, αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτά που έχω πει. Όταν υπάρχει εξέλιξη, θα το μάθετε».

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΑΕΚ - Αρης 1-0

    Η ΑΕΚ νίκησε τον Άρη και ελπίζει

    4/5/2008 9:16:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    "Ζωντανή" στο παιχνίδι της κατάκτησης της δεύτερης θέσης που οδηγεί στον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ έμεινε η ΑΕΚ, που στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ νίκησε 1-0 τον Άρη. Το γκολ πέτυχε ο Λυμπερόπουλος στο 54΄ με κεφαλιά. Η ΑΕΚ είχε δοκάρια (28΄ Ράμος, 69΄ Μπλάνκο), ενώ δοκάρι είχε και ο Άρης στο 44΄ μετά από σουτ του Κάλβο.

    Ανοιχτό ποδόσφαιρο παίχτηκε στα πρώτα 45 λεπτά με τον Άρη να στέκεται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που παρουσιάστηκε σαφώς επηρεασμένη από τη βαριά ήττα με τον Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ, στο 28΄, με τον Ράμος να "σημαδεύει" το δοκάρι του Κέλεμεν. Οι Θεσσαλονικείς "ισοφάρισαν" τα δοκάρια στο 44΄ με τον Κάλβο να βγάζει τη σέντρα και τη μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Μάχο.

    Βλέποντας ο Νίκος Κωστένογλου την ομάδα να μην "περπατάει" στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως επιθετικά, προχώρησε σε δύο αλλαγές με το ξεκίνημα του β΄ μέρους. Οι Λυμπερόπουλος, Εντίνιο πήραν τις θέσεις των Μπούρμπου, Καλόν και η ομάδα της ΑΕΚ πίεσε περισσότερο. Το γκολ δεν άργησε να έρθει για την Ένωση. Στο 54΄ μετά από σέντρα του Μπλάνκο ο Λυμπερόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κέλεμεν (1-0). Στο 63΄ το σουτ του Νεμπεγλέρα μέσα από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άουτ.

    Διαιτητής: Γ. Κασναφέρης (Αθηνών)

    Κίτρινες: Παπασταθόπουλος, Καφές - Μάρκο Αουρέλιο, Ιβιτς

    Οι συνθέσεις:

    ΑΕΚ (Ν. Κωστένογλου): Μάχο, Μπούρμπος, Παπασταθόπουλος, Αλβες, Γεωργέας (60΄ Λαγός), Καφές, Ενσαλίβα, Ράμος, Ριβάλντο, Μπλάνκο, Καλόν (46΄ Εντίνιο)

    ΑΡΗΣ (Ντ. Μπάγεβιτς): Κέλεμεν, Ρονάλντο, Νεμπεγλέρας, Κάλβο (55΄ Γκαρσία), Παπαδόπουλος, Κόκε, Βανγκέλι (74΄ Τιάγκο Ζεντίλ), Σανσόν, Ιβιτς (82΄ Χαβίτο), Μάρκο Αουρέλιο, Γιάχιτς

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ποιός πήρε το πρωτάθλημα στα χαρτιά;

    Αλαζονική εμφάνιση του Κόκκαλη

    4/5/2008 8:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/5/2008 11:00:09 μμ)

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Λίγες ώρες πριν από την απονομή του τίτλου πρωταθλήματος, για 11η φορά κατά τη θητεία του στην προεδρία του Ολυμπιακού, ο Σωκράτης Κόκκαλης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο Ολυμπιακός στέφθηκε δίκαια πρωταθλητής και φέτος, γιατί «... έχει την καλύτερη ομάδα, τους πιο πιστούς φιλάθλους, τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις και την καλύτερη διοικητική οργάνωση». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι στο τέλος Ιουνίου θα διεξαχθούν εκλογές σε ΠΑΕ και ΚΑΕ μαζί με τον Ερασιτέχνη.

    Στάθηκε ιδιαίτερα στο πολυσυζητημένο ματς με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ακούω ότι αναφέρονται σε μια δήλωσή μου προ τριετίας, για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Οντως είχα πει τότε ότι οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται στο γήπεδο, αλλά είχα πει και κάτι άλλο. Ότι εμείς απαιτούμε εφαρμογή νόμων και κανονισμών. Δεν μπορούμε να παίζουμε χωρίς να σεβόμαστε τους κανονισμούς. Τότε η δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων είχε δικαιώσει το αίτημα του Ολυμπιακού. Τώρα, με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς κάναμε άσχημη εμφάνιση και χάσαμε 1-0, αλλά η Καλαμαριά είχε χρησιμοποιήσει ένα ποδοσφαιριστή, που, βάσει κανονισμών της FIFA, κακώς συμμετείχε στον αγώνα. Η απόφαση της Σούπερ Λίγκα να επαναληφθεί ο αγώνας ήταν πρωτάκουστη και κόντρα στους κανονισμούς της FIFA. Η Καλαμαριά πήγε στο διεθνές δικαστήριο και εκεί εμφανίστηκαν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Δηλαδή πήγαν κι αυτοί για να πάρουν το πρωτάθλημα στα χαρτιά. To CAS είπε ότι ήταν σωστή η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ. Η Α΄ Εθνική είναι μεγάλη κατηγορία και πρέπει αυτοί που παίζουν να γνωρίζουν τους κανονισμούς, αλλιώς ας πάνε να παίξουν στο περιφερειακό».

    Λίγο αργότερα πρόσθεσε ότι ο Ντέμης Νικολαϊδης επιτέθηκε στον Γκαγκάτση για την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ, «... αλλά δεν είχε το θάρρος να πει ότι το πρωτάθλημα ήταν "δώρο" του CAS και έτσι πήγε και την "έπεσε" στον κ. Γκαγκάτση».

    Ο Σωκράτης Κόκκαλης αναφέρθηκε έμμεσα στις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, λέγοντας: «Θέλουμε να δούμε πώς θα γίνει η πολυμετοχικότητα στον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός το έχει κάνει πράξη αυτό πολύ νωρίτερα στην ΚΑΕ με τους Αγγελόπουλους και με θετικά αποτελέσματα, ενώ έχουμε και άριστη συνεργασία. Ο Ολυμπιακός δεν έμεινε στα λόγια, όπως κάνουν για την ώρα άλλοι, που λένε ότι θα βάλουν εκατομμύρια».

    Μιλώντας για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, είπε ότι «...τον πιάνει ένας φανατισμός για την ομάδα του, αλλά δεν πρέπει να το κάνει αυτό ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα». Και για τον Ντέμη Νικολαϊδη είπε ότι «...έχει ένα κόμπλεξ με τον Ολυμπιακό από την εποχή που ήταν ποδοσφαιριστής».

    Αμέσως μετά πρόσθεσε: «Να αφήσουν τα παραμύθια για παράγκες και για βίλες. Να κοιτάξουν πώς είναι ο Ολυμπιακός, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Να μιμηθούν τον Ολυμπιακό για να πάρουν κανένα πρωτάθλημα, γιατί δεν είναι δυνατόν να το παίρνει ο Ολυμπιακός συνεχώς. Αν δεν το κάνουν, τι να κάνουμε κι εμείς... Θα το παίρνουμε συνεχώς».

    Ακόμη, ανέφερε ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε αγωγές για τα όσα φέρονται να είπαν ο Νικολαϊδης και ο Ριβάλντο και, όταν δέχθηκε ερώτηση για τις δηλώσεις του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή, τόνισε: «Αν πιστεύει ότι συμβαίνουν αυτά, τότε γιατί δεν επιστρέφει τα πριμ πρωταθλήματος που πήρε από εμάς; Αλλά δεν θα το κάνει». Και παρακάτω είπε: «Ν΄ αφήσουν τα παραμύθια και να αυτοκηρύσσονται πρωταθλητές από μόνοι τους, που μπορεί να το κάνουν και για εισπρακτικούς λόγους». Κάποια άλλη στιγμή, μιλώντας πάλι για την ΑΕΚ, είπε: «Εφαγαν κι αυτοί τεσσάρα και ηρέμησαν».

    Σχετικά με το θέμα του προπονητή απέφυγε να πει κάτι ουσιαστικό, ενώ σε ερώτηση για τα μεταγραφικά απάντησε ως εξής: «Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο θα πρέπει να γίνεται καλύτερος, όμως δεν μπορεί να παίρνει 15 παίκτες τη χρονιά, γιατί θα γίνει κέντρο διερχομένων. Σίγουρα χρειάζονται προσθήκες και θα το δούμε». Είπε ακόμη πως «... ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος και δυνατός και δεν εξαρτάται από κανένα Κόκκαλη. Εχει τέτοια δύναμη και τέτοια ιστορία, που θα είναι πάντα ο πιο ισχυρός».

    Ρωτήθηκε για τον Τάκη Λεμονή κι αυτό που ανέφερε ήταν: «Κινδυνέψαμε να χάσουμε το πρωτάθλημα. Εγώ ήθελα νωρίτερα να γίνει αλλαγή, αλλά με συγκρατούσαν. Ο Λεμονής έχει προσφέρει υπηρεσίες στον Ολυμπιακό, είχε καλές εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ξέχασε ότι πρώτος στόχος του Ολυμπιακού είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος».

    Τέλος, αναφέρθηκε και στον Νέρι Καστίγιο, λέγοντας: «Είναι ένα παιδί που ήρθε σε πολύ μικρή ηλικία. Ολοι οι προπονητές ήθελαν να τον διώξουν, γιατί ήταν απείθαρχος, άλλα του έλεγαν, άλλα έκανε. Εγώ πράγματι ήμουν αυτός που τον κράτησα, του αυξήσαμε το συμβόλαιο και μετά ήρθαν πολύ καλές προτάσεις, όπως αυτή από την Σαχτάρ. Δεν τον διώξαμε, θα μπορούσαμε να μην του είχαμε προσφέρει μια δραχμή παραπάνω. Πήρε λοιπόν τα 5 εκατομμύρια συν 2 εκατομμύρια το χρόνο και πήγε στην Ουκρανία. Εκπλήσσομαι για τις δηλώσεις του κατά του Ολυμπιακού. Το αποδίδω στον χαρακτήρα του, στο νεαρό της ηλικίας του. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν μπορεί να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, πιστεύω ότι καλύτερα θα ήταν να παίξει στην Ισπανία».

    Ισόπαλος με Φίτεσε στο πλαίσιο της φιέστας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

    Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Φίτεσε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της φιέστας για την κατάκτηση του 11ου πρωταθλήματος την τελευταία 12ετία. Το γκολ των «ερυθρολεύκων» σημείωσε ο Κοβάτσεβιτς στο 41΄, ενώ η ολλανδική ομάδα ισοφάρισε με τον Κολκ στο 76΄. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σέρβος έχασε για λογαριασμό των Πειραιωτών στο 36΄ το πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει λίγο νωρίτερα ο Λούα Λούα.

    Οι συνθέσεις:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ραούλ Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Λεονάρντο, Τοροσίδης, Τζόρτζεβιτς, Στολτίδης, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι, Λούα Λούα, Κοβάτσεβιτς. Έπαιξαν και οι Σηφάκης, Μπούτινα, Λεντέσμα, Ζούλιο Σέζαρ, Μήτρογλου, Νούνιες, Κωνσταντίνου, Μενδρινός, Ντομί, Παπαδόπουλος, Κατσικογιάννης, Παναγόπουλος, Βασιλόγιαννης, Ματσούκας.

    ΦΙΤΕΣΕ: Βελτούιζεν (46΄ Ραντόμσκι), Μεγκρελισβίλι, Σανσονί, Σπρόκελ, Βερχάεγκ, Κολκ, Λόρκα, Σβερτς, Γιακούμπου, Τακάκ, Ντε Σόουζα.

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πρωταθλήτρια η Μπάγερν

    4/5/2008 8:30:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Για 20η φορά στην μπουντεσλίγκα η Μπάγερν Μονάχου στέφθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας, καθώς σήμερα αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Βόλφσμπουργκ και, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος, βρίσκεται δέκα βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Βέρντερ Βρέμης. Να σημειωθεί ότι η βαυαρική ομάδα έχει κατακτήσει άλλο ένα πρωτάθλημα πριν από τη δημιουργία της μπουντεσλίγκα, την περίοδο 1931-32 κι έτσι έφτασε τα 21 στην ιστορία της. Το Αμβούργο και η Στουτγκάρδη ακολουθούν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα με 51 βαθμούς. Οι πρώτοι επικράτησαν εκτός έδρας της Χάνσα του Ρόστοκ με 3-1 και οι δεύτεροι εντός έδρας της Αϊντραχτ με 4-1. Στο δεύτερο ματς το τέρμα της Αϊντραχτ σημείωσε ο Γιάννης Αμανατίδης, που αγωνίστηκε σε ολόκληρο το ματς, όπως και ο Σωτήρης Κυργιάκος. Αντίθετα στον πάγκο παρέμεινε ο Βαγγέλης Μάντζιος. Από εκεί και πέρα σπουδαία νίκη σημείωσε η Αρμίνια, που επικράτησε 2-0 της Μπόχουμ και έκανε σημαντικό βήμα για να παραμείνει στην κατηγορία. Με την ομάδα του Μπίλεφελντ δεν αγωνίστηκε ο Λεωνίδας Καμπάνταης, ήταν όμως στην αποστολή. Τέλος στο Βερολίνο, η Χέρτα επικράτησε της Καρλσρούης με 3-1. H Ντούισμπουργκ, με τέρμα του Γκεοργκίεφ στις καθυστερήσεις, πήρε σπουδαία νίκη επί της Λεβερκούζεν με 3-2 και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με την Λεβερκούζεν αγωνίστηκε και ο Φάνης Γκέκας, που πέρασε στην αναμέτρηση στο 69΄ στη θέση του Μπουλίκιν.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 31ης αγωνιστικής έχουν ως εξής: Ντόρτμουντ-Νυρεμβέργη 0-0 Αρμίνια Μπίλεφελντ-Μπόχουμ 2-0 (70΄ Μιγιάτοβιτς, 90΄ Κάμπερ) Χάνσα Ροστόκ-Αμβούργο 1-3 (76΄ αυτ. Ματάισεν - 18΄, 51΄ Όλιτς, 27΄ Φαν ντερ Φάαρτ) Χέρτα Βερολίνου-Καρλσρούη 3-1 (25΄ Κάτσαρ, 31΄ Πάντελιτς, 87΄ Σκάτσελ - 53΄ Καπλάνι) Σάλκε-Ανόβερο 1-1 (40΄ Αλτιντόπ - 8΄ Μπρούγκινκ) Στουτγκάρδη-Αϊντραχτ Φραν. 4-1 (3΄, 18΄ Μπαστούρκ, 6΄ Γκόμες, 47΄ Κακάου - 63΄ Αμανατίδης) Βέρντερ Βρέμης-Κότμπους 2-0 (67΄ Ρόζενμπεργκ, 79΄ Αλμέιδα) Ντούισμπουργκ-Λεβερκούζεν 3-2 (14΄, 36΄ Ισιάκοβ, +90΄ Γκεοργκίεφ - 18΄ Σινκίεβιτς, 74΄ Μπαρνέτα) Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 0-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 31 αγώνες) Μπάγερν Μονάχου 67 Βέρντερ Βρέμης 57 Σάλκε 55 Αμβούργο 51 Στουτγκάρδη 51 Λεβερκούζεν 48 Βόλφσμπουργκ 45 Ανόβερο 43 Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 43 Καρλσρούη 42 Μπόχουμ 38 Χέρτα Βερολίνου 38 Ντόρτμουντ 36 Κότμπους 32 Αρμίνια Μπίλεφελντ 32 Ντούισμπουργκ 29 Νυρεμβέργη 28 Χάνσα Ροστόκ 27

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στο κόλπο της ανόδου ο ΠΑΣ

    4/5/2008 8:18:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ακλόνητος στην κορυφή της Β΄Εθνικής Κατηγορίας παραμένει ο Πανσερραϊκός που δάμασε τον Εθνικό με 2-0 και κράτησε την διαφορά των τριών βαθμών από τον Θρασύβουλο. Η ομάδα της Χασιάς κέρδισε με 3-1 τον Πιερικό και είναι στην δεύτερη θέση. Μάχη γίνεται για την τρίτη προνομιούχο θέση όπου ο ΠΑΣ Γιάννενα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την γκέλα του Ιωνικού και πέρασε τρίτος δύο βαθμούς πάνω από τον Ιωνικό. Η ομάδα της Νίκαιας έχασε στη Θεσσαλονίκη με 4-3 από τον Αγροτικό Αστέρα και έμεινε πίσω στην υποθεση-άνοδος στη Σούπερ Λίγκα. Σπουδαία νίκη για τον Εθνικό Αστέρα με 1-0 επί του Αιγάλεω που μπαίνει πλέον σε περιπέτειες.

    Σε αναμετρήσεις για την 28η αγωνιστική της Β΄ Εθνικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ηλυσιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-3 Πανσερραϊκός-Εθνικός 2-0 Κέρκυρα-Χαϊδάρι 2-1 Καλλιθέα-Καλαμάτα 1-3 Αγροτικός Αστέρας-Ιωνικός 4-3 Άγιος Δημήτριος-Καστοριά 0-1 Εθνικός Αστέρας-Αιγάλεω 1-0 Θρασύβουλος-Πιερικός 3-1 Πανθρακικός-ΑΣΚ Ολυμπιακός 5/5

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 28 αγώνες) Πανσερραϊκός 54 Θρασύβουλος 51 ΠΑΣ Γιάννινα 49 Ιωνικός 47 Αγροτικός Αστέρας 46 Εθνικός 44 Καλλιθέα 44 Πανθρακικός 42-27αγ. Κέρκυρα 40 Ηλυσιακός 36 Εθνικός Αστέρας 34 ΑΣΚ Ολυμπιακός 32-27αγ. Καλαμάτα 31 Καστοριά 31 Αιγάλεω 30 Χαϊδάρι 28 Πιερικός 25 Άγιος Δημήτριος 11

    * Ο Πανθρακικός έχει έναν μηδενισμό και του έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός.

    * Ο Πιερικός έχει έναν μηδενισμό και του έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ξέφυγε πέντε βαθμούς ο Διαγόρας

    4/5/2008 7:48:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» της Ηλιούπολης ο Διαγόρας που ξέφυγε πλέον πέντε βαθμούς στην κορυφή του πρώτου ομίλου της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας. Η Ροδίτικη ομάδα νίκησε με 2-1 στην έδρα της την Παναχαϊκή, την ώρα που η Ηλιούπολη έχανε στο Αίγιο από τον Παναιγειάλειο με 3-2 και είναι ένα βήμα πιο κοντά στην άνοδο στη Β΄Εθνική Κατηγορία. Μεγάλο ματς έγινε στον Ταύρο όπου Φωστήρας και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 3-3, ένα αποτέλεσμα που φυσικά δεν εξυπηρετεί τον Παναιτωλικό που έχασε την επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας. Η Κόρινθος νίκησε με 2-0 μέσα στη Θήβα και διατηρείται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Στον δεύτερο όμιλο η Καβάλα κρατά ένα προβάδισμα με 10 βαθμούς διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας από την δεύτερη Αναγέννηση Καρδίτσας που πέρασε σαν σίφουνας από την Άρτα και ισοπέδωσε την Αναγέννηση με 6-0.

    Σε αναμετρήσεις για την 27η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

    Θύελλα Πατρών-Ρόδος 0-0 Παναιγιάλειος-Ηλιούπολη 3-2 Φωστήρας-Παναιτωλικός 3-3 Διαγόρας-Παναχαϊκή 2-1 Μεσσηνιακός-Βύζας 0-0 Αιολικός-Αστέρας Ρεθύμνου 2-0 Θήβα-Κόρινθος 0-2 Κορωπί-Αχαρναϊκός 1-0 Αίας Σαλαμίνας-Ατσαλένιος 3-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 αγώνες) 1. Διαγόρας 57 2. Ηλιούπολη 52 3. Παναιτωλικός 49 . Κόρινθος 49 5. Αίας Σαλαμίνας 39 . Αιολικός 39 7. Φωστήρας 38 8. Παναχαϊκή 37 9. Ατσαλένιος 36 . Ρόδος 36 11. Βύζας Μεγάρων 35 12. Αχαρναϊκός 33 . Θύελλα Πατρών 33 14. Αστέρας Ρεθύμνου 31 15. Μεσσηνιακός 29 . Παναιγιάλειος 29 17. Κορωπί 28 18. Θήβα 13

    Η Ρόδος έχει έναν μηδενισμό και της έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός.

    Στις αναμετρήσεις για την 27η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πολύκαστρο-Προσοτσάνη 2-0 Αναγέννηση Γιαννιτσών-Ένωση Θράκης 0-0 Eορδαϊκός-ΠΑΟ Νέων Επιβατών 1-0 Θερμαϊκός Θέρμης-Εθνικός Κατερίνης 1-0 Νίκη Βόλου-Εθνικός Ολυμπιακός Βόλου 1-1 Αναγέννηση Άρτας-Αναγέννηση Καρδίτσας 0-6 Πρέβεζα-Καβάλα 0-1 Δόξα Δράμας-ΑΕ Γιάννενα 0-3 α.α. Ρεπό: Λαμία

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1. Καβάλα 60 2. Αναγέννηση Καρδίτσας 50 3. ΠΑΟ Νέων Επιβατών 46 4. Εθνικός Ολυμπιακός Β. 43 5. Θερμαϊκός 42 6. Αναγέννηση Γιαννιτσών 39 7. Νίκη Βόλου 36 8. Εορδαϊκός 35 9. Πρέβεζα 34 10. Εθνικός Κατερίνης 33 11. Ενωση Θράκης 31 12. Λαμία 29 . Αναγέννηση Αρτας 29 14. Πολύκαστρο 28 15. Προσοτσάνη 25 16. ΑΕ Γιάννενα 18 17. Δόξα Δράμας -51

    *Η Δόξα Δράμας έχει 19 μηδενισμούς και της έχουν αφαιρεθεί 57 βαθμοί.

    [13] Μπάσκετ

    Το Μαρούσι έκανε το "μπαμ"

    4/5/2008 7:12:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το Μαρούσι «έκλεψε» το πλεονέκτημα έδρας του Άρη και έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στην ημιτελική φάση των πλέι οφ. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου νίκησε τον Άρη στο Αλεξάνδρειο με 72-61, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την α΄ φάση των πλέι οφ στην Α1 μπάσκετ των ανδρών, και έκανε το 1-0 στη σειρά των μεταξύ τους αναμετρήσεων. Πλέον η ομάδα των βορείων προαστίων έχει την ευκαιρία να «τελειώσει» τη σειρά τη Δευτέρα, όταν θα υποδεχθεί τους Θεσσαλονικείς στο κλειστό του Αγίου Θωμά, ενώ, εφόσον χρειαστεί και τρίτος αγώνας, αυτός θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 8 Μαϊου.

    Τα δεκάλεπτα: 17-16, 28-36, 47-52, 61-72.

    Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 14-7 και 16-11, στηριζόμενοι επιθετικά στους Ουάσινγκτον, Μότολα και Μάσεϊ, ωστόσο το Μαρούσι πέρασε μπροστά με 22-19 λίγο μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου, κυρίως χάρη στον Μιλισάβλιεβιτς, ο οποίος είχε σημειώσει 13 πόντους. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν το υπέρ τους προβάδισμα στους εννέα πόντους (22-31), ο Άρης μείωσε σε 28-33, για να κλείσει το Μαρούσι το ημίχρονο στο +8 (28-36), χάρη σε τρεις πόντους του Μιλισάβλιεβιτς, ο οποίος έφτασε τους 19.

    Το Μαρούσι διατήρησε την πρωτοπορία και στο τρίτο δεκάλεπτο, η λήξη του οποίου το βρήκε στο +5 (47-52). Στις αρχές της τέταρτης περιόδου ο Άρης μείωσε σε 51-52, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν εκ νέου την «ψαλίδα» της διαφοράς (51-60). Οι Θεσσαλονικείς μείωσαν με δίποντο του Ουάσινγκτον σε 58-63, ωστόσο ο Μπουντούρης με τρίποντο και ο Μιλισάβλιεβιτς με δύο βολές έφεραν το Μαρούσι στο +10 (58-68), σφραγίζοντας την επικράτηση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι βρίσκονται πλέον μια νίκη μακριά από τους ημιτελικούς των πλέι οφ.

    Διαιτητές: Πιτσίλκας, Ηλιόπουλος, Γεωργιάδης.

    ΑΡΗΣ (Γκόρντον Χέρμπερτ): Τέρι 5, Τσαλδάρης 12 (2), Ουάσινγκτον 12 (1), Ράιτ 7, Καλαϊτζής 2, Ηλιάδης, Μπόισα 6 (1), Μότολα 7 (1), Μάσεϊ 10.

    ΜΑΡΟΥΣΙ (Σούλης Μαρκόπουλος): Στίβενσον 9 (1), Νοέας, Χαραλαμπίδης 4, Μπουντούρης 6 (2), Τζάζβιν 4, Μπράιαντ 5, Στεφανίδης 2, Μαυροειδής 6, Μιλισάβλιεβιτς 27 (3), Μπάκιτς, Γλυνιαδάκης 2, Καϊμακόγλου 7 (1).

    Παναθηναϊκός - Ολύμπια Λάρισας 74-55

    Ο Παναθηναϊκός έκανε το... καθήκον του και βρίσκεται μια νίκη μακριά από την πρόκριση στην ημιτελική φάση των πλέι οφ στην Α1 μπάσκετ των ανδρών. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς κατέβαλε την αντίσταση της Ολύμπιας Λάρισας στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με 74-55, στον πρώτο αγώνα για την α΄ φάση των πλέι οφ, έκανε το 1-0 και πλέον χρειάζεται τη νίκη τη Δευτέρα στη θεσσαλική πόλη, προκειμένου να πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

    Τα δεκάλεπτα: 19-12, 35-26, 52-44, 74-55.

    Οι «πράσινοι» ήταν το φαβορί για τη νίκη και μπήκαν δυνατά στο γήπεδο, με σκοπό να «καθαρίσουν» το παιχνίδι, και προηγήθηκαν 19-10 λίγο πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου. Όμως, οι Θεσσαλοί είχαν άλλα σχέδια και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ξεφύγουν στο σκορ. Έτσι, λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου η Ολύμπια μείωσε σε 22-18 με δίποντο του Γιαννουλάκου. Σ΄ αυτό το σημείο οι γηπεδούχοι φάνηκαν να «αφυπνίζονται» και με κάρφωμα του Μπατίστ έφτασαν στο +10 (28-18), ωστόσο η Ολύμπια μείωσε σε 30-24 με τρίποντο του Μπέλσερ. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει πέντε «αναπάντητους» πόντους και να πηγαίνει στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα στο +9 (35-26).

    Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Παναθηναϊκού προσπάθησαν να «τελειώσουν» το παιχνίδι και προηγήθηκαν 46-30, όμως η Ολύμπια δεν παρέδωσε τα όπλα, καθώς με επιμέρους σκορ 6-14 μείωσε σε 52-44 στο 30΄. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 61-54 με τον Μπέλσερ στη λήξη της επίθεσης (στο 36΄), ωστόσο στο υπόλοιπο της αναμέτρησης οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδωσαν δείγματα των μεγάλων δυνατοτήτων τους και με επιμέρους σκορ 13-1 πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με 74-55.

    Διαιτητές: Παπαδημητρίου, Ψαριανός, Βαρδάλος.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 1, Περπέρογλου 5 (1), Σπανούλης 13 (1), Μπετσίροβιτς 2, Μπατίστ 11, Ζίζιτς 11, Χατζηβρέττας 3 (1), Ντικούδης 4, Τσαρτσαρής 10, Διαμαντίδης 5 (1), Ουίνστον 7, Γιασικεβίτσιους 2.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Μπέλσερ 14 (2), Κουμπούρας 2, Αγγέλοφ 11 (1), Τσιάρας 4, Γιαννουλάκος 8, Μπατής 5, Κινγκ 11 (1), Γκιζογιαννης.

    Ολυμπιακός - ΑΕΚ 92-62

    Μια νίκη μακριά από την πρόκριση στην ημιτελική φάση των πλέι οφ στην Α1 μπάσκετ των ανδρών βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη νίκησε την ΑΕΚ με 92-62 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την α΄ φάση των πλέι οφ, έκανε το 1-0 στη σειρά και πλέον με νίκη στην αναμέτρηση της Δευτέρας στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων παίρνει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση. Εφόσον ο «Δικέφαλος» κάνει το 1-1, η πρόκριση θα κριθεί εκ νέου στο ΣΕΦ στις 8 Μαϊου.

    Τα δεκάλεπτα: 22-22, 50-33, 72-51, 92-62.

    Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και αρχικά δεν επέτρεψαν στους «ερυθρολεύκους» να επιβάλουν το παιχνίδι τους. Έτσι, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες, ενώ αυτές βρίσκονταν κοντά στο σκορ μέχρι τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου. Κάπου εκεί, όμως, ο Παναγιώτης Γιαννάκης έκανε την κίνηση που άλλαξε τις ισορροπίες, καθώς πέρασε στον αγώνα τον Σχορτσιανίτη. Ο «Μπέιμπι Σακ» βοήθησε με την παρουσία του τον Ολυμπιακό κοντά στο καλάθι, ενώ άνοιξε διαδρόμους για τους συμπαίκτες του, με αποτέλεσμα να αρχίσει να ανοίγει η «ψαλίδα» της διαφοράς. Έτσι, με δίποντο του Γκριρ οι Πειραιώτες έφτασαν το υπέρ τους προβάδισμα σε διψήφιο νούμερο στο 19΄ (44-33), ενώ με τρίποντο του ίδιου παίκτη στο 23΄ η διαφορά «εκτοξεύτηκε» στο +22 (57-35). Οι γηπεδούχοι συντήρησαν το υπέρ τους προβάδισμα στη διάρκεια της τρίτης περιόδου (66-47 στο 29΄), με αποτέλεσμα το υπόλοιπο του αγώνα να μετατραπεί σε τυπική διαδικασία.

    Διαιτητές: Σχινάς, Πηλοϊδης, Διαμαντής.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης: Μπλάκνεϊ 9 (1), Παπαμακάριος 1, Γουντς 11 (1), Πρίντεζης, Σεϊμπούτις 1, Μπουρούσης 13 (2), Τσακαλίδης 6, Γκριρ 18 (3), Τεόντοσιτς 5 (1), Βασιλόπουλος 15 (3), Βασιλειάδης 4 (1), Σχορτσιανίτης 9.

    ΑΕΚ (Βαγγέλης Αγγέλου): Ουέσον 5 (1), Σι 5, Παπανικολάου 1, Ταπούτος 4, Κυρίτσης 11, Χατζής 4, Μπάρλος 10 (1), Έϊβερι 12 (2), Σίμτσακ, Βασίλιεβιτς 5 (1), Χαρίσης 2, Σιούτης 3 (1).

    Πανιώνιος - Πανελλήνιος 83-70

    Το πρώτο βήμα για πρόκριση στην ημιτελική φάση των πλέι οφ στην Α1 μπάσκετ των ανδρών έκανε ο Πανιώνιος. Η ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς νίκησε τον Πανελλήνιο στο κλειστό του Ελληνικού με 83-70, στον πρώτο αγώνα για την α΄ φάση των πλέι οφ, και έκανε το 1-0 στη σειρά. Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στην Κυψέλη, ενώ, αν χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι, αυτό θα τελεστεί στις 8 Μαϊου στο κλειστό του Ελληνικού.

    Τα δεκάλεπτα: 20-12, 33-26, 57-44, 83-70.

    Λίγο πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου ο Κένταλ με δίποντο έφερε τον Πανιώνιο στο +9 (20-11), ενώ στο 13΄ με τρίποντο του Τσάπιν οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν με 11 πόντους διαφορά (23-12). Το παιχνίδι κύλησε στον ίδιο ρυθμό έως το ημίχρονο, με την άμυνα των γηπεδούχων να περιορίζει τον Γκράντι και τους «Ολυμπιονίκες» να παίρνουν πόντους από τα επιθετικά ριμπάουντ. Ο Πανελλήνιος προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά ένα τρίποντο του Νιούλεϊ έφερε εκ νέου τον Πανιώνιο στο +9 (42-33).

    Στο 29΄ με νέο τρίποντο του Τσάπιν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 49-39, ο Γκράντι μείωσε σε 49-41 και οι «κυανέρυθροι» έκαναν ένα σερί 8-0, με αποτέλεσμα να προηγηθούν 57-41. Στην τελευταία περίοδο ο Πανελλήνιος προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και μείωσε 67-59 με τρίποντο του Σκλάβου, αλλά οι γηπεδούχοι επανέφεραν εκ νέου τη διαφορά σε επίπεδα ασφάλειας (77-61 στο 38΄) και πανηγύρισαν τη νίκη με 83-70.

    Διαιτητές: Ζαβλανός, Κορομηλάς, Γκούμας.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νέναντ Μάρκοβιτς): Ξανθόπουλος 9 (1), Τσάπιν 15 (4), Ζορόσκι 2, Γεωργαλής 4, Σάκοτα 15 (4), Καλαμπόκης 11 (2), Νιούλεϊ 6 (2), Καβαλιάουσκας 2, Κένταλ 7, Μπάξτερ 12.

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ηλίας Ζούρος): Όστοϊτς 7, Αργυρόπουλος 12 (1), Καλαϊτζίδης 5, Καράμπουλας, Γκράντι 20, Πέτρουλας 5 (1), Ράντσιτς 5 (1), Σκλάβος 5 (1), Ντόζετ, Γκόλεματς 7, Παπαϊωακείμ 4. Συνοπτικά τα αποτελέσματα των πλέϊ οφ

    Στις πρώτες αναμετρήσεις για την α΄ φάση των πλέι οφ στην Α1 μπάσκετ των ανδρών (οι δεύτεροι αγώνες θα διεξαχθούν στις 5 Μαϊου) σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Άρης-Μαρούσι 61-72 (0-1) Ολυμπιακός-ΑΕΚ 92-62 (1-0) Πανιώνιος-Πανελλήνιος 83-70 (1-0) Παναθηναϊκός-Ολύμπια Λάρισας 74-55 (1-0)

    * Η πρόκριση στην ημιτελική φάση των πλέι οφ κρίνεται στις 2 νίκες.

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Κοντά στον τίτλο η Μάντσεστερ

    4/5/2008 6:37:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 37ης και προτελευταίας αγωνιστικής στην πρέμιερ λιγκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και νίκησε σχετικά εύκολα την Γουέστ Χαμ με 4-1, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου. Μεγάλος πρωταγωνιστής και πάλι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, κορυφαίος άσος της χρονιάς φέτος στην Αγγλία, ο οποίος σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ της πρωταθλήτριας (3, 24) και έφθασε τα 40 συνολικά σ όλες τις διοργανώσεις. Το τρίτο γκολ της Μάντσεστερ σημείωσε ο Κάρλος Τέβες στο 36ο λεπτό και το τέταρτο ο Κάρικ στο 59, ενώ στο 28 είχε μειώσει για την Γουέστ Χαμ ο Αστον. Με νίκη συνέχισε η Αρσεναλ στο αγγλικό πρωτάθλημα, καθώς σε αγώνα για την 37η ημέρα της πρέμιερ λιγκ, νίκησε στο Λονδίνο 1-0 την Εβερτον. Το γκολ σημείωσε ο Μπέντνερ στο 76. Με τη νίκη αυτή οι «κανονιέρηδες» έφτασαν τους 80 βαθμούς, έναν λιγότερο από την Τσέλσι, που αγωνίζεται αύριο στο Νιούκαστλ. Στον άλλο σημερινό αγώνα η Λίβερπουλ επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι με 1-0. Από εκεί και πέρα, σπουδαία νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία σημείωσε η Φούλαμ, καθώς επικράτησε 2-0 της Μπέρμιγχαμ στο «Κρέιβεν Κότατζ», με τα πράγματα πλέον να γίνονται αρκετά δύσκολα για τους «μπλε» της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αγγλίας. Παρόλα αυτά διατηρούν ελπίδες παραμονής, καθώς η Ρέντινγκ ηττήθηκε εντός έδρας από την Τότεναμ με 1-0 και παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού. Αντίθετα νίκες που τις κρατούν στην κατηγορία σημείωσαν Γουίγκαν και Μίντλεσμπρο, οι οποίες επιβλήθηκαν με το ίδιο σκορ (2-0) των Άστον Βίλα και Πόρτσμουθ αντίστοιχα. Τέλος, η Μπλάκμπερν επικράτησε 3-1 της ουραγού Ντέρμπι και έφτασε τους 58 βαθμούς και την 7η θέση.

    Με 2-0 νίκησε και η Μπόλτον τη Σάντερλαντ, με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο να μένει στον πάγκο, και αναπτέρωσε και αυτή τις ελπίδες της για σωτηρία. Η Μπλάκμπερν επικράτησε 3-1 της ουραγού Ντέρμπι και έφτασε τους 58 βαθμούς και την 7η θέση.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 36ης αγωνιστικής: Μάντσεστερ Γ.-Γουέστ Χαμ 4-1 (3΄, 24΄ Ρονάλντο, 26΄ Τέβες, 59΄ Κάρικ - 28΄ Άστον) Αστον Βίλα-Γουϊγκαν 0-2 (52΄, 63΄ Βαλένσια) Μπλάκμπερν-Ντέρμπι 3-1 (+45΄, 77΄ Σάντα Κρουζ, 47΄ Ρόμπερτς - 19΄ Μίλερ) Φούλαμ-Μπέρμιγχαμ 2-0 (52΄ ΜακΜπράιντ, 87΄ Νέβλαντ) Μίντλεσμπρο-Πόρτσμουθ 2-0 (40΄ Ρίγκοτ, 53΄ Τουντσάι) Ρέντινγκ-Τότεναμ 0-1 (16΄ Κιν) Μπόλτον-Σάντερλαντ 2-0 (41΄ Ντιούφ, 82΄ αυτ. Μέρφι) Αρσεναλ-Εβερτον 1-0 (76΄ Μπέντνερ) Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (58΄ Τόρες) Νιούκαστλ-Τσέλσι 7/5

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 37 αγώνες) Μάντσεστερ Γ. 84 (78-22 τερμ.) Τσέλσι 81 (62-25 τερμ.) -36αγ. Αρσεναλ 80 Λίβερπουλ 73 Έβερτον 62 Αστον Βίλα 59 Μπλάκμπερν 58 Πόρτσμουθ 57 Μάντσεστερ Σίτι 55 Γουέστ Χαμ 48 Τότεναμ 46 Νιούκαστλ 43 -36αγ. Γουίγκαν 40 Μίντλεσμπρο 39 Σάντερλαντ 39 Μπόλτον 36 Φούλαμ 33 Ρέντινγκ 33 Μπέρμιγχαμ 32 Ντέρμπι 11


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 4 May 2008 - 20:50:26 UTC