Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-05-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόταση ΠΑΣΟΚ για την υπερχρέωση
  • [02] Κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ
  • [03] Ζιμπάμπουε: Σύλληψη φωτογράφου του Ρόιτερ
  • [04] Ορκίσθηκε η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι
  • [05] Στο 4,4% ο πληθωρισμός
  • [06] Καταδίωξη κακοποιών
  • [07] Απόσυρση νοθευμένου ηλιελαίου
  • [08] Τραγικός θάνατος 23χρονου σε οικοτροφείο
  • [09] Βλέπει τίτλο ο Ντομενέκ
  • [10] Μια ανάσα από τον τελικό η ΕΡΤ
  • [11] Συνέντευξη Τύπου της Α. Παπαρήγα
  • [12] Γερανός έπεσε στο νοσοκομείο του Βόλου
  • [13] Πρωθυπουργός της Ρωσίας ο Πούτιν
  • [14] Συνάντηση Καραμανλή με Παυλόπουλο
  • [15] Προβλήματα στις πτήσεις των ΟΑ

    [01] Οικονομία

    Έλάφρυνση των δανειοληπτών

    Πρόταση ΠΑΣΟΚ για την υπερχρέωση

    8/5/2008 4:56:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Σημείο αιχμής στην αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ αποτελεί το θέμα της ακρίβειας. Σαρανταέξι βουλευτές των κοινοβουλευτικών τομέων Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν σήμερα, Πέμπτη στη Βουλή πρόταση νόμου για την ελάφρυνση των νοικοκυριών και την προστασία των καταναλωτών από την υπερχρέωση όπως είχε προαναγγείλει ο Γ. Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με την πρόταση-νόμου σε περίπτωση επιβολής κατάσχεσης από τράπεζες, το οφειλόμενο ποσό θα πρέπει να υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ και η τιμή προσφοράς του να ανέρχεται τουλάχιστον στο ύψος της αντικειμενικής αξίας. Η συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή από καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το διπλάσιο του αναληφθέντος κεφαλαίου ενώ καταργείται ο ανατοκισμός των τόκων πάσης φύσεως χορηγήσεων.

    Για ασυδοσία στην αγορά μίλησαν η Λούκα Κατσέλη και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που χαρακτήρισαν εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο προτείνει το ΠΑΣΟΚ και κάλεσαν την Κυβέρνηση να υιοθετήσει τα μέτρα, προαναγγέλλοντας παράλληλα νέα πρόταση νόμου σύντομα για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πάντως τα 41 μέτρα κατά της ακρίβειας που έλαβε η Κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι αυτά αποδίδουν. Απαντώντας ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου στην αναφορά του Ευ. Αντώναρου για την "απόδοση των 41 μέτρων που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση σε βάθος χρόνου", επικαλέστηκε την φράση του Τζών Μέυναρντ Κέυνς ότι "μακροπρόθεσμα θα έχουμε πεθάνει όλοι".

    [02] Οικονομία

    Αμετάβλητα τα επιτόκια

    Κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ

    8/5/2008 3:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/5/2008 5:03:39 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Εν μέσω της αρνητικής συγκυρίας για τη διεθνή οικονομία, συνεδρίασε, σήμερα Πέμπτη στην Αθήνα το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η πορεία της ευρωπαϊκής oικονομίας. Αμετάβλητο στο 4% διατήρησε πάντως το βασικό επιτόκιο του ευρώ η ΕΚΤ, όπως εξάλλου, και η Βρετανική Κεντρική Τράπεζα διατήρησε σταθερό το επιτόκιό της στο 5%. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε, παράλληλα, να διατηρήσει αμετάβλητα τόσο το επιτόκιο της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 5% όσο και το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο 3%.

    Τις αποφάσεις της συνεδρίασης ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ. Οι αναλυτές ανέμεναν τις αποφάσεις αυτές, καθώς η ανάπτυξη στην ευρωζώνη και τη Βρετανία είναι πιθανό να επιβραδυνθεί στους επόμενους μήνες.

    Ο κ. Τρισέ εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα και υπογράμμισε ότι στην οικονομία κυριαρχούν οι κίνδυνοι ανοδικής απόκλισης του πληθωρισμού.

    [03] Κόσμος

    Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική

    Ζιμπάμπουε: Σύλληψη φωτογράφου του Ρόιτερ

    8/5/2008 7:17:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Συνελήφθη στη Ζιμπάμπουε ένας φωτογράφος του Ρόιτερ επειδή χρησιμοποίησε ένα δορυφορικό τηλέφωνο για να αναμεταδώσει ψηφιακές φωτογραφίες από τα γεγονότα που ακολούθησαν τις γενικές εκλογές της 29ης Μαρτίου, ανακοινώθηκε σήμερα από το πρακτορείο. Ο φωτογράφος που ονομάζεται, Χάουαρντ Μπούρντιτ, είναι υπήκοος της Ζιμπάμπουε και κρατείται σε αστυνομικό τμήμα από την Δευτέρα, διευκρινίζει το πρακτορείο στην ιστοσελίδα του. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, "στο πλαίσιο της παν-Αφρικανικής κάλυψής του, το Ρόιτερ έχει εδώ και πολύ καιρό γραφείο πλήρως διαπιστευμένο από νομική άποψη στην Χαράρε, και έχει πάντα ακολουθήσει τους κανονισμούς της Ζιμπάμπουε με στόχο να προσφέρει ακριβή πληροφόρηση". Ένας δικηγόρος και ο ανταποκριτής του πρακτορείου στην Χαράρε μπόρεσαν να συναντήσουν τον Μπούρντιτ, εναντίον του οποίου δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Όπως δηλώνουν οι αρχές, τα δορυφορικά τηλέφωνα πρέπει να δηλώνονται κατά την είσοδο τους στη χώρα. Αρκετοί δημοσιογράφοι, ντόπιοι και αλλοδαποί έχουν συλληφθεί στη Ζιμπάμπουε αφότου έγιναν οι εκλογές, συμπεριλαμβανομένων των ανταποκριτών της "New York Times" και της "Times" οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

    [04] Κόσμος

    Ρώμη, Ιταλία

    Ορκίσθηκε η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι

    8/5/2008 7:13:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Ορκίσθηκε ενώπιον του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζώρτζιο Ναπολιτάνο, η τέταρτη κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Δώδεκα οι υπουργοί με χαρτοφυλάκιο, άλλοι εννέα άνευ χαρτοφυλακίου, χωρίς, δηλαδή, να διαθέτουν δικό τους προϋπολογισμό. Σε ό,τι αφορά την παρουσία των γυναικών ο "Καβαλιέρε" τήρησε τις υποσχέσεις του και στο υπουργικό συμβούλιο είναι τέσσερις οι εκπρόσωποι του ευγενούς φύλου. Τα γνωστότερα ονόματα, είναι εκείνα της Μάρα Καρφάνια, πρώην σόου γκέρλ των καναλιών του "Καβαλιέρε", που αναλαμβάνει το υπουργείο ισότητας και της Στεφάνια Πρεστιτζιάκομο, στην οποία ανατέθηκε το υπουργείο περιβάλλοντος.

    Για πρώτη φορά, δημιουργείται και υπουργείο για την απλούστευση των νόμων, με το Ρομπέρτο Καλντερόλι, της "Λέγκα του Βορρά". Παρά τις περιπέτειες υγείας που είχε στο παρελθόν και ο ηγέτης της Λέγκα, Ουμπέρτο Μπόσσι, είναι εντός κυβέρνησης, με το υπουργείο αναμορφώσεων.

    Δώδεκα υπουργεία, εξασφάλισε συνολικά η "Φόρτσα Ιταλία" του Μπερλουσκόνι, τέσσερα η Λέγκα, άλλα τέσσερα η Εθνική Συμμαχία κι ένα η Νέα Χριστιανική Δημοκρατία.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φραττίνι, Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι και Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι, είχαν ήδη συνεργασθεί με τον Καβαλιέρε στις προηγούμενες κυβερνήσεις του. Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, θα συνέλθει στην Νάπολη, που συνεχίζει να πλήττεται από την "σκουπιδόπολη": τόνοι απορριμμάτων στους δρόμους ,που κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει πως πρέπει να περισυλλεγούν. Ο Σίλβιο Μπελρουσκόνι, όπως είχε υποσχεθεί, επανέλαβε "ότι τα πρώτα μέτρα της νέας κυβέρνησης θα είναι η απάλειψη του φόρου μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας και της φορολόγησης των υπερωριών".

    [05] Οικονομία

    Στο 4,4% ο πληθωρισμός

    8/5/2008 5:12:00 μμ

    "Φωτιά" βάζει στον πληθωρισμό το πετρέλαιο που διεθνώς ανατρέπει όλα τα δεδομένα. Στη χώρα μας τον Απρίλιο διατηρήθηκε -για τέταρτο συνεχόμενο μήνα- στα υψηλά επίπεδα του 4,4%. Η ξέφρενη κούρσα των τιμών του μαύρου χρυσού έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στα νοικοκυριά. Οι καταναλωτές καθημερινά καλούνται να δώσουν την δική τους μάχη με τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων.

    Αυξήσεις "φωτιά" στα προϊόντα

    Όλο και πιο βαθιά θα πρέπει να βάζουν το χέρι στην τσέπη οι καταναλωτές, μετά τις αυξήσεις χωρίς τέλος σε δεκάδες είδη καθημερινής χρήσης.

    Η ξέφρενη κούρσα των διεθνών τιμών του μαύρου χρυσού, αποτελεί βόμβα για τον πληθωρισμό, καθώς μέσα σ ένα χρόνο αυξήθηκαν οι τιμές στα εξής προϊόντα :

    - το σπορέλαιο 35,4% - το βούτυρο γάλακτος 31,5% - τα ζυμαρικά 22,4% - το αλεύρι 19% - το ψωμί 17,3% - τα όσπρια και τα αυγά 14,2% - τα νωπά πουλερικά και φρούτα 12,2% και - το ρύζι 9,11%

    Την ίδια ώρα τα οικονομικά των νοικοκυριών χτύπησαν κόκκινο με αυξήσεις -στο φυσικό αέριο 45% -στο πετρέλαιο θέρμανσης 38,6% και -στην βενζίνη 11,6%

    Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Με 41 μέτρα η πολιτεία επιχειρεί την ανάσχεση του κύματος της ακριβείας.

    "Σταδιακά εφαρμόζονται στην πράξη και στην αγορά αποδίδοντας καρπούς", τόνισε σχετικά ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

    Την ίδια ώρα επικαλούμενος την σημερινή ανακοίνωση για τον πληθωρισμό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για παγίωσή του σ εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, και απαντώντας στην αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου για την απόδοση των 41 μέτρων, επικαλέστηκε την φράση του Αμερικανού οικονομολόγου, Τζών Μέϋναρντ Κέϋνς ότι "μακροπρόθεσμα θα έχουμε πεθάνει όλοι".

    Ο εισαγόμενος μόνιμος πληθωρισμός θα πυροδοτεί το μέτωπο του δημοσίου χρέους και τα έσοδα του προϋπολογισμού.

    [06] Κοινωνία

    Καταδίωξη κακοποιών

    8/5/2008 4:11:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Περιπετειώδης καταδίωξη δύο κακοποιών, οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο έγινε την Πέμπτη το πρωί στο Γαλάτσι. Οι δράστες είχαν εισβάλει στο σπίτι εγκύου γυναίκας στο Μαρούσι και αφού της έριξαν σπρέι στο πρόσωπο πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου της και εξαφανίστηκαν. Το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε λίγο αργότερα από πλήρωμα περιπολικού της άμεσης δράσης στο Γαλάτσι, αλλά οι δράστες δεν σταμάτησαν στο σήμα για έλεγχο με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη. Σε μικρή απόσταση, οι δυο άγνωστοι εγκατέλειψαν το κλεμμένο αυτοκίνητο και προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν πεζή, αλλά οι δράστες με την απειλή όπλου ανάγκασαν τον οδηγό διερχόμενου ΙΧ να βγει από τη θέση του οδηγού, πήραν το όχημα και εξαφανίστηκαν.

    [07] Κοινωνία

    Μετά από έλεγχο του ΕΦΕΤ

    Απόσυρση νοθευμένου ηλιελαίου

    8/5/2008 3:44:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι στην αγορά για τον εντοπισμό ποσοτήτων του επικίνδυνου, νοθευμένου με ορυκτέλαιο, ηλιέλαιου, που εισήχθη από την Ουκρανία, μέσω Ελβετίας. Δεν αποκλείεται πάντως κάποιες ποσότητες του επικίνδυνου ηλιέλαιου να βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

    Την Πέμπτη η εταιρεία ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΕ σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ προχώρησε σε απόσυρση μιας σειράς προϊόντων τυποποιημένου ηλιέλαιου με την εμπορική ονομασία ΜΙΝΕΡΒΑ. Πρόκειται για ηλιέλαιο σε συσκευασίες του ενός, των 2, των 5 και των 10 λίτρων με ημερομηνίες λήξης μέσα στον Ιανουάριο, το Φεβρουάριο, το Μάιο και τον Ιούνιο του 2009.

    Οι περισσότερες ποσότητες έχουν δεσμευτεί τόνισε ο Ευάγγελος Αντώναρος και πρόσθεσε ότι διεξάγεται έλεγχος από κλιμάκια του υπ. Ανάπτυξης για να διαπιστωθεί πως έφτασαν αυτές οι ποσότητες χωρίς τελωνειακό έλεγχο.

    [08] Κοινωνία

    Τραγικός θάνατος 23χρονου σε οικοτροφείο

    8/5/2008 3:42:00 μμ

    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν δυο γυναίκες υπάλληλοι του οικοτροφείου ατόμων με ειδικές ανάγκες "Ελπίς" στη Νέα Κηφισιά, οι οποίες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, που σχετίζεται με το θάνατο 23χρονου τροφίμου. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 23χρονος κατά τη μεταφορά του στην τουαλέτα, διέλαθε της προσοχής της παιδοκόμου και κατάπιε ένα σαπούνι. Αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ, όπου δυστυχώς όμως εξέπνευσε. Ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση διέταξε την σύλληψη των υπευθύνων της βάρδιας και της παιδοκόμου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ωστόσο τις άφησε ελεύθερες, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.

    [09] Euro 2008

    Βλέπει τίτλο ο Ντομενέκ

    8/5/2008 2:16:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: AΠΕ

    Σε ένα μήνα από σήμερα αρχίζει στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας η τελική φάση του EURO 2008, μία διοργάνωση που δεν προσφέρεται για προβλέψεις, αφού οι ομάδες που έχουν τις δυνατότητες να κατακτήσουν το τρόπαιο είναι αρκετές. Ωστόσο, ο Ραϊμόν Ντομενέκ είναι σίγουρος ότι η εθνική ομάδα της Γαλλίας θα στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ όσον αφορά στην αντίπαλο των «τρικολόρ» στον τελικό, ο προπονητής των «πετεινών» εκτιμά ότι η Γερμανία έχει πολλές πιθανότητες. «Για μένα η Γαλλία θα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Γερμανία έχει όλες τις προϋποθέσεις για να φτάσει στον τελικό, αφού ο όμιλος της είναι πιό βατός», είπε χαρακτηριστικά ο έμπειρος τεχνικός και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες ομάδες».

    [10] Μια ανάσα από τον τελικό η ΕΡΤ

    8/5/2008 2:07:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Ξεκίνησαν τα ΠΛΕΙ ΟΦ στο Πρωτάθλημα Τύπου με νίκες των πρωτοπόρων αλλά και εκπλήξεις από τις μικρότερες ομάδες. Η περσινή πρωταθλήτρια ΕΡΤ έφτασε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος για την περίοδο 2007/2008 και φυσικά η ομάδα μας για τέταρτη χρονιά δίνει το παρών στην φάση των ημιτελικών. Μεγάλη νίκη εκτός έδρας πήρε στα ημιτελικά η ομάδα της ΕΡΤ από τον SUPER SPORT με 1 2. Αν και προηγηθήκαν με 1 0 στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού η ομάδα μας έδειξε χαρακτήρα για μια φορά ακόμα και κατάφερε να γυρίσει το ματς ισοφαρίζοντας με τον Γιώργο Μοσχίδη και να πάρει την νίκη με τον Βασίλη Κούβαλη με κτύπημα πέναλτυ. Το Σάββατο 10/5/2008 παίζουμε το δεύτερο ημιτελικό στο γήπεδο του Καματερού στις 11.00

    Τα αποτελέσματα των πλέϊ οφ είναι τα εξής

    29/3/2008

    ΙΜΑΚΟ SUPERSPORT FM 1 2 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Σ.Ε.Φ.Α. 2 2 GOAL NEWS - ΕΞΠΡΕΣ 1 1 ΝΕΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 1 ΑΥΓΗ Γ.Γ.Α. 2 5 Ο.Α.Κ.Α. CONTRA .GR 1 8 Σ.Ε.Η. - ΑΝΤΕΝΝΑ 2 3 ALPHA - ΕΡΤ 0 3

    5/4/2008

    SUPERSPORT FM - ΙΜΑΚΟ 2 2 Σ.Ε.Φ.Α. - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 3 1 ΕΞΠΡΕΣ - GOAL NEWS 1 1 / 3 1 στα πεναλντι ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΝΕΑ 4 3 Γ.Γ.Α. ΑΥΓΗ 3 0 α.α. CONTRA.GR - Ο.Α.Κ.Α. 8 3 ΑΝΤΕΝΝΑ - Σ.Ε.Η. 0 7 ΕΡΤ - ALPHA 4 0

    Προκρίθηκαν για την επόμενη φάση των οκτώ τα παρακάτω ζευγάρια.

    12/4/2008

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - SUPERSPORT FM 2 2 Σ.Ε.Φ.Α. - ΕΡΤ 0 1 Σ.Ε.Η. - Γ.Γ.Α. 5 1 ΕΞΠΡΕΣ - CONTRA.GR 2 2

    19/4/2008

    SUPERSPORT FM - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 4 0 ΕΡΤ - Σ.Ε.Φ.Α. 3 2 Γ.Γ.Α. - Σ.Ε.Η. 3 1 CONTRA.GR - ΕΞΠΡΕΣ 5 3

    ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (3/5/2008)

    SUPERSPORT FM - ΕΡΤ UTD F.C. 1 - 2 Σ.Ε.Η. - CONTRA.GR 0 - 7

    10/5/2008

    ΕΡΤ UTD F.C. SUPERSPORT FM CONTRA.GR - Σ.Ε.Η.

    [11] Πολιτική

    Συνέντευξη Τύπου της Α. Παπαρήγα

    8/5/2008 2:00:00 μμ

    Νέα συζήτηση περί της διαδοχής στην ηγεσία του ΚΚΕ άνοιξε η πρόσφατη αντικατάσταση στελεχών του κόμματος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ερωτηθείσα η Αλέκα Παπαρήγα σήμερα, τόνισε μεν πως ότι έχει να πει για το θέμα το έχει ήδη πει, πρόσθεσε ωστόσο "αφήστε μας το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού". Για πρώτη φορά, απάντησε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας τον οποίο ορισμένες πληροφορίες φέρουν ως πιθανό διάδοχο της κ. Παπαρήγα, επισημαίνοντας ότι στο ΚΚΕ "δεν υπάρχουν ούτε ομάδες ούτε ομαδάρχες ούτε διάδοχοι. Είμαστε όλοι είπε στρατιώτες στην υπηρεσία του κόμματος".

    Σε ότι αφορά στις αντικαταστάσεις των στελεχών η κ. Παπαρήγα τόνισε πως αντικαταστάθηκαν τρία άξια στελέχη με τρία εξίσου άξια, προσθέτοντας πως την ευθύνη της πρότασης την έχει πάντα το κόμμα. Εμείς, είπε, δεν διατυμπανίζουμε την ανανέωση, αλλά την κάνουμε για να διευκρινίσει πως αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με την ηλικία, αλλά και με τον εμπλουτισμό των εμπειριών.

    Αναφερόμενη στο θέμα του ΟΤΕ έκανε λόγο για επικίνδυνη και γελοία κατάσταση επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ και στο ΣΥΡΙΖΑ.

    Η πορεία του οργανισμού είπε ήταν προδιαγεγραμμένη και όσο υπέγραψαν τη συνθήκη του Μάαστριχτ δεν μπορούν και δε δικαιούνται να μιλάνε.

    Αναφερόμενη στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας περί αποτρεπτικού δόγματος τόνισε πως κάτι τέτοιο συνιστά συμμετοχή στον προληπτικό πόλεμο. Έχουμε είπε υπέρογκους εξοπλισμούς και για άλλη μια φορά εξέφρασε την αντίθεσή της στα προγράμματα που εξυπηρετούν επιθετικές ανάγκες.

    Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου που είχε ως αντικείμενο το πρόσφατο ταξίδι της στην Κούβα, η γγ της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος αφού εξήρε τις συστηματικές και διαχρονικές σχέσεις με το ΚΚ της Κούβας τόνισε πως παρά τις πάρα πολλές δυσκολίες που έχει μπροστά της καθώς την έχει βάλει στόχο ένας πανίσχυρος αντίπαλος έχει επιδείξει χρόνο με το χρόνια αξιοθαύμαστη πορεία πράγμα που αποδεικνύει όπως είπε όπως όταν ένας λαός είναι αποφασισμένος μπορεί να τα καταφέρει.

    [12] Κοινωνία

    Σε εξέλιξη η επιχείρηση αποκόλλησης του γερανού

    Γερανός έπεσε στο νοσοκομείο του Βόλου

    8/5/2008 1:52:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Παρ' ολίγον τραγωδία λίγο πριν το μεσημέρι στο νοσοκομείο Βόλου από ανατροπή και πρόσκρουση του γιγαντιαίου βραχίονα γερανού στο κτίριο της νέας πτέρυγας. Στα εξωτερικά ιατρεία περίμεναν εκείνη την ώρα για εξέταση περίπου 40 έγκυες γυναίκες, οι οποίες ευτυχώς δεν έπαθαν τίποτε, μόνο ορισμένες πανικοβλήθηκαν. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση αποκόλλησης του γερανού από τα εξωτερικά ιατρεία της μαιευτικής και το τμήμα υπέρηχου με τη βοήθεια και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σοκ υπέστη και η υπεύθυνη του τμήματος υπέρηχου. Η διοικητής του νοσοκομείου Βόλου Μαρία Καρρά, δήλωσε ότι "η ΔΕΠΑΝΟΜ είχε υποδείξει στο συνεργείο του γερανού άλλο σημείο στήριξης των πελμάτων του γερανού, από εκείνο που οι χειριστές επέλεξαν". Στην υποχώρηση του εδάφους απέδωσαν οι χειριστές το ατύχημα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό να διαπιστωθεί αμέσως, λόγω της κάλυψης του σημείου εκείνου από το κουβούκλιο του γερανού.

    [13] Κόσμος

    Πρωθυπουργός της Ρωσίας ο Πούτιν

    8/5/2008 1:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/5/2008 3:50:05 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Με ψήφους 392 υπέρ έναντι 56 κατά, η ρωσική Κρατική Δούμα εξέλεξε σήμερα πρωθυπουργό της Ρωσίας τον έως χθες πρόεδρο της χώρας και νυν ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος "Ενιαία Ρωσία" Βλαντίμιρ Πούτιν. Απευθυνόμενος νωρίτερα στο σώμα των βουλευτών με τις προγραμματικές του δηλώσεις, ο Βλαντίμιρ Πούτιν περιέγραψε ως κεντρικό στόχο της κυβέρνησής του την άνοδο της ανταγωνιστικότητας της ρωσικής οικονομίας και την κατάκτηση ηγετικών θέσεων παγκοσμίως στους δείκτες ποιότητας ζωής των πολιτών (επίπεδο εισοδήματος, κοινωνικών παροχών, ποιότητα παιδείας και υγείας, προσδόκιμο ζωής και στέγαση). Έθεσε μάλιστα το στόχο να ξεπεράσει η Ρωσία σε ΑΕΠ τη Μεγάλη Βρετανία εντός του 2008.

    Ο Ρώσος ηγέτης υποσχέθηκε φορολογική μεταρρύθμιση και καταπολέμηση της διαφθοράς και ζήτησε τη στήριξη της Βουλής για τον εκσυγχρονισμό και την "τακτοποίηση" της ρωσικής οικονομίας, θέτοντας ως πρώτιστο στόχο τον έλεγχο του πληθωρισμού, που κινήθηκε πέρυσι εκτός ελέγχου με διψήφιο ποσοστό, καθώς και τη σταθεροποίηση των τιμών στα τρόφιμα.

    Μεταξύ άλλων, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει ιδιαίτερα τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και το προσωπικό τους, τους βετεράνους του πολέμου και τους συνταξιούχους και γενικότερα τα πιο αδύνατα στρώματα του πληθυσμού, υποσχόμενος την εκπόνηση προγράμματος κατά της φτώχειας έως το τέλος του χρόνου, αλλά και την καταπολέμηση του αλκοολισμού και του καπνίσματος.

    Εισηγούμενος την υποψηφιότητα Πούτιν στην αρχή της συνεδρίασης, ο νέος πρόεδρος της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε ως βασική αποστολή του να διασφαλιστεί η συνέχιση της υπάρχουσας πολιτικής γραμμής, ώστε να συνεχιστεί η περαιτέρω άνοδος της χώρας.

    Ο κ. Μεντβέντεφ εκθείασε το ρόλο του Βλαντίμιρ Πούτιν την τελευταία οκταετία, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα ότι "γνωρίζουμε πόσο ριζικά άλλαξε η διεθνής θέση της χώρας μας, αφού, μιλώντας απλά, άρχισαν πάλι να σέβονται τη Ρωσία". Σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα ανάπτυξης της χώρας στους βασικούς τομείς χαράχθηκε για τα επόμενα χρόνια υπό την επίβλεψη του κ. Πούτιν, ο πρόεδρος Μεντβιέντεφ κάλεσε τους βουλευτές της Κρατικής Δούμας να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.

    [14] Πολιτική

    Για τη διοικητική μεταρρύθμιση

    Συνάντηση Καραμανλή με Παυλόπουλο

    8/5/2008 12:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/5/2008 1:22:04 μμ)

    Το φθινόπωρο θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε πως αμέσως μόλις ολοκληρωθούν τα συνέδρια της ΕΝΑΕ και της ΚΕΔΚΕ η κυβέρνηση θα διατυπώσει τις τελικές προτάσεις της, που θα αποτελέσουν το σχέδιο νόμου το οποίο και θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση.

    Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι μια μεγάλη θετική πρόκληση για τη δομή του κράτους και για την ίδια την κοινωνία, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι έχει τεράστια σημασία η καλή της προετοιμασία.

    Το παρελθόν απέδειξε, είπε ο κ. Παυλόπουλος, όταν το ΠΑΣΟΚ έκανε πρόχειρες κινήσεις ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν οδήγησαν πουθενά και έβλαψαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι παράδειγμα προς αποφυγήν αυτή η τακτική και γι' αυτό με προσεκτικά βήματα σε συνεννόηση και χωρίς αντιπαραθέσεις με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ετοιμάζουμε αυτή τη μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση, η οποία δρομολογεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση του μέλλοντος.

    [15] Κοινωνία

    Προβλήματα στις πτήσεις των ΟΑ

    8/5/2008 10:55:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τροποποιείται σήμερα το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αερογραμμών, λόγω της απόφασης των χειριστών των ελικοφόρων αεροσκαφών να μην πραγματοποιούν μικτά δρομολόγια (ένα εσωτερικού και ένα εξωτερικού) και 6σκελή δρομολόγια άγονων γραμμών. Συγκεκριμένα ματαιώνονται οι πτήσεις: ΟΑ904/905 Αθήνα - Θεσσαλονίκη Αθήνα με αναχώρηση στις 09:00 το πρωί από Αθήνα, ΟΑ040/041 Αθήνα Μήλος Αθήνα με αναχώρηση από Αθήνα στις 11:10 και ΟΑ754/755 Αθήνα - Σάμος - Αθήνα με αναχώρηση από Αθήνα στις 12:30 το μεσημέρι. Τροποποιείται και η πρωινή πτήση ΟΑ090/091 Ρόδος - Κάρπαθος - Κάσος Σητεία - Κάσος - Κάρπαθος - Ρόδος Η συγκεκριμένη πτήση θα εκτελεστεί με δρομολόγιο Ρόδος Κάρπαθος Κάσος Σητεία - Ρόδος και ΔΕΝ θα προσεγγίσει την Κάσο και την Κάρπαθο κατά το σκέλος της επιστροφής στη Ρόδο. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες με τα τηλέφωνα 210-966 66 66 και 801 11 44 444.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 8 May 2008 - 16:50:26 UTC