Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-05-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελλείψεις στα πρατήρια
  • [02] Την άλλη εβδομάδα η έγκριση της συμφωνίας για τον ΟΤΕ
  • [03] Απόσυρση νέας ποσότητας ηλιέλαιου
  • [04] Στην κορυφή ο Έλληνας μουσικός
  • [05] Λίβανος: Αποσύρονται οι μαχητές της Χεζμπολάχ
  • [06] Έντονες επικρίσεις Τσίπρα
  • [07] Νέα σελίδα στις σχέσεις με το Φανάρι
  • [08] Αιματηρές συγκρούσεις στο Σαντρ Σίτι

    [01] Κοινωνία

    'Ακαρπη συνάντηση

    Ελλείψεις στα πρατήρια

    10/5/2008 11:52:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/5/2008 12:18:45 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Ουρές σχηματίζουν τα αυτοκίνητα στα βενζινάδικα, καθώς λόγω της παρατεινόμενης απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων μετά και την άκαρπη συνάντηση που είχαν χθες Παρασκευή με τον Υπουργό Μεταφορών- σταδιακά παρατηρούνται ελλείψεις στην αγορά. Ήδη σε πολλά πρατήρια η απλή αμόλυβδη έχει τελειώσει.

    Οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων επιμένουν στο αίτημα τους για περεταίρω αυξήσεις στα κόμιστρα. Ζητούν αύξηση 13% ενώ το Υπουργείο τους έχει δώσει 5%. Σε περίπτωση που δεν λυθεί η απεργία, εκτιμάται ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο οι δεξαμενές των πρατηρίων θα αδειάσουν.

    Άκαρπη συνάντηση

    Στερεύουν ώρα με την ώρα οι δεξαμενές στα πρατήρια καυσίμων λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων. Ακόμη και όσοι πρατηριούχοι έχουν ιδιόκτητα βυτιοφόρα δεν μπορούν να ανεφοδιάσουν τις δεξαμενές τους, καθώς οι απεργοί εμποδίζουν την είσοδό τους στα διυλιστήρια.

    Το πρόβλημα εντείνεται μετά και τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών βυτιοφόρων αλλά και των ιδιοκτητών φορτηγών εθνικών μεταφορών.

    Ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης δέχθηκε την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς τις Παρασκευές τα απογεύματα του χειμώνα και περιόρισε κατά μία ώρα την απαγόρευση της κυκλοφορία τους τις Παρασκευές το καλοκαίρι.

    Να ανοίξει η αγορά προτείνει μέσω της ΝΕΤ ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

    [02] Οικονομία

    Αντιπαράθεση Κυβέρνησης-Αντιπολίτευσης

    Την άλλη εβδομάδα η έγκριση της συμφωνίας για τον ΟΤΕ

    10/5/2008 5:25:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε υψηλούς τόνους παραμένει η αντιπαράθεση για τον ΟΤΕ μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης. Ωστόσο η υπόθεση μπαίνει στην τελική ευθεία καθώς τη βδομάδα που έρχεται το τελικό κείμενο της συμφωνίας μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και Deutsche Telecom αναμένεται να εγκριθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων. Για έγκλημα και τεράστιο σκάνδαλο έκανε λόγο σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, επικρίνοντας παράλληλα και το ΠΑΣΟΚ για διγλωσσία. Ανάλογες κατηγορίες απηύθυνε χθες Παρασκευή και ο Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας στη Βουλή, ενώ απαντώντας ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης είπε ότι η συμφωνία θα διασφαλίζει τα ελληνικά συμφέροντα και δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί, εάν προηγουμένως δεν ψηφιστεί από τη Βουλή. Στο μεταξύ τη Δευτέρα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ κατά της διοίκησης του Οργανισμού και του Υπουργείου Οικονομίας, με τα οποία ζητά να πληροφορηθεί εγγράφως για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Εξάλλου την επόμενη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ πραγματοποιών 24ωρη απεργία, ενώ τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 ως τις 3 μ.μ. έχει προγραμματίσει η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στην πολιτική για τις ΔΕΚΟ.

    [03] Κοινωνία

    Απόσυρση νέας ποσότητας ηλιέλαιου

    10/5/2008 1:00:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στην άμεση απόσυρση περίπου 356.000 λίτρων ύποπτου ηλιέλαιου που είχε διατεθεί σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων που επιλήφθηκε των σχετικών ελέγχων. Από τους 3000 τόνους που σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ ήρθαν στην Ελλάδα, έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί και δεσμευτεί οι 1.500. Απ αυτούς τους 935 τόνοι του ουκρανικού ηλιέλαιου εισήγαγαν οι εταιρίες Μινέρβα και Ελαΐς, που ήδη έχουν αποσύρει τις συσκευασίες τους, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται σε άλλες 14 εταιρίες τροφίμων.

    Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε το βράδυ της Παρασκευής για τη διακίνηση επιμολυσμένου ηλιέλαιου από την αλυσίδα Lidl ΕΛΛΑΣ. Σύμφωνα με το έγγραφο πρόκειται για 356.400 λίτρα τα οποία διακινήθηκαν μέσω του Βελγίου, με ημερομηνία λήξης 30/6/2009. Σύμφωνα με μία εκτίμηση, το ηλιέλαιο μολύνθηκε κατά τη μεταφορά του με πλοίο, το οποίο προηγουμένως μετέφερε λάδια για μηχανές. Όλα αυτά θα τεθούν στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται για την απόδοση ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

    Είτε για προληπτικούς λόγους, είτε γιατί υπήρχε υποψία, ο ΕΦΕΤ έχει μέχρι στιγμής δεσμεύσει συσκευασίες με τις εξής εμπορικές επωνυμίες::

    Ηλιέλαιο Ηρακλής Ηλιέλαιο Αιολίς Ηλιέλαιο Αργολίς Ηλιέλαιο Καρποί Ζής Ηλιέλαιο ΣΕΦ ΑΡΕΤΗ ΦΥΤΙΚΟ GRANELLO ΙΩΝΙΑ ΙΩΝΙΑ-STAR ΚΟΚΟ ΑΓΡΟΤΥΠ

    [04] Πολιτισμός

    Στην κορυφή ο Έλληνας μουσικός

    10/5/2008 12:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/5/2008 2:14:08 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Μια σπουδαία ερμηνεία, μια μεγάλη επιτυχία. Ο 18χρονος κλαρινετίστας Διονύσης Γραμμένος, από την Κέρκυρα, κατέκτησε χθες Παρασκευή την πρώτη θέση στον 14ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό "EUROVISION YOUNG MUSICIANS 2008".

    Στον προκριματικό, ο 18χρονος έπαιξε (τρεις παραλλαγές) Stravinsky και L.Bassi (Rigoletto Fantasia Di Concerto). Στο πιάνο τον συνόδεψε η Ελένη Νικολαϊδη. Με την ερμηνεία του, η Διεθνής Κριτική Επιτροπή τον επέλεξε μεταξύ 16 νέων μουσικών για την τελική επτάδα, ενώ, χθες, ο Διονύσης Γραμμένος κέρδισε τις εντυπώσεις ενώπιον κοινού και Επιτροπής, με την ερμηνεία του σε κομμάτι του Κονσέρτου για Κλαρινέτο και Ορχήστρα του Jean Fran&#231;aix, κατακτώντας επάξια την πρώτη θέση στο Διαγωνισμό.

    Στη μεγάλη επιτυχία του Διονύση Γραμμένου αναφέρθηκε και ο Υπουργός Επικρατείας, σημειώνοντας ότι ο νέος μουσικός μάγεψε την κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού, το κοινό του και τους Ευρωπαίους τηλεθεατές: "Η βράβευσή του είναι η πρώτη, διεθνής, αναγνώριση του πηγαίου ταλέντου του. Του εύχομαι στη σταδιοδρομία του να ακολουθήσουν πολλές, ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις".

    Ο Τελικός Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός, που σηματοδοτεί την έναρξη του φημισμένου Φεστιβάλ της Βιέννης (Wiener Festwochen), πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και στόχο έχει να προσφέρει μία ευκαιρία σε νέους σολίστ για διεθνή καριέρα.

    Ο Διαγωνισμός μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΤ1.

    [05] Μ. Ανατολή

    Λίβανος: Αποσύρονται οι μαχητές της Χεζμπολάχ

    10/5/2008 6:12:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Την απόσυρση των μαχητών της Χεζμπολάχ, μετά την ανατροπή από το λιβανικό στρατό των κυβερνητικών μέτρων κατά της οργάνωσης, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Είπαν πως ένοπλοι, που είχαν αναλάβει τον έλεγχο της πρωτεύουσας έπειτα από συγκρούσεις με υποστηρικτές της Κυβέρνησης την Παρασκευή, μεταφέρθηκαν με αυτοκίνητα μακριά από το παραλιακό μέτωπο της Βηρυτού και από άλλες περιοχές. Λιβανέζοι στρατιώτες εθεάθησαν να περιπολούν στους δρόμους από τους οποίους απομακρύνθηκε η Χεζμπολάχ και οι σύμμαχοί της. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Χεζμπολάχ που ανέφερε: ""Η λιβανική αντιπολίτευση θα τερματίσει κάθε ένοπλη παρουσία στη Βηρυτό έτσι ώστε η πρωτεύουσα θα βρίσκεται στα χέρια του στρατού". Η ανακοίνωση ανέφερε, ωστόσο, πως η αντιπολίτευση θα διεξαγάγει εκστρατεία "πολιτικής ανυπακοής" έως ότου ικανοποιηθούν τα πολιτικά αιτήματά της. Ο λιβανικός στρατός "πάγωσε" τις αποφάσεις της Κυβέρνησης ως προς τη Χεζμπολάχ και απηύθυνε έκκληση για την αποχώρηση των ενόπλων από τους δρόμους, ανέφερε σε ανακοινωθέν που εξέδωσε. Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου ανέθεσε στο στρατό τη φροντίδα να διευθετήσει τις αποφάσεις της, οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί την Πέμπτη από τη Χεζμπολάχ "κήρυξη πολέμου" και είχαν ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε αντιπάλους και υποστηρικτές της Κυβέρνησης.

    Ο στρατός αποφάσισε πως ο επικεφαλής ασφαλείας του αεροδρομίου, Ουάφικ Σούκερ, ο οποίος εφέρετο ως προσκείμενος στην Χεζμπολάχ και είχε αποπεμφθεί από την Κυβέρνηση, "θα παραμείνει στη θέση του, εν αναμονή των μέτρων που θα ληφθούν έπειτα από έρευνα" η οποία θα καθορίσει εάν ήταν ενήμερος για τις κάμερες επιτήρησης που είχαν τοποθετηθεί από τη Χεζμπολάχ κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού.

    Εξάλλου, ο στρατός "θα αναλάβει να μελετήσει το φάκελο του δικτύου τηλεπικοινωνιών" που εγκατέστησε η Χεζμπολάχ και χαρακτηρίστηκε πρόσφατα από την Κυβέρνηση "παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου", για τον οποίο η Κυβέρνηση ήθελε να διεξαχθεί έρευνα, αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε ο στρατός. Ο φάκελος θα μελετηθεί "με τρόπο ώστε να μην προσβάλλει ούτε το δημόσιο συμφέρον ούτε την ασφάλεια της αντίστασης", υπογραμμίζει ο στρατός. Η Χεζμπολάχ εκτιμά πως το δίκτυο αυτό είναι απαραίτητο στον αγώνα της εναντίον του Ισραήλ και "για λόγους ασφαλείας". Ο στρατός απαίτησε, εξάλλου, "από όλα τα μέρη (...) να αποσύρουν όλους τους ενόπλους και να ξανανοίξουν τους δρόμους".

    Ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει νωρίτερα από το στρατό να αποσύρει "αμέσως" τους ενόπλους που είχαν αναπτυχθεί στους δρόμους. Ο Φουάντ Σινιόρα είχε κάνει λόγο για παθητικότητα των στρατιωτικών στη διάρκεια των μαχών, λέγοντας πως ο στρατός οφείλει "να αναλάβει τις εθνικές ευθύνες του χωρίς δισταγμό ή καθυστέρηση και αυτό δεν έχει γίνει μέχρι τώρα".

    [06] Πολιτική

    Έντονες επικρίσεις Τσίπρα

    10/5/2008 3:17:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ανέβασε τους τόνους ο Αλέξης Τσίπρας και, ανοίγοντας τις εργασίες του Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού, επιτέθηκε στην κυβέρνηση τόσο για το θέμα της ακρίβειας, όσο και για το θέμα του ΟΤΕ. Παράλληλα χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους και για τον Υπουργό Παιδείας με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του για τα Πανεπιστήμια, ενώ, έκανε λόγο για την ανάγκη ενεργοποίησης των πολιτών και ακύρωσης στην πράξη των αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση.

    Αλ. Τσίπρας: "Ο Πρωθυπουργός κάνει ότι δεν ακούει"

    Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του είπε ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση, η χρεοκοπία του καζινοκαπιταλισμού, δεν είναι πια μια μύχια προσδοκία κάποιων γραφικών αριστερών/μαρξιστών οικονομολόγων, αλλά αποτελεί μια αναντίρρητη πραγματικότητα για την οποία ανεξάρτητα από την ερμηνεία που δίνει ο καθένας, ομολογείται πια από όλους και εκτίμησε ότι "χρεοκοπεί το μoντέλο της θεοποίησης της αγοράς και αμφισβητείται σε παγκόσμιο επίπεδο η ηγεμονία του νεοφιλελευθερισμού".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική, επέκρινε τον Πρωθυπουργό γιατί όπως είπε, ο κ. Καραμανλής "απευθυνόμενος στους ευρωπαίους τραπεζίτες, διαβεβαίωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις, δηλαδή η παραχώρηση των υποδομών και του δημόσιου πλούτου σε ιδιωτικά συμφέροντα, θα συνεχιστούν. Και ότι στον στόχο της κυβέρνησης βρίσκονται ο εργασιακές σχέσεις και η διασφάλιση της ασύδοτης κερδοσκοπίας για τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις".

    Ο Πρωθυπουργός, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, "παριστάνει ότι είναι από άλλο ανέκδοτο. Κάνει ότι δεν ακούει. Έκανε ότι δεν άκουσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν στο ίδιο δείπνο ο τελευταίος αναφέρθηκε στο κυνήγι των υπερκερδών στο οποίο επιδίδεται το χρηματοπιστωτικό σύστημα ζητώντας λιγότερη σκληρότητα απέναντι στην κοινωνία. Ο πρωθυπουργός έκανε ότι δεν άκουσε. Και το ίδιο έκανε και ο κ. Γκαργκάνας δίπλα του, ο οποίος πριν από μερικές μέρες μας είπε ότι η κερδοφορία των τραπεζών είναι μύθος - υποτιμώντας την νοημοσύνη της κοινωνίας αλλά και το δικό του κύρος για δέκατη ή ενδέκατη φορά κατά τη διάρκεια της θητείας του".

    Επικρίσεις διατύπωσε ο κ. Τσίπρας και για την ακριβεια κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι "δεν έχει ακούσει ούτε για την ακρίβεια. Αν είχε ακούσει, θα είχε φωνάξει τον κ. Κοντό, τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης, ο οποίος παραμονές Πάσχα δήλωνε ότι τα επίπεδα ακρίβειας στην αγορά είναι ίδια με τα περσινά και ίσως λίγο χαμηλότερα, και θα του είχε βάλει πάγο".

    Για τον ΟΤΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι αυτή η πώληση πρέπει να ακυρωθεί "από την κατακραυγή των εργαζόμενων και της κοινωνίας. Όπως επίσης πρέπει να ακυρωθεί και κάθε σχέδιο εκποίησης, από αυτά που έχει βγάλει σε προσφορές η κυβέρνηση, για να συντομεύει".

    Στόχος του ΣΥΝ, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι ότι "εμείς παλεύουμε για μια νέα πλειοψηφία που θα οδηγήσει τον τόπο σε μια νέα αριστερή διακυβέρνηση. Και αριστερή διακυβέρνηση μεταξύ άλλων σημαίνει ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων, ανάκτηση του δημόσιου πλούτου και του δημόσιου ελέγχου στις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις και σους οργανισμούς κοινής ωφέλειας" και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να πάρει ξεκάθαρη θέση στο θέμα του ΟΤΕ.

    [07] Κοινωνία

    Νέα σελίδα στις σχέσεις με το Φανάρι

    10/5/2008 1:47:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διμερείς συνομιλίες έχουν στην Κωνσταντινούπολη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Φανάρι. Οι δυο προκαθήμενοι έκαναν λόγο για νέα σελίδα στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Ελλαδική Εκκλησία, χωρίς να παραλείψουν να αναφερθούν στα προβλήματα του παρελθόντος.

    Οι συνομιλίες μεταξύ των εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με επικεφαλής τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, άρχισαν στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου.

    Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών και ολοκληρώθηκαν μετά από 3 ώρες. Όπως είπε ο Πατριάρχης, βγαίνοντας χαμογελαστός, "όλα πήγαν καλά".

    Μετά τις 5 το απόγευμα αναμένεται να εκδοθεί και το σχετικό κοινό ανακοινωθέν των δύο Εκκλησιών.

    Το απόγευμα θα γίνει πανηγυρικός εσπερινός στον Άγιο Γεώργιο, στην Πύλη Ανδριανουπόλεως, ενώ αύριο το πρωί θα γίνει συλλείτουργο στο Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί.

    [08] Ιράκ

    Αιματηρές συγκρούσεις στο Σαντρ Σίτι

    10/5/2008 1:37:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ μελών της σιιτικής πολιτοφυλακής του Μοκτάντα Σαντρ και αμερικανών στρατιωτών στη σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης. Σύμφωνα με τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και ιατρικές πηγές. στη συγκρούσεις αυτές που συνεχίζονταν σήμερα το πρωί και στη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκαν αμερικανικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί, τραυματίσθηκαν 77 άνθρωποι.

    Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το κίνημα του ριζοσπάστη σιίτη ηγέτη Μοκτάντα Σαντρ κατέληξε σε συμφωνία με την ιρακινή κυβέρνηση που θέτει τέλος στις φονικές συγκρούσεις στο προπύργιό του στη Βαγδάτη, Σαντρ Σίτι. Ο εκπρόσωπος του κινήματος στη Νατζάφ, Σάλεχ αλ-Ομπέιντ, διαβεβαίωσε ότι συμφωνία την οποία διαπραγματεύτηκαν στελέχη της κυβέρνησης και του κινήματος προβλέπει τερματισμό των συγκρούσεων αύριο.

    Από την πλευρά της, η αμερικανική διοίκηση διαβεβαιώνει ότι θέλει να σταματήσει τις επιθέσεις με οβίδες και ρουκέτες από την περιοχή αυτή εναντίον της Πράσινης Ζώνης στη Βαγδάτη, όπου βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια και η αμερικανική πρεσβεία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 10 May 2008 - 16:50:00 UTC