Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-05-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνολική απόσυρση
  • [02] Και άλλες περιοχές στο κτηματολόγιο
  • [03] Απόψε ο β' ημιτελικός
  • [04] Ο Παπανδρέου ζητά συζήτηση για την ακρίβεια
  • [05] Απερρίφθη η προσφυγή του εργατολόγου
  • [06] Ο πίνακας προσβάλλει τους μουσουλμάνους
  • [07] Ανοιχτός στις νέες προτάσεις
  • [08] Αυστηρές ρυθμίσεις για το απόρρητο των επικοινωνιών
  • [09] Στην κινεζική πρεσβεία ο Πρωθυπουργός
  • [10] "Αρτούρο Ούι-Πρώτο Σχεδίασμα"
  • [11] Ελικόπτερο του ΟΗΕ στη Μιανμάρ
  • [12] Επί ποδός οι φοιτητές
  • [13] "Αν ο Μπάγεβιτς θέλει να φύγει ας το πει"
  • [14] Παρελθόν ο Κωνσταντίνου

    [01] Κοινωνία

    Των ποσοτήτων ηλιελαίου

    Συνολική απόσυρση

    22/5/2008 1:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/5/2008 6:46:22 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Διευρύνονται καθημερινά οι διαστάσεις που παίρνει η υπόθεση με το επιμολυσμένο ηλιέλαιο, καθώς έρχονται στο φως συνεχώς νέα στοιχεία. Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υπηρεσίες του ΕΦΕΤ, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στα τελωνεία όπως επίσης το Γενικό Χημείο του Κράτους για να ανακαλυφθεί πόσοι τόνοι ύποπτου ουκρανικού ηλιελαίου έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τις αρχές του χρόνου. Τα μέτρα προστασίας του καταναλωτικού κοινού από το επιμολυσμένο ουκρανικό ηλιέλαιο, εξετάζει η Ε.Ε. Με απόφαση του Εθνικού Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, αποσύρεται από την αγορά το σύνολο των ηλιελαίων ανεξαρτήτως προέλευσης και ημερομηνίας εισαγωγής, προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση, μετά τον εντοπισμό ακόμη 1.000 τόνων επιμολυσμένου προϊόντος στην εισαγωγική εταιρία Αγροτική, με ημερομηνία εισαγωγής την 7η Ιανουαρίου 2008. Ο ΕΦΕΤ διευκρινίζει επίσης πως για τα τρόφιμα που περιέχουν ηλιέλαιο ουκρανικής προέλευσης σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% έχει δοθεί εντολή για απόσυρση των τελικών προϊόντων.

    Συνεχίζονται οι έρευνες

    Νέες πτυχές της υπόθεσης του επιμολυσμένου ηλιέλαιου αποκαλύπτονται καθημερινά, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση δηλώνει ότι οι έρευνες για το θέμα συνεχίζονται εντατικά.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, ερωτηθείς για τους κινδύνους που προκύπτουν για τη δημόσια υγεία εμφανίστηκε καθησυχαστικός και παρέπεμψε σε ανάλογες δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Φώλια καθώς και στις ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ.

    Αναφερόμενος στο θέμα του επιμολυσμένου ηλιέλαιου, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι "η απόσυρση ενός προϊόντος γίνεται όταν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την δημόσια υγεία, εδώ η κυβέρνηση μιλά για ελάσσονα κίνδυνο και ταυτοχρόνως έχουμε πλήρη απόσυρση".

    "Υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία ή όχι;", ήταν το ερώτημα που έθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι το ερώτημα θα μπορούσε να απαντηθεί αν η κυβέρνηση είχε απαντήσει στα δέκα ερωτήματα που είχε θέσει το ΠΑΣΟΚ δια του πολιτικού εκπροσώπου Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Νομοθετική ρύθμιση που να επιβάλλει την αναγραφή στις συσκευασίες ηλιέλαιου της ακριβούς σύστασης και περιεκτικότητάς του ζήτησε από τη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος.

    "Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες οι οποίες πρέπει να αναληφθούν, ανεξαρτήτως αν εκείνος ο οποίος τις έχει, διατηρεί λιγότερο ή περισσότερο στενές σχέσεις με τον Πρωθυπουργό.", δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Πενήντα με σαράντα χιλιάδες τόνους ηλιελαίου υπολογίζεται ότι καταναλώνονται ετησίως στη χώρα μας, εκ των οποίων οι 12 χιλιάδες από νοικοκυριά.

    Το ηλιέλαιο χρησιμοποιείται στην παρασκευή πολλών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης και αυτό πολλαπλασιάζει τις ανησυχίες των καταναλωτών.

    Οι ειδικοί ωστόσο διαβεβαιώνουν ότι η τοξικότητα στις παρτίδες που μολύνθηκαν είναι μικρή και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

    Όπως είπε στη ΝΕΤ 105,8 η πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ Χριστίνα Παπανικολάου ο κατάλογος με τα επιμολυσμένα προϊόντα είναι πολύ μεγάλος. Και πρόσθεσε πως εάν κάποιος έχει καταναλώσει από αυτά μια φορά τους τελευταίους μήνες δεν υπάρχει πρόβλημα, εάν όμως γίνεται συστηματικά τα τελευταία πέντε χρόνια τότε ενδεχομένως να υπάρχει.

    Η εταιρεία "Σόγια" που εδρεύει στα Ψαχνά Ευβοίας, μπλόκαρε χθες την εκφόρτωση λαδιού από ουκρανικό πλοίο που κατέπλευσε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, ζητώντας τον έλεγχο του φορτίου ενώ το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων αποφάσισε να ζητήσει από τους συναδέλφους τους να μην χρησιμοποιούν ηλιέλαια ανεξάρτητα παρτίδας και ημερομηνίας εισαγωγής.

    Στην απόσυρση 805 λίτρων ηλιέλαιου από επιχειρήσεις μαζικής εστίασης προχώρησε σήμερα η Νομαρχία Πειραιά βάσει οδηγίας του ΕΦΕΤ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση η Νομαρχία απαίτησε την απόσυρση μείγματος μαγειρικού ελαίου το οποίο περιείχε ηλιέλαιο και από γνωστή εταιρία έτοιμου φαγητού.

    Αν και αρχικά οι υπεύθυνοι της εταιρίας αρνήθηκαν να υπακούσουν τελικά απέσυραν τις ποσότητες καθώς η Νομαρχία θα προσέφευγε στη Δικαιοσύνη.

    Σύσκεψη στις Βρυξέλλες

    Τα μέτρα προστασίας του καταναλωτικού κοινού από το επιμολυσμένο ουκρανικό ηλιέλαιο, εξετάζει η Ε.Ε.

    Η εκπρόσωπος Τύπου της αρμόδιας για θέματα δημόσιας υγείας επιτρόπου Αντρούλας Βασιλείου, Νίνα Παπαδουλάκη δήλωσε σήμερα ότι την Τετάρτη το βράδυ έφθασαν στις Βρυξέλλες ορισμένες διευκρινίσεις και κάποια στοιχεία από την πλευρά της Ουκρανίας, τα οποία μελετούν οι αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες, προκειμένου να αποφανθούν ποια είναι τα μέτρα προστασίας τα οποία θα πρέπει ενδεχομένως να υιοθετήσει η ΕΕ.

    Τρεις Ευρωπαϊκές χώρες ήδη έχουν λάβει μέτρα για το ηλιέλαιο εμπλουτισμένο με ορυκτέλαιο.

    Η Ισπανία στις 23/4 κάλεσε μέσω ανακοίνωση τους πολίτες της να μην καταναλώνει ηλιέλαιο. Στις 30/4 δεσμεύτηκαν όλες οι επιμολυσμένες ποσότητες.

    Η Γαλλία γνωστοποιεί την ύπαρξη μολυσμένου ηλιέλαιου στις 23/4 και ενημερώνεται το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για την Ασφάλεια των Τροφίμων και των Ζωοτροφών. Στις 30/4 δεσμεύτηκαν 2.500 τόνοι με την μέθοδο της ιχνηλασιμότητας.

    Η Ελβετία στις 2/5 λαμβάνει προειδοποίηση από τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες για την ύπαρξη ουκρανικού ηλιέλαιου πιθανότατα και εκεί. Στις 5/5 οι ποσότητες εντοπίζονται και δεν ανακοινώνεται καμία προειδοποίηση προς τους πολίτες.

    Η Ουκρανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ηλιέλαιου στον κόσμο με ετήσια παραγωγή 1,1 εκατ. Τόνους. Στις χώρες που εισάγουν μεγάλες ποσότητες ηλιέλαιου από την Ουκρανία περιλαμβάνονται η Ολλανδία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία ενώ η Ελλάδα καταλαμβάνει την 16η θέση στη λίστα των μεγάλων εισαγωγέων.

    [02] Κοινωνία

    Και άλλες περιοχές στο κτηματολόγιο

    22/5/2008 4:29:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/5/2008 5:19:23 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Ξεκινά από τις 17 Ιουνίου η υποβολή δηλώσεων για την κτηματογράφηση σε 107 νέες περιοχές στις οποίες περιλαμβάνονται οι νομοί Αττικής και Θεσσαλονίκης καθώς και οι πρωτεύουσες όλων των νομών. Οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν τις δηλώσεις, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2008, ενώ οι ομογενείς και οι κάτοικοι εξωτερικού μπορούν να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους έως τις 30 Δεκεμβρίου 2008. Η δήλωση της ακίνητης περιουσίας είναι υποχρεωτική για φυσικά και νομικά πρόσωπα, για ακίνητα εντός ή εκτός σχεδίου αγροτικά ή αστικά, ενώ σε περιπτώσεις πολύ-ιδιοκτησίας δήλωση πρέπει να υποβάλουν όλοι οι ιδιοκτήτες.

    Για κάθε δικαίωμα τα πάγιο τέλος ανέρχεται σε 35 ευρώ ενώ για τους βοηθητικούς χώρους φθάνει τα 20 ευρώ. Η πληρωμή θα γίνεται μέσω των 13 βασικών τραπεζών και το δικαιολογητικό καταβολής θα επισυνάπτεται στη δήλωση.

    Η υποβολή των δηλώσεων μπορεί να γίνει είτε στα γραφεία κτηματογράφησης, είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας "ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ" στην περίπτωση όμως αυτή η πληρωμή θα γίνεται μέσω πιστωτικής κάρτας.

    Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ ενημερωτική καμπάνια, ενώ θα λειτουργεί και τηλεφωνικό κέντρο με αριθμό 1015 από το όποιο θα παρέχονται πληροφορίες στους ενδιαφερομένους.

    Οι 107 νέες περιοχές

    Οι 107 νέες περιοχές που κηρύχθηκαν προς κτηματογράφηση, σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε το μεσημέρι στη δημοσιότητα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, είναι:

    ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

    1. Δήμος ΑΘΗΝΑΙΩΝ

    2. Δήμος ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

    3. Δήμος ΑΙΓΑΛΕΩ

    4. Δήμος ΠΕΙΡΑΙΩΣ

    5. Δήμος ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

    6. Δήμος ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

    7. Δήμος ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

    8. Δήμος ΛΥΚΟΒΡΥΣΕΩΣ

    9. Δήμος ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ

    10. Δήμος ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

    11. Δήμος ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

    12. Δήμος ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

    13. Δήμος ΠΑΠΑΓΟΥ

    14. Δήμος ΠΕΥΚΗΣ

    15. Δήμος ΨΥΧΙΚΟΥ

    16. Δήμος ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

    17. Δήμος ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

    18. Δήμος ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

    19. Δήμος ΑΧΑΡΝΩΝ

    20. Δήμος ΖΕΦΥΡΙΟΥ

    21. Δήμος ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

    22. Δήμος ΙΛΙΟΥ

    23. Δήμος ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

    24. Κοινότητα ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

    25. Δήμος ΜΑΝΔΡΑΣ

    26. Δήμος ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

    27. Δήμος ΦΥΛΗΣ

    28. Δήμος ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

    29. Δήμος ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

    30. Κοινότητα ΑΝΘΟΥΣΗΣ

    31. Δήμος ΑΝΟΙΞΕΩΣ

    32. Δήμος ΔΙΟΝΥΣΟΥ

    33. Δήμος ΔΡΟΣΙΑΣ

    34. Δήμος ΕΚΑΛΗΣ

    35. Δήμος ΚΗΦΙΣΙΑΣ

    36. Δήμος ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

    37. Δήμος ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

    38. Δήμος ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

    39. Δήμος ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

    40. Δήμος ΠΑΛΛΗΝΗΣ

    41. Δήμος ΠΕΝΤΕΛΗΣ

    42. Κοινότητα ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

    43. Δήμος ΡΑΦΗΝΑΣ

    44. Κοινότητα ΡΟΔΟΠΟΛΕΩΣ (ΜΠΑΛΑΣ)

    45. Κοινότητα ΣΤΑΜΑΤΑΣ

    46. Δήμος ΑΛΙΜΟΥ

    47. Δήμος ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

    48. Δήμος ΓΛΥΦΑΔΑΣ

    49. Δήμος ΔΑΦΝΗΣ

    50. Δήμος ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

    51. Δήμος ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

    52. Δήμος ΜΟΣΧΑΤΟΥ

    53. Δήμος ΤΑΥΡΟΥ

    54. Δήμος ΥΜΗΤΤΟΥ

    55. Δήμος ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

    56. Κοινότητα ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

    57. Δήμος ΑΝΑΒΥΣΟΥ

    58. Δήμος ΒΑΡΗΣ

    59. Δήμος ΒΟΥΛΑΣ

    60. Δήμος ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

    61. Δήμος ΚΑΛΥΒΙΩΝ - ΘΟΡΙΚΟΥ

    62. Δήμος ΚΕΡΑΤΕΑΣ

    63. Κοινότητα ΚΟΥΒΑΡΑ

    64. Δήμος ΚΡΩΠΙΑΣ

    65. Δήμος ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

    66. Δήμος ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

    67. Κοινότητα ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ

    68. Κοινότητα ΣΑΡΩΝΙΔΟΣ

    69. Δήμος ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

    ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    70. Δήμος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    71. Δήμος ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

    72. Δήμος ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

    73. Δήμος ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

    74. Δήμος ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

    75. Δήμος ΕΥΟΣΜΟΥ

    76. Πρώην Δημοτικό Διαμέρισμα ΙΩΝΙΑΣ (νυν Τοπικά Διαμερίσματα ΝΕΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

    και ΔΙΑΒΑΤΩΝ) του Δήμου ΕΧΕΔΩΡΟΥ

    77. Δήμος ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

    78. Δήμος ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ

    79. Δήμος ΠΕΥΚΩΝ

    80. Δήμος ΠΟΛΙΧΝΗΣ

    81. Δήμος ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

    82. Δήμος ΣΥΚΕΩΝ

    83. Δήμος ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ

    84. Δήμος ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

    ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

    85. Τοπικό Διαμέρισμα ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ του Δήμου ΝΑΥΠΛΙΟΥ u964 του Νομού ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

    86. Τοπικό Διαμέρισμα ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ του Δήμου ΤΡΙΠΟΛΗΣ του Νομού ΑΡΚΑΔΙΑΣ

    87. Τοπικό Διαμέρισμα ΛΕΒΑΔΕΩΝ του Δήμου ΛΕΒΑΔΕΩΝ του Νομού ΒΟΙΩΤΙΑΣ

    88. Τοπικό Διαμέρισμα ΔΡΑΜΑΣ του Δήμου ΔΡΑΜΑΣ του Νομού ΔΡΑΜΑΣ

    89. Τοπικό Διαμέρισμα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ του Δήμου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ του

    Νομού ΕΒΡΟΥ

    90. Τοπικό Διαμέρισμα ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ του Δήμου ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ του Νομού ΖΑΚΥΝΘΟΥ

    91. Τοπικό Διαμέρισμα ΠΥΡΓΟΥ του Δήμου ΠΥΡΓΟΥ του Νομού ΗΛΕΙΑΣ

    92. Τοπικό Διαμέρισμα ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ του Δήμου ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ του Νομού

    ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

    93. Τοπικό Διαμέρισμα ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ του Δήμου ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ του Νομού ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

    94. Τοπικό Διαμέρισμα ΚΙΛΚΙΣ του Δήμου ΚΙΛΚΙΣ του Νομού ΚΙΛΚΙΣ

    95. Τοπικό Διαμέρισμα ΚΟΖΑΝΗΣ του Δήμου ΚΟΖΑΝΗΣ του Νομού ΚΟΖΑΝΗΣ

    96. Τοπικό Διαμέρισμα ΚΟΡΙΝΘΟΥ του Δήμου ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ του Νομού ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

    97. Τοπικό Διαμέρισμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ του Δήμου ΣΠΑΡΤΗΣ του Νομού ΛΑΚΩΝΙΑΣ

    98. Τοπικό Διαμέρισμα ΛΑΡΙΣΗΣ του Δήμου ΛΑΡΙΣΑΣ του Νομού ΛΑΡΙΣΗΣ

    99. Δήμος ΒΟΛΟΥ του Νομού ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

    100. Τοπικό Διαμέρισμα ΞΑΝΘΗΣ του Δήμου ΞΑΝΘΗΣ του Νομού ΞΑΝΘΗΣ

    101. Τοπικό Διαμέρισμα ΕΔΕΣΣΗΣ του Δήμου ΕΔΕΣΣΑΣ του Νομού ΠΕΛΛΗΣ

    102. Τοπικό Διαμέρισμα ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ του Δήμου ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ του Νομού ΠΙΕΡΙΑΣ

    103. Τοπικό Διαμέρισμα ΠΡΕΒΕΖΗΣ του Δήμου ΠΡΕΒΕΖΗΣ του Νομού ΠΡΕΒΕΖΗΣ

    104. Τοπικό Διαμέρισμα ΣΑΜΙΩΝ του Δήμου ΒΑΘΕΟΣ του Νομού ΣΑΜΟΥ

    105. Τοπικό Διαμέρισμα ΛΑΜΙΕΩΝ του Δήμου ΛΑΜΙΕΩΝ του Νομού ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

    106. Τοπικό Διαμέρισμα ΦΛΩΡΙΝΗΣ του Δήμου ΦΛΩΡΙΝΑΣ του Νομού ΦΛΩΡΙΝΗΣ

    107. Τοπικό Διαμέρισμα ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ του Δήμου ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ του Νομού ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

    [03] Πολιτισμός

    Eurovision 2008

    Απόψε ο β' ημιτελικός

    22/5/2008 6:51:00 μμ

    Ο δεύτερος ημιτελικός που διεξάγεται απόψε, Πέμπτη, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Άλλες 10 χώρες θα προστεθούν στον τελικό, όπου η Ελλάδα ήδη εξασφάλισε το πολυπόθητο εισιτήριο.

    Η Κύπρος με τη "Femme Fatale" Ευδοκία Καδή διεκδικεί σε αυτήν τη δεύτερη αναμέτρηση την πρόκριση για τη μεγάλη βραδιά του Σαββάτου. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία!

    Οι χώρες που συμμετέχουν στο β ημιτελικό με σειρά εμφάνισης είναι:

    01 Ισλανδία: Euroband "This Is My Life" 02 Σουηδία: Charlotte Perrelli "Hero" 03 Τουρκία: Mor ve &#214;tesi "Deli" 04 Ουκρανία: Ani Lorak "Shady Lady" 05 Λιθουανία: Jeronimas Milius "Nomads In The Night" 06 Αλβανία: Olta Boka "Zemr&#235;n E Lam&#235; Peng" 07 Ελβετία: Paolo Meneguzzi "Era Stupendo" 08 Τσεχία: Tereza Kerndlov&#225; "Have Some Fun" 09 Λευκορωσία: Ruslan Alehno "Hasta La Vista" 10 Λετονία: Pirates Of The Sea "Wolves Of The Sea" 11 Κροατία: Kraljevi Ulice & 75 Cents "Romanca" 12 Βουλγαρία: Deep Zone & Balthazar "DJ, Take Me Away" 13 Δανία: Simon Mathew "All Night Long" 14 Γεωργία: Diana Gurtskaya "Peace Will Come" 15 Ουγγαρία: Cs&#233;zy "Candlelight" 16 Μάλτα Morena: "Vodka" 17 Κύπρος: Ευδοκία Καδή "Femme Fatale" 18 ΠΓΔΜ: Tamara, Vr&#269;ak & Adrijan "Let Me Love You" 19 Πορτογαλία: V&#226;nia Fernandes "Senhora Do Mar (Negras &#193;guas)"

    Όπως και στον α ημιτελικό, απόψε ψηφίζουν οι τηλεθεατές των χωρών που διαγωνίζονται. Δεν διαγωνίζονται απόψε αλλά ψηφίζουν: Γαλλία (big four), Αγγλία (big four) και η περυσινή νικήτρια Σερβία.

    Ανάμεσα στα φαβορί συγκαταλέγονται η Σουηδία (νικήτρια και το 1999 με την ίδια ερμηνεύτρια), η Ουκρανία (με τον "δικό" μας Φωκά Ευαγγελινό στη σκηνοθεσία), η Βουλγαρία και η Τουρκία.

    Σε ζωντανή μετάδοση

    Από τις οι υπόλοιπες χώρες που πέρασαν τον τελικό μαζί με την Καλομοίρα, τις εντυπώσεις κέρδισαν οι συμμετοχές της Ρουμανίας και του Ισραήλ για τις εξαιρετικά μελωδικές φωνές των ερμηνευτών, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Αζερμπαϊτζάν για τη σκηνική τους παρουσία, αλλά και οι "Τρεις Σωματοφύλακες", όπως αυτοαποκαλείται η τριάδα των Ρώσων, που καθήλωσε το κοινό. Την ίδια στιγμή, οι Φιλανδοί "ρόκερς", αν και δεν ήταν μέσα στα φαβορί, κατόρθωσαν να περάσουν στον τελικό, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι ο metal ήχος έχει πολλούς fans ανάμεσα στο κοινό της Eurovision.

    Ο δεύτερος ημιτελικός μεταδίδεται ζωντανά από τη ΝΕΤ στις 22.00. Σε ειδική εκπομπή στις 19.00, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τα τραγούδια που διαγωνίζονται απόψε και να δείτε τα video clip τους, λίγες ώρες πριν από την παρουσίασή τους στη σκηνή του Belgrade Arena. ενώ θα πραγματοποιηθεί μετάδοση και από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 FM.

    Διαδικτυακά μπορείτε να παρακολουθήσετε απευθείας τον ημιτελικό και το μεγάλο τελικό του Σαββάτου στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού eurovision.tv/live.

    [04] Πολιτική

    Στον Πρόεδρο της Βουλής

    Ο Παπανδρέου ζητά συζήτηση για την ακρίβεια

    22/5/2008 6:03:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταθέτει σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή με την οποία ζητά προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα την ακρίβεια, την ασυδοσία στην αγορά και τα εισοδήματα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, γιατί «η καθημερινή ζωή των πολιτών υποβαθμίζεται και χειροτερεύει καθημερινά, η ακρίβεια κάνει όλο και πιο δύσκολη τη ζωή της ελληνικής οικογένειας, η αγοραστική δύναμη μειώνεται από τις ολιγοπωλιακές και κρατικές πολιτικές». Επίσης ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης έχει ως αποτέλεσμα την αναδιανομή του εισοδήματος εις βάρος των πολλών και επέκρινε την κυβέρνηση για αδυναμία ελέγχου των φαινομένων ασυδοσίας στην αγορά.

    [05] Κοινωνία

    Υπόθεση Ζαχόπουλου

    Απερρίφθη η προσφυγή του εργατολόγου

    22/5/2008 5:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/5/2008 5:35:02 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού παραμένει ο δικηγόρος εργατολόγος που κατηγορείται για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα στην υπόθεση εκβίασης του πρώην γγ του ΥΠΠΟ Χρήστου Ζαχόπουλου. Το τριμελές συμβούλιο πλημμελειοδικών με βούλευμά του απέρριψε την αίτηση για την αντικατάσταση της προφυλάκισής του με περιοριστικούς όρους προκειμένου να προληφθεί η τέλεση εκ μέρους του νέων κακουργημάτων.

    Το βούλευμα αποδέχεται την πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών ο οποίος κρίνει ότι ο εργατολόγος ενήργησε με δόλο και εγκληματική διάθεση αν και γνώριζε πολύ καλά ως δικηγόρος την βαρύτητα των πράξεών του.

    Όπως αναφέρει ο εισαγγελέας, ο εργατολόγος εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του και τις γνωριμίες του με γνωστούς δημοσιογράφους μέσων μαζικής ενημέρωσης ώστε να μεταβεί με την 35χρονη σε αυτά για την τέλεση των αξιοποίνων πράξεων που του αποδίδονται.

    Ο εισαγγελέας στην πρότασή του δέχεται ότι ο εργατολόγος με την 35χρονη επέδειξαν στην δημοσιογράφο Ολγα Τρέμη το παράνομο οπτικοακουστικό υλικό με τις προσωπικές στιγμές του Χρήστου Ζαχόπουλου, ζητώντας ποσό 100.000 ευρώ.

    Επίσης δέχεται ότι μαζί με την 35χρονη ζήτησαν 50.000 ευρώ από το Θ. Αναστασιάδη και τον συντάκτη Ιωάννη Μακρυγιάννη κατά την επίσκεψή τους, στα γραφεία της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".

    Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της εκβίασης του Χ. Ζαχόπουλου αποφάσισαν να καταγράψουν τις προσωπικές στιγμές του κ. Ζαχόπουλου με την 35χρονη, κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές Ιουνίου 2007 έως το τέλος Αυγούστου του ίδιου έτους εκμεταλλευόμενοι την ερωτική σχέση της 35χρονης με τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού.

    Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η καταγραφή έγινε στην οικία του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού στις 19 Οκτωβρίου 2007.

    Με δήλωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης του εργατολόγου Γιάννης Κότσιος χαρακτηρίζει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών "μαύρη σελίδα για την ελληνική δικαιοσύνη", καθώς, όπως αναφέρει, δεν συντρέχει καμία από τις προϋποθέσεις για την επιβολή ή την διατήρηση της προσωρινής κράτησής του και κάνει λόγο για επιλεκτική και άδικη απονομή δικαιοσύνης".

    [06] Πολιτισμός

    Ολλανδία

    Ο πίνακας προσβάλλει τους μουσουλμάνους

    22/5/2008 5:02:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: AΠΕ

    Δύο πίνακες ζωγραφικής με γυναικείο γυμνό θέμα απομακρύνθηκαν από την αίθουσα αναμονής ενός δημαρχείου στην Ολλανδία μετά τις διαμαρτυρίες μουσουλμάνων και άλλων πολιτών, αναζωπυρώνοντας τις επικρίσεις για περιορισμό της ελευθερίας των καλλιτεχνών στη χώρα.

    Οι αρχές της πόλης Χόιζεν, ανατολικά του Άμστερνταμ, επιβεβαίωσαν σήμερα τα δημοσιεύματα ότι απομάκρυναν από την αίθουσα αναμονής του δημαρχείου δύο πίνακες της ολλανδής ζωγράφου Έλεν Βρεγκ με γυναικείο γυμνό και τους τοποθέτησαν σε άλλη θέση, όπου είναι λιγότερο εκτεθειμένοι σε κοινή θέα. "Επισκέπτες και ορισμένα μέλη του προσωπικού διαμαρτυρήθηκαν, όχι μόνο μουσουλμάνοι, αλλά κι άλλοι", δήλωσε εκπρόσωπος των δημοτικών αρχών, προσθέτοντας: "Τασσόμαστε κατά της λογοκρισίας, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διαφορετική άποψη για το γυμνό και θέλαμε να δώσουμε στους πολίτες τη δυνατότητα επιλογής".

    Η καλλιτέχνης κατήγγειλε ότι είναι το πιο πρόσφατο θύμα της αυξανόμενης ευαισθησίας στην Ολλανδία για το Ισλάμ, μετά τη σύλληψη για σύντομο χρονικό διάστημα ενός σκιτσογράφου την περασμένη εβδομάδα με την υποψία της προσβολής των μουσουλμάνων λόγω των προκλητικών του σκίτσων. "Αισθάνομαι θύμα διακρίσεων. Αυτό πάει πάρα πολύ μακριά. Πρέπει δηλαδή τώρα οι Ολλανδοί να προσπαθήσουν να ενταχθούν στην ίδια τους τη χώρα; Σύντομα η τέχνη θα ρίχνεται στην πυρά", δήλωσε η Έλεν Βρεγκ στην εφημερίδα Ντε Τέλεγκρααφ.

    "Πρόκειται για συμβολική τέχνη στην οποία τα γεννητικά όργανα δεν είναι καν ορατά. Μόνον δύο στήθη και μια βέργα που επέχει θέση αιδοίου", κατέληξε.

    [07] Κοινωνία

    Ανοιχτός στις νέες προτάσεις

    22/5/2008 5:00:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο , με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά, να διαβεβαιώνει ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη πολλοί από τους προβληματισμούς που εκφράστηκαν, κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόσο από αρμόδιους επιστημονικούς και περιβαλλοντικούς φορείς, όσο και από τα κόμματα. Παράλληλα τόνισε ότι ως την Τρίτη, το Υπουργείο θα είναι στη διάθεση όλων όσοι έχουν νέες ιδέες και προτάσεις να καταθέσουν. Παράλληλα ο Υπουργός κάλεσε την αντιπολίτευση να μην επιμένει στην απόσυρση του Σχεδίου, το κείμενο του οποίου, όπως είπε, διέπεται όλο από την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά να βοηθήσει, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθεί περισσότερο.

    Ταυτόχρονα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσύρει το κεφάλαιο, που αφορά τις μεγάλες επενδύσεις του Χωροταξικού: "Ήμουν προβληματισμένος για το ζήτημα, άκουσα και τις παρατηρήσεις όλων σας, σκέφτομαι λοιπόν να αποσύρω το κεφάλαιο αυτό για να μην δημιουργήσει προβλήματα. Πιστεύω ακράδαντα ότι ορισμένα σημεία μπορούν να βελτιωθούν".

    Απαντώντας στις επικρίσεις περί ελλιπών μέτρων για τη μείωση εκπομπής των ρύπων της χώρας, βάσει της συμφωνίας του Κιότο, ο κ. Σουφλιάς έκανε λόγο για ανακρίβειες, που "όχι μόνο αδικούν τη δουλειά του Υπουργείου, αλλά εκθέτουν διεθνώς τη χώρα μας".

    Σε ό,τι αφορά την αυθαίρετη δόμηση, επανέλαβε την πρόθεση του για μεταρρύθμιση της πολεοδομικής νομοθεσίας, κάνοντας λόγο για "απαράδεκτη επικρατούσα κατάσταση, με ερμηνείες που, πολλές φορές, δίνονται στο πόδι".

    "Σήμερα, ουδείς γνωρίζει ποιος χτίζει και τι χτίζει", πρόσθεσε.

    Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ανέφερε επίσης ότι "η νομοθεσία για την αυθαίρετη δόμηση, που έγινε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, μπορεί να μην ήταν πλήρης, ήταν όμως εξαιρετικά καλή".

    Για τη μη κατεδάφιση, τέλος, των αυθαιρέτων, ο κ. Σουφλιάς επισήμανε ότι είναι θέμα βούλησης, που δεν αφορά το ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά τις νομαρχίες, οι οποίες υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών.

    "Δεν υπάρχει διάθεση, αλλά υπάρχει και ένα αντικειμενικό θέμα. Διότι, όταν κάποιος προσφεύγει στο ΣτΕ, μπορεί να περάσουν και 10 χρόνια για να κατεδαφιστεί το αυθαίρετο", κατέληξε.

    [08] Κοινωνία

    Αυστηρές ρυθμίσεις για το απόρρητο των επικοινωνιών

    22/5/2008 4:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/5/2008 5:59:52 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Αυστηρότερες ρυθμίσεις για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών προβλέπονται στο σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που συζητήθηκε την Πέμπτη, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Όπως ανέφερε ο Υπουργός, Σωτήρης Χατζηγάκης με τον νέο νόμο, μεταξύ άλλων, θα προβλέπεται η καταγραφή κάθε ιδιωτικής δραστηριότητας, ενώ θα θεωρούνται παράνομα από τα δικαστήρια τα αποδεικτικά στοιχειά που είναι προϊόντα υποκλοπής ακόμη κι αν αποδεικνύουν κακουργηματικές πράξεις. Ο κ. Χατζηγάκης υποσχέθηκε ότι θα ασχοληθεί και με το θέμα της χρήσης καρτών κινητής τηλεφωνίας, όταν ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης αποκάλυψε στην επιτροπή ότι έχει δηχθεί 300 απειλητικά τηλεφωνήματα από καρτοτηλέφωνο που δεν ανιχνεύεται ο κάτοχός του.

    Με το νέο νόμο απαγορεύεται, επίσης, η αθέμιτη διάθεση στο εμπόριο και η διαφήμιση συσκευών, με τις οποίες μπορούν να γίνουν παγιδεύσεις επικοινωνιών.

    Οι παροχοί δικτύου τηλεφωνικών επικοινωνιών, οφείλουν να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της ΑΔΑΕ σχετικά με την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών και να συνεργάζονται μαζί της στον τακτικό έλεγχο του δικτύου τους, για τη διαπίστωση της ενδεχόμενης παραβίασης, ή απόπειρας παραβίασης της ασφάλειάς του.

    Το νομοσχέδιο προβλέπει και την φυλάκιση μέχρι δύο χρόνια και χρηματική ποινή από 50.000 μέχρι 200.000 ευρώ "σε όσους παρεμποδίζουν, ή θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία εγκατάστασης παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας, με την εν όλω, ή εν μέρει καταστροφή, βλάβη, αφαίρεση, μεταβολή, ή αχρήστευση πράγματος που εξυπηρετεί την εν όλω λειτουργία".

    Στο σημείο αυτό, ωστόσο υπήρξε και μία βασική ένσταση, από τον εισηγητή του ΚΚΕ Αχιλλέα Κανταρτζή ο οποίος σημείωσε πως αν η διάταξη μείνει ως έχει "θα μπορούσε να συμπεριλάβει και συμβολικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, π.χ. μία κατάληψη στα γραφεία του ΟΤΕ ή μίας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας για την εγκατάσταση μιας κεραίας και κάλεσε τον κ. Χατζηγάκη να δώσει τις αναγκαίες διευκρινίσεις.

    Με τον εισηγητή του ΚΚΕ συμφώνησε ο Φώτης Κουβέλης (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπαγεωργίου παρατήρησε πως οι υφιστάμενες διατάξεις περί φθοράς ξένης ιδιοκτησίας είναι αρκετές. "Δεν χρειάζεται να ανοίξουμε πόρτες ώστε να εκφοβίζονται οι συνδικαλιστές, ή άνθρωποι που πηγαίνουν να προστατέψουν τις οικογένειές τους", ανέφερε.

    Ενστάσεις για το ίδιο θέμα εξέφρασε και ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Αθ. Πλεύρης, ο οποίος έθεσε το ερώτημα "γιατί οι εταιρείες τηλεφωνίας να έχουν μεγαλύτερη προστασία από εκείνη που έχει ο πολίτης όταν γίνεται φθορά στην οικία του".

    Απαντώντας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως "ο συμβολισμός μπορεί να έχει σχέση, μόνον αν συμπίπτει με τις προϋποθέσεις του άρθρου, δηλαδή άμα υπάρχουν φθορές και καταστροφές".

    Ο Χάρης Καστανίδης (ΠΑΣΟΚ) ζήτησε να παραμείνει η δυνατότητα χρήσης καταγραφών τηλεφωνικών συνομιλιών κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον δικαστηρίου, εκ μέρους ενός κατηγορούμενου, για την απόδειξη της αθωότητάς του. Με την πρόταση συμφώνησε η Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ), χωρίς όμως να πεισθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος είπε πως και με την εν λόγω ρύθμιση, ο κατηγορούμενος εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα να προσκομίσει τα στοιχεία στο δικαστήριο.

    Αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του νομοσχεδίου, εξέφρασε η αξιωματική αντιπολίτευση, υπενθυμίζοντας την αλματώδη άνοδο της τεχνολογίας που διευκολύνει τις υποκλοπές.

    Αντίστοιχα, οι εισηγητές των κομμάτων της Αριστεράς, κ.κ. Κανταρτζής και Κουβέλης, ήλεγξαν την κυβέρνηση για τη "μη παραχώρηση στην ΑΔΑΕ του δικαιώματος να κάνει έλεγχο στις μεγάλες επιχειρήσεις, όπου λέγεται ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των εργαζομένων".

    "Θεωρώ ότι το νομοσχέδιο αυτό, είναι ένα καλό νομοσχέδιο" ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να το υπερψηφίσει.

    "Να το ψηφίσετε. Δεν είναι κομματικό νομοσχέδιο, δεν έχει πολιτική απόχρωση, θωρακίζει με διάφορους τρόπους τον ιδιωτικό και δημόσιο βίο. Μην κάνετε αυτήν την στενόκαρδη αντιμετώπιση και το απορρίψετε", τόνισε ο κ. Χατζηγάκης.

    [09] Πολιτική

    Στην κινεζική πρεσβεία ο Πρωθυπουργός

    22/5/2008 2:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/5/2008 3:11:20 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς τον Κινεζικό που δοκιμάζεται από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός κατά την επισκεψή του την κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα. Επίσης, ο κ. Κώστας Καραμανλής υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων το εξής κείμενο: "ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε την περιφέρεια Σιτσουάν στην Κίνα, αφήνοντας μεγάλο αριθμο νεκρών και τραυματιών,έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο,εγείροντας συναισθήματα τρόμου για το μέγεθος της φυσικής καταστροφής και βαθιά θλίψη γι' αυτούς που χάθηκαν. Η Ελλάδα συμμερίζεται τον πόνο του κινεζικού λαού και το πένθος. Σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές οι σκέψεις μας είναι κοντά σε όσους επλήγησαν".

    [10] "Αρτούρο Ούι-Πρώτο Σχεδίασμα"

    22/5/2008 1:25:00 μμ

    O Θεατρικός Όμιλος Σχεδία ανεβάζει από 28 Μαΐου έως 9 Ιουνίου 2008 το έργο του Μπέρτολντ Μπρεχτ, "Αρτούρο Ούι-Πρώτο Σχεδίασμα", σε σκηνοθεσία Βασίλη Κανελλόπουλου, στο Θέατρο "Σχεδία". Η φύση και οι θέσεις του έργου ώθησαν τη "Σχεδία" να αποφασίσει την ελεύθερη είσοδο του κοινού για το διάστημα αυτό, ενώ θα παρουσιαστεί με εισιτήριο από τη χειμερινή περίοδο.

    Μέσα από κλασικό έργο του Μπρεχτ η παράσταση εμβαθύνει στο πως μπορεί να οπλιστεί η δημοκρατία μας για να αντιμετωπίσει τις απειλές, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος λήψης των αποφάσεων. Για τον Μπρεχτ κανένα "σύστημα" δεν είναι αδιάβλητο, όλα είναι επιρρεπή στη χειραγώγηση. Όλα έχουν αδυναμίες, μόνο η ενεργή συμμετοχή μας τα προστατεύει. Μας αποκαλύπτει ότι η πολιτεία δεν είναι επιχείρηση, άρα βασικός της στόχος δεν είναι ούτε η εξυπηρέτηση των ιδίων της συμφερόντων, ούτε και η μεγιστοποίηση του κέρδους. Όταν γίνεται επιχείρηση τότε το "καλό όνομα" έχει μεγαλύτερη αξία από τους θεσμούς. Τότε οι θεσμοί το υπηρετούν, δεν το ελέγχουν, ούτε συνδράμουν την κοινωνία για την όποια αδικία υφίσταται. Και τελικά, εκεί όπου δεν υπάρχουν κανόνες ή όπου ατονούν, ισχύει ο νόμος της ζούγκλας με ανθρώπους στο ρόλο του ζώου.

    Το έργο είναι ένα παιχνίδι σκακιού, μόνο με τα βασικά πιόνια. Επιδεικτικά απουσιάζουν τα περισσότερα, δηλαδή η κοινωνία. Το μένος εναντίον της συσπειρώνει τους ανθρώπους της εξουσίας, που συνήθως αγνοούν τη ζωή των άλλων, αλλά βρίσκουν τη ζωή εν γένει διασκεδαστική, ενδιαφέρουσα, με στόχους αλλά χωρίς κανόνες.

    Συντελεστές

    Σκηνοθεσία : Βασίλης Κανελλόπουλος Μετάφραση: Μπενέτα Οικονόμου Βασίλης Κανελλόπουλος Σκηνικά-κοστούμια: Οδυσσέας Καψάλως Βοηθός Σκηνοθέτη : Τζίνα Αποστολοπούλου Παίζουν: Ελένη Μακρή, Ντίνος Ποντικόπουλος, Χάικ Κασαρτζιάν, Κώστας Γεραντώνης, Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Κωνσταντίνα Μάρα και Τζίνα Αποστολοπούλου.

    Παραστάσεις : Τετάρτη 28/5 - Δευτέρα 9/6, 21:15. εκτός Τρίτης 3/6 Θέατρο "Σχεδία" (Βουτάδων 34, Γκάζι) Τηλέφωνο: 210 3477448

    [11] Κόσμος

    Επίσκεψη Μπαν Κι Μουν

    Ελικόπτερο του ΟΗΕ στη Μιανμάρ

    22/5/2008 12:48:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

    Το πρώτο από τα δέκα ελικόπτερα του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ έφθασε σήμερα, Πέμπτη στη Μιανμάρ για να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα του κυκλώνα Ναργκίς, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Μπανγκόκ.

    Κάθε ελικόπτερο θα χρησιμοποιείται για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια από τη Ρανγκούν προς τις απομονωμένες περιοχές του Δέλτα του ποταμού Ιραουάντι και στα χωριά που δεν είναι προσβάσιμα οδικώς, εξήγησε ο εκπρόσωπος.

    "Είναι μια πολύ καλή είδηση. Έχουμε στείλει στη Ρανγκούν πολλά πλοία, φορτηγά και τώρα ελικόπτερα" για τη διανομή της βοήθειας. "Τα άλλα εννέα ελικόπτερα αναμένονται στην Μιανμάρ εντός των προσεχών ημερών", δήλωσε.

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ βρίσκεται σήμερα στην Μιανμάρ σε μια προσπάθεια να πείσει τους στρατιωτικούς της χούντας να δεχθούν η ανθρωπιστική βοήθεια να διανέμεται και από διεθνείς οργανώσεις αρωγής.

    Ο Μπαν Κι Μουν είχε ανακοινώσει το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Υόρκη ότι έλαβε το πράσινο φως από το στρατιωτικό καθεστώς για την άφιξη των ελικοπτέρων του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (PAM).

    [12] Κοινωνία

    Επί ποδός οι φοιτητές

    22/5/2008 11:49:00 πμ

    Σε κινητοποιήσεις κατέρχονται φοιτητές και καθηγητές στα πανεπιστήμια, με αφορμή την εφαρμογή του νόμου-πλαισίου και την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Στις περισσότερες σχολές αναβάλλονται οι προγραμματισμένες εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των πρυτανικών αρχών.

    Στο ΤΕΙ Κρήτης η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε τελικά χθες παρά την ένταση με τον Ευάγγελο Καπετανάκη να εκλέγεται νέος Πρόεδρος για την επόμενη τετραετία. Σήμερα διεξάγονται εκλογές στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιώς .

    Καταλήψεις έχουν αποφασιστεί σε πολλές σχολές. Αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν νέα φοιτητικά συλλαλητήρια το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

    Στη συμπρωτεύουσα φοιτητές προχώρησαν το πρωί σε δίωρη συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) καταδικάζοντας έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος, με το οποίο κοινοποιείται σε συγκεκριμένες σχολές η δυνατότητα πρακτικής άσκησης φοιτητών στην έδρα του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. Οι φοιτητές, με απόφαση των Συλλόγων τους, ζητούν την άμεση απόσυρση του εγγράφου. Αποφάσισαν, επίσης, στο πλαίσιο των Γενικών τους Συνελεύσεων, κατάληψη για αύριο στα τμήματα: Φυσικό, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, Μουσικό και Χημικό. Ήδη βρίσκεται σε κατάληψη, από χθες, η Αρχιτεκτονική και το Φιλολογικό.

    Οι πολιτικές δυνάμεις που τυχόν ενισχύουν τις καταλήψεις συμβάλουν στην πλήρη κατάλυση του πανεπιστημίου, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο συνταγματολόγος Δημήτρης Τσάτσος. Τάχθηκε κατά των αστυνομικών μέτρων και υπέρ της ηθικής καταδίκης τέτοιων ενεργειών από την κοινωνία.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Αν ο Μπάγεβιτς θέλει να φύγει ας το πει"

    22/5/2008 4:24:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: AΠΕ

    Το θέμα του Ντούσαν Μπάγεβιτς κυριάρχησε, όπως ήταν φυσικό, στη σημερινή συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Τύπου, ο Λάμπρος Σκόρδας.

    «Στον Αρη δεν κρατάμε κανέναν που δεν θέλει», δήλωσε ο διοικητικός ηγέτης του Αρη και συνέχισε: «Αν ο κ. Μπάγεβιτς θέλει να μείνει, είναι ο προπονητής μας. Εχουμε συμβόλαιο μαζί του για έναν ακόμη χρόνο και οψιόν ανανέωσης. Όλα τα άλλα είναι περιττά. Αν ο κ. Μπάγεβιτς θέλει να είναι στον Αρη θα είναι, αν δεν θέλει θα πρέπει να το πει σ εμάς και να βρει τρόπο και αυτός και οι άλλοι που έχουν σχέση με τη θέλησή του, να φύγει. Οχι πληρώνοντας, αλλά με άλλους τρόπους. Θα γίνει καταγγελία στη FIFA. Στον Αρη δεν μετράμε ούτε τις ανθρώπινες σχέσεις, ούτε τους ανθρώπους, ούτε πόσα εκατομμύρια έχει ένας σύλλογος. Οσοι θεωρούν ότι είμαστε του χεριού τους, καλά θα κάνουν να το αποδείξουν. Αυτός είναι ο Αρης που έχουμε στο μυαλό μας. Θα πρέπει όλοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Πάνω από όλους μας είναι ο σύλλογος. Κανένας δεν μπορεί να μπει πάνω από τον Αρη».

    Ο διοικητικός επικεφαλής των «κίτρινων» στάθηκε, ακόμη, με νόημα στους στόχους της ομάδας που συμβαδίζουν κάθε σεζόν με τον πρωταθλητισμό, όπως είπε, αλλά και στα πλάνα της καινούργιας χρονιάς, με τις επαφές που τελέστηκαν ως τώρα με ποδοσφαιριστές που συνέθεσαν το ρόστερ στη φετινή σεζόν.

    Αναλυτικότερα, ο Λάμπρος Σκόρδας ξεκίνησε με έναν απολογισμό της χρονιάς, αφού είπε: «Κλείνει μια χρονιά με ιδιαίτερη σημασία για την ομάδα και ανοίγει μια χρονιά επίσης σημαντική. Γυρνώντας λίγο πίσω, όταν ξεκίνησε η περίοδος έχοντας ως στόχο μια καλή ευρωπαϊκή πορεία και τους ομίλους του UEFA, λίγοι πίστευαν ότι ο Αρης θα μπορούσε να αποκλείσει τη Ρεάλ Σαραγόσα, ομάδα με δεκαπλάσιο μπάτζετ. Κάναμε μια αξιόλογη πορεία στους ομίλους, βάζοντας τις βάσεις για το μέλλον. Στόχος στην Ελλάδα ήταν τα πλέι οφ και πορεία παρόμοια με την περυσινή. Τερματίσαμε στην 4η θέση, έχοντας καλύτερη εικόνα από την προηγούμενη χρονιά, στην οποία ξεκίνησε η αναμόρφωση της ομάδας. Εκανε η ομάδα πιο πολλές νίκες, κατέκτησε περισσότερους βαθμούς και καταξιώθηκε ως ανερχόμενη δύναμη. Αυτήν ήταν η θετική πλευρά και θεωρώ ότι δεν πρέπει να σκιαστεί από την απώλεια του Κυπέλλου.

    Όταν θέσαμε στόχο το να κατακτήσει ο Αρης το Κύπελλο, είπαμε ότι θα έπρεπε να ήμασταν ρεαλιστές. Τελικά αποδείχτηκε ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Είμαστε στενοχωρημένοι όλοι, αλλά νομίζω πως στην πορεία προς τον τελικό, αλλά και στο παιχνίδι, ο Αρης κατάφερε να δείξει πολλά. Κατάφερε να συσπειρώσει μεγάλο κομμάτι του κόσμου του που γιόρτασε, γέμισε το γήπεδο και όταν τελείωσε το παιχνίδι, παρόλη την πίκρα, έδωσε μαθήματα οπαδικής παιδείας. Το ίδιο έκανε και όλος ο σύλλογος.

    Το ποδόσφαιρο για μας είναι τρόπος ζωής. Ο οπαδός αγαπά το ποδόσφαιρο, αλλά και σέβεται τον αντίπαλο. Υποστηρίζουμε την ομάδα με θέρμη και με αγάπη διαχρονική. Κερδίσαμε και τον σεβασμό του αντιπάλου. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας για τη συμπεριφορά τους και να είμαστε περήφανοι.

    Θα ήθελα στην Αθήνα του χρόνου να ζήσουμε μια αντίστοιχη εμπειρία. Αυτές τις μέρες υπήρχαν χιλιάδες "αρειανοί" στους δρόμους και δεν έγινε το παραμικρό. Υπήρχαν, βέβαια, παραφωνίες από άλλους που αποσιωπήθηκαν. Μας στενοχωρεί αυτό. Εμείς σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, έχουμε λογική ανοχής για κάθε αντίπαλο και καλά θα κάνουν όσοι θέλουν να είναι μέρος του ποδοσφαίρου να έχουν την ίδια λογική. Ο τελικός χάθηκε, πιθανώς, γιατί είχαμε μεγάλη θέληση να κερδίσουμε, γιατί κάναμε λάθη, γιατί ήμασταν σε κακή μέρα, αλλά δεν μας πτοεί. Δεν πτοεί κανέναν "αρειανό" που πιστεύει σε αυτήν την ομάδα».

    Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Αρη αναφέρθηκε στο θέμα του προπονητή, λέγοντας: «Μετά τον τελικό ακολούθησαν γεγονότα εξωαγωνιστικά. Προέκυψε θέμα προπονητή και η διάθεση του Παναθηναϊκού να τον εντάξει στο δυναμικό του. Ως Αρης δείξαμε πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό σε ό,τι θέλουν να κάνουν οι πάντες. Από χθες, μετά την πρώτη τοποθέτησή μου, έγινε ξεκάθαρο ότι η προσπάθεια του Παναθηναϊκού και του κ. Βαρδινογιάννη να πείσουν τον κ. Μπάγεβιτς, είναι έξω από κάθε ποδοσφαιρική ηθική και λογική και είναι καταδικαστέα. Είπε ο κ. Βαρδινογιάννης ότι δεν θεωρεί κακό να μιλάει μια ομάδα με έναν προπονητή άλλης ομάδας. Κινδυνεύουμε στην Ελλάδα όποιος έχει τα μέσα να δημιουργεί καινούργιους κανόνες, όπως αυτός το επιθυμεί. Η UEFA και η FIFA έχουν θεσπίσει κανόνες και θα πρέπει να τηρούνται, όχι μόνο όταν μας συμφέρει, αλλά πάντοτε. Είναι αξιοπερίεργο, πρόεδρος ομάδας που είναι και πρόεδρος της Λίγκας, να μην μπορεί να παραδεχθεί κανόνες, έστω και αν δεν είναι θεσμοθετημένοι. Αναρωτιέμαι τι ποδόσφαιρο θέλουμε στην Ελλάδα. Είχαμε εκφράσει εδώ και χρόνια τις ενστάσεις μας για το πρωτάθλημα και δεν πήραμε θέση από την αρχή για τη Σούπερ Λίγκα, γιατί πιστεύαμε ότι δεν θα αλλάξει κάτι. Το ελληνικό πρωτάθλημα στηρίζεται καθαρά στο τι επιθυμούν να κάνουν οι τρεις μεγάλοι του κέντρου. Αυτό γίνεται χρόνια και αυτό προσπαθούμε να πείσουμε ότι πρέπει να γίνεται. Αν δεν το βλέπουμε ή κοροϊδευόμαστε ή έχουμε συμφέρον να γίνει όπως γίνεται. Ως Αρης δεν το αποδεχόμαστε».

    Αμέσως μετά τόνισε: «Εχουμε περάσει ως θέσφατο ότι πρέπει να έχουμε ό,τι θέλουμε και οι υπόλοιποι να υποτάσσονται σε αυτές τις ορέξεις. Θεωρούμε φυσιολογικό, αν ένας μεγάλος σύλλογος θέλει έναν ποδοσφαιριστή, να τον πλησιάσει και να τον "ξελογιάσει". Ό,τι έγινε με τον προπονητή μας έγινε τους τελευταίους μήνες και με ποδοσφαιριστές μας, τον Κόκε, τον Γκαρσία. Αυτά ισχύουν μόνο στην Ελλάδα, σε καμία πολιτισμένη χώρα που έχει αρχές δεν γίνονται. Αν ο Παναθηναϊκός ήθελε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς έπρεπε να μας ρωτήσει, να απευθυνθεί πρώτα στην ομάδα του. Ετσι λένε οι κανονισμοί. Σε όλη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε το τελευταίο διάστημα κρατήσαμε απόσταση για να διαφυλάξουμε το κύρος του προπονητή και της ομάδας.

    Με ενημέρωσε ο κ. Μπάγεβιτς για το ραντεβού που έγινε με τον κ. Βαρδινογιάννη, αφού είχαμε συναντηθεί επί τρίωρο μετά τον τελικό και συζητήσαμε για τον Αρη. Με ενημέρωσε για να μην το μάθω από αλλού και μετέφερε πως είπε στον κ. Βαρδινογιάννη πως έχει συμβόλαιο με τον Αρη και θέλει να το τιμήσει. Δεν καταλαβαίνω την απάντηση του κ. Βαρδινογιάννη στην ερώτηση που του έγινε για το αν υλοποιήθηκε η συνάντηση. "Υπάρχει μια πιθανότητα να έχει γίνει συνάντηση", απάντησε. Τι σημαίνει αυτό, τον ρώτησε κανείς αυτό συντακτικά τι σημαίνει; Αν ο κ. Μπαγεβιτς επιθυμεί να πάει στον Παναθηναϊκό ας το πει σε μένα. Στον Αρη δεν θέλουμε να κρατήσουμε κανένα που δεν το επιθυμεί. Οποιος δεν θέλει να μείνει αναλαμβάνει και τις υποχρεώσεις του, όταν δεσμεύεται με συμβόλαιο.

    Ο Αρης, ένας μεγάλος σύλλογος, έχει στόχους να είναι πρωταγωνιστής κάθε χρονιά. Δεν ξέρω αν καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, το Κύπελλο ή το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτός είναι ο στόχος, αυτός είναι της διοίκησης, της ομάδας και των οπαδών. Δεν είπαμε ότι θα γίνει σίγουρα, αλλά αυτός ο σύλλογος δεν αποδέχεται κάποιον που θέλει να τον βλάψει ή να κάνει πλιάτσικο ή να κρατήσει κάποιον που δεν θέλει να είναι στις τάξεις του. Οποιος δεν θέλει να είναι μέλος αυτής της ονειρικής οικογένειας, δεν μπορεί να αποτελεί μέλος της. Υπάρχουν στην ομάδα ποδοσφαιριστές όπως ο Κόκε, ο Γκαρσία, αλλά και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, με τον οποίο έχουμε μια καταρχήν συμφωνία για να μείνει, με ένα αντάξιο της αξίας του συμβόλαιο ως το 2013, που αντιλαμβάνονται ακριβώς πώς έχουν τα πράγματα. Οσοι έχουν αυτήν την φιλοσοφία δεν θέλουν να φύγουν. Δεν πρόκειται ο Αρης να επιτρέψει σε κανένα να νομίζει ότι μπορεί ως φεουδάρχης να ορμάει στο χωριό, στους κολίγους και να πλιατσικολογεί. Υπάρχον κανονισμοί και νόμοι.

    Στην υπόθεση Μπαγεβιτς, ως πρόεδρος στο ΔΣ, αλλά και όλη ομάδα κρατήσαμε στάση βασισμένη στις αρχές. Στον Αρη δεν κρατάμε κανέναν που δεν θέλει. Αν ο κ. Μπάγεβιτς θέλει να μείνει, είναι ο προπονητής μας. Εχουμε συμβόλαιο μαζί του για έναν ακόμη χρόνο και οψιόν ανανέωσης. Όλα τα άλλα είναι περιττά. Αν ο κ. Μπάγεβιτς θέλει να είναι στον Αρη θα είναι, αν δεν θέλει θα πρέπει να το πει σε μας και να βρει τρόπο και αυτός και οι άλλοι που έχουν σχέση με τη θέληση του, να φύγει. Οχι πληρώνοντας, αλλά με άλλους τρόπους. Θα γίνει καταγγελία στη FIFA. Στον Αρη δεν μετράμε ούτε τις ανθρώπινες σχέσεις, ούτε τους ανθρώπους, ούτε πόσα εκατομμύρια έχει ένας σύλλογος. Οσοι θεωρούν ότι είμαστε του χεριού τους, καλά θα κάνουν να το αποδείξουν. Αυτός είναι ο Αρης που έχουμε στο μυαλό μας. Θα πρέπει όλοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Πάνω από όλους μας είναι ο σύλλογος. Κανένας δεν μπορεί να μπει πάνω από τον Αρη.

    Δεν θα σταματήσει αυτή η ομάδα την πορεία της προς το μέλλον. Ο στόχος είναι να προχωρήσει, να κάνει μεταγραφές, να προχωρήσουμε στην κατασκευή του νέου γηπέδου για να είναι ο Αρης αυτός που ονειρευόμαστε. Σε αυτόν τον Αρη, όποιος θέλει θα είναι μέρος, όποιος δεν θέλει θα βρει τον τρόπο να φύγει. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προκαλεί αναταραχή στο σύλλογο. Όπως σεβόμαστε όλους απαιτούμε να μας σέβονται».

    Ο Λάμπρος Σκόρδας κατέληξε αναφερόμενος στις επαφές που έχουν γίνει ως τώρα με ποδοσφαιριστές που συνέθεσαν το ρόστερ της ομάδας στη φετινή σεζόν:

    «Με τον Ρονάλντο Γκιάρο η συζήτηση έγινε για ανανέωση του συμβολαίου για άλλα δύο χρόνια. Σε σχέση με την περυσινή χρονιά, η αύξηση που του δίνουμε είναι στο 90% και ξεπερνά κάθε λογική. Μπήκαν στη μέση οι μάνατζερ και στην αρχή, αλλά και εκ νέου, όταν φάνηκε ότι διαφοροποιείται το δεδομένο. Θα δούμε τι θα γίνει.

    Θέλουμε να μείνει ο Ιβιτς, έχει γίνει μια αρχική συζήτηση και πιστεύουμε και ότι και ο ίδιος θέλει να μείνει. Σε μια εβδομάδα πιστεύω πως θα έχουμε τελειώσει.

    Στον Χαλκιά κατατέθηκε συγκεκριμένη πρόταση. Δεν απάντησε, είναι ακόμη παίκτης της ομάδας. Βρίσκεται με την Εθνική και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Euro.

    Με τον Χαβίτο έχουμε συμφωνήσει και δεν πιστεύω να αλλάξει κάτι.

    Με τον Αμοροζο δεν υπάρχει εξέλιξη. Δεν είναι στα πλάνα του Μπάγεβιτς για τη νέα χρονιά και φάνηκε και στη διάρκεια της φετινής σεζόν πως δεν χρησιμοποιήθηκε αρκετά. Είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής, θα κουβεντιάσω μαζί του με σεβασμό για το τι θα κάνουμε. Δεν ξεχνάμε ότι ο Αμορόζο είναι ο Αμορόζο.

    Όλοι οι άλλοι έχουν συμφωνήσει πλην του Αουρέλιο, του οποίου τα δικαιώματα έχουμε πληρώσει. Δεν καταλαβαίνω, όμως, πως με παρέμβαση μάνατζερ στις 16 Μαϊου υπέγραψε προσύμφωνο με την Ανόρθωση, το οποίο έφτασε στα χέρια μου και μη ρωτάτε πώς. Θα τιμωρηθεί και ο παίκτης και η Ανόρθωση. Δεν μπορείς να υπογράψεις παίκτη που έχει συμβόλαιο με άλλη ομάδα. Τις επόμενες ημέρες θα καταλήξουμε και στους παίκτες που θα αποκτηθούν».

    Κλείνοντας, πρόσθεσε με έμφαση: «Του χρόνου θα είμαστε πιο δυνατοί από φέτος».

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παρελθόν ο Κωνσταντίνου

    22/5/2008 2:40:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: AΠΕ

    Μετά από τρία χρόνια παρουσίας στην ομάδα, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό. Παρ όλο που τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος περίμενε ότι θα του γινόταν πρόταση για ανανέωση συμβολαίου με μειωμένες αποδοχές και έδειχνε διατεθειμένος να το συζητήσει, σήμερα ο εκπρόσωπός του επισκέφθηκε τα γραφεία της ΠΑΕ και ενημερώθηκε ότι η «ερυθρόλευκη» διοίκηση δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει στις 30 Ιουνίου και κατ επέκταση ο Κύπριος επιθετικός είναι ελεύθερος να αναζητήσει αλλού τη συνέχιση της καριέρας του.

    Ως άμεσο επακόλουθο αυτής της εξέλιξης θα είναι για τον Ολυμπιακό η μεταγραφή ενός «καθαρόαιμου» επιθετικού, αφού πλέον στο ρόστερ υπάρχουν μόνο οι Κοβάσεβιτς, Μήτρογλου, Λούα Λούα και με τον τελευταίο να μην είναι σίγουρη η παραμονή του στην ομάδα.

    Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον Κωνσταντίνου, αναφέρει: «Μετά από σημερινή συνάντηση του γενικού διευθυντή της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. κ. Γιάννη Χρυσικόπουλου με τον μάνατζερ του Μιχάλη Κωνσταντίνου, κ. Πασχάλη Παπαδόπουλο, λύθηκε κοινή συναινέσει, το συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή, το οποίο έληγε στις 30/6/08. Η Π.Α.Ε Ολυμπιακός ευχαριστεί τον Μιχάλη Κωνσταντίνου για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 22 May 2008 - 16:50:29 UTC