Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-05-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκλεβε & βίαζε τα θύματά του
  • [02] Νέες προκλήσεις των Σκοπίων
  • [03] Στην Καρδίτσα η Α. Παπαρήγα

    [01] Κοινωνία

    Συνελήφθη ο 26χρονος

    Έκλεβε & βίαζε τα θύματά του

    25/5/2008 5:48:00 μμ

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με τις κατηγορίες του βιασμού, του εκβιασμού και της παράνομης κατακράτησης ημεδαπής, παραπέμπεται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ένας 26χρονος που συνελήφθη στην πόλη έπειτα από τις καταγγελίες μιας 22χρονης ότι άσκησε σωματική βία σε βάρος της και την εξανάγκασε σε συνουσία, ενώ ταυτόχρονα μαγνητοσκοπούσε την πράξη με ερασιτεχνική βιντεοκάμερα.

    Ο 26χρονος, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, εξεβίαζε σε τακτά χρονικά διαστήματα το θύμα του. Συγκεκριμένα, την απειλούσε πως εάν δεν του έδινε 500 ευρώ θα έδειχνε το περιεχόμενο της κασέτας σε γνωστούς.

    Πρόσφατα, η 22χρονη του έστειλε 250 ευρώ με ταχυδρομική επιστολή, αλλά, εκείνος επέμενε να του στείλει και το υπόλοιπο ποσό. Έτσι, το θύμα αποτάθηκε στην αστυνομία και άνδρες του τμήματος ασφάλειας Κοζάνης συνέλαβαν το δράστη τη στιγμή που παραλάμβανε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

    Εν συνεχεία, ερεύνησαν το αυτοκίνητό του, όπου, εκτός από τα 250 ευρώ, βρέθηκαν μια κροτίδα, μια ξύλινη ράβδος 38 εκατοστών και μια κασέτα βιντεοκάμερας, τα οποία και κατασχέθηκαν. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 26χρονου βρέθηκε η ερασιτεχνική βιντεοκάμερα, με την οποία έγινε η βιντεοσκόπηση και μία κατεστραμμένη βιντεοκασέτα.

    Ανακρινόμενος ο δράστης ομολόγησε τις πράξεις του, καθώς και ότι απέκρυψε την πρωτότυπη βιντεοκασέτα σε ακάλυπτο χώρο της οικοδομής όπου διαμένει. Η βιντεοκασέτα βρέθηκε από τους αστυνομικούς.

    [02] Πολιτική

    Ξεπέρασαν κάθε όριο

    Νέες προκλήσεις των Σκοπίων

    25/5/2008 4:19:00 μμ

    Πηγή: NET, NET-105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Την άμεση και δυναμική αντίδραση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, προκάλεσαν οι νέες προκλήσεις των Σκοπίων.

    Συγκεκριμένα, ο αρχιεπίσκοπος της αποκαλούμενης, ως "Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας" από τη Ρώμη, έθεσε θέμα Θεσσαλονίκης, μάλιστα παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας του Γκρουέφσκι!

    Την άμεση καταδίκη των όσων ειπώθηκαν ζήτησε από την ηγεσία της FYROM η Υπουργός των εξωτερικών Ντόρα Μπακογιαννη. Αναλυτικότερα, στις δηλώσεις της η κυρία Μπακογιάννη τονίζει ότι: "Τα όσα άκρως προκλητικά και απολύτως απαράδεκτα ειπώθηκαν παρουσία του Πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας επιβεβαιώνουν: πρώτον, την ορθότητα της ελληνικής επιχειρηματολογίας, στάσης και πολιτικής, που επιμένει στην ανάγκη λύσης του προβλήματος της ονομασίας δεύτερον, ότι για όσο παραμένει άλυτο το πρόβλημα αυτό θα γίνεται εργαλείο και όχημα ενός παρωχημένου και ανιστόρητου αλυτρωτισμού επικίνδυνου για την περιφερειακή συνεργασία και σταθερότητα στην ευπαθή περιοχή των Βαλκανίων & τρίτον, ότι η γειτονική χώρα για όσο χρόνο παραμένει δέσμια λογικών αλυτρωτισμού του παρελθόντος δεν μπορεί να προσβλέπει σε Ευρωπαϊκό και Ευρωατλαντικό μέλλον".

    [03] Πολιτική

    Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Χ. Φλωράκη

    Στην Καρδίτσα η Α. Παπαρήγα

    25/5/2008 1:15:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σε εκδήλωση μνήμης του Κ.Κ.Ε, στο Παλιοζογλώπι Καρδίτσας, για τα τρία χρόνια από τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη, συμμετείχε το μεσημέρι της Κυριακής η Γενική Γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Στις εκδηλώσεις για τον Χαρίλαο Φλωράκη συμμετείχαν στελέχη και φίλοι του ΚΚΕ. Ο Χαρίλαος Φλωράκης έφυγε από τη ζωή στις 22 Μαΐου του 2005 και ετάφη στην ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας του, το Παλιοζογλώπι, μετά από δική του επιθυμία. Το σπίτι όπου διέμενε στο Χαλάνδρι έχει γίνει αρχείο και βιβλιοθήκη που φέρει το όνομά του. Το Σάββατο η Αλέκα Παπαρήγα έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου το βράδυ της ίδιας μέρας, πραγματοποίησε πολιτική ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 25 May 2008 - 16:52:13 UTC