Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-06-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομάλη διεξαγωγή των εκλογών
  • [02] Η Madonna στο ΟΑΚΑ
  • [03] Παυλόπουλος για υπόθεση Siemens
  • [04] Ένταση μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν
  • [05] Η Τσέκου λύνει τη σιωπή της
  • [06] Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου
  • [07] Αναστολή των κινητοποιήσεων στη Μαυροράχη
  • [08] Συναυλία για το Μάνο Χατζηδάκι

    [01] Κόσμος

    Στην ΠΓΔΜ

    Ομάλη διεξαγωγή των εκλογών

    15/6/2008 20:37:00 (Τελευταία ενημέρωση: 15/6/2008 20:51:32)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ομαλά, σε γενικές γραμμές, χωρίς σοβαρά επεισόδια και εκτεταμένες παρατυπίες, διεξήχθη η επαναληπτική ψηφοφορία σε 187 εκλογικά τμήματα, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 161.000 ψηφοφόρους (σχεδόν το 9% επί του συνόλου του εκλογικού σώματος το οποίο ανέρχεται στο 1.780.000 ψηφοφόρους) στην ΠΓΔΜ.

    Σύμφωνα με την Κρατική Εκλογική Επιτροπή και την αστυνομία, σημειώθηκαν μόνον κάποια μεμονωμένα περιστατικά.

    Στο προάστιο Γκόλεμα Ρέτσιτσα του Τετόβου, δεν διεξήχθη η ψηφοφορία σε τρία εκλογικά τμήματα, καθώς άγνωστοι, έκλεψαν χθες το βράδυ, τα ψηφοδέλτια. Επίσης σε ένα ακόμη εκλογικό τμήμα στην ευρύτερη περιοχή του Τετόβου, η ψηφοφορία διεκόπη, μετά από παραβίαση της κάλπης.

    Η αστυνομία, συνέλαβε σήμερα 10 άτομα, για ορισμένα από τα οποία εκκρεμούν κατηγορίες ότι συμμετείχαν σε επεισόδια την ημέρα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, την 1η Ιουνίου.

    Παρατηρήθηκαν επίσης διπλοψηφίες σε ορισμένα εκλογικά τμήματα.

    Οι κάλπες έκλεισαν στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας) και η Κρατική Εκλογική Επιτροπή, ανακοίνωσε ότι το ποσοστό συμμετοχής, δύο ώρες πριν να κλείσουν οι κάλπες, ανερχόταν στο 43%.

    Η επανάληψη της ψηφοφορίας, σε τόσο μεγάλο αριθμό εκλογικών τμημάτων, έγινε μετά τις εκτεταμένες παρατυπίες που διαπιστώθηκαν στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές πριν δύο εβδομάδες και τα βίαια ένοπλα επεισόδια που έλαβαν χώρα, από τα οποία ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δέκα τραυματίσθηκαν.

    Εν αναμονή των αποτελεσμάτων

    Τα επεισόδια και οι παρατυπίες εκείνες, που σημειώθηκαν σε περιοχές όπου ο αλβανικός πληθυσμός αποτελεί την πλειοψηφία, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τη Διεθνή Κοινότητα και εν πολλοίς επισκίασαν τη νίκη που πέτυχε ο συνασπισμός του οποίου ηγείται το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι.

    Πάντως, η αυτοδυναμία που απέσπασε το κόμμα του κ. Γκρούεφσκι, δεν αναμένεται να απειληθεί από το αποτέλεσμα της σημερινής επαναληπτικής ψηφοφορίας, το οποίο όμως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι καθοριστικό για τα ποσοστά και τις έδρες που θα καταλάβουν τελικά τα αλβανικά κόμματα.

    Στις εκλογές της 1ης Ιουνίου, τα δύο μεγάλα αλβανικά κόμματα, σχεδόν ισοψήφισαν.

    Πολιτικοί αναλυτές στα Σκόπια εκτιμούσαν ότι αν οι Αλβανοί ψηφοφόροι, ασκούσαν το εκλογικό τους δικαίωμα στην επαναληπτική αυτή ψηφοφορία, χωρίς πιέσεις και εκφοβισμούς, τότε η αντιπολιτευόμενη "Ένωση για τη Δημοκρατική Ένταξη" (DUI) του Αλί Αχμέτι θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό της, εις βάρος του συγκυβερνώντος "Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών" (DPA) του Μέντουχ Θάτσι.

    Στις εκλογές της 1ης Ιουνίου, το DUI του Αλί Αχμέτι έλαβε 111.407 ψήφους. Το DPA του Μέντουχ Θάτσι έλαβε 105.293, ενώ το PDP του Αμπντουλιάντι Βεϊσέλι έλαβε 11.169 ψήφους. Τα δύο τελευταία κόμματα ανήγγειλαν ότι θα ξεκινήσουν διαδικασίες για να ενοποιηθούν.

    Ο συνασπισμός υπό το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι επικράτησε με μεγάλη διαφορά στις εκλογές της 1ης Ιουνίου. Εξέλεξε 64 βουλευτές από τους 120 που αριθμεί το σύνολο της Βουλής, έναντι μόλις 28 εδρών που απέσπασε ο συνασπισμός της σλαβομακεδονικής αντιπολίτευσης του οποίου ηγήθηκε η "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM) της Ράντμιλα Σεκερίνσκα.

    Πάντως, ο κ. Γκρούεφσκι παρά την αυτοδυναμία που απέσπασε θα συμμαχήσει με ένα αλβανικό κόμμα για το σχηματισμό κυβέρνησης, μεταξύ άλλων και για τη διατήρηση των διεθνοτικών ισορροπιών στη χώρα.

    Ο προτιμητέος εταίρος του κ. Γκρούεφσκι, από το αλβανικό πολιτικό μπλοκ, είναι το κόμμα του Μέτουχ Θάτσι, ωστόσο ο Αλί Αχμέτι , τις προηγούμενες ημέρες, είχε απειλήσει ότι αν το κόμμα του έρθει και πάλι πρώτο μεταξύ των αλβανικών κομμάτων και αποκλειστεί από την κυβέρνηση (όπως συνέβη στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2006), τότε η χώρα θα εισέλθει σε παρατεταμένη κρίση.

    [02] Πολιτισμός

    Στις 27 Σεπτεμβρίου

    Η Madonna στο ΟΑΚΑ

    15/6/2008 21:43:00

    Δύο χρόνια μετά την «Confessions Tour» -την πιο πετυχημένη εμπορικά τουρνέ από γυναίκα καλλιτέχνη-, η «βασίλισσα της ποπ» ξαναβγαίνει στο δρόμο με την «Sticky & Sweet Τour» για την προώθηση του νέου της, ενδέκατου άλμπουμ «Hard Candy». Με αφετηρία το Κάρντιφ στις 23 Αυγούστου και με ελάχιστες ημερομηνίες στην Ευρώπη η Madonna, το απόλυτο pop icon, θα βρεθεί στη χώρα μας για να προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου μια και μοναδική συναυλία-σταθμό στο Ολυμπιακό Στάδιο, με οπτικά εφέ, τεχνολογία αιχμής και πληθώρα χορευτών.

    Τη σκηνοθεσία της «Sticky & Sweet Τour» υπογράφει ο καταπληκτικός Jamie King, ενώ υπεύθυνος της μουσικής ενορχήστρωσης θα είναι για μια ακόμη φορά ο Kevin Antunes, χάρη στον οποίο έχουμε απολαύσει τα live versions των αγαπημένων super hits της Madonna.

    Με το «Hard Candy» να έχει κατακτήσει παγκοσμίως το Νούμερο 1 σε 27 χώρες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιαπωνία , η Αυστραλία και η Ελλάδα, δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν η Sticky & Sweet Tour, ξεπεράσει την προηγούμενη sold out Confessions Tour.

    Ένα ειδικό stage κατασκευάζεται για να φιλοξενήσει την Madonna, τους μουσικούς της, και την εντυπωσιακή ομάδα των χορευτών της. Η Madonna πρόσφατα χάρισε στους fans της μια πρώτη γεύση του τι έχουν να περιμένουν δίνοντας απολαυστικά promotional shows στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και την Μ. Βρετανία.

    Η πολυβραβευμένη με Grammy, Madonna, που πρόσφατα εντάχθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame, χαρακτηρίζεται από τις συγκλονιστικές πολυδιάστατες περιοδείες της οι οποίες απλά είναι τίποτε λιγότερο από οπτικοακουστικά γεγονότα, με μουσική και χορογραφίες που κόβουν την ανάσα. Η Confessions Tour του 2006 επισκέφθηκε 25 σταθμούς στους οποίους συγκαταλέγονταν και η Μόσχα, και συγκέντρωσε περισσότερους από 1.3 εκατομμύρια fans, μετατρέποντάς την στην περιοδεία με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών για γυναίκα καλλιτέχνη.

    Τα εισιτήρια για την πολυ-αναμενόμενη Sticky & Sweet Tour της Madonna γίνονται ανάρπαστα σε ολόκληρη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Η απαίτηση του κοινού για εισιτήρια για την προγραμματισμένη εμφάνισή της στο Παρίσι στις 20 Σεπτεμβρίου ήταν τόσο συγκλονιστική που προστέθηκε ένα δεύτερο show για τις 21 Σεπτεμβρίου.

    Εισιτήρια

    Εισιτήρια: Η προπώληση των εισιτηρίων για την "Sticky and Sweet" εμφάνιση της Madonna στην Ελλάδα θα ξεκινήσει στις 27 Ιουνίου και οι διαβαθμίσεις των τιμών τους ( Price Level ) είναι : Τιμές Εισιτήριων PL1 ( VIP ) 250 euro * καθήμενοι σε αριθμημένες θέσεις στην ειδική VIP περιοχή στις κερκίδες του σταδίου PL2 110 euro * καθήμενοι σε αριθμημένες θέσεις στις κερκίδες του σταδίου PL3 100 euro * καθήμενοι σε αριθμημένες θέσεις στις κερκίδες του σταδίου PL4 85euro* καθήμενοι σε αριθμημένες θέσεις στις κερκίδες του σταδίου PITCH A 90 euro * όρθιοι , γενικής εισόδου στην αρένα, αλλά σε ειδική περιοχή μπροστά από τη σκηνή PITCH B 80 euro * όρθιοι γενικής εισόδου στην αρένα

    Σημεία προπώλησης και ώρες λειτουργίας ΤΙCKET HOUSE AΘΗΝΑ Πανεπιστημίου 42 (Εντός Στοάς) Τηλ: 210 3608366 Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 10:30-18:30 Σάββατο: 10:30-16:00

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Πλατεία Αριστοτέλους 10 ( Tαμείο 2 Κινηματογράφου Ολύμπιον) Τηλ: 2310 378691 Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 10:30-18:30 Σάββατο: 10:30-16:00

    TICKETPRO.GR ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ON LINE www.ticketpro.gr 24 ώρες το 24ωρο Θα υπάρχει ένα όριο αγοράς 6 εισιτηρίων ανά άτομο

    [03] Πολιτική

    Παυλόπουλος για υπόθεση Siemens

    15/6/2008 21:08:00

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Το Βήμα

    Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής για την υπόθεση της Siemens ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μέσω του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής. "Αν, μετά το πέρας της δικαστικής έρευνας, υπάρξει στάδιο Εξεταστικής Επιτροπής, αυτή θα συσταθεί ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι", δηλώνει ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν όπου και αν βρίσκονται.

    "Στη φάση που βρίσκεται σήμερα η διερεύνηση της υπόθεσης και με δεδομένο ότι η Δικαιοσύνη κάνει ταχύτατα και άψογα της δουλειά της. Τυχόν σύσταση Εξεταστικής θα κινδύνευε να βλάψει την πορεία των ερευνών", επισημαίνει ο υπουργός και προσθέτει: "Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση θέλει να λάμψει η αλήθεια και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να το πετύχει".

    Στο μεταξύ, το Βήμα της Κυριακής αποκαλύπτει ότι στα χέρια του Εισαγγελέα βρίσκονται δύο φάκελοι με 136 τιμολόγια, από τα οποία φαίνονται τα δώρα που έστελνε η Siemens σε πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες, αλλά και σε όσους βοηθούσαν στην προώθηση των συμφερόντων της. Στα τιμολόγια δεν αναγράφονται πάντοτε τα ονοματεπώνυμα των παραληπτών, αλλά στα περισσότερα αναφέρονται αρχικά κάποιοι κωδικοί ή απλώς η τοποθεσία παράδοσης.

    [04] Κόσμος

    Ένταση μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν

    15/6/2008 20:06:00

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπούλ ότι "το Αφγανιστάν έχει το δικαίωμα να καταστρέψει τα κρησφύγετα των τρομοκρατών" στο γειτονικό Πακιστάν, στο όνομα της "νόμιμης άμυνας".

    "Στο όνομα της νόμιμης άμυνας, το Αφγανιστάν έχει το δικαίωμα να καταστρέψει τα κρησφύγετα τρομοκρατών από την άλλη πλευρά των συνόρων", τόνισε ο Χαμίντ Καρζάι.

    Πρόκειται για μια από τις πιο σκληρές δηλώσεις του Καρζάι, ο οποίος κατηγορεί συχνά το Ισλαμαμπάντ ότι δεν καταβάλλει επαρκείς προσπάθειες για να εμποδίσει τους Αφγανούς Ταλιμπάν και τους ενόπλους της Αλ Κάιντα να διεισδύουν στο Αφγανιστάν.

    Το Πακιστάν δεν θα επιτρέψει καμιά ανάμιξη στις εσωτερικές του υποθέσεις, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι.

    "Ουδέποτε θα αναμιχθούμε στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών ούτε θα αφήσουμε κανέναν να αναμιχθεί στις δικές μας", τόνισε ο Γκιλάνι σε δηλώσεις του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ARY-OneWorld.

    Ήταν από τις πρώτες αντιδράσεις της πακιστανικής κυβέρνησης στην αυστηρή προειδοποίηση του Χαμίντ Καρζάι σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Καμπούλ, σύμφωνα με την οποία η χώρα του έχει "το δικαίωμα να καταστρέψει τα κρησφύγετα των τρομοκρατών που βρίσκονται στο γειτονικό Πακιστάν στο όνομα της νόμιμης άμυνάς του".

    "Τέτοιες δηλώσεις δεν συμβάλλουν στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και θα βλάψουν τον πληθυσμό στις δύο πλευρές των συνόρων" τόνισε ο Γκιλάνι.

    Ο Πακιστανός πρωθυπουργός διέψευσε ότι το Ισλαμαμπάντ δεν καταβάλλει επαρκείς προσπάθειες για την καταπολέμηση των Ταλιμπάν που έχουν οχυρωθεί στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

    "Δεν διεξάγουμε αυτό τον πόλεμο για την Αμερική, αλλά για εμάς και θέλουμε να εξαλείψουμε τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία που είναι η αιτία όλων των κακών", υπογράμμισε.

    Οι σχέσεις μεταξύ Αφγανιστάν, με πληθυσμό 30 εκατομμυρίων κατοίκων και του γειτονικού του Πακιστάν, πυρηνικής δύναμης και με πληθυσμό 160 εκατομμύρια κατοίκους, είναι τεταμένες αρκετά χρόνια. Επιδεινώθηκαν ωστόσο πρόσφατα, όταν η πακιστανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε ειρηνευτική συμφωνία με τους πακιστανούς Ταλιμπάν που μένουν οχυρωμένοι στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Η σύναψη της συμφωνίας έχει ανησυχήσει τις αφγανικές αρχές, αμερικανούς αξιωματούχους και διοικητές του ΝΑΤΟ.

    Η Καμπούλ κατηγορεί συχνά το Ισλαμαμπάντ ότι δεν προσπαθεί επαρκώς για να εμποδίσει τους αφγανούς Ταλιμπάν και μέλη της Αλ Κάιντα να εισχωρήσουν στο έδαφός της.

    [05] Κοινωνία

    Η Τσέκου λύνει τη σιωπή της

    15/6/2008 19:26:00

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να πάρει εξιτήριο μετά από 179 ημέρες νοσηλείας στον Ευαγγελισμό ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος.

    Την ίδια ώρα η 35χρονη συμβασιούχος, μετά από έξι μήνες προφυλάκισης στον Κορυδαλλό, λύνει τη σιωπή της. Σε συνέντευξή της στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" κάνει την αυτοκριτική της, δεν διστάζει να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που πιστεύει ότι της αναλογεί και καταγγέλλει σκοπιμότητες που τη θέλουν να παραμένει στη φυλακή.

    Η 35χρονη αρχαιολόγος Εύη Τσέκου δίνει τη δική της εκδοχή σε καίρια ζητήματα, που χειρίζεται η ανακριτική έρευνα. "Η υπόθεσή μου ξεκίνησε ως μία ιδιωτική διαφορά και αυτό μόνον ήταν. Αν ο Ζαχόπουλος είχε σταθεί στο ύψος του, ως άνδρας και ως προϊστάμενος, τίποτε από αυτά δεν θα είχε συμβεί" αναφέρει και συμπληρώνει πως η προσωπική σχέση με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και η αθέτηση, όπως λέει των υποσχέσεών του, την εξώθησαν στα άκρα.

    "Πίστεψα λανθασμένα ότι ένα ντοκουμέντο προσωπικού χαρακτήρα θα τον έκανε να σκεφτεί κάπως, να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του. Όμως ούτε αυτό ήταν αρκετό για να τον πτοήσει. Η αλαζονεία του είχε γίνει πλέον παροιμιώδης", σημειώνει.

    Δηλώνει κατηγορηματικά πως ουδέποτε χρησιμοποίησε το προϊόν της βιντεοσκόπησης, για το οποίο σήμερα αισθάνεται ντροπή. "Αυτό το καταραμένο βίντεο μόνο βάρος ήταν στα χέρια μου. Πως θα μπορούσα να το "εκμεταλλευθώ". Είναι ευνόητο ότι δεν θα επιδίωκα ποτέ το δημόσιο διασυρμό μου", δηλώνει. Παράλληλα, καλεί τον "κομιστή" του DVD "να επωμιστεί, επιτέλους, τις τεράστιες ευθύνες του για την αδίστακτη συμπεριφορά του".

    Χαρακτηρίζει την περιπέτειά της ατυχή και δυσάρεστη, αλλά και πολύ πιο απλή απ όσο προβλήθηκε. Είναι μια καθημερινή ιστορία, όπως λέει, που απλά αποκαλύφθηκε διότι δεν έτυχε μιας πιο ανθρώπινης και ντόμπρας μεταχείρισης. "Με πλήρη συνείδηση έχω κάνει την αυτοκριτική μου και έχω αναλάβει στο έπακρο τις ευθύνες μου, από την πρώτη στιγμή, με τη συνολική συμπεριφορά μου, τόσο εκτός όσο και εντός της φυλακής", καταλήγει.

    Η Εύη Τσέκου προειδοποιεί ότι "ο βίος και η πολιτεία του Ζαχόπουλου αναμένεται να ξεδιπλωθούν ολοένα και βαθύτερα προσεχώς...", ότι "παραμένουν ακόμη πολλές όζουσες ανοιχτές πληγές, πολύ πιο επικίνδυνες" και πως η υπόθεση, όσο και αν τη σκεπάζουν κάποιοι, αποτελεί ήδη "Λερναία Υδρα του δημόσιου βίου".

    Μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της από τον Β Ειδικό Ανακριτή η 35χρονη προσφεύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ζητώντας να αφεθεί ελεύθερη.

    [06] Πολιτισμός

    Από 20 Ιουνίου- 11 Ιουλίου

    Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου

    15/6/2008 19:02:00

    Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου (μουσική, τραγούδι, χορός) ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007 στη Ρόδο, με στόχο την αναβάθμιση της πολιτιστικής ταυτότητας του πανέμορφου αυτού τόπου, την προώθηση του Πολιτιστικού Τουρισμού και την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

    Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2007, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Ροδίων και υποστηρίχθηκε από τον ΟΠΑΠ, τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

    Υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Iστορικό Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου όπως: η συναυλία της Καμεράτα, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με τον θρυλικό έλληνα πιανίστα Δημήτρη Σγούρο και τον διακεκριμένο σολίστα βιολιού Χρίστο Γαλιλαία, η συναυλία αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας (2007 έτος Μ. Κάλλας) με καταξιωμένους σολίστες της Λυρικής Σκηνής κ.α.

    Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου πρόκειται να πραγματοποιηθεί από 20 Ιουνίου έως και 11 Ιουλίου 2008 σε ε΄να εντυπωσιακό ιστορικό μνημείο, τις «Πηγές Καλλιθέας»

    Η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί στις 20/6 με ένα αφιέρωμα στην Αργεντινή και στον Astor Piazzola με το μουσικό σύνολο 4 for tango από την Ιταλία και χορευτές (πρωταθλητές κόσμου) σε επιλλεγμένες χορογραφίες.

    Ακολουθεί: στις 28/6 ένα αφιέρωμα στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο, με το μουσικό σύνολο Plaza Ensemble, σε υπέροχες μελωδίες από γνωστές ταινίες και τραγούδια ερμηνευμένα από την Γιούλα Μιχαήλ, στις 4/7 ένα αφιέρωμα στους Ελληνες συνθέτες, με τον γνωστό συνθέτη Δημήτρη Μαραμή στο πιάνο, σε μια επιλογή από προσωπικές του συνθέσεις αλλά και αγαπημένα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, ερμηνευμένα από τον Κωνσταντίνο Κληρονόμο και την Βικτωρία Ταγκούλη. Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 11/7 με ένα αφιέρωμα στα χάλκινα πνευστά από το κουϊντέτο Aeolos Brass σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα με γνωστές επιτυχίες ξένων και Ελλήνων συνθετών.

    Εισιτήρια: 20 ευρώ, 10ευρώ -Πηγές Καλλιθέας ΑΕ : Τηλ: 22410 65691 Δισκοπωλεία: Top Ten & Musicland Τηλ: 22410 21283, 22410 36037 Επικοινωνία: Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου-Τηλ:6947779667,6945123349

    [07] Κοινωνία

    Αναστολή των κινητοποιήσεων στη Μαυροράχη

    15/6/2008 18:23:00

    Ανοίγει ξανά ο χώρος υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της Μαυροράχης μετά τη χθεσινοβραδινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ασσήρου να σταματήσει τον αποκλεισμό με την προϋπόθεση να λειτουργήσει και η χωματερή των Ταγαράδων.

    Νωρίτερα την περιοχή είχε επισκεφθεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης ο οποίος συζήτησε με κατοίκους και εκπροσώπους φορέων και επανέλαβε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδεχομένως δημιουργήσει η λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

    [08] Πολιτισμός

    Συναυλία για το Μάνο Χατζηδάκι

    15/6/2008 17:58:00

    «Μάνος Χατζιδάκις: 14 χρόνια μετά», είναι ο τίτλος της συναυλίας, που προγραμματίζει για την Τετάρτη, 18 Ιουνίου, η Ορχήστρα των Χρωμάτων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με αφορμή την συμπλήρωση 14 χρόνων από τον θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι. Την Ορχήστρα είχε ιδρύσει πριν από 18 χρόνια ο συνθέτης.

    Κατά τη συναυλία θα παρουσιαστούν τα έργα: --Μηνάς Αλεξιάδης: Ragtime Concertino για μεγάλη ορχήστρα, αφιερωμένο στη μνήμη του Μάνου Χατζιδάκι (σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση) -- Λέοναρντ Μπερνσταϊν: Συμφωνία Νο 2, σολίστ Χαράλαμπος Αγγελόπουλος (πιάνο) -- Μάνος Χατζιδάκις: Blue, έργο 25 για κιθάρα και ορχήστρα με σολίστ το Γιώργο Μουλουδάκη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 15 June 2008 - 21:56:28 UTC