Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-06-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε ύφεση η φωτιά στον Υμηττό
  • [02] Τιμή ρεκόρ για πίνακα του Μονέ
  • [03] Wildfre on Hymettus Abating
  • [04] Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών
  • [05] Αγωγές εναντίον των ομοφυλοφιλικών γάμων
  • [06] H "Δημοκρατία" της Ινδίας
  • [07] Απομακρύνθηκε η λυματολάσπη
  • [08] Μνημόνιο συνεργασίας ΟΑΕΔ – ΓΓΝΓ
  • [09] Έλεγχος δια νόμου της ακτινοβολίας
  • [10] Athina Festival of Cultures
  • [11] Στήριξη των οικονομικά ασθενεστέρων
  • [12] Funky Cupid’s Summer Festival
  • [13] Φιλιππίνες: Εντοπίστηκαν οι σοροί 50 ανθρώπων
  • [14] Νέα δυναμική στις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας
  • [15] Συνεχίζονται οι έρευνες σε σπίτια
  • [16] Δικάζονται για το παραδικαστικό
  • [17] Άγνωστοι πυροβόλησαν οδηγό ταξί

    [01] Κοινωνία

    Μεγάλη επιχείρηση για την κατάσβεση

    Σε ύφεση η φωτιά στον Υμηττό

    25/6/2008 13:26:00 (Τελευταία ενημέρωση: 25/6/2008 19:31:45)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στον Υμηττό το μεσημέρι της Τετάρτης. Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά στην οδό Μπουμπουλίνας κοντά σε κατοικημένη περιοχή και γρήγορα επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών βορείων ανέμων προς τις κεραίες του Υμηττού, την Ορεινή περιοχή του Χολαργού του Παπάγου και την Παιανία. Μετά από συνεχείς ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεοπλάνα και ελικόπτερα η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση. Από τη φωτιά δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές. Συνεχή ενημέρωση για την εξέλιξη της πυρκαγιάς είχε από τον Υπουργό Εσωτερικών ο Πρωθυπουργός. Η εντολή που είχε δοθεί ήταν να κρατηθεί η φωτιά μακριά από τα σπίτια και να τεθεί υπό έλεγχο πριν από το βράδυ.

    Με δυσκολία η κατάσβεση

    Λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους το έργο της κατάσβεσης ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τις επίγειες δυνάμεις. Οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επικεντρώθηκαν στα εναέρια μέσα.

    Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούσαν μέχρι αργά το απόγευμα της Τετάρτης, εννέα πυροσβεστικά αεροπλάνα, τρία ελικόπτερα, τριάντα υδροφόρα οχήματα με ενενήντα άνδρες και 72 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

    Στη μάχη κατά της φωτιάς και αρκετοί εθελοντές κάτοικοι των γύρω περιοχών, αλλά και υδροφόρες των όμορων δήμων.

    Το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς στον Υμηττό και τον κίνδυνο για την Αττική μετακίνησε δυνάμεις για ενίσχυση, στο λεκανοπέδιο, από τη Στερεά, την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα.

    Λόγω της φωτιάς υπήρξαν διακοπές ρεύματος στις περιοχές του Ελληνικού τη Γλυφάδα, τη Νέα Σμύρνη και το κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να δεχτεί πάνω από 20 κλήσεις για απεγκλωβισμούς πολιτών σε ασανσέρ.

    Για εμπρησμό έκανε λόγο, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο δήμαρχος των Γλυκών Νερών, Γιώργος Σώκος.

    Κάτοικοι της περιοχής και τοπικοί παράγοντες ανέφεραν ότι πριν την εκδήλωσή της πυρκαγιάς ακούστηκαν εκρήξεις.

    Παραπλανητικό σήμα για πυρκαγιά δόθηκε την ώρα της μεγάλης φωτιάς στον Υμηττό, στην πυροσβεστική για φωτιά στο Αττικό Άλσος και στην Αίγινα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που πήγαν επιτόπου διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν φωτιές.

    Υπό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα και η φωτιά στην περιοχή του Ελικοδρομίου στη Σταμάτα. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα και στο συνοικισμό Ποντίων, στον Άγιο Στέφανο, αλλά τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για την Πέμπτη για τις περιοχές της Αθήνας, της Ανατολικής Αττικής, του Πειραιά και της Εύβοιας.

    Οι κρατικές Υπηρεσίες και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης σ αυτές τις περιοχές θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ εφιστάται στους πολίτες να είναι προσεκτικοί με τη χρήση των ανελκυστήρων όταν βρίσκονται σε εξέλιξη φωτιές, γιατί ενδέχεται να υπάρξουν διακοπές ρεύματος.

    Ανακοινώσεις κομμάτων

    Το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις πυρκαγιές στην Αττική σε ανακοίνωση του επισημαίνει: "Ο λαός της Αττικής για να προστατεύσει τα δάση, δεν αρκεί να αγανακτεί από τη συνεχιζόμενη καταστροφή τους. Χρειάζεται να δραστηριοποιηθεί αποφασιστικά διεκδικώντας τα δάση, οι ορεινοί όγκοι, το νερό να γίνουν λαϊκή περιουσία. Η γη να σταματήσει να είναι εμπόρευμα. Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση".

    Για το ίδιο θέμα ο Συνασπισμός σημειώνει: "Τι άλλο πρέπει να γίνει μετά από αυτά που ζήσαμε πέρυσι για να ασχοληθεί η κυβέρνηση με το πρόβλημα των πυρκαγιών; Δεν μπορεί κάθε καλοκαίρι να γίνονται τα ίδια και η κυβέρνηση να κάνει ότι δεν τρέχει τίποτα." Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Μουζά είχε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας προκείμενου "να ενημερωθεί για την καθυστέρηση στην άφιξη των εναέριων μέσων κατάσβεσης, για τον αριθμό και τον εξοπλισμό των πυροσβεστών που συμμετέχουν στην κατάσβεση και γενικότερα για την εξέλιξη των επιχειρήσεων" στην πυρκαγιά του Υμηττού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Γενικός Γραμματέας είπε ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση στην άφιξη των εναέριων μέσων, παρόλα αυτά, πως η κατάσταση δεν είναι υπό έλεγχο, αλλά και ότι ανησυχία προκαλεί η ισχύς και η κατεύθυνση των ανέμων.

    [02] Πολιτισμός

    Τιμή ρεκόρ για πίνακα του Μονέ

    25/6/2008 16:21:00

    Ένας σπάνιος πίνακας του Κλοντ Μονέ πωλήθηκε χθες σε δημοπρασία του Οίκου Κρίστις στο Λονδίνο αντί 40,9 εκατομμυρίων λιρών (, 51,6 εκατομμύρια ευρώ, 79,3 εκατομμύρια δολάρια), τιμή ρεκόρ για έργο του Γάλλου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου.

    Η τιμή του πίνακα "Le Bassin Aux Nympheas", της σειράς των έργων του Μονέ με θέμα με νούφαρα, τον οποίο φιλοτέχνησε ο ζωγράφος το 1919 στο χωριό Ζιβερνί, κοντά στο Παρίσι, αναμενόταν να φθάσει τα 18 με 24 εκατομμύρια λίρες.

    Ο πίνακας αυτός είναι το ακριβότερο έργο τέχνης που έχει πωληθεί από τον Οίκο Κρίστις στην Ευρώπη. Η ταυτότητα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε.

    Το προηγούμενο ρεκόρ για πίνακα του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου κατείχε το έργο "Le Pont du chemin de fer a Argenteuil", το οποίο πωλήθηκε τον περασμένο μήνα στην τιμή των 20,9 εκατομμυρίων λιρών(26,4 εκατομμύρια ευρώ)

    [03] Wildfre on Hymettus Abating

    25 Ιουν 2008 13:26:0 (Last updated: 25 Ιουν 2008 19:36:1)

    A big fire is now in progress in Hymettus area, Athens. The fire started in a forestall area in Glyka Nera, near to a residential area and was quickly spread to Hymettus antennas due to strong winds. The fire was finally put under control in the afternoon after fire-fighting planes and helicopters fought the blaze. No inhabited areas were at risk. The Interior minister kept the Prime Minister briefed. Firemen had been ordered to keep the fire away from homes and put the fire under control before the night.

    Difficulty in Putting out the Fire

    Fire-fighting planes played the leading role in putting out the fire as fireengines could not approach it from the ground.

    Nine fire-fighting planes, three water-dropping helicopters, 30 water trucks with 90 men, 72 trekkers and volunteers combated the fire. In parallel, fire-fighting units were transferred from the province to Athens to help in putting out the fire.

    Electric-power cuts took place in Hellinikon, Glyfada, Nea Smirni and in the centre of Athens due to the fire.

    Meanwhile, in an interview with NET, Glyka Nera Mayor Giorgos Siokos spoke of arson, while inhabitants reported that the fire was preceded explosions.

    At the same time, there was a hoax call to the fire brigade about a fire in Attiko Alsos and Egina.

    The fire in Elikodromio in Stamata was put under control in the afternoon. Another fire broke out at the Pontians settlement at Agios Stefanos, but was put under control soon due the Fire Brigades prompt intervention.

    As per the General Secretariat of Political Protection, there is a high risk for fires in Athens, Eastern Attica, Piraeus and Evia on Thursday.

    Finally, citizens are advised when using elevators as electric-power cuts may take place.

    Party Announcements

    Commenting on the fires in Attica, the KKE (Communist Party of Greece) issued an announcement reading that forests should become the property of the people, adding that measures for the protection of forests should be taken immediately.

    SYN (Coalition of the Left) party urges the government to do something in solving the problem with the fires.

    [04] Κοινωνία

    Μηνύματα και δηλώσεις

    Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

    25/6/2008 19:28:00 (Τελευταία ενημέρωση: 25/6/2008 19:36:54)

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών, που είναι η 26η Ιουνίου, εξέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όπως τονίζει ο κ. Παπούλιας: "Το πρόβλημα των Ναρκωτικών δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίζεται ως το πρόβλημα του διπλανού. Οι εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει, και συνομολογούνται από την αλματώδη αύξηση των θανάτων, την αύξηση του αριθμού των χρηστών, τη ραγδαία εξάπλωση των ναρκωτικών στα σχολεία, είναι μία μόνο πτυχή του φαινομένου. Η άλλη, είναι η τραγικότητα που βιώνουν, νέοι κυρίως, άνθρωποι, που στέκονται ανήμποροι, μπροστά στα αδιέξοδα -κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά, ηθικά- της πραγματικότητας μας. Αυτή που γεννάει τα αίτια του εφιάλτη των ναρκωτικών. Καλύτερα ένα φρικτό τέλος παρά μια φρίκη χωρίς τέλος, είναι ένα σύνθημα σε κάποιο τοίχο, γραμμένο από ανώνυμο ναρκομανή. Και η εικόνα μπροστά από τον τοίχο, παιδιά με θολό βλέμμα, άνθρωποι που τα σώματά τους έγερναν, τα πόδια τους δεν τους βαστούσαν. Είναι καιρός πλέον να δώσουμε ένα τέλος στη φρίκη των ναρκωτικών. Με σφαιρική πολυδιάστατη προσέγγιση, τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Με συντονισμό Πολιτείας και Πολιτών σε ενέργειες που θα στοχεύουν στη λήψη ουσιαστικών μέτρων και όχι ημίμετρων. Προβάλλοντας ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, με προσανατολισμό σε συλλογικές αξίες και βάση τον ανθρωπισμό".

    Το ΠΑΣΟΚ

    Ευθύνες καταλόγισε στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ με συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσίασαν τις θέσεις του κινήματος οι Γιώργςο Φλωρίδης, Μανώλης Σκουλάκης και Μένη Μαλιώρη, κάνοντας λόγο για διπλασιασμό των λιστών αναμονής στον ΟΚΑΝΑ, έλλειψη 500.000 ευρώ για να λειτουργήσουν δύο νέα κέντρα πρόληψης στο Περιστέρι και την Καποδιστρίου όπου θα μπορούσαν να σωθούν 1.000 άτομα. Επίσης αναφέρθηκε ότι έχει πάρει διαστάσεις η παράνομη λειτουργία ιδιωτικών κέντρων απεξάρτησης και σαν παράδειγμα των δυσλειτουργιών που παρουσιάζονται λόγω υποχρηματοδότησης αναφέρθηκε το κέντρο πρόληψης στο χωριό του κ. Καραμανλή στις Σέρρες.

    Απάντηση από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

    Τόσο λόγω της επετειακής διάστασης του θέματος, όσο και απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε ανακοίνωσή του τονίζει: "H παραγωγή, διακίνηση και χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών παραμένει για τη χώρα μας μία από τις πλέον σημαντικές πληγές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την συνοχή της κοινωνίας μας και την παραγωγική δυναμική του τόπου. Είναι αυτονόητο ότι στην προσπάθεια αντιμετώπισης της σύγχρονης αυτής μάστιγας απαιτείται η συστράτευση όλων των πολιτικών, κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έθεσαν ως ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνικής πολιτικής της για την Υγεία την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Επί σειρά ετών η μάχη αυτή δινόταν με αυταπάρνηση από το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού της χώρας μας που προσέφερε στους τομείς της πρόληψης, της θεραπείας, της κοινωνικής επανένταξης και της καταστολής. Προφανώς, όμως, διαφεύγει των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ ότι ο αγώνας αυτός δινόταν στο παρελθόν κυρίως με ευθύνη της οργανωμένης Πολιτείας χωρίς σχέδιο, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς την ανάπτυξη στοχευμένων και βιώσιμων πολιτικών. Επίσης διαφεύγει των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ ότι είναι η πρώτη φορά όπου η ελληνική Πολιτεία εκπονεί και θέτει τις βάσεις για την ουσιαστική αντιμετώπιση των ναρκωτικών σε εθνικό επίπεδο με την κατάθεση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης 2008-2012. Με την ολοκλήρωση της οικονομοτεχνικής μελέτης η οποία προσδιορίζει το σύνολο της επένδυσης που η χώρα μας χρειάζεται για να αντιμετωπίσει συνολικά το ζήτημα της εξάρτησης, δημιουργείται ένα ανεκτίμητο εργαλείο που είναι στη διάθεση της κοινωνίας μας για την μάχη κατά των εξαρτήσεων. Τέλος καλό είναι να υπενθυμίσουμε ότι ο τομέας της ιδιωτικής υγείας γιγαντώθηκε στην χώρα μας επί ημερών ΠΑΣΟΚ".

    Το ΚΚΕ

    Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στο Μετς, επισκέφθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Kατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η κ. Παπαρήγα συναντήθηκε με τους εργαζόμενους, τη διοίκηση και επιστημονικά στελέχη του κέντρου. Η κ. Παπαρήγα στην ομιλία της τόνισε πως: "Δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι κοινότητες και το ΚΕΘΕΑ από τις κυβερνήσεις διαχρονικά. Με πολύ μεγάλο κόπο καθιερωθήκατε. Δεν ήταν εύκολη η αναγνώριση. Όταν λέμε αναγνώριση, δεν εννοούμε πολιτική επέμβαση, αλλά αναγνώριση του ρόλου και στήριξη οικονομική. Πιστεύουμε ότι πρέπει να απαλλαγούν το ΚΕΘΕΑ και οι κοινότητες από το άγχος της αναζήτησης χρημάτων. Είναι άλλο πράγμα αν κάποιοι γονείς ή εθελοντές θέλουν να προσφέρουν. Αλλά πρέπει να υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό. Χρειάζεται στήριξη, εκπαίδευση, υποδομές. Χρειάζονται χρήματα". Συνεχίζοντας η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι: "Ανησυχούμε πάρα πολύ γιατί θεωρούμε ότι δημιουργείται μια χαλαρότητα στο θέμα των ναρκωτικών. Εμείς δεν θέλουμε τα παιδιά που παίρνουν ναρκωτικά να πάνε στη φυλακή αλλά καλλιεργείται μια επικίνδυνη χαλαρότητα, μια εξιδανίκευση με διάφορους τρόπους. Πιστεύουμε ότι ιδιαίτερα οι πολιτικοί πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ. Ορισμένοι βγαίνουν και λένε εγώ έχω καπνίσει μαριχουάνα και ακούει ένα παιδί και βλέπει έναν "πετυχημένο". Δεν μπορείς να προβάλλεις αυτό το πράγμα. Κατά τη γνώμη μας προετοιμάζεται το έδαφος να επανέλθει στη Βουλή ο διαχωρισμός ανάμεσα σε μαλακά - σκληρά και άλλα τέτοια, που έως τώρα δεν τόλμησαν, γιατί υπήρχε μια κατακραυγή. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι, πιστεύουμε στη δουλειά σας, είναι μέσα και στη δική μας φιλοσοφία, έχουμε δει τα αποτελέσματα σας. Θα παλέψουμε να υπάρχει και κέντρο πρόληψης και μονάδα απεξάρτησης σε κάθε νομό". Την Πέμπτη 26 Ιουνίου η κ. Παπαρήγα, θα επισκεφθεί το κλειστό πρόγραμμα της θεραπευτικής κοινότητας "ΝΟΣΤΟΣ" στη Σαλαμίνα.

    Δήλωση Γ. Σούρλα

    Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Μετώπου Γιώργος Σούρλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ακόμη μια Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών βρίσκει την χώρα μας με δεκάδες χιλιάδες νέους εξαρτημένους από ναρκωτικές ουσίες. Με περισσότερους από πέντε χιλιάδες (5.000) ηρωινομανείς να βρίσκονται στη λίστα αναμονής του Ο.Κ.Α.ΝΑ. για να ενταχθούν στο πρόγραμμα χορήγησης υποκατάστατων. Με το όριο ηλικίας των νέων χρηστών συνεχώς να μειώνεται, αφού όλο και νεότεροι σε ηλικία κάνουν χρήση ουσιών. Με τους εμπόρους και τους διακινητές όχι μόνο να συνεχίζουν αλλά και να επιτείνουν τη δολοφονική τους δράση. Απέναντι σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα βρίσκεται μια κοινωνία αμήχανα σιωπηρή, μια πολιτεία προκλητικά αδρανής που παρακολουθεί τις δραματικές εξελίξεις. Μια πολιτεία που εν τέλει, ως φαίνεται, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και μια κοινωνία που, είτε δε θέλει να κοιτάξει τα αίτια που οδηγούν τους νέους στα ναρκωτικά, είτε προσποιείται πως δεν τα βλέπει, μην τυχόν πίσω απ αυτά αποκαλυφθεί η ενοχή και το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στον καθέναν μας. Ακόμη μια Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, που βρίσκει τη Διεθνή Κοινότητα όχι μόνο να μη λαμβάνει μέτρα κατά των ναρκωτικών, αλλά αντιθέτως, με τις παραλήψεις και τις ενέργειες της να δείχνει πως, είτε είναι απλή θεατής, είτε συνένοχη σε ό,τι αφορά στην συνεχώς αυξανόμενη παραγωγή και διακίνηση των ναρκωτικών. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Αφγανιστάν, της χώρας που παράγει το 93% της ηρωίνης που διακινείται σε όλο τον κόσμο, που προμηθεύονται περί τα 10 εκατομμύρια νέοι, και στην οποία, επί Ταλιμπάν, μετά από συμφωνία του τότε ηγέτη τους Μουλά Ομάρ με τον ΟΗΕ, η παραγωγή οπίου ανέρχονταν το 2000 σε 185 τόνους, ενώ σήμερα, με την παρουσία 41.000 περίπου ενόπλων στρατιωτικών από 38 χώρες, η παραγωγή ξεπερνά τους 9.000 τόνους. Αυτή η σκληρή πραγματικότητα πρέπει να ανατραπεί. Και η επόμενη Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών πρέπει να μας βρει με πιο αισιόδοξα στοιχεία. Πρέπει να απαντήσουμε με πράξεις σε όσους όχι μόνο καταγγέλλουν πως δεν εξαντλείται κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, αλλά διατείνονται ότι η διακίνηση, η χρήση και η εξάπλωση τους εξυπηρετούν συγκεκριμένες καταστάσεις και μεγάλα συμφέροντα".

    [05] Κοινωνία

    Ρόδος

    Αγωγές εναντίον των ομοφυλοφιλικών γάμων

    25/6/2008 18:04:00

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δύο αναγνωριστικές αγωγές με τις οποίες ζητά να κηρυχθούν "ανυπόστατοι και ανύπαρκτοι" οι γάμοι ομοφυλοφίλων που πραγματοποιήθηκαν στο δημαρχείο της Τήλου κατέθεσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Γεώργιος Οικονόμου. Οι αγωγές κατατέθηκαν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου και στρέφονται εναντίον των δύο ζευγαριών αλλά και του δημάρχου Τήλου κ. Αναστάσιου Αλιφέρη. Στις αγωγές ο εισαγγελέας επικαλείται το άρθρο 21 του Συντάγματος και τις διατάξεις του οικογενειακού δικαίου επισημαίνοντας ότι ως γάμος νοείται η ένωση ενός άνδρα με μία γυναίκα.

    Οι δύο αγωγές προσδιορίστηκαν να εκδικαστούν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου στις 2 Οκτωβρίου.

    [06] Κόσμος

    Ινδία

    H "Δημοκρατία" της Ινδίας

    25/6/2008 17:57:00

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Περίπου τέσσερις άνθρωποι πέθαιναν ή σκοτώνονταν καθημερινά κατά την κράτησή τους από την αστυνομία στην Ινδία από το 2002 ως πέρυσι, μεγάλος αριθμός εκ των οποίων υποβαλλόταν σε βασανιστήρια μέχρι θανάτου, καταγγέλλει σήμερα το Ασιατικό Κέντρο για Ανθρώπινα Δικαιώματα (ACHR).

    Ίσος αριθμός ανθρώπων σκοτώνεται κατά τη κράτησή του από τον στρατό σε περιοχές που πλήττονται από αποσχιστική δράση, ενώ πολλές περιπτώσεις από αυτές δεν αναφέρονται και οι ένοχοι δεν τιμωρούνται, σημειώνει το ACHR στην έκθεσή του με τίτλο: "Βασανιστήρια στην Ινδία 2008: Κατάσταση Άρνησης". "Εκατοντάδες σκοτώνονται, αλλά αποζημιώσεις καταβάλλονται μόνο σε δεκάδες και μόνον τρεις ως τέσσερις άνθρωποι καταδικάζονται ετησίως", δήλωσε σήμερα ο Σούχας Σάκμα του ACHR. "Η Ινδία βρίσκεται σε μία ανησυχητική κατάσταση άρνησης για τα βασανιστήρια", πρόσθεσε.

    Στην Ινδία, η αστυνομία και οι δυνάμεις της τάξης κατηγορούνται συχνά για τη χρήση βίας ώστε να αποσπάσουν ομολογίες από υπόπτους, κατηγορία που αρνείται η ινδική κυβέρνηση. Το ινδικό υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι θάνατοι κατά την κράτηση υπόπτων οφείλονται σε ασθένειες, αυτοκτονίες και ατυχήματα. Το ACHR σημειώνει ότι η ινδικές αρχές θα πρέπει να ερευνήσουν όλους τους θανάτους για τους οποίους υπάρχει η υποψία ότι προκλήθηκαν από βασανιστήρια. Το ACHR κατηγορεί επίσης στην έκθεσή του τους Μαοϊστές της Ινδίας, οι οποίοι δηλώνουν ότι πολεμούν για τους φτωχούς αγρότες στη χώρα, για μη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    [07] Κοινωνία

    Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της ΕΑΒ

    Απομακρύνθηκε η λυματολάσπη

    25/6/2008 17:57:00 (Τελευταία ενημέρωση: 25/6/2008 19:16:48)

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία πάντοτε ευαισθητοποιημένη στην προστασία του περιβάλλοντος αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο ότι απομάκρυνε στο σύνολο της την ουδετεροποιημένη λυματολάσπη από τις εγκαταστάσεις της.

    Για το σκοπό αυτό συνεργάστηκε με εξειδικευμένη και πιστοποιημένη εταιρία όπως ακριβώς είχε δεσμευτεί στο πρόσφατο παρελθόν.

    Σημειώνεται ότι και πριν τη μεταφορά της, η λυματολάσπη είχε συλλεχθεί, ουδετεροποιηθεί και φυλαχθεί σε κατάλληλα δοχεία και έτσι δεν αποτελούσε κίνδυνο για την δημόσια υγεία και για το περιβάλλον.

    Η εταιρία προωθώντας την πράσινη φιλοσοφία της θα ενημερώνει για κάθε εξέλιξη σε θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες της σχετικά με την προστασία του οικοσυστήματος, καθώς και για κάθε πρωτοβουλία που θα αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράσινη Ανάπτυξη» που η ίδια ξεκινά.

    [08] Κοινωνία

    Ενίσχυση της απασχόλησης των νέων

    Μνημόνιο συνεργασίας ΟΑΕΔ ΓΓΝΓ

    25/6/2008 17:26:00

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Την προώθηση της απασχόλησης των νέων, προβλέπει -μεταξύ άλλων- η από κοινού υπογραφή του "Μνημονίου Συνεργασίας" μεταξύ του ΟΑΕΔ και ΓΓΝΓ. Η υπογραφή του μνημονίου από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Γιώργο Βερναδάκη και τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Παντελή Σκλιά, έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Απασχόλησης, κ. Δημήτρη Κοντού.

    Μέσω της εν λόγω συνεργασίας, ΟΑΕΔ και Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, οργανώνεται η συντονισμένη προσπάθεια της πολιτείας για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων, κυρίως μέσω της προώθησης της νεανικής επιχειρηματικότητας -που αποτελεί δυναμικό τρόπο ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας- ιδιαίτερα δε, αν αυτή είναι προσανατολισμένη σε καινοτόμες ιδέες και στην αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας.

    Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχει χαράξει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και η υπουργός κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά, η ενίσχυση της απασχόλησης των νέων αποτελεί μία κεντρική προτεραιότητα του ΟΑΕΔ για το τρέχον έτος.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΑΕΔ ενισχύει τις δράσεις του για την ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής των νέων στην αγορά εργασίας, με στοχευόμενα προγράμματα που απευθύνονται σε νέους, ηλικίας μέχρι 32 ετών, όπως το πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας, το πρόγραμμα Μια Αρχή Μια Ευκαιρία και το Ειδικό Πρόγραμμα Προώθησης στην Απασχόληση Ανέργων Νέων.

    Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς διαθέτει τις δομές, όπως οι Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας, τα εξειδικευμένα στελέχη της και γενικότερα το δίκτυο, για την προσέγγιση και την αποτελεσματική και άμεση ενημέρωση των νέων.

    [09] Τεχνολογία

    Δημιουργείται παρατηρητήριο

    Έλεγχος δια νόμου της ακτινοβολίας

    25/6/2008 15:50:00

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Τη σύσταση Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων, με αντικείμενο τη διαρκή μέτρηση και καταγραφή των επιπέδων της ακτινοβολίας, που οφείλεται στη λειτουργία του συνόλου των σταθμών κεραιών κάθε είδους [τηλεφωνίας, ραδιοτηλεόρασης, ραντάρ κ.λπ.], όπως προβλέπει το σχετικό προσχέδιο νόμου, το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για περίπου ένα μήνα, με τη συμμετοχή των αρμοδίων φορέων, ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης & ο γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών του ΥΜΕ, κ. Γιώργος Αναστασόπουλος.

    Σύμφωνα με τις διατάξεις του προσχέδιου του ν/σ αυτού, σκοπός του παρατηρητηρίου, που εντάσσεται στην καθ ύλην υπεύθυνη και αρμόδια Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας [ΕΕΑΕ] είναι ο διαρκής έλεγχος της τήρησης των θεσμοθετημένων ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και η διαρκής ενημέρωσή του, μέσω ενός διασυνδεδεμένου συστήματος "Δικτύου" σταθερών, κινητών και φορητών σταθμών μέτρησης των τιμών της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

    Το "Δίκτυο"

    Το "Δίκτυο" περιλαμβάνει το Κέντρο Διαχείρισης Ελέγχων και Μετρήσεων [ΚΕΔΜ], τους Σταθερούς και Κινητούς Σταθμούς Μέτρησης της Ακτινοβολίας [ΣΣΜΑ & ΚΣΜΑ], καθώς και φορητό εξοπλισμό για τον άμεσο έλεγχο μίας περιοχής.

    Το εν λόγω σύστημα προβλέπει την ανάπτυξη ενός δικτύου που θα καλύπτει όλη τη χώρα, με σκοπό τη συνεχή μέτρηση και καταγραφή των επιπέδων των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

    Οι μετρήσεις θα διεξάγονται επί 24ώρου βάσεως και τα δεδομένα των μετρήσεων αυτών θα επεξεργάζονται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εν συνεχεία θα προβάλλονται μέσω του διαδικτύου, σε κατάλληλα διαμορφωμένη σελίδα των συναρμοδίων φορέων [ΕΕΑΕ & ΕΕΤΤ].

    Επίσης, το σύστημα αυτό, το οποίο -όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης- αναμένεται να τεθεί σε πειραματική λειτουργία το 2009-2010 και σε πλήρη λειτουργία το 2011, θα περιλαμβάνει πανελλαδικά χίλιους σταθμούς μέτρησης, εκ των οποίων το 70% θα είναι σταθεροί και το 30% κινητοί, ενώ θα υπάρχουν και πέντε φορητοί σταθμοί μέτρησης.

    Το κόστος του συστήματος θα ανέλθει σε περίπου 4 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Δ ΚΠΣ και την ΕΕΤΤ.

    Τα χαμηλότερα όρια της Ε.Ε.

    Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη το σύστημα θα το αναπτύξει η Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, αλλά, θα αξιοποιηθεί και η εμπειρία που υπάρχει μέχρι στιγμής από την πιλοτική λειτουργία του συστήματος ΕΡΜΗΣ, που υποστηρίζεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

    Τα όρια ακτινοβολίας είναι τα χαμηλότερα, αφού ήδη βρισκόμαστε κατά 30% χαμηλότερα από το όριο που θέτει η ΕΕ και στόχος είναι να παραμείνουμε σε χαμηλά επίπεδα.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι δεν πρόκειται να απλοποιηθεί η υπάρχουσα διαδικασία αδειοδότησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, η οποία, όπως παραδέχθηκε, είναι πάρα πολύ πολύπλοκη και δεν αρέσει στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

    Επίσης, ανέφερε ότι ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να καλέσει την αρμόδια υπηρεσία να μετρήσει τα επίπεδα ακτινοβολίας στο σπίτι του, αφού προηγουμένως πληρώσει ένα παράβολο, αξίας περίπου 100 ευρώ.

    ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι θα υπάρξουν ποινές για όσους σταθμούς υπερβαίνουν τα όρια ακτινοβολίας. Οι ποινές αυτές θα είναι είτε χρηματικές, αλλά, θα μπορούν να φτάσουν μέχρι και το κλείσιμο του σταθμού.

    [10] Πολιτισμός

    Athina Festival of Cultures

    25/6/2008 15:50:00

    Η Αθήνα αποτελεί σήμερα, μια μεγάλη πολυπολιτισμική μητρόπολη με αναλογία μεταναστών στον πληθυσμό της να φτάνει στο 11%. Το "Athina Festival of Cultures", το πρώτο φεστιβάλ εθνοτήτων, διοργανώνεται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή του πολύγλωσσου ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου Αθηναίων "air 104,4" στo πλαίσιο ενός οράματος για πολιτισμό στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη.

    Για τέσσερις ημέρες 26, 27, 28 και 29 Ιουνίου από τις 6 το απόγευμα και μέχρι τα μεσάνυχτα, ο πεζόδρομος της Ερμού θα γεμίζει με ήχους, εικόνες και γεύσεις από όλο τον κόσμο. Στον πυρήνα των δραστηριοτήτων του πρώτου "Athina Festival of Cultures" θα βρίσκεται, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, η παρουσίαση του πολιτισμού, της κουλτούρας και της ιστορίας των χωρών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Παράλληλα, αντιπροσωπευτικά μουσικά σχήματα των χωρών που θα λάβουν μέρος θα γεμίσουν το φεστιβάλ με εικόνες και μελωδίες απ όλο τον κόσμο.

    Με αυτόν τον τρόπο ο Πολιτισμικός Οργανισμός κάνει ένα άνοιγμα σε μία πολυπολιτισμικότητα μέσα από τη συνεύρεση διαφορετικών πολιτισμών γνωρίζοντας έτσι τον παλμό της πολιτισμικής παραγωγής του "κόσμου", μέσα από μία ανταλλαγή εικόνων, διαφορών και ομοιοτήτων.

    Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει: "μουσικές του κόσμου" σε 2 stages, χορευτικά, εικαστικές εκθέσεις, περίπτερα πρεσβειών, ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές, happenings.

    Ειδικότερα, το μουσικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

    Πέμπτη 26 Ιουνίου: Jumbo Kenya Η Αφρικανική fusion των "Jumbo Kenya", με πνεύμα acuna matata (κανένα πρόβλημα), θα παρουσιάσουν ένα παραδοσιακό καλωσόρισμα με μουσική και χορό από την Μομπάσα.

    Haig Yatidjian Μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της world-jazz music την τελευταία δεκαετία, ο εξαιρετικός Αρμένιος μουσικός, σολίστας, συνθέτης και ερμηνευτής θα παρουσιάσει τις πιο γνωστές του συνθέσεις αναμειγνύοντας ποικίλα στοιχεία των παραδοσιακών μουσικών της ανατολικής Μεσογείου.

    Παρασκευή 27 Ιουνίου: Capoeira dance Χορευτές Capοera θα παρουσιάσουν τον γοητευτικό αυτόν χορό που έχει ρίζες πριν από το 1888. Οι εντυπωσιακές φιγούρες θα συνοδεύονται από μουσικά όργανα που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Capoeira και θα δώσουν το "τέμπο" σε αυτήν την παράσταση.

    Pistola Propia Το group "Pistola Propia" αποτελείται από Κουβανούς μουσικούς οι οποίοι πειραματίζονται αναμειγνύοντας καραϊβικούς ρυθμούς με ηλεκτρονικούς ήχους.

    Σάββατο 28 Ιουνίου: Philippine childrens choir Παραδοσιακή παιδική χορωδία , παραδοσιακοί χοροί (χορός των ερωτευμένων, ο χορός των λουλουδιών, χορός δεξιοτήτων), και 3 παιδικά συγκροτήματα που θα μας παρουσιάσουν παραδοσιακά τραγούδια από τον τόπο τους.

    Albanian Polyphonic choir Πέντε τραγουδιστές συνδυάζουν αριστοτεχνικά τις φωνές τους και θα μας παρουσιάσουν παραδοσιακά τραγούδια της Αλβανίας.

    Mangingo & Shaggy Η 10 μελής gospel μπάντα θα παρουσιάσει ένα spiritual reggae πρόγραμμα. H roots reggae ξεκίνησε από την Τζαμάϊκα και έχει τις ρίζες της στην Αφρική.

    Κυριακή 29 Ιουνίου: Jgb minestry Gospel μουσική από διάφορες κουλτούρες και θρησκείες και από διαφορετικά μέρη της Αφρικής. Pop, Rnb, reggae, makosa και παραδοσιακός αφρικάνικος χορός είναι μέρος του προγράμματος που θα παρουσιάσουν.

    Bangladesh band Παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια των ποταμών και ένα μικρό θεατρικό που διαδραματίζει τη ζωή στο χωριό. Τραγούδι, χορός, θέατρο.

    Ζωή Τηγανούρια Μουσικός, σολίστ και ερμηνεύτρια. Συνεργάστηκε με αξιόλογους καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, Χαρούλα Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη κ.α. Συμμετείχε σε πολλές ηχογραφήσεις και εκτός από βιρτουόζος του ακορντεόν διακρίθηκε και ως συνθέτης με τραγούδια που έγιναν γνωστά.

    Επίσης, θα παρουσιαστούν μουσικά και χορευτικά προγράμματα και από τις παρακάτω χώρες: Αίγυπτο, Αιθιοπία, Γερμανία, Ινδία, Ιορδανία, Ιράν, Ιταλία, Κύπρο, Μολδαβία και Πολωνία

    Στο "Athina Festival of Cultures" θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά η έκθεση "Masks of the World". Πρόκειται για μία πρωτότυπη θεματική έκθεση με μάσκες από όλο τον κόσμο (Αφρική, Άπω Ανατολή & Πολυνησία, Ινδία, Λατινική Αμερική). Πρωτότυπα έργα σύγχρονων καλλιτεχνών με έντονες επιρροές από την τοπική παράδοση θα μαγνητίσουν και θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες. Η έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό και θα λειτουργεί καθ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

    [11] Πολιτική

    Συνεργασία Καραμανλή-Αλογοσκούφη

    Στήριξη των οικονομικά ασθενεστέρων

    25/6/2008 14:04:00

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τις επιπτώσεις στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία μετά τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση που επικρατεί, συζήτησε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη.

    Ο Υπουργός Οικονομίας, τόνισε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η ομαλή υλοποίηση του προϋπολογισμού και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου η οικονομία να γίνει ακόμη πιο δυναμική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των οικονομικά ασθενεστέρων.

    Οπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης, η κυβέρνηση έχει τη βούληση να προχωρήσει και στις μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν στην ελληνική οικονομία τη δυναμική που χρειάζεται για να συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμούς μεγαλύτερους από την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς και να αντιμετωπίσει προβλήματα που έχουν να κάνουν και με τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, αλλά και με την περαιτέρω καλή πορεία της οικονομίας.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του Πρωθυπουργού, πριν από λίγες ημέρες στο πλαίσιο του 1ου Συμποσίου του Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη, από τον Σεπτέμβριο θα ενεργοποιηθεί το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής για στοχευμένες παρεμβάσεις σε εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

    [12] Πολιτισμός

    Στις 5 Ιουλίου, στην παραλία της Βάρκιζας

    Funky Cupids Summer Festival

    25/6/2008 13:38:00

    Ο Δήμος Βάρης σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία "8 Δρώμενα Τέχνης" - εταιρία η οποία συστήθηκε από σπουδαστές του τμήματος Marketing του Δημοσίου ΙΕΚ Βάρης - συνδιοργανώνουν τη νύχτα της 5ης Ιουλίου στην παραλία της Βάρκιζας, το Funky Cupids Summer Festival 2008, με είσοδο ελεύθερη και την υπόσχεση για ξέφρενη διασκέδαση από τις 10 το πρωί μέχρι την άλλη ημέρα το πρωί.

    Το Funky Cupids Summer Festival απευθύνεται σε κάθε ηλικία, συνδυάζει διαφορετικά μουσικά ρεύματα, shows και προβάλλει μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου, με έμφαση στο περιβάλλον, την ανακύκλωση, την προστασία των δασών και τη μεσογειακή διατροφή.

    Το συναυλιακό μέρος του περιλαμβάνει τη συμμετοχή των: Φοίβου Δεληβοριά και Locomondo, ενώ από το πρωί μία σειρά από shows (djs, stand up comedy, παρουσιάσεις κ.α.) οι οποίοι θα παρελάσουν από τη σκηνή που θα στηθεί 2 μόνο μέτρα από την ακτή, επιτρέποντας στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν τα δρώμενα και από τη θάλασσα!

    DJ Shows και Stand up Comedy

    1. DJ Shows (11:00-21:00) - 11:00-13:30: "Chill my morning" από τον Dj Trouble: Lounge, soulful & chill out μουσικές επιλογές από τον Dj, ένα γλυκό μουσικό "καλημέρα, καλωσορίσατε" στους πρώτους ακροατές, αλλά και τους πρωινούς λουόμενους που θα τους κρατήσουμε συντροφιά όλη την ημέρα!

    - 13:30-15:00: "Summer Rhythm" από τον Dj SPYros: Καλοκαιρινοί ρυθμοί ανεβάζουν σταθερά την διάθεση του ολοήμερου αυτού πάρτι! Οι πιο γνωστές καλοκαιρινές μελωδίες θα παρελάσουν από το stage του Funky Cupids Summer Festival μεταφέροντας τις δροσιστικές τους δονήσεις σε όλους τους παρευρισκόμενους! Το πλέον κατάλληλο και δροσιστικό μουσικό αναψυκτικό κάτω από τον καυτό ήλιο του Ιούλη!

    - 15:00-16:30: "Pop-up the 90s" από τον Dj Big Dee: Αφιέρωμα στην pop μουσική των 90s και το Party ξεκινάει εντυπωσιακά!!! Η μουσική αναδρομή των τελευταίων δύο δεκαετιών, από έναν έμπειρο και αναγνωρισμένο -από την 15ετή πείρα του στα clubs της Αθήνας άλλα και όλης της Ελλάδας- Dj, θα φρεσκάρει αναμνήσεις και θα παρασύρει στους ρυθμούς του τους παρευρισκόμενους, είτε αυτοί βρίσκονται μέσα, είτε έξω από την θάλασσα!

    - 16:30-18:00: "Rock my Summer" από την Αφροδίτη Κούλη: Η Αφροδίτη Κούλη (Mad tv, Rock fm και άλλα πολλά) ροκάρει την παραλία της Βάρκιζας! Oldies but goldies και οι καλύτερες rock επιλογές έρχονται να βάλουν τις δικές τους πινελιές στο Σαββατιάτικο αυτό απόγευμα! Η "πέτρα" θα κυλήσει από τα έμπειρα χέρια της Αφροδίτης με κατεύθυνση το Funky Cupids Summer Festival για το κοινό που ξέρει να ροκάρει!

    2. Trip into the Beat (hiphop culture presentation) (18:00-20:30) Ένα σχετικά νέο είδος μουσικής αλλά και έκφρασης έχει εισαχθεί τα τελευταία χρόνια στα αστικά κατά βάση- στέκια της νεολαίας. Η Hip Hop κουλτούρα, διεκδικεί επάξια τον τίτλο της πιο δυνατής urban κουλτούρας της εποχής μας! Έξι "μαέστροι" του είδους εκπροσωπούν έξι διαφορετικά στοιχεία της νέας αυτής αστικής σκηνής και θα παρουσιάσουν ο καθένας την "άποψή" του στο είδος του επάνω στο stage του Funky Cupids Summer Festival!Συγκεκριμένα, ένας scratch dj, ένας mc (microphone controller), ένας writer (graffiti artist), ένας turntablist (παρουσίαση "ρουτίνας" sampler),ένα Β-Boy(break-dancer) και η μοναδική ομάδα beatbox στην Ελλάδα αναλαμβάνουν να σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην νέα αυτή προοπτική διασκέδασης αλλά και επικοινωνίας- έκφρασης ενός μεγάλου ποσοστού νέων τόσο παγκόσμια όσο και στην χώρα μας!

    3. Stand up Comedy: -21:00 21:30: "Sir Iordanis Show": Το Funky Cupids Summer Festival χρήζει Sir τον άνθρωπο που μετουσιώνει την φράση "είναι τρελοί αυτοί οι Πατρινοί"! Ο Ιορδάνης φέρνει κατευθείαν από τα φοιτητικά στέκια της Πάτρας, μαζί με την κιθάρα του, ένα μοναδικό show- live stand up comedy για τους λάτρεις του είδους! Βασισμένος στα 4Π (πικάντικο, παλαβό, πετυχημένο και Πατρινό) ο Ιορδάνης κάνει Marketing στην τρέλα και προωθεί το ασταμάτητο γέλιο! Ένα ξεκαρδιστικό μισάωρο για όλους αυτούς που ξέρουν να γελούν!

    Συναυλίες

    21:30-23:00 Συναυλία Φοίβος Δεληβοριάς: Η κορυφαία στιγμή! Ο Φοίβος Δεληβοριάς σε μία μοναδική, όπως μόνο εκείνος ξέρει και μπορεί, ζωντανή παράσταση! Η Κ-13 πάει θάλασσα και διασκεδάζει πάνω στην άμμο με όλους τους φίλους της, κάθε ηλικίας!

    Η μουσική κομπανία του Φοίβου θα ντύσει την καλοκαιρινή αυτή γιορτή με τις μουσικές της, ενώ η δυναμική παρουσία του και το show επί σκηνής - και όχι μόνο - θα ξεσηκώσουν τα πλήθη! Δείτε το επίσημο site των fan του Φοίβου: www.foidel.gr

    23:00-00:30 Συναυλία-Party Locomondo: Οι Locomondo, στη συνέχεια αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο να "κλείσουν" αυτή την ολοήμερη γιορτή στους χορευτικούς και καλοκαιρινούς ρυθμούς της reggae, "μεταφέροντας" έτσι το κοινό από την Ανατολική Ακτή της Βάρκιζας στις ακτές της Κούβα δίνοντας στη βραδιά, με κέφι και χορό, τον πιο ταιριαστό επίλογο που της αρμόζει! Δείτε το επίσημο site των Locomondo: www.locomondo.gr/

    Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη. Η πρόσβαση είναι εύκολη: με αυτοκίνητο (ο χώρος διαθέτει δωρεάν μεγάλο παρκινγκ), από Παραλιακή, Βουλιαγμένης, ή Βάρης Κορωπίου, ή με λεωφορείο (171 από μετρό στάση Άγ. Δημήτριος).

    [13] Κόσμος

    Φιλιππίνες: Εντοπίστηκαν οι σοροί 50 ανθρώπων

    25/6/2008 12:55:00

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Άνδρες της Ακτοφυλακής των Φιλιππίνων εντόπισαν τις σορούς 50 ανθρώπων να επιπλέουν σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων βόρεια από το σημείο όπου ναυάγησε επιβατηγό πορθμείο, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη εκπρόσωπος της Ακτοφυλακής. Ο αντιπλοίαρχος Έντγκαρντ Αρεβάλο δήλωσε ότι ακόμη δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν αν οι σοροί ανήκουν σε επιβάτες του πορθμείου Princess of the Stars, το οποίο ναυάγησε το Σάββατο εξαιτίας τυφώνα με 865 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 81 παιδιά. Πάνω από 740 είναι οι αγνοούμενοι από το ναυάγιο, που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή 300 χιλιόμετρα νοτίως της Μανίλα. Τουλάχιστον 100 Φιλιππινέζοι και αμερικανοί δύτες ξεκίνησαν πάλι σήμερα τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων στο ναυάγιο, ωστόσο οι Αρχές εκτιμούν ότι οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες. Μόνο 48 άνθρωποι επέζησαν του ναυτικού δυστυχήματος, ενός από τα χειρότερα στα χρονικά της χώρας τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Η Ακτοφυλακή προειδοποίησε ότι περίπου 100.000 λίτρα καυσίμων από τη δεξαμενή του πλοίου μπορεί να διαρρεύσουν στη θάλασσα.

    Η κυβέρνηση απαγόρευσε τον απόπλου σε όλα τα πλοία της Sulpicio Lines, πλοιοκτήτριας εταιρίας στην οποία ανήκε το πορθμείο, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται για τα αίτια του δυστυχήματος.

    Αυτό ήταν το τέταρτο πλοίο της συγκεκριμένης εταιρίας, το οποίο βυθίστηκε από το 1987, όταν το επιβατηγό πορθμείο Donna Paz συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο λίγο πριν τα Χριστούγεννα, παρασύροντας στο θάνατο 4.341 ανθρώπους. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία μέχρι σήμερα σε καιρό ειρήνης στον κόσμο.

    [14] Πολιτική

    Νέα δυναμική στις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας

    25/6/2008 12:25:00

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Θετική αποτίμηση του κύκλου των πολιτικών επαφών του στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της πενθήμερης επίσκεψής του στην Κίνα, έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στη συνάντηση που είχε το πρωί της Τετάρτης με τον πρόεδρο της 11ης Εθνικής Επιτροπής της λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης Ζία Κινγκλιν. Η ελληνική αποστολή εμφανίζεται πολύ ικανοποιημένη από τις διμερείς συνομιλίες και τις συμφωνίες που υπεγράφησαν. Την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τις εντυπωσιακές ολυμπιακές εγκαταστάσεις που ανοίγουν τις πύλες τους για τους Αγώνες σε ενάμιση μήνα, ενώ είχε και διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο και τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου Γου Μπανγκουό. Στις επαφές αυτές του Κ. Παπούλια, τονίστηκε η ανάγκη περαιτέρω ενισχύσεως της συνεργασίας της «στρατηγικής εμπιστοσύνης» Ελλάδος και Κίνας, καθώς και η εμβάθυνση της ουσίας αυτής της συνεργασίας. Ακόμη, επισημάνθηκε η ανάγκη να διευρυνθούν οι ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα παιδείας και τουρισμού, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στα διεθνή fora, σε θέματα διεθνούς συνεργασίας αμοιβαίου ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και αυτά των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή.

    Δεύτερος σταθμός η Σαγκάη

    Ο Πρόεδρος Παπούλιας χαρακτήρισε πολύ σημαντική και ουσιαστική την επίσκεψή του στο Πεκίνο και επεσήμανε ότι κατά τις επαφές που είχε με την κινεζική ηγεσία "διαπιστώσαμε όλοι μας τη θέληση να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο οι διμερείς μας σχέσεις".

    Ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε ακόμη ότι είναι αισιόδοξος γιατί διαπίστωσε την πολιτική θέληση της Κίνας να προωθηθούν περαιτέρω οι διμερείς σχέσεις και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα προσδοκά πολλά από αυτή την προώθηση.

    Από την πλευρά του, ο Ζία Κινγκλιν χαρακτήρισε την επίσκεψη Παπούλια στην Κίνα σημαντικό ιστορικό γεγονός για την προώθηση των ελληνοκινεζικών σχέσεων.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε έκθεση Ελλήνων εικαστικών στο εθνικό μουσείο σύγχρονης τέχνης στην Καλλιτεχνούπολη του Πεκίνου και αργότερα επισκέφθηκε το "Ελληνικό Σπίτι" όπου ξεναγήθηκε στην έκθεση φωτογραφίας "Αναστηλωτικές εργασίες στην Ακρόπολη Αθηνών" από τη διευθύντρια της υπηρεσίας συντήρησης των μνημείων της Ακρόπολης κ. Μ. Ιωαννίδου.

    Ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος συνοδεύεται από τους υπουργούς Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά, Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη και τους υφυπουργούς Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη και Πέτρο Δούκα, αναχώρησε στη συνέχεια για την Σαγκάη, δεύτερο σταθμό της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα, στο πλαίσιο της οποίας αύριο θα πραγματοποιηθεί ελληνοκινεζικό επιχειρηματικό συνέδριο με τη συμμετοχή Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών.

    Αργά το απόγευμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της Σαγκάης Χαν Ζενγκ, ο οποίος θα του παραθέσει και επίσημο δείπνο.

    Ο πρόεδρος θα επισκεφθεί επίσης τον εντυπωσιακό, πολυώροφο πύργο Oriental Pearl της κινέζικης τηλεόρασης και θα ξεναγηθεί στο εκεί ιστορικό μουσείο, ενώ το βράδυ θα περιηγηθεί με πλοιάριο τον ποταμό Huangpu.

    [15] Κοινωνία

    Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του αστυφύλακα

    Συνεχίζονται οι έρευνες σε σπίτια

    25/6/2008 12:15:00

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, που πυροβόλησε και τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς, σε χασισοφυτεία στις Μαλάδες Κρήτης. Οι προσαγωγές υπόπτων συνεχίζονται καθώς και οι έρευνες σε σπίτια δίχως να έχουν προκύψει νέα στοιχεία για την υπόθεση ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από την εξέταση των ευρημάτων -μεταξύ των οποίων και ίχνη DNA- στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Στο μεταξύ κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση του 38χρονου αστυφύλακα της Δίωξης Ναρκωτικών, Θεόδωρου Γεννιτσαρίδη, που νοσηλεύεται σε καταστολή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Ο αστυνομικός φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ οι άλλοι δυο συνάδελφοί του έχουν ξεπεράσει κάθε κίνδυνο. Την περιγραφή του δράστη έχει δώσει ο υποδιοικητής του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Γιάννης Τσιμινικάκης, που είναι ο ελαφρότερα τραυματισμένος.

    [16] Κοινωνία

    Δικάζονται για το παραδικαστικό

    25/6/2008 12:00:00

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Το δρόμο για το δικαστήριο παίρνει η υπόθεση για το παραδικαστικό κύκλωμα, στην οποία εμπλέκονται ο πρώην βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος, ο πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης, ένας επιχειρηματίας και δύο δικηγόροι.

    Την Τρίτη, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με το υπ αριθμ. 1646/2008 βούλευμά του απέρριψε τις αιτήσεις του πρώην βουλευτή Π. Μαντούβαλου, του πρώην προέδρου Πρωτοδικών Ε. Καλούση και του δικηγόρου και συνεργάτη του δικηγορικού γραφείου του εν λόγω πρώην βουλευτή, Χ. Χατζηπαναγιώτου. Και οι τρεις ζητούσαν να αναιρεθεί το υπ αριθμ. 1588/2007 βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για εμπλοκή τους σε παραδικαστικό κύκλωμα. Μαζί παραπέμπεται σε δίκη και ο δικηγόρος Σ. Ντινόπουλος.

    Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι το παραδικαστικό βούλευμα έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Όλοι παραπέμπονται να δικαστούν για κακουργήματα και πλημμελήματα.

    Ειδικότερα, ο Π. Μαντούβαλος παραπέμπεται για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα κακουργηματικής απάτης, απόπειρα παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, απάτη από κοινού από την οποία η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, απόπειρα εκβίασης και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων από κοινού.

    Ο Ε. Καλούσης, παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας και κατ' εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα από την τέλεση του εγκλήματος της παθητικής δωροδοκίας δικαστή.

    Οι άλλοι δύο δικηγόροι παραπέμπονται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (συνδρομή), απάτη από κοινού και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων.

    [17] Κοινωνία

    Άγνωστοι πυροβόλησαν οδηγό ταξί

    25/6/2008 11:51:00

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Αθηνών οδηγός ταξί τον οποίο πυροβόλησαν άγνωστοι στις 5:10 το πρωί έξω από το σπίτι του στην οδό Κρήτης 22 στην Ηλιούπολη. Πρόκειται για τον Μάρκο Βασιλακάκη, 44 ετών, ο οποίος φέρει θλαστικά τραύματα από τις σφαίρες στο στέρνο και στην αριστερή μασχάλη. Ο 44χρονος δέχθηκε την επίθεση την ώρα που πήγαινε να πάρει το ταξί του για να φύγει για δουλειά. Η αστυνομία βρήκε κάτω από το ταξί μετά την επίθεση έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που αποτελείτο από μία χειροβομβίδα με τον πυροκροτητή της και δύο μασούρια δυναμίτιδας. Τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί αλλά εξετάζεται η εκδοχή βεντέτας λόγω του ό,τι ο Βασιλακάκης που κατάγεται από την Κρήτη είναι αδελφός κρατούμενου των φυλακών, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία. Οι αστυνομικοί εξετάζουν την πιθανότητα επειδή ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν μπορούσε να εκραγεί οι δράστες να τον είχαν τοποθετήσει αλλά πριν ολοκληρώσουν το έργο τους εμφανίστηκε ο ταξιτζής γι αυτό και τον πυροβόλησαν. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 25 June 2008 - 16:50:22 UTC