Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-06-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι καταθέσεις για τη Siemens
  • [02] Αναγκαστική προσθαλάσσωση Τσέσνα στην Κρήτη
  • [03] Λειτούργησαν μαζί Πάπας –Πατριάρχης
  • [04] Ζιμπάμπουε: Νικητής των εκλογών ο Μουγκάμπε
  • [05] Θεσσαλονίκη: Κήρυξη Ναυτικής Εβδομάδας
  • [06] Πολύνεκρες συγκρούσεις
  • [07] Δημοσκόπηση της Kappa Research
  • [08] Ανταλλαγή κρατουμένων με την Χεζμπολάχ.
  • [09] Σρι Λάνκα: Αιματηρές συγκρούσεις
  • [10] Στη σουηδική βουλή το πάρτι ενός 8χρονου!
  • [11] Πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου από τις 7 Ιουλίου
  • [12] Έκρηξη βίας από την Έιμι Γουάινχάους
  • [13] Διπλή επίθεση στο βόρειο Ιράκ
  • [14] Περιοδεία Ομπάμα σε Ευρώπη και Μ. Ανατολή
  • [15] Άνοιξαν τα σημεία διέλευσης στη Γάζα
  • [16] Γκαζάκια σε κατάστημα Sprider στη Λυκόβρυση

    [01] Πολιτική

    Δυσαρεστημένη η κοινή γνώμη από τον πολιτικό κόσμο

    Συνεχίζονται οι καταθέσεις για τη Siemens

    29/6/2008 14:41:00 (Τελευταία ενημέρωση: 29/6/2008 18:43:29)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Με τις καταθέσεις των δύο επιχειρηματιών και των δύο -από τους τρεις- χρηματιστών που φέρονται να αποτελούσαν τους κρίκους αλυσίδας εμβασμάτων που έφυγαν από τα ταμεία της εταιρείας SIEMENS, συνεχίζεται αύριο Δευτέρα, η δικαστική έρευνα. Χθες, κατέθεσε ως ύποπτος ο Θόδωρος Τσουκάτος, ο οποίος επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει αρχικά, ότι δηλαδή το ποσό του 1 εκατ. μάρκων που φέρεται να προέρχονται από τη Siemens κατατέθηκε τμηματικά στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ ενόψει εκλογικών αναμετρήσεων. Τόνισε ότι τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση δεν έχουν καμία ευθύνη, ενώ άφησε αιχμές κατά των συντρόφων του στο ΠΑΣΟΚ και πικρία για την παράταξη που, όπως είπε, τον εγκατέλειψε. Από την πλευρά του ο συνήγορός του Διονύσης Γκούσκος ανέφερε ότι δεν υπάρχει ξέπλυμα "μαύρου" χρήματος και ο πελάτης του ενήργησε ανιδιοτελώς. Εν τω μεταξύ, σε δημοσκόπηση της Kappa Research για το Βήμα της Κυριακής, η κοινή γνώμη τάσσεται αρνητικά προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας. Συγκεκριμένα, το 53,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το ζήτημα πλήττει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, το 25,9% τα δύο μεγάλα κόμματα και το 17,9% τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό. Για την εξέλιξη του σκανδάλου, το 80,2% πιστεύει ότι η υπόθεση θα κουκουλωθεί και το 13,8% ότι θα ξεκαθαρίσει σύντομα και θα αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν.

    Δηλώσεις πολιτικών

    Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι πολιτικές αντιδράσεις για την υπόθεση Siemens.

    Την πεποίθησή του ότι δεν υπάρχει καμιά εμπλοκή της Νέας Δημοκρατίας στην όλη υπόθεση εξέφρασε από το Περτούλι Τρικάλων ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής β΄Αθηνών Λευτέρης Ζαγορίτης . Αναφερόμενος στην κατάθεση του κ. Τσουκάτου δήλωσε: "είναι κατηγορούμενος και καλά θα κάνει να ασχοληθεί με την απολογία του και να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να μη κρίνει εξ' ιδίων τα αλλότρια".

    Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Περτούλι όπου βρισκόταν για το 28ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, τόνισε: "Εγώ δεν αρκούμαι σε φήμες και διαδόσεις. Όπως κάθε πολίτης έτσι και εγώ θέλω συγκεκριμένα ονόματα, λογαριασμούς και στοιχεία;". Και συνέχισε: "Η χώρα δεν αντέχει άλλες τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες τραυματίζουν το πολιτικό σύστημα αυτής της χώρας και πληγώνουν τους πολίτες. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για ανοχές και δεν υπάρχουν άλλες αντοχές". Ο κ. Σούρλας υπογράμμισε επίσης την πεποίθησή του είναι ότι δεν υπάρχει εμπλοκή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, διευκρινίζοντας: "Αν υπάρξει εμπλοκή προσώπων πρέπει να υποστούν τις σκληρότερες των ποινών και να απομακρυνθούν πάραυτα με συνοπτικές διαδικασίες".

    Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων, τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης . Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εμπλοκής στελεχών της ΝΔ στην υπόθεση Ζίμενς, είπε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για πρόσωπα, προσθέτοντας ότι εάν προκύψει θέμα δεν θα υπάρξει συγκάλυψη.

    Μέχρι στιγμής θίγεται το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Άμυνας Κωνσταντίνος Τασούλας , και τον κατηγόρησε ότι εξαπολύει βολές φημών, που θα αποδειχθούν μπούμεραγκ για το ίδιο.

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Στ. Καλαφάτης σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Siemens, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δια στόματος του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή διατύπωσε με σαφήνεια και ενάργεια τις θέσεις της και πέραν αυτού οποιοδήποτε σχόλιο περιττεύει. Στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι όλοι ίδιοι, σημειώνει στο Έθνος της Κυριακής η Βάσω Παπανδρέου , τονίζοντας ότι εάν πράγματι το 1 εκ. μάρκα κατέληξε στο ΠΑΣΟΚ -όπως υποστηρίζει ο κ. Τσουκάτος- τότε όλοι έχουν ευθύνες σε πολιτικό επίπεδο.

    Ωρολογιακή βόμβα για το σύνολο του πολιτικού συστήματος, χαρακτηρίζει την υπόθεση Siemens ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, τονίζοντας ότι δεν εκπλήσσεται γιατί η Ελλάδα ήταν και παραμένει μία θεσμικά ατελής χώρα.

    Το σκάνδαλο της Siemens οφείλεται στην παθογένεια της εξουσίας και στο μοντέλο που καθιέρωσαν και εφαρμόζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και μετά σε μεμονωμένα πρόσωπα, δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στη FREE SUNDAY.

    [02] Κοινωνία

    Σώος ο Ούγγρος πιλότος του

    Αναγκαστική προσθαλάσσωση Τσέσνα στην Κρήτη

    29/6/2008 12:17:00

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Αναγκαστική προσθαλάσσωση στο Καλαμάκι του Δήμου Τυμπακίου έκανε στις 11.35 το πρωί ένα μικρό αεροπλάνο, τύπου Τσέσνα C 182 λόγω βλάβης. Ο Ούγγρος πιλότος του αεροσκάφους βγήκε σώος και κολύμπησε μέχρι την ακτή. Νωρίτερα είχε μεταφέρει στα νότια του νομού Ηρακλείου τέσσερις αλεξιπτωτιστές του Παγκρητίου Συλλόγου ελεύθερης πτώσης. Στην περιοχή εκτελείται προληπτικά έλεγχος για διάσωση από αεροσκάφος DO 28, ένα ελικόπτερο ΑΒ 205 και ένα σούπερ πούμα.

    [03] Κόσμος

    Ρώμη, Ιταλία

    Λειτούργησαν μαζί Πάπας Πατριάρχης

    29/6/2008 17:11:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, σε κλίμα κατάνυξης και εκκλησιαστικής αδελφοσύνης ο Πάπας Βενέδικτος ο 15ος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησαν σε λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Παύλου στο πλαίσιο του εορτασμού των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Οι δύο εκκλησιαστικοί πατέρες καθήμενοι ο ένας δίπλα στον άλλο, ανανέωσαν τις προσευχές τους για την ενότητα μεταξύ όλων των Χριστιανών. Αναγνώρισαν όμως τα σοβαρά εμπόδια που παραμένουν μεταξύ της καθολικής και της ορθόδοξης εκκλησίας. "Η εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου προσφέρει την ευκαιρία για επισφράγισμα της δέσμευσης των δύο Εκκλησιών για συμφιλίωση και για ενίσχυση της μεταξύ τους αλληλεγγύης", τόνισε μεταξύ των άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στη συνάντησή του με τον Πάπα Βενέδικτο το μεσημέρι στο Βατικανό. Μετά τη συνομιλία τους που διήρκεσε μισή ώρα, οι δύο ανώτατοι πνευματικοί πατέρες αντάλλαξαν δώρα και ο Πατριάρχης παρουσίασε στον Πάπα τη συνοδεία του.

    Αργά σήμερα το απόγευμα, στην εκκλησία "Σαν Πάολο" ο Ποντίφικας θα κηρύξει, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, την έναρξη του έτους που η Καθολική Εκκλησία αφιερώνει στον Απόστολο Παύλο.

    "Το έτος αφιερωμένο στον Απόστολο Παύλο προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσει νέα δυναμική πορεία ο οικουμενικός διάλογος", τονίζει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα των καθολικών επισκόπων Ιταλίας "Αβενίρε" ο καρδινάλιος Βάλτερ Κάσπερ, πρόεδρος του Συμβουλίου του Βατικανού για την προώθηση της ένωσης των χριστιανών.

    Ο ορθόδοξος μητροπολίτης Ιταλίας Γενάδιος, που ήταν παρών χθες στον εσπερινό του Σαν Πάολο προσθέτει ότι "πρέπει να τύχει στήριξης ένα οικουμενικό όραμα που να θέτει τον Απόστολο Παύλο ως βάση και θεμέλιο".

    Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, ο οποίος κλήθηκε να συμμετάσχει στους εορτασμούς των 2000 χρόνων από την γέννηση του Αποστόλου των Εθνών, Παύλου, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Βατικανό.

    [04] Κόσμος

    Χαράρε, Ζιμπάμπουε

    Ζιμπάμπουε: Νικητής των εκλογών ο Μουγκάμπε

    29/6/2008 17:38:00 (Τελευταία ενημέρωση: 29/6/2008 19:00:26)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

    Νικητής των προεδρικών εκλογών ανακηρύχθηκε επίσημα από την εκλογική επιτροπή ο απερχόμενος πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε με 2.150.269 ψήφους. Ο Μουγκάμπε ήταν ο μοναδικός υποψήφιος εξαιτίας μποϊκοτάζ της αντιπολίτευσης, με συντριπτική πλειοψηφία. Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ανά επαρχία ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής δήλωσε ότι ο Μουγκάμπε εκλέγεται πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ζιμπάμπουε. Συνολικά συγκέντρωσε 2.150.269 ψήφους έναντι 233.000 του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μόργκαν Τσβανγκιράι που ωστόσο είχε αποχωρήσει από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Βρέθηκαν ακόμη 120.397 άκυρα ψηφοδέλτια. Η εκλογική επιτροπή ανέφερε επίσης ότι η προσέλευση έφθασε στο 42,37% και ήταν παρόμοια με τις εκλογές του Μαρτίου.

    Η ψηφοφορία επικρίθηκε έντονα διεθνώς μετά την αποχώρηση από αυτή του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μόργκαν Τσβανγκιράι.

    Ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε προσκάλεσε σήμερα τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Μόργκαν Τσβανγκιράι να παραστεί στην ορκωμοσία του για μία νέα πενταετή προεδρική θητεία, ανέφερε κυβερνητικός εκπρόσωπος. "Αποστείλαμε προσκλήσεις στους ηγέτες της αντιπολίτευσης συμπεριλαμβανομένου του Τσβανγκιράι για να παραστούν στην ορκωμοσία", δήλωσε προς το Ρόιτερ ο εκπρόσωπος Τζορτζ Σαράμπα. Από την πλευρά του, ο Τσβανγκιράι απέρριψε την κυβερνητική πρόσκληση.

    Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Κένυας Ράιλα Οντίνγκα φέρεται να δήλωσε ότι η Αφρικανική Ένωση πρέπει να αναπτύξει στρατεύματα στην Ζιμπάμπουε για να επιλυθεί η κρίση. "Αυτό που συμβαίνει στην Ζιμπάμπουε αποτελεί ντροπή για την Αφρική στα μάτια της διεθνούς κοινότητας και πρέπει να καταγγελθεί", είπε κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην επαρχία Νιάνζα, απόπου και κατάγεται, στην δυτική Κένυα. "Έτσι λέμε ότι θέλουμε η Αφρικανική Ένωση να αποστείλει στρατεύματα στην Ζιμπάμπουε. Ηλθε ο καιρός για την αφρικανική ήπειρο να σταθεί σταθερά ενωμένη για να τερματιστεί η δικτατορία", πρόσθεσε στην ομιλία του που έκανε χθες και το περιεχόμενό της έγινε γνωστό σήμερα Κυριακή.

    Ζητούν νέες εκλογές οι παρατηρητές

    Δεν ήταν ελεύθερη και δίκαιη η εκλογική διαδικασία με τον ένα και μοναδικό υποψήφιο, ανακοίνωσαν οι Αφρικανοί παρατηρητές των εκλογών στη Ζιμπάμπουε. "Η επικρατούσα ατμόσφαιρα στη χώρα δεν παρέχει κανένα στοιχείο για τη διεξαγωγή εκλογών υπό συνθήκες ελευθερίας και δικαίου. Αυτές οι εκλογές δεν διακρίνονται ούτε από ελευθερία , ούτε από δικαιοσύνη", δήλωσε ο Μαουρίκ Χουμάλο επικεφαλής της ομάδας παρατηρητών του Παν-Αφρικανικού Κοινοβουλίου. "Οι συνθήκες πρέπει να εξετασθούν ώστε στη χώρα να διαξαχθούν ελεύθερες, δίκαιες και αξιόπιστες εκλογές σύμφωνες με τη διακήρυξη της Αφρικανικής Ένωσης για την αρχή που διέπει τη διεξαγωγή των δημοκρατικών εκλογών", κατέληξε ο Χουμάλο.

    Αντιδράσεις

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε, σήμερα, ότι ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών, που έγινε προχθές Παρασκευή στη Ζιμπάμπουε, ήταν μία "φάρσα". "Οι τελευταίες εκλογές στη Ζιμπάμπουε ήταν μία φάρσα. Ως πρόεδρος, έχει απολέσει κάθε νομιμοποίηση ο Μουγκάμπε" επισήμανε η καγκελάριος της Γερμανίας. Ταυτοχρόνως, η κ. Μέρκελ ζήτησε ευθέως να ενισχυθούν, άμεσα, οι οικονομικές κυρώσεις που εφαρμόζει το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ευρωπαϊκή Ένωση(ΕΕ) κατά του καθεστώτος της Χαράρε (ο Μουγκάμπε, 84 ετών, συμπληρώνει 28 έτη πρόεδρος της αφρικανικής αυτής χώρας). Ας υπενθυμιστεί ότι, ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ζιμπάμπουε ανέρχεται, πλέον, στο εκατόν εβδομήντα χιλιάδες τοις εκατό.

    Από το Λονδίνο ο αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας διεθνούς παρέμβασης για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη Ζιμπάμπουε και απηύθυνε έκκληση στην Αφρικανική Ένωση να έχει μια κοινή στάση και να απορρίψει τη νέα κυβέρνηση του πρόεδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

    "Εκτιμώ πως υφίσταται μια εξαιρετική δικαιολογία για να έχουμε μια διεθνή δύναμη για την αποκατάσταση της ειρήνης" φέρεται να δηλώνει ο Τούτου σε συνέντευξη του στο BBC που θα μεταδοθεί εντός της ημέρας. "Εάν ήταν να έχετε μια κοινή φωνή, πείτε αρκετά σαφώς στον κύριο Μουγκάμπε.... είστε παράνομος και δεν αναγνωρίζουμε την κυβέρνηση σας σε οποιαδήποτε μορφή της ή σχήμα-- πιστεύω ότι αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό και ισχυρό σήμα που θα ενίσχυε τα χέρια της διεθνούς κοινότητας", τονίζει ο Ντέσμοντ Τούτου.

    Οι ηγέτες της Αφρικανικής Ένωσης συναντώνται αύριο Δευτέρα.

    Δηλώσεις Τσβανγκιράι

    Ο Τσβανγκιράι απέρριψε την κυβερνητική πρόσκληση να παραστεί στην ορκωμοσία του Μουγκάμπε, τονίζοντας ότι είναι χωρίς σημασία μετά από μία παράνομη ψηφοφορία και κάλεσε την Αφρική να μην αναγνωρίσει την επανεκλογή του. Δήλωσε ακόμη ότι η αντιπολίτευση είναι δεσμευμένη σε ένα διακανονισμό με διαπραγματεύσεις για την πολιτική κρίση. "Δεν υπάρχουν εν εξελίξει συνομιλίες, αλλά το Κίνημα για Δημοκρατική Αλλαγή(MDC) παραμένει δεσμευμένο στην εξεύρεση ενός διακανονισμού με διαπραγματεύσεις για τον λαό της Ζιμπάμπουε. Το αφήνουμε στα χέρια της Αφρικανικής Ενωσης και ελπίζω ότι μπορεί να υπάρξει μία διαδικασία που να είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές", πρόσθεσε ο Τσβανγκιράι.

    [05] Πολιτική

    Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

    Θεσσαλονίκη: Κήρυξη Ναυτικής Εβδομάδας

    29/6/2008 19:22:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στις εκδηλώσεις που οργάνωσε η Ναυτική Διοίκηση Β. Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας, παραβρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις των Ελλήνων με τη θάλασσα. Ο κ. Μεϊμαράκης, παρέστη στην δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του ναυάρχου Βότση και κήρυξε την έναρξη της ναυτικής έκθεσης στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, που διοργανώνουν το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα.

    "Η εμπορική μας ναυτιλία είναι σήμερα πρώτη στον κόσμο και μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους", είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Για το Πολεμικό Ναυτικό σημείωσε ότι είναι "ένα εργαλείο αμυντικής διπλωματίας καθώς φυλάσσει τις θάλασσες μας αλλά έχει και παρουσία στις διεθνείς διπλωματικές αποστολές", υπενθυμίζοντας ότι "η ελληνική φρεγάτα ήταν η πρώτη που πήγε στο Λίβανο για τη διάσωση αμάχων, όταν κάποιοι άλλοι περίμεναν να αποκατασταθεί η ησυχία και η τάξη για να στείλουν τις δικές τους δυνάμεις". "Οι επενδύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι επενδύσεις στην ειρήνη, είναι επενδύσεις στον άνθρωπο, είναι επενδύσεις που δείχνουν σε όλους ότι η Ελλάδα διαθέτει πράγματι Ένοπλες Δυνάμεις που μπορούν να έχουν αποτρεπτική ισχύ και εγγυώνται πλήρως την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών της", επισήμανε ο υπουργός. Παράλληλα εξήρε και την κοινωνική αποστολή τους αναφερόμενος στη συνεισφορά τους στις προσπάθειες διάσωσης των επιβατών του πλοίου "Θεόφιλος" που προσάραξε στις Οινούσσες.

    [06] Κόσμος

    Καμπούλ, Αφγανιστάν

    Πολύνεκρες συγκρούσεις

    29/6/2008 19:06:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

    Τριάντα δύο Ταλιμπάν σκοτώθηκαν από άνδρες των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων και ξένους στρατιώτες που εδρεύουν στο Αφγανιστάν, στο νότιο τμήμα της χώρας, μεταξύ των οποίων ορισμένοι είχαν ντυθεί με γυναικεία ρούχα προσπαθώντας να διαφύγουν, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός. Οι Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ με ελαφρά όπλα και χειροβομβίδες εναντίον περιπόλου των αφγανικών και συμμαχικών δυνάμεων στην επαρχία Ουρουζγκάν, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι άνδρες της περιπόλου απάντησαν στα πυρά και ζήτησαν κάλυψη από αέρος, σκοτώνοντας τρεις αντάρτες. Όμως οι Ταλιμπάν ανασυντάχθηκαν και εξαπέλυσαν νέα επίθεση, αλλά από τα πυρά των κυβερνητικών και συμμαχικών δυνάμεων σκοτώθηκαν άλλοι 29 αντάρτες. "Κατά τη διάρκεια της εμπλοκής, ορισμένοι αντάρτες προσπάθησαν να διαφύγουν αφού ντύθηκαν με γυναικεία ρούχα", ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός. Ο αριθμός των ΝΑΤΟϊκών και των συμμαχικών στρατιωτών στο Αφγανιστάν έχει αυξηθεί, ενώ παράλληλα έχουν πυκνώσει και οι περιπολίες των κυβερνητικών δυνάμεων, αλλά αυτό δεν έχει οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της βίας, ούτε οι Ταλιμπάν δείχνουν να εξασθενούν. Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον περασμένο χρόνο στο Αφγανιστάν και εκτιμάται ότι φέτος ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγαλύτερος.

    [07] Πολιτική

    Δημοσκόπηση της Kappa Research

    29/6/2008 18:19:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: NET-NET 105,8

    Ιδιαίτερα αρνητική είναι η επίδραση της υπόθεσης Siemens στη κοινή γνώμη για το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kappa Research για το Βήμα, το 53,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το ζήτημα πλήττει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, το 25,9% τα δύο μεγάλα κόμματα και το 17,9% τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό.

    Για την εξέλιξη του σκανδάλου, το 80,2% πιστεύει ότι η υπόθεση θα κουκουλωθεί και το 13,8 ότι θα ξεκαθαρίσει σύντομα και θα αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν.

    Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές τον Ιούνιο του 2009, η ΝΔ συγκεντρώνει 24,7%, το ΠΑΣΟΚ 21%, ο ΣΥΡΙΖΑ 11,7%, το ΚΚΕ 7,1%, ο ΛΑΟΣ 3,6%, ενώ στο 27,4% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι.

    Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, με 38,2% προηγείται ο Κώστας Καραμανλής, έναντι 19,2% του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ κανένας λέει το 27,7%.

    Είμαι πεπεισμένος ότι η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, προσθέτοντας ότι συγκάλυψη δεν πρόκειται να υπάρξει.

    Ανάλογη θέση διατύπωσε μιλώντας επίσης στο σταθμό και ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι ο πολιτικός κόσμος πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων.

    Ο γραμματέας του Κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης από τα Τρίκαλα σήμερα ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμιά εμπλοκή της ΝΔ στην όλη υπόθεση, ενώ σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε χθες ο Θεοδ.Τσουκάτος στον εισαγγελέα, τον κάλεσε να μη κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

    Στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι όλοι ίδιοι, σημειώνει στο ΕΘΝΟΣ η Βάσω Παπανδρέου. Η κ. Παπανδρέου τόνισε ότι εάν πράγματι το 1 εκ. μάρκα κατέληξε στο ΠΑΣΟΚ -όπως υποστηρίζει ο κ.Τσουκάτος- τότε όλοι έχουν ευθύνες σε πολιτικό επίπεδο.

    Ωρολογιακή βόμβα για το σύνολο του πολιτικού συστήματος, χαρακτηρίζει την υπόθεση SIEMENS ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, τονίζοντας ότι δεν εκπλήσσεται γιατί η Ελλάδα ήταν και παραμένει μία θεσμικά ατελής χώρα.

    Το σκάνδαλο της Siemens οφείλεται στην παθογένεια της εξουσίας και στο μοντέλο που καθιέρωσαν και εφαρμόζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και μετά σε μεμονωμένα πρόσωπα, δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στη FREE SUNDAY.

    [08] Μ. Ανατολή

    Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

    Ανταλλαγή κρατουμένων με την Χεζμπολάχ.

    29/6/2008 16:45:00 (Τελευταία ενημέρωση: 29/6/2008 17:11:02)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμερτ εισηγήθηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο να εγκρίνει μία ανταλλαγή κρατουμένων με την Χεζμπουλάχ, στο πλαίσιο της οποίας θα παραδοθούν δύο Ισραηλινοί στρατιώτες που είχαν απαχθεί από την λιβανική οργάνωσηη σύλληψη των οποίων από αντάρτες προκάλεσε τον πόλεμο στον Λίβανο το 2006. Σε σύνολο 25 μελών της κυβέρνησης, 22 ψήφισαν υπέρ της ανταλλαγή. Πριν από την ψηφοφορία ο πρωθυπουργός Ολμέρτ είχε εισηγηθεί την έγκριση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με γερμανική μεσολάβηση. Λίγο νωρίτερα το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού μετέδωσε δήλωση του πρωθυπουργού Ολμερτ ότι "δεν υπάρχει καμία πιθανότητα" να είναι ζωντανοί οι δύο ισραηλινοί στρατιώτες που απήχθησαν στα σύνορα τον Ιούλιο του 2006. Νωρίτερα, σε δηλώσεις του είχε χαρακτηρίσει την προταθείσα ανταλλαγή "ζήτημα υψιστης ηθικής τάξης". Οι δύο στρατιώτες Ελνταντ Ρέγκεβ και Εχουντ Γκολντουώσερ είχαν συλληφθεί στον Λίβανο στις 12 Ιουλίου 2006 κατά την διάρκεια ενέδρας της Χεζμπολάχ εναντίον της περιπόλου τους. Σκοτώθηκαν τότε οκτώ ισραηλινοί στρατιώτες. Η κυβερνητική απόφαση ανοίγει τον δρόμο να προχωρήσει η ανταλλαγή με την Χεζμπολάχ πιθανόν εντός ημερών. Με την συμφωνία το Ισραήλ θα απελευθερώσει πέντε Λιβανέζους αντάρτες και θα επιστρέψει τις σορούς περίπου δέκα.

    [09] Κόσμος

    Νεκροί 41 αντάρτες και δύο στρατιώτες

    Σρι Λάνκα: Αιματηρές συγκρούσεις

    29/6/2008 16:38:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Σε νέες συγκρούσεις στην βόρεια Σρι Λάνκα έχασαν τη ζωή τους 41 αντάρτες και δύο στρατιώτες, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας συνέχισαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις με στόχο την ανακατάληψη περιοχών που ελέγχονται από τους αντάρτες, ανέφεραν σήμερα στρατιωτικοί αξιωματούχοι. Συγκρούσεις αναφέρθηκαν χθες σε τέσσερις περιοχές στην επαρχία Ουάνι, 240 χιλιόμετρα βόρεια του Κολόμπο. Σε ένα από τα περιστατικά στην περιοχή Βανουνίγια, 20 αντάρτες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν, ενώ σκοτώθηκαν δύο κυβερνητικοί στρατιώτες. Στην Μανάρ, στην βορειο- δυτική Σρι Λάνκα, επτά αντάρτες σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν, ενώ στην περιοχή Ουελιόγια (βορειο-ανατολικά) σκοτώθηκαν 14 αντάρτες. Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν υποσχεθεί ότι θα έχουν ανακαταλάβει τις ελεγχόμενες από τους αντάρτες περιοχές στο βόρειο τμήμα του νησιού πριν από το τέλος του έτους.

    [10] Παράξενα

    Έγγραφη απολογία του πατέρα του

    Στη σουηδική βουλή το πάρτι ενός 8χρονου!

    29/6/2008 13:23:00

    Δημόσια συζήτηση στο Κοινοβούλιο της Σουηδίας προκάλεσε ένα 8χρονο αγόρι γιατί δεν κάλεσε δυο συμμαθητές του στο πάρτι των γενεθλίων του. Το σχολείο του παιδιού ανακοίνωσε ότι ο 8χρονος παραβίασε τα δικαιώματα των δύο παιδιών και κατήγγειλε το γεγονός στο σουηδικό κοινοβούλιο. Το σχολείο, που βρίσκεται στην πόλη Λουντ της νότιας Σουηδίας, υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που διανεμήθησαν προσκλήσεις εντός των σχολικών εγκαταστάσεων τότε δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις.

    Ο πατέρας του 8χρονου κατέθεσε έγγραφη απολογία μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της περιφέρειας. Στην απολογία αναφέρεται ότι τα δύο παιδιά δεν κλήθηκαν στο πάρτι από τον γιο του γιατί το ένα δεν είχε καλέσει και εκείνο στο πάρτι του τον 8χρονο και με τον άλλο είχαν φιλονικήσει.

    Ο 8χρονος μοίρασε τις προσκλήσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος αλλά μόλις ο δάσκαλος αντελήφθη ότι δύο από τους μαθητές δεν είχαν πάρει πρόσκληση τις κατάσχεσε στο σύνολό τους.

    "Ο γιος μου στενοχωρήθηκε πάρα πολύ", δήλωσε ο πατέρας στην εφημερίδα Sydsvenskan. "Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κατάσχει την περιουσία κάποιου άλλου με τέτοιο τρόπο, είναι σαν να κατάσχεις την προσωπική αλληλογραφία κάποιου", πρόσθεσε ο πατέρας του 8χρονου.

    Η απόφαση για το θέμα αναμένεται να ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

    [11] Κοινωνία

    Του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

    Πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου από τις 7 Ιουλίου

    29/6/2008 13:13:00 (Τελευταία ενημέρωση: 29/6/2008 18:35:11)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ -ΝΕΤ 105,8

    Οικονομική ανάσα, ύψους 188 εκατομμυρίων ευρώ σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους δίνει το νέο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Τα εισοδηματικά κριτήρια για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα είναι διευρυμένα, με απόφαση της υπουργού Απασχόλησης και η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 7 Ιουλίου.

    Από το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου αναμένεται να ωφεληθούν φέτος περισσότερες από 100 χιλιάδες. Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι το οικογενειακό εισόδημα του 2007 να μην ξεπερνά τα 12.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί.

    Το ποσό της ετήσιας επιδότησης ανέρχεται σε 1380 ευρώ για τον άγαμο και αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Έτσι, για τον έγγαμο με ένα παιδί το ποσό ανέρχεται σε 1.680 ευρώ, για τον έγγαμο με δυο παιδιά σε 1.980 και για τον έγγαμο με 3 και 4 παιδιά σε 2.580 ευρώ.

    Για κάθε προστατευόμενο παιδί μετά τα πέντε, η μηνιαία επιδότηση αυξάνεται κατά 25%. Η υπουργός Απασχόλησης αναφερόμενη στη λογική των προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας δηλώνει ότι "εντείνεται η προσπάθεια για να έχει κάθε οικογένεια την αξιοπρεπή κατοικία την οποία δικαιούται. Σε αυτό το πλαίσιο και μέχρι να φτάσουμε στον τελικό μας στόχο το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου προσφέρει μια πολύτιμη συνδρομή που επεκτάθηκε και ενισχύθηκε αποφασιστικά".

    Για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων για πρώτη φορά επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα η συνεργασία με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

    [12] Ζωής ...σΤάσεις

    Έκρηξη βίας από την Έιμι Γουάινχάους

    29/6/2008 12:19:00

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Δεν κατάφερε να συγκρατήσει τον εκνευρισμό της η Έιμι Γουάινχάους κατά τη διάρκεια συναυλίας της στο Γκλαστομπέρι της Βρετανίας. Η 24χρονη τραγουδίστρια καθώς τραγουδούσε κατευθύνθηκε προς το πλήθος και γρονθοκόπησε έναν από τους θεατές. Οι άντρες της ασφάλειας την σταμάτησαν ενώ η ίδια δε σταμάτησε στιγμή να τραγουδάει.

    Η Γουάινχάους είχε εμφανιστεί και στη συναυλία για τα ενενηκοστά γενέθλια του Νέλσον Μαντέλα παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ αναμένεται να συνεχίσει τη θεραπεία της στο νοσοκομείο.

    [13] Ιράκ

    Με στόχο αστυνομικούς

    Διπλή επίθεση στο βόρειο Ιράκ

    29/6/2008 12:10:00

    Διπλή επίθεση σημειώθηκε στο βόρειο Ιράκ με στόχο αστυνομικούς με συνέπεια να σκοτωθούν επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν εννέα, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας. Στο πρώτο επεισόδιο, ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη όταν πέρασε δίπλα του αστυνομική περίπολος στην πόλη Νταλουίγια στην επαρχία Σαλαχαντίν, με συνέπεια να σκοτωθούν επτά αστυνομικοί και να τραυματιστούν τρεις, ανακοίνωσαν οι τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας. Τρεις ακόμα αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρότερα. Η άλλη έκρηξη σημειώθηκε στο Κιρκούκ, όπου έξι πολίτες τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας που είχε ως στόχο της το αυτοκίνητο του αρχηγού της υπηρεσίας αμέσου δράσεως της πόλης. Ο στρατηγός Αχμεντ Σαμιράνι δεν επέβαινε στο αυτοκίνητο κατά τη στιγμή που σημειώθηκε η έκρηξη.

    [14] Κόσμος

    Πριν τα τέλη Αυγούστου

    Περιοδεία Ομπάμα σε Ευρώπη και Μ. Ανατολή

    29/6/2008 11:49:00

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Περιοδεία στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή πριν από τα τέλη Αυγούστου, σχεδιάζει ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για την αμερικανική προεδρία, Μπαράκ Ομπάμα, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την εικόνα του ως προς τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, μετά τις επικρίσεις που έχει δεχτεί από τον αντίπαλό του, Τζον Μακέιν. Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία, που αιχμαλωτίσθηκε στη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, έχει αμφισβητήσει την ικανότητα του Ομπάμα να ηγηθεί του στρατεύματος και να έχει επαφές με ηγέτες εχθρικών κρατών χωρίς προϋποθέσεις.

    Η επίσκεψη στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ιορδανία και το Ισραήλ, θα πραγματοποιηθεί πριν από το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, στο τέλος Αυγούστου, οπότε και ο Μπαράκ Ομπάμα θα πάρει και τυπικά το χρίσμα για να αντιμετωπίσει τον ρεπουμπλικανό Τζον Μακέιν για την προεδρία.

    Στη διάρκεια του καλοκαιριού, ο Ομπάμα σχεδιάζει να επισκεφτεί επίσης το Ιράκ και το Αφγανιστάν, στο πλαίσιο αποστολής της αμερικανικής Βουλής, αλλά από το επιτελείο του δεν έχουν ανακοινωθεί ημερομηνίες της περιοδείας.

    [15] Μ. Ανατολή

    Από το Ισραήλ

    Άνοιξαν τα σημεία διέλευσης στη Γάζα

    29/6/2008 11:17:00 (Τελευταία ενημέρωση: 29/6/2008 13:12:55)

    Το Ισραήλ άνοιξε εκ νέου σήμερα τα σημεία διέλευσης των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας που είχαν κλείσει την Τετάρτη μετά από παλαιστινιακές επιθέσεις με ρουκέτες επί ισραηλινού εδάφους, ανακοίνωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Ο Πήτερ Λέρνερ, αξιωματούχος του ισραηλινού στρατιωτικού συνδέσμου, ανακοίνωσε ότι τα εμπορικά περάσματα Σούφα και Κάρνι, καθώς και το Νάχαλ Οζ μέσω του οποίου γίνεται η διακίνηση των εμπορευμάτων και η μεταφορά καυσίμων και το τερματικό σημείο διέλευσης ταξιδιωτών Ερέζ επαναλειτουργούν από τις 8.00 το πρωί με ορισμένους περιορισμούς.

    Το Ισραήλ είχε κλείσει τα σημεία διέλευσης την Τετάρτη μετά από επίθεση της Ισλαμικής Τζιχάντ με ρουκέτες εναντίον του ισραηλινού εδάφους σε ένδειξη αντιποίνων για το θάνατο ενός από τους ηγέτες της στη Δυτική Όχθη. Η εκεχειρία που είχε επιτευχθεί, μετά από τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου και τέθηκε σε ισχύ από τις 19 Ιουνίου, δεν εφαρμόστηκε στη Δυτική Όχθη.

    Στο μεταξύ ένας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στην πόλη Τούμπας, κοντά στην Τζενίν, στα βόρεια της Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας. Ο 17χρονος Μοχάμεντ Ντορανγκμέχ, μαζί με άλλους νεαρούς Παλαιστίνιους πετούσαν πέτρες εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών που βρίσκονταν στην περιοχή της Τούμπας.

    [16] Κοινωνία

    Ολική η καταστροφή του

    Γκαζάκια σε κατάστημα Sprider στη Λυκόβρυση

    29/6/2008 11:01:00 (Τελευταία ενημέρωση: 29/6/2008 18:44:18)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Μεγάλες υλικές ζημιές προκάλεσε πυρκαγιά που προκλήθηκε σε υποκατάστημα της Sprider, στη Λυκόβρυση. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11.30 χθες βράδυ, όταν μια ομάδα από 10-15 ατόμων με μοτοσικλέτες έριξαν στο κτίριο γκαζάκια και μολότοφ. Επί τόπου έφτασαν 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ενώ προσέτρεξαν και υδροφόρες με εθελοντές από τους όμορους δήμους για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και το κτίριο των 1300 τετραγωνικών μέτρων παραδόθηκε ολόκληρο στις φλόγες. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να μην επεκταθεί η φωτιά σε διπλανό σούπερ μάρκετ και σε γειτονικά σπίτια. Η καταστροφή είναι σχεδόν ολική. Οι προσπάθειες κατάσβεσης ολοκληρώθηκαν στις 7.30 το πρωί και οι πυροσβέστες εντόπισαν τους εμπρηστικούς μηχανισμούς αποτελούμενους από γκαζάκια και μολότοφ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 29 June 2008 - 16:50:15 UTC