Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-06-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο πλευρό των μεταναστών το ΚΚΕ
  • [02] Νέος γύρος διαβουλεύσεων με Δαλάϊ Λάμα
  • [03] Σε διαθεσιμότητα ο ανθυπαστυνόμος

    [01] Πολιτική

    Στο πλευρό των μεταναστών το ΚΚΕ

    29/6/2008 20:32:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με ομιλία της γενικής Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα ολοκληρώθηκε το τριήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για μετανάστες εργάτες, που διοργάνωσε η κομματική οργάνωση Αθήνας στο Πάρκο ΦΙΞ. Χθες από τη Βέροια, η ΓΓ του ΚΚΕ κάλεσε τους πολίτες να εκφράσουν την αντίδρασή τους στα εναλλακτικά σχέδια της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς.

    [02] Κόσμος

    Πεκίνο, Κίνα

    Νέος γύρος διαβουλεύσεων με Δαλάϊ Λάμα

    29/6/2008 20:10:00 (Τελευταία ενημέρωση: 29/6/2008 20:15:51)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Ένας νέος γύρος διαβουλεύσεων με τον θρησκευτικό ηγέτη του Θιβέτ, Δαλάϊ Λάμα, για τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, αναγγέλθηκε σήμερα στο Πεκίνο από την κινεζική ηγεσία, χωρίς ωστόσο να έχει προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία έναρξης των διαβουλεύσεων. Υπενθυμίζεται ότι αυτές σχεδιάζονταν από το Πεκίνο να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο, η προοπτική όμως "ακυρώθηκε" τελικά, εξαιτίας του σφοδρού φονικού σεισμού της 12ης Μαΐου στην Κίνα. Στο Θιβέτ πριν τρεισήμισι μήνες έγιναν μεγάλες ταραχές, με θύματα, που κατεστάλησαν από τα κινεζικά σώματα ασφάλειας. Αρχικά, μετά από τις ταραχές, οι επισκέψεις, στο Θιβέτ, των ξένων τουριστών καθώς και των ξένων δημοσιογράφων απαγορεύθηκαν. Προ ημερών, ανακοινώθηκε στο Πεκίνο ότι οι ξένοι δημοσιογράφοι "ενημερώνοντας προκαταβολικώς τις κινεζικές αρχές στην Λάσα για τα σχέδια ρεπορτάζ τους", μπορούν να εφοδιάζονται από αυτές με "ειδικές άδειες" μετακίνησης μέσα στα όρια του Θιβέτ. Ο Δαλάϊ Λάμα σύμφωνα με το σημερινό τηλεγράφημα του επίσημου κινεζικού πρακτορείου "Νέα Κίνα", "προσεκλήθη από τις αρχές στο Πεκίνο να ανταποκριθεί με θετικό τρόπο" στην πρόσκλησή τους για νέες διαβουλεύσεις.

    [03] Κοινωνία

    Σε διαθεσιμότητα ο ανθυπαστυνόμος

    29/6/2008 19:48:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Βασίλης Τσιατούρα, ο ειδικός φρουρός που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας, ο οποίος άφησε τα κλειδιά του περιπολικού πάνω στο διακόπτη με αποτέλεσμα να το πάρει ο ανθυπαστυνόμος, που δημιούργησε το θρίλερ για να φύγει προς Λαμία. Σε διαθεσιμότητα τέθηκε και ο ανθυπαστυνόμος, ο οποίος συνελήφθη αργότερα και κρατείται στην Ασφάλεια Αττικής. Παράλληλα, ο αρχηγός της Αστυνομίας, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο, διέταξε έρευνα και σε βάρος των αξιωματικών της Καρδίτσας για τον τρόπο που αντιμετώπισαν μέχρι τώρα την υπόθεση του ανθυπαστυνόμου. Συγκεκριμένα, ο ανθυπαστυνόμος έχει ιατρικό ιστορικό, που αναφέρει ότι πάσχει από νεύρωση και φοβικό σύνδρομο. Παρ όλα αυτά το 2006 έλαβε ιατρική γνωμάτευση ότι μπορεί να υπηρετεί κανονικά. Το πιο σοβαρό, όμως, είναι ότι τον Ιανουάριο εξετάστηκε και πάλι από ψυχίατρο, ο οποίος του έδωσε 30 μέρες αναρρωτική άδεια. Ωστόσο, η υπηρεσία του δεν κίνησε ως όφειλε αυτεπάγγελτη διαδικασία για να εξετασθεί από την ανώτατη επιτροπή αναρρωτικών αδειών. Χθες, η γυναίκα του κατήγγειλε στην Αστυνομία της Καρδίτσας ότι ο σύζυγός της τη χτύπησε, αλλά και πάλι οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν προέβησαν σε καμία υπηρεσιακή ενέργεια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 29 June 2008 - 20:49:49 UTC