Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-07-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απαισιοδοξία για το μέλλον
  • [02] Παρουσία Κ. Παπούλια σε εκδηλώσεις
  • [03] Απεργία των αρχαιολόγων
  • [04] Επίσημη επίσκεψη Ράις στη Γεωργία
  • [05] Δίωξη σε ασφαλιστική εταιρεία
  • [06] Έκκληση Οικονομικής βοήθειας
  • [07] Έρευνα της ΚΑΠΑ Research για τη Βουλή
  • [08] Πυρκαγιές σε εξέλιξη
  • [09] Σύλληψη οικογενειακής σπείρας
  • [10] Οικονομική βοήθεια στην Παλαιστίνη

    [01] Οικονομία

    Ευρωβαρόμετρο

    Απαισιοδοξία για το μέλλον

    9/7/2008 20:08:00 (Τελευταία ενημέρωση: 9/7/2008 22:21:19)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Απαισιόδοξοι για το κόστος ζωής στο μέλλον και εξαιρετικά ανήσυχοι για το ενδεχόμενο να βρεθούν άνεργοι οι ίδιοι ή τα παιδιά τους, εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, που παρουσιάσθηκαν στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, το 65% των Ελλήνων εκφράζουν ανησυχία για την αγοραστική τους δύναμη. Την ίδια ανησυχία συμμερίζεται ένας στους δυο (52%) Ευρωπαίους. Το ίδιο ποσοστό (65%), δηλαδή δυο στους τρεις Έλληνες δηλώνουν ότι δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς που επιβαρύνουν κάθε μήνα το νοικοκυριό τους. Αντίστοιχα, λιγότεροι από έναν στους δυο Ευρωπαίους (47%) δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν ανάλογη δυσκολία.

    Το υψηλό ποσοστό (65%) κατατάσσει τη χώρα μας στην 5η θέση μεταξύ των κρατών των οποίων οι πολίτες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στους μηνιαίους λογαριασμούς.

    Πρώτη έρχεται η προς ένταξη Τουρκία (84% των πολιτών), ακολουθούν η ΠΓΔΜ (79%), η Βουλγαρία (76%), η Πορτογαλία (71%) και έπεται η Ελλάδα.

    Έντονη δυσπιστία για τα ελληνικά ΜΜΕ και το Διαδίκτυο

    Οι Έλληνες περισσότερο από κάθε άλλον Ευρωπαίο πολίτη δεν εμπιστεύονται την τηλεόραση σε ποσοστό 72%. Ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος ανέρχεται σε 43%. Το 52% δεν εμπιστεύεται το ραδιόφωνο (στο 32% ο ευρωπαϊκός μέσος όρος).

    Το 65% των Ελλήνων δεν εμπιστεύονται τον Τύπο παρουσιάζοντας το τρίτο υψηλότερο ποσοστό δυσπιστίας προς την έντυπη δημοσιογραφία (Μ .Βρετανία 78% και Τουρκία 72%).

    Οι Έλληνες συγκεντρώνουν το υψηλότερο αρνητικό ποσοστό σε ό,τι αφορά την εμπιστοσύνη στο Διαδίκτυο (64% έναντι 37% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος). Όμως, αυτή η δυσπιστία αποδίδεται στη μη εξοικείωση των Ελλήνων με το μέσο.

    Τούρκοι, Βούλγαροι και Έλληνες παρουσιάζουν τα μικρότερα ποσοστά χρήσης του διαδικτύου (42%). Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 25% των Ελλήνων έχουν σύνδεση στο σπίτι τους, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ανέρχεται στο 53%.

    Οικονομική κατάσταση και ανεργία είναι τα φλέγοντα θέματα

    Η Ελλάδα παρουσιάζει τα μεγαλύτερα αρνητικά ποσοστά μετά την ΠΓΔΜ (42%) σε ό,τι αφορά την ανεργία και την οικονομική κατάσταση της χώρας (40%). Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι και στις δυο περιπτώσεις πολύ χαμηλότερος (24% και 20% αντίστοιχα). Απαισιόδοξοι είναι οι Ελληνες για το μέλλον τόσο το δικό τους, όσο και των παιδιών τους.

    Το 65% πιστεύει ότι η οικονομική και η εργασιακή κατάσταση θα χειροτερεύσουν τους ερχόμενους 12 μήνες. Το ποσοστό σηματοδοτεί στροφή στο αίσθημα της κοινής γνώμης, δεδομένου ότι μόλις το Φθινόπωρο 2007 το ποσοστό των απαισιόδοξων Ελλήνων ήταν μειωμένο περισσότερο από 20 ποσοστιαίες μονάδες και ανερχόταν σε 42%. Η γενικότερη απαισιοδοξία αποτυπώνεται και στις απαντήσεις για το μέλλον των παιδιών τους.

    Οκτώ στους 10 Ελληνες (79%) πιστεύουν ότι τα παιδιά θα ζήσουν δυσκολότερη ζωή από τη δική μας. Η χώρα μας έρχεται δεύτερη σε αυτή την κατάταξη με τη μεγαλύτερη απαισιοδοξία για το μέλλον των παιδιών να αποτυπώνεται στη Γαλλία (82%). Αλλά και ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι ανησυχητικά υψηλός (61%).

    Το 92% των Ελλήνων εκφράζει ανησυχία για την κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα (λόγω της ανασφάλιστης εργασίας, της μερικής απασχόλησης και των άτυπων μορφών απασχόλησης). Ο αντίστοιχος μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 57%. Το 91% ανησυχεί για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (πέρα από την προσωπική οικονομική κατάσταση). Ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 56%. Το 91% των Ελλήνων ανησυχεί επίσης για το κόστος διαβίωσης (ευρωπαϊκός μέσος όρος 72%).

    Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας ανησυχούν το 87% των Ελλήνων (αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος 73%) και η επιδείνωση της ποιότητας ζωής απασχολεί το 52% των Ελλήνων (ευρωπαϊκός μέσος όρος 48%).

    Προβληματισμός εκφράζεται από σημαντική μερίδα της ελληνικής κοινωνίας για την άνοδο των τιμών / πληθωρισμός (33%). Ευρωπαϊκός μέσος όρος: 37%.

    Ανησυχία για τις συντάξεις εκφράζει το 21% των Ελλήνων (ΕΕ-27: 12%).

    Ποσοστό 14% προβληματίζεται για την εγκληματικότητα (ΕΕ-27: 20%).

    Το σύστημα υγείας και εκπαίδευσης προβληματίζουν το 13% και το 11% αντιστοίχως των Ελλήνων (ΕΕ-27: 19% και 8%).

    Εξι στους 10 Έλληνες (59%) εμπιστεύονται τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να ανέρχεται σε 50%.

    [02] Πολιτική

    Ορκομωσία σημαιοφόρων και δεξίωση Ε.Γ.Σ.

    Παρουσία Κ. Παπούλια σε εκδηλώσεις

    9/7/2008 22:47:00

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, παρέστη το βράδυ της Τετάρτης, στην ετήσια δεξίωση του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, που κλείνει 115 χρόνια δράσης. Ο κ. Παπούλιας υπήρξε παίκτης της ομάδας βόλλεϋ και διετέλεσε επί 20ετία Πρόεδρος του Συλλόγου. Με την ευκαιρία των γενεθλίων του, ο Εθνικός δημιουργεί ειδικό DVD με τη συμβολή της ΕΡΤ, η οποία επί χρόνια είναι χορηγός επικοινωνίας στις εκδηλώσεις του ιστορικού αυτού σωματείου. Νωρίτερα το απόγευμα ο κ. Παπούλιας επέδωσε τα ξίφη στους νέους και νέες σημαιοφόρους κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά. Ορκίστηκαν 63 νέοι και νέες σημαιοφόροι εκ των οποίων τρεις ήταν από την Κύπρο, ένας από την Ιορδανία και δύο από την Τυνησία. Οι νέες σημαιοφόροι ήταν δύο μάχιμοι και τρεις μηχανικοί. Στην εκδήλωση παρέστησαν η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Άμυνας Βάσω Παπανδρέου, ο γραμματέας της ΚΟ ΝΔ Ι. Τραγάκης, ο δήμαρχος Πειραιά Π. Φασούλας, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας καθώς συγγενείς και φίλοι των νεοορκισθέντων.

    [03] Κοινωνία

    Την Πέμπτη

    Απεργία των αρχαιολόγων

    9/7/2008 22:27:00 (Τελευταία ενημέρωση: 9/7/2008 22:46:40)

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν την Πέμπτη 10 Ιουλίου οι αρχαιολόγοι, με 24ωρη απεργία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και 4ωρη στάση εργασίας του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής Στερεάς, από τις 11πμ έως τις 3μμ. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ με θέμα: "Ο ρόλος των δημόσιων μουσείων σήμερα". Τα αιτήματα της απεργίας είναι οικονομικά και εργασιακά, καθώς και η αντίθεση στη μετατροπή με σχέδιο νόμου που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, του Μουσείου Ακρόπολης σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Ταυτόχρονα, με απόφασή του το διοικητικό Εφετείο της Αθήνας δικαιώνει συμβασιούχο αρχαιολόγο που εργαζόταν στο ΥΠΠΟ και υποχρεώνει το ΑΣΕΠ να επανεξετάσει την αίτησή της και να προσμετρήσει τη νόμιμη προϋπηρεσία της το διάστημα που εργάστηκε σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα, αλλά υπό την εποπτεία και διεύθυνση των υπηρεσιών του υπουργείου.

    Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Τον κ. Θαπατέρο ξενάγησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανέγερσης του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως, κ. Παντερμαλής.

    [04] Κόσμος

    Τμπιλίσι, Γεωργία

    Επίσημη επίσκεψη Ράις στη Γεωργία

    9/7/2008 22:01:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Στη Γεωργία έφτασε απόψε Τετάρτη η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, μια χώρα που έχει γίνει αναπάντεχος σύμμαχος των ΗΠΑ οι οποίες μάλιστα καλούν τη Μόσχα να τηρεί "ουδέτερη" στάση στην κρίση μεταξύ της Γεωργίας και τις αυτόνομες πρώην γεωργιανές δημοκρατίες, της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας. Όπως δήλωσε ανώτερο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στους δημοσιογράφους που συνοδεύουν την κ. Ράις στο ταξίδι της, "η Ρωσία έχει αυξήσει υπερβολικά τις πολιτικές και τις στρατιωτικές πιέσεις κατά της Γεωργίας". "Η Ρωσία πρέπει να διαλέξει ένα ρόλο ουδέτερο και ειρηνικό από το να επιδιώξει να γίνει μέλος της διαμάχης", δήλωσε ο ίδιος Αμερικανός διπλωμάτης που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία. Ο ίδιος μάλιστα προειδοποίησε κατά του κινδύνου "μιας καταστροφής" στην περίπτωση που η Ρωσία δεν μειώσει την στρατιωτική της παρουσία στην Αμπχαζία. Σε ερώτηση τι ακριβώς θέλει να πει με τη λέξη "καταστροφή" ο ανώνυμος αμερικανός διπλωμάτης είπε: "Εννοώ ένα νέο κύκλο μαχών που θα έχει φρικτές ανθρώπινες συνέπειες. Στρατηγικά, δεν πρόκειται να κάνει καλό σε κανέναν". Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών θα έχει στο Τμπιλίσι συνάντηση με τον πρόεδρο της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, ενώ τη Δευτέρα θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

    [05] Κοινωνία

    Από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών

    Δίωξη σε ασφαλιστική εταιρεία

    9/7/2008 21:13:00

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ποινική δίωξη για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Παναγιώτης Αθανασίου, μετά από διετή έρευνα, σε βάρος του προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου της ασφαλιστικής εταιρείας "Ιντεραμέρικαν", της περιόδου 1996 έως 1998. Η δίωξη αφορά το αδίκημα της υπεξαίρεσης, από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας και έχει να κάνει με ποσά που υπερβαίνουν τα δέκα δισ. δρχ. από τα αποθεματικά της Ασφαλιστικής Εταιρείας. Σύμφωνα με πορίσματα διαχειριστικού ελέγχου από αρμόδιους υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης και ορκωτούς ελεγκτές το έλλειμμα που παρουσίασε στα αποθεματικά της η Ιντεραμέρικαν κυμαίνεται από 14-22,5 δισ. δρχ. Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσαν καταγγελίες, που είχαν δημοσιευτεί στην εφημερίδα "Αυριανή". Την υπόθεση χρεώθηκε για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης η ανακρίτρια του πρώτου ειδικού τμήματος, Κωνσταντίνα Χαλικιά.

    [06] Κόσμος

    Από το Αφγανιστάν

    Έκκληση Οικονομικής βοήθειας

    9/7/2008 20:59:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Έκκληση για συγκέντρωση 404 εκατομμυρίων δολαρίων για να τραφούν τουλάχιστον 4,5 εκατομμύρια ευάλωτοι Αφγανοί, έκαναν σήμερα η κυβέρνηση της χώρας και τα Ηνωμένα Έθνη. Ο Αφγανός αντιπρόεδρος Μοχάμαντ Καρίμ Χαλίλι δήλωσε ότι η παγκόσμια αύξηση της τιμής των τροφίμων, σε συνδυασμό με την φετινή ξηρασία στο Αφγανιστάν, οδήγησαν εκατομμύρια πολίτες της χώρας στη φτώχεια. "Αντιμετωπίζουμε αυτή τη χρονιά μια πραγματική επισιτιστική κρίση και χωρίς την βοήθεια της διεθνούς κοινότητας δεν θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε μια ανθρωπιστική τραγωδία", ανέφερε στη διάρκεια συνόδου με εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

    Ο αναπληρωτής ειδικός εκπρόσωπος του ΟΗΕ για το Αφγανιστάν, Μπο Ασπλουντ, χαρακτήρισε την κατάσταση "πολύ τραγική" χειρότερη απ ότι ήταν τον Ιανουάριο. Τόσο ο ΟΗΕ όσο και η αφγανική κυβέρνηση θεωρούν ότι το ποσό των 404 εκατομμυρίων δολαρίων που ζητείται θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Αφγανών για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Σημειώνεται ότι η παραγωγή σίτου φέτος στο Αφγανιστάν μειώθηκε κατά 80% κυρίως εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών αλλά και των σφοδρών αντιπαραθέσεων μεταξύ των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας και των εξεγερμένων.

    [07] Πολιτική

    Έρευνα της ΚΑΠΑ Research για τη Βουλή

    9/7/2008 20:33:00 (Τελευταία ενημέρωση: 9/7/2008 22:18:53)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΆΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ

    Μετά τα κόμματα και η Βουλή των Ελλήνων προέβη στη διεξαγωγή δημοσκόπησης για τη γνώμη των πολιτών σχετικά με το Κοινοβούλιο. Τα αποτελέσματα της Δημοσκόπησης που διεξήχθη από τον Απρίλιο έως το Μάιο του 2008 σε περίπου 5,5 χιλ. άτομα από ολόκληρη τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας. "Οι πολίτες έχουν ενδιαφέρον για τη λειτουργία της Βουλής των Ελλήνων, έχουν συγκεκριμένες απόψεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Κοινοβουλίου και επιθυμούν την, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενημέρωση για τα κοινοβουλευτικά δρώμενα", δήλωσε ο κ. Σιούφας, σχολιάζοντας την έρευνα της εταιρείας ΚΑΠΑ Research.

    Η γνώμη των πολιτών για το κοινοβούλιο

    Η έρευνα της ΚΑΠΑ Research , διενεργήθηκε τηλεφωνικώς σε πανελλαδικό δείγμα 5438 πολιτών και εμφανίζει το κοινοβουλευτικό έργο, να αξιολογείται "αρκετά θετικά" από το 36,6% των ερωτηθέντων και "πολύ θετικά" από το 13,8%. "Καθόλου θετικά" το αξιολογεί το 14% των ερωτηθέντων και η αξιολόγηση "όχι και τόσο θετικά" εκφράζει το 33,3%.

    Οι πολίτες θεωρούν "μη ουσιαστικό" τον κοινοβουλευτικό διάλογο σε ποσοστό 47,8% και "ελάχιστο έως ανύπαρκτο" σε ποσοστό 18%. Ουσιαστικό τον θεωρεί το 33,2 των ερωτηθέντων.

    Μεγάλης εκτίμησης χαίρει η "Βουλή των Εφήβων", η οποία "συμβάλλει στην ενδυνάμωση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας". Σίγουρα ναι 42,1%, "μάλλον ναι" 31,3%) και οι απόψεις της οποίας θα πρέπει να συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής (61,5%).

    Για την υποχρεωτική παρουσία των βουλευτών στις διαδικασίες της Βουλής, οι πολίτες εμφανίζονται θετικοί, σε συντριπτικό ποσοστό (η διαφωνία περιορίζεται στο 2%) και να έχει η πολιτική ζωή της χώρας επίκεντρο το Κοινοβούλιο (η διαφωνία περιορίζεται στο 15,5%).

    Μεγάλο ποσοστό εξασφαλίζει και η άποψη ότι "Το Κοινοβούλιο είναι ο ναός της Δημοκρατίας". Συμφωνεί απόλυτα το 50,7% και σχετικά το 29,1%) αν και "οι λειτουργίες του Κοινοβουλίου δεν προβάλλονται επαρκώς", το 82,8%.

    Για τις παράπλευρες δραστηριότητες της Βουλής. Αν και το 80,7% των συνολικά ερωτηθέντων, δηλώνει πως δεν έχει διαβάσει κάποια από τις εκδόσεις της, το έχει πράξει το 7,7% των αποφοίτων δημοτικού, το 10,7% των αποφοίτων γυμνασίου, λυκείου και ΙΕΚ και το 26,5% των κατόχων τίτλου ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Αντιστοίχως, τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, έχει επισκεφθεί τουλάχιστον μία φορά το 11% των ερωτηθέντων - το οποίο συνίσταται από το 5,6% των αποφοίτων δημοτικού, το 6,4% των αποφοίτων γυμνασίου, λυκείου και ΙΕΚ και το 14,8% των αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ. Την ιστοσελίδα της Βουλής, έχει επισκεφθεί το 36,1% των ερωτηθέντων: το 3,3% των αποφοίτων δημοτικού, το 22,8% των κατόχων απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ΙΕΚ και το 49,9% των πτυχιούχων των ΑΕΙ και ΤΕΙ - εξ αυτών δε, το 70,9%, κρίνει το περιεχόμενό της ως "ικανοποιητικό". Το υπόλοιπο 63,9% που δεν έχει επισκεφθεί την ιστοσελίδα, το έχει πράξει επειδή "δεν χρησιμοποιεί Ιντερνέτ" (41,5%), είτε επειδή "δεν χρειάστηκε" (37,6%) και μόνο το 15,7% δήλωσε αδιαφορία.

    Γ ια τις εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής Παρακολουθεί "σχεδόν κάθε μέρα' το 7,3% των ερωτηθέντων, ενώ δηλώνει πως "δεν τον παρακολουθεί ποτέ", μονάχα το 33,3%. Οι πολίτες συμφωνούν ότι "ιδιαίτερα χρήσιμος' στην ενημέρωση του κοινού για τις συνεδριάσεις της Βουλής, θα ήταν κι ένας ραδιοφωνικός σταθμός (66,4%).

    Σύμφωνα με την έρευνα, το 51,8% του πληθυσμού έχει επισκεφθεί τουλάχιστον μία φορά το Μέγαρο της Βουλής. Και στο ερώτημα, εάν συμφωνούν ή διαφωνούν οι ερωτηθέντες, με την ιδέα να δημιουργηθούν γραφεία της Βουλής για το κοινό, εκεί που βρίσκονται σήμερα τα ανθοπωλεία της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, προκειμένου να παρέχουν στους πολίτες τις εκδόσεις της Βουλής, το 44,1% δήλωσε πως "συμφωνεί απόλυτα", ενώ το 26,9% πως "μάλλον συμφωνεί".

    [08] Κοινωνία

    Μάχη με τις φλόγες

    Πυρκαγιές σε εξέλιξη

    9/7/2008 20:33:00 (Τελευταία ενημέρωση: 9/7/2008 23:27:54)

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Αστακού Αιτωλοακαρνανίας στην περιοχή Παλαιομάννινα, στο Φανάρι Πρεβέζης, στα Χανιά στο Δήμο Κεραμιό και σε χαράδρα στην περιοχή Αργοστολίου Κεφαλληνίας. Καίγεται μεγάλη δασική έκταση και καλλιέργειες με ελαιόδεντρα, ενώ κάποια στιγμή έφτασε κοντά σε κατοικημένη περιοχή αλλά οι άνεμοι άλλαξαν κατεύθυνση. Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και μέχρι τη νύχτα και οκτώ αεροσκάφη τύπου Κανανταίρ. Σε ύφεση είναι η φωτιά στο Μαίναλο, στο Καρπενήσι στην περιοχή του Άγιου Ανδρέα και σε μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στο νομό Αργολίδας στην περιοχή Αραχναίου- Μουσουφάκα. Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε, το απόγευμα της Τρίτης, στην περιοχή Πλαγιάρι Γιαννιτσών Πέλλας, στο όρος Πάικο, αφού νωρίτερα αποτέφρωσε περίπου 500 στρέμματα έκτασης με πουρνάρια. Σε επιφυλακή βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή Σόκολο, σε υψόμετρο περίπου 1.750μ., στην οροσειρά του Βόρρα, στην Πέλλα, εξαιτίας έρπουσας φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από την πλευρά της ΠΓΔΜ.

    Σύλληψη για εμπρησμό

    Ένας κτηνοτρόφος, 21 ετών, συνελήφθη από άνδρες της Πυροσβεστικής και κατηγορείται για εμπρησμούς σε δασική έκταση στην περιοχή Βλαχοκερασιά Τρίπολης. Ο νεαρός, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, την περασμένη Δευτέρα έβαλε τέσσερις πυρκαγιές από τις οποίες καταστράφηκε έκταση μερικών στρεμμάτων με πεύκα, πουρνάρια και θάμνους. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή Τρίπολης.

    [09] Κοινωνία

    Φιλιάτες Θεσπρωτίας

    Σύλληψη οικογενειακής σπείρας

    9/7/2008 19:40:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Συνελήφθη κάτοικος του συνοικισμού "Μπεραταίικα" Φιλιατών από την αστυνομία, ο οποίος, λίγες ώρες νωρίτερα έδωσε σε ιδιοκτήτη καταστήματος, στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ για την επισκευή μηχανήματος. Μετά από έρευνα στο σπίτι όπου διαμένει με τους γονείς του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 122 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, 2 πολεμικά όπλα "Καλάσνικοφ", 1 δίκαννο κυνηγετικό όπλο, 3 οπλοβομβίδες, 2 χειροβομβίδες καπνού, 2 περίστροφα, ένα δίκαννο πιστόλι, ένα όπλο τύπου στυλό, μία σιδερογροθιά, μία ξιφολόγχη με θήκη, ένας φανός θυέλλης, δύο γεμιστήρες πολεμικού όπλου και μία για πιστόλι, δύο φυσίγγια φωτοβολίδων, 393 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και ένα στιλέτο, τύπου "πεταλούδα". Συνελήφθη επίσης η μητέρα του δράστη, ενώ ο πατέρας του, διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ενώ τα όπλα και τα χρήματα που κατασχέθηκαν θα σταλούν για εργαστηριακή εξέταση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

    [10] Μ. Ανατολή

    Ραμάλα, Παλαιστινιακά Εδάφη

    Οικονομική βοήθεια στην Παλαιστίνη

    9/7/2008 19:32:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Τη χορήγηση βοήθειας 20 εκατομμυρίων ευρώ στην παλαιστινιακή κυβέρνηση, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας Φράνκο Φρατίνι, στη διάρκεια επίσκεψής του στη Ραμάλα, "Η Ιταλία αποφάσισε να χορηγήσει μια επιπλέον βοήθεια 20 εκατομμυρίων ευρώ στην παλαιστινιακή κυβέρνηση", ανακοίνωσε ο κ. Φρατίνι σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Σαλάμ Φαγιάντ. Ο κ. Φρατίνι παράλληλα κατέκρινε τη συνέχιση του ισραηλινού εποικισμού εκτιμώντας ότι η ενέργεια αυτή "υπονομεύει την αξιοπιστία της παλαιστινιακής κυβέρνησης, κάτι που δεν είναι προς το συμφέρον των Ισραηλινών ούτε και της διεθνούς κοινότητας". Σημειώνεται ότι ισραηλινή επιτροπή ενέκρινε την κατασκευή 920 οικιών σε οικιστική περιοχή στην ανατολική Ιερουσαλήμ, ανακοινώθηκε σήμερα από το δήμο της πόλης. "Είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε την παλαιστινιακή κυβέρνηση και τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς καθώς και τον πρωθυπουργό Σαλάμ Φαγιάντ", πρόσθεσε ο κ. Φρατίνι σημειώνοντας ωστόσο ότι "η ασφάλεια του Ισραήλ δεν είναι διαπραγματεύσιμη".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 9 July 2008 - 20:49:57 UTC