Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-07-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Σκύρο
  • [02] Σύνοδος για ίδρυση Ένωσης για τη Μεσόγειο
  • [03] Επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν
  • [04] Ένα αγόρι & ένα κορίτσι για την Ατζελίνα Τζολί
  • [05] Πέθανε ο πρωταγωνιστής του "Ορφέο Νέγκρο"

    [01] Κοινωνία

    Έχει κάψει 5.000 στρ. δασικής έκτασης

    Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Σκύρο

    13/7/2008 10:24:00

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Σε εξέλιξη παραμένει από χθες η πυρκαγιά στην περιοχή Τραχύ της Σκύρου, που έχει κάψει έως τώρα 5.000 στρέμματα δασικής έκτασης χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Για την κατάσβεσή της, που είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων, επιχειρούν επτά αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα, 29 οχήματα με 69 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα 65 ατόμων. Στο νησί αναμένονται να φτάσουν εντός της ημέρας 13 οχήματα από Μακεδονία. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, εν τω μεταξύ, η φωτιά σε δασική έκταση στον Πλακιά Ρεθύμνου. Για την κατάσβεσή της εκτός των επίγειων δυνάμεων επιχειρεί και ένα ελικόπτερο.

    [02] Κόσμος

    Στο Παρίσι

    Σύνοδος για ίδρυση Ένωσης για τη Μεσόγειο

    13/7/2008 10:48:00 (Τελευταία ενημέρωση: 13/7/2008 11:09:43)

    Την ίδρυση της Ένωσης για τη Μεσόγειο αναμένεται να αποφασίσουν το μεσημέρι στο Παρίσι 43 ηγέτες από Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, το οποίο στοχεύσει στην ενίσχυση της ευρω-μεσογειακής συνεργασίας σε θέματα περιβάλλοντος, πολιτικής ασφάλειας και μετανάστευσης. Η επιλογή της έδρας της Γραμματείας της Μεσογειακής Ένωσης αναμένεται επίσης να καθοριστεί μετά τις πρώτες συζητήσεις, με πιθανές πόλεις το Ραμπάτ, την Τύνιδα, τη Βαλέττα και την Βαρκελώνη.

    Σημαντική συμφωνία για Συρία -Λίβανο, ανακοίνωσε ο Σαρκοζί

    Στη γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος στο περιθώριο της συνόδου θα συζητήσει με το ΓΓ του ΟΗΕ το Κυπριακό και τις προοπτικές έναρξης απευθείας διαπραγματεύσεων. Ο Μπαν Γκι Μουν θα συναντηθεί και με τον ηγέτη του ψευδοκράτους Μεχμέτ Αλι Ταλάτ, μεθαύριο στο Βερολινο.

    Οι εργασίες της συνόδου σημαδεύτηκαν από την επιστροφή της Συρίας μετά από πολλά χρόνια στη διεθνή σκηνή και την παρουσία στο Παρίσι του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασσαντ. Κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Νικολά Σαρκοζί, ο Ασσαντ εξέφρασε μάλιστα τη θέλησή του για την αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων με τον Λίβανο.

    Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε επίσης από τον Σύρο ομόλογό του να "πείσει το Ιράν να αποδείξει" ότι δεν επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

    Σε κοινή συνέντευξη Τύπου σήμερα στο Παρίσι με τους προέδρους της Συρίας και του Λιβάνου και τον εμίρη του Κατάρ, ο πρόεδρος Σαρκοζί είπε ακόμα πως η Συρία "παίζει έναν σημαντικό ρόλο στη Μέση Ανατολή".

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ασαντ τόνισε πως επιθυμεί την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση με τα πυρηνικά του Ιράν, αλλά πρόσθεσε πως δεν πιστεύει ότι η Τεχεράνη θέλει να κατασκευάσει ατομική βόμβα.

    [03] Κόσμος

    Επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

    13/7/2008 11:10:00

    Δεκαεπτά πολίτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων παιδιά, και τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα στο Αφγανιστάν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε αγορά στη νότια επαρχία Ουρουζγκάν, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο καμικάζι είχε στόχο όχημα της αστυνομίας σε αγορά στην περιοχή Ντεχ Ραούντ, διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας.

    "Δεκαεπτά πολίτες και τέσσερις αστυνομικοί πέθαναν από την επίθεση, ενώ 37 πολίτες και πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν", πρόσθεσε ο Τζούμα Χαν Χιμάτ, σημειώνοντας ότι ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, ενώ επέρριψε ευθύνες για την επίθεση στους Ταλιμπάν.

    Οι Ταλιμπάν μέχρι στιγμής δεν έχουν σχολιάσει σχετικά με την επίθεση αυτή.

    [04] Ζωής ...σΤάσεις

    Ένα αγόρι & ένα κορίτσι για την Ατζελίνα Τζολί

    13/7/2008 10:40:00

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Η διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί έφερε χθες το βράδυ στον κόσμο ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, που είναι καλά στην υγεία τους, δήλωσε ο γυναικολόγος της Μισέλ Σισμάν στην γαλλική εφημερίδα Νις Ματάν. Η 33χρονη ηθοποιός γέννησε με καισαρική στην κλινική Σάντα Μαρία της Νίκαιας και είναι επίσης καλά στην υγεία της.

    Τα δίδυμα που απέκτησε η Αντζελίνα Τζολί από τον 44χρονο ηθοποιό Μπραντ Πιτ γεννήθηκαν λίγο πριν τις 21.00, γράφει η γαλλική εφημερίδα. Το αγοράκι ζυγίζει 2,27 κιλά και το κοριτσάκι 2,28 κιλά.

    Ηδη, η πρώτη φωτογραφία των διδύμων έχει πουληθεί αντί 11 εκατομμυρίων δολαρίων σε αμερικανική εφημερίδα, γράφει η Νις Ματάν-ποσό που θα διατεθεί από το ζεύγος Μπραντ Πιτ-Ατζελίνα Τζολί για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

    Ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί έχουν τώρα έξι παιδιά, τρία εκ των οποίων τα έχουν υιοθετήσει.

    [05] Πολιτισμός

    Σε ηλικία 77 ετών

    Πέθανε ο πρωταγωνιστής του "Ορφέο Νέγκρο"

    13/7/2008 10:33:00

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο Βραζιλιάνος ηθοποιός Μπρένο Μέλο, πρωταγωνιστής της ταινίας του Μαρσέλ Καμύ "Ορφέο Νέγκρο", γράφει σήμερα η εφημερίδα Zero Hora. Τα αίτια του θανάτου του Μέλο, πρώην ποδοσφαιριστή, δεν έγιναν γνωστά. Το "Ορφέο Νέγκρο" είναι η μεταφορά του μύθου του Ορφέα στο καρναβάλι του Ρίο και τιμήθηκε τον Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών το 1959, αλλά και με το Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας την ίδια χρονιά.

    Οι παραγωγοί της ταινίας τον "ανακάλυψαν" όταν έπαιζε στην ομάδα Φλουμινένσε του Ρίο ντε Τζανέιρο, τους έκανε εντύπωση η ψηλόλιγνη σιλουέτα του, ιδανική για το ρόλο του πρωταγωνιστή. Ο ίδιος ο Μαρσέλ Καμύ ενέκρινε την επιλογή του Μπρένο μόλις τον συνάντησε.

    Οι δύο σημαντικές διακρίσεις της ταινίας άνοιξαν το δρόμο για μια νέα καριέρα στον Μέλο, όμως μετά από οκτώ ταινίες αναγκάστηκε να ξαναγυρίσει στο ποδόσφαιρό και στην κανονική του δουλειά που ήταν να μοιράζει διαφημιστικά φυλλάδια στην γενέτειρά του Πόρτο Αλέγκρε.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 13 July 2008 - 8:49:48 UTC