Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-07-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε ύφεση η φωτιά στα Τέμπη
  • [02] Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Περάματος
  • [03] Χόρεψε την Βραζιλία ...συρτάκι
  • [04] Έρευνες για κύκλωμα στο ΟΣΕ
  • [05] Σύσκεψη για τα βαρέα και ανθυγιεινά
  • [06] Ανοδικές οι τιμές του πετρελαίου
  • [07] "Ναι" στις συνομιλίες με τη FARC λέει ο Ορτέγκα
  • [08] Μεξικό: Μικρό υποβρύχιο μετέφερε ναρκωτικά
  • [09] Ιορδανία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε ρωμαϊκό θέατρο
  • [10] Μαλαισία: Ελεύθερος αφέθηκε ο αρχηγός αντιπολίτευσης
  • [11] Ρωσίας: Λείπουν 50.000 αντικείμενα από τα μουσεία

    [01] Κοινωνία

    Καταζητούνται δύο άτομα για τη φωτιά στον Ωρωπό

    Σε ύφεση η φωτιά στα Τέμπη

    17/7/2008 8:13:00 (Τελευταία ενημέρωση: 17/7/2008 10:48:11)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Κατασβέστηκε τελικά μέσα στη νύχτα η φωτιά που ξεκίνησε χθες το απόγευμα από το ύψος των διοδίων των Τεμπών και έφτασε μέχρι το δημοτικό διαμέρισμα Ευαγγελισμού καίγοντας, με μια πρώτη εκτίμηση περί τα 1.000 στρέμματα. Οι ισχυροί άνεμοι που φυσούσαν στην περιοχή ήταν η αιτία της γρήγορης εξάπλωσης της πυρκαγιάς και όταν μέσα στη νύχτα κόπασαν, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρισκόταν εκεί κατάφεραν τελικά την κατάσβεσή της. Ωστόσο, στην περιοχή τόσο του Ευαγγελισμού, όσο και στις παρυφές της ιστορικής κοινότητας των Αμπελακίων όπου είχε εκδηλωθεί ένα δεύτερο μέτωπο, εξακολουθούν να παραμένουν πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής καθώς και 25 οχήματα, τα οποία διενεργούν περιμετρικούς ελέγχους στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε και αναπτύχθηκε η πυρκαγιά. Στόχος είναι ο εντοπισμός πιθανών μικροεστιών και η κατάσβεσή τους προκειμένου να μην υπάρξει πιθανότητα αναζωπύρωσης. Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα και οι πυρκαγιές στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, στην Άνδρο, στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά ενώ υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στα Ακούμια, του δήμου Λάμπης Ρεθύμνου. Για την πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο, από την οποία κινδύνεψαν άμεσα κατοικίες του οικισμού καταζητούνται δύο άτομα, που επέβαιναν σε δίκυκλο, ως ύποπτα για εμπρησμό καθώς βρέθηκε στην περιοχή εμπρηστικός μηχανισμός που θα ερευνηθεί σήμερα στα εργαστήρια. Στο μεταξύ πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησαν οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών. Για εγκατάλειψη των δασών κατηγόρησε την Κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι οι περσινές πυρκαγιές δεν οφείλονταν σε ασύμμετρη απειλή, αλλά σε εμπρησμούς από επίδοξους καταπατητές. Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως έναν χρόνο μετά την πυρκαγιά στην Ολυμπία, δεν έχει γίνει τίποτα στην περιοχή. "Υλοποιούμε με πρωτόγνωρους ρυθμούς ένα πρόγραμμα αρωγής των πυροπλήκτων και αναγέννησης των πληγεισών περιοχών", απάντησε από τη μεριά της η Κυβέρνηση.

    Αυτή την ώρα τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παραμένουν στην περιοχή της Αρέθουσας Θεσσαλονίκης, επιτηρώντας την περιοχή της χθεσινής φωτιάς, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη αναζωπύρωση. Δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιτηρεί και την περιοχή στα Πορόγια του νομού Σερρών, όπου εκδηλώθηκε φωτιά, προκειμένου να προλάβει ενδεχόμενη αναζωπύρωση.

    Παράλληλα, τρεις πυροσβέστες και ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, παραμένουν στην ορεινή περιοχή Σόκολο Αριδαίας, στην Πέλλα, προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη επέκταση της έρπουσας φωτιάς, που έχει εκδηλωθεί στην ΠΓΔΜ.

    Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατη ημιορεινή περιοχή στο δημοτικό διαμέρισμα Θεοδωρακείου στο δήμο Εξαπλατάνου της Πέλλας. Στην περιοχή αυτή, επιχειρούν επτά πυροσβέστες με δύο οχήματα.

    [02] Κοινωνία

    Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Περάματος

    17/7/2008 9:50:00

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Επίθεση με μολότοφ και γκαζάκια πραγματοποίησε 10μελής ομάδα κουκουλοφόρων στις 5:30 τα ξημερώματα εναντίον του αστυνομικού τμήματος Περάματος. Οι δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτες. Από την επίθεση καταστράφηκαν πέντε υπηρεσιακά αυτοκίνητα και έξι μοτοσικλέτες. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους.

    [03] Μπάσκετ

    Χόρεψε την Βραζιλία ...συρτάκι

    17/7/2008 0:20:00

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αποστολή εξετελέσθη... Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών επικράτησε 89-69 της Βραζιλίας, σε αγώνα για την 3η ημέρα του Προολυμπιακού Τουρνουά, και με τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο τους φιλάθλους που κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης 2005 εστιάζει πλέον στον προημιτελικό της Παρασκευής με τη Νέα Ζηλανδία, όπου θέλει να κερδίσει πανηγυρικά την πρόκριση της στα ημιτελικά.

    Τα δεκάλεπτα: 17-18, 30-40, 50-66, 69-89.

    Το νωθρό ξεκίνημα της Εθνικής, που στο πρώτο δεκάλεπτο δεν βρέθηκε ούτε μια φορά στη γραμμή των ελευθέρων βολών, σε συνδυασμό με την κυριαρχία του Τιάγκο Σπλίτερ, ο οποίος κέρδισε κατά κράτος τις μονομαχίες με τον Κώστα Τσαρτσαρή κάτω από τα καλάθια, συνέβαλαν ώστε η Βραζιλία να επιβάλει το ρυθμό της στον αγωνιστικό χώρο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βασιζόταν κυρίως στις εμπνεύσεις του Βασίλη Σπανούλη στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Ελληνα διεθνή γκαρντ να σημειώνει τους 8 από τους 18 συνολικά πόντους της Εθνικής στο πρώτο δεκάλεπτο και να κρατάει την πρωταθλήτρια Ευρώπης 2005 στο παιχνίδι. Μάλιστα, αυτός ήταν που ισοφάρισε σε 10-10 στο 6΄. Ο Φώτσης πήρε τη σκυτάλη στην επίθεση από τον Σπανούλη και περίπου 2 λεπτά πριν από τη λήξη της περιόδου ο Γιαννάκης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μπουρούση στη θέση του Τσαρτσαρή. Σε αυτό το διάστημα η Εθνική βρήκε τις λύσεις κάτω από το αντίπαλο καλάθι και κατάφερε να μπει στο δεύτερο δεκάλεπτο στο +1 (18-17).

    Στη δεύτερη περίοδο ήταν η σειρά του Σχορτσιανίτη να στελεχώσει την ελληνική φροντ λάιν και ο θηριώδης σέντερ ανταποκριθηκε στις απαιτήσεις, ενώ, με τις βοήθειες του Πελεκάνου σε ριμπάουντ και επίθεση, η Εθνική κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα. Τρία λεπτά από πριν τη λήξη του ημιχρόνου, πάντως, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα λειτούργησε όπως μόνο αυτό ξέρει... Πίεση σε όλο το γήπεδο, παγίδες, σωστά πικ εν ρολ και η μηχανή πήρε μπροστά. Μάλιστα, στο 18΄ η Εθνική προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήριο αριθμό (+11, 36-25), για να πάρει το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +10 (40-30), εχοντας υποχρεώσει τη Βραζιλία στο πρώτο σημαντικό πρόβλημά της, καθώς ο Ουέρτας έκατσε στον πάγκο με 4 φάουλ.

    Στο τρίτο δεκάλεπτο τα... παραμύθια τελείωσαν και η Βραζιλία «υποκλίθηκε». Το βασικό όπλο της «σελεσάο», ο Τιάγκο Σπλίτερ, εξουδετερώθηκε και η Βραζιλία κατέρρευσε... Ο σέντερ της Ταού έμεινε στους 5 πόντους και η διαφορά που είχε εξασφαλίσει η Εθνική δεν έπεσε ποτέ σε μονοψήφιο αριθμό. Προσφέροντας θέαμα, ελέγχοντας τα επιθετικά ριμπάουντ και βασιζόμενη επιθετικά στον Φώτση, με τον τέως άσο της Ντιναμό Μόσχας να πετυχαίνει 11 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, και τον Μπουρούση, ο οποίος έπαιζε χωρίς αντίπαλο κάτω από τα καλάθια (10π.), η Εθνική μπήκε στην τελευταία περίοδο με τη διαφορά να έχει πάρει τη μέγιστη τιμή της (+16π., 66-50).

    Με την εθνική να μη χαλαρώνει ούτε δευτερόλεπτο, το τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία. Θέαμα, αποφασιστηκότητα και επιθετικός πλουραλισμός συνέθεσαν τον καλύτερο επίλογο... Το τελικό 89-69, το οποίο διαμορφώθηκε με κάρφωμα του Πρίντεζη στην εκπνοή, συνοδεύτηκε με την Εθνική να καταχειροκροτειται απ΄ όσους έσπευσαν να την ενισχύσουν.

    Διαιτητές: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Κένεντι (ΗΠΑ), Γκιρς (Αυστραλία)

    Οι συνθέσεις:

    ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Μονσάλβε Μόντσο): Μαρσελίνιο 14 (3), Μουρίλο 2, Ρικάρντο, Φούλφιο, Ουέρτας 14 (1), Γκαρσία 15 (1), Μπέιμπι, Πάουλο 4, Τζόναθαν, Σπλίτερ 20.

    ΕΛΛΑΔΑ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 2, Μπουρούσης 10, Ζήσης 10 (1), Σπανούλης 14 (2), Βασιλόπουλος 7 (1), Φώτσης 18 (2), Πρίντεζης 6, Γλυνιαδάκης, Τσαρτσαρής 9 (1), Διαμαντίδης 6 (2), Σχορτσιανίτης 3, Πελεκάνος 4.

    [04] Κοινωνία

    Που προσθέτει παράνομα βαγόνια

    Έρευνες για κύκλωμα στο ΟΣΕ

    17/7/2008 10:52:00

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Έρευνα για την ύπαρξη κυκλώματος στον ΟΣΕ που έναντι αμοιβής προσθέτει παράνομα βαγόνια στους εμπορικούς συρμούς και λαθραία μεταφέρει εμπορεύματα, διενεργεί η διοίκηση του Οργανισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες η ύπαρξη του κυκλώματος αποκαλύφθηκε από το πρόσφατο ατύχημα στον Μπράλο, καθώς τα 14 από τα 27 βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας ήταν αδήλωτα. Ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε χθες πως πέραν των ενδείξεων για συρροή ανθρώπινων λαθών που οδήγησαν στο ατύχημα, υπάρχουν και θέματα που σχετίζονται με τη διαφάνεια και τα οικονομικά του ΟΣΕ.

    [05] Κοινωνία

    Σύσκεψη για τα βαρέα και ανθυγιεινά

    17/7/2008 10:32:00

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σε σύσκεψη για τον επαναπροσδιορισμό της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών, θα προεδρεύσει το πρωί η υπουργός Απασχόλησης. Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά τόνισε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα είναι έτοιμο το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής. Κάποια -όπως είπε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα θα κοπούν από τη λίστα, κάποια θα προστεθούν. Όσον αφορά στην ενοποίηση των ταμείων σημείωσε ότι προχωρά όπως έχει προγραμματιστεί και θα ολοκληρωθεί την 1η Οκτωβρίου, ενώ διαπίστωσε άρνηση και κωλυσιεργία από κάποια ταμεία όσον αφορά τα αρχεία τους. Η υπουργός χαρακτήρισε επίσης αβάσιμες τις φήμες ότι ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι με τις ενοποιήσεις είναι τελείως αβάσιμες διότι απλά όπως είπε αυτές δεν έχουν προχωρήσει ακόμη και έκανε λόγο για μεγάλη παθογένεια του όλου συστήματος.

    [06] Οικονομία

    Μετά την νέα μεγάλη υποχώρηση που κατέγραψαν χθες

    Ανοδικές οι τιμές του πετρελαίου

    17/7/2008 10:30:00

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ανοδικά κινούνται σήμερα Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία μετά την νέα μεγάλη υποχώρηση που κατέγραψαν χθες στη Νέα Υόρκη. Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου, κατέγραφε άνοδο κατά 25 σεντς στα 134,85 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ ήταν επίσης αυξημένη κατά 73 σεντς στα 136,54 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του μαύρου χρυσού έχει υποχωρήσει πάνω από 10 δολάρια στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, μετά και την αύξηση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων. Χθες, η τιμή του αργού υποχώρησε κατά 4,14 δολάρια στη Νέα Υόρκη για να κλείσει στα 134,60 δολάρια. Τα αποθέματα αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 3 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μείωση κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια.

    [07] Κόσμος

    "Ναι" στις συνομιλίες με τη FARC λέει ο Ορτέγκα

    17/7/2008 10:23:00

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ο πρόεδρος της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγκα δήλωσε σήμερα ότι είναι πρόθυμος να αποδεχτεί αίτημα των ανταρτών της Κολομβίας για συνομιλίες σε μια προσπάθεια τερματισμού του εμφυλίου πολέμου στη χώρα. Ο Ορτέγκα τόνισε πως οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) του ζήτησαν να έχουν συνομιλίες για "τον πόλεμο και την ειρήνη". "Είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε στην ειρηνευτική διαδικασία και λέμε στα αδέλφια μας της FARC ότι θέλουμε να έχουμε συνομιλίες. Επιθυμούμε να αρχίσει ένας διάλογος που θα βοηθήσει στο να επικρατήσει ειρήνη στην Κολομβία", είπε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος της Νικαράγουα επισήμανε πως η κυβέρνηση της Κολομβίας δεν πρέπει να προσπαθήσει να εξολοθρεύσει τους αντάρτες. "Η εξάλειψη της ηγεσίας των FARC δεν θα φέρει ειρήνη στην Κολομβία", κατέληξε.

    [08] Κόσμος

    Αναχαιτίστηκε από το μεξικανικό Πολεμικό Ναυτικό

    Μεξικό: Μικρό υποβρύχιο μετέφερε ναρκωτικά

    17/7/2008 10:16:00

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ένα μικρό υποβρύχιο το οποίο μετέφερε ποσότητα ναρκωτικών στα ύδατα του Ειρηνικού αναχαίτισε χθες Τετάρτη το μεξικανικό Πολεμικό Ναυτικό. Το σκάφος εντόπισε αεροπλάνο του Πολεμικού Ναυτικού περίπου 140 μίλια, ή 225 χιλιόμετρα, νότια του τουριστικού θερέτρου Ουατούλκο, κι ακολούθησε μια τρίωρη καταδίωξη, δήλωσε ο αντιναύαρχος Έκτορ Μουτσάρας. Το υποβρύχιο, πράσινου χρώματος, που μετέφερε φορτίο κοκαΐνης, είχε μήκος 10 μέτρων και πιστεύεται ότι είναι τροποποιημένο ή αυτοσχέδιο σκάφος. "Το υποβρύχιο έπλεε σχεδόν στην επιφάνεια κι όταν αναδύθηκε αποκτήσαμε πλεονέκτημα", δήλωσε ο πλοίαρχος Μπένχαμιν Μαρ, εκπρόσωπος του ΠΝ. Άνδρες των ειδικών δυνάμεων που έπεσαν από ελικόπτερο στο σκάφος εξουδετέρωσαν το τετραμελές πλήρωμά του, πρόσθεσε.

    Η κυβέρνηση του Μεξικού υπό τον συντηρητικό Πρόεδρο Καλδερόν χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τις ένοπλες δυνάμεις για να αντιμετωπίσει τους λαθρέμπορους ναρκωτικών που διακινούν κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική διαμέσου της χώρας με προορισμό την αγορά των ΗΠΑ.

    Ως σήμερα οι λαθρέμποροι στη χώρα είχαν κατεργασθεί διάφορες μεθόδους για την παραπλάνηση των αρχών -την δημιουργία τούνελ που διαπερνούσαν τα σύνορα Μεξικού-Ηνωμένων Πολιτειών, την συσκευασία κοκαΐνης μέσα σε κονσέρβες τροφίμων, ή παιδικά παιγνίδια- όμως είναι η πρώτη φορά που το Μεξικανικό ναυτικό αναχαίτισε υποβρύχιο. Παρόμοια σκάφη έχουν κατασχεθεί στην Κολομβία.

    [09] Μ. Ανατολή

    Μετά από συναυλία

    Ιορδανία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε ρωμαϊκό θέατρο

    17/7/2008 10:05:00

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Άγνωστος ένοπλος πυροβόλησε και τραυμάτισε τουλάχιστον έξι μουσικούς μετά από συναυλία στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, όπως έγινε γνωστό από πηγές των δυνάμεων ασφαλείας. Οι πηγές αναφέρουν ότι το επεισόδιο έγινε μετά τη συναυλία της συμφωνικής ορχήστρας του Αμάν, με λιβανέζικη χορωδία, που έγινε σε ρωμαϊκό θέατρο στο κέντρο του Αμάν. Ο δράστης της επίθεσης αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι όταν τον καταδίωξαν για να τον συλλάβουν, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα. Ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά οι υπόλοιποι δεν φέρουν σοβαρά τραύματα, σύμφωνα με αξιωματούχο των δυνάμεων ασφαλείας.

    [10] Κόσμος

    Κατέβαλε χρηματική εγγύηση

    Μαλαισία: Ελεύθερος αφέθηκε ο αρχηγός αντιπολίτευσης

    17/7/2008 10:00:00

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ελεύθερος αφέθηκε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ανουάρ Ιμπραχίμ, ο οποίος είχε προφυλακιστεί μετά από καταγγελία συνεργάτη του για σοδομισμό. Οι δικηγόροι του ανέφεραν ότι απελευθερώθηκε μετά την καταβολή εγγύησης, ωστόσο -όπως είπαν- ενδέχεται να του ασκηθεί δίωξη για σοδομισμό. Ανώτατος αξιωματούχος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι ο Ανουάρ αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης. Ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός συνελήφθη την Τετάρτη μετά από καταγγελία περί σοδομισμού από πρώην βοηθό του και πέρασε τη νύχτα σε αστυνομικό τμήμα μετά την απόφαση των αρχών να τον προφυλακίσουν στο πλαίσιο της προανάκρισης.

    Ο σοδομισμός, ακόμη και μεταξύ συναινούντων ενηλίκων, αποτελεί κακούργημα κολάσιμο με ποινή κάθειρξης 20 ετών στην μουσουλμανική Μαλαισία.

    Μικρός αριθμός υποστηρικτών του Ανουάρ συγκεντρώθηκαν έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας παρά την έκκληση του κόμματος να υπάρξει σθεναρή υποστήριξη στο πρόσωπό του.

    Η υπόθεση Ανουάρ προκάλεσε φόβους σε κύκλους ξένων επενδυτών που ανησυχούν ότι θα προκαλέσει μια ξαφνική αλλαγή πολιτικής ή ακόμη και ανατροπές.

    [11] Κόσμος

    Ρωσίας: Λείπουν 50.000 αντικείμενα από τα μουσεία

    17/7/2008 9:58:00

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Περίπου 50.000 αντικείμενα λείπουν από τα μουσεία της Ρωσίας, ανακοίνωσε η Αστυνομία με βάση απογραφή που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια στο 80% των 2.000 μουσείων της χώρας, όπως μετέδωσε το Ιντερφάξ. "Με την απογραφή που κάναμε μέχρι σήμερα λείπουν περίπου 50.000 αντικείμενα από τα μουσεία", δήλωσε ο Ιλία Ριασνόι εκπρόσωπος της Τμήματος Ποινικών Ερευνών του υπουργείου Εσωτερικών. Ορισμένα από τα κομμάτια που λείπουν μπορεί να έχουν κλαπεί, αλλά τα περισσότερα έχουν χαθεί ή έχουν σταλεί σε άλλα μουσεία χωρίς να έχει καταγραφεί η μεταφορά τους, διευκρίνισε ο ίδιος. Η απογραφή συνεχίζεται στα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας, όπως το Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη και το Κρατικό Μουσείο της Μόσχας, στα οποία εκτίθενται περίπου επτά εκατομμύρια αντικείμενα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 17 July 2008 - 8:50:24 UTC