Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-08-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώτα μετάλλια
  • [02] Θρίλερ με την αποχώρηση των στρατευμάτων
  • [03] Έγραψε ιστορία ο Φελπς
  • [04] First Medals
  • [05] "Στόχος η αυτοδυναμία"
  • [06] Υπολογισμός του ενιαίου τέλους ακινήτων

    [01] Αθλητισμός

    Αργυρό και Χάλκινο

    Πρώτα μετάλλια

    17/8/2008 8:31:00 (Τελευταία ενημέρωση: 17/8/2008 11:32:17)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν σήμερα τέσσερις Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, χαρίζοντας στη χώρα μας τα δυο πρώτα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Οι Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας, ενώ το χρυσό μετάλλιο πήρε η Μ.Βρετανία και το χάλκινο η Δανία. Νωρίτερα, οι Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στα σκάφη τύπου "Yngling " στην ιστιοπλοΐα. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Μ.Βρετανία και τη 2η η Ολλανδία. Μεγάλη διάκριση και για τις Χρύσα Μπισκιτζή και Αλεξάνδρα Τσιάβου, οι οποίες αναδείχθηκαν 6ες Ολυμπιονίκες στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας.

    Κουπιά από ασήμι

    Κάνοντας μια καταπληκτική κούρσα και καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια οι Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

    Το ελληνικό πλήρωμα έμεινε πίσω από τους Βρετανούς Ζακ Πέρτσες και Μαρκ Χάντερ, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Δανοί Μαντς Ρέινχολντ Ρασμούσεν και Ράσμους Νικολάι Κουίστ Χάνσεν.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πολύμερος κατέκτησε για δεύτερη φορά μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς προηγήθηκε το χάλκινο στην Αθήνα το 2004.

    Η κατάταξη του τελικού: 1. Πέρτσες/ Χάντερ (Μεγάλη Βρετανία) 6:10.99 2. Πολύμερος/ Μούγιος (ΕΛΛΑΔΑ) 6:11.72 3. Ρασμούσεν/Χάνσεν (Δανία) 6:12.45

    Χάλκινο στην ιστιοπλοΐα

    Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν στην ιστιοπλοΐα και συγκεκριμένα στην κατηγορία Yngling οι Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη, καθώς στην τελευταία και καθοριστική ιστιοδρομία κατέλαβαν μετά από ένα δύσκολο αγώνα τη δεύτερη θέση.

    Το ελληνικό πλήρωμα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του κατακτώντας το πρώτο μετάλλιο για την χώρα μας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο.

    Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες έδειξαν σταθερότητα στην εξέλιξη του αγώνα και παρά το γεγονός ότι δεν ξεκίνησαν καλά, με αντεπίθεση διαρκείας στις τελευταίες ιστιοδρομίες έφτασαν στο βάθρο.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ελληνικό πλήρωμα πήρε την 10η θέση στην πρώτη ιστιοδρομία, την 12η στην δεύτερη, την 9η στην τρίτη, την 3η στην τέταρτη, την 2η στην πέμπτη, «πέταξε» την έκτη, την 3η στην έβδομη, την 3η στην όγδοη και την 3η στην τελευταία, ενώ ματαιώθηκαν η 9η και η 10η.

    Η πρώτη οκτάδα της τελικής κατάταξης έχει ως εξής:

    1. Μ. Βρετανία 24 2. Ολλανδία 33 3. ΕΛΛΑΔΑ 48

    Το μετάλλιο που κατέκτησαν στην κατηγορία Yngling η Σοφία Μπεκατώρου, η Σοφία Παπαδοπούλου και η Βιργινία Κραβαριώτη είναι το 7ο για την Ελλάδα στην ιστιοπλοϊα. Μέχρι τώρα η χώρα μας είχε κατακτήσει σε Ολυμπιακούς Αγώνες 3 χρυσά, 2 αργυρά και 1 χάλκινο. Αναλυτικά:

    ΧΡΥΣΟ 1960 Ντράγκον - Σκάφος "Νηρεύς", (Κωνσταντίνος Γλυξμπουργκ, Οδυσσέας Εσκιτζόγλου, Γιώργος Ζαϊμης) 1996 Μιστράλ - Νίκος Κακλαμανάκης 2004 470 γυναικών - Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά ΑΡΓΥΡΟ 1972 Finn - Ηλίας Χατζηπαυλής 2004 Μιστράλ - Νίκος Κακλαμανάκης ΧΑΛΚΙΝΟ 1980 Σόλινγκ - Τάσος Μπουντούρης (Άρης Ραπανάκης, Τάσος Γαβρίλης) 2008 Yngling - Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη.

    6ες Ολυμπιονίκες οι Μπισκιτζή και Τσιάβου

    Μεγάλη διάκριση και για τις Χρύσα Μπισκιτζή και Αλεξάνδρα Τσιάβου, οι οποίες αναδείχθηκαν 6ες Ολυμπιονίκες στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας.

    Το ελληνικό δίδυμο προσπάθησε να χαρίσει στη χώρα μας ένα μετάλλιο όμως δεν τα κατάφερε καθώς από την αρχή του αγώνα έμεινε αρκετά πίσω και έτσι περιορίστηκε στην έκτη θέση.

    Η συμμετοχή τους και μόνο στον τελικό αποτελεί επιτυχία για τη χώρα μας.

    [02] Κόσμος

    Σε εξέλιξη ο διπλωματικός πόλεμος

    Θρίλερ με την αποχώρηση των στρατευμάτων

    17/8/2008 10:40:00

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ, Reuters, AFP

    Σε εξέλιξη είναι ο διπλωματικός πόλεμος για την εφαρμογή της εύθραυστης εκεχειρίας στον Καύκασο που υπέγραψαν Ρωσία και Γεωργία. Ο Ρώσος διοικητής των επιχειρήσεων γνωστοποίησε νωρίς το πρωί πως οι δυνάμεις της χώρας του άρχισαν να αποχωρούν από τη Γεωργία, τονίζοντας πως μετά από εντολή του προέδρου Μεντβέντεφ οι φάλαγγες κινούνται από την πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας προς τη Ρωσία. Όμως, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε αργότερα ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την αποσχισθείσα περιοχή της Νότιας Οσετίας. "Το θέμα της αποχώρησης τώρα μελετάται και η απόφαση θα ληφθεί μόλις η κατάσταση στην περιοχή σταθεροποιηθεί", δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου. Η Μόσχα πάντως είχε θέσει ως προϋπόθεση την εφαρμογή όλων των μέτρων ασφάλειας, ενώ ζήτησε από τον ΟΑΣΕ να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στην περιοχή των συγκρούσεων. Από την πλευρά του ο επικεφαλής του γεωργιανού συμβουλίου ασφαλείας, Αλεξάντερ Λομάια δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν και σήμερα να ενισχύουν τις θέσεις τους στην περιοχή της Ν. Οσετίας παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Την άμεση απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από το γεωργιανό έδαφος αξίωσαν εκ νέου ΗΠΑ και ΕΕ, με την Ουάσιγκτον να επιμένει ότι δεν τίθεται θέμα επικυριαρχίας για τις διαφιλονικούμενες περιοχές της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας. Εν τω μεταξύ, Αμπχάζιοι αυτονομιστές κατέλαβαν χθες, Σάββατο, 13 χωριά και ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στη Γεωργία, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Την ίδια ώρα, χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και η ΕΕ ανακοίνωσε την αποστολή 4 ειδικών που θα εκτιμήσουν την ανθρωπιστική κατάσταση σε Γεωργία και Νότια Οσετία.

    Η κυβέρνηση της Γεωργίας έκανε σοβαρά σφάλματα στους υπολογισμούς και τους σχεδιασμούς της όσον αφορά την κρίση με τη Ρωσία, όμως η αντίδραση της Μόσχας υπήρξε δυσανάλογη, εκτιμά ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ στη συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Journal du Dimanche. Ο Γάλλος ΥΠΕΞ αποφεύγει πάντως να επιρρίψει την ευθύνη για το ξέσπασμα των εχθροπραξιών στις δυνάμεις της Γεωργίας που εστάλησαν στην αποσχισθείσα Νότια Οσετία πριν αποκρουστούν από Ρωσικά άρματα μάχης που διείσδυσαν βαθιά στο γεωργιανό έδαφος.

    Η κυβέρνηση της Γαλλίας, η οποία διαμεσολάβησε για την υπογραφή μιας ειρηνευτικής συμφωνίας ανάμεσα στη Γεωργία και τη Ρωσία, έχει υιοθετήσει μια πιο προσεκτική ρητορική από ό,τι οι ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ, όπως η Βρετανία και η Πολωνία. Η Γαλλική θέση εμφανίζεται κοντινή με αυτήν της Γερμανίας, η Καγκελάριος της οποίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ενέργειες της Ρωσίας ήταν "δυσανάλογες" αλλά "πιθανότατα και οι δύο πλευρές φταίνε" για τη σύγκρουση.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα εξετάσουν την Τρίτη τις "συνέπειες" και την "επιθετικότητα" της Ρωσίας προς τη Γεωργία στη διάρκεια έκτακτης συνόδου που θα γίνει στις Βρυξέλλες μετά αίτημα των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Τον επόμενο μήνα θα αρχίσουν οι ακροάσεις στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την προσφυγή της Γεωργίας κατά της Ρωσίας για εθνοκάθαρση.

    [03] Αθλητισμός

    Έγραψε ιστορία ο Φελπς

    17/8/2008 8:53:00 (Τελευταία ενημέρωση: 17/8/2008 9:34:20)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το όγδοο χρυσό του μετάλλιο στο Πεκίνο, και το δωδέκατο συνολικά στις τρεις παρουσίεςτου σε Ολυμπιακούς αγώνες κατέκτησε ο αθλητής φαινόμενο της κολύμβησης Μαικλ Φελπς. Η "τορπίλη της Βαλτιμόρης", με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στην σκυταλοδρομία 4χ100μ μικτή ομαδική ανδρών με την ομάδα των ΗΠΑ (με νέο παγκόσμιο ρεκόρ 3.29.34), έγινε ο μοναδικός αθλητής που κατακτά 8 χρυσά μετάλλια σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ με 7 χρυσά που κατείχε ο συμπατριώτης του Μαρκ Σπιτς.

    Έσπασαν τα χρονόμετρα πάλι

    4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών

    Το χρυσό μετάλλιο στην σκυταλοδρομία 4χ100μ μικτή ομαδική ανδρών κατέκτησε η ομάδα των ΗΠΑ με νέο παγκόσμιο ρεκόρ 3.29.34, που χάρισε παράλληλα στον Μάικλ Φελπς το 8ο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Ο Αμερικανός κολυμβητής έγινε ο μοναδικός που κατακτά 8 χρυσά μετάλλια σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ με 7 χρυσά που κατείχε ο συμπατριώτης του Μαρκ Σπιτς.

    Εκτός του Φελπς με την αμερικανική ομάδα μετείχαν ακόμη οι Ααρον Πέιρσολ, Μπρένταν Χάνσεν, Τζέισον Λέζακ. Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ κατείχε επίσης η ομάδα των ΗΠΑ με 3.30.68 από τις 21 Αυγούστου 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Αυστραλία με νέο ρεκόρ Ωκεανίας το χάλκινο η Ιαπωνία με ρεκόρ Ασίας, ενώ 4η ήταν η Ρωσία με 3.31.92 με νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ. Η έβδομη ομάδα της Νότιας Αφρικής σημείωσε επίσης ρεκόρ Αφρικής.

    Τα αποτελέσματα

    1. ΗΠΑ 3.29.34 (Παγκόσμιο ρεκόρ) 2. Αυστραλία 3.30.04 (Ρεκόρ Ωκεανίας) 3. Ιαπωνία 3.31.18 (Ρεκόρ Ασίας) 4. Ρωσία 3.31.92 (Ευρωπαϊκό ρεκόρ) 5. Νέα Ζηλανδία 3.33.39 6. Βρετανία 3.33.69 7. Νότια Αφρική 3.33.70 (Ρεκόρ Αφρικής) 8. Ιταλία Αποκλείστηκε

    4Χ100μ. μικτή ομαδική γυναικών

    Η ομάδα γυναικών της Αυστραλίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4χ100μ μικτή ομαδική στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου με νέο μάλιστα παγκόσμιο ρεκόρ, αφού τερμάτισε σε 3.52.69. Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση 3.55.74 ήταν επίσης της Αυστραλίας την οποία είχε σημειώσει 31 Μαρτίου 2007 στη Μελβούρνη. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η ομάδα των ΗΠΑ με ρεκόρ Αμερικής το χάλκινο η Κίνα με ρεκόρ Ασίας, ενώ η τέταρτη ομάδα της Μ. Βρετανίας με ρεκόρ Ευρώπης.

    Τα αποτελέσματα

    1. Αυστραλία 3:52.69 (Παγκόσμιο ρεκόρ) 2. ΗΠΑ 3:53.30 (Ρεκόρ Αμερικής) 3. Κίνα 3:56.11 (Ρεκόρ Ασίας) 4. Μ. Βρετανία 3:57.50 (Ρεκόρ Ευρώπης) 5. Ρωσία 3:57.84 6. Ιαπωνία 3:59.54 7. Καναδάς 4:01.35 . Σουηδία Αποκλείστηκε

    1.500μ. ελεύθερο ανδρών

    Ο Τυνήσιος Ουσάμα Μελούλι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 1.500μ ελεύθερο ανδρών, αφού τερμάτισε στον τελικό του αγωνίσματος σε 14:40.84. Δεύτερος ήταν ο Αυστραλός παγκόσμιος ρέκορντμαν του αγωνίσματος Γκραντ Χάκετ και τρίτος ο Καναδός Ράιαν Κοχρέιν.

    Τα αποτελέσματα

    1. Ουσάμα Μελούλι (Τυνησία) 14:40.84 2. Γκραντ Χάκετ (Αυστραλία) 14:41.53 2. Ράιαν Κοχρέιν (Καναδάς) 14:42.69 4. Γιούρι Πριλούκοφ (Ρωσία) 14:43.21 5. Λάρσεν Γένσεν (ΗΠΑ) 14:48.16 6. Ντέιβιντ Ντέιβις (Μ. Βρετανία) 14:52.11 7. Λιν Ζανγκ (Κίνα) 14:55.20 8. Γιουνγκ Σουν (Κίνα) 15:05.12

    Τελικός 50μ ελεύθερο γυναικών

    Η Γερμανίδα Μπρίτα Στέφεν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου με 24.06, επίδοση που αποτελεί νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Το ασημένιο πήρε η Αμερικανίδα Ντάρα Τόρες με 24.07 και το χάλκινο η Αυστραλή Κέιτ Κάμπελ με 24.17.

    Τα αποτελέσματα

    1. Μπρίτα Στέφεν (Γερμανία) 24.06 Ο.Ρ. 2. Ντάρα Τόρες (ΗΠΑ) 24.07 3. Κέιτ Κάμπελ (Αυστραλία) 24.17 4. Λίζμπεθ Τρίκετ (Αυστραλία) 24.25 5. Μαρλέν Φέλντχουις (Ολλανδία) 24.26 6. Κάρα Λιν Τζόις (ΗΠΑ) 24.63 7. Χινκέλιεν Σρόιντερ (Ολλανδία) 24.65 8. Αλεξάνδρα Χερασιμένια (Λευκορωσία) 24.77

    [04] Silver & Bronze Medals

    First Medals

    17 Αυγ 2008 08:31:00 (Last updated: 17 Αυγ 2008 11:36:29)

    By Dimitris Alexopoulos

    Four Greek athletes have won the first two medals for Greece in the 2008 Beijing Olympic Games today. Vasilis Polymeros and Dimitris Mougios won the Men's Lightweight Double Sculls Rowing silver medal at the Beijing 2008 Olympics on August 17. Earlier, Sofia Bekatorou, Sofia Papadopoulou and Virginia Kravarioti had won the bronze medal in Sailing Yngling. Chrysi Biskitzi and Alexandra Tsiavou came sixth in the Lightweight Women's Double Sculls, 7:04.61

    Translated by John Crystallidis

    [05] Πολιτική

    Συνεχίζεται η εκλογολογία

    "Στόχος η αυτοδυναμία"

    17/8/2008 11:09:00 (Τελευταία ενημέρωση: 17/8/2008 11:18:09)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Την αυτοδυναμία της ΝΔ στις επόμενες εκλογές προτάσσουν ως στόχο κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, απορρίπτοντας τα σενάρια πρόωρων εκλογών. Σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο, ο υπουργός Μεταφορών τονίζει ότι το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης έχει κλείσει και υπογραμμίζει ότι σ΄ αυτήν τη φάση η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να προκαλέσει νωρίτερα εκλογές. Παράλληλα, εκτιμά πως δεν υπάρχει κανένας βουλευτής της ΝΔ που επιθυμεί να πάει τον τόπο σε πρόωρες εκλογές καταψηφίζοντας ένα νομοσχέδιο, σημειώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα συνοχής από τις όποιες φωνές διαφοροποίησης. Αναφερόμενος στις υποθέσεις διαφθοράς, ο κ. Χατζηδάκης καλεί όσους έχουν στοιχεία για στελέχη του κόμματος να τους κατονομάσουν, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι και η ΝΔ δεν είναι κόμμα αγγέλων.

    Σε δηλώσεις του το Σάββατο, ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος, Λευτέρης Ζαγορίτης τόνισε πως στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία και στις επόμενες εκλογές, ενώ αναφερόμενος στις καταγγελίες σε βάρος του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη, επισήμανε πως ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες της δικαιοσύνης.

    Δεν πρέπει να μπούμε σε ένα παιχνίδι παρατεταμένης εκλογολογίας που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες του κ. Καραμανλή, τονίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο, προσθέτοντας ότι "στις ευρωεκλογές πάμε για να κερδίσουμε". Ακόμα, ο κ. Μπεγλίτης επισημαίνει την ανάγκη αποφυγής των συμπτωμάτων εσωστρέφειας στο κόμμα του και ζητά να σταματήσουν οι συνεχείς εκκλήσεις περί συνεργασίας και οι "ασκήσεις επί χάρτου".

    Ο μεγάλος ασθενής της πολιτικής παραμένει το ΠΑΣΟΚ, τονίζει το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος Νίκος Μπίστης στην Ελευθεροτυπία, επισημαίνει ότι η ηττοπάθεια ανακυκλώνει την εσωστρέφεια και αναφέρει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου απομακρύνθηκε από τις απόψεις του.

    Κριτική Παπανδρέου

    "Η χώρα έχει πάρει τον κατήφορο με την Κυβέρνηση, υπάρχει γενική απαξίωση σε μεγάλους τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία, η Ακτοπλοΐα ενώ η κυβέρνηση εν έτει 2008 λειτουργεί με τη λογική ότι επειδή έχουμε το κράτος δίνουμε δουλειές όπου θέλουμε", είπε -μεταξύ άλλων- ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε σύσκεψη στελεχών των Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

    Επικρίνοντας επιπρόσθετα την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να επιβάλλει ένα κλίμα "γενικής απάθειας και ωχαδερφισμού", ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που μπορεί να ξαναδώσει το όραμα και την ελπίδα στην Ελλάδα και τους Έλληνες, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να ξεδιπλώσει τις προτάσεις που έχει για όλα τα θέματα και με βάσει αυτές τις προτάσεις να προσπαθήσει να πείσει τους πολίτες και να δίνει καθημερινά το παρόν άσχετα από το πότε θα γίνουν οι εκλογές καθώς ο στόχος του κινήματος είναι να είναι έτοιμο για να αναλάβει τις ευθύνες για την διακυβέρνηση της χώρας.

    [06] Οικονομία

    Βάσει αντικειμενικής αξίας

    Υπολογισμός του ενιαίου τέλους ακινήτων

    17/8/2008 11:03:00

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τις αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο υπολογισμός της αντικειμενικής τιμής των ακινήτων -βάσει της οποίας θα ο υπολογιστεί το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων- έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

    Ειδικότερα, καθορίζονται "αντικειμενικές" τιμές σε 876 δήμους και κοινότητες εκτός συστήματος, ενώ το υπουργείο δίνει ακόμη οδηγίες στις εφορίες να επικοινωνήσουν με τους φορολογούμενους, εάν διαπιστωθούν λάθη στην υποβολή της δήλωσης.

    Συγκεκριμένα, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Α. Μπέζα, καθορίζονται για το 2008 οι τιμές οικοπέδου ανά τετραγωνικό μέτρο δήμου ή κοινότητας στις περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες επιβολής του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων στα φυσικά πρόσωπα.

    Για παράδειγμα, οι τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο (αφορούν οικόπεδα περιοχών εκτός αντικειμενικού συστήματος) διαμορφώνονται σε 1.000 ευρώ στον Υμηττό, σε 3.000 ευρώ στο Π. Φάληρο, 900 ευρώ στην Κηφισιά, 730 ευρώ στο Ν. Ηρακλείου και 540 ευρώ στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

    Επίσης με ξεχωριστές αποφάσεις ο υφυπουργός Οικονομικών δίνει οδηγίες για τη μηχανογραφική διαχείριση των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων για τον υπολογισμό του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων και καθορίζει τους συντελεστές προσδιορισμού της αξίας ανά είδος ακινήτου ή κτιρίου για τον υπολογισμό του ΕΤΑΚ φυσικών προσώπων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 17 August 2008 - 8:49:51 UTC