Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-08-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διπλωματικός πόλεμος στον Καύκασο
  • [02] Υπό το βλέμμα του θεού κι ανθρώπων…
  • [03] Φυσικές καταστροφές
  • [04] Χαμηλότερες οι αμοιβές για τους μετανάστες
  • [05] Χορήγηση πολιτικού ασύλου στον Μουσάραφ
  • [06] Έκρηξη βόμβας στο Αφγανιστάν
  • [07] Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση Παυλίδη

    [01] Κόσμος

    Περισσότεροι από 158.000 οι πρόσφυγες

    Διπλωματικός πόλεμος στον Καύκασο

    17/8/2008 20:35:00 (Τελευταία ενημέρωση: 17/8/2008 21:46:16)

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ-105,8 ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Συνομιλίες με τον πρόεδρο της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, είχε στη Γεωργία, η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία εκτίμησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν αποχωρούν από τη Γεωργία τόσο γρήγορα, όσο θα έπρεπε και χαρακτήρισε την αποχώρηση ως ζήτημα «αξιοπιστίας».

    Διαβεβαιώσεις ότι η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων θα αρχίσει αύριο, παρείχε ο Ρώσος Πρόεδρος στο Γάλλο ομόλογό του, σε τηλεφωνική επικοινωνία.

    Ο Νικολά Σαρκοζί προειδοποίησε τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα είχε στις σχέσεις Ε.Ε.-Ρωσίας, το ενδεχόμενο να μην εκτελεστεί πλήρως και άμεσα η ειρηνευτική συμφωνία.

    Την ίδια ώρα, κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ρωσίας. Η φήμη της Ρωσίας «κουρελιάσθηκε» μετά την αποστολή δυνάμεών της στη Γεωργία και θα πρέπει να πληρώσει τις επιπτώσεις από τις πράξεις της, τόνισε η αμερικανίδα ΥΠ.ΕΞ. Κοντολίζα Ράις, καλώντας ταυτόχρονα τη Μόσχα να τηρήσει τις υποσχέσεις της για απομάκρυνση των δυνάμεών της.

    Μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας υπήρξαν σειρά από αλληλοκατηγορίες και αλληλοδιαψεύσεις. Η Γεωργία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι σκόπιμα πυροδότησε μία πυρκαγιά, η οποία απειλεί να καταστρέψει ένα δάσος που θεωρείται εθνικός θησαυρός στη Γεωργία, ενώ το ρωσικό υπουργείο Αμύνης διέψευσε για την όποια εμπλοκή του σε αυτήν την εξέλιξη. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η Γεωργία σχεδιάζει μια "μεγάλη προκλητική ενέργεια" στην πόλη του Γκόρι, κατηγορία την οποία απέρριψε με τη σειρά της η Γεωργία.

    Η κατάσταση στον Καύκασο είναι δύσκολη και εξαιρετικά σύνθετη. "Η Ελλάδα παρακολουθεί τα τεκταινόμενα με ανησυχία", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, εκτιμώντας πως "η κρίση δεν θα επηρεάσει τις ελληνορωσικές σχέσεις. Η Ελλάδα θεωρεί τη Ρωσία σημαντικό παίκτη και εταίρο και ως προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ το 2009 θα κινηθεί στην εξεύρεση μίας ισορροπημένης λύσης", πρόσθεσε η υπουργός Εξωτερικών.

    Σύγκληση ΟΑΣΕ & ΝΑΤΟ

    Την Δευτέρα θα συνεδριάσει στη Βιέννη το μόνιμο συμβούλιο του ΟΑΣΕ για να αποφασίσει την αποστολή εκατό επιπλέον παρατηρητών στην Γεωργία, ανακοίνωσε ο Αλεξάντερ Στουμπ, υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, η οποία ασκεί την προεδρία του οργανισμού.

    "Κάλεσα, ως πρόεδρος του ΟΑΣΕ, τα μέλη του μόνιμου συμβουλίου για να αποφασίσουμε την αποστολή άλλων 100 παρατηρητών στην εμπόλεμη ζώνη", τόνισε ο ίδιος.

    Ο ρόλος των στρατιωτικών παρατηρητών θα είναι "να ελέγχουν ότι η εκεχειρία θα εφαρμοστεί όπως έχει συμφωνηθεί", επισήμανε και πρόσθεσε πως οι παρατηρητές θα φτάσουν στην περιοχή στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

    Την Τρίτη συνέρχεται στις Βρυξέλλες, έκτακτη Σύνοδος των υπουργών εξωτερικών του ΝΑΤΟ, την σύγκλιση της οποίας ζήτησαν οι ΗΠΑ, προκειμένου να συζητηθεί η κρίση που έχει ξεσπάσει στον Καύκασο.

    Ανθρωπιστική βοήθεια

    Εν τω μεταξύ, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 158.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξ αιτίας των συγκρούσεων αυτών.

    Ανθρωπιστική βοήθεια με φάρμακα και ιατρικά αναλώσιμα στις εμπόλεμες περιοχές της Νότιας Οσετίας στέλνει το Hellenicare, μέσω του Ιατρικού του Κέντρου στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

    «Ελπίζουμε και οι δύο πλευρές να σταματήσουν τη χρήση πολεμικής βίας και να αφήσουν τη διπλωματία να τους οδηγήσει σε μια ειρηνική και δίκαια λύση. Οι προσευχές μας είναι με τους αθώους ανθρώπους», επισημαίνει ο Πρόεδρος του Hellenicare Ανδρέας Άθενς και καλεί τους Έλληνες τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, να προσφέρουν τη βοήθειά τους μέσω του ταμείου εκτάκτων αναγκών του Hellenicare.

    Το Ιατρικό Κέντρο του Hellenicare στην Τιφλίδα έχει ήδη αποσπάσει μια ιατρική ομάδα για να βοηθήσουν τους γιατρούς στο Γκόρι, ενώ οι κινητές ιατρικές μονάδες του Hellenicare πρόκειται να κατευθυνθούν προς στην περιοχή.

    «Η ανάγκη για φάρμακα και ιατρικά αναλώσιμα είναι τεράστια για την περίθαλψη των τραυματιών από τις επιθέσεις. Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουμε τους και Έλληνες και μη πολίτες στη Νότια Οσετία, σε αυτή τη σοβαρότατη κρίση», ανέφερε ο Περιφερειακός Ιατρικός Διευθυντής του Hellenicare Δρ. Roland Stamatov.

    Το πρόγραμμα Hellenicare είναι μη κυβερνητικός οργανισμός, με έδρα το Σικάγο, και χρηματοδοτείται μερικώς από το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Ιδρύθηκε το 1997 από τον Ανδρέα Άθενς, πρώτο Πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού [ΣΑΕ]. Το πρόγραμμα δραστηριοποιείται στη Γεωργία, στην Αρμενία, στην Ουκρανία και στην Αλβανία, όπου λειτουργεί έξι Ιατρικά Κέντρα και ειδικεύεται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

    [02] Κόσμος

    Διασταύρωσαν τα ξίφη τους

    Υπό το βλέμμα του θεού κι ανθρώπων

    17/8/2008 22:23:00

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Το πρώτο ανεπίσημο τηλεοπτικό τετ-α-τετ του Μπάρακ Ομπάμα με τον Τζων ΜακΚέην είχε ως αντικείμενο κοινωνικά και ηθικά θέματα, τα οποία εκτιμάται ότι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη χριστιανική ψήφο.

    Μία ευαγγελική εκκλησία ήταν ο τόπος και ένας πάστορας ήταν ο οικοδεσπότης της πρώτης κοινής εμφάνισης των δύο μονομάχων, ακόμη και αν η συνάντησή τους διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά.

    Κι οι δύο κλήθηκαν να απαντήσουν σε κοινωνικά και ηθικά θέματα και από τον Μπάρακ Ομπάμα ζητήθηκε να μιλήσει για το μεγαλύτερο ηθικό του παράπτωμα.

    "Είχα δύσκολη νεανικά χρόνια. Ο πατέρας μου δεν ήταν στο σπίτι, έχω γράψει γι αυτό. Υπήρχαν στιγμές που πειραματίστηκα με τα ναρκωτικά. Έπινα στην εφηβεία μου και αυτό που κατάλαβα είναι ότι ήμουν εγωιστής."

    Κατά τον Τζων ΜακΚέϊν, το ηθικό του μειονέκτημά είναι η αποτυχία του πρώτου του γάμου και συνέχισε μιλώντας για την ύπαρξη του κακού στον κόσμο.

    "Φίλοι μου, αν έπρεπε να τον ακολουθήσω ακόμη και στις πύλες της κολάσεως, θα έπιανα τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και θα τον οδηγούσα στη Δικαιοσύνη. Θα το κάνω και ξέρω πως να το κάνω" είπε.

    Ο Μπάρακ Ομπάμα τάχθηκε υπέρ των αμβλώσεων και των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, αν και σημείωσε ότι ο γάμος πρέπει να αφορά μόνο ετερόφυλα ζευγάρια.

    Την υποστήριξή του στο καθεστώς του γάμου εξέφρασε και ο ΜακΚέϊν, ο οποίος τόνισε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα ξεκινούν με τη σύλληψη του εμβρύου.

    [03] Κόσμος

    Πυρκαγιές και τροπικές καταιγίδες

    Φυσικές καταστροφές

    17/8/2008 22:13:00

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Η πύρινη λαίλαπα καταστρέφει τη νότια Ιταλία.

    Τεράστιες εκτάσεις έχουν παραδοθεί στις φλόγες στην Καλαβρία, στη Σαρδηνία, στη Λιγουρία, στην Απουλία και στη Σικελία.

    Περισσότερες από 126 πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς η ξηρασία και οι δυνατοί άνεμοι ευνοούν την εξάπλωσή τους.

    Τριανταέξι αεροπλάνα και ελικόπτερα παίρνουν μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης, βοηθώντας τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων.

    Στη Σικελία, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από τις αναθυμιάσεις, την ώρα που προσπαθούσε να σώσει το σπίτι του από τις φλόγες.

    Περισσότερους από 2.500 κατοίκους και τουρίστες αναγκάστηκαν οι αρχές να απομακρύνουν από σπίτια και ξενοδοχεία για προληπτικούς λόγους, σε διάφορες περιοχές.

    Στην Καλιφόρνια, μια φωτιά που ξεκίνησε από αγριόχορτα στο χώρο αεροπορικής βάσης, ξέφυγε από τον έλεγχο εξαπλώθηκε ταχύτατα, με αποτέλεσμα να καταστρέψει τουλάχιστον σαράντα εξοχικές κατοικίες.

    Πυκνός καπνός κάλυπτε την περιοχή, την ώρα που οι φλόγες κατάπιναν στέγες σπιτιών.

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Φλώριδα των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς οι αρχές προειδοποιούν ότι η περιοχή θα πληγεί από την τροπική καταιγίδα Φέϊ, η οποία ενδέχεται να αναβαθμιστεί σε κυκλώνα.

    Η καταιγίδα αφού σάρωσε την Αϊτή και την Δομινικανή δημοκρατία, κατευθύνεται στην Κούβα και αναμένεται να πλήξει τις ακτές της Φλώριδας μέχρι αύριο.

    [04] Κοινωνία

    Μελέτη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

    Χαμηλότερες οι αμοιβές για τους μετανάστες

    17/8/2008 20:49:00

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Το μισθολογικό χάσμα που χωρίζει τους Έλληνες από τους αλλοδαπούς εργαζόμενους, σύμφωνα με τη μελέτη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, που δημοσιεύεται στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής", φθάνει έως και 96%, ιδιαίτερα στους μετανάστες μεγάλης ηλικίας.

    "Ίσες ή καλύτερες αμοιβές δίνουν οι εργοδότες μόνο στις περιπτώσεις νέων χειρωνακτών ηλικίας 21 έως 25 ετών, που δουλεύουν σε οικοδομικές εργασίες", ενώ "η πλειονότητα των μεταναστών αμείβεται πάντως με 500 έως 800 ευρώ το μήνα".

    Στις χαμηλές εισοδηματικές κατηγορίες ανήκουν οι γυναίκες οι οποίες εργάζονται κυρίως στην παροχή προσωπικών υπηρεσιών και καθαρισμού χωρίς ασφάλιση. "Ο μισθός σε αυτές τις κατηγορίες κυμαίνεται μεταξύ 400 και 700 ευρώ για ατελείωτες ώρες δουλειάς".

    "Ο χρόνος εργασίας ξεπερνά σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις τις 40 ώρες δουλειάς και φθάνει έως και τις 62".

    "Ευκαμψία" μισθών παρατηρείται και στις ξενοδοχειακές μονάδες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αντικείμενο εκμετάλλευσης γίνονται κυρίως σπουδαστές από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίοι δουλεύουν ανασφάλιστοι 12 έως και 15 ώρες ημερησίως για 300 ευρώ το μήνα, φαγητό και ύπνο, στοιβαγμένοι σε δωμάτια 10 έως 12 ατόμων.

    Φθηνά εργατικά χέρια διακινούν εταιρείες ενοικίασης προσωπικού που διακινούνται νόμιμα ή παράνομα και έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο.

    Σε χειρότερη ακόμα μοίρα βρίσκονται, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, αρκετοί πολιτικοί πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι δουλεύουν για λίγα μόλις ευρώ σε βαριές περιστασιακές δουλειές.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιχειρεί να βάλει φραγμό στην απασχόληση παράνομων αλλοδαπών, με βαριές ποινές στους εργοδότες που τους απασχολούν.

    Οι οικονομικές και ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται σε σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορεί να αποτελέσουν σημαντικό βήμα στη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών. Όμως, δεν είναι σίγουρο αν θα δώσουν λύση στην εκμετάλλευση και τις μισθολογικές ανισότητες των νομίμων μεταναστών.

    [05] Κόσμος

    "Δεν είναι της παρούσης" λέει η Ράις

    Χορήγηση πολιτικού ασύλου στον Μουσάραφ

    17/8/2008 19:43:00

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

    Το θέμα της χορήγησης ή όχι πολιτικού ασύλου από τις ΗΠΑ στον πακιστανό Πρόεδρο Περβέζ Μουσάραφ, αν τελικά αποπεμφθεί, δεν είναι της παρούσης στιγμής, δήλωσε σήμερα η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις.

    "Δεν είναι θέμα της παρούσας στιγμής. Η προσοχή μας πρέπει να είναι στραμμένη στο τι θα κάνουμε με την δημοκρατική κυβέρνηση του Πακιστάν", τόνισε η Ράις απαντώντας σε ερώτηση του αμερικανικού δικτύου Fox News, αν η Ουάσινγκτον θα προτείνει άσυλο στον Μουσάραφ.

    Η πακιστανική κυβέρνηση έχει δώσει διορία μέχρι σήμερα Κυριακή στον Μουσάραφ να παραιτηθεί.

    Σε ερώτηση αν η αποπομπή του Μουσάραφ είναι για το συμφέρον του Πακιστάν, η αμερικανίδα ΥΠΕΞ είπε: "αυτό το θέμα θα το χειριστούν οι Πακιστανοί".

    Η ίδια πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ υποστήριξαν τις δημοκρατικές εκλογές στο Πακιστάν και κατέληξε επισημαίνοντας πως "ο πρόεδρος Μουσάραφ ήταν ένας καλός σύμμαχος των ΗΠΑ".

    [06] Κόσμος

    Δέκα αστυνομικοί νεκροί

    Έκρηξη βόμβας στο Αφγανιστάν

    17/8/2008 19:18:00 (Τελευταία ενημέρωση: 17/8/2008 20:43:17)

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

    Δέκα αστυνομικοί βρήκαν τον θάνατο από την έκρηξη βόμβας στην άκρη ενός δρόμου στο νότιο Αφγανιστάν.

    Την ίδια ώρα, πάνω από 7.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί στην Καμπούλ για να εγγυηθούν την ασφάλεια των εορτασμών για τη 89η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας από τους Βρετανούς, όπως ανακοίνωσαν επίσημες πηγές.

    Ο Ματιουλάχ Χαν επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας Κναταχάρ δήλωσε πως μία ομάδα αστυνομικών επέστρεφαν από έναν αστυνομικό σταθμό στο Σαχ Ουάλι Κοτ στην πρωτεύουσα της επαρχίας, το βράδυ του Σαββάτου, όταν το όχημά τους καταστράφηκε από έναν εκρηκτικό μηχανισμό. «Όλοι οι αστυνομικοί που επέβαιναν στο όχημα βρήκαν τον θάνατο», πρόσθεσε.

    Ο ίδιος απέδωσε την επίθεση στους Ταλιμπάν και στους συνεργάτες τους της Αλ Κάιντα. «Ποιος άλλος θα μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτές τις θρασύδειλες πράξεις παρά οι Ταλιμπάν και τα μέλη της Αλ Κάιντα;», διερωτήθηκε.

    Παράλληλα, εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει πως έχουν αναπτυχθεί πάνω από 7.000 αστυνομικοί γύρω και μέσα στην πόλη της Καμπούλ για να διαφυλάξουν την ασφάλεια των εορτασμών για την 89η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας.

    Στην εγκύκλιο η κινητοποίηση αυτή χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων εντός της Καμπούλ τους τελευταίους μήνες, τονίζοντας πως «στόχος είναι να αποτραπούν τρομοκρατικές επιθέσεις και να εγγυηθούν την ασφάλεια στην πρωτεύουσα».

    [07] Πολιτική

    Αβάσιμες οι καταγγελίες δηλώνει ο κ. Παυλίδης

    Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση Παυλίδη

    17/8/2008 18:51:00 (Τελευταία ενημέρωση: 17/8/2008 19:48:30)

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Η υπόθεση του πρώην υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη που πλέον βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, τις επόμενες μέρες, αναμένεται να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα του "Κυριακάτικου Τύπου", το 2006 είχε φθάσει στη Βουλή φάκελος από την Εισαγγελία Ρόδου, με αίτημα την άρση ασυλίας του κυρίου Παυλίδη, μετά από καταγγελίες για μεροληπτική στάση κατά τον διαγωνισμό για την ανάθεση δρομολογίων στην άγονη γραμμή στα Δωδεκάνησα.

    Όπως αποδεικνύεται σήμερα, η υπόθεση έμεινε τότε στο αρχείο της Βουλής.

    Ο ίδιος ο κ. Παυλίδης δηλώνει ότι οι νέες καταγγελίες είναι αβάσιμες.

    Ενώ η υπόθεση του Αριστοτέλη Παυλίδη βρίσκεται πλέον στα χέρια του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", πρόβλημα φέρεται να υπήρξε και με την άγονη γραμμή στα Δωδεκάνησα.

    Μάλιστα, ο Εισαγγελέας Ρόδου, ενημέρωσε τη Βουλή με το αίτημα να κινηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών, για τον τρόπο που έγινε η ανάθεση σε εταιρία για να εκτελεί τα δρομολόγια στην περιοχή.

    Ο φάκελος έφθασε στα χέρια της τότε προέδρου της Βουλής κας Μπενάκη.

    Το ΠΑΣΟΚ και ο Συνασπισμός υποστηρίζουν πως δεν πληροφορήθηκαν ποτέ αυτήν την ενέργεια του Εισαγγελέα.

    "Δεν θυμάμαι να μας ανακοινώθηκε η ύπαρξη του αιτήματος. Αν ο φάκελος είχε έρθει στη Βουλή και η κυρία Μπενάκη μας είχε ενημερώσει, θα το θυμόμουν", αναφέρει ο Χάρης Καστανίδης στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

    Το ίδιο υποστηρίζει και ο κ. Φώτης Κουβέλης, που όμως συμπληρώνει: "εκτός κι αν η όλη υπόθεση εκτυλίχθηκε αργά το βράδυ ή παραμονές γιορτών μπροστά σε άδεια έδρανα."

    Η Ελευθεροτυπία δημοσιεύει και τις καταγγελίες του δημάρχου Τήλου για τις αναθέσεις στα δρομολόγια της άγονης γραμμής. Ο κ. Τάσος Αλιφέρης, είχε στείλει δύο επιστολές στο Μέγαρο Μαξίμου, στις οποίες καταλόγιζε μεροληπτικότητα στη διαπραγμάτευση για τη γραμμή Τήλου Ρόδου.

    Πάντως, ο Αριστοτέλης Παυλίδης συνεχίζει να τονίζει πως προσέφυγε εγκαίρως στη Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας για εκβιασμό τον κ. Μανούση, ενώ χαρακτηρίζει παντελώς αβάσιμη την καταγγελία του Δημάρχου της Τήλου.

    "Ο κ. Χατζηγάκης εξακολουθεί να προΐσταται και να προστατεύει, μαζί με το γραφείο του πρωθυπουργού, ένα εξωθεσμικό κύκλωμα συγκάλυψης των πολιτικών και ποινικών αθλιοτήτων διαφθοράς, στις οποίες εμπλέκονται ευθέως πρόσωπα που "κοσμούν" το "νεοδημοκρατικό πάνθεον", δηλώνει ο Ντίνος Ρόβλιας του ΠΑΣΟΚ.

    "Η έντονη δυσοσμία που αναδύεται από το χώρο της ελληνικής ναυτιλίας προέρχεται από τα τεράστια κέρδη που αποκομίζει το εφοπλιστικό κεφάλαιο από την εκμετάλλευση των επιβατών και των ναυτεργατών. Η στήριξή τους από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι σκανδαλώδης" αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 17 August 2008 - 20:50:01 UTC