Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-08-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη ο Βασίλης Παλαιοκώστας
  • [02] Ανοίγουν τα πρατήρια στην Κρήτη
  • [03] Aircraft Crashed in Madrid Airport
  • [04] Νέος "μεγάλος αδελφός"
  • [05] "Έχω καθαρή τη συνείδησή μου"

    [01] Κοινωνία

    Κατηγορείται για την απαγωγή Μυλωνά

    Συνελήφθη ο Βασίλης Παλαιοκώστας

    20/8/2008 23:19:00 (Τελευταία ενημέρωση: 20/8/2008 23:35:58)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Ο Βασιλης Παλαιοκώστας συνελήφθη αργά το βράδυ της Τετάρτης, κατηγορούμενος ως εγκέφαλος της απαγωγής του προέδρου του Συλλόγου Βιομηχάνου Βορείου Ελλάδας Γιώργου Μυλωνά. Ο Παλαιοκώστας συνελήφθη σε ένα σπίτι στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης μαζί με έναν ακόμη συνεργό του και οδηγήθηκαν στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης όπου ήδη ήταν κρατούμενος ένας ακόμα από την ομάδα, γνωστός στην αστυνομία για ληστείες τραπεζών. Στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης θα οδηγηθεί και ο τέταρτος της συμμορίας που συνελήφθη στα Χανιά της Κρήτης ενώ ένα ακόμα άτομο που φέρεται ότι εμπλέκεται στην απαγωγή είναι ήδη κρατούμενος των φυλακών για άλλα αδικήματα. Η έρευνα συνεχίζεται από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

    [02] Κοινωνία

    Αναστολή των κινητοποιήσεων

    Ανοίγουν τα πρατήρια στην Κρήτη

    20/8/2008 23:31:00 (Τελευταία ενημέρωση: 20/8/2008 23:44:07)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν να προχωρήσουν αργά το βράδυ της Τετάρτης οι πρατηριούχοι της Κρήτης, μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν από τις εταιρείες πετρελαιοειδών ότι στο εξής, με τις τιμές στις οποίες θα διαθέτουν τα καύσιμα, θα είναι εφικτή η διασφάλιση του νόμιμου κέρδους για τους βενζινοπώλες.

    Προηγήθηκε μαραθώνιος επαφών μεταξύ των συνδέσμων των πρατηριούχων του νησιού με τις εταιρείες αλλά και με το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Σύλλογο ιδιοκτητών γραφείων ενοικιάσεως αυτοκινήτων που επρόκειτο να πληγεί ιδιαίτερα από τις απεργία διαρκείας στα πρατήρια.

    [03] Hazy Information on the Number of Casualties

    Aircraft Crashed in Madrid Airport

    20 Αυγ 2008 16:32:00 (Last updated: 20 Αυγ 2008 21:06:44)

    Sources: ΝΕΤ-ΑNA

    A Spanish aircraft with 172 passengers on board crashed Wednesday noon on takeoff, said the government. Information, however, on the seriousness of the accident and the exact number of victims were hazy. Local media reported skidded off the runway at Barajas Airport Terminal Four. Official information spoke of 146 deaths. Death toll, however, is feared to rise, since the airliner burst into flames shortly after the crash. Europa Press news agency has spoken of 150 deaths, citing "government sources."

    Contradictory Information

    Information on the exact number of casualties is rather hazy.

    Only 25 of the 172 passengers on board the Spanair airliner survived the crash, said rescue crews, while the online edition of El Mundo spoke of 100 dead. CNN, on the other hand, reported that 47 deaths had been confirmed.

    The Spanish government, on the other hand, claimed that 45 passengers have been reported dead and 19 injured.

    [04] Τεχνολογία

    Όλα στον "αέρα" του διαδικτύου

    Νέος "μεγάλος αδελφός"

    20/8/2008 19:01:00

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Το "Street View" είναι ένα σχετικά καινούριο εργαλείο που προσφέρει η μεγάλη μηχανή έρευνας στο Ίντερνετ, η Google. Με αυτό, στην Αυστραλία, ο οποιοσδήποτε χρήστης στο Ίντερνετ δεν βλέπει μόνο τον χάρτη και πάνω σε αυτόν την οδό όπου κατοικεί, αλλά και τη φωτογραφία της οδού, της γειτονιάς του, μέχρι και την εξωτερική όψη του σπιτιού του.

    Αυτοκίνητα εξοπλισμένα με κάμερες κυκλοφορούν στους δρόμους της Μελβούρνης και καταγράφουν την εικόνα των σπιτιών και εν συνεχεία, η Google την βάζει στο "Street View" προς κοινή θέα όλων.

    Η φωτογραφία που βρίσκεται στο Street View μπορεί να έχει τραβηχτεί μία βδομάδα, ένα μήνα ή ένα χρόνο πριν. Μάλιστα, όταν κάποιος επισκεφθεί το Street View στο διαδίκτυο, θα δει ότι μπορεί να "βολτάρει" στην γειτονιά του με μία σειρά τόξων που τον κατευθύνουν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση του δρόμου αποφασίσει να "περπατήσει". Επίσης, θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένο εργαλείο, αφού την εβδομάδα 11-17/8 περισσότεροι άνθρωποι πήγαν να "χαζέψουν" στο "Street View", παρά στην ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, που σημαίνει ότι το εργαλείο αυτό έχει τη γοητεία του.

    Το εργαλείο αυτό, όπως αναφέρει η Google, έχει και πολλές χρηστικές εφαρμογές. Ήδη το χρησιμοποιούν αρκετοί κτηματομεσίτες για να δείξουν στους μελλοντικούς αγοραστές ακινήτων την γειτονιά των προς πώληση κατοικιών, οικοπέδων, καταστημάτων κ.λπ..

    Αντιδράσεις & ευτράπελα

    Όμως, υπάρχουν αντιδράσεις, ενώ προκύπτουν και ευτράπελα από τη νέα αυτή υπηρεσία. Ένας άπιστος σύζυγος πιάστηκε στα πράσα από τη γυναίκα του όταν αυτή είδε στο "Street View" την ερωμένη του να μπαίνει στη συζυγική τους κατοικία, κι ένας εργάτης πιάστηκε από την ίδια κάμερα να κοιμάται εν ώρα υπηρεσίας.

    Θύμα νέου εργαλείου του διαδικτύου, του λεγομένου "Street View" της Google, έπεσε ανύποπτος και πονεμένος από το χαμό του φίλου του και ο Αυστραλός Μπιλ [ψευδώνυμο]. Ήπιε για να ξεχάσει τον πόνο για τον χαμό του φίλου του, αλλά, έγινε ρεζίλι στο διαδίκτυο, ενόσω κείτονταν μεθυσμένος έξω από το σπίτι του.

    Ο Μπιλ που τώρα είναι μία χαρά, αλλά ποτέ του δεν φαντάστηκε ότι πόζαρε μεθυσμένος και αναίσθητος για το Street View, ούτε ότι η εικόνα του θα γινόταν διαφημιστική φωτογραφία του νέου αυτού εργαλείου του διαδικτύου.

    Οι αντιδράσεις για το Street View εκ μέρους του κοινού είναι πολλές και διαφορετικές, άλλες θετικές και άλλες αρνητικές. Μία γυναίκα έγραφε σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι χάρηκε που είδε σε φωτογραφία του σπιτιού της τον εαυτό της στον μπροστινό κήπο καθώς φρόντιζε τον κήπο της, επειδή "αυτό δείχνει στον κόσμο ποιός φροντίζει τον υπέροχο κήπο μας" είπε.

    Όμως, μία άλλη έπαθε σοκ όταν είδε έξω από το σπίτι της τους γονείς της λίγο καιρό αφ ότου ο ένας εκ των δύο είχε φύγει από τη ζωή.

    Εκείνο που σίγουρα έχει προκαλέσει, εκτός από διαφορετικές αντιδράσεις, είναι οι ανησυχίες ότι το "Street View" παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των ανύποπτων κατοίκων. Το διαδικτυακό ρεζιλίκι του Μπιλ είναι ένα παράδειγμα που φανερώνει ότι το "Street View" μπορεί να προκαλέσει πολλές και διαφορετικές δυσάρεστες καταστάσεις. Ο Μπιλ σήμερα είναι μία χαρά, αλλά, σίγουρα η εικόνα του να κείτεται έξω από την πόρτα του πατρικού του, δεν τον ευχαρίστησε. "Ξέρω", είπε στην εφημερίδα "The Age", "ότι δεν θα έπρεπε να φτάσω σε αυτό το σημείο, αλλά, ποτέ μου δεν περίμενα να βρεθεί κάποιος με κάμερα στην σκεπή του αυτοκινήτου στη γειτονιά μου να με φωτογραφήσει και να με βάλει στο διαδίκτυο".

    Το θέμα του Μπιλ, αλλά και πολλών άλλων που έπεσαν θύματα της κάμεράς του, απασχόλησε την Επίτροπο Διαφύλαξης Προσωπικών Δεδομένων κ. Κάρεν Κέρτις, η οποία έχει ήδη αρχίσει να ερευνά το ζήτημα και σύντομα αναμένεται να συναντηθεί με τους υπεύθυνους της πολυεθνικής Google.

    Από την πλευρά της, η Google θεωρεί ότι έχει κάνει τα πάντα για να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα όλων μας. "Οι πινακίδες αυτοκινήτων, αλλά και τα πρόσωπα όσων εμφανίζονται στο "Street View", δεν διακρίνονται", είπε ο Ρομπ Σίλκιν, εκ μέρους της εταιρείας. "Όποιος πιστεύει ότι μία φωτογραφία μπορεί να παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα ενός ατόμου έχει το δικαίωμα να ζητήσει τη διαγραφή της φωτογραφίας από το Street View", πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η Google είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να αφαιρέσει τη συγκεκριμένη εικόνα.

    [05] Κοινωνία

    Δεν θα έκανα τίποτα να... "αυτοκτονήσω"

    "Έχω καθαρή τη συνείδησή μου"

    20/8/2008 17:59:00

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΝΕΤ-105,8, ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η ελληνική δικαιοσύνη θα κρίνει αν η Φανή Χαλκιά, το δείγμα της οποίας βρέθηκε θετικό σε χρήση της ουσίας Μ3, είναι αθώα ή ένοχη. Πάντως, η ίδια δεν νιώθει ενοχή και δηλώνει ότι κοιμάται ήσυχη τα βράδια.

    Ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας "Ελευθερία" της Λάρισας, που φιλοξενεί συνέντευξή της, είναι χαρακτηριστικός: "Έχω καθαρή τη συνείδησή μου".

    "Τα βράδια κοιμάμαι ήσυχα γιατί ποτέ δεν θα έκανα κάτι ώστε να... «αυτοκτονήσω» αθλητικά, αλλά και να ατιμάσω τη χώρα μου και την πόλη μου".

    Από την πρώτη στιγμή η 29/χρονη αθλήτρια, αλλά και ο προπονητής της είχαν καταγγείλει δολιοφθορά στα δείγματα.

    "Έστειλα ό,τι σκεύασμα έπαιρνα στον Ε.Ο.Φ. για να το ελέγξει και περιμένω το αποτέλεσμα. Όσο πιο γρήγορα φθάσουν στη δικαιοσύνη τα στοιχεία, τόσο πιο γρήγορα θα αποκαλυφθούν τα πάντα". Ωστόσο, στον ΕΟΦ δεν έχει φτάσει τίποτα.

    Στα χέρια του εισαγγελέα πρωτοδικών Παναγιώτη Πούλιο βρίσκεται ο φάκελος με τα στοιχεία που συνέλεξε η ΔΟΕ σχετικά με την υπόθεση της πρωταθλήτριας Φανής Χαλκιά, καθώς η ΔΟΕ αποφάσισε την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς.

    Προγράμματα ντοπαρίσματος Ελλήνων αθλητών έχει στα χέρια της η WADA. Σε ένα από αυτά ο προπονητής του αθλητή έχει βγάλει πρόγραμμα που προβλέπει τη συστηματική χρήση στεροϊδών. Οι ουσίες που καλείται να λάβει ο αθλητής είναι οι ιδιαίτερα τοξικές ναδρολόνη και μεθα-νδρο-στενο-λόνη.

    Για ύπαρξη κυκλώματος που πλάσαρε αναβολικά σε ομοσπονδίες μίλησε, σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής.

    Η ΔΟΕ έστειλε στον εισαγγελέα τα στοιχεία για τη Φανή Χαλκιά

    Φάκελο με τα στοιχεία που συνέλεξε η ΔΟΕ σχετικά με την υπόθεση της πρωταθλήτριας Φανής Χαλκιά, η οποία βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, κατέθεσαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την ΔΟΕ κ.κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Πέτρος Μαχάς.

    Ο φάκελος με τα στοιχεία αναμένεται να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο οποίος διενεργεί κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για το θέμα, ενώ επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η ΔΟΕ στρέφεται εναντίον αθλητή.

    Στο φάκελο που κατετέθη στην Εισαγγελία πρωτοδικών περιέχονται η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την αθλήτρια, στοιχεία του επίμαχου ελέγχου της 10ης Αυγούστου, τα αποτελέσματα του ελέγχου ντόπινγκ, τα στοιχεία, η διαπίστευση και η ταυτότητα της, έντυπο της WADA στο οποίο η αθλήτρια έχει δηλώσει τα βοηθήματα που λάμβανε, αλληλογραφία μεταξύ της WADA, της ΔΟΕ και της ελληνικής Ομοσπονδίας για την υπόθεση, στοιχεία της αθλήτριας [επιδόσεις, μετάλλια κ.λπ.], καθώς και η ιατρική έκθεση στην οποία περιγράφεται η επικινδυνότητα της ουσίας της μεθυλτριενολόνης.

    Τις επόμενες ημέρες η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προτίθεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά με την οποία θα στρέφεται εναντίον της αθλήτριας και του προπονητή της.

    Όπως εξηγεί ο κ. Αλ. Λυκουρέζος, ο φάκελος αφορά την αθλήτρια, αλλά, περιλαμβάνει και το όνομα του προπονητή της Γιώργου Παναγιωτόπουλου.

    Από την πλευρά του ο κ. Π. Μαχάς, ο έτερος δικηγόρος της ΔΟΕ, δήλωσε με έμφαση, ότι είναι πρωτοφανές το ότι η ΔΟΕ στρέφεται εναντίον αθλήτριας και του προπονητή της.

    Επίσης, όπως εξήγησε ο κ. Μαχάς, αιτία της κίνησης αυτής της ΔΟΕ είναι το γεγονός ότι τα κρούσματα ντόπινγκ είναι πολλά και το ότι η ουσία που χορηγήθηκε πολύ επικίνδυνη.

    Η συνέντευξη

    Σε απολογητικό τόνο η Φανή Χαλκιά με συνέντευξή της στην εφημερίδα της Λάρισας "Ελευθερία", θέλησε να δώσει απαντήσεις στα όσα ακούστηκαν αυτές της ημέρες. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά "έχει καθαρή τη συνείδησή της και κοιμάται ήσυχη τα βράδια επειδή", όπως είπε, "ποτέ δεν θα έκανα κάτι ώστε να... «αυτοκτονήσω» αθλητικά".

    Στην συνέντευξή της, περιγράφει την έκπληξη που ένιωσε όταν έμαθε για το θετικό δείγμα. Όπως αναφέρει, "με φώναξε ο αρχηγός της αποστολής κ. Κούβελος και μου το ανακοίνωσε. Εγώ νόμιζα ότι έκανε μπλακ χιούμορ, κι επί πέντε λεπτά του έλεγα: «Αρχηγέ, αύριο τρέχω δεν είναι ώρα για αστεία». Εκείνος μου είπε ότι είναι αλήθεια. Πώς θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο από τη στιγμή που εθελοντικά μετέχω σε πρόγραμμα της WADA για ελέγχους 365 μέρες το χρόνο. Λέω πού βρίσκομαι, πού είμαι, τι κάνω" και τονίζει ότι "δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Ακόμη και το κουτί της ασπιρίνης προσέχω".

    Αναλυτικότερα: "Εγώ θα βοηθήσω με κάθε τρόπο να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι έρευνες από τη δικαιοσύνη. Αυτήν την εντολή έδωσε και στο δικηγόρο μου. Μάλιστα, έστειλα ό,τι σκεύασμα έπαιρνα στον Ε.Ο.Φ. για να το ελέγξει και περιμένω το αποτέλεσμα. Όσο πιο γρήγορα φθάσουν στη δικαιοσύνη τα στοιχεία τόσο πιο γρήγορα θα αποκαλυφθούν τα πάντα".

    -Τι πιστεύεις ότι έγινε; "Δεν μπορώ να πω τίποτα αυτή τη στιγμή αν δεν πάρω τα στοιχεία στα χέρια μου. Μόλις τα πάρω θα μπορώ να μιλήσω. Ό,τι και να πω τώρα δεν θα είναι τεκμηριωμένο. Όμως, αυτό που θέλω να τονίσω, επειδή γράφονται και λέγονται πολλά, είναι ότι έχω καθαρή τη συνείδησή μου. Τα βράδια κοιμάμαι ήσυχα γιατί ποτέ δεν θα έκανα κάτι ώστε να... «αυτοκτονήσω» αθλητικά, αλλά και να ατιμάσω τη χώρα μου και την πόλη μου".

    -Η συμπεριφορά του κόσμου απέναντί σου, από τότε που έγινε γνωστό ότι πιάστηκες να έχεις κάνει χρήση μεθυλτριενολόνης άλλαξε; "Όχι, Αυτό που μου δίνει δύναμη και κουράγιο είναι η συμπεριφορά του κόσμου και τα δεκάδες τηλεφωνικά μηνύματα ή μέσω διαδικτύου που λαμβάνω. Ο κόσμος με στηρίζει και δείχνει την αγάπη του. Ανώνυμοι έρχονται κοντά μου και μου δείχνουν πόσο με πιστεύουν. Σήμερα μόνο θα σας πω ότι έβγαλα αρκετές φωτογραφίες με παιδιά που ήρθαν κοντά μου και πιστεύουν ότι δεν έκανα χρήση αναβολικών ουσιών".

    -Αλήθεια, πώς αισθάνθηκες όταν το πληροφορήθηκες; "Με φώναξε ο αρχηγός της αποστολής κ. Κούβελος και μου το ανακοίνωσε. Εγώ νόμιζα ότι έκανε μπλακ χιούμορ και επί πέντε λεπτά του έλεγα: «Αρχηγέ, αύριο τρέχω δεν είναι ώρα για αστεία». Εκείνος μου είπε ότι είναι αλήθεια. Πώς θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο από τη στιγμή που εθελοντικά μετέχω σε πρόγραμμα της WADA για ελέγχους 365 μέρες το χρόνο. Λέω πού βρίσκομαι, πού είμαι, τι κάνω. Ποτέ δεν υπήρχε περίπτωση να προσπαθήσω να «κλέψω». Ο αθλητισμός είναι να αγωνίζεσαι".

    -Εσύ θα συνεχίσεις να αθλείσαι; "Ναι θα συνεχίσω να αθλούμαι κανονικά. Για εμένα αυτή η περίοδος είναι σαν να είχα μια αθλητική παύλα, ένα τραυματισμό, μια διακοπή. Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να σταματήσω. Όμως, πρώτα θα κάνω αγώνα για να μάθω τι έγινε".

    -Οι επόμενες ενέργειές σου ποιες θα είναι σε όσους αυτή τη στιγμή βγαίνουν και σε κατηγορούν; "Δεν θέλω να πω τίποτα. Όλα θα γίνουν βήμα-βήμα. Όταν μαζέψω τα στοιχεία και έχω να πω κάτι θα το πω να είναι σίγουροι όλοι για αυτό".

    -Με την Ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ μίλησες; "Με τον πρόεδρο όχι, απλώς μίλησα με ορισμένους φίλους που πήραν τηλέφωνο να μου συμπαρασταθούν".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 20 August 2008 - 20:49:52 UTC