Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-09-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κίνα: 20 εργαζόμενοι παγιδεύτηκαν σε ορυχείο
  • [02] Κούβα: Σε κατάσταση συναγερμού λόγω του Άικ
  • [03] Αφγανιστάν: 12 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας
  • [04] Επίθεση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ

    [01] Κόσμος

    Εξαιτίας πλημμύρας

    Κίνα: 20 εργαζόμενοι παγιδεύτηκαν σε ορυχείο

    7/9/2008 11:24:00

    Πλημμύρα παγίδευσε περίπου 20 ανθρακωρύχους στην Κίνα σήμερα Κυριακή, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ, σ' ένα ακόμη περιστατικό που προστίθεται στον ατέλειωτο κατάλογο εργατικών δυστυχημάτων της πιο θανάσιμης, για τους εργαζομένους της, βιομηχανίας εξόρυξης άνθρακα στον κόσμο. Το πλημμυρισμένο ορυχείο βρίσκεται στην Γιούσου, στην κεντρική επαρχία Χενάν, σύμφωνα με το Νέα Κίνα. Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και καταναλωτής άνθρακα στον κόσμο. Το 70% της ενέργειας που καταναλώνει σε ετήσια βάση προέρχεται από το ορυκτό αυτό καύσιμο. Κατά τον επίσημο απολογισμό το 2007 είχε σημειωθεί μείωση 20% των απωλειών μεταξύ των εργαζομένων εξ αιτίας δυστυχημάτων σε ορυχεία, με 3.786 εργαζόμενους να βρίσκουν το θάνατο σε εκρήξεις αερίου, πλημμύρες κ.ά. δυστυχήματα. Οι κυβερνητικές προσπάθειες να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασιακής ασφάλειας στα ορυχεία δεν μοιάζουν να αποδίδουν τα προσδοκώμενα, καθώς τα ραγδαία αυξανόμενα κέρδη ωθούν τις διευθύνσεις των ορυχείων να πιέζουν πέρα από τα όρια την παραγωγή.

    [02] Κόσμος

    Κούβα: Σε κατάσταση συναγερμού λόγω του Άικ

    7/9/2008 10:46:00

    Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε χθες Σάββατο η ανατολική Κούβα, καθώς είναι ζήτημα ωρών το πλήγμα του "εξαιρετικά επικίνδυνου" κυκλώνα Άικ, μια εβδομάδα μετά το πλήγμα του κυκλώνα Γκούσταβ στο δυτικό τμήμα της χώρας, που προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές. Η πολιτική άμυνα έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις επαρχίες Γκουαντάναμο, Σαντιάγο δε Κούμπα, Γκράνμα, Ολγκίν, Λας Τούνας και Καμαγκέι, διατάσσοντας και εκκενώσεις ορισμένων περιοχών που αντιμετωπίζουν κίνδυνο πλημμυρών. Ο Άικ αναμένεται να πλήξει σήμερα την Κούβα ως κυκλώνας Κατηγορίας 3 στην πενταβάθμια κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον. Λίγο πριν φθάσει στη νήσο, ήταν κυκλώνας Κατηγορίας 4, με ανέμους ταχύτητας 215 χιλιομέτρων ανά ώρα. Στις ΗΠΑ, οι αρχές διέταξαν την εκκένωση των νήσων Φλόριντα Κις, αν και σύμφωνα με μετεωρολόγους δεν είναι πολύ πιθανό ο Άικ να πλήξει τις πυκνοκατοικημένες ακτές του Μαϊάμι και του Φορτ Λόντερντεϊλ.

    Βάσει μοντέλων προβλέψεων Αμερικανοί μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι στην Κούβα απειλούνται καλλιεργημένες περιοχές, τα ξενοδοχεία στο Βαραδέρο αλλά και η πρωτεύουσα, Αβάνα.

    Ο Κατρίνα ήταν κυκλώνας Κατηγορίας 3 όταν είχε πλήξει τη Νέα Ορλεάνη την 29η Αυγούστου 2005, βυθίζοντας συνοικίες της ιστορικής πόλης κάτω από το νερό και στοιχίζοντας τη ζωή 1.500 ανθρώπων.

    Εξάλλου η Κούβα κάλεσε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες να άρουν το εμπάργκο εις βάρος της ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε αμερικανικούς φορείς να αποδεσμεύσουν πιστώσεις και να βοηθήσουν τους Κουβανούς που έχουν πληγεί από τον κυκλώνα Γκούσταβ.

    Χθες Σάββατο οι κουβανικές αρχές ευχαρίστησαν την Ουάσινγκτον η οποία εξέφρασε τη λύπη της για τις καταστροφές που προκάλεσε ο Γκούσταβ, χωρίς να διευκρινίζουν εάν προτίθενται να δεχθούν την αμερικανική οικονομική βοήθεια για την ανακούφιση των πληγέντων.

    Την Παρασκευή η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι προσφέρει βοήθεια ύψους 100.000 δολαρίων στην Κούβα μέσω μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης.

    [03] Κόσμος

    Μάχη αστυνομικών με Ταλιμπάν

    Αφγανιστάν: 12 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας

    7/9/2008 10:40:00

    Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους σε κυβερνητικό κτήριο στο δυτικό Αφγανιστάν, ενώ επτά μαχητές των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν σε μάχη στην ίδια περιοχή, δήλωσε αξιωματούχος χθες Σάββατο. Ο βομβιστής, μεταμφιεσμένος σε ζητιάνο, μπήκε στο κτήριο στην πόλη Ζαράντζ, πρωτεύουσα της επαρχίας Νιμρόζ, και πυροδότησε τα εκρηκτικά, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Γκόλαμ Ντασταγκίρ Αζάαντ. "Η έκρηξη κατέστρεψε εντελώς το κτήριο σκοτώνοντας τους πέντε ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα σ αυτό", είπε, προσθέτοντας ότι ο κορυφαίος εισαγγελέας της επαρχίας και ο γιος του ήταν ανάμεσα στα θύματα. Δύο πολίτες τραυματίστηκαν. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια. Στο μεταξύ, στα δυτικά προάστια της ίδιας πόλης, ομάδα των Ταλιμπάν επιτέθηκε σε αστυνομικό σταθμό στην περιοχή Μπαν Καμάλ, και ακολούθησε σφοδρή μάχη.

    "Επτά Ταλιμπάν σκοτώθηκαν", είπε ο Αζάαντ, προσθέτοντας ότι νεκροί είναι επίσης δύο αστυνομικοί, και ένας συνάδελφός τους τραυματίστηκε.

    Οι εφετινές συγκρούσεις στο Αφγανιστάν έχουν στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 3.800 ανθρώπων μέχρι στιγμής.

    [04] Κοινωνία

    Εξώ από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

    Επίθεση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ

    7/9/2008 10:28:00

    Επίθεση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν απέναντι από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 51, πραγματοποίησε στις 2 τα ξημερώματα ομάδα από περίπου 40 άτομα. Οι δράστες πέταξαν εναντίον των αστυνομικών πέτρες, μπουκάλια και βόμβες μολότοφ, χωρίς, όμως, να τραυματιστεί κανείς. Από την επίθεση προκλήθηκαν μεγάλες φθορές στα γραφεία κι έσπασαν τα τζάμια ενός καταστήματος, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν τους νεαρούς κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν προς την πλατεία Εξαρχείων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 7 September 2008 - 8:49:57 UTC