Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-09-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υψηλοί τόνοι στη Βουλή
  • [02] Wrangling in Parliament
  • [03] Φαλακροί σε διαφημιστική εκστρατεία αερομεταφορέα
  • [04] Στην υπηρεσία της...επιστήμης οι ήχοι των Μπίτλς
  • [05] Η επιστροφή της Σπίαρς στα MTV
  • [06] Σχεδίαζαν τη δολοφονία προέδρου της Ν. Κορέας
  • [07] Στη ΔΕΘ η Αλέκα Παπαρήγα
  • [08] Παπανδρέου: "Ο κύκλος της κυβέρνησης έκλεισε"
  • [09] Δημοπρατήθηκε η "φλεγόμενη" κιθάρα του Χέντριξ
  • [10] Στη φυλακή οι γονείς της 36χρονης

    [01] Πολιτική

    Κόντρα Αλογοσκούφη-Βενιζέλου

    Υψηλοί τόνοι στη Βουλή

    9/9/2008 21:37:00

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων και σε υψηλούς τόνους άρχισε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο με τα φορολογικά μέτρα, στα οποία προσβλέπει η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει σημαντικά τη φοροδιαφυγή, αλλά και να ενισχύσει τη διαφάνεια στον δημόσιο τομέα, με την κατάργηση των ειδικών λογαριασμών. Αναστάτωση έχουν προκαλέσει και οι προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών να επαναφέρει τα τεκμήρια διαβίωσης για περίπου 3 εκατομμύρια φορολογούμενους, που θα κληθούν να δικαιολογήσουν υψηλές δαπάνες. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι το νέο σύστημα θα είναι ρεαλιστικό και δεν θα επιβαρύνει μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ για φορομπηχτική πολιτική κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στους στόχους του νομοσχεδίου αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης με τον Πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο νόμου απαντά και σε ένα μεγάλο ζήτημα της κοινωνίας, που είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

    Διασταύρωσαν τα ξίφη τους

    Σε υψηλούς τόνους άρχισε στη Βουλή η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, που καταργεί μεταξύ άλλων το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

    Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει από το 2004 ένα δύσκολο και πολυεπίπεδο αγώνα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που άφησε πίσω του το χθες, ενώ σημείωσε ότι στη πολιτική που ακολουθείται υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι έδωσε καρπούς παρά τη δύσκολη διεθνή συγκυρία.

    Το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αντισυνταγματικό και κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για βάναυση προσβολή της αρχής της φορολογικής νομιμότητας και μάλιστα πολλών άρθρων του Συντάγματος.

    Ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου δεν αντίκεινται στο Σύνταγμα, ούτε στην αρχή της φορολογικής ισότητας, επισημαίνοντας ότι με δύο αποφάσεις του το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί υπέρ της διαφορετικής φορολογικής μεταχείρισης για λόγους φορολογικής ισότητας. Τα στοιχεία, όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης, δείχνουν ότι τα φορολογικά έσοδα προέρχονται κατά 50% από μισθωτούς και συνταξιούχους, 35% από Νομικά Πρόσωπα και μόνο 15% από επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, κάτι που δημιουργεί κοινωνικό ζήτημα αφού δείχνει εκτεταμένη φοροδιαφυγή σε κάποιες κατηγορίες φορολογουμένων.

    Η ένσταση αντισυνταγματικότητας απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν επίσης ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ.

    Ζήτημα ανέκυψε, ωστόσο, όταν στην ψηφοφορία για την αντισυνταγματικότητα σηκώθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη, αν και δεν είναι μέλος του Γ θερινού τμήματος, κάτι το οποίο επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας. Η κα Ράπτη το αιτιολόγησε λέγοντας ότι συζητούσε με συνάδελφό της και σηκώθηκε αυθόρμητα, ωστόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος το συσχέτισε με τις καταγγελίες που είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ στις ψηφοφορίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

    "Το φορολογικό νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου αρχίζει στη Βουλή, επιβαρύνει εκατομμύρια πολίτες είτε άμεσα, είτε έμμεσα" δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εν έχουν ίδια φορολογική πολιτική. "Το ΠΑΣΟΚ", πρόσθεσε, "θα εφαρμόσει για τα ακίνητα μία προοδευτική φορολογία, η οποία θα είναι πιο κοντά στο καθεστώς του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας".

    "Στην πολιτική, καθένας κρίνεται από τις επιλογές του. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει το δρόμο του λαϊκισμού και της οξύτητας για να καλύψει την απουσία ουσιαστικού πολιτικού λόγου και προτάσεων" αναφέρει σε δήλωσή του ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στις δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου.

    "Η Κυβέρνηση κινείται σταθερά στο δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, το μόνο δρόμο που παράγει απτά αποτελέσματα για την Ελλάδα και τους Έλληνες" συμπληρώνει στη δήλωσή του ο κ. Ρουσόπουλος.

    Το νέο σύστημα τεκμηρίων

    Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Οικονομίας, ερωτηθείς για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη φορολόγηση του τεκμαρτού εισοδήματος, μίλησε για μετριοπαθή τεκμήρια και έφερε ως παράδειγμα το καθεστώς που ισχύει στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, οι οποίες είναι πολύ χαμηλότερες από τις εμπορικές.

    Ο υπουργός ξεκαθαρίζει ότι το νέο σύστημα τεκμηρίων θα είναι ρεαλιστικό και δεν θα επιβαρύνει μισθωτούς και συνταξιούχους που είναι φορολογικά "ειλικρινείς": "Τα τεκμήρια θα είναι μετριοπαθή, στη λογική των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που είναι χαμηλότερες από τις εμπορικές".

    Τα τεκμήρια που θα εξετασθούν παράλληλα με εισοδήματα θα είναι:

    αυτοκίνητα εξοχικά δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων πισίνες υπηρετικό προσωπικό αγορές με πιστωτικές κάρτες

    Σημείο-κλειδί είναι τι θα γίνει με το συντελεστή απόκλισης . Σήμερα, βάσει αυτού του συντελεστή που είναι 20%, ένας φορολογούμενος πληρώνει φόρο με βάση τα τεκμήρια. Δηλαδή, αν ο τρόπος διαβίωσης είναι υψηλότερος, πάνω από 20%, από το εισόδημα του, τότε φορολογείται με βάση το τεκμαρτό εισόδημα.

    Οι όποιες αλλαγές θα εξετασθούν από το Εθνικό Συμβούλιο για την Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προκειμένου να ισχύσουν για τις φορολογικές δηλώσεις από το 2009, δηλαδή για τα εισοδήματα του 2008.

    Κριτική κατά του νομοσχεδίου

    Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση για το φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, ασκεί η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), η οποία συνεδρίασε προκειμένου να εκφράσει Γνώμη επί του νομοσχεδίου.

    Η ΟΚΕ υπογραμμίζει μεταξύ των άλλων ότι:

    Το πάγιο αίτημα όλων των παραγωγικών τάξεων για σταθερότητα του φορολογικού πλαισίου μένει και πάλι μετέωρο αφού ανατρέπεται ο προγραμματισμός που κάθε πολίτης και κάθε επιχείρηση δικαιούται να έχει. Δεν προηγήθηκε κοινωνικός διάλογος. Το νομοσχέδιο δεν θα έπρεπε να επιχειρεί να αντιμετωπίσει έκτακτες δημοσιονομικές δυσχέρειες με πάγιου χαρακτήρα δυσμενείς μεταβολές στο φορολογικό καθεστώς. Οι έκτακτες συνθήκες πρέπει να αντιμετωπίζονται με έκτακτα μέτρα (π.χ. μία έκτακτη εισφορά) που θα έχουν πεπερασμένο χρονικό ορίζοντα. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, εκτός από τις μακροπρόθεσμες δυσμενείς μεταβολές στο φορολογικό σύστημα, επέρχονται, με τις τροπολογίες που εξαγγέλθηκαν στην προσπάθεια μείωσης των αδικιών του σχεδίου νόμου, ρωγμές στο σύστημα των εργασιακών σχέσεων αφού για πρώτη φορά ο νομοθέτης αναγνωρίζει το παράνομο καθεστώς της απασχόλησης εργαζομένων με δελτίο παροχής υπηρεσιών, ενώ στην πραγματικότητα παρέχουν εξαρτημένη εργασία.

    Ειδικά για την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου, τονίζει ότι η αδιάκριτη αυτή επιβάρυνση με ένα ποσό έως και 1.050 ευρώ όλων των φορολογουμένων αυτής της κατηγορίας, με την επίκληση του φαινομένου της φοροδιαφυγής: α) αποτελεί μια παραδοχή αδυναμίας καταπολέμησης της φοροδιαφυγής β) αντιβαίνει στην αρχή της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης αφού επιβαρύνονται εξ ίσου άνθρωποι με διαφορετικό εισόδημα γ) παραβιάζει την επί δεκαετίες τηρούμενη αρχή ότι κάθε πολίτης δικαιούται ενός αφορολογήτου ορίου που θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

    Επιπλέον δε, "ενδέχεται το άδικο αυτό μέτρο να μην πετύχει ούτε τους εισπρακτικούς του στόχους γιατί θα δώσει κίνητρα φοροδιαφυγής με αρνητικές επιπτώσεις στον εισπραττόμενο Φ.Π.Α".

    Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με τη συμμετοχή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδος.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση των έξι φορέων στη σύσκεψη «διατρανώθηκε η πλήρης αντίθεση στο υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο κατά τρόπο απαξιωτικό, ισοπεδώνει αντιλήψεις, αξίες διαχρονικές και βασικές συνταγματικές διατάξεις περί σεβασμού του πολίτη και της ανθρώπινης αξίας, αφού εκ των προτέρων τον χαρακτηρίζει και τον ανακηρύσσει ασυνεπή και ανέντιμο».

    [02] Between Alogoskoufis and Venizelos

    Wrangling in Parliament

    09 Σεπ 2008 21:37:00

    Sources: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ANA-MPA

    The debate on the new taxation bill opened in Parliament on Tuesday amid industrial actions and high tenses. The new tax measures aspire to curtail tax evasion and boost transparency in public affairs by abolishing special accounts, argued the government. In the meantime, the Finance Ministers intention to have cost-of-living indexes reintroduced has caused upset, since about 3 million tax payers will be called on to justify higher spending. The government argued that the new system would be realistic, without burdening employees and pensioners. The opposition parties, on the other hand, branded it as a "drain-dry" policy. Finance Minister Giorgos Alogoskoufis touched on the bills goals following his meeting with Prime Minister Kostas Karamanlis on Tuesday morning. He noted that the bill means to address a major social plague, tax evasion.

    Translated by Areti Christou

    Related News:

    Focusing on Economy

    [03] Παράξενα

    Νέα Ζηλανδία

    Φαλακροί σε διαφημιστική εκστρατεία αερομεταφορέα

    9/9/2008 22:40:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-reuters

    Η αεροπορική εταιρία Air New Zealand ανακοίνωσε σήμερα ότι αναζητεί 50 εθελοντές, οι οποίοι θα προτίθενται να μετατρέψουν σε διαφημιστικές πινακίδες το...κρανίο τους, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι έχουν χάσει τα μαλλιά τους ή έστω έχουν ξυρίσει το κεφάλι τους. Οι εθελοντές θα πρέπει να κάνουν στο κρανίο τους ένα προσωρινό τατουάζ, το οποίο θα κρατήσουν για δύο εβδομάδες και θα φέρει ένα διαφημιστικό μήνυμα για τις νέες υπηρεσίες της εταιρίας. Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, η αμοιβή τους θα είναι 380 στερλίνες το κεφάλι. "Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ενημερώσεις τους πελάτες ότι η εταιρία θα κάνει κάτι για το μεγάλο χρόνο παραμονής στην σειρά για τον έλεγχο εισιτηρίων από το να βλέπεις μπροστά σου το μήνυμα γραμμένο στο κεφάλι κάποιου, ο οποίος περιμένει και αυτός στη σειρά", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής μάρκετινγκ της Air New Zealand, Στιβ Μπέιλις.

    [04] Ζωής ...σΤάσεις

    Λίβερπουλ

    Στην υπηρεσία της...επιστήμης οι ήχοι των Μπίτλς

    9/9/2008 22:19:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Για χάρη της ...επιστήμης, τρεις χιλιάδες άνθρωποι από 69 χώρες κλήθηκαν να καταγράψουν τις όποιες αναμνήσεις έχουν από τους Μπιτλς: με ποιόν τρόπο έχουν στιγματίσει τη ζωή τους, τι τους θυμίζει κάποιος δίσκος ή τραγούδι του θρυλικού συγκροτήματος, ποια είδηση θυμούνται που σχετίζεται με το συγκρότημα ή τι γνωρίζουν για κάποιο από τα μέλη του. Πρόκειται για ένα πείραμα Βρετανών επιστημόνων που αποκαλείται "Μαγική Περιοδεία της Μνήμης". Μέσω αυτού οι επιστήμονες ευελπιστούν να μάθουν πώς η μουσική μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακαλέσουν τα καλά κρυμμένα γεγονότα της ζωής τους. Η ομάδα των ερευνητών υποστηρίζει ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στα θετικά συναισθήματα και τη μουσική κι έτσι μπορεί να εξηγηθεί γιατί συγκεκριμένα τραγούδια ανακαλούν γεγονότα στη μνήμη μας. Από την μελέτη προέκυψε ότι οι Βρετανοί που συμμετείχαν στο πείραμα ανέφεραν αναμνήσεις συνδεδεμένες κυρίως με το τραγούδι "She Loves You", ενώ οι Αμερικανοί με το "I Want to Hold Your Hand". Αυτό που τονίζουν, ωστόσο, οι επιστήμονες είναι ότι παραμένει άγνωστο αν κάποια είδη μουσικής μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο από άλλα στο να θυμηθεί κανείς παλιά γεγονότα από τη ζωή του.

    [05] Ζωής ...σΤάσεις

    Λος Άντζελες

    Η επιστροφή της Σπίαρς στα MTV

    9/9/2008 22:00:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

    Έναν χρόνο μετά από την θλιβερή εμφάνισή της στην τελετή απονομής των μουσικών βραβείων MTV, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς επανεμφανίστηκε στην ίδια διοργάνωση, για την κατηγορία των βίντεο κλιπ, και μάλιστα απέσπασε βραβεία. Η 26χρονη τραγουδίστρια απέσπασε τρια βραβεία για τις τρεις κατηγορίες στις οποίες είχε προταθεί: βίντεο κλιπ της χρονιάς, καλύτερο ποπ βίντεο και καλύτερο βίντεο γυναικείας ερμηνείας- και τα τρία για το κομμάτι Piece of Me. Παρά τις βραβεύσεις της, ωστόσο, οι κακές γλώσσες δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν ότι η Σπίαρς μίλησε ελάχιστα κατά την παραλαβή των βραβείων κι ότι είχε ουσιαστικά κρύψει το μισό της πρόσωπο με το μικρόφωνο το οποίο κρατούσε πολύ κοντά στο στόμα της.

    [06] Κόσμος

    Σχεδίαζαν τη δολοφονία προέδρου της Ν. Κορέας

    9/9/2008 21:49:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

    Βορειοκορεάτες κατάσκοποι είχαν διεισδύσει σε διεθνή ομάδα Τάεκ βον ντο, την οποία χρησιμοποιούσαν ως "βιτρίνα" για την εκτέλεση του σχεδίου δολοφονίας ενός Νοτιοκορεάτη προέδρου, ο οποίος κυβερνούσε το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του 80, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των Τάιμς της Κορέας. Η εφημερίδα επικαλείται τον Τσόι Γιουνγκ-χουά, γιό του εκλιπόντος Τσόι Χονγκ-χι, που ίδρυσε την Διεθνή Ομοσπονδία Τάεκ Βον Ντο το 1966, σύμφωνα με τον οποίο η Βόρειος Κορέα είχε επιφορτίσει καθηγητές της Ομοσπονδίας- μεταξύ των οποίων και τον ίδιο- να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Τσουν Ντου Χουάν. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τσόι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Τσουν στη διάρκεια επίσκεψής του στον Καναδά το 1982, αλλά η αστυνομία του Καναδά πληροφορήθηκε για το σχέδιο και ο Τσόι διέφυγε στη Βόρειο Κορέα.

    [07] Πολιτική

    Στη ΔΕΘ η Αλέκα Παπαρήγα

    9/9/2008 20:16:00 (Τελευταία ενημέρωση: 9/9/2008 21:13:34)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Την 73η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα συνοδευόμενη από βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Η Αλέκα Παπαρήγα απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις πολιτικές των κομμάτων που εξυπηρετούν τα μονοπώλια. Η κ. Παπαρήγα παραδέχτηκε πως, παρά την εικοσάχρονη λαϊκή αγανάκτηση, τα αντιλαϊκά μέτρα που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βρίσκονται σε πλήρη εφαρμογή και προέτρεψε τους εργαζόμενους να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους αποβάλλοντας το σύνδρομο του Δαυίδ και του Γολιάθ. "Είκοσι χρόνια τώρα, παρά τη λαϊκή αγανάκτηση και τις λαϊκές αντιστάσεις, τους σημαντικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν από τους εργαζόμενους, την αγροτιά, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, τελικά τα μέτρα των αντιλαϊκών κυβερνήσεων έχουν μπει σε εφαρμογή. Επομένως ήρθε η ώρα η λαϊκή πλειοψηφία, οι εργατοϋπάλληλοι που υποφέρουν και τα λαϊκά στρώματα να αποβάλουν το σύνδρομο ότι έχουν απέναντί τους έναν Γολιάθ και να μετατρέψουν τους σημερινούς νικητές σε οριστικά ηττημένους. Αυτό είναι το μήνυμά μας. Σταθερά σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε".

    Ερωτηθείσα για τα σενάρια πρόωρων εκλογών, η κ. Παπαρήγα τόνισε: "Αυτά είναι ανάλογα με το τι συμφέρει την κυβέρνηση. Εμείς δεν μπορούμε να καθορίσουμε. Αυτό που μπορούμε να καθορίσουμε είναι το εξής: Η παραμικρή κινητοποίηση έως την εκλογική μάχη να οδηγήσει στην ήττα όχι μόνο των κομμάτων που κυβέρνησαν, δηλαδή σήμερα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χθες, αλλά να οδηγήσει στην ήττα την πολιτική τους. Και η πολιτική τους δεν είναι των κομμάτων, είναι των μονοπωλίων".

    Για την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου η γ.γ. του ΚΚΕ δήλωσε: "Η θέση μας είναι σαφής, διαχρονική και μάλιστα ανεξάρτητα από τη σημερινή επικαιρότητα. Ό,τι ανήκει λογικά στο λαό -ορεινοί όγκοι, παραλίες, δασικές εκτάσεις- δεν μπορεί να είναι ιδιοκτησία, όχι μόνο της εκκλησίας, ούτε του Αγίου Όρους, ούτε κανενός. Αυτά όλα πρέπει να γίνουν λαϊκή περιουσία, είτε υπάρχουν νόμιμοι τίτλοι, είτε παράνομοι, όπως υπάρχουν πάρα πολλές φορές".

    Σε λίγη ώρα η Γενική Γραμματεύς του ΚΚΕ, μιλάει σε ανοικτή εκδήλωση -συζήτηση του Κομμουνιστικού Κόμματος, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, με θέμα: "Ποια αλλαγή χρειάζεται σήμερα ο τόπος και η πρόταση του ΚΚΕ". Νωρίτερα η κ. Παπαρήγα συναντήθηκε με τους προέδρους της Helexpo Α.Ε. Αριστοτέλη Θωμόπουλο και της ΔΕΘ Α.Ε. Δημήτρη Μπακατσέλο οι οποίοι την ενημέρωσαν για τα χαρακτηριστικά της φετινής διοργάνωσης, την παρουσία των εκθετών και την απόφαση της κυβέρνησης, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, για μετεγκατάσταση της Έκθεσης εκτός του κέντρου της πόλης και τη μετατροπή του υπάρχοντος χώρου σε μητροπολιτικό πάρκο. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε σε περίπτερα της Έκθεσης.

    [08] Πολιτική

    Συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

    Παπανδρέου: "Ο κύκλος της κυβέρνησης έκλεισε"

    9/9/2008 19:55:00 (Τελευταία ενημέρωση: 9/9/2008 21:23:18)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ο πολιτικός κύκλος της κυβέρνησης Καραμανλή έκλεισε ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του. Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών και από ότι φάνηκε από την παρουσία του κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, οι πολίτες έχασαν την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση λόγω της εμμονής της στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων σε βάρος των πολιτών με αδιαφάνεια και αυθαιρεσία, ανέφερε επίσης ο κ. Παπανδρέου. Αναφερόμενος στη χρησιμοποίηση της διεθνούς κρίσης από την κυβέρνηση ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η προσπάθειά της να κρυφτεί πίσω από τη διεθνή κρίση εκλαμβάνεται από τον Έλληνα πολίτη ως δική της κρίση. Η κυβέρνηση ανέφερε επίσης ο κ. Παπανδρέου, συμπιέζει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα για χάρη των ολίγων και δημιουργείται μια αίσθηση ανασφάλειας η οποία κάνει τους πολίτες να αισθάνονται φτωχότεροι σε σχέση με το παρελθόν αλλά και σε σχέση με τους άλλους ευρωπαίους πολίτες. Μπροστά σ αυτή την κατάσταση το ΠΑΣΟΚ τίθεται μπροστά στις ευθύνες του και πρέπει, τόνισε ο πρόεδρος του κινήματος, να δουλέψουμε όλοι περισσότερο. Σήμερα πρόσθεσε είμαστε εμείς που πρέπει να μιλήσουμε για τα προβλήματα του κόσμου και να δώσουμε λύσεις.

    Στη Θεσσαλονίκη ο κ. Παπανδρέου θα δώσει συνέχεια στην ομιλία που έκανε στο Θησείο στην επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη και όπως είπε, θα δώσει αξιόπιστες απαντήσεις για το πως θα γίνει πράξη η υπόσχεση που δίνει το ΠΑΣΟΚ για μια ανθρώπινη κοινωνία. Το επίκεντρο, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου είναι το εισόδημα του πολίτη και η αγοραστική του δύναμη. Είναι επίσης τα κοινωνικά ζητήματα αλλά και η αδιαφάνεια και η αυθαιρεσία που βλέπουμε γύρω μας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναχωρεί το πρωί της Τετάρτης για τη Θεσσαλονίκη και όπως είπε, αυτό γίνεται γιατί θέλει να αναδείξει, πριν μιλήσει στη ΔΕΘ, τρία βασικά ζητήματα. Το πρώτο είναι η αποτυχία της κυβέρνησης να προστατέψει το εισόδημα των πολιτών, το δεύτερο την αποτυχία της κυβέρνησης να εξασφαλίσει την ποιότητα ζωής και το τρίτο να αναδείξει την αδυναμία της να προσεγγίσει μακροχρόνιες στρατηγικές επενδύσεις. Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, στη σημερινή συγκυρία η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να δώσει λύσεις απαιτεί ευρύτατες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις. Εμείς πρόσθεσε αποτελούμε την αξιόπιστη λύση για την κρίση και αυτό γιατί ξέρουμε ποιούς εκφράζουμε, ξέρουμε τι θέλουμε και πως να το πετύχουμε. Ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει με όραμα, αρχές και αξίες, με πρόγραμμα και συγκεκριμένες ρεαλιστικές και αξιόπιστες προτάσεις. Απαντώντας στο ερώτημα που τίθεται από διάφορες πλευρές για το που θα βρει το ΠΑΣΟΚ τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει όσα εξαγγέλλει, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι "τα καταφέραμε το 1981, τα καταφέραμε το 1993 καθώς πετύχαμε ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή και εξέφρασε βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα τα καταφέρει και τώρα". Ζήτησε από όλα τα στελέχη να δεσμευτούν ότι θα ανταποκριθούν στο καθήκον που έχουν προσωπικά αλλά και το κόμμα και κατέληξε λέγοντας "το δικό μου καθήκον το γνωρίζω".

    Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ σχολίασε: "Στην πολιτική, καθένας κρίνεται από τις επιλογές του. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει το δρόμο του λαϊκισμού και της οξύτητας για να καλύψει την απουσία ουσιαστικού πολιτικού λόγου και προτάσεων. Η Κυβέρνηση κινείται σταθερά στο δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, το μόνο δρόμο που παράγει απτά αποτελέσματα για την Ελλάδα και τους Έλληνες".

    [09] Ζωής ...σΤάσεις

    Λονδίνο

    Δημοπρατήθηκε η "φλεγόμενη" κιθάρα του Χέντριξ

    9/9/2008 19:42:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η πρώτη κιθάρα που έκαψε επί σκηνής ο Τζίμι Χέντριξ πουλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία στο Λονδίνο έναντι του ποσού των 280.000 λιρών (περίπου 346.000 ευρώ). Ο Χέντριξ έβαλε φωτιά στην κιθάρα, μια Fendeer Stratocaster του 1965 κατά τη διάρκεια μιας αξέχαστης συναυλίας, τον Μάρτιο του 1967, στο Φίνσμπερι Αστόρια του Λονδίνου. Λίγο αργότερα χρειάστηκε να νοσηλευτεί λόγω των εγκαυμάτων που έπαθε στα χέρια. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε "μια στροφή στο μουσικό θέαμα", σύμφωνα με τον Τεντ Όουεν, το διευθυντή της εταιρείας Φέιμ Μπιούρο που οργάνωσε τη δημοπρασία και ειδικεύεται στις πωλήσεις αντικειμένων που ανήκαν σε θρύλους της ροκ. Στην ίδια δημοπρασία αναμένεται να πουληθεί επίσης το πρώτο συμβόλαιο που υπέγραψαν οι Μπιτλς, στις 24 Ιανουαρίου 1962.

    [10] Κοινωνία

    Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή- εισαγγελέα

    Στη φυλακή οι γονείς της 36χρονης

    9/9/2008 19:38:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκιση των γονέων της 36χρονης Ελληνογιαπωνέζας, που βρέθηκε νεκρή στην Αμάρυνθο. Οι γονείς της άτυχης κοπέλας οι οποίοι οδηγούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας, στην απολογία τους στον ανακριτή αρνήθηκαν οποιαδήποτε συμμετοχή στον θάνατο της κόρης τους. Επέμειναν στην εκδοχή της αυτοκτονίας και υποστήριξαν ότι μετέφεραν και έκρυψαν την σωρό για να αποφύγουν το σκάνδαλο και να μπορέσουν να προχωρήσουν σε κανονική ταφή που είναι αδύνατη στις περιπτώσεις αυτοχειρίας. Ωστόσο κανείς δεν μπόρεσε να εξηγήσει που βρίσκεται το αντικείμενο με το οποίο υποτίθεται ότι έκοψε την φλέβα του αριστερού χεριού το θύμα. Και οι δύο έπεσαν σε αντιφάσεις και οι απαντήσεις που έδωσαν δεν κρίθηκαν πειστικές από τον ανακριτή. Οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία της κόρης τους την Πέμπτη τα ξημερώματα στην Αμάρυνθο Ευβοίας θα οδηγηθούν το πρωί της Τετάρτης στις γυναικείες φυλακές της Θήβας η μητέρα και στον Κορυδαλλό ο Ιάπωνας πατέρας πρώην διπλωμάτης. Ο δικηγόρος τους θα καταθέσει προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 9 September 2008 - 20:49:59 UTC