Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-09-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ
  • [02] Κάτω από τα 100 δολ. το πετρέλαιο

    [01] Οικονομία

    Μελετούν υπουργείο Απασχόλησης - ΟΓΑ

    Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ

    14/9/2008 20:07:00

    Πηγή: ΝΕΤ

    Πράσινο φως για τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ από το 65ο στο 62ο έτος δίνει το υπουργείο Απασχόλησης. Η ρύθμιση θα υπαχθεί σε σχέδιο νόμου το οποίο επεξεργάζονται τεχνοκράτες του υπουργείου Απασχόλησης και του ΟΓΑ και θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου. Μελετάται ακόμη και το ενδεχόμενο αύξησης των κατώτερων συντάξεων από τα 330 στα 400 ευρώ.

    Τι προβλέπουν οι δρομολογούμενες ρυθμίσεις

    Δύο προτάσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή των αγροτών μελετούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Απασχόλησης και του ΟΓΑ κατ΄ εντολή της Φάνης Πάλλη Πετραλιά.

    Η πρώτη αφορά στη μείωση του ορίου ηλικίας στην συνταξιοδότηση των αγροτών κατά 3 χρόνια και η δεύτερη την αύξηση της κατώτερης σύνταξης κατά 21%.

    Η μείωση του ορίου ηλικίας από το 65ο στο 62ο αναμένεται να γίνει σταδιακά από το 2013, οπότε και ολοκληρώνονται 15 χρόνια από την καθιέρωση του κλάδου κύριας σύνταξης και οι ασφαλισμένοι αποκτούν ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα.

    Η αύξηση των συντάξεων θα γίνει σε δύο ισόποσες δόσεις μέσα σε δύο χρόνια έτσι ώστε η κατώτερη σύνταξη να φτάσει στα 400 από 330 ευρώ που είναι σήμερα.

    Η διοίκηση του ΟΓΑ εκτιμά ότι τα οικονομικά του ταμείου δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν υπέρμετρα από τη μείωση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση καθώς η αναλογιστική μελέτη του διεθνούς γραφείου εργασίας που έχει ήδη στα χέρια της προβλέπει βελτίωση όλων των οικονομικών μεγεθών.

    Στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα έχει ολοκληρωθεί έ ως το τέλος του έτους εξετάζεται να ενταχθούν και τα ακόλουθα:

    -Η επέκταση του επιδόματος απολύτου αναπηρίας και σε άλλες περιπτώσεις. -Η θεσμοθέτηση αυτόνομων υγειονομικών επιτροπών. -Η βελτίωση του συστήματος παροχών και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. -Ο εκσυγχρονισμός των διοικητικών υπηρεσιών του ΟΓΑ για την διευκόλυνση των ασφαλισμένων.

    Στις προτεραιότητες του ΟΓΑ εντάσσεται και ο εξορθολογισμός των αναπηρικών συντάξεων καθώς παρατηρήθηκαν κρούσματα κατάχρησης στη Δυτική Ελλάδα, τη Λακωνία και την Κρήτη.

    [02] Κόσμος

    Ανησυχεί η αγορά για τις επιπτώσεις του Άικ

    Κάτω από τα 100 δολ. το πετρέλαιο

    14/9/2008 19:46:00

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε σχεδόν δύο δολάρια στη Νέα Υόρκη, πέφτοντας κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, για να φθάσει τα 99,30 δολάρια, καθώς η αγορά φαίνεται να μην ανησυχεί από τη σχετικά περιορισμένη επίπτωση που είχε ο κυκλώνας Άικ στην παραγωγή του Κόλπου του Μεξικού.

    Εν τω μεταξύ, τα διυλιστήρια πετρελαίου στην περιοχή του Χιούστον στο Τέξας θα παραμείνουν κλειστά για οκτώ με εννέα ημέρες μετά το πέρασμα του κυκλώνα Άικ. δήλωσε την Κυριακή η γερουσιαστής του Τέξας, Κέι Μπέιλι Χάτσινσον στο τηλεοπτικό κανάλι CBS.

    Τα διυλιστήρια της περιοχής του Χιούστον, που εξασφαλίζουν το ένα πέμπτο της παραγωγής βενζίνης στις ΗΠΑ, έκλεισαν πριν ακόμη από την έλευση του κυκλώνα Άικ τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο.

    "Αναμένεται να υπάρξει μία έλλειψη βενζίνης εξαιτίας των διακοπών ρεύματος και των πλημμυρών", υπογράμμισε η γερουσιαστής.

    Σημειώνεται ότι ο Άικ εξασθένησε σε τροπική καταιγίδα, αφού άφησε πίσω του ανυπολόγιστες ζημιές στο Τέξας, οι οποίες υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια δολάρια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 14 September 2008 - 20:49:53 UTC