Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-11-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα επίθεση στη Κυβέρνηση
  • [02] Eπεισόδια στα Ιεροσόλυμα
  • [03] Ομιλία Α. Παπαρήγα για το Συνέδριο
  • [04] Eκλογές απόδημου ελληνισμού
  • [05] G20: Μέτρα για την κρίση
  • [06] Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία
  • [07] Α.Τσίπρας: συνέντευξη στη ΝΕΤ
  • [08] Στην Άμφισσα ο Γ. Καρατζαφέρης
  • [09] Έξαλλη η Μπρούνι με τον Μπερλουσκόνι
  • [10] Κατέρρευσε πολυκατοικία στο Αργυρόκαστο
  • [11] Ινδονησία: Συγκρούσεις στο χωριό των εκτελεσθέντων

    [01] Νέα επίθεση στη Κυβέρνηση

    Στη συνεδρίαση των Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ μίλησε το Γιώργος Παπανδρέου. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στα θέματα της επικαιρότητας με κεντρικό άξονα την οικονομία, την ακρίβεια και την ανεργία. "Η επερχόμενη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου θα είναι μία κυβέρνηση ελπίδας, αισιοδοξίας και εξόδου από την κρίση", τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης στην πανελλαδική σύσκεψη στελεχών του κόμματος

    , επισημαίνοντας ότι η πολιτική ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ οφείλεται στο γεγονός ότι από την ΔΕΘ εξέφρασε μία αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική πρόταση. Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ωστόσο με αφορμή τις θετικές δημοσκοπήσεις για το κόμμα ότι δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς , αντιθέτως θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η δράση του κόμματος και οι πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα και είναι δίπλα στα προβλήματα του λαού.

    Είδηση: 15310

    [02] Eπεισόδια στα Ιεροσόλυμα

    Σοβαρά επεισόδια έγιναν το πρωί της Κυριακής στο Ναό της Αναστάσεως των Ιεροσολύμων μεταξύ Αρμενίων κληρικών και ελληνοορθόδοξων ιεραρχών. Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων κάνει λόγο για απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων από την πλευρά των Αρμένιων κληρικών και ιεραρχών.

    Είδηση: 15312

    [03] Ομιλία Α. Παπαρήγα για το Συνέδριο

    Την ανάγκη να απεγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας αυτή την κρίσιμη, για την οικονομία, συγκυρία ζήτησε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Περιστέρι με πρωτοβουλία των κομματικών οργανώσεων του κόμματος.

    Η κα Παπαρήγα παρουσίασε μια νέα ανάλυση των πολιτικών εξελίξεων εκτιμώντας ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα αποδυθούν το επόμενο διάστημα σε μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να πείσουν το λαό για το ποιο κόμμα είναι ικανότερο να διαχειριστεί την κρίση και υπό το πρίσμα, αυτό θα τεθεί το δίλλημα , αν το εργατικό κίνημα θα ενσωματωθεί ή θα περάσει στην αντεπίθεση.

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία για να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους, κάτι που, όπως είπε, δεν πρέπει να γίνει.

    Στην εκτενή ανάλυση της για την οικονομική κρίση, η κα Παπαρήγα υπογράμμισε κατ' αρχήν ότι το ΚΚΕ την είχε προβλέψει και γι αυτό είχε κινηθεί έγκαιρα παρεμβαίνοντας μέσα και έξω από τη Βουλή εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι η κρίση δεν θα καταστρέψει τον καπιταλισμό, αλλά θα φέρει νέους συσχετισμούς μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα και θα ανοίξει ένας νέος κύκλος με θύματα πάντα τους εργαζόμενους.

    Επέκρινε και τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας ότι επί της ουσίας δεν διαφωνούν και ότι υπηρετούν το κεφάλαιο και σημείωσε ότι ακόμη και σοσιαλδημοκράτες οικονομολόγοι συμφωνούν ότι η κρίση στην Ελλάδα θα είναι βαθιά και κρατήσει περισσότερα χρόνια απ' ότι σε άλλες χώρες.

    Επίσης, η κα Παπαρήγα προέβλεψε ότι τα 28 δις ευρώ που θα δοθούν στις τράπεζες δεν θα πάνε σε ανάγκες, αλλά θα οδηγήσουν σε νέα κέρδη τις τράπεζες.

    Μιλώντας για το 18ο συνέδριο του ΚΚΕ η κα Παπαρήγα επανέλαβε ότι το συνέδριο αυτό θα πάρει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του κόμματος.

    Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του συνεδρίου, πρόσθεσε, είναι ότι το ΚΚΕ κατάφερε, αρχίζοντας από το 1991, να βρεθεί την τελευταία τετραετία σε θετική πορεία, μετά από σκληρή δουλειά και σήμερα είναι ώριμο και έμπειρο , ώστε να μπορεί να αντεπιτεθεί και να πει "τέρμα στις αδυναμίες, τα ελαττώματα και τις ελλείψεις και να βάλουμε ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων".

    Σήμερα, είπε η κα Παπαρήγα, το ΚΚΕ έχει θέσεις, πρόγραμμα κρυστάλλινο και στρατηγική και πρόβαλλε στο λαό έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης.

    Ωστόσο, σημείωσε ότι υπάρχει μια έλλειψη που πρέπει οπωσδήποτε να καλύψουμε τώρα που είμαστε μπροστά σε μια οικονομική κρίση. Η έλλειψη αυτή, είπε η κ. Παπαρήγα, είναι ότι η οργάνωση του κόμματος σε κλάδους εργασίας δεν είχε την αντίστοιχη θετική πορεία του κόμματος.

    Επειδή, πρόσθεσε, αυτή την περίοδο και τα άλλα κόμματα θα απευθυνθούν στο λαό και θα προσπαθήσουν να συνδεθούν με τους εργαζόμενους έχοντας τα μάτια στραμμένα στην κάλπη με στόχο να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους με κάποια μέτρα ανακούφισης, το ΚΚΕ πρέπει να δράσει.

    Αυτό σημαίνει, είπε η κ. Παπαρήγα, ότι πρέπει να ανέβει ο βαθμός οργάνωσης των εργατοϋπαλλήλων, να ανέβει ο ταξικός προσανατολισμός και οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

    Είδηση: 15308

    [04] Eκλογές απόδημου ελληνισμού

    Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της 4ης Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου, με την εκλογή της νέας Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αποδήμων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης.

    Από την Γερμανία εκλέχτηκαν οι: Ιωάννα Ζαχαράκη, από το Σόλινγκεν, Στέλλα Κυργιανέ-Εφραιμίδου, από το Βάϊνχαϊιμ, Σαράντης Μπίσκας, από τη Νόι Ίζεμουργκ, η Αλίκη Άλεσικ, από τη Νυρεμβέργη, Νικόλαος Μίχος από τη Νόι Ίζεμουργκ και Σωκράτης Θεοδωρίδης, από το Κιόνιξ Βίντερ. Από χώρες της δυτικής Ευρώπης εκλέχτηκαν οι: Γεώργιος Κοντορίνης (Σουηδία), Ελένη Λιάκου-Ρεζάνιι (Σουηδία), Ισίδωρος Διακίδης (Ηνωμένο Βασίλειο) και Ελευθέριος Σάββα (Ηνωμένο Βασίλειο). Από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης εκλέχτηκαν οι: Θεμιστοκλής Καΐσης (Αλβανία), Δημήτρης Μεΐντης (Αλβανία) και Κώστας Ριζογιάννης (Ουγγαρία). Και τέλος από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης εκλέχτηκαν οι: Ανατόλιι Αβράμοβ (Ουκρανία), Άννα Ντομπάι (Ουκρανία), Μαργαρίτα Κόρνεβα (Ρωσία) και Νουγκζάρ Τσαμουρλίεβ (Γεωργία).Η νέα Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Ελλήνων Αποδήμων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης θα συγκροτηθεί σε σώμα στην πρώτη συνεδρίαση στις 21 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

    Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Ταμβάκης προς τους επανεκλεγέντες ομογενείς βουλευτές που αναδείχτηκαν στις πρόσφατες εκλογές των ΗΠΑ: τον Τζον Σαρμπάνη (Μέριλαντ), τον Κώστα Μπιλιράκη (Φλόριδα), τον Σάλι Μπέρκλεϊ (Νεβάδα), τον Ζακ Σπέης (Οχάιο), την Νίκη Τσόγκα (Μασαχουσέτη) και την Ντίνα Τάιτους (Νεβάδα), καθώς και στον πολιτειακό βουλευτή Νέας Υόρκης Μιχάλη Γιάνναρη.Στην επιστολή του, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ τονίζει ότι "μια νέα εποχή εγκαινιάζεται για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την παγκόσμια κοινότητα". Ο κ. Ταμβάκης επισημαίνει ακόμη ότι "ο απανταχού Ελληνισμός και η Αμερική μοιράζονται κοινούς στόχους και επιδιώξεις, προσθέτοντας ότι το ΣΑΕ και ο Απόδημος Ελληνισμός γενικότερα, προσβλέπουν στην πάντοτε πολύτιμη συμβολή των Ελληνο-Αμερικανών Ομογενών στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων".Τέλος, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ συνεχάρη τους κ.κ. Αλέξη Γιανούλια, Υπουργό Οικονομικών της Πολιτείας του Ιλινόις και Έντυ Ζεμενίδη, στενό συνεργάτη του επιτελείου του Μπάρακ Ομπάμα, για την εκλογή του τελευταίου στην προεδρία των ΗΠΑ.

    Είδηση: 15316

    [05] G20: Μέτρα για την κρίση

    Την ανάγκη για συντονισμένα μέτρα, ανέδειξε η σύνοδος της G20 στο Σάο Πάολο. Όπως συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Oμάδας των 20 βιομηχανικών χωρών και αναδυόμενων οικονομιών (G20) υπάρχει ανάγκη να αναληφθεί συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, ανακοίνωσε η Βραζιλία, η οποία ασκεί φέτος την προεδρία της G20.

    Είδηση: 15317

    [06] Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία

    Απορριπτικές ήταν οι συνελεύσεις των νοσοκομειακών γιατρών, που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Πειραιά και Βοιωτία και εξέτασαν (μετά την συνάντηση του υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου με την Διαπραγματευτική ομάδα της ΟΕΝΓΕ την Τρίτη 4-11-2008) τη νέα πρόταση του υπουργείου για υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

    Οι αποφάσεις του κύκλου των συνελεύσεων ήταν, η απόρριψη της νέας πρότασης Αβραμόπουλου, η συνέχιση των κινητοποιήσεων και η απόσυρση των εφημερευόντων άμεσα από τώρα ή από τις επόμενες μέρες, με βάση της κατάθεση προγραμμάτων που προβλέπουν δύο εφημερίες για τους ειδικευμένους και τέσσερις για τους ειδικευόμενους. Οι ασθενείς μπορούν να κατευθύνονται σε νοσοκομεία που δε συμμετέχουν στην κινητοποίηση.Οι αποφάσεις για κινητοποιήσεις, θα υλοποιηθούν στα νοσοκομεία: Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Ερυθρός, Αττικόν, Παίδων Αγία Σοφία, Θριάσιο, Πατησίων, 1ο ΙΚΑ, Γενικό Κρατικό Αθήνας, ΚΑΤ, Ιπποκράτειο, Λαϊκό, Παίδων Πεντέλης, Δρομοκαϊτειο, ΣΝ 401, Γεν. Νοσ. Λιβαδιάς. Από τις 8 Νοεμβρίου υλοποιείται απόσυρση εφημερευόντων ιατρών στο νοσοκομείο Πατησίων.

    Είδηση: 15315

    [07] Α.Τσίπρας: συνέντευξη στη ΝΕΤ

    Υπέρ του δημόσιου ελέγχου της Εθνικής αλλά και της σύστασης τραπεζών ειδικού σκοπού τάχθηκε μιλώντας στη ΝΕΤ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί άλλο η τραπεζική ασυδοσία. Ο κ.Τσίπρας αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις και στο θέμα των συνεργασιών τόνισε

    Είδηση: 15314

    [08] Στην Άμφισσα ο Γ. Καρατζαφέρης

    Μιλώντας στην Άμφισσα, στα πλαίσια των εγκαινίων της Νομαρχιακής Επιτροπής Φωκίδας, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης αναφερόμενος στην οικονομική κρίση δήλωσε:

    "Βρισκόμαστε μπροστά σε μια τεράστια οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση και δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αλώβητοι αυτή την καταιγίδα. Αυτά που ζούμε σήμερα είναι ένας παράδεισος μπροστά σε αυτά που θα ζήσουμε του χρόνου. Αν σήμερα τα πράγματα είναι άσχημα από την ανεργία και την φτώχεια, του χρόνου θα είναι ακόμη πιο άσχημα. Αυτό το έχουμε διαπιστώσει όλοι μας. Όλοι εκτός του κ. Καραμανλή και αυτό είναι το πρόβλημα του τόπου. Ο Πρωθυπουργός είτε δεν αντιλαμβάνεται τα πραγματικά περιστατικά που δυσκολεύουν τη ζωή μας, είτε αδυνατεί να αντιδράσει. Και πολύ φοβούμαι πως συμβαίνει το δεύτερο. Ο Πρωθυπουργός είναι εγκλωβισμένος μέσα σε ένα γυάλινο κλουβί και δεν μπορεί να καταλάβει ότι ο λαός μας περνά δύσκολες στιγμές".

    Συνεχίζοντας ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως: "Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε εκλογές οποτεδήποτε το θελήσει ο τόπος. Ο κ. Καραμανλής είναι ανέτοιμος να αντιμετωπίσει την πολιτική πραγματικότητα γιατί τον συνοδεύουν τα σκάνδαλα. Τα σκάνδαλα των υποκλοπών, των ομολόγων, της SIEMENS και του Βατοπεδίου, σκάνδαλα για τα οποία ο ελληνικός λαός δεν έχει πάρει απάντηση. Ελπίζουμε μετά από τόσα χρόνια επιμελημένης μελέτης των δημοσκοπήσεων, να μπορεί ο Πρωθυπουργός, να αναγνώσει τι λένε τα ευρήματα. Οι ολιγωρίες του, οι αδυναμίες του και οι φοβίες του είναι δυνατόν να οδηγήσουν τον τόπο σε περιπέτειες".

    Είδηση: 15313

    [09] Έξαλλη η Μπρούνι με τον Μπερλουσκόνι

    Η πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί δήλωσε ότι είναι ευτυχής που δεν είναι πλέον Ιταλίδα μετά από αυτό που άκουσε να εκστομίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έστω και ως αστείο για τον "ηλιοκαμένο" νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.

    Η γεννημένη στην Ιταλία Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί, τοπ μόντελ και τραγουδίστρια της ποπ η οποία παντρεύτηκε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από ένα θρυλικό ρομάντζο που απασχόλησε το σύνολο των γαλλικών και των διεθνών μέσων ενημέρωσης, απέκτησε τη γαλλική υπηκοότητα και έχασε την ιταλική μετά το γάμο της.

    Σε συνέντευξη της στη γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche, η "πρώτη κυρία" επικρίνει δριμύτατα τη δήλωση που έκανε για τον Μπαράκ Ομπάμα ο Μπερλουσκόνι λέγοντας ότι είναι " ωραίος, νέος και ηλιοκαμένος"." Όταν άκουσα τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να κάνει αυτό το σχόλιο για την εκλογή του Ομπάμα και να αστειεύεται με το γεγονός λέγοντας ότι ο Ομπάμα είναι "πάντα ηλιοκαμένος" μου φάνηκε εξαιρετικά περίεργο" φέρεται να δηλώνει η Μπρούνι-Σαρκοζί.

    "Ορισμένοι άνθρωποι σίγουρα το απέδωσαν σε χιούμορ, αλλά για άλλη μια φορά είμαι ευτυχής που έγινα Γαλλίδα" πρόσθεσε η ίδια.

    Είδηση: 15311

    [10] Κατέρρευσε πολυκατοικία στο Αργυρόκαστο

    Εξαώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε στη 13:10 μετά το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της πόλης του Αργυροκάστρου, στην Αλβανία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τρεις νεκροί μεταξύ των οποίων ένα παιδί και πολλοί εγκλωβισμένοι ενώ εκκενώθηκε το τμήμα της πολυκατοικίας που έχει μείνει όρθιο. Η κατάσταση είναι τέτοια που εμποδίζει αυτή τη στιγμή τα συνεργεία να προβούν στην διαδικασία εντοπισμού επιζώντων. Το χώρο επισκέφτηκε ο πρθωυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα,ο οποίος είπε ότι προέχει η διάσωση τυχόν επιζόντων και ότι στη συνέχεια θα γίνουν ανακρίσεις σε βάθος.

    Ο κ. Μπερίσα δέχτηκε πιέσεις από τους συγγενείς των αγνοουμένων οι οποίοι ζητούσαν επιμόνως να συνεχίσουν οι έρευνες διάσωσης,οι οποίες επί τρεις ώρες έχουν διακοπεί,διότι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να καταρρεύσει και το υπόλοιπο τμήμα της πολυκατοικίας. Στην πολυκατοικία έμεναν και τρεις οικογένειες Βορειοηπειρωτών και με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, επιβεβαιώνεται η ύπαρξη τριών νεκρών και οκτώ τραυματιών. Ένα ασθενοφόρο διατέθηκε από το Ελληνικό στρατιωτικό νοσοκομείο Αργυροκάστρου για παροχή βοήθειας στους εγκλωβισμένους και τραυματισμένους της πολυκατοικίας που κατέρρευσε. Επίσης άλλο ενα ασθενοφόρο του ίδιου νοσοκομείου είναι σε ετοιμότητα για συνδρομή εαν υπάρξει αίτημα των αλβανικών αρχών. Μετά από αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης προς το ΓΕΕΘΑ, ιατρικό προσωπικό του ελληνικού στρατιωτικού νοσοκομείου στο Αργυρόκαστρο συνδράμει στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για την παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες από κατάρρευση πολυκατοικίας. Τρία οχήματα της ΕΜΑΚ έφτασαν στο Αργυρόκαστρο, από τα Ιωάννινα, μεταφέροντας έναν εκπαιδευμένο σκύλο και ειδικά μηχανήματα για να βοηθήσουν στον εντοπισμό και απεγκλωβισμό των αγνοουμένων από την κατάρρευση της πολυκατοικίας. Η πολυκατοικία κατέρρευσε κατά τη διάρκεια εργασιών θεμελίωσης πλαϊνού κτίσματος.

    Δήλωση Γ. Κουμουτσάκου

    Είδηση: 15309

    [11] Ινδονησία: Συγκρούσεις στο χωριό των εκτελεσθέντων

    Συγκρούσεις ξέσπασαν το πρωί της Κυριακής, μεταξύ της ινδονησιακής αστυνομίας και εκατοντάδων ατόμων -μεταξύ των οποίων και πολλοί ισλαμιστές- μετά τη μεταφορά στο χωριό Τενγκούλουν των σορών των δύο αδελφών που εκτελέστηκαν το βράδυ για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Μπαλί το 2002.

    Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ένα πλήθος από περίπου 500 άτομα προσπάθησε να πλησιάσει στα ασθενοφόρα που μετέφεραν στο Τενγκούλουν, στα ανατολικά της Ιάβας, τις σορούς των αδελφών Αλί Γκούφρον, 48 ετών και Αμρόζι, 47 ετών, οι οποίοι εκτελέστηκαν δια τυφεκισμού λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Οι συγκεντρωμένοι ωστόσο συνάντησαν ισχυρή αντίσταση από τους εκατοντάδες αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.

    Ισλαμιστές και συγγενείς των εκτελεσθέντων φώναζαν συνθήματα όπως "Τζιχάντ" και "Αλλάχ Ακμπάρ" (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος) ενώ ζητούσαν από τους αστυνομικούς να φύγουν από την περιοχή.

    Ένταση επικρατεί και στο Σεράνγκ, στη δυτική Ιάβα, το χωριό του τρίτου από τους εκτελεσθέντες, του 38χρονου Ιμάμ Σαμούντρα.

    Οι τρεις άνδρες είχαν καταδικαστεί σε θάνατο το 2003 για τη συμμετοχή του στις επιθέσεις σε μια καφετέρια και μια ντισκοτέκ της Κούτα στις 12 Οκτωβρίου 2002, όπου σκοτώθηκαν 202 άτομα: 88 Αυστραλοί, 38 Ινδονήσιοι, 23 Βρετανοί, 4 Γάλλοι, 3 Ελβετοί και 2 Καναδοί.

    Διαβάστε επίσης:

    Είδηση: 15304


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 10 November 2008 - 10:20:26 UTC