Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-11-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέχεια των καταθέσεων στην Εξεταστική
  • [02] ΗΠΑ: σχέδιο ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών
  • [03] Συνάντηση Δ.Αβραμόπουλου - Ιατρών
  • [04] Γκολ στα δικαιώματα του παιδιού
  • [05] Aναθεώρηση στόχων της Παγκόσμιας Τράπεζας

    [01] Συνέχεια των καταθέσεων στην Εξεταστική

    Η πολύωρη κατάθεση της πρώην προέδρου του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, για την καθυστερημένη απόφαση που αφορούσε την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας -για την οποία εγκαλείται ήδη πειθαρχικά- κυριάρχησε στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής την Τρίτη. Όπως ανέφερε η κ. Ψάλτη, η καθυστέρηση έκδοσης της απόφασης οφείλεται στην δυσκολία της υπόθεσης, την οποία ήθελε να μελετήσει επισταμένως, ενώ για τη μη έκδοση απόφασης είπε ότι ήταν σύννομη, καθώς και τα δύο μέρη υπέβαλαν παραίτηση από την υπόθεση.Το πρωί, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Ουρανούπολης Τρύφωνας Μίτιντζης κατέθεσε ότι μεταβιβάστηκαν με συμβόλαιο στη Μονή Βατοπεδίου περίπου 8.500 στρέμματα δάσους, αφού πρώτα έγινε παράνομος αποχαρακτηρισμός τους.

    Με αφορμή τον ισχυρισμό του κ. Μίτιντζη ότι στο συμβόλαιο για την Ουρανούπολη που συνέταξε η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη περιλαμβάνονται αρχαιολογικοί χώροι και δασικές εκτάσεις, η κ. Πελέκη - Βουλγαράκη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι είναι ψευδές ότι χαρακτήρισε με τα συμβόλαιά της εκτάσεις ως μη δασικές και μη αρχαιολογικές και τονίζει ότι τόσο στην Ουρανούπολη όσο και στο Γραμματικό όσες κρίθηκαν από το αρμόδιο Δασαρχείο ως δάση ή αναδασωτέες εξαιρέθηκαν από την ανταλλαγή και συνεπώς νομίμως συνέταξε τα συμβόλαια.

    Ανακοίνωση εξέδωσε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Κιλτίδης, με την οποία απαντά σε αναφορές μαρτύρων ότι με απόφασή του αποχαρακτηρίστηκε δασική έκταση στην Ουρανούπολη. Ο κ. Κιλτίδης τονίζει ότι ως θεματοφύλακας του δημοσίου συμφέροντος ουδέποτε ζήτησε να γίνει πράξη χαρακτηρισμού της έκτασης διότι θα ήταν αντιδεοντολογικό και εύκολα θα μπορούσε να παρερμηνευθεί από οποιονδήποτε.Από την πλευρά του, ο πρώην προιστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ροδόπης, Ιωάννης Ρεφειάδης κατέθεσε ότι ουδέποτε συντάχθηκε πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής παραλίμνιων εκτάσεων προς τη μονή.

    Από την κατάθεση του κ. Ρεφειάδη, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής προκύπτει ότι η κρίση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου της Ροδόπης, το 2002, ότι οι παραλίμνιες εκτάσεις της Βιστωνίδας ανήκουν στη Μονή Βατοπαιδίου, στηρίχθηκε στα στοιχεία της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του υπουργείου Οικονομικών (και υπουργικής απόφασης) του 1998, το οποίο είχε επικαλεστεί προηγούμενη κρίση της ίδιας υπηρεσίας. Με την ίδια δε, τεκμηρίωση, υπήρξε και η νέα γνωμοδότηση, που οδήγησε στις υπουργικές αποφάσεις του 2003.

    Είδηση: 15433

    [02] ΗΠΑ: σχέδιο ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών

    Σχέδιο για την ανάσχεση των κατασχέσεων κατοικιών, από απλήρωτα στεγαστικά δάνεια, με την επωνυμία "Ελπίδα τώρα", ανακοίνωσαν οι αρχές των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το σχέδιο, που ακόμα δεν έχει εγκριθεί επίσημα, θα ζητείται ειδικότερα από τους χαμηλοεισοδηματίες να "δεσμεύουν" σε μηνιαία βάση το 38% των εσόδων αυτών στην αποπληρωμή του δανείου, ασχέτως των αρχικώς συμφωνηθέντων.

    Είδηση: 15435

    [03] Συνάντηση Δ.Αβραμόπουλου - Ιατρών

    Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ιατρών στα νοσοκομεία, ενώ την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου αναμένεται να συναντηθεί η διαπραγματευτική ομάδα των εκπροσώπων των ιατρών, με τον υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο στις 10πμ. Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του συντονιστικού γενικών συνελεύσεων γιατρών νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί από τις 9πμ στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

    Οι νοσοκομειακοί γιατροί, διεκδικούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα δεσμεύει το Υπουργείο Υγείας για τα βασικά τους αιτήματα, που είναι: Οι προσλήψεις, με διεκδίκηση να κατοχυρωθεί ότι και οι 2000 προσλήψεις θα ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009 στα τμήματα που πραγματικά τις χρειάζονται, ώστε από την 1-7-09 και μετά να μην υπάρχει κανένας γιατρός στη χώρα -ειδικός ή ειδικευόμενος- που να αναγκάζεται να κάνει πάνω από επτά εφημερίες τον μήνα και επίσης κατοχύρωση ότι καμία από αυτές τις προσλήψεις δεν θα αφορά θέση επικουρικού, αλλά όλες οι νέες προσλήψεις ειδικευμένων θα αφορούν οργανικές θέσεις επιμελητών. Επίσης για το μισθολογικό των χαμηλότερων βαθμίδων, να δοθούν περαιτέρω μισθολογικές αυξήσεις, όσο το δυνατόν πιο κοντά στα αιτήματα του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ.

    Η Γενική Συνέλευση ιατρών του νοσοκομείου "Ερυθρός", σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η συνάντηση με τον κ. Αβραμόπουλο, απαιτεί "να είναι πραγματικά διαπραγματευτικής φύσης και όχι τεχνικής και αυτό θα το διασφαλίσουμε με την συνέχιση της κινητοποίησης μας". Προαναγγέλεται και νέα γενική συνέλευση στο νοσοκομείο για την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότι συνεχίζεται η αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, απογευματινών ιατρείων και τακτικών χειρουργείων επ' αόριστον και το κλείσιμο του ταμείου των εξωτερικών ιατρείων και του γραφείου κίνησης καθημερινά μέχρι ικανοποίησης των αιτημάτων μας.

    Η Γενική Συνέλευση των ιατρών του ΠΓΝ "Αττικόν", με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, τονίζει ότι εμμένει στην απόφασή της για προγράμματα εφημεριών για το μήνα Νοέμβριο με δύο εφημερίες για τους ειδικούς και τέσσερις εφημερίες για τους ειδικευόμενους. Η Γενική Συνέλευση των γιατρών θεωρεί ότι η υπάρχουσα πρόταση του Υπ. Υγείας για υπογραφή κλαδικής σύμβασης, "δεν εξασφαλίζει την πραγματοποίηση των απαραίτητων προσλήψεων, προκειμένου να στελεχωθεί το σύστημα υγείας με γιατρούς και να σταματήσει το σημερινό καθεστώς υπερεργασίας γιατρών, με τα απάνθρωπα ωράρια εργασίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ασθενών".

    Είδηση: 15432

    [04] Γκολ στα δικαιώματα του παιδιού

    Σε μια πρωτότυπη παρέμβαση προχωρoύν από κοινού το υπουργείο Παιδείας, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και η Σούπερ Λίγκα, για δύο συνεχόμενες αγωνιστικές ημέρες, το ερχόμενο και το μεθεπόμενο σαββατοκύριακο. Την ευκαιρία δίνει η παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιού, που γιορτάζεται την 20ή Νοεμβρίου.

    Είδηση: 15430

    [05] Aναθεώρηση στόχων της Παγκόσμιας Τράπεζας

    Στην ανάγκη προσαρμογής στα νέα δεδομένα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης και της προβλεπόμενης το 2009 διεθνούς ύφεσης, οδηγήθηκε η Παγκόσμια Τράπεζα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι προτίθεται να δανείσει όχι λιγότερα από 100 δισ. δολάρια ΗΠΑ, μέσα στα τρία ερχόμενα έτη, υπέρ των δεινότερα πληττόμενων κρατών απ' αυτήν την ύφεση.

    Η απόφαση αυτή προέκυψε μετά την αναθεώρηση της αρχικής της εκτίμησης ότι όλες οι αναπτυσσόμενες οικονομίες του πλανήτη θα αναπτυχθούν με ποσοστό(+6,4%), σε νέα εκτίμηση για ανάπτυξη της τάξης του 4,5%. Το χρονικό διάστημα ανάμεσα στις δύο εκτιμήσεις, είναι μόλις ένας μήνας, γεγονός που δείχνει και την ταχύτητα των εξελίξεων στο οικονομικό επίπεδο. Μάλιστα για τη διεθνή οικονομία εκτιμάται ότι θα έχει του χρόνου, ανάπτυξη μόλις του 1%, ενώ ανεπτυγμένες οικονομίες την ίδια ώρα θα γνωρίσουν αρνητική (-0,1%) ανάπτυξη.Συμμετέχοντας η Παγκόσμια Τράπεζα στη σύνοδο της G20 στις 15 Νοεμβρίου στην Ουάσινγκτον, σημειώνει ότι το 2008 θα κλείσει με τριπλάσια δάνεια της Παγκόσμιας Τράπεζας υπέρ των ασθενέστερων (από τα 13 δισ. δολάρια περίπου στα 35 δισ. δολάρια), ενώ και για το 2009 αναμένεται δανειοδότηση τουλάχιστον με ένα ισοδύναμο ποσό. Όπως τόνισε ο πρόεδρός της Ρόμπερτ Ζέλικ: "Δεν πρέπει με την οικονομική κρίση να αποστρέψουμε το βλέμμα από την ανθρωπιστική κρίση, δεδομένου ότι στην κρίση υποφέρει περισσότερο ο δεινά πληττόμενος απ' αυτήν".

    Είδηση: 15429


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 11 November 2008 - 21:52:09 UTC