Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-11-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανάπτυξη, απασχόληση, συνοχή
  • [02] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών
  • [03] Η Ομπρί επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος

    [01] Ανάπτυξη, απασχόληση, συνοχή

    Αισιόδοξος ότι μπορούμε να μεταβάλλουμε τη διεθνή πρόκληση σε εθνική επιτυχία, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, υπογραμμίζοντας πως εξαντλούμε κάθε δυνατότητα για τη στήριξη της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής. Για μια ακόμη φορά ο κ. Καραμανλής τόνισε πως η κατάσταση απαιτεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να απορρίψουν τις σειρήνες του λαϊκισμού που κάτω από τις σημερινές συνθήκες, προσλαμβάνουν επικίνδυνο χαρακτήρα για την ίδια την πορεία της χώρας. Κάλεσε δε επιχειρήσεις και συνδικαλιστικούς φορείς να λειτουργήσουν με αυξημένη υπευθυνότητα απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

    "Ακούμε κάθε εφαρμόσιμη πρόταση και είμαστε έτοιμοι να συμπληρώσουμε το σχέδιό μας όπου χρειαστεί" ανέφερε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Καραμανλής, μιλώντας για την ανάπτυξη στη χώρα, στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία και τη θετική, όπως είπε, ανταπόκριση του προέδρου της Κίνας για την επέκταση των ελληνικών εξαγωγών προς την Κίνα και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, ενώ για την υπογραφή της συμφωνίας για τον εμπορευματικό σταθμό του Πειραιά, ανέφερε πως η Ελλάδα αποδεικνύει στην πράξη ότι παρέχει σημαντικές ευκαιρίες επενδυτικών πρωτοβουλιών σε Έλληνες και ξένους. Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις προστασίας των πολιτών από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και αναφέρθηκε σε τρεις αρχές τις οποίες τηρεί με το σχέδιό της απαρέγκλιτα η κυβέρνηση: την ευελιξία αλλά στο πλαίσιο κανόνων ασφαλείας, την ανταπόκριση στις ανάγκες του σήμερα χωρίς να υπονομεύεται το αύριο και στην ανάπτυξη με κοινωνική ευαισθησία.

    Πηγή: ΝΕΤ, NET 105.8

    Είδηση: 15976

    [02] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών

    Υπό πλήρη μυστικότητα εξελίχθηκε στην Πάτρα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό κυκλώματος παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών, στο οποίο εμπλέκονται και άνδρες του Λιμενικού Σώματος.Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια και ανακρίνονται τουλάχιστον τέσσερα άτομα, μαζί και 3 λιμενικοί και 2 ιδιοκτήτες εταιρείας μεταφορών.Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται για να προσαχθούν άλλοι 3 άντρες του λιμενικού σώματος.Στο λιμάνι της Πάτρας συνωστίζονται εκατοντάδες εξαθλιωμένοι πρόσφυγες από την ανατολή, που ονειρεύονται τη γη της επαγγελίας σε μια χώρα της δυτικής Ευρώπης.

    Νωρίς το πρωί της Τρίτης οι άντρες της ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με συναδέρφους τους από την Αθήνα πραγματοποίησαν παρουσία τριών εισαγγελέων εφόδους σε πολλά σπίτια της Αχαϊκής πρωτεύουσας.Έρευνες διεξάγονται και στον καταυλισμό των λαθρομεταναστών όπου σύμφωνα με την ασφάλεια κρύβονται οι εγκέφαλοι του κυκλώματος.Το απίστευτο θέαμα να κρύβονται κουλουριασμένοι δύο άνθρωποι σε βαλίτσες διαπίστωσαν οι λιμενικοί στο λιμάνι της Πάτρας όταν έκαναν έλεγχο σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο λίγο πριν τον απόπλου του πλοίου στο οποίο επέβαιναν για το εξωτερικό και συγκεκριμένα πριν περάσουν στην Ιταλία.Αυτό είναι ένα από τα τελευταία ευρήματα των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών που δρουν στην Πάτρα για περισσότερο από μία δεκαετία.Στόχος των ερευνών ήταν η εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος, το οποίο έναντι αμοιβής διευκόλυνε τους λαθρομετανάστες στο παράνομο ταξίδι τους.Τη στιγμή που ερευνάται ο βαθμός ανάμιξη λιμενικών σε κυκλώματα παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών στη Πάτρα, ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος δηλώνει ότι έχουν επισημάνει τα κυκλώματα που δρουν στο εν λόγω λιμάνι.

    Είδηση: 15975

    [03] Η Ομπρί επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος

    Η δήμαρχος της Λίλης, Μαρτίν Ομπρί είναι και επισήμως αυτή που κέρδισε στο δημοψήφισμα και που την ανέδειξε ως τη νέα πρώτη γραμματέα του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, έναντι της αντιπάλου της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία ήταν η υποψήφια για την γαλλική προεδρία που ηττήθηκε από τον Νικολά Σαρκοζί.Η κ. Ομπρί εξελέγη πρώτη γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος με ψήφους 67.451 έναντι 67.349 ψήφων που συγκέντρωσε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, δηλαδή, μόλις 102 ψήφους διαφορά, ανακοινώθηκε από την επιτροπή ανακαταμέτρησης των ψήφων.Το αποτέλεσμα αυτό εγκρίθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο του Κόμματος, που συνήλθε στο Παρίσι.

    Αμέσως μετά την ανακοίνωση της έγκρισης του αποτελέσματος ένας από τους στενούς συνεργάτες της κ. Ρουαγιάλ ζήτησε για άλλη μία φορά να γίνει νέα ψηφοφορία.

    Στην ομιλία του ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου του Κόμματος ο απερχόμενος πρώτος γραμματέας Φρανσουά Ολάντ, αλλά και πρώην σύντροφος της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, απηύθυνε έκκληση για "συλλογική και αδιαίρετη ανάταση του κόμματος".

    "Δεν υπάρχει μία ομάδα εναντίον μίας άλλης. Δεν υπάρχουν δύο Σοσιαλιστικά Κόμματα. Υπάρχει ένα κόμμα που πρέπει να επιβιώσει, με όλους μαζί και του οποίου τους κανόνες και τους οπαδούς πρέπει να σεβόμαστε όλοι", ανέφερε ο κ. Ολάντ καταχειροκροτούμενος από όλους.

    Είδηση: 15977


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 25 November 2008 - 21:59:16 UTC