Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-11-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μακελειό στην Ινδία
  • [02] Ιταλία: Εγκαίνια έκθεσης του Βασίλη Θεοχαράκη
  • [03] Απέτυχαν να ζευγαρώσουν δυοβ¦θηλυκές αρκούδες
  • [04] Προσπαθεί να ανακάμψει η Σπίαρς
  • [05] Ζητείται Άγιος Βασίλης
  • [06] Το ιδανικό ζευγάρι των Χριστουγέννων
  • [07] Οι Εποχές των Μοντέρνων. Από τον Μονέ έως τον Υβ Κλάιν
  • [08] Επίθεση Παπανδρέου από το Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ

    [01] Μακελειό στην Ινδία

    Επτά διαφορετικά συμβάντα με πυρά ενόπλων και ρίψη χειροβομβίδων αναφέρθηκαν γύρω στις 20.00 ώρα Ελλάδας από το Μομπάι (Βομβάη) της Ινδίας. Τα ινδικά τηλεοπτικά δίκτυα έκαναν λόγο για τουλάχιστον 80 νεκρούς, ενώ 250 αναφέρονται ως τραυματίες σε αυτό το φονικό μπαράζ επιθέσεων. Θύμα των εκρήξεων και ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας. Οι δράστες, η ταυτότητα των οποίων παραμένει άγνωστη, "κρατούν δυτικούς ομήρους στο ξενοδοχείο Ταζ", μετέδωσε το CNN. Από το Φόρεϊν Οφις εκδόθηκε "οδηγία" για τους Βρετανούς, που μένουν στην Ινδία, "να παραμείνουν μέχρι νεοτέρας μέσα στα σπίτια τους". Μια ισλαμιστική οργάνωση που αυτοαποκαλείται "οι Μουτζαχεντίν του Ντεκάν" ανέλαβε την ευθύνη, μετέδωσε το ινδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο PTI. Απερίφραστα καταδίκασε τις επιθέσεις ο Λευκός Οίκος.

    Από την πλευρά της αστυνομίας αναφέρθηκε ότι "έγιναν 7 ταυτόχρονες επιθέσεις ενόπλων σε πολλά σημεία της πόλης".

    Συγκεκριμένα στους χώρους μπροστά από τα κεντρικά ξενοδοχεία "Ταζ" και "Ομπερόλ" πέριξ του κεντρικού πολυσύχναστου σιδηροδρομικού σταθμού του Μομπάϊ και στο χώρο της υπαίθριας αγοράς "Κολάμπα", καθώς και σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες και στο χώρο κινηματογράφων της πόλης και στην περιοχή ενός νοσοκομείου. Μονάδες του ινδικού στρατού εισέβαλαν στα δύο ξενοδοχεία, μετά τις πληροφορίες ότι οι δράστες των επιθέσεων κρατούν εκεί ομήρους τουρίστες, μετέδωσαν τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα λίγο πριν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας). Εκρήξεις ακούστηκαν και στα δύο ξενοδοχεία, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNN.Αυτόπτης μάρτυρας στο ξενοδοχείο δήλωσε στην ινδική τηλεόραση ότι ένοπλοι αναζητούσαν κατόχους βρετανικών και αμερικανικών διαβατηρίων.Πυρά ερίφθησαν και στο χώρο του τουριστικού καφεστιατόριου "Λέοπολντ", με άγνωστο απολογισμό. Κοντά στο "Λέοπολντ" οι βιτρίνες των καταστημάτων είναι θρυματισμένες.

    Οι τοπικές αστυνομικές πηγές αποδίδουν τις ενέργειες σε "συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος" του Μομπάϊ, οικονομικού κέντρου της Ινδίας. Διατάχθηκε το προσωρινό κλείσιμο του ανωτέρω σιδηροδρομικού σταθμού. Δύο από τους ενόπλους φέρονται να βρήκαν καταφύγιο στο εσωτερικό του.

    Προηγουμένως, σε χώρο διακίνησης επιβατών αυτού του σταθμού, "οι ένοπλοι πυροβολούσαν για πολλή ώρα αδιακρίτως".Οδηγία στους Βρετανούς της Ινδίας από το Φόρεϊν ΟφιςΑπό το Φόρεϊν Οφις εκδόθηκε "οδηγία" για τους Βρετανούς, που μένουν στην Ινδία, "να παραμείνουν μέχρι νεοτέρας μέσα στα σπίτια τους" καθώς "στην Ινδία επιμένει μία υψηλού βαθμού τρομοκρατική απειλή".

    Η οδηγία εκδόθηκε μετά από τις πολλές ταυτόχρονες επιθέσεις ενόπλων με αυτόματα όπλα και με χειροβομβίδες "σε πολλά σημεία του Μομπάι".

    Είδηση: 16030

    [02] Ιταλία: Εγκαίνια έκθεσης του Βασίλη Θεοχαράκη

    Αναδρομική έκθεση του Έλληνα ζωγράφου Βασίλη Θεοχαράκη εγκαινιάσθηκε την Παρασκευή στο μουσείο του μεγάρου Palazzo Venezia της Ρώμης. Η έκθεση, περιλαμβάνει διακόσια έργα, τα οποία χωρίζονται σε διάφορες ενότητες, μεταξύ των οποίων "Αφηρημένη Περίοδος" (1966/1980), "Άγιο Όρος" (1995/2008), "Τοπία" (2007/2008). Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν, μεταξύ των άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης, ο Έλληνας πρέσβης στη Ρώμη, Χαράλαμπος Ροκανάς, γνωστοί ιταλοί τεχνοκριτικοί, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα και η ηθοποιός Ειρήνη Παππά. Ο Βιττόριο Σγκάρμπι, διάσημος τεχνοκριτικός και σύμβουλος του ιταλού υπουργού Πολιτισμού, θέλησε να υπογραμμίσει ότι "με την τέχνη του, ο Θεοχαράκης, είναι ο τελευταίος των ιμπρεσιονιστών, που μας δείχνει ότι έζησε τον Εικοστό Αιώνα, χωρίς τις ανησυχίες και τις εσωτερικές ταραχές του Κάφκα, ή του Φρόϊντ. Απεικονίζει την φύση, ξεκινώντας από μια κατάσταση επισφαλούς ισορροπίας. Διότι, όπως ξέρουμε, ζωγραφίζει πάντα πάνω σε μια βάρκα".

    Ο υπεύθυνος των μουσειακών εγκαταστάσεων της Ρώμης, Κλάουντιο Στρινάτι, πρόσθεσε ότι "δεν μπορούμε βέβαια να μιλήσουμε για ρεαλισμό, αλλά τα έργα του Θεοχαράκη, ενέχουν την πραγματικότητα, και μας προσφέρουν μια αληθινή εικόνα των ακρογιαλιών, των βουνών, των υδάτινων τοπίων, που αναζητά διαρκώς, σε περιηγήσεις, οι οποίες ανανεώνονται συνεχώς και δεν είναι ποτέ τυχαίες". Ο Έλληνας ζωγράφος γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι πτυχιούχος Νομικής και μαθήτευσε κοντά στον διακεκριμένο ζωγράφο Σπύρο Παπαλουκά. Έχει παρουσιάσει τα έργα του σε πολυάριθμες προσωπικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει λάβει διακρίσεις από την γαλλική κυβέρνηση και το Οικουμενικό Πατριαρχείο (Μέγας Χαρτουλάριος).

    Είδηση: 16024

    [03] Απέτυχαν να ζευγαρώσουν δυοβ¦θηλυκές αρκούδες

    Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι υπεύθυνοι ενός ζωολογικού κήπου στην Ιαπωνία όταν μετά από προσπάθειες ενός έτους να ζευγαρώσουν χωρίς επιτυχία δυο πολικές αρκούδες, διαπίστωσαν κάποια στιγμή ότι η αρκούδα που τη θεωρούσαν αρσενική ήταν θηλυκή. Ο ζωολογικός κήπος του Κουσίρο στη βόρεια Ιαπωνία απέκτησε ένα αρκουδάκι τον Ιούνιο του 2005 με την προοπτική να το ζευγαρώσει με την Κουρούμι, μια πολιτική αρκούδα που ήταν εντελώς μόνη. Το νέο απόκτημα του ζωολογικού κήπου, που πήρε το όνομα Τσουγιόσι, όπως ονομάζεται ένα διάσημος ιάπωνας μπασκετμπολίστας, έγινε σύντομα πολύ αγαπητό και πόλος έλξης για τους επισκέπτες. Ωστόσο, την περασμένη άνοιξη, την εποχή της αναπαραγωγής, ο Τσουγιόσι δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σύντροφό του.

    "Αυτό που σκεφτήκαμε τότε ήταν ότι είναι πολύ μικρός", δήλωσε ο φύλακας Χιρογιούκι Κομπόνο. Τέσσερις μήνες μετά μια λεπτομέρεια τράξηξε την προσοχή των υπαλλήλων στο ζωολογικό κήπο:ο Τσουγιόσι ουρούσε κατά τον ίδιο τρόπο με την Κουρούμι. "Αυτό ήταν πραγματικά παράξενο", δήλωσε ο Κουμπόνο. Ένα πρώτο τεστ DNA έδειξε ότι η αρκούδα ήταν πιθανότατα θηλυκή, αλλά οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου για να είναι 100% σίγουροι έκαναν αναισθησία στο ζώο για να έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν από κοντά τα γεννητικά του όργανα. Και έτσι διαπίστωσαν ότι η αρκούδα ήταν πράγματι θηλυκή. Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου αναρωτιούνται τώρα εάν πρέπει κρατήσουν την Τσουγιόσι, που τόσο αγαπούν τα παιδιά ή εάν πρέπει να την ανταλλάξουν με ένα "πραγματικό αρσενικό". Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου του Κουσίρου δεν είναι οι μόνοι που "εξαπατήθηκαν". Ο "αδελφός" της Τσουγιόσι που υιοθετήθηκε από έναν άλλο ζωολογικό κήπο και ο οποίος είναι περίπου τριών ετών, αποδείχθηκε...αδελφή του.

    Είδηση: 16032

    [04] Προσπαθεί να ανακάμψει η Σπίαρς

    Δεν νοιώθει καλά με τον εαυτό της η Μπρίτνεϊ Σπίαρς και όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο τεύχος του μουσικού περιοδικού Rolling Stone, το γεγονός ότι βρίσκεται υπό την κηδεμονία του πατέρα της κάνει τη ζωή της πληκτική και ότι η ίδια αισθάνεται γριά. Η διάσημη τραγουδίστρια της ποπ, με το νέο άλμπουμ της οποίας "Circus" που κυκλοφορεί την προσεχή εβδομάδα προσπαθεί να ανακάμψει και να επανέλθει στη μουσική σκηνή μετά τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετώπισε με την υγεία της, με τη δικαστική διαμάχη που της στοίχισε την επιμέλεια των παιδιών της και μετά την απόφαση δικαστηρίου να αναλάβει όλες της τις υποθέσεις ο πατέρας της. "Αισθάνομαι σαν γριά. Πηγαίνω στο κρεβάτι στις 9:30 κάθε βράδυ. Δε βγαίνω καθόλου, δεν κάνω τίποτα. Αισθάνομαι σαν παλιόγρια", δήλωσε η Σπίαρς.

    Είδηση: 16031

    [05] Ζητείται Άγιος Βασίλης

    Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η Γερμανία αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη Άγιων Βασίληδων και πρέπει σε πολύ σύντομο διάστημα να τους βρει και να τους εκπαιδεύσει, αποκαλύπτει μεγάλο γραφείο ευρέσεως εργασίας. Ζητείται λοιπόν χαρούμενος, στρουμπουλός άντρας κατά προτίμηση με άσπρα αφράτα γένια, χωρίς ποινικό μητρώο, έτοιμος να εργαστεί σκληρά για ένα μήνα. Οι Γερμανοί φέτος αποφάσισαν, ίσως για να ξεχάσουν την οικονομική κρίση, να αυξήσουν και να εμπλουτίσουν τις παραδοσιακές εορταστικές εκδηλώσεις σε κάθε πόλη με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αρκετοί Άγιοι Βασίληδες για να διασκεδάσουν τα παιδιά σε εμπορικά κέντρα, χριστουγεννιάτικες αγορές και πάρτι. "Το να είναι κάποιος Άγιος Βασίλης δεν είναι εύκολη δουλειά. Για να πούμε την αλήθεια ελάχιστοι έχουν αυτό το χάρισμα", τόνισε ο Γενς Βίτενμπέργκερ, υπεύθυνος για την εξεύρεση Άγιων Βασίληδων στο γραφείο Jobcafe του Μονάχου. Όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος του γραφείου, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι φιλικοί προς τα παιδιά, αξιόπιστοι και να έχουν ικανότητες ηθοποιού. "Η αναζήτηση Άγιων Βασίληδων έχει ξεκινήσει σε όλη τη χώρα. Αν και η δουλειά είναι κουραστική, είναι καλύτερη από το να είσαι άνεργος", λέει χαρακτηριστικά ο Βίτενμπέργκερ. "Ένας Άγιος Βασίλης κερδίζει 60 ευρώ την ώρα, δεν είναι και άσχημα", καταλήγει.

    Είδηση: 16029

    [06] Το ιδανικό ζευγάρι των Χριστουγέννων

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της LG Electronics σε περίπου 16.000 ανθρώπους, ο Μπράντ Πιτ και η Τζέσικα Άλμπα είναι οι σταρ που οι περισσότεροι Ασιάτες θα ήθελαν να φιλήσουν κάτω από το γκι τα Χριστούγεννα. Στη Σιγκαπούρη, την Μαλαισία και την Αυστραλία, οι άντρες ψήφισαν την Τζέσικα Άλμπα , ενώ οι άντρες στο Χονγκ Κονγκ προτίμησαν την Νικόλ Κίντμαν, Από την πλευρά τους οι γυναίκες στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία δήλωσαν φανατικές του Μπραντ Πιτ, ενώ στην Αυστραλία έδειξαν την προτίμησή τους στον συμπατριώτη τους Χιού Τζάκμαν και στο Χονγκ Κονγκ στον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Σε ερώτηση ποιες είναι οι ιδανικές χριστουγεννιάτικες διακοπές, σχεδόν όλοι απάντησαν σε ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, εκτός από τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ που ψηφίζουν τις χιονισμένες Άλπεις. Όλοι δήλωσαν πως ο καλύτερος τρόπος να στείλουν τις ευχές τους είναι ένα γραπτό μήνυμα, αντί για κάρτες και τηλεφωνήματα και οι περισσότεροι είπαν ότι το τέλειο δώρο θα ήταν να τους πληρώσει κάποιος τα έξοδα των διακοπών τους. Αυτοί που θα ξοδέψουν τα πιο πολλά χρήματα φέτος τα Χριστούγεννα είναι οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ. Στην μάλλον αφελή ερώτηση αν θα ήθελαν να περάσουν τις διακοπές του με τον Άγιο Βασίλη ή τον πρόεδρο Μπους, η συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ του πρώτου.

    Είδηση: 16027

    [07] Οι Εποχές των Μοντέρνων. Από τον Μονέ έως τον Υβ Κλάιν

    Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη & Μαρίνας Θεοχαράκη παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο "Οι Εποχές των Μοντέρνων. Από τον Μονέ έως τον Υβ Κλάιν". Η έκθεση, που συγκεντρώνει 48 κορυφαίους Ευρωπαίους καλλιτέχνες, διαρθρώνεται μέσα από τρεις βασικές ενότητες οι οποίες ανταποκρίνονται σε τρεις ιστορικές περιόδους (κινήματα) της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης: οι πρωτοπορίες των δεκαετιών 1920-1930, (Ντανταϊσμός, Σουρεαλισμός, Κυβισμός), η Άμορφη τέχνη (Art Informel) και η Λυρική αφαίρεση (Abstraction Lyrique) των δεκαετιών 1940-1950 και τρίτον οι ριζοσπαστικοί ρεαλισμοί της δεκαετίας του 1960 με βασικά κινήματα τον Nouveau Realisme και την Figuration Narrative. Οι καλλιτέχνες, εντασσόμενοι σε διαφορετικά κινήματα, έχουν ένα τουλάχιστον σημείο σύγκλισης: υπερβαίνοντας τα δεδομένα αισθητικά στερεότυπα και τα επιβεβλημένα μορφολογικά χαρακτηριστικά του έργου τέχνης, τάσσονται υπέρ της αρχής της νεωτερικότητας.

    Η έκθεση καταγράφει τις διαφορετικές τάσεις και συμπεριφορές, τις ρήξεις και τις ανατροπές των καλλιτεχνών που καθιέρωσαν τα θεμελιώδη καλλιτεχνικά κινήματα, τις πρωτοπορίες του 20ού αιώνα. Δίνεται, έτσι, ένα πανόραμα των εικαστικών τεχνών των αρχών του περασμένου αιώνα, σε όλη τους την ποικιλομορφία, την πνοή ανανέωσης και αμφισβήτησης που τις χαρακτήριζε. Τα έργα της έκθεσης προέρχονται: από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του St. Etienne, το οποίο διαθέτει τη δεύτερη σε μέγεθος συλλογή στη Γαλλία (αριθμώντας 15.000 έργα), από το Κέντρο Georges Pompidou, το Μουσείο Picasso και άλλους πολιτιστικούς φορείς της Γαλλίας (FNAC, FRAC).

    Στο πλαίσιο της έκθεσης υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα, για σχολικές ομάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, σχεδιασμένα από το ειδικευμένο προσωπικό του Ιδρύματος. Στόχος είναι η εξοικείωση των μαθητών με τα διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα που σημάδεψαν την τέχνη κατά τον 19ο και 20ό αιώνα και επιπλέον η ανάπτυξη της κριτικής τους ικανότητας και των καλλιτεχνικών τους δεξιοτήτων.

    Η έκθεση θα παρουσιάζεται από τις 28 Νοεμβρίου 2008 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2009.

    Είδηση: 16023

    [08] Επίθεση Παπανδρέου από το Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται οι εργασίες του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας. Μεταξύ των ομιλητών, ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου που εξαπέλυσε επίθεση στην Κυβέρνηση για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Απάντηση από το ίδιο βήμα έδωσε ο αρμόδιος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Επεισοδιακά άρχισαν πάντως οι εργασίες του Συνεδρίου της, με την είσοδο εκπροσώπων Σωματείων Εργαζομένων σε προγράμματα Προνοιακών Δομών , Δημοτικών Υπαλλήλων καθώς και Εστιατόρων της Θεσσαλονίκης οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το Δημοτικό φόρο και τα τέλη. Επίσης ψήφισμα απέδωσε στο προεδρείο αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣΥ , διαμαρτυρόμενη για τη μετατροπή των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών σε Ανώνυμες Εταιρίες.

    Τη συνολική πρόταση του Κινήματος για μια ουσιαστική Διοικητική Μεταρρύθμιση με άξονες το επιτελικό κράτος και την δημιουργία ενός νέου αυτοδιοικητικού συστήματος με δυο ισχυρούς ανεξάρτητους βαθμούς: τους Δήμους και τις Περιφέρειες παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας στο ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ. «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο στην εξυπηρέτηση του πολίτη, στην παροχή αξιόπιστων ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη» τόνισε ο Γ. Α. Παπανδρέου.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμπαιγμό των εκπροσώπων της Τ.Α. με επικοινωνιακά τεχνάσματα σε ό, τι αφορά τα σχέδιά της για τη διοικητική αλλαγή, ενώ την εγκάλεσε για οικονομικό στραγγαλισμό των ΟΤΑ. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ειδική αναφορά στη διεθνή κρίση, χαρακτηρίζοντας ανίκανη την κυβέρνηση να διαχειριστεί τις συνέπειές της και κατέθεσε πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Επέρριψε στη ΝΔ την ευθύνη για την παραπομπή ειδικής μεταρρύθμισης στις ελληνικές καλένδες χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την οικονομική κρίση. Καθώς - όπως υποστήριξε - δεν πίστεψε ποτέ σε μια ριζική αλλαγή του διοικητικού χάρτη της χώρας και είναι εγκλωβισμένη στην αντίληψη και πρακτική του συγκεντρωτικού και πελατειακού κράτους.

    Απάντηση στον κ. Παπανδρέου έδωσε από το ίδιο βήμα ο υπουργός των Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει πάρει τα μέτρα της ώστε οι επιπτώσεις από την κρίση να είναι πολύ λιγότερες από άλλες χώρες και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι καταθέτει αόριστες προτάσεις χωρίς καμιά τεκμηρίωση.

    Για την διοικητική μεταρρύθμιση ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι θα προχωρήσει και κάλεσε τους δημάρχους της χώρας να αναμένουν ως τον προσεχή Μάρτιο οπότε θα έχει αποτυπωθεί η πορεία των οικονομικών που αποτελούν και απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος.

    Είδηση: 16021


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 26 November 2008 - 21:53:24 UTC