Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιδράσεις και στο εξωτερικό
  • [02] Τρεις νέες χειρόγραφες επιστολές του Μπαχ
  • [03] Ανακρίσεις για γιγάντιο χρηματιστηριακό σκάνδαλο στην Γουόλ Στριτ

    [01] Αντιδράσεις και στο εξωτερικό

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Συγκέντρωση έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι πραγματοποίησαν την Παρασκευή περίπου 250 άτομα, φοιτητές από διάφορες φοιτητικές οργανώσεις της Γαλλίας αλλά και Έλληνες της παλιάς γενιάς που ζουν στο Παρίσι, σε εκδήλωση συμπαράστασης στην ελληνική νεολαία. Ειρηνική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στην περιοχή της ελληνικής πρεσβείας στη Βιέννη. Σε συνοικίες της βορειοανατολικής Μόσχας περίπου 100 Ρώσοι αναρχικοί πραγματοποίησαν διαδήλωση "για να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες ομοϊδεάτες τους", χωρίς μάλιστα την απαιτούμενη άδεια των τοπικών Αρχών, οι οποίες παρ' όλ' αυτά "προτίμησαν να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην επιχειρήσουν να επέμβουν", σύμφωνα με πολλά ρωσικά ΜΜΕ, που αναφέρονται σε παρόμοιες δραστηριότητες των τελευταίων 24ώρων.

    Στη Γαλλία

    Γύρω στα 250 άτομα, φοιτητές από διάφορες φοιτητικές οργανώσεις της Γαλλίας αλλά και Έλληνες της παλιάς γενιάς που ζουν στο Παρίσι, συγκεντρώθηκαν από τις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδας την Παρασκευή έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι σε εκδήλωση συμπαράστασης στην ελληνική νεολαία. Την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης είχε η UNEF που είναι η μεγαλύτερη φοιτητική ένωση της Γαλλίας. Εμπρός στις κάμερες πολλών διεθνών τηλεοράσεων με συνθήματα, πανό και προκηρύξεις οι διαδηλωτές εκδήλωσαν την υποστήριξή τους στις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα: "Ζήτω ο ελληνικός λαός και η αγωνιστική του νεολαία", "Αστυνομία παντού δικαιοσύνη πουθενά", "Ο Αλέξανδρος ζει - τρεις σφαίρες θάνατος για όλους", είναι μερικά από τα συνθήματα. Ανάμεσα στους διαδηλωτές παραβρέθηκε και ο Γάλλος πολιτικός της Αριστεράς Ζαν Πιερ Μελανσόν που μόλις πριν από ένα μήνα αποχώρησε από το σοσιαλιστικό κόμμα ύστερα από 15χρονη θητεία κατηγορώντας τον για κεντροδεξιά στροφή. Με δηλώσεις του στις κάμερες ο κ. Μελανσόν εξέφρασε την υποστήριξή του στην αγωνιστικότητα της ελληνικής νεολαίας.

    Αυστρία - Ειρηνική διαδήλωση στην περιοχή της ελληνικής πρεσβείας στη Βιέννη

    Ειρηνική και σύντομη στη διάρκειά της ήταν η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη Βιέννη σε απόσταση αρκετών δεκάδων μέτρων από το κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία, αφού οι πολυάριθμες αυστριακές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει το γύρω χώρο, μη επιτρέποντας στους περίπου 120 διαδηλωτές να πλησιάσουν το κτίριο. Είχε προηγηθεί ειρηνική πορεία που είχε ξεκινήσει, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, από την περιοχή της γερμανικής πρεσβείας, κατευθύνθηκε στο κτίριο που στεγάζει την πρεσβεία της Γαλλίας και κατέληξε στο δρόμο απέναντι από το κτίριο της ελληνικής πρεσβείας και στα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί από τους αστυνομικούς σε απόσταση σχεδόν εκατό μέτρων από το κτίριο. Σε συνθήματα και πλακάτ που έφεραν οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αναφέροντας «Ο Αλέξανδρος είναι νεκρός, γι αυτό αντίσταση παντού και πάντα», η «Φωτιά και φλόγα κατά της καταπίεσης». Η διαδήλωση, η οποία όπως ανέφεραν συμμετέχοντες, διοργανώθηκε από διάφορες ομάδες αναρχικών και αντιεξουσιαστών, διαλύθηκε ειρηνικά μετά την πάροδο μερικών λεπτών της ώρας και οι συμμετέχοντες αποχώρησαν από την περιοχή του κτιρίου της ελληνικής πρεσβείας. Σύμφωνα με την αυστριακή Αστυνομία η πραγματοποίηση διαδήλωσης μπροστά στην ελληνική πρεσβεία, είχε δηλωθεί επίσημα ήδη από χθες το απόγευμα με προβλεπόμενη διάρκειά της, μία ώρα, και με συμμετέχοντες «Αυστριακούς και διεθνείς φοιτητές», και από φόβο να σημειωθούν επεισόδια, οι αυστριακές αρχές ασφαλείας είχαν συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων στη γύρω περιοχή.

    Ρωσία: Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην ελληνική πρεσβεία

    Η ρωσική αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας γύρω από τις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Ελλάδας στη Ρωσία και ειδικότερα στην περίμετρο του Γενικού Προξενείου στη Μόσχα, όπου σταθμεύουν το τελευταίο 24ωρο ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και έχουν αυξηθεί οι περιπολίες. Τα μέτρα ελήφθησαν μετά το περιστατικό της Τετάρτης όταν, κατά τις επίσημες Αρχές, ένας νεαρός έριξε στην αυλή του Προξενείου μία βόμβα μολότοφ αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι νεαροί ήταν τουλάχιστον δύο και οι βόμβες μολότοφ, που ανεφλέγησαν στον εξωτερικό τοίχο του Προξενείου, τρεις. Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μόσχας δήλωσε ότι έχει ασκηθεί δίωξη κατά αγνώστων και διεξάγεται έρευνα, χωρίς πάντως να έχουν προσαχθεί ύποπτοι, ούτε να έχουν βρεθεί άλλα ίχνη, ενώ σκοπός της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας είναι "να μην επιτραπούν προβοκάτσιες".

    Η ελληνική Πρεσβεία έχει ειδοποιηθεί από τις αστυνομικές Αρχές της Μόσχας ότι ομάδες αντιεξουσιαστών σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν και αύριο Σάββατο διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Πρεσβείας στη Μόσχα. Στο μεταξύ στην Οδησσό της Ουκρανίας το ουκρανικό κόμμα "Αδελφότητα" προγραμμάτιζε να προχωρήσει στη συμβολική πυρπόληση του ελληνικού προξενείου στην Οδησσό"σε ένδειξη αλληλεγγύης στους αναρχικούς της Ελλάδας", αλλά και για "να εγκλιθεί το διεθνές τραπεζικό κεφάλαιο για την πρόκληση της οικονομικής κρίσης και να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον "της πολιτικά δραστήριας νεολαίας".

    Το παράδειγμα των επιθέσεων εναντίον καταστημάτων στην Αθήνα μιμήθηκε τα ξημερώματα ομάδα 20 περίπου νεαρών στο Σπασκ Ντάλνι της ρωσικής Άπω Ανατολής, οι οποίοι έσπασαν με πέτρες και ξύλα τις βιτρίνες τουλάχιστον 16 καταστημάτων, εστιατορίων, τραπεζών κι ενός ταχυδρομείου, εκ των οποίων πυρπόλησαν τα τρία. Τέσσερα μέλη της ομάδας συνελήφθησαν, ενώ οι υπόλοιποι καταζητούνται. Τι Σπασκ Ντάλνι είναι μια πόλη 61.000 κατοίκων και είναι το οικοδομικό κέντρο της ρωσικής περιφέρειας Πριμόριε. Τηλεοπτικό κανάλι της Μόσχας μετέδωσε ρεπορτάζ για χθεσινή συγκέντρωση 10-15 νεαρών έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στη ρωσική πρωτεύουσα, οι οποίοι διαλύθηκαν όταν εμφανίστηκε η αστυνομία, που είχε ειδοποιηθεί από το προσωπικό της. Σύμφωνα με το δίκτυο οι νεαροί έριξαν πριν διασκορπιστούν δύο βόμβες μολότοφ στην αυλή της Πρεσβείας, είδηση, όμως, που διαψεύδεται τόσο από τις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες έκαναν λόγο μόνο για άδεια μπουκάλια μπύρας, αλλά και Έλληνες υπαλλήλους, οι οποίοι αναφέρονται μόνο σε μελανοδοχεία, που εκτοξεύτηκαν κατά του κτιρίου της Πρεσβείας.

    Παρά τις συγκρούσεις στο κέντρο της Αθήνας, "οι Ρώσοι τουρίστες δεν ακυρώνουν τα ταξίδια τους στην Ελλάδα", δήλωσε η Ιρίνα Τιούρινα, εκπρόσωπος της ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας, εκτιμώντας ότι όσοι αλλάζουν τα σχέδιά τους και ειδικά για την Πρωτοχρονιά "είναι μεμονωμένα περιστατικά". Το ρωσικό δίκτυο NTV, το συνεργείο του οποίου είχε δεχθεί επίθεση στο Πολυτεχνείο από νεαρούς, φιλοξένησε εκτεταμένο ρεπορτάζ για τα γεγονότα και δηλώσεις του ΓΓ Ενημέρωσης Πάνου Λειβαδά, ο οποίος δήλωσε ότι: "η κυβέρνηση βρέθηκε σε δίλημμα είτε να καταπνίξει τα επεισόδια με τη βία, είτε να περιμένουμε μέχρι να καταλαγιάσουν όλα από μόνα τους, γι' αυτό και επιλέξαμε την ειρηνική οδό της επίλυσης του προβλήματος, καθώς δε θέλουμε άλλα θύματα, δεν αντιδρούμε με συναισθήματα, αλλά με λογική".

    Πολλά ρωσικά ΜΜΕ φιλοξενούν και δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα Βασίλι Γκαβρίλοφ, ο οποίος είπε σε Ρώσους δημοσιογράφους ότι "κανείς από τις περίπου 3.000 Ρώσους τουρίστες, που βρίσκονται αυτήν την περίοδο στην Ελλάδα, δεν τραυματίστηκε κατά τα επεισόδια στην Αθήνα, ούτε ζήτησε βοήθεια" και εκτίμησε ότι "οι ταραχές μειώνονται και ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα στην Αθήνα θα είναι όλα ήσυχα". Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο "Ιντερφάξ", επικαλούμενο τον κ. Γκαβρίλοφ, "ο αριθμός των Ρώσων που επισκέπτεται τελευταία την Ελλάδα έμεινε στα επίπεδα της περσινής χρονιάς".

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-

    Είδηση: 16663

    [02] Τρεις νέες χειρόγραφες επιστολές του Μπαχ

    Ειδήσεις

    Τρία χειρόγραφα του Γερμανού συνθέτη Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ που χρονολογούνται από το 1743, το 1745 και το 1748 βρέθηκαν στα αρχεία του Πανεπιστημίου της Λειψίας, στην ανατολική Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κέντρο αρχείων του Μπαχ.

    Πρόκειται για συστατικές επιστολές που είχε δώσει ο συνθέτης σε τρεις μαθητές του σχολείου του Αγίου Θωμά, ένα από τα παλαιότερα της Γερμανίας, που συνδεόταν με την Εκκλησία του Αγ. Θωμά, στην οποία ο Μπαχ ήταν τότε μουσικός διευθυντής (κάντορας). Οι μαθητές αυτοί ήταν υποψήφιοι για υποτροφία στο πανεπιστήμιο.

    Τον Απρίλιο, το πανεπιστήμιο του Μαρτίνου Λούθηρου στη Σαξονία-Άνχαλτ είχε ανακοινώσει ότι ερευνητές του εντόπισαν τμήμα μιας σύνθεσης του Μπαχ για εκκλησιαστικό όργανο, από την οποία μέχρι σήμερα ήταν γνωστά μόνο τα πέντε πρώτα μέτρα.

    Μετά την επανένωση των δύο Γερμανιών, το 1990, έχουν βρεθεί πολλές άγνωστες συνθέσεις του Μπαχ.

    Είδηση: 16664

    [03] Ανακρίσεις για γιγάντιο χρηματιστηριακό σκάνδαλο στην Γουόλ Στριτ

    Ειδήσεις

    Εξέχων χρηματιστής στην Γουόλ Στριτ κρατείται από το FBI της περιοχής της Νέας Υόρκης, σε σχέση με τη διεξαγόμενη ανάκριση για την κατάχρηση-υπεξαίρεση περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γράφει η έγκυρη "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ" στο σημερινό φύλλο της. Ας διευκρινιστεί ότι κρατείται ο τέως πρόεδρος της αγοράς Nasdaq (μετοχές κυρίως προηγμένης τεχνολογίας), με 50ετή θητεία στην Γουόλ Στρι, Μπέρναρντ Λ. Μάντοφ.

    Ας σημειωθεί επίσης ότι ίδια τα παιδιά του παρέδωσαν τον Μάντοφ στο τοπικό FBI, για να δώσει εξηγήσεις και λεπτομέρειες γιαυτό που ο ίδιος αποκαλούσε, με κωδικό τρόπο, μιλώντας στους γιούς του : "το γιγάντιο Σχήμα Πόνζι".

    Οσον αφορά τον Πόνζι, είναι ο κριθείς δικαστικώς υπεύθυνος για μία από τις μεγαλύτερες απάτες των τελευταίων δεκαετιών στις Ην. Πολιτείες, με "πυραμιδικά" σχήματα αποταμίευσης και τη συμμετοχή χιλιάδων επενδυτών, που εμπιστεύονται τα χρήματά τους, όμως σε ένα αποταμιευτικό "σύστημα" και εντελώς "αόρατο" και πρακτικά ανύπαρκτο.

    "Ολα ως τώρα μάς δείχνουν, ότι η υπόθεση αυτή θα έχει, τελικά, επικές διαστάσεις" σχολίασε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Γουόλ Στριτ, Αντριου Καλαμάρι.

    Είδηση: 16665


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 12 December 2008 - 21:57:09 UTC