Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένταση μετά τις διαδηλώσεις
  • [02] Εορταστικό ωράριο στα καταστήματα

    [01] Ένταση μετά τις διαδηλώσεις

    Από τις 7:15 το πρωί πραγματοποιείται αυτοψία και βλητική με ακτίνες λέιζερ στη γωνία των δρόμων Μεσολογγίου και Τζαβέλα, στο σημείο που σκοτώθηκε ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος. Η εξέταση αυτή πραγματοποιείται παρουσία του ανακριτή, αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς και παρουσία τεχνικών συμβούλων τόσο της οικογένειας του θύματος όσο και του φερόμενου ως δράστη. Τη νύχτα ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότωφ, λίγο πριν τις 2πμ στη Σχολή Αστυφυλάκων, στη Νέα Φιλαδέλφεια, προκαλώντας ζημιές σε 7 οχήματα. Μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου περιόρισε η αστυνομία τους διαδηλωτές που βρίσκονταν γύρω από το ίδρυμα, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών , ενώ οι διαδηλωτές απάντησαν με μολότωφ και άλλα αντικείμενα από τα παράθυρα των κτιρίων. Τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, μετά τη συγκέντρωση, που έγινε στο σημείο όπου σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικού ο 15χρονος.

    Νωρίτερα, σημειωθήκαν μικρές υλικές ζημιές από βόμβες μολότοφ στο κτίριο που στεγάζει τον Τειρεσία στη Μασσαλίας και Σόλωνος, ενώ κάηκαν και 2 ΙΧ.

    Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και στο Σύνταγμα, όταν ομάδα νεαρών, επιχείρησε να πετάξουν σκουπίδια στο χριστουγεννιάτικο δένδρο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση δακρυγόνων. Στη Βουλή κατέληξε και το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που ξεκίνησε νωρίτερα από τα Προπύλαια.

    Στο Αμβούργο 10 διαδηλωτές συνελήφθησαν και 4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια συμπλοκών, σε διαδήλωση υπέρ των μαθητικών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα, ενώ νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη πραγματοποιήθηκε και στη Νέα Υόρκη.

    Θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις στην εκπαίδευσηΔάσκαλοι, καθηγητές και πανεπιστημιακοί, μαζί με τους μαθητές και τους φοιτητές, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και μετά τις γιορτές. Επέλεξαν για συμβολικούς λόγους να ξεκινήσουν το νέο γύρο των συλλαλητηρίων στις 9 Ιανουαρίου, την ημέρα δηλαδή που πριν από 18 χρόνια δολοφονήθηκε ο Νίκος Τεμπονέρας.

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για την κρατική βία.

    Παράλληλα, οι μαθητές θα ψάλουν τα κάλαντα στον υπουργό Παιδείας, ενώ την ίδια ώρα αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορους δήμους της Αττικής.

    Τις αποφάσεις αυτές έλαβε σήμερα το συντονιστικό όργανο των μαθητών, το οποίο θα συνεδριάσει και πάλι στις 6 Ιανουαρίου.

    Επεισόδια και στη ΘεσσαλονίκηΣτην Θεσσαλονίκη, σε ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους αντιεξουσιαστές προκάλεσαν επεισόδια. Επίσης, η ομάδα των αντιεξουσιαστών κατέλαβε το κινηματοθέατρο Ολύμπιον.

    Συγκεκριμένα, μέλη ομάδας του αντιεξουσιαστικού χώρου κατέλαβαν το μεσημέρι το κινηματοθέατρο «Ολύμπιον», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    Πριν από την κατάληψη του «Ολύμπιον», αναρχικοί πέταξαν γλυκά στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, στην πλατεία Αριστοτέλους.

    Ο δήμαρχος είχε μεταβεί στο σημείο, ώστε να παραστεί σε εκδήλωση του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού, που μοίρασε δώρα σε παιδιά με ειδικές ανάγκες. Τα γλυκά μοιράζονταν, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, από τους διοργανωτές στους πολίτες.Νωρίτερα, τα μέλη της ομάδας, τα οποία με τις ενέργειές τους διαμαρτύρονται για τους συλληφθέντες στα επεισόδια των τελευταίων γεγονότων, είχαν καταλάβει και τους χώρους όπου στεγάζονται οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Zoo Radio, Ελληνικός Fm, Star Fm και Plus.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 16966

    [02] Εορταστικό ωράριο στα καταστήματα

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Με εορταστικό ωράριο λειτουργούν τα καταστήματα.

    Στην Αθήνα: - Δευτέρα και Τετάρτη από τις 10 το πρωί έως 6 το απόγευμα, - Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. - Το Σάββατο 20 και το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, τα εμπορικά θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. - Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. - Την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της λειτουργίας τους την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου. - Από το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009 επανέρχεται το προ των εορτών ωράριο.

    Στη Θεσσαλονίκη: - Έως τις 19 Δεκεμβρίου, καθώς και στις 22 και 23, και στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν σε συνεχές ωράριο, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. - Το Σαββατοκύριακο, 20 και 21 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 27 του μηνός, θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. - Πάντα για τη Θεσσαλονίκη, την παραμονή των Χριστουγέννων τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, και την παραμονή Πρωτοχρονιάς από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. - Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στις 25, 26 και 28 Δεκεμβρίου, 1 και 2 Ιανουαρίου.

    Είδηση: 16969


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 21 December 2008 - 9:53:03 UTC