Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή: στο επίκεντρο τα επεισόδια
  • [02] Σχέδιο δολοφονίας του Μοράλες κατήγγειλε ο Τσάβες
  • [03] Αρχίζουν οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις
  • [04] Τσουχτερό το κρύο, χιόνια στα ορεινά

    [01] Βουλή: στο επίκεντρο τα επεισόδια

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, οι τόνοι ανέβηκαν και για τα πρόσφατα επεισόδια που συγκλόνισαν την Αθήνα. Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για ομάδες, που, «εκμεταλλευόμενες τη θλίψη για το τραγικό χαμό ενός παιδιού», εξαπολύουν επίθεση στην οικονομία, τη δημοκρατία και την κοινωνική ειρήνη. Αφού διαχώρισε τις διαμαρτυρίες των νέων από τις εξτρεμιστικές ομάδες ζήτησε απ' όλα τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση πάνω στο θέμα της βίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση αποδεδείχθηκε ανίκανη, παράλυτη και αντιφατική στην αντιμετώπιση της εξέγερσης των νέων. Ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία συνεννόησης με τις ηγεσίες των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της νεολαίας. Τον κίνδυνο επιστράτευσης των αντιλαϊκών νόμων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ταραχές επεσήμανε η Αλέκα Παπαρήγα. Ο Αλέκος Αλαβάνος κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις Πάγκαλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ηγείται μιας ομάδας βίας. και επέκρινε ΝΔ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ που συνδέουν το κόμμα του με τους κουκουλοφόρους. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε στην Κυβέρνηση να καταργήσει το άσυλο, να τοποθετηθεί Εισαγγελέας στα Πανεπιστήμια και να χαρακτηριστεί ιδιώνυμο αδίκημα η "κουκούλα".

    Είδηση: 16982

    [02] Σχέδιο δολοφονίας του Μοράλες κατήγγειλε ο Τσάβες

    Αμερική-ΗΠΑ

    Ο Πρόεδρος της Κολομβίας Ούγο Τσάβες δήλωσε ότι υπάρχει σχέδιο για τη δολοφονία του βολιβιανού ομολόγου του Έβο Μοράλες, τον οποίο -όπως υποστηρίζει- θέλουν οι εχθροί του να τον εξοντώσουν, λόγω της περιφανούς νίκης που προβλέπεται να κατατάξει τον Ιανουάριο του 2009 στο δημοψήφισμα για το Σύνταγμα.«Ο Έβο μου τηλεφώνησε για να με ενημερώσει ότι αποκαλύφθηκε σχέδιο δολοφονίας του», τόνισε ο Τσάβες κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας εκπομπής του «Γειά σου πρόεδρε».

    «Ο Έβο οδεύει προς τη νίκη» στο δημοψήφισμα για την έγκριση «για το νέο Σύνταγμα, κι ιδού που εμφανίζεται τώρα σχέδιο για να τον εξοντώσουν. Είχε κερδίσει με 70% το δημοψήφισμα για την παραμονή του στην εξουσία τον Αύγουστο, παρά τον ψυχολογικό πόλεμο των μέσων εναντίων του», επεσήμανε ο Τσάβες.

    Καθώς οι εχθροί του Μοράλες, «δεν μπορούν να τα βάλλουν μαζύ του» σε πολιτικό επίπεδο, πλέον θέλουν να τον ξεφορτωθούν «δολοφονώντας τον», πρόσθεσε.

    Συχνά-πυκνά ο Τσάβες καταγγέλλει ότι εξυφαίνονται σχέδια για τη δολοφονία του Μοράλες, έναν από τους κυριότερους συμμάχους του στη Νότιο Αμερική.

    Είδηση: 16988

    [03] Αρχίζουν οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις

    Ειδήσεις

    Από σήμερα [Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου], αρχίζει η διαδικασία υποβολής στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού [Ο.Α.Ε.Δ.] των αιτήσεων / υπευθύνων δηλώσεων των εμπορικών καταστημάτων και επιχειρήσεων, οι οποίες υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων σε αστικά κέντρα της χώρας, για υπαγωγή στο ειδικό πρόγραμμα διατήρησης του προσωπικού τους.Το εν λόγω πρόγραμμα καταρτίστηκε, στο πλαίσιο των εξαγγελθέντων μέτρων της κυβέρνησης για τη στήριξη των ζημιωθέντων, που ως στόχο έχει την προστασία της απασχόλησης και τη διατήρηση του συνολικού αριθμού των εργαζομένων στον παραγωγικό/εμπορικό ιστό των πληγεισών πόλεων.

    Μέσω του προϋπολογισμού, ύψους 12 εκατομμυρίων β¬ προγράμματος [δαπάνη η οποία θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Ο.Α.Ε.Δ.], θα καταβληθούν οι μισθοί καθώς και οι ασφαλιστικές εισφορές, εργοδοτών και εργαζομένων, για τους μήνες Δεκέμβριο 2008, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2009, καθώς και το δώρο Χριστουγέννων 2008, των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που λόγω των προαναφερομένων ζημιών που υπέστησαν, δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν μέχρι και το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008.

    Προκειμένου να καταβληθεί εγκαίρως, τόσο το Δώρο Χριστουγέννων 2008, όσο και ο μισθός του Δεκεμβρίου 2008, οι επιχειρήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα, υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής / υπεύθυνη δήλωση από τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008, μέχρι την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008.

    Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους αρμόδιες Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ., όπου ανήκει η έδρα τους ή το υποκατάστημα που υπέστη τις ζημιές.Τα δικαιολογητικά που θα υποβάλουν οι επιχειρήσεις είναι:1. έντυπη αίτηση / Υπεύθυνη Δήλωση για την υπαγωγή στο πρόγραμμα &2. τελευταία Αναλυτική Περιοδική Δήλωση [Α.Π.Δ.] που έχει καταθέσει στο ΙΚΑ ή καταστάσεις ασφαλιστικών εισφορών σε οποιοδήποτε Ασφαλιστικό Ταμείο, κύριας ή επικουρικής ασφάλισης.Αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών, εκδίδεται εγκριτική απόφαση υπαγωγής στο πρόγραμμα από τον αρμόδιο Προϊστάμενο του ΚΠΑ ή ΚΠΑ 2 του ΟΑΕΔ.Επίσης, οι επιχειρήσεις προσκομίζουν:# Μισθοδοτικές καταστάσεις, που υποβάλλονται στο τελευταίο πενθήμερο του μήνα, από τις οποίες προκύπτουν οι καθαρές αποδοχές, καθώς και τα παραστατικά απόδοσης φόρου κ.λπ. [προσωρινή δήλωση], απαιτείται για την καταβολή των καθαρών αποδοχών στους εργαζόμενους.# Βεβαίωση εργοδότη, για τις εισφορές που αφορούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή καταστάσεις ασφάλισης προσωπικού για τα λοιπά ταμεία, κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, προκειμένου να γίνει απόδοση Ασφαλιστικών Εισφορών, εργοδοτών και εργαζομένων.Το ύψος της επιχορήγησης ορίζεται στο σύνολο των μικτών αποδοχών, καθώς και των εργοδοτικών εισφορών για κάθε εργαζόμενο, όπως εμφανίζονται στις μισθοδοτικές καταστάσεις κάθε επιχείρησης.Οι καθαρές αποδοχές καταβάλλονται στους εργαζομένους την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα και ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών κ.λπ., αποδίδεται στις νόμιμες προθεσμίες στις αρμόδιες ΔΟΥ.Η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων 2008 στους εργαζομένους θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008, με την προσκόμιση της σχετικής μισθοδοτικής κατάστασης, που αφορά στο Δ.Χ. 2008, από την επιχείρηση.

    Είδηση: 16990

    [04] Τσουχτερό το κρύο, χιόνια στα ορεινά

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Τσουχτερό κρύο και χιόνια στα ορεινά ολόκληρης της χώρας. Η θερμοκρασία κατά τόπους θα πέσει κάτω από το μηδέν. Χιόνια σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττό. Μόνο με αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα στην Πάρνηθα από το ύψος του τελεφερίκ. Προβλήματα και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης. Αλυσίδες απαιτούνται και στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, και στην εθνική οδό Καλαμάτα-Σπάρτης από το 26 χλμ έως το 44 χλμ. Ανοιχτοί είναι όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγων των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Με κλειστού τύπου πλοία πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό, ενώ κατά περιόδους γίνονται τα δρομολόγια από την Κυλλήνη.

    Είδηση: 16981


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 22 December 2008 - 9:55:20 UTC