Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-01-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στους Παλαιστινίους αφιερωμένο το πανεκπαιδευτικό
  • [02] Αυτοκτόνησε Γερμανός μεγιστάνας λόγω χρεών
  • [03] Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στη Ραμάλα

    [01] Στους Παλαιστινίους αφιερωμένο το πανεκπαιδευτικό

    Κοινωνία

    Ολοκληρώθηκε αργά απόψε η συνεδρίαση του Συντονιστικού των Μαθητών και σύμφωνα με τις αποφάσεις τους, οι μαθητές αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της προσεχούς Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας. Όπως ανακοίνωσαν οι μαθητές, επικεντρώνουν τον αγώνα τους στα γεγονότα στην Παλαιστίνη, ζητώντας να σταματήσει η σφαγή.Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι τα σχολεία θα γίνουν κέντρα αγώνα και αλληλεγγύης, και γι' αυτό, θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο της Παρασκευής με πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία, από το Πολεμικό Μουσείο, όπου θα συγκεντρωθούν στις 11.30 το πρωί.

    Την Πέμπτη θα γίνουν γενικές συνελεύσεις στα σχολεία που θα οργανώσουν εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους και καταδίκης των πολεμικών επιχειρήσεων -όπως προβολή βίντεο, μαύρα πανιά στα σχολεία, ενός λεπτού σιγή, ανάγνωση γραμμάτων από μαθητές της Παλαιστίνης-, συγκέντρωση φαρμάκων και κινητοποιήσεις στους δήμους και τις γειτονιές, ενώ οι μαθητές δήλωσαν συμμετοχή στη συναυλία του Συντονιστικού το Σάββατο 10 Ιανουαρίου.

    Είδηση: 17430

    [02] Αυτοκτόνησε Γερμανός μεγιστάνας λόγω χρεών

    Ευρώπη

    Ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος Άντολφ Μέρκλε, 74 ετών, η βιομηχανική αυτοκρατορία του οποίου βρισκόταν υπό απειλή έπειτα από την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ σε χρηματιστηριακές συναλλαγές, αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του. Τα γεγονότα των τελευταίων αυτών μηνών, τα οποία οδήγησαν τον φαρμακευτικό όμιλό του στο χείλος της χρεωκοπίας, "συνέτριψαν αυτόν τον παθιασμένο επιχειρηματία και αυτοκτόνησε", ανακοίνωσε η οικογένεια του χωρίς να διευκρινίσει τις συνθήκες του θανάτου του. Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, πέθανε το βράδυ της Δευτέρας, όταν έπεσε στις γραμμές του τρένου όχι μακριά από το Μπλάουμπερεν (νοτιοδυτικά), τον τόπο της κατοικίας του, κοντά στην πόλη Ουλμ.

    Η αυτοκρατορία του Μέρκλε, του πέμπτου πλουσιότερου ανθρώπου στη Γερμανία, η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ, περιελάμβανε από φάρμακα γενικής χρήσης έως τσιμέντο.Το όνομά του έγινε πρωτοσέλιδο το περασμένο φθινόπωρο όταν ανακοίνωσε μεγάλες απώλειες από κινήσεις για την τιμή της μετοχής της Volkswagen, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.Πριν από το θάνατό του διαπραγματευόταν με τις τράπεζες ένα δάνειο 400 εκατομμυρίων ευρώ για τη διάσωση της αυτοκρατορίας του, η οποία περιλαμβάνει την φαρμακευτική εταιρία ratiopharm και τη φαρμακοβιομηχανία Phoenix.Μία άλλη εταιρία του ήταν η HeidelbergCement AG, η οποία φέρεται να είναι βαριά χρεωμένη έπειτα από την εξαγορά της βρετανικής ανταγωνίστριάς της Hanson. Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 17431

    [03] Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στη Ραμάλα

    Πολιτική

    "Δεν πρέπει να χαθεί καθόλου χρόνος για την κατάπαυση του πυρός" και παράλληλα πρέπει να εκδηλωθεί άμεσα η παγκόσμια θέληση των λαών να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι το δικό τους ενιαίο κράτος, ανέφερε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στη Ραμάλα με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής Σαλάμ Φαγιάντ. Με τη συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της γγ του ΚΚΕ στη Ραμάλα, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα σε δηλώσεις της μετά τη συνάντησή της με τον Σαλάμ Φαγιάντ, ανέφερε:

    "Στον πρωθυπουργό δηλώσαμε απερίφραστα ότι το ΚΚΕ - και πιστεύουμε ότι εκφράζουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού - δεν έχει καμία ταλάντευση για το ποιος είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για το ότι το παλαιστινιακό πρόβλημα παραμένει χρόνια άλυτο, αλλά και αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτή την επίθεση.

    Βεβαίως είναι η ηγεσία του Ισραήλ, ταυτόχρονα όμως έχει ασυλία ουσιαστικά το Ισραήλ από τις ΗΠΑ και από την ΕΕ και τα μισόλογά τους και η πολιτική των ίσων αποστάσεων των ευρωπαίων δεν λύνει το ζήτημα.

    Είδηση: 17429


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 6 January 2009 - 21:54:48 UTC