Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-01-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενοίκιο 100 χιλ. $ καταβάλλει ο Τζάκσον
  • [02] Χιλιάδες θάνατοι από επιδημία χολέρας στην Ζιμπάμπουε
  • [03] Η Ελλάδα προεδρεύουσα χώρα του ΟΑΣΕ
  • [04] Εξέγερση εκδηλώθηκε στις κεντρικές φυλακές Kύπρου

    [01] Ενοίκιο 100 χιλ. $ καταβάλλει ο Τζάκσον

    Την εντυπωσιακή επιστροφή του στις ΗΠΑ και στον χώρο των διασημοτήτων πέτυχε για ακόμη μία φορά ο "έκπτωτος" βασιλιάς της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, που σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Λος Άντζελες Τάιμς, έχει εγκατασταθεί στην δυτική Καλιφόρνια.

    Τρία χρόνια μετά από την απαλλαγή του από τις κατηγόριες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, ο 50χρονος -πλέον- Μάικλ Τζάκσον, βρίσκεται στο νέο σπίτι του στην περιοχή του Μπελ-Ερ, το οποίο νοικιάζει έναντι 100.000 δολαρίων τον μήνα.Η κατοικία του τραγουδιστή, που θυμίζει "γαλλικό κάστρο", διαθέτει επτά υπνοδωμάτια, δεκατρία μπάνια καθώς και έναν ιδιωτικό κινηματογράφο.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο τραγουδιστής- ίνδαλμα της δεκαετίας του '80, ενοικίασε το σπίτι στο Μπελ-Ερ, με σκοπό να βρίσκεται μέσα στην "δράση του τομέα της ψυχαγωγίας".

    Μετά την λήξη της δικαστικής του περιπέτειας το 2005, ο Μάικλ Τζάκσον σε μία προσπάθεια να ξεφύγει από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είχε εγκαταλείψει την Καλιφόρνια και έζησε σε πολλά μέρη του κόσμου, στην δυτική Νεβάδα, στο Μπαχρέιν και στην Ευρώπη.

    Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, ο Τζάκσον έχει εγκαταλείψει το διάσημο ράντσο του "Νέβερλαντ" στην Σάντα Μαρία, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα με την υποθήκη του.

    Είδηση: 17461

    [02] Χιλιάδες θάνατοι από επιδημία χολέρας στην Ζιμπάμπουε

    Ειδήσεις

    Τουλάχιστον 1.778 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα στην Ζιμπάμπουε λόγω της επιδημίας χολέρας που πλήττει την αφρικανική αυτή χώρα, σύμφωνα με νέα αναφορά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας [Π.Ο.Υ.].Συνολικά, σε 35.931 άτομα υπολογίζεται ότι έχουν διαγνωστεί με χολέρα, σύμφωνα ύποπτες περιπτώσεις, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία του ΠΟΥ.

    Πάντως, η προηγούμενη αναφορά που δημοσιεύτηκε την Τρίτη έκανε λόγο για 34.306 ύποπτες περιπτώσεις και 1.732 νεκρούς.

    Οι ανθρωπιστικές υπηρεσίες του ΟΗΕ προετοιμάζονται εντατικά τις τελευταίες εβδομάδες για το χειρότερο σενάριο που θέλει τα ύποπτα κρούσματα χολέρας να φτάσουν σύντομα τις 60.000.Οι φόβοι για ενδεχόμενη χειροτέρευση της κατάστασης στην Ζιμπάμπουε, έχουν ενισχυθεί λόγω των αναμενόμενων βροχών, οι οποίες ευνοούν την εξάπλωση της ασθένειας.

    Συνολικά, δέκα επαρχίες της χώρας παρουσιάζουν έξαρση στα κρούσματα χολέρας, αν και τα δεδομένα δεν έχουν ολοκληρωθεί λόγω έλλειψης προσωπικού και τοπικών προβλημάτων επικοινωνίας.

    Είδηση: 17460

    [03] Η Ελλάδα προεδρεύουσα χώρα του ΟΑΣΕ

    Κόσμος -

    Ευρώπη

    Την προεδρία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη [ΟΑΣΕ], ανέλαβε από την 1η Ιανουαρίου η Ελλάδα, με επικεφαλής την υπουργό εξωτερικών της χώρας μας.Η Ελληνίδα διπλωμάτης θα παρουσιάσει το πρόγραμμα και τις προτεραιότητες της εν λόγω προεδρίας στις 15 Ιανουαρίου στο Μόνιμο Συμβούλιο του Οργανισμού στη Βιέννη.

    Τη μοναδική ευκαιρία που δίνεται στην Ελλάδα να προεδρεύσει στο μεγαλύτερο περιφερειακό Οργανισμό, έχοντας αναλάβει από την 1η Ιανουαρίου την προεδρία του ΟΑΣΕ, τόνισε η αρχηγός της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην έδρα του ΟΑΣΕ, στη Βιέννη, πρέσβης Μάρα Μαρινάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στην αυστριακή πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησής της με σειρά εκπροσώπων των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

    Στην άτυπη ενημέρωση των διεθνών ΜΜΕ, η Ελληνίδα διπλωμάτης αναφέρθηκε στους επίκαιρους προβληματισμούς και αποστολές του ΟΑΣΕ, καθώς και στην επικείμενη πανηγυρική ομιλία, που πρόκειται να εκφωνήσει στις 15 Ιανουαρίου η Ντ. Μπακογιάννη, λόγω της ανάληψης της προεδρίας του ΟΑΣΕ από την Ελλάδα, οπότε η Ελληνίδα υπουργός θα παρουσιάσει το πρόγραμμα και τις προτεραιότητες της προεδρίας.

    Η κ. Μαρινάκη επισήμανε το γεγονός πως, μετά τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, "ο ΟΑΣΕ είναι ο μεγαλύτερος Οργανισμός -με τα 56 μέλη του περιλαμβάνει όλες τις χώρες της Ευρώπης, όλες τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες -μέχρι την Κεντρική Ασία- καθώς επίσης, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά- προσφέροντας τεράστιες ευκαιρίες, αλλά και περιορισμούς, καθ'ότι μοναδικός τρόπος λήψης αποφάσεων παραμένει η πλήρης ομοφωνία, γεγονός, που στηρίζεται και υποστηρίζεται από την Ελλάδα".

    Όπως πρόσθεσε δε, η ίδια, "η Ελλάδα υποστηρίζει τον απόλυτο σεβασμό των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και το αδιαπραγμάτευτο της αρχής της εδαφικής ακεραιότητας".

    Η Ελληνίδα διπλωμάτης στις δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε πως "θεωρείται μεγάλη η συνεισφορά της Ελλάδας με την προεδρία της στον ΟΑΣΕ, για την αντιμετώπιση διενέξεων, που αυτή τη στιγμή εμφανίζονται όλες «καυτές», κι αυτό, εξ αιτίας της τεράστιας εμπειρίας που διαθέτει η χώρα μας, ως ένα από τα παλαιότερα μέλη του ΝΑΤΟ, εδώ και 60 χρόνια και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εδώ και σχεδόν 30 χρόνια. Στον ΟΑΣΕ η Ελλάδα ανήκει ήδη από την ίδρυση της προκατόχου του, της ΔΑΣΕ [Διάσκεψη για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη], πριν από σχεδόν 34 χρόνια".

    Η κ. Μαρινάκη διευκρίνισε πως στο θέμα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ "σηματοδοτούνται βήματα προόδου, ώστε να διαγράφεται αισιοδοξία επίλυσης της διένεξης επί ελληνικής προεδρίας στον ΟΑΣΕ, ενώ σημαντικά θετικά βήματα διαπιστώνονται και στο θέμα Τρανζιστερίας-Μολδαβίας, που θα μπορούσε να έχει μια ευτυχή κατάληξη".

    Ως προς τη Γεωργία, ανέφερε πως "τα νέα δεδομένα θα πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν για οποιαδήποτε εμπλοκή του ΟΑΣΕ για μελλοντική διευθέτηση, ενώ σημείωσε την διαδικασία κλεισίματος τής εκεί αποστολής του, λόγω έλλειψης νέας εντολής, που έπρεπε να είχε δοθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου".

    Πρόσθεσε ακόμη πως, "στο πλαίσιο της προεδρίας της στον ΟΑΣΕ, η Ελλάδα προτίθεται να ενισχύσει την παρουσία του Οργανισμού στα Δυτικά Βαλκάνια, ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του στην περιοχή".

    Η αρχηγός της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΑΣΕ ανέδειξε τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για διεθνή παρουσία της Ελλάδας, εάν υπάρξει συμμετοχή Ελλήνων υποψηφίων σε προκηρύξεις για την κάλυψη θέσεων διεθνών υπαλλήλων, τόσο στη γραμματεία του ΟΑΣΕ και τους άλλους θεσμούς του, όσο και στις αποστολές του που ανέρχονται σήμερα σε δεκαεννέα σε διάφορες περιοχές, από την Ανατολική Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια μέχρι την Καυκασία και την Κεντρική Ασία.

    Η Ελλάδα ανέλαβε την προεδρία του ΟΑΣΕ για το 2009 την 1η Ιανουαρίου, παραλαμβάνοντάς την από την προηγούμενη προεδρεύουσα, τη Φινλανδία και θα την παραδώσει στο τέλος του έτους στο Καζακστάν, γεγονός βαρύνουσας σημασίας για τον Οργανισμό, καθώς αυτή θα είναι η πρώτη χώρα στην ιστορία του, ανατολικά της Βιέννης, που θα αναλάβει την προεδρία.

    Οι βάσεις του ΟΑΣΕ είχαν τεθεί πριν σχεδόν 34 χρόνια, την 1η Αυγούστου 1975, όταν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων -για την Ελλάδα, ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής και για την Κύπρο, ο πρόεδρός της Αρχιεπίσκοπος Μακάριος- από 35 χώρες [33 χώρες της Ευρώπης, με εξαίρεση την Αλβανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά], υπέγραφαν στη φινλανδική πρωτεύουσα την ιστορική «Τελική Πράξη του Ελσίνκι».

    Η Τελική Πράξη ήταν το αποτέλεσμα της δρομολογημένης από το 1972 διαδικασίας της ΔΑΣΕ [Διάσκεψη για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη], που έμελε να σημαδέψει -αν όχι και να προκαλέσει ακόμη- τις κοσμογονικές αλλαγές στην Ευρώπη το τέλος της δεκαετίας του 1980, που σήμερα, μετονομασμένη και μετεξελιγμένη στο διεθνή οργανισμό ΟΑΣΕ [Οργανισμός για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη], εδρεύει πλέον μόνιμα στη Βιέννη.

    Είδηση: 17459

    [04] Εξέγερση εκδηλώθηκε στις κεντρικές φυλακές Kύπρου

    Ευρώπη

    Εξέγερση εκδηλώθηκε στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας και συγκεκριμένα στην πτέρυγα, όπου κρατούνται περίπου 100 έγκλειστοι, βαρυποινίτες και μη.Αφορμή αποτέλεσε η διένεξη μεταξύ δύο φυλακισμένων, των αδελφών Ακτάρ, με έναν αλλοδαπό.

    Συγκεκριμένα, τα δύο αδέλφια, χτύπησαν έναν 60χρονο Άραβα. Τότε οι δεσμοφύλακες, επιχείρησαν να μεταφέρουν τους αδελφούς Ακτάρ στην απομόνωση.Όμως, εκδιώχθηκαν από τους Ελληνοκύπριους καταδίκους, οι οποίοι εν συνεχεία έφραξαν την πόρτα της πτέρυγας με σιδερένια κρεβάτια και στρώματα.Για βοήθεια κλήθηκε όλο το προσωπικό των Φυλακών, ενώ επί τόπου έσπευσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Λουκάς Λουκά, ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Άντης Τρυφωνίδης, ο αναπληρωτής διευθυντής των Φυλακών κ. Χρίστος Μαυρής, μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας και μέλη του Γραφείου Συλλογής Πληροφοριών.Επίσης, στον χώρο των Φυλακών έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.Η διεύθυνση των Φυλακών σε μια προσπάθεια να αποτρέψει επέκταση των επεισοδίων διέκοψε την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλες τις πτέρυγες.

    Είδηση: 17462


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 7 January 2009 - 21:52:26 UTC