Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-01-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιμένουν στα μπλόκα
  • [02] Απόφαση σταθμός για θεραπεία με βλαστοκύτταρα

    [01] Επιμένουν στα μπλόκα

    Στην άμεση εφαρμογή των μέτρων στήριξης των αγροτών προχωρά η κυβέρνηση διαμηνύοντας ότι το κεφάλαιο της έκτακτης αγροτικής ενίσχυσης έκλεισε για φέτος, ενώ το διήμερο αναμένεται να ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων που έχουν κόψει την Ελλάδα στα δύο. Παράλληλα, οι αγρότες από 20 μπλόκα, προχωρούν στη συγκρότηση Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου, που θα καθορίσει, μέσα στο Σαββατοκύριακο τη στάση τους. Στο πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο, δε συμμετέχουν οι συνάδελφοί τους, από το μπλόκο των Τεμπών και της Νίκαιας.

    Οι αγρότες από τα Τέμπη από την πλευρά τους έδωσαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διορία έως το μεσημέρι για την παροχή διευκρινιστικών απαντήσεων ως προς τα κυβερνητικά μέτρα. Αντίθετα οι αγρότες από τον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα καλούν τους συναδέλφους τους να ενισχύσουν τα μπλόκα έως ότου δοθούν λύσεις στα προβλήματά τους.

    Σημειώνεται ότι τα μπλόκα παραμένουν στην εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο Κάστρο, την Αλαμάνα, τις Μικροθήβες, τη Νίκαια και τα Τέμπη, ενώ κινητοποιήσεις υπάρχουν επίσης στο Μπράλο και το Μοσχοχώρι Λαμίας.

    Ακόμη, οι αγρότες κρατούν κλειστούς τους συνοριακούς σταθμούς στον Προμαχώνα, την Εξοχή Δράμας και τους Κήπους Έβρου, καθώς και κόμβους στη Χρυσούπολη Καβάλας και τη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης. Κλειστή παραμένει και η εθνική Ηρακλείου-Χανίων στο Πλατάνι.Στις 11 το πρωί οι αγρότες στην Ηλεία ξαναέκλεισαν την εθνική οδό Πύργου- Πατρών στο ύψος της Μαραθιάς, κοντά στην Αμαλιάδα.

    Την ίδια ώρα, άρχισαν οι διαδικασίες υλοποίησης των εξαγγελιών της κυβέρνησης για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος με την υπογραφή της σχετικής διυπουργικής απόφασης. Το πακέτο των 500 εκ. ευρώ δεν συνδέεται με καμία άλλη παροχή ή πληρωμή που δικαιούνται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, ξεκαθάρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης, τονιζοντας οτι τα χρήματα που δίδονται είναι επιπλέον του ποσού το οποίο δικαιούνται για ζημιές μέσω του ΕΛΓΑ.

    Ο Υπουργός κάλεσε τον αγροτικό χώρο να δει με υπευθυνότητα τα κυβερνητικά μέτρα, τονίζοντας ότι το κεφάλαιο έκτακτης αγροτικής ενίσχυσης έκλεισε για φέτος.Μιλώντας το Σάββατο στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος ΕΛΓΑ Νίκος Κατσαρός Νίκος τόνισε ότι όσα εξαγγέλθηκαν θα υλοποιηθούν στο ακέραιο και στο συντομότερο δυνατόν χρόνο.

    Όπως είπε το ποσό ενίσχυσης θα καλυφθεί με δάνειο 10ετούς διάρκειας, το οποίο είναι εγγυημένο από το ελληνικό Δημόσιο

    Ήδη έχει αποσταλεί στις τράπεζες η σχετική προκήρυξη, διαμέσου της οποίας θα αναζητηθεί το μικρότερο επιτόκιο.

    Ο ΕΛΓΑ αναμένει τις απαντήσεις από τις τράπεζες έως στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ η εκταμίευση του δανείου θα γίνει άμεσα.

    Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ υπογράμμισε ότι για την ώρα δεν έχει αποφασιστεί ποίοι και με ποία κριτήρια θα είναι οι δικαιούχοι, καθώς και η ακριβής ημερομηνία καταβολής των χρημάτων στους αγρότες.

    "Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουν υπάρξει απαντήσεις και γι΄ αυτά τα θέματα" κατέληξε ο Νίκος Κατσαρός.

    Είδηση: 18102

    [02] Απόφαση σταθμός για θεραπεία με βλαστοκύτταρα

    Υγεία -

    Ειδήσεις

    Μια πραγματική επανάσταση στην ιατρική ξεκινά η απόφαση για την δοκιμή -στον άνθρωπο- θεραπείας με εμβρυικά βλαστοκύτταρα. Αμερικανική εταιρεία θα χορηγήσει με ένεση, σε παράλυτους εθελοντές, εμβρυικά βλαστοκύτταρα με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να αναγεννήσουν τα κατεστραμμένα και να αποκαταστήσουν, έστω εν μέρει, τις βλάβες.

    Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Geron πήρε το πράσινο φως... για να εφαρμόσει την πρωτοποριακή μέθοδο σε ασθενείς που έχουν μείνει παράλυτοι.

    Στόχος είναι να χορηγηθούν με ένεση σε παράλυτους εθελοντές εμβρυικά βλαστοκύτταρα με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να αναγεννήσουν τα κατεστραμμένα και να αποκαταστήσουν, έστω εν μέρει, τις βλάβες...

    Τα βλαστικά κύτταρα των εμβρύων θεωρούνται ευέλικτα καθώς μπορούν να δώσουν οποιοδήποτε τύπο ιστού στο ανθρώπινο σώμα

    Ωστόσο, η χρήση τους θεωρείται από πολλούς αμφιλεγόμενη καθώς λαμβάνονται από το έμβρυο κατά το πρώτο στάδιο της ανάπτυξής του, επιφέροντας την καταστροφή του.

    Η χρονική συγκυρία είναι συμβολική. Αν και η απόφαση της αμερικανικής υπηρεσίας φαρμάκων και τροφίμων είναι ανεξάρτητη, έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση από το Λευκό Οίκο του Τζωρτζ Μπους, ο οποίος θεωρούσε ανήθικη τη χρήση εμβρυικών κυττάρων και είχε επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις σχετικές έρευνες.

    Αντιθέτως, ο Μπαράκ Ομπάμα είναι έτοιμος να άρει την απαγόρευση της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης των ερευνών με εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα.

    Είδηση: 18104


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 24 January 2009 - 9:53:40 UTC