Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-02-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκατόμβη θυμάτων από ανάφλεξη βυτιοφόρου
  • [02] Μαζικές απολύσεις στους LA Times

    [01] Εκατόμβη θυμάτων από ανάφλεξη βυτιοφόρου

    Ειδήσεις

    Νέα τραγωδία έπληξε την Κένυα. Μόλις ένα 24ωρο από την πολύνεκρη πυρκαγιά σε σουπερμάρκετ στο Ναϊρόμπι, όπου 39 άνθρωποι χάθηκαν στις φλόγες, άλλοι 111 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά από ανατροπή βυτιοφόρου φορτωμένου με καύσιμα. Το δυστύχημα σημειώθηκε στην κεντρική Κένυα και τα δεκάδες θύματα ήταν περαστικοί που πλησίασαν το όχημα με σκοπό να μαζέψουν το πετρέλαιο. Όσο για την ανάφλεξη, οι αρχές αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά κάνοντας λόγο για απερισκεψία, όμως δε αποκλείουν και τον εμπρησμό από πρόθεση.Πρόκειται για μία από τις χειρότερες καταστροφές που έχουν σημειωθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

    Το βυτιοφόρο που μετέφερε πετρέλαιο ανατράπηκε κοντά στην πόλη Μόλο. Το πετρέλαιο που διέρρευσε στο δρόμο τυλίχτηκε στις φλόγες τη στιγμή που εκατοντάδες άτομα είχαν σπεύσει για να μαζέψουν τα καύσιμα.

    Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως μετά την ανατροπή του οχήματος πολλοί μοτοσικλετιστές και άλλοι οδηγοί το πλησίασαν ελπίζοντας ότι θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν ένα μέρος από το πολύτιμο φορτίο του.

    "Οι δυο γιοι μου ήρθαν στο σπίτι, πήραν μερικά δοχεία και έτρεξαν να μαζέψουν πετρέλαιο. Προσπάθησα να τους σταματήσω αλλά δεν με άκουγαν, είπαν πως όλοι πήγαιναν να πάρουν δωρεάν καύσιμα", είπε χαρακτηριστικά μια γυναίκα που αναζητούσε τα παιδιά της ανάμεσα στα θύματα.

    Οι διασώστες ανέφεραν ότι η πυρκαγιά ενδέχεται να ξεκίνησε κατά λάθος, όταν κάποιος από το πλήθος έριξε στο έδαφος ένα αναμμένο τσιγάρο.

    Είδηση: 18385

    [02] Μαζικές απολύσεις στους LA Times

    Ειδήσεις

    Η εφημερίδα Λος Άντζελες Τάιμς θα απολύσει 300 εργαζομένους της, εκ των οποίων 70 δημοσιογράφοι, όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της το Σάββατο, στο πλαίσιο των περικοπών που κάνει λόγω της μείωσης των εσόδων της. Η αμερικανική εφημερίδα, που ιδρύθηκε το 1881, ανήκει στον όμιλο Tribune που τον Δεκέμβριο είχε ανακοινώσει ότι θα ζητήσει να τεθεί υπό την προστασία του νόμου περί χρεοκοπίας. Εκτός των άλλων περικοπών η εφημερίδα θα καταργήσει το ένθετο "Καλιφόρνια" και θα το εντάξει στην υπόλοιπη ύλη της.

    Το 2001 η Λος Άντζελες Τάιμς απασχολούσε 1.200 άτομα ενώ σήμερα έχει λιγότερους από 600 εργαζόμενους. Τον Οκτώβριο είχε απολύσει το 10% των δημοσιογράφων της ενώ τον Ιούλιο είχε μειώσει τις σελίδες της κατά 14% σε μια προσπάθεια να ανταπεξέλθει στα έξοδα.

    Είδηση: 18389


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 1 February 2009 - 10:09:13 UTC