Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-02-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαβεβαίωση για αποζημιώσεις, μπλόκο στον Προμαχώνα
  • [02] Aγροτικά μπλόκα στη Βουλγαρία
  • [03] Γκαζάκια στο γραφείο του Χ. Μαρκογιαννάκη
  • [04] Διυπουργική για την οικονομία
  • [05] Πέταξαν παπούτσι στον Ισραηλινό πρεσβευτή

    [01] Διαβεβαίωση για αποζημιώσεις, μπλόκο στον Προμαχώνα

    Το συντομότερο δυνατόν και κανονικά θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις που προβλέπονται στο πακέτο των 500 εκατ. ευρώ για τους αγρότες διαβεβαίωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης μετά τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες χθες Τετάρτη, με την αρμόδια κοινοτική επίτροπο. Όπως έγινε γνωστό από εκπρόσωπο της επιτρόπου, η κ. Μπόελ περιμένει συμπληρωματικά στοιχεία, σχετικά με το πακέτο στήριξης και τη λειτουργικότητα του συστήματος αγροτικών ελέγχων στη χώρα μας.

    Είδηση: 18564

    [02] Aγροτικά μπλόκα στη Βουλγαρία

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Με βασικό αίτημα την αύξηση της τιμής για τα προϊόντα τους, κινητοποιούνται οι αγρότες στη Βουλγαρία, κλείνοντας γέφυρες και στήνοντας μπλόκα, κατά τα πρότυπα και των πρόσφατων κινητοποιήσεων που σημειώθηκαν στη χώρα μας. Σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε και παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για να ανοίξουν μπλόκα, όπως στην περίπτωση της πόλης Βίντιν, όπου είχε μπλοκαριστεί η γραμμή των φέρυ που διασχίζουν τον Δούναβη.

    Είδηση: 18563

    [03] Γκαζάκια στο γραφείο του Χ. Μαρκογιαννάκη

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Μικρές υλικές ζημιές στον διάδρομο των γραφείων του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών Χρήστου Μαρκογιαννάκη στην οδό Σκουφά, προκάλεσε εμπρηστικός μηχανισμός.

    Είδηση: 18561

    [04] Διυπουργική για την οικονομία

    Πολιτική

    Συνεδριάζει στις 10.30 υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, η διυπουργική επιτροπή για την οικονομία, ενώ ο υπουργός Οικονομίας παρουσιάζει στη 1.30μμ το επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό να ανακοινωθεί η επαναφορά του αφορολόγητου των 10.500 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, με στόχο τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και την ελάφρυνση των μικρών ακινήτων.

    Ο κ. Παπαθανασίου δέχεται και εισηγήσεις για επίσπευση της μείωσης των φορολογικών συντελεστών και της φορολογίας επιχειρήσεων που συγχωνεύονται.

    Είδηση: 18560

    [05] Πέταξαν παπούτσι στον Ισραηλινό πρεσβευτή

    Στη Σουηδία ήρθε να προστεθεί άλλο ένα κρούσμα επίθεσης με παπούτσι σαν κίνηση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά με στόχο τον πρεσβευτή του Ισραήλ Μπένυ Ντάγκαν, ο οποίος έδινε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Δύο άνδρες εκσφενδόνισαν εναντίον του ένα παπούτσι και μερικά βιβλία, για να συλληφθούν στη συνέχεια.

    Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη ενέργεια αυτού του τύπου, είχε σημειωθεί το Δεκέμβριο στο Ιράκ, από ιρακινό δημοσιογράφο, εναντίον του τέως προέδρου των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους. Από τότε αρκετές διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο υιοθέτησαν και αυτή τη μέθοδο, που προέρχεται από τις ισλαμικές χώρες, όπου η εκσφενδόνιση παπουτσιού θεωρείται άκρως προσβλητική κίνηση.

    Την ίδια ώρα στο Ισραήλ και συγκεκριμένα κοντά στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης, σκοτώθηκε από άνδρες του ισραηλινού στρατού, ο καταζητούμενος 21χρονος Άλα Άμπου αλ Ρουντ, στέλεχος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ.

    Παράλληλα με την επιχείρηση αυτή, ισραηλινό πολεμικό πλοίο παρεμπόδισε εξαπολύοντας πυρά, λιβανικό φορτηγό που έπλεε με προορισμό τη Γάζα, μεταφέροντας ιατροφαρμακευτικά εφόδια 50 τόνων φαρμάκων και τροφίμων για τα Παλαιστινιακά Εδάφη, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση που ανέλαβε τη συγκέντρωση και την αποστολή της βοήθειας.

    Είδηση: 18559


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 5 February 2009 - 10:09:25 UTC