Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-02-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρεκόρ αυτοκτονιών στο αμερικανικό στράτευμα
  • [02] Γαλλία: Μέτρα Σαρκοζί για τους φτωχούς
  • [03] Γάζα: Πύραυλος εκτοξεύθηκε προς το Ισραήλ
  • [04] Βουλή: Αντιπαράθεση για τους αγρότες

    [01] Ρεκόρ αυτοκτονιών στο αμερικανικό στράτευμα

    Τους 24 έφθασε ο αριθμός των μελών του αμερικανικού στρατεύματος που αυτοκτόνησαν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, που δίνονται στη δημοσιότητα λίγες μέρες μετά την έκθεση που ανέφερε ότι το 2008 ήταν ένα από τα χειρότερα χρόνια τις τελευταίες δεκαετίες, αναφορικά με τον αριθμό των αυτοχείρων Αμερικανών στρατιωτών. Το επιτελείο του αμερικανικού στρατού επιβεβαίωσε ότι τον περασμένο μήνα έγιναν επτά αυτοκτονίες, αλλά υπάρχουν ακόμα 17 περιπτώσεις που ακόμα διερευνώνται, και οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτοκτονίες.

    Τον Ιανουάριο του 2008 είχαν καταγραφεί πέντε αυτοκτονίες στο αμερικανικό στράτευμα, τον Ιανουάριο του 2007 είχαν αναφερθεί έξι περιπτώσεις αυτοχείρων και άλλες 10 τον Ιανουάριο του 2006, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού.

    Στο σύνολο του 2008 έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 128 αυτοκτονίες, αριθμός που μπορεί τελικώς να αυξηθεί, αφού τελούν υπό διερεύνηση ακόμα 15 θάνατοι. Πρόκειται πάντως για τον μεγαλύτερο αριθμό αυτοκτονιών στο αμερικανικό στράτευμα από το 1980, όταν άρχισε η καταγραφή συγκεκριμένων στοιχείων. Το 2007 είχαν καταγραφεί 115 αυτοκτονίες στον αμερικανικό στρατό.

    Είδηση: 18610

    [02] Γαλλία: Μέτρα Σαρκοζί για τους φτωχούς

    Ειδήσεις

    Κοινωνικά μέτρα για τους φτωχότερους Γάλλους και φοροελαφρύνσεις ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις επιχειρήσεις υποσχέθηκε την Πέμπτη ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων της γαλλικής οικονομίας. Μιλώντας στην τηλεόραση μία εβδομάδα μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις εναντίον της πολιτικής του, ο Σαρκοζί είπε ότι έχει δώσει ραντεβού με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για τις 18 Φεβρουαρίου και ότι θα κάνει προτάσεις για τη στήριξη των γαλλικών νοικοκυριών. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πιθανότητα να μειώσει τους φόρους για τους λιγότερο πλούσιους, τη "μεσαία τάξη" ή να αυξήσει τις κοινωνικές παροχές.

    Πρόσθεσε ότι μελετά κανόνες για τον καλύτερο καταμερισμό των κερδών των επιχειρήσεων μεταξύ εργαζομένων και μετόχων. Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος δεν έκανε καμία συγκεκριμένη ανακοίνωση, εκτιμώντας ότι θα πρέπει πρώτα να γίνει διάλογος μεταξύ των συνδικάτων και των εργοδοτών. Είπε ότι θα μειωθεί κατά 8 δισ. ευρώ ο "φόρος επιτηδεύματος" για τις επιχειρήσεις ώστε "να μείνουν τα εργοστάσια στη Γαλλία" και βεβαίωσε ότι θα συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για το οποίο εξελέγη τον Μάιο του 2007.

    "Φυσικά, θα συνεχίσουμε τη μεταρρύθμιση της χώρας, αυτή είναι η εντολή που έλαβα, αυτό είναι το καθήκον μου", τόνισε.

    Μιλώντας για την οικονομική κρίση, τη χαρακτήρισε "κρίση του αιώνα, χωρίς προηγούμενο". "Θα πρέπει να τη λάβω υπόψη μου και να ενεργήσω έτσι ώστε η Γαλλία να μπει όσο το δυνατόν πιο αργά στην κρίση και να βγει από αυτήν το συντομότερο δυνατόν", κατέληξε.

    Είδηση: 18609

    [03] Γάζα: Πύραυλος εκτοξεύθηκε προς το Ισραήλ

    Πύραυλος εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ σήμερα Παρασκευή, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Εκπρόσωπος του στρατού διευκρίνισε πως ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την πόλη Μπέιτ Λαχίγια της νότιας Λωρίδας της Γάζας. Η Αίγυπτος προσπαθεί να διατηρήσει την εύθραυστη εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς που ισχύει από τις 18 Ιανουαρίου όταν τα ισραηλινά στρατεύματα αποχώρησαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

    Όμως διπλωμάτες θεωρούν ότι οι αιγυπτιακές προσπάθειες δυσκολεύουν αφού οι δύο πλευρές, που αρνούνται τις απευθείας συνομιλίες, διαφωνούν στο σκοπό και την ουσία μιας συμφωνίας εκεχειρίας. Στο μεταξύ το Ισραήλ απέσυρε το αίτημά του για να απελευθερωθεί ο στρατιώτης Γκιλάντ Σαλίτ με αντάλλαγμα την άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, υποστήριξε το βράδυ της Πέμπτης ένας εκπρόσωπος της Χαμάς μιλώντας στην αιγυπτιακή τηλεόραση.

    Ο Αϊμάν Τάχα είπε ότι το Ισραήλ δεν συνδέει πλέον το άνοιγμα των διόδων προς τη Λωρίδα της Γάζας με την τύχη του στρατιώτη Σαλίτ ο οποίος απήχθη τον Ιούνιο του 2006 στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ είχε κατ' επανάληψη τονίσει ότι θα άρει τον αποκλεισμό, τον οποίο επέβαλε όταν ανέλαβε τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας η Χαμάς, τον Ιούνιο του 2007, όταν η Χαμάς απελευθερώσει τον Σαλίτ.

    Εξάλλου Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο που, όπως υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός, επιχείρησε να τους επιτεθεί με χειροβομβίδα κοντά στο τείχος που χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

    Οι στρατιώτες είχαν μπει το βράδυ της Πέμπτης στη Λωρίδα της Γάζας για να ελέγξουν την περιοχή για πιθανούς εισβολείς και πυροβόλησαν τον άνδρα όταν τον είδαν να προσπαθεί να τους ρίξει μια χειροβομβίδα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. Στη συνέχεια οι στρατιώτες επέστρεψαν στο έδαφος του Ισραήλ.

    Νωρίτερα άλλοι Ισραηλινοί στρατιώτες είχαν σκοτώσει έναν Παλαιστίνιο, μέλος της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, στο σπίτι του, στο χωριό Καμπατίγια, κοντά στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης.

    Είδηση: 18607

    [04] Βουλή: Αντιπαράθεση για τους αγρότες

    Πολιτική

    Οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Κρήτης και τα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φτώχιας βρέθηκαν στο επίκεντρο αντιπαράθεσης στη Βουλή, στην "Ώρα του Πρωθυπουργού", ανάμεσα στον Κώστα Καραμανλή και τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, που είχαν καταθέσει σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις. Ο πρωθυπουργός απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του κ. Αλαβάνου, ότι δεν στηρίχτηκαν οι αγρότες της Κρήτης και αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων που έχουν παρθεί ή έχουν δρομολογηθεί για την ανάπτυξη της περιοχής. Απαντώντας στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ , που έκανε λόγο για "μέτρα ασπιρίνης" στη στήριξη των ασθενέστερων, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ανεύθυνες κινδυνολογίες , καλώντας όλους να συμβάλουν πολιτικά και κοινωνικά.

    Ο Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε το ΣΥΝ Για καπηλεία των αγροτικών προβλημάτων, ενώ διαβεβαίωσε ότι η αποζημιώσεις για τις ζημιές στον αγροτικό τομέα δεν δίνονται με γεωγραφικά κριτήρια, δεν εξαιρείται κανείς και ασφαλώς όχι η Κρήτη, η οποία περιλαμβάνεται στα πακέτα αποζημιώσεων για τους αγρότες. Ο Αλέκος Αλαβάνος έκανε λόγο για προσβολή της ευαισθησίας του κρητικού λαού, για έλλειψη υποδομών στην Κρήτη, για υποδοχή των φιλόξενων Κρητικών με χημικά και βία και για περιθωριοποίηση του νησιού και στον αγροτικό τομέα και σε άλλους ευαίσθητους τομείς.

    Ο Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε το ΣΥΝ ότι επενδύει στην πόλωση και την ένταση, πιστεύοντας όπως είπε ότι ωφελείται από τις συγκρούσεις. "Δε γίνεται όμως διάλογος με τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας. το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει δεσμευτεί για τις αποζημιώσεις και τις υπόλοιπες παροχές στον κρητικό λαό, ενώ ο ΣΥΝ συμπεριφέρεται με ανευθυνότητα, λαϊκισμό και δημαγωγία".

    Πηγές: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 18615


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 6 February 2009 - 10:14:33 UTC