Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-02-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιράκ: Τέσσερις νεκροί σε επίθεση στο Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης
  • [02] Σε εφαρμογή σχέδιο διάσωσης των Big Three του Ντιτρόιτ
  • [03] Πακιστάν: Νεκροί ισλαμιστές μαχητές σε επίθεση αμερικανικών πυραύλων
  • [04] Επίσκεψη Μοράλες στη Ρωσία
  • [05] Ισπανία: Αγνοούνται μετά από ναυάγιο 20 λαθρομετανάστες
  • [06] Πανηγυρική νίκη Τσάβεζ
  • [07] Ιαπωνία: Σε ύφεση βυθίζεται η οικονομία
  • [08] Ιρλανδία: Θα ενέκρινε σήμερα τη Συνθήκη της Λισαβόνας
  • [09] Αποσύρει αεροσκάφη η Singapore Airlines
  • [10] Αυστραλία: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

    [01] Ιράκ: Τέσσερις νεκροί σε επίθεση στο Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν σήμερα Δευτέρα σε έκρηξη βόμβας στη σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, ανακοίνωσαν η αστυνομία και ιατρικές πηγές. Ο βομβιστικός μηχανισμός εξερράγη το πρωί κατά τη διέλευση μικρού επιβατικού λεωφορείου, διευκρίνισε η ίδια πηγή. Στην περιοχή δεν υπήρχε πολύς κόσμος τη στιγμή της επίθεσης, καθώς πολλοί Ιρακινοί σιίτες έχουν ταξιδέψει στην ιερή πόλη Κερμπάλα. Εκατομμύρια σιίτες γιορτάζουν σήμερα στην πόλη αυτή 110 χλμ. νοτίως της Βαγδάτης, την ημέρα του Αρμπάιν, την 40η ημέρα μετά τη σιιτική γιορτή Ασούρα, στη μνήμη του τραγικού τέλους το έτος 680 του Χουσέιν, εγγονού του προφήτη Μωάμεθ και γιου του ιμάμη Αλι. Χθες, Κυριακή ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 19 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας κοντά σε αγορά, επίσης στο Σαντρ Σίτι. Στο νότιο Ιράκ ένας Αμερικανός στρατιώτης της πολυεθνικής δύναμης σκοτώθηκε σε έκρηξη βόμβας, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός χωρίς να αναφέρει το σημείο της επίθεσης.

    Σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε στοιχεία της ιστοσελίδας icasualties.org, ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ μετά την εισβολή στη χώρα το Μάρτιο του 2003 ανέρχεται σε 4.245.

    Είδηση: 18981

    [02] Σε εφαρμογή σχέδιο διάσωσης των Big Three του Ντιτρόιτ

    Ειδήσεις

    Τη δημιουργία μιας κυβερνητικής ομάδας εργασίας που θα επιβλέπει την αναμόρφωση της δοκιμαζόμενης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και όχι το διορισμό κάποιου "τσάρου της αυτοκινητοβιομηχανίας" με εκτεταμένες αρμοδιότητες, αποφάσισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Ταυτόχρονα ο Λευκός Οίκος διεμήνυσε προς όλες τις πλευρές -εργαζόμενους και συνδικάτα- πως η πλήρης αναδιάρθρωση των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι αναπόφευκτη και πρέπει να όλοι να είναι έτοιμοι να κάνουν παραχωρήσεις.

    Ο Ομπάμα όρισε τον υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ ως "υπεύθυνο" για την επιτήρηση των δανείων προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες και ως συμπρόεδρο του νεοσύστατου πάνελ, που απαρτίζεται από υψηλόβαθμούς αξιωματούχος και από τον οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου Λόρενς Σάμερς.

    Σημειωτέον ότι ο πρόεδρος Ομπάμα -που ανέλαβε τα καθήκοντα του στις 20 Ιανουαρίου και την περασμένη εβδομάδα κατόρθωσε να αποσπάσει την έγκριση του Κογκρέσου για το σχέδιο διάσωσης της αμερικανικής οικονομίας - απέρριψε την ιδέα να ορίσει έναν και μόνο άνθρωπο , έναν "τσάρο της αυτοκινητοβιομηχανίας," που θα έχει την αρμοδιότητα της διαχείρισης του προγράμματος για την αναζωογόνηση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας

    "Χρειαζόμαστε μια ακμάζουσα αυτοκινητοβιομηχανία σε αυτή τη χώρα", δήλωσε ο Ντέιβιντ 'Αξελροντ, στενός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι εκατομμύρια θέσεις εργασίας εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από την επιβίωση των λεγόμενων Big Three του Ντιτρόιτ, των τριών μεγάλων αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών: General Motors, Chrysler και Ford.

    Η GM και η Chrysler θα κάνουν ανακοινώσεις για την αναδιάρθρωσή τους την Τρίτη στην Ουάσινγκτον όσον αφορά στη χρήση της οικονομικής βοήθειας που έλαβαν (9,4 δισεκατομμύρια δολάρια η GM και 4 δισεκατομμύρια δολάρια η Chrysler).

    "Ο πρόεδρος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι χρειάζεται μια πλήρης αναδιάρθρωση του τομέα, ώστε οι κατασκευαστές να προπορεύονται και να παράγουν το είδος των αυτοκινήτων που ο κόσμος θα αγοράζει στο μέλλον", δήλωσε ο 'Αξελροντ.

    "Επίσης πρέπει όλοι να κάνουν υποχωρήσεις, όχι μόνο τα συνδικάτα αλλά και οι μέτοχοι, οι πιστωτές και βέβαια οι πρόεδροι που διοικούν τις επιχειρήσεις αυτές", πρόσθεσε.

    Είδηση: 18980

    [03] Πακιστάν: Νεκροί ισλαμιστές μαχητές σε επίθεση αμερικανικών πυραύλων

    Ειδήσεις

    Οκτώ ως δέκα ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν σήμερα Δευτέρα σε νέα επίθεση με αμερικανικούς πυραύλους στις ζώνες των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπου η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι η Αλ Κάιντα και οι Ταλιμπάν ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας. "Πύραυλος από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέστρεψε βάση που χρησιμοποιούσαν οι Ταλιμπάν και οκτώ ως δέκα αντάρτες σκοτώθηκαν", δήλωσε αξιωματικός των δυνάμεων ασφαλείας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ένας άλλος αξιωματικός έκανε λόγο επίσης για δέκα νεκρούς αλλά για δύο αμερικανικούς πυραύλους. Δεκάδες πύραυλοι από μη επανδρωμένα αεροσκάφη της CIA και του αμερικανικού στρατού έχουν προκαλέσει το θάνατο σε τουλάχιστον 200 ανθρώπους, ανάμεσά τους Πακιστανοί και Αφγανοί Ταλιμπάν, καθώς και ξένοι μαχητές της Αλ Κάιντα.

    Από το καλοκαίρι του 2008 το Ισλαμαμπάντ διαμαρτύρεται συστηματικά στην Ουάσινγκτον για τις επιθέσεις αυτές που έχουν προκαλέσει το θάνατο και πολλών αμάχων.

    Ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν κάνει λόγο το τελευταίο διάστημα για τις επιθέσεις αυτές και αμερικανικά και πακιστανικά μέσα ενημέρωσης συχνά αναφέρονται σε μυστικές συμφωνίες ανάμεσα στις δύο Κυβερνήσεις που επιτρέπουν τις επιδρομές.

    Η τελευταία αμερικανική επίθεση με πυραύλους το Σάββατο προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 27 ισλαμιστών μαχητών -κυρίως ξένων που μάχονται με την Αλ Κάιντα- σε περιοχή του Νότιου Ουαζιριστάν. Η επίθεση είχε στόχο το στρατόπεδο εκπαίδευσης του Μπαϊτουλάχ Μεσούντ, ηγέτη της Κίνησης των Ταλιμπάν του Πακιστάν.

    Υπό την πίεση της Ουάσινγκτον, το Ισλαμαμπάντ έχει αρχίσει μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις σε πολλές περιοχές στις ζώνες των φυλών όπου οι ταλιμπάν οργανώνουν τις επιθέσεις τους εναντίον του Αφγανιστάν.

    Είδηση: 18979

    [04] Επίσκεψη Μοράλες στη Ρωσία

    Ειδήσεις

    Ο πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες βρίσκεται από χθες στη Μόσχα για την πρώτη του επίσκεψη αλλά και την πρώτη Βολιβιανού ηγέτη στη Ρωσία, στη διάρκεια της οποίας ελπίζει να προωθήσει τη συνεργασία των δυο χωρών στον τομέα της ενέργειας και στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών. Ο Μοράλες μετέβη στη χώρα κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Ρώσου ομολόγου του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με τον οποίο θα συναντηθεί σημερα, Δευτέρα.

    Ο Μοράλες θα επιδιώξει την ενίσχυση της συνεργασίας στην εκμετάλλευση φυσικού αερίου. Η Βολιβία διαθέτει τα δεύτερα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Λατινική Αμερική, μετά τη Βενεζουέλα. Ο ρωσικός όμιλος Gazprom έχει ήδη παρουσία στη Βολιβία, στο πλαίσιο συμφωνιών που υπογράφηκαν το 2008.

    Μείζονος σημασίας είναι για τη Βολιβία η συνεργασία στην πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών, την οποία ο Μοράλες θέλει να αναπτύξει με τη Μόσχα. Η Βολιβία είναι η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός κοκαΐνης, μετά την Κολομβία και το Περού, με τις ΗΠΑ να είναι η κυριότερη αγορά για το ναρκωτικό.

    Η κυβέρνηση της Βολιβίας, με αφορμή τις τεταμένες σχέσεις με την Ουάσινγκτον, συγκρότησε στα τέλη του 2008 δική της υπηρεσία δίωξης των ναρκωτικών, αφού ανέστειλε όλες τις δραστηριότητες της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) στο έδαφός της τον περασμένο Νοέμβριο.

    "Συσκέψεις έχουν προγραμματιστεί με τις αρχές της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να αναλάβουμε από κοινού την ευθύνη αυτή" της πάταξης της διακίνησης ναρκωτικών, δήλωσε πρόσφατα ο επικεφαλής της βολιβιανής διπλωματίας Νταβίντ Τσοκεχουάνκα.

    Είδηση: 18977

    [05] Ισπανία: Αγνοούνται μετά από ναυάγιο 20 λαθρομετανάστες

    Περισσότεροι από 20 λαθρομετανάστες από τη Βόρειο Αφρική αγνοούνται μετά από ναυάγιο ανοικτά των Καναρίων Νήσων, ανακοίνωσαν Ισπανοί αξιωματούχοι. Το πλοίο που μετέφερε περισσότερους από 28 λαθρομετανάστες, βυθίστηκε βόρεια της ισπανικής τουριστικής νήσου Λανθαρότε, 125 χιλιόμετρα ανοικτά των Αφρικανικών ακτών. Έξι από τους επιβάτες διασώθηκαν από την παλίρροια του Ατλαντικού. Λίγο αργότερα ανακαλύφθηκαν τα πτώματα έξι μεταναστών. Οι υπόλοιποι επιβάτες του πλοίου αγνοούνται, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά. Τα σωστικά συνεργεία αναγκάστηκαν να διακόψουν το έργο τους όταν έπεσε το σκοτάδι. Χιλιάδες Αφρικανών πιστεύεται ότι χάνουν τη ζωή τους στη θάλασσα ή υποκύπτουν στις αγωνιώδεις προσπάθειες τους να φτάσουν στις ακτές της Ισπανίας.

    Είδηση: 18978

    [06] Πανηγυρική νίκη Τσάβεζ

    Αμερική-ΗΠΑ

    Με δεσμεύσεις για πάταξη του εγκλήματος και της διαφθοράς -προβλήματα που έχουν ζημιώσει το προφίλ του- πανηγύρισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβεζ τη νίκη του στο δημοψήφισμα για την άρση των περιοριστικών όρων, που θα του επιτρέψουν να παραμείνει στην εξουσία όσο διάστημα κερδίζει τις εκλογικές αναμετρήσεις. Ο πρώην στρατιωτικός, που απέσπασε το 54% των ψήφων υπέρ της συνταγματικής τροπολογίας που του παρέχει τη δυνατότητα να εκλεγεί όσες φορές θέλει μετά τη λήξη της θητείας του το 2013, δήλωσε ότι είναι και θα παραμείνει για πάντα απλός στρατιώτης στη μάχη για το καλό της χώρας του.

    Στην πανηγυρική του ομιλία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων υποσχέθηκε να επικεντρώσει και να εντείνει τις προσπάθειες του στον τομέα της οικονομίας και να αντιπαλέψει την επιρροή των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής.

    Ο Τσάβεζ, που έχει ήδη κλείσει δεκαετία στον προεδρικό θώκο, έχει αποκτήσει μεγάλα ποσοστά δημοφιλίας, προβάλλοντας τον αντι-αμερικανισμό του προς όφελος της χώρας, επενδύοντας αφειδώς στο χτίσιμο σχολείων και κλινικών και στηρίζοντας ακόμα και με διανομή τροφίμων τον πληθυσμό των απομακρυσμένων περιοχών.

    Απευθυνόμενος στους πολίτες, που του εξασφάλισαν μεγαλύτερα ποσοστά για τη συνταγματική μεταρρύθμιση από τα αναμενόμενα, σημείωσε πως η κυβέρνηση λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δεν πρόκειται να λάβει νέες πρωτοβουλίες εντός του 2009.

    Μεγάλη ηττημένη της χθεσινής αναμέτρησης αποδείχθηκε η ήδη διασπασμένη αντιπολίτευση, η οποία απ ότι φαίνεται δεν κέρδισε τους ψηφοφόρους, με τις επικρίσεις της εναντίον του Τσάβεζ ότι χρησιμοποιεί χρήματα του κράτους για να χρηματοδοτήσει τις εκστρατείες του.

    Σήμερα κέρδισε ο Γολιάθ, σχολίασε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες, ο οποίος έχει καταλογίσει επανειλημμένως στον Πρόεδρο της Βενεζουέλας ότι επιχειρεί να μετατρέψει τη χώρα σε ένα αντίγραφό της κομμουνιστικής Κούβας.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

    Είδηση: 18976

    [07] Ιαπωνία: Σε ύφεση βυθίζεται η οικονομία

    Ειδήσεις

    Παραδεχόμενη την απρόσμενη μείωση των εξαγωγών της η ιαπωνική οικονομία συρρικνώνεται δραστικά το τελευταίο τετράμηνο σε ποσοστό που ανέρχεται στα 12,7%, τη μεγαλύτερη μείωση των τελευταίων 35 χρόνων. Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την πληροφορία στο πλαίσιο των πρώτων εκτιμήσεων για την ανάπτυξη του Μικτού Ακαθάριστού Προϊόντος μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2008. Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 13,9% εξ αιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και η ζήτηση των ιαπωνικών αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών συσκευών σημείωσε κάθετη πτώση. Εταιρίες όπως η Toyota, η Sony και η Hitachi εκτιμάται ότι θα σημειώσουν σημαντικές απώλειες μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους, που κλείνει το Μάρτιο και θα μειώσουν κατά χιλιάδες τις θέσεις εργασίας. Καθώς η ζήτηση μειώνεται και στην εγχώρια αγορά, η χώρα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη χειρότερη οικονομική ύφεση της μεταπολεμικής περιόδου.

    Για το 2008 η ανάπτυξη μειώθηκε κατά 0,7%, η πρώτη αρνητική ένδειξη των τελευταίων εννέα χρόνων.

    Η Τράπεζα της Ιαπωνίας προβλέπει τη σοβαρότερη οικονομική ύφεση από την 1η Απριλίου, που ξεκινά το νέο οικονομικό, από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και τη μείωση της ανάπτυξης κατά 2% καθ' όλο το έτος.

    Αυτή η πτώση του ΡΙΒ στη δεύτερη παγκοσμίως οικονομία, είχε την πλέον αρνητική επίδραση ακόμα μεγαλύτερη και από την πτώση του 13,1% σε ετήσιους αριθμούς από ότι είχε η οικονομία της το πρώτο τρίμηνο του 1974, τότε που επικράτησε το μεγάλο πετρελαϊκό σοκ.

    Οικονομολόγοι αναμένουν κατά μέσο όρο μια πτώση που θα φτάσει το 11,6% ετησίως στη χώρα, σύμφωνα και με σφυγμομέτρηση που έγινε από την καθημερινή εφημερίδα Νικέι.

    Είδηση: 18975

    [08] Ιρλανδία: Θα ενέκρινε σήμερα τη Συνθήκη της Λισαβόνας

    Θα ενέκρινε σήμερα σε ποσοστό 51% τη Συνθήκη της Λισαβόνας η Ιρλανδία, που κτυπήθηκε περισσότερο από όλες τις άλλες χώρες από τη μεγάλη οικονομική κρίση, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που θα δημοσιοποιηθεί σήμερα Δευτέρα. Η Ιρλανδία είχε απορρίψει τη Συνθήκη με ποσοστό 53,4% στο δημοψήφισμα που έγινε τον Ιούνιο του 2008 στη χώρα. Η προτίμηση των Ιρλανδών στη Συνθήκη αυξήθηκε κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες από την τελευταία σφυγμομέτρηση που έγινε το Νοέμβριο από την καθημερινή εφημερίδα "Ιρλανδικοί Τάιμς". Μεταξύ των ερωτηθέντων περίπου το 33% (μειωμένο κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες) δήλωσε ότι θα ψήφιζε "όχι" εάν γινόταν τώρα δημοψήφισμα για το λόγο αυτό, ενώ ένα ποσοστό 16% απάντησε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα. Εάν αποκλείονταν οι αναποφάσιστοι από τις σφυγμομετρήσεις φαίνεται ότι οι Ιρλανδοί θα ψήφιζαν σε ποσοστό 60,7% υπέρ της Συνθήκης της Λισαβόνας και μόνο το 39,3% θα ψήφιζε όχι.

    Υπενθυμίζεται ότι η ιρλανδική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για τη διενέργεια ενός δεύτερου δημοψηφίσματος σε ημερομηνία που δεν έχει καθοριστεί προς το παρόν. Η σφυγμομέτρηση έγινε στις 9 και 10 Φεβρουαρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα χιλίων πολιτών και το ποσοστό λάθους της κυμαίνεται στο συν-πλην 3%.

    Σε άλλη δημοσκόπηση που έγινε την πρώτη Φεβρουαρίου από κυριακάτικη οικονομική εφημερίδα της χώρας, το 58% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ, το 28% κατά και το 14% απάντησε ότι δεν γνωρίζει τι θα ψήφιζε.

    Είδηση: 18974

    [09] Αποσύρει αεροσκάφη η Singapore Airlines

    Ειδήσεις

    Την απόσυρση του 17% των αεροσκαφών της, μέσα στην επόμενη χρονιά, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η αεροπορική εταιρία Singapore Airlines (SIA) εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης που έπληξε τόσο τις μετακινήσεις επιβατών όσο και τις μεταφορές εμπορευμάτων. Η εταιρία θα αποσύρει σταδιακά τα αεροσκάφη το επόμενο οικονομικό έτος, Απρίλιος 2009-Μάρτιος 2010, ενώ αρχικά προέβλεπε να αποσύρει μόνο τέσσερα, επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της. Η Singapore Airlines είχε ανακοινώσει την Τρίτη μεγάλη μείωση των καθαρών κερδών της κατά 42,8% το τρίτο τρίμηνο (Οκτώβριος-Δεκέμβριος) σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Η εταιρία, μια από τις μεγαλύτερες της Ασίας, πρόσφερε τις υπηρεσίες της σε 4,8 εκατομμύρια επιβάτες την περίοδο αυτή, 4,2% λιγότερους μέσα σε ένα χρόνο.

    Είδηση: 18973

    [10] Αυστραλία: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Τους 189 έφτασαν οι νεκροί από τις πυρκαγιές στη νοτιοανατολική Αυστραλία, τις χειρότερες στην ιστορία της χώρας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η αστυνομία. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 181 νεκρούς. Περίπου 2.000 κατοικίες καταστράφηκαν και 450.000 εκτάρια κάηκαν. Ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί, αφού τα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να ερευνούν τις πληγείσες περιοχές, σύμφωνα με τον Κιέραν Ουόλς, εκπρόσωπο της αστυνομίας στην Πολιτεία της Βικτώριας. Σήμερα, χιλιάδες πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβήσουν οκτώ πυρκαγιές στην ίδια Πολιτεία, οι οποίες όμως δεν απειλούν πόλεις.

    Είδηση: 18972


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 16 February 2009 - 9:58:53 UTC