Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-02-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έρχονται καλύτερες ημέρες για την Ελλάδα!
  • [02] Σλοβακία: Αιματηρή σύγκρουση λεωφορείου με τρένο
  • [03] Απέσπασε χρήματα για να κηδέψει τον πατέρα που δεν είχε
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Όχι στην εκποίηση της Ολυμπιακής
  • [05] Βαρύς ο καιρός ανά την Ελλάδα
  • [06] Ρίψη ρουκετών στο Β. Ισραήλ
  • [07] Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα
  • [08] Ελεύθερος με βασιλική χάρη ο Νικολαΐδης
  • [09] Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
  • [10] Βρετανία. Ο Μάικλ Τζάκσον προετοιμάζει την επιστροφή του
  • [11] Σύλληψη για πλαστά χαρτονομίσματα
  • [12] Οι εταιρίες franchising μπορούν να συμμετάσχουν στα ΤΕΜΠΜΕ
  • [13] Γερμανία: Πυροβόλησαν αθώο για ληστή

    [01] Έρχονται καλύτερες ημέρες για την Ελλάδα!

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι με μεγάλη παρέλαση στα Γιάννενα, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 96η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Ο κ. Παπούλιας σε δηλώσεις του συνέστησε ψυχραιμία για την κρίση που διέρχεται και η χώρα μας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επίλυση των προβλημάτων.

    «Είμαι αισιόδοξος ότι παρά την κρίση που επέρχεται, η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα, τις ικανότητες να αντιμετωπίσουν τις αντίξοες περιστάσεις. Είμαι βέβαιος ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για την Ελλάδα».

    Αυτά τόνισε -μεταξύ άλλων- ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε δήλωσή του μετά τη μεγάλη παρέλαση που ολοκληρώθηκε στα Ιωάννινα για την 96η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

    Επίσης, ο κ. Παπούλιας επεσήμανε: «Είναι πολύ σημαντική ημέρα, μία λαμπρή μέρα σήμερα στα Γιάννινα, μία ημέρα ιστορικής μνήμης, απότισης φόρου τιμής στις αρετές του λαού μας, στις αρετές του στρατού μας, στην αγαστή συνεργασία και σύμπνοια στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας που ανέτρεψε τα δεδομένα των βαλκανικών πολέμων, που ενδυνάμωσε την ελληνική διπλωματία στις συναντήσεις εκείνης της εποχής για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης και που σήμερα είναι χρήσιμα τα διδάγματα: ενότητα, πάθος του λαού μας, συνεργασία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ψυχραιμία και εντιμότητα να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή».

    Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε τα αποκαλυπτήρια αγάλματος του βασιλιά Πύρρου, στην ομώνυμη κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων και εν συνεχεία παρακάθισε σε επίσημο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του, από το διοικητή της 8ης Μεραρχίας, στην Λέσχη Αξιωματικών.

    Στην αντιφώνησή του, κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο κ. Παπούλιας τόνισε: «Ας μείνει ο αγώνας όλων αυτών που αγωνίστηκαν για την πατρίδα παράδειγμα, που θα εμπνέει όλους εμάς και τις μελλοντικές γενιές. Αφορμή για να αναλογιστούμε ότι η εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια απαιτεί από όλους μας διαρκή εγρήγορση και συνεχή αγώνα για τη διατήρησή της».

    Είδηση: 19231

    [02] Σλοβακία: Αιματηρή σύγκρουση λεωφορείου με τρένο

    Δέκα άνθρωποι βρήκαν το θάνατο, σήμερα το πρωΐ στη κεντρική Σλοβακία, μετά από μία σφοδρή σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με διερχόμενο "τοπικό" συρμό. Το θανατηφόρο τροχαίο συμβάν με σιδηροδρομικό συρμό, έλαβε χώρα στα κεντρικά της χώρας, στο Πολόμκα Μπούτσνικ κοντά στην πόλη Μπρένζο. "Υπάρχουν τουλάχιστον 20 τραυματίες", δήλωσε εκπρόσωπος του συνεργείου της πυροσβεστικής, που έσπευσε αμέσως επί τόπου. Όπως διευκρινίστηκε, το λεωφορείο είχε μόνο Σλοβάκους επιβάτες, οι οποίοι έκαναν εκδρομή.

    Είδηση: 19233

    [03] Απέσπασε χρήματα για να κηδέψει τον πατέρα που δεν είχε

    Μία γυναίκα 31 ετών, μητέρα τεσσάρων παιδιών, εξαπάτησε το αυστραλιανό δημόσιο και απέσπασε χιλιάδες δολάρια, ισχυριζόμενη ότι ο πατέρας της κάηκε κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές.

    Η Κάλι Αν Μέρφι έλαβε πέντε χιλιάδες δολάρια για να «κηδέψει» τον πατέρα που δεν είχε.

    Επίσης, προσπάθησε να αποσπάσει άλλες δέκα χιλιάδες δολάρια ως «πυρόπληκτη».

    Συνελήφθη, οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη και η δίκη της καθορίστηκε για τις 14 Απριλίου. «Δεν είμαι κακός άνθρωπος. Προσέφερα αντικείμενα και προσωπική εργασία στους πυρόπληκτους. Απλώς την ημέρα εκείνη δεν είχα πάρει τα φάρμακά μου», δικαιολογήθηκε κλαίγοντας.

    Είδηση: 19230

    [04] Αλ. Τσίπρας: Όχι στην εκποίηση της Ολυμπιακής

    Πολιτική

    "Ο εθνικός αερομεταφορέας πρέπει να μείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Είναι λόγοι στρατηγικής σημασίας για την οικονομία, για την εθνική μας ασφάλεια που το επιβάλλουν", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας [ΟΣΠΑ].

    Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι "απαξίωσαν" επί χρόνια την Ολυμπιακή και «δημιουργούν ένα πλαίσιο δικομματικής συναίνεσης στην εκποίηση του εθνικού αερομεταφορέα έναντι πινακίου φακής», ώστε οποιοσδήποτε επιχειρηματικός όμιλος να έχει λόγους να την αγοράσει.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε το ΠΑΣΟΚ "να πάρει ξεκάθαρη θέση". «Δεν είναι δυνατόν να μιλάει γενικόλογα για συνεργασίες με την Αριστερά και ταυτόχρονα να συναινεί σε σχέδια της δεξιάς για την εκποίηση του δημόσιου πλούτου» είπε. «Αυτό που πρέπει να γείρει στη ζυγαριά είναι η ασφάλεια των πτήσεων, δηλαδή, οι ανθρώπινες ζωές, κι όχι τα κέρδη και οι ζημιές. Είναι το εργασιακό μέλλον χιλιάδων εργαζόμενων που βλέπουν ορατή την προοπτική της απόλυσης ή ενός καθεστώτος εργασιακού μεσαίωνα», προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και υπογράμμισε ότι το κόμμα του θα στηρίξει όλες τις πρωτοβουλίες των εργαζομένων στην εταιρεία.

    Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, αναμένεται την Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, να συναντηθεί στις 13:00, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, με το προεδρείο της ΟΤΟΕ.

    Είδηση: 19229

    [05] Βαρύς ο καιρός ανά την Ελλάδα

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Τσουχτερό κρύο, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά όλης της χώρας και ισχυροί άνεμοι στα πελάγη, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό του καιρού. Επιδείνωση αναμένεται από αύριο το μεσημέρι. Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω. Το ίδιο ισχύει και για τις περιοχές που βρίσκονται στα ορεινά των νομών Φλωρίνης και Ξάνθης.

    Είδηση: 19228

    [06] Ρίψη ρουκετών στο Β. Ισραήλ

    Κόσμος -

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Φόβους για το ενδεχόμενο να ανοίξει ξανά το μέτωπο Νοτίου Λιβάνου - Ισραήλ, προκαλεί η επίθεση με τουλάχιστον μία ρουκέτα εναντίον του Βορείου Ισραήλ, που ως αποτέλεσμα είχε να τραυματιστούν ελαφρώς τρεις άνθρωποι. Πιο συγκεκριμένα, στην Ισραηλολιβανική μεθόριο, έλαβε χώρα επεισόδιο με ρίψη ρουκετών σήμερα το πρωί. Επτά βλήματα ισραηλινού πυροβόλου όπλου έπεσαν περίπου 10χλμ. μέσα στο νότιο Λίβανο, σε απάντηση για τη ρίψη τριών ρουκετών. Από την επίθεση αυτή, που ως αποτέλεσμα είχε μία ισραηλινή πολίτης να τραυματιστεί, πολλοί άμαχοι Λιβανέζοι εγκαταλείπουν την παραμεθόρια περιοχή.

    Είδηση: 19225

    [07] Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα

    Κοινωνία

    Στα παιδιά είναι αφιερωμένες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, που λαμβάνουν χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο. Παρέλαση αρμάτων και μεταμφιεσμένων έγινε νωρίτερα στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Καλλιτέχνες - παιδαγωγοί θα ψυχαγωγούν μικρούς και μεγάλους ως τις 8 το βράδυ, με μία μικρή διακοπή από τις 3 έως τις 5 το απόγευμα.

    Είδηση: 19224

    [08] Ελεύθερος με βασιλική χάρη ο Νικολαΐδης

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Στην Αυστραλία βρίσκεται ο ομογενής συγγραφέας Χάρης Νικολαΐδης μετά την απελευθέρωσή του από την Ταϊλάνδη, με απονομή βασιλικής χάριτος. Ο Κ. Νικολαΐδης αφού αφέθηκε ελεύθερος από τις αρχές της Ταϊλάνδης, όπου ήταν φυλακισμένος με την κατηγορία της δυσφήμισης του πρίγκιπα, ευχαρίστησε τους απανταχού Έλληνες για τη συμπαράσταση που του έδειξαν.

    Πιο συγκεκριμένα, ο ελληνοαυστραλός συγγραφέας Χάρης Νικολαϊδης είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκισης, με την κατηγορία ότι προσέβαλε τη βασιλική οικογένεια με το βιβλίο του "αληθοφάνεια".

    Η απονομή χάριτος ήρθε πεντέμισι μήνες μετά τη φυλάκιση του. Οι αρχές της Ταϊλάνδης τον είχαν συλλάβει στο αεροδρόμιο της Μπαν-Κόνγκ, με την αιτιολογία ότι η αναφορά σε έναν φανταστικό πρίγκιπα, στο βιβλίο του με τίτλο αληθοφάνεια, αποτελούσε προσβολή για τη βασιλική οικογένεια.

    Συγκινητικές ήταν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, όπου φτάνοντας εκεί, αγκάλιασε τον πατέρα του και τους υπόλοιπους συγγενείς που τον υποδέχτηκαν σαστισμένος. "Τα έχω χαμένα. Νιώθω ναυτία. Έκλαιγα για οκτώ ώρες. Λίγα λεπτά πριν από την πτήση μου πληροφορήθηκα ότι η μητέρα μου έπαθε εγκεφαλικό. Λίγες ώρες νωρίτερα μου ανακοινώθηκε ότι θα μου δινόταν χάρη και μου ζητήθηκε να γονατίσω μπροστά σε ένα πορτραίτο του βασιλιά".

    Ο Χάρης Νικολαϊδης, με τρεμάμενη φωνή, ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν, λέγοντας: "Ελπίζω ότι καν' ένας άλλος Αυστραλός δεν θα χρειαστεί να υποστεί μία δοκιμασία σαν αυτήν που πέρασα τους τελευταίους πεντέμισι μήνες".

    Ο δικηγόρος του συγγραφέα και ακαδημαϊκού Νικολαϊδη, επαίνεσε την άριστη συνεργασία μεταξύ της αυστραλιανής κυβέρνησης και των Αρχών της Ταϊλάνδης που οδήγησε στην απελευθέρωσή του. Η πίστη του τον αντάμειψε και ο Χάρης Νικολαΐδης εξασφάλισε τη συγχώρεση που απεγνωσμένα ζητούσε.

    Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Μαρκ Ντιν δικηγόρος του Χάρη Νικολαϊδη, "Φαίνεται ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας ασχολήθηκε με την υπόθεση σε πολιτικό επίπεδο, που σημαίνει ότι ο ίδιος ο υπουργός εξωτερικών ανέλαβε την υπόθεση του Χάρη. Ως εκ τούτου, η διαδικασία ολοκληρώθηκε όσο ήταν το δυνατόν γρηγορότερα".

    Προτεραιότητα του κ. Νικολαίδη είναι τώρα να φροντίσει τη μητέρα του, η οποία παραμένει στο νοσοκομείο, ύστερα από επεισόδιο εγκεφαλικού που υπέστη λίγο πριν την επιστροφή του στην Αυστραλία.

    Είδηση: 19223

    [09] Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Βροχές, καταιγίδες, τσουχτερό κρύο και χιόνι σε πολλές περιοχές της χώρας είναι το σκηνικό των επόμενων ημερών. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή 22/02 με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία και σταδιακά σε Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική στέρεα (υψόμετρο πάνω από 250 μέτρα), Εύβοια (πάνω από τα 250 μέτρα) και Πελοπόννησο (πάνω από τα 400 μέτρα). Ύφεση αναμένεται από το πρωί της Δευτέρας 23/02/2009 στη βόρεια Ελλάδα και μέχρι αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές. Ειδικότερα για την Αττική χιονόστρωση αναμένεται στα ορεινά και πιθανόν στα βόρεια προάστια.

    Ήδη, έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη ΓΓΠΠ και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα, εάν αυτό απαιτηθεί. Παράλληλα, η ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα με ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και σημεία που χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου. Για τους παραπάνω λόγους, η ΓΓΠΠ προτείνει να ληφθούν από τους πολίτες τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας. Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση από τη ΓΓΠΠ.

    Είδηση: 19238

    [10] Βρετανία. Ο Μάικλ Τζάκσον προετοιμάζει την επιστροφή του

    Ειδήσεις

    Ο βασιλιάς της ποπ Μάικλ Τζακσον πραγματοποιεί διαπραγματεύσεις για περίπου 30 συναυλίες στο Λονδίνο το φετινό καλοκαίρι, δήλωσε το Σάββατο στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις.

    Σύμφωνα με τους Times, Sun και Daily Mail του Σαββάτου, ο τραγουδιστής μπορεί να εξασφαλίσει έως και 1,5 εκατομμύριο στερλίνες από κάθε συναυλία, γεγονός που θα τον βοηθήσει να πληρώσει το χρέη του. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η σειρά συναυλιών, θα σημαδέψει την πρώτη αληθινή επιστροφή του Μάικλ Τζακσον μετά την απαλλαγή του το 2005, από δίκη όπου κατηγορείτο για σεξουαλική παρενόχληση ενός αγοριού 13 ετών. Τα εισιτήρια VIP μπορούν να πουληθούν έως 1000 λίρες και ο Μάικλ Τζάκσον μπορεί να κερδίσει έως και 150 εκατομμύρια λίρες γι' αυτή τη σειρά συναυλιών που πιθανώς να γίνουν στην O2, μιαν αίθουσα 20.000 θέσεων στο Λονδίνο, σύμφωνα με την Sun.

    Είδηση: 19237

    [11] Σύλληψη για πλαστά χαρτονομίσματα

    Κοινωνία

    Συνελήφθη επ' αυτοφώρω ένας 41χρονος στη Θεσσαλονίκη με τις κατηγορίες: Απάτη σε βαθμό κακουργήματος, παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, απειλή και εξύβριση, έπειτα από καταγγελία ενός 37χρονου εμπόρου. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 41χρονος, εκμεταλλευόμενος μακρόχρονη επαγγελματική σχέση με τον παθόντα έμπορο, τον έπεισε ότι μπορούσε να μεσολαβήσει μέσω τρίτου (ανύπαρκτου) προσώπου, προκειμένου να πάρει παραγγελίες από το Δημόσιο, για ηλεκτρικές συσκευές, διαφόρων τύπων, τις οποίες και εμπορεύονταν.

    Με τον τρόπο αυτό, κατόρθωσε - το χρονικό διάστημα από το Φεβρουάριο του 2008 έως και τις 20 του ίδιου μήνα - να του αποσπάσει σταδιακά το χρηματικό ποσό των 147.250 ευρώ, καθώς και πέντε ηλεκτρικές συσκευές, σύμφωνα με όσα ανέφερε στους αστυνομικούς ο παθών. Μετά τη σύλληψη, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα, καθώς και ένα εκτυπωτικό πολυμηχάνημα, ένας μεταλλικός κόφτης, κι ένας σκληρός εξωτερικός δίσκος, με τα οποία παρασκεύαζε τα πλαστά χαρτονομίσματα.

    Ο 41χρονος, τον περασμένο Αύγουστο, στο πλαίσιο της αρχικής τους συμφωνίας, παρέδωσε στον έμπορο 122.900 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για τα πρώτα χρήματα από τις παραγγελίες που πέτυχε με το Δημόσιο. Πλην όμως τα χρήματα αυτά ήταν εμφανώς πλαστά. Από τον περασμένο Δεκέμβριο, εξάλλου, ο 41χρονος απειλούσε με υβριστικά γραπτά μηνύματα τον παθόντα, ζητώντας συνεχώς χρηματικά ποσά, προκειμένου να μη χαλάσει η συμφωνία. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που θα σχηματιστεί σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    Είδηση: 19236

    [12] Οι εταιρίες franchising μπορούν να συμμετάσχουν στα ΤΕΜΠΜΕ

    Ειδήσεις

    Την "11η ΚΕΜ Παγκόσμια Έκθεση Franchise 2009" εγκαινίασε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης. Ο υπουργός ανάφερε ότι "η επιχειρηματική ανάπτυξη μέσω francishing σε περιόδους οικονομικής ύφεσης, όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε σήμερα, αποτελεί ενδιαφέρουσα μέθοδο ανάπτυξης για παλαιότερους και για νέους επιχειρηματίες, καθώς και για μεσαίου και μικρού μεγέθους επιχειρήσει". Πρόσθεσε επίσης ότι ο κλάδος αναπτύσσεται με ρυθμός γρήγορο στη χώρα μας που φτάνει, την τελευταία πενταετία το 15%. Συνολικά, όπως είπε, δραστηριοποιούνται στη χώρα μας γύρω στις 600 αλυσίδες, με περίπου 17.000 καταστήματα και πάνω από 100.000 εργαζόμενους ενώ κάλεσε τις επιχειρήσεις του κλάδου να συμμετάσχουν εάν το επιθυμούν στα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ.

    "Το πρόγραμμα έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα ικανοποιητικά, παρά την κριτική που του ασκήθηκε στην αρχή. Σήμερα, μετά από ένα μήνα λειτουργίας του, έχουν εγκριθεί πάνω από 9.000 δάνεια που αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ και οι εταιρείες franchising, εφόσον η συμμετοχή της μητρικής δεν υπερβαίνει το 25%, μπορούν ελεύθερα να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα'', είπε ο κ. Χατζιδάκης.

    Ανέφερε επίσης ότι η χώρα μας ανέβηκε δέκα θέσεις, το 2009, στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας, ''αλλά δεν είμαστε ευχαριστημένοι, θέλουμε πολλά περισσότερα'' πρόσθεσε και αναφέρθηκε στο στρατηγικό πρόγραμμα του υπουργείου για φέτος το οποίο ιδιαίτερη σημασία δίνει στην λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού και στον έλεγχο της αγοράς σε όλα τα στάδια αλλά και στην ενίσχυση της ρευστότητας, στην προστασία και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και στη δημιουργία νέων επενδυτικών ευκαιριών.

    Παράλληλα, τόνισε ότι η ελεύθερη αγορά για να λειτουργήσει ομαλά, χρειάζεται υπευθυνότητα και από την πλευρά των εμπόρων, παράλληλα με τον έλεγχο από την πλευρά της πολιτείας και την ενεργό συμμετοχή των καταναλωτών και ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφέροντας ότι ''πρόθεσή μας είναι να σας στηρίξουμε, να εξετάσουμε τα όποια αιτήματά σας, ώστε να βοηθήσουμε τον κλάδο σας να αναπτυχθεί προς όφελος των επιχειρηματιών, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, προς όφελος της χώρας μας''.

    Είδηση: 19235

    [13] Γερμανία: Πυροβόλησαν αθώο για ληστή

    Ειδήσεις

    Στη Γερμανία, αστυνομικοί με πολιτικά άνοιξαν πυρ εναντίον 37χρονου Βέλγου, νομίζοντας -εσφαλμένα- ότι ήταν ο ληστής τράπεζας που καταδίωκαν, και τον τραυμάτισαν σοβαρά. Το γεγονός συνέβη στην πόλη Τρηρ της δυτικής Γερμανίας την Παρασκευή.

    Όπως είπε στους αστυνομικούς ο αθώος Βέλγος από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται, σταμάτησε το αυτοκίνητό του στην άκρη του δρόμου την Τετάρτη για να κάνει μια κλήση με το κινητό του τηλέφωνο, όμως θορυβήθηκε όταν δυο ατημέλητα ντυμένοι άνδρες με ένα βρώμικο αυτοκίνητο σταμάτησαν δίπλα του, κραδαίνοντας υποπολυβόλα. Όταν επιχείρησε να διαφύγει, οι δύο αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του. Παρότι ήταν τραυματισμένος ο 37χρονος, κατάφερε να οδηγήσει ως το επόμενο χωριό και μπήκε τρεκλίζοντας σε ένα μπαρ, όπου κατέρρευσε. Χειρουργοί αφαίρεσαν μια σφαίρα από τον ώμο του. Η αστυνομία παραδέχθηκε ότι είναι αθώος. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, οι αστυνομικοί πίστευαν ότι ήταν ο κακοποιός που αναζητούσαν και τον απείλησαν με τα όπλα για να τον αναγκάσουν να τους δείξει ταυτότητα. Ο ληστής παραμένει ασύλληπτος.

    Είδηση: 19234


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 21 February 2009 - 18:12:26 UTC