Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-02-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκ νέου απέδρασαν με ελικόπτερο Παλαιοκώστας & Ριζάι
  • [02] Καραμανλής: Τέρμα η συζήτηση για εκλογές
  • [03] Σύνοδος στο Βερολίνο για την κρίση
  • [04] Οι πέντε εθνικοί στόχοι του ΠΑΣΟΚ
  • [05] Επανεξελέγη η Αλέκα Παπαρήγα Γ.Γ του ΚΚΕ
  • [06] Διάταγμα Μπερλουσκόνι κατά βιαστών και ..μεταναστών

    [01] Εκ νέου απέδρασαν με ελικόπτερο Παλαιοκώστας & Ριζάι

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Τεράστια είναι η κινητοποίηση των Αρχών, μετά την νέα επεισοδιακή, ολιγόλεπτης διάρκειας, απόδραση κρατουμένων με ελικόπτερο από τις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού, που έλαβε χώρα αργά το μεσημέρι. Όλες οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, κάνουν λόγο για δύο γνωστά ονόματα δραπετών με ελικόπτερο, που μάλιστα, είχαν κάνει ακριβώς το ίδιο και πριν από 3 χρόνια, δηλαδή, είχαν αποδράσει από το ίδιο σωφρονιστικό ίδρυμα και τότε ξανά με ελικόπτερο! Οι -εν προκειμένω- δραπέτες φαίνεται να είναι ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλβανικής καταγωγής κακοποιός Αλκέτ Ριζάι, αφού δεν εντοπίζονται μετά την καταμέτρηση των κρατουμένων του Κορυδαλλού. Αν και είναι άγνωστο το αν είναι μονό δυο οι δραπέτες, νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερα άτομα.

    Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, οι δύο κρατούμενοι που βρίσκονταν στην απομόνωση, βγήκαν περίπου στις 14:30 προκειμένου να προαυλιστούν μαζί. Εν συνεχεία, ευρισκόμενοι στην ταράτσα της 3ης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, περίμεναν, μέχρις ότου -λίγο αργότερα- βρεθεί εκεί ένα ελικόπτερο, που όπως φαίνεται ή εξακολουθούσε να πετά και κατέβηκε πολύ χαμηλά ή ακούμπησε στην ταράτσα και τότε με γρήγορες κινήσεις αυτοί αναρριχήθηκαν σε αυτό με μία ανεμόσκαλά που έριξαν οι συνεργοί τους και έτσι δραπέτευσαν.

    Επί του παρόντος, αν και δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για το αν αντηλλάγησαν πυροβολισμοί μεταξύ φρουρών και δραπετών, μάλλον έγινε χρήση των όπλων των περιπολούντων φυλάκων και ρίφθηκαν περίπου 10 πυροβολισμοί, ώστε να αποτραπεί η απόδραση, χωρίς όμως, τελικά να ματαιωθεί η δραπέτευση. Πάντως, σύμφωνα με κύκλους του υπ. Δικαιοσύνης, οι κρατούμενοι πράγματι απέδρασαν με την χρήση ανεμόσκαλας και όντως αντηλλάγησαν πυροβολισμοί.

    Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αργότερα, εντοπίστηκε το ίχνος του ελικοπτέρου σε περιοχή των Αφιδνών Αττικής και συγκεκριμένα σε απομονωμένο δασώδες σημείο κοντά στην Βαρυμπόμπη. Πράγματι, το ελικόπτερο εντοπίστηκε σε χωράφια κάπου ανάμεσα στο Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι, με τον πιλότο του να είναι δεμένος και φιμωμένος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, οι δραπέτες και οι συνεργοί τους, διέφυγαν μάλλον με διαφορετικά οχήματα και προς άγνωστες κατευθύνσεις.

    Όπως αναφέρεται από την ΥΠΑ, το ελικόπτερο που είχε ενοικιαστεί από την εταιρεία ΙΝΤΕΡΤΕΚ, απογειώθηκε μόνο με τον κυβερνήτη του από τον Δ.Δ.Α., που ανέφερε ως σχέδιο πτήσης την πορεία Σπάτα - Ελευσίνα - Κόρινθος - Ιτέα - Σπάτα, κι ενώ βρισκόταν εν πορεία επιστροφής από την Ιταία από όπου είχε παραλάβει δύο άτομα, με ώρα δηλωμένης προσγείωσης τις 15:45, ζήτησε να επιστρέψει εσπευσμένα στο Ελ. Βενιζέλος και αιφνιδίως στις 15:39 αναφέρθηκε απώλεια ίχνους.

    αν τα ίχνη του.

    Εσπευσμένα στην Αθήνα, στην Αθήνα ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό, ώστε το ταχύτερο δυνατόν να μεταβεί στον τόπο του συμβάντος, όπου ήδη βρίσκονται ανώτατοι αξιωματούχοι της αστυνομίας και υπηρεσιακοί παράγοντες. Στο, δρόμο προς τις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Αθ. Ανδρεουλάκος.

    Από την Γ.Α.Δ.Α., η οποία έχει εξαπολύσει άγριο ανθρωποκυνηγητό και γίνονται εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, έγινε γνωστό ότι πριν από περίπου έναν μήνα, βρέθηκε στο κελί του Παλαιοκώστα ένα αυτοσχέδιο σχοινί απόδρασης, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση των μέτρων ασφαλείας και περιφρούρησης των εν λόγω κακοποιών, κινήσεις που εν τέλει δεν απέτρεψαν την -με καταδρομικό τρόπο- δραπέτευσή τους.

    Υπενθυμίζεται ότι οι Παλαιοκώστας και Ριζάι αυτές τις ημέρες δικάζονταν για την ίδια απόδραση που είχαν κάνει από τις φυλακές Κορυδαλλού πριν από τρία χρόνια και συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2006.

    Είδηση: 19257

    [02] Καραμανλής: Τέρμα η συζήτηση για εκλογές

    Κατηγορηματική απόρριψη από τον πρωθυπουργό για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. "Δεν μας αφορούν, δεν μας απασχολούν. Δεν σκέφτομαι εκλογές. Τέρμα η συζήτηση αυτή", είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας το μεσημέρι της Κυριακής στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Ο κ. Καραμανλής επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας σενάρια ανευθυνότητας τα περί εκλογολογίας τα οποία, όπως είπε, διακινεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Κάλεσε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει τη στάση του απέναντι στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το Μάρτιο του 2010. "Εμείς ξεκαθαρίσαμε τη στάση μας απέναντι στο θέμα αυτό, δεν μπορούμε να παίζουμε με κορυφαίους θεσμούς όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας" είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι, "όλα τα άλλα είναι χονδροειδείς ανευθυνότητες που εκθέτουν τους πρωταγωνιστές τους".

    Ο κ. Καραμανλής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κρίσης. "Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή, είπε, είναι να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να περιορίσουμε τις αναπόφευκτες συνέπειές της. Αυτή είναι η έγνοια μας, δεν μας αφορούν τα άλλα, είναι άγχος άλλων κομμάτων και ζημιώνουν τον τόπο".

    Αναφέρθηκε στην κατάσταση του δημοσίου χρέους, που παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο χαρακτήρισε πολύ υψηλό και είπε ότι είναι μεγάλη πληγή της οικονομίας σήμερα, τονίζοντας ότι τα πέντε χρόνια που βρίσκεται η ΝΔ στην εξουσία έγινε σημαντικό έργο. Τολμούμε τη σύγκριση, είπε ο πρωθυπουργός, και αναρωτήθηκε τί θα γινόταν αν σήμερα με την κρίση είχαμε την ανεργία του 2004.

    Στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κρίση για την οποία είπε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέγεθος και την έκτασή της και τόνισε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε καλύτερη θέση από άλλες στην ευρωζώνη, αφού την ώρα που πανίσχυροι κολοσσοί καταρρέουν και οι απολύσεις στην Ευρώπη παίρνουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας η Ελλάδα προβλέπεται να έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, χαμηλότερο έλλειμμα και χαμηλότερη ανεργία συγκριτικά με την ευρωζώνη. Δεν έχουμε όμως περιθώρια ευελιξίας λόγω του τεράστιου χρέους, το οποίο είναι η ανοιχτή πληγή της οικονομίας, είπε ο πρωθυπουργός, και τόνισε ότι επιλογή του είναι να λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

    Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις τόνισε ο κ. Καραμανλής και ότι απαιτείται διαρκής ισορροπία ανάμεσα στους αναπτυξιακούς, δημοσιονομικούς και κοινωνικούς στόχους. Απόφασή μας είναι να δώσουμε έμφαση στις ανάγκες του σήμερα χωρίς να υπονομεύσουμε τις αντοχές της οικονομίας, είπε ο πρωθυπουργός. Ανέφερε ότι το τρίπτυχο της πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι η ανάπτυξη, η δημοσιονομική εξυγίανση και η στήριξη των ασθενέστερων.

    Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα στήριξης της ρευστότητας στην αγορά με τα 28 δισ. ευρώ, ένα πρόγραμμα το οποίο, όπως είπε, υπονομεύτηκε. Επιτέθηκε, δε, στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφέροντας τα εξής: "Συμφωνεί ή όχι στη μείωση των επιτοκίων, συμφωνεί ή όχι στην πιστωτική επέκταση επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων και αν συμφωνεί γιατί δεν στήριξε το πρόγραμμα;"

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο διάλογο που πραγματοποιείται για τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και κάλεσε τους νέους να συνεισφέρουν στο διάλογο αυτό.

    ΚΚΕ για ομιλία Καραμανλή

    Για ψεύδη προς τη νεολαία και για δημαγωγία στο λαό κατηγόρησε τον πρωθυπουργό το ΚΚΕ με αφορμή την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ. "Η μόνη αλήθεια που είπε ο πρωθυπουργός είναι ότι υπάρχει κρίση. Αλλά είπε ψέματα απευθυνόμενος στη νεολαία γιατί ο στόχος της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας είναι να πληρώσει την κρίση ο λαός και η νέα γενιά" τόνισε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ για την ομιλία Καραμανλή.

    Εξάλλου, σε δήλωση του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ Μάκη Μαΐλη για τη συζήτηση περί συναίνεσης, τονίζεται ότι "με την πολιτική της κυβέρνησης και γενικά με την αντιλαϊκή πολιτική μας χωρίζει άβυσσος. Άβυσσος χωρίζει και τα λαϊκά συμφέροντα. Καμία συναίνεση - Αντεπίθεση τώρα. Την κρίση Να πληρώσουν τα μονοπώλια".

    ΛΑ.Ο.Σ για την ομιλία Καραμανλή

    Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος ρωτηθείς να σχολιάσει την ομιλία του πρωθυπουργού στην στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. δήλωσε: "O Πρωθυπουργός αφού έκανε ιστορική αναδρομή έφθασε στο σημείο να αποδώσει την ανικανότητα της κυβέρνησης στην παγκόσμια κρίση και το υπέρογκο δημόσιο χρέος στο ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος σε ένα καθαρά κομματικό ακροατήριο φώναξε : είμαι εδώ! Είμαι παρών και δεν φεύγω.Τέλος, διέψευσε κάθε σενάριο περί πρόωρων εκλογών και απέδειξε ότι είναι δυστυχώς κατώτερος των περιστάσεων. Διότι πολύ απλά, όπως ο ίδιος ανέφερε, δεν παίζει με το μέλλον του τόπου, απλά οι επιλογές του όμως κάνουν το μέλλον ζοφερό. Οι προτάσεις του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη, για μια εθνική συνεννόηση επί της ουσίας και όχι για τις εντυπώσεις, ώστε να βγει η πατρίδα από την κρίση, προσκρούουν στην αλαζονεία της εξουσίας που τον κυριαρχεί ".

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 19254

    [03] Σύνοδος στο Βερολίνο για την κρίση

    Ειδήσεις

    Στο Βερολίνο συναντώνται οι ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρώπης. Στόχος τους είναι η διαμόρφωση κοινής ευρωπαϊκής θέσης, ενόψει της Συνόδου της Ομάδας των 20 στο Λονδίνο στις 2 Απριλίου, με τη συμμετοχή όμως εκεί και εκπροσώπων και "αναδυόμενων" οικονομιών (έπεται ανάλογης τον Νοέμβριο στην Ουάσινγκτον). Η συνάντηση του Βερολίνου πραγματοποιείται στον απόηχο της διαφαινόμενης στήριξης της Γερμανίας στις αδύναμες οικονομικά χώρες της ευρωζώνης.

    Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ σε ένα μήνυμα, που, απηύθυνε στους συνέδρους, τόνισε ότι "όσον αφορά τα χρηματιστήρια, καμία ζώνη των συναλλαγών δεν θα επιτραπεί μελλοντικά να παραμένει ανεξέλεγκτη και αδιαφανής έναντι των εποπτικών αρχών", ενώ θα θεσπιστούν "νέοι αυστηρότεροι κανονισμοί συναλλαγών με τούς οποίους θα προβλέπονται συστήματα "πρώιμου συναγερμού" "αποτελεσματικού". Περαιτέρω, η γερμανική πλευρά κατέστησε σαφές ότι θα "ψαλιδιστούν" οι αμοιβές των "γκόλντεν μπόϊς", ενώ κάποια από τα "φορολογικά προνόμια εταιρικών σχημάτων θα καταργηθούν".

    Σε ό,τι αφορά τις κυβερνήσεις, αυτές θα κληθούν να "συντονίσουν", καλύτερα, οικονομικές πολιτικές, σε επίπεδο ευρωπαϊκό, ενώ ένας άμεσος στόχος τους θα πρέπει να είναι η πάση θυσία τόνωση του ρυθμού ανάπτυξης των εθνικών οικονομιών. Από αυτήν την σκοπιά, ένα μεγάλο βάρος αναλογεί στις κυβερνήσεις : Γαλλίας, Βρετανίας, Ισπανίας, Ολλανδίας και Ιταλίας, επισημαίνεται. Ο "προστατευτισμός", ως μέσον εξόδου από την παρούσα κρίση, θα καταδικαστεί απερίφραστα.

    Η συντονισμένη και συλλογική προσπάθεια υπέρ της οικονομικής "αναθέρμανσης" αρχικώς -ανάπτυξης μεταγενέστερα στην περιοχή της 16μελούς ευρωζώνης, δεν θα πρέπει να εκληφθεί από μερικούς εταίρους ως προσπάθεια να παραμεριστούν -ή και να καταργηθούν - οι "φιλικές" με την οικολογία οικονομικές πολιτικές, τονίστηκε τέλος εκ μέρους της "χώρας- οικοδεσπότη".

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός, με άρθρο του στον Observer επισημαίνει ότι οι Τράπεζες θα πρέπει να είναι στο εξής υπηρέτες και όχι αφέντες των πολιτών και του οικονομικού συστήματος.

    Υπέρ της έκδοσης ευρω-ομολόγου τάχθηκε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ιταλία, ωστόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως και η Γερμανία, εξέφρασαν έντονες επιφυλάξεις.

    Η Γερμανία, προτείνει από την πλευρά της και την συγκρότηση ενός "άτλαντα κινδύνων", όπως τον ονομάζει, για να εντοπίζονται στο εξής εγκαίρως τα οικονομικά προβλήματα..

    Μακριά από τα τραπέζια των συζητήσεων, εκατοντάδες άτομα συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στο Βερολίνο κατά της Συνόδου, καθώς και στην Ιρλανδία. Εκατό χιλιάδες άνθρωποι υπολογίζεται ότι πήραν μέρος σε διαδήλωση στο Δουβλίνο. Διαμαρτύρονται ότι με τους φόρους που προστίθενται στους εργαζομένους και τις περικοπές στους μισθούς και τους φόρους στις συντάξεις που προωθούνται οι εργαζόμενοι και όχι οι τράπεζες θα πληρώσουν τελικά τα σπασμένα.

    Είδηση: 19255

    [04] Οι πέντε εθνικοί στόχοι του ΠΑΣΟΚ

    Πολιτική

    Η μόνη επιλογή υπευθυνότητας και σοβαρότητας είναι να μιλήσει ο λαός για να αλλάξει πορεία ο τόπος, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, παρουσιάζοντας την Κυριακή σε ειδική εκδήλωση τους πέντε εθνικούς στόχους-προτεραιότητες που θέτει το ΠΑΣΟΚ για τον 21ο αιώνα. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της περιόδου, αναλαμβάνοντας και ο ίδιος προσωπική ευθύνη για να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει αυτή η έξοδος. Όπως τόνισε, υπάρχουν στιγμές στη διαδρομή κάθε πολιτικού, οι μεγάλες στιγμές όπως είπε, που ο πολιτικός βρίσκεται αντιμέτωπος με την ιστορία, να αναμετρηθεί με τους μεγάλους στόχους και τις γενιές που θα 'ρθουν. Για τον ίδιο, όπως τόνισε, αυτή η στιγμή είναι τώρα. Έβαλε όπως είπε πολύ ψηλά τον πήχη, γιατί πραγματικά οι ανάγκες της χώρας σήμερα είναι πάρα πολύ μεγάλες.

    Οι πέντε εθνικοί στόχοι που έθεσε ο κ. Παπανδρέου είναι:

    Στην εξωτερική πολιτική η Ελλάδα να έχει φωνή παντού. Η πράσινη ανάπτυξη Η παιδεία και ο πολιτισμός Το κράτος-πρόνοιας Ένα παραγωγικό και ευνομούμενο κράτος.

    Όπως είπε, η έξοδος από τη σημερινή κρίση είναι εφικτή μόνο αν προωθηθούν ταυτόχρονα και οι πέντε αυτοί στόχοι. Εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του προς τους Έλληνες πολίτες ότι μπορούν να τα καταφέρουν και υπογράμμισε ότι και ο ίδιος χρειάζεται την εμπιστοσύνη των πολιτών την οποία επιθυμεί να κατακτά καθημερινά.

    Αναφορικά με το θέμα των τραπεζών, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το τραπεζικό σύστημα πρέπει να είναι αναπτυξιακός μοχλός και να λειτουργεί με ξεκάθαρους κανόνες για τις ιδιωτικές τράπεζες. Κανόνες, οι οποίοι όπως είπε, δεν θα ιδιωτικοποιούν τα κέρδη ενώ θα κρατικοποιούν τις ζημιές. Τάχθηκε, υπέρ των κρατικοποιήσεων τραπεζών όπου χρειαστεί, και υπογράμμισε, ότι "δεν θα επιτρέψουμε τη χρηματοπιστωτική κρίση να την πληρώσει ο απλός πολίτης. Η χώρα, πρόσθεσε, δεν μπορεί να βγει από την κρίση με απλή περιοριστική δημοσιονομική πολιτική.

    Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει έχοντας ως πρώτο και απαράβατο κανόνα τη διαφάνεια, ενώ απαντώντας στο ερώτημα πού θα βρεθούν τα χρήματα για τη χρηματοδότηση του σχεδίου του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι θα βρεθούν από την μείωση των φοροαπαλλαγών που έδωσε η ΝΔ στους εκλεκτούς της, από την περικοπή των αντιπαραγωγικών δαπανών, από την ανακατανομή δαπανών για αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, από την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, χωρίς να πλουτίζουν επίορκοι ηγούμενοι και οι πολιτικοί τους προστάτες, και με την αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

    ΚΚΕ για την ομιλία Παπανδρέου

    "Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε απλόχερα εγγυήσεις στους επιχειρηματίες και μοίρασε μπόλικη δημαγωγία στο λαό", τόνισε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ για την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το εθνικό σχέδιο του κινήματος.

    Είδηση: 19256

    [05] Επανεξελέγη η Αλέκα Παπαρήγα Γ.Γ του ΚΚΕ

    Πολιτική

    Με την επανεκλογή, από τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, της Αλέκας Παπαρήγας στη θέση της Γενικής Γραμματέως, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 18ου Συνεδρίου του κόμματος. Παράλληλα υπερψηφίστηκαν τα δύο κεντρικά θέματα του Συνεδρίου, δηλαδή "ο απολογισμός του 17ου Συνεδρίου και τα καθήκοντα του Κόμματος έως το 19ο Συνέδριο" καθώς και "η αντίληψη του ΚΚΕ για τον Σοσιαλισμό.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί της Κυριακής από το Γραφείο Τύπου του κόμματος, η νέα Κεντρική Επιτροπή που εξελέγη από το 18ο συνέδριο, στην πρώτη της συνεδρίαση επανεξέλεξε την κ. Παπαρήγα στη θέση της Γενικής Γραμματέως. Την ίδια ώρα, το συνέδριο του ΚΚΕ υπερψήφισε τα δύο κεντρικά θέματα, δηλαδή την εισήγηση της ΚΕ με θέμα : "Απολογισμός από το 17ο Συνέδριο - Καθήκοντα του Κόμματος έως το 19ο Συνέδριο", και το κείμενο με θέμα: "εκτιμήσεις και συμπεράσματα από την σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ο αιώνα με επίκεντρο την ΕΣΣΔ- η αντίληψη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό". Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση η συζήτηση που αναπτύχθηκε σε αυτό το σύνθετο και ιδιαίτερα δύσκολο θέμα ήταν πλούσια και ώριμη. Υπερψηφίστηκε επίσης και η Έκθεση της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου για τα οικονομικά του Κόμματος. Με βάση τα παραπάνω το Συνέδριο κατέληξε σε απόφαση και για τα δύο θέματα του Συνεδρίου, που θα δώσει στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

    Είδηση: 19251

    [06] Διάταγμα Μπερλουσκόνι κατά βιαστών και ..μεταναστών

    Ειδήσεις

    Αυστηρότερη νομοθεσία για τα σεξουαλικά εγκλήματα και τη μετανάστευση, με νομοσχέδιο που κατέθεσε κατεπειγόντως η Κυβέρνηση Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, ο βιασμός ανηλίκων θα επισύρει πλέον ποινή ισοβίων, με την ίδια ποινή θα τιμωρούνται και οι επιθέσεις όπου το θύμα χάνει τη ζωή του, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για περιπολίες πολιτών.

    Ετοιμοπόλεμα δηλώνουν δύο στρατόπεδα στην Ιταλία. Από τη μία ένα εκατομμύριο Ρουμάνοι μετανάστες και από την άλλη πολίτες που δηλώνουν εθελοντές σε περιπολίες κατά της εγκληματικότητας. Κάθε κρούσμα βιασμού τα τελευταία δύο χρόνια κατέληξε σε συλλήψεις αλλοδαπών. Τελευταίοι στην λίστα δύο Ρουμάνοι που φέρεται να ασέλγησαν με θύμα 14χρονη Ιταλίδα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στην Ρώμη. Με το 35% των εγκλημάτων να αποδίδονται σε μετανάστες , η παράνομη μετανάστευση στοχοποιείται παράλληλα με την εγκληματικότητα με ένα νομοσχέδιο που κατέθεσε κατεπειγόντως η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

    Σε ισόβια κάθειρξη μετατρέπονται οι ποινές για βιασμό, παιδεραστία, σεξοτουρισμό. Κι όσοι από τους δράστες αναγνωριστούν ως παράνομοι μετανάστες , θα απελαθούν αφού παραμείνουν όμως μέχρι και για μισό χρόνο σε κέντρα κράτησης βάσει του νέου διατάγματος. Από τις αρχές του μήνα η βαλκανική κοινότητα του ενός εκατομμυρίου στην Ιταλία, καταγγέλλει 120 απελάσεις αλλά και αιματηρές επιθέσεις κουκουλοφόρων με στόχο Ρουμάνους και τσιγγάνους.

    Είδηση: 19252


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 22 February 2009 - 18:07:36 UTC