Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-02-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμα ερωτήματα και δίκες σε φορτισμένο κλίμα
  • [02] Απειλούν να αδειάσουν το ορθοπεδικό υλικό από τα νοσοκομεία
  • [03] Πακιστάν: Μόνιμη εκεχειρία με τους Ταλιμπάν της κοιλάδας Σουάτ
  • [04] Ρεκόρ τιμής για πίνακα του Ματίς
  • [05] Σύλληψη για την επίθεση στην Κούνεβα
  • [06] Τέλος στην «ανωνυμία» των καρτοκινητών
  • [07] Μπροστά το ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση
  • [08] Ακόμη στην Ιερουσαλήμ η επιστολή της Χαμάς προς τον Ομπάμα
  • [09] Απεργεί το Δημόσιο την Τετάρτη

    [01] Κρίσιμα ερωτήματα και δίκες σε φορτισμένο κλίμα

    Κοινωνία

    Ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά οδηγούνται το μεσημέρι οι τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ο εξωτερικός φρουρός και ο πιλότος του ελικοπτέρου, που κατηγορούνται για συμμέτοχη στην προχθεσινή απόδραση των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι. Η κυβέρνηση, που εκτιμά ότι οι δύο δραπέτες δέχθηκαν βοήθεια εκ των έσω, μελετά την εφαρμογή σειράς μέτρων για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των σωφρονιστικών ιδρυμάτων. Συνολικά οκτώ υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα για την υπόθεση της απόδρασης ύπαρξη τυχόν πειθαρχικών ευθυνών, ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όσων κατηγορούνται για εμπλοκή, ενώ διατάχθηκαν από τον Εισαγγελέα έρευνες στα σπίτια όσων υπάρχουν υπόνοιες για χρηματισμό.

    Είχαν συνδρομή εκ των έσω

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι αντίληψη της κυβέρνησης, είναι ότι το εγχείρημα δεν θα μπορούσε να πετύχει χωρίς τη συμμετοχή στελεχών του σωφρονιστικού συστήματος σε όλα τα επίπεδα.

    Την ίδια ώρα προωθείται ένα αυστηρότερο νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία των φυλακών στο οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η επέκταση του πόθεν έσχες σε όλους τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, η κατάργηση της ανωνυμίας των κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων και η πρόσληψη συμβούλου ασφαλείας με διεθνή διαγωνισμό.

    Παράλληλα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διερευνά αν τηρήθηκαν οι κανονισμοί ασφαλείας από τον πιλότο και από την εταιρεία απ' όπου ναυλώθηκε το ελικόπτερο.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος έκανε λόγο στη ΝΕΤ για μαύρη τρύπα του σωφρονιστικού συστήματος, ενώ ο υφυπουργός Κώστας Γκιουλέκας διαβεβαίωσε ότι " το μαχαίρι θα μπει πολύ βαθιά στο κόκαλο" και " οι υπεύθυνοι θα συλληφθούν, θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση δεν είναι απλώς ανίκανη, αλλά επικίνδυνη και διασύρει τη χώρα, με βαρύτατες συνέπειες για την οικονομία και την αξιοπιστία της στις διεθνείς αγορές.

    Επίκαιρες ερωτήσεις για το θέμα κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας και ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Για κωμικοτραγική κατάσταση έκανε λόγο ο Αλέκος Αλαβάνος, ζητώντας τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για την αστυνομία και εκλογές.

    Ένταση στις δίκες των πέντε συλληφθέντων

    Ποινική δίωξη για συμμετοχή σε απόδραση κρατουμένου από σωφρονιστικό κατάστημα από πρόθεση άσκησε αργά χθες βράδυ, ο εισαγγελέας Πειραιά εναντίον του πιλότου του ελικοπτέρου, τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων εκ των οποίων ο ένας είναι ο αρχιφύλακας της Γ' πτέρυγας και ενός εξωτερικού φρουρού.

    Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, ο εισαγγελέας παρέπεμψε τους πέντε κατηγορούμενους να δικασθούν στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο.

    Οι συνήγοροι υπεράσπισης αντέδρασαν καθώς δεν είχαν λάβει τα πλήρη αντίγραφα της δικογραφίας και τελικά ζήτησαν και πήραν ολιγόωρη αναβολή για σήμερα το μεσημέρι ώστε να προσκομίσουν στοιχεία της υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

    Οι πέντε κρατούμενοι δεν αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά οδηγήθηκαν για κράτηση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, άλλη μια απόφαση που προκάλεσε μεγάλη ένταση στο ακροατήριο του Δικαστηρίου, την οποία η έδρα δικαιολόγησε στη βάση της ιδιαίτερης φύσης της υπόθεσης.

    Για την προχθεσινή κινηματογραφική απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριτζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νικόλαου Δένδια, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δύο αρχιφύλακες, ένας υπαρχιφύλακας και τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού καθώς και δύο εξωτερικοί φρουροί.

    Επίσης ο κ. Δένδιας ζήτησε την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του διευθυντή σωφρονιστικής πολιτικής του υπουργείου κ. Κουτσούκη, τον οποίο έθεσε ταυτόχρονα σε αναστολή εκτέλεσης των καθηκόντων του, καθώς και το άνοιγμα των λογαριασμών όλων των υποδίκων και των εργαζομένων στη πτέρυγα Γ' των φυλακών.

    Το συνδικαλιστικό όργανο των σωφρονιστικών υπάλληλων διαμαρτυρήθηκε για αδικία και ότι η αυστηρότητα της κυβέρνησης εξαντλείται εναντίον των εργαζομένων, ενώ οι εξωτερικοί φρουροί επικαλέστηκαν έγγραφο για ελλείψεις και προβλήματα που έπρεπε να επιλυθούν, το οποίο είχαν καταθέσει μετά την πρώτη απόδραση των Παλαιοκώστα - Ριζάι.

    Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες προς πάσα κατεύθυνση για τη σύλληψη των δύο κακοποιών. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των δύο καταζητούμενων και παρακαλεί όποιον γνωρίζει οτιδήποτε ή αντιληφθεί την παρουσία τους να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 210 6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικά άρθρα:

    Με βοήθεια εκ των έσω η απόδραση

    Ανθρωποκυνηγητό για τους δραπέτες

    Είδηση: 19309

    [02] Απειλούν να αδειάσουν το ορθοπεδικό υλικό από τα νοσοκομεία

    Κοινωνία

    ¶μεσο κίνδυνο να μείνουν χωρίς τα απαραίτητα ορθοπεδικά υλικά και να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες παροχής πρώτων βοηθειών και περίθαλψης, αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, μετά την προσπάθεια των προμηθευτών τους όχι μόνο να σταματήσουν τις παραδόσεις αλλά και να πάρουν πίσω τα υλικά που έχουν ήδη στις αποθήκες τους τα νοσοκομεία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των οφειλών των δημοσίων νοσοκομείων, εκπρόσωποι εταιρειών προμήθειας υγειονομικού υλικού, προσπάθησαν να αποσύρουν τα υλικά από το ΚΑΤ και τον «Ευαγγελισμό». Η διοίκηση του Ευαγγελισμού τους ενημέρωσε ότι χρειάζονται εισαγγελική εντολή για να προχωρήσουν σε απόσυρση των παρακαταθηκών τους, ενώ στο ΚΑΤ μόνο οι μισοί προμηθευτές κατάφεραν να πάρουν τα εργαλεία τους, ενώ ανάλογες κινήσεις αναμένονται στο Ασκληπιείο της Βούλας και στο Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

    Είδηση: 19313

    [03] Πακιστάν: Μόνιμη εκεχειρία με τους Ταλιμπάν της κοιλάδας Σουάτ

    Ειδήσεις

    Την εφαρμογή μόνιμης εκεχειρίας στην κοιλάδα Σουάτ του βορειοδυτικού Πακιστάν ανακοίνωσαν οι αντάρτες Ταλιμπάν, μια ημέρα μετά την απόφαση του στρατού να σταματήσει τις επιχειρήσεις του στην περιοχή. Οι αντάρτες την Κυριακή είχαν ανακοινώσει δεκαήμερη εκεχειρία πριν ριζοσπάστης θρησκευτικός ηγέτης καταλήξει σε συμφωνία με τις αρχές για την αποκατάσταση του ισλαμικού νόμου (σαρία) στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να πείσει τους αντάρτες να σταματήσουν τις βιαιότητες. "Συμφωνήσαμε σε μια μόνιμη εκεχειρία", δήλωσε ο εκπρόσωπος των ταλιμπάν Μουσλίμ Χαν.

    Είδηση: 19314

    [04] Ρεκόρ τιμής για πίνακα του Ματίς

    Ένας πίνακας του Ανρί Ματίς πωλήθηκε έναντι 32 εκατ. ευρώ, εκτός από τα έξοδα, ποσό που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για έργο του μεγάλου Γάλλου ζωγράφου, κατά τη διάρκεια της δημοπράτησης της συλλογής των Υβ Σαιν Λοράν και Πιερ Μπερζέ χθες βράδυ στο Παρίσι. Το προηγούμενο ρεκόρ για έργο του Ματίς ήταν 33,6 εκατ. δολάρια κι είχε επιτευχθεί το 2007 στη Νέα Υόρκη. Ο πίνακας "Οι κούκοι, μπλέ και ροζ τάπητας" εκτιμάτο αρχικά στα 12-18 εκατ. δολάρια από τον οίκο δημοπρασιών Κρίστις, ο οποίος διοργανώνει έως την Τετάρτη τη δημοπρασία της έξοχης συλλογής, η οποία περιελάμβανε 730 κομμάτια, την οποία εμπλούτιζε για 50 χρόνια ο διάσημος μόδιστρος κι επιχειρηματίας.

    Ένα γλυπτό του Κονσταντέν Μπρανκούζι, με τίτλο "Μαντάμ Λ.Ρ." και μία από τις πολυαναμενόμενες κορωνίδες της συλλογής, εκποιήθηκε έναντι 29 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων, ποσό που επίσης αποτελεί ρεκόρ για έργο του σημαντικού Ρουμάνου καλλιτέχνη.

    Αντιθέτως, ένας πίνακας του Πικάσο -που είχε παρουσιασθεί ως το σημαντικότερο κομμάτι της συλλογής- δεν κατόρθωσε να βρει αγοραστή, καθώς η καλύτερη προσφορά των 21 εκατ. ευρώ δεν έφθασε την κατώτερη τιμή που είχε ορίσει ο πωλητής.

    Είδηση: 19307

    [05] Σύλληψη για την επίθεση στην Κούνεβα

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Συνελήφθη ομογενής για τον οποίο υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι εμπλέκεται στην επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα, στις 23 Δεκεμβρίου 2008. Σύμφωνα με την αστυνομία ο άνδρας, που εργαζόταν επίσης σε εταιρία καθαρισμού, μετά την εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, πέφτοντας σε αντιφάσεις, πρόσφερε στοιχεία στην έρευνα για την βάρβαρη επίθεση με βιτριόλι εναντίον της συνδικαλίστριας κυρίας Κούνεβα.. Οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει επικοινωνήσει με τους οικείους της την επομένη της δολοφονικής επίθεσης προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας της.

    Είδηση: 19312

    [06] Τέλος στην «ανωνυμία» των καρτοκινητών

    Κοινωνία

    Αντιδράσεις από την πλευρά των καταναλωτών, αλλά και πολιτική αντιπαράθεση σχετικά με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων και το νομικό πλαίσιο που ορίζει τις επικοινωνίες, αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση των αρμόδιων υπουργών να προωθήσουν ειδική νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της ανωνυμίας του κατόχου καρτοκινητών τηλεφώνων.

    Η συγκεκριμένη απόφαση που ελήφθη κατά την διάρκεια της χθεσινής Κυβερνητικής Επιτροπής, αποτελεί σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, μία από τις δράσεις για την αντιμετώπιση φαινομένων, όχι μόνο ανάλογων με την απόδραση του Β. Παλαιοκώστα και του Α. Ριτζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά και γενικότε3ρα έκνομων ενεργειών.

    Στο πλαίσιο της υλοποίησης της απόφασης, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ Ευριπίδης Στυλιανίδης θα έχει στις 18:30, το απόγευμα συνάντηση με τους εκπρόσωπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις προθέσεις της κυβέρνησης και την αναγκαιότητα εφαρμογής του νόμου.

    Αυτό που ακόμη δεν έχει γίνει ξεκάθαρο είναι αν τα εκατομμύρια των κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία τους στις εταιρείες και τι θα γίνει με όσους δεν το πράξουν, ή αν το μέτρο θα ισχύσει για τις νέες συνδέσεις

    Η πρώτη αντίδραση ήρθε από το ΚΚΕ, το οποίο σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι: «αυτή η ρύθμιση δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση στις φυλακές, καθώς στους κρατούμενους δεν επιτρέπεται η χρήση κινητών τηλεφώνων. Εντάσσεται στην υλοποίηση των κατευθύνσεων - αποφάσεων της ΕΕ σχετικά με την παρακολούθηση και αποθήκευση των τηλεφωνικών συνομιλιών και της επικοινωνίας στο internet. Είναι ένα ακόμα μέτρο στην αλυσίδα θωράκισης του ευρωενωσιακού κατασταλτικού μηχανισμού που στρέφεται κατά των στοιχειωδών λαϊκών δικαιωμάτων και του εργατικού λαϊκού κινήματος».

    Είδηση: 19311

    [07] Μπροστά το ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση

    Με 4,2 μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, συγκεντρώνοντας 33,6%, έναντι 29,4% του κυβερνώντος κόμματος. Ακολούθου το ΚΚΕ με 7,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,2%, ο ΛΑΟΣ με 5,7% και οι Οικολόγοι με 3%. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κώστας Καραμανλής με 43,7% έναντι 36,3% του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ στην παράσταση νίκης το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 55,2% έναντι 31,2% της Νέας Δημοκρατίας. Κατά των πρόωρων εκλογών τάσσονται οι 7 στους 10 ερωτηθέντες, ενώ υπέρ των προτάσεων της Κομισιόν και της Τράπεζας της Ελλάδας για την οικονομία δηλώνει το 55,6%, έναντι του 33,6% που αντιτίθεται.

    Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 32,1%, η Νέα Δημοκρατία 29%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,1%, το ΚΚΕ 9% και ο ΛΑΟΣ 6,9%.

    Είδηση: 19310

    [08] Ακόμη στην Ιερουσαλήμ η επιστολή της Χαμάς προς τον Ομπάμα

    Η επιστολή που φέρεται να απεύθυνε ένας αξιωματούχος της Χαμάς στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, βρίσκεται ακόμη στα χέρια των Αμερικανών διπλωματών στην Ιερουσαλήμ και δεν έχει σταλεί στην Ουάσινγκτον, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Το γράμμα αυτό παραδόθηκε στον Αμερικανό γερουσιαστή Τζον Κέρι, κατά την επίσκεψή του στη Γάζα, από έναν αξιωματούχο του ΟΗΕ που δεν του διευκρίνισε ότι επρόκειτο για επιστολή της Χαμάς, σύμφωνα με το γραφείο του Κέρι. Στη συνέχεια η επιστολή, που σύμφωνα με την εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς έχει γραφεί από τον Α¶μεντ Γιούσεφ, Υφυπουργό Εξωτερικών της Χαμάς, δόθηκε στο προξενείο των ΗΠΑ στην Ιερουσαλή, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

    "Απ' όσο γνωρίζω η επιστολή (...) βρίσκεται στο προξενείο της Ιερουσαλήμ. Είναι η μοναδική νέα πληροφορία που έχω για το θέμα", είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, αρνούμενος να διευκρινίσει εάν ο Ομπάμα, που θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση, θα διαβάσει το γράμμα εφόσον φτάσει στο γραφείο του.

    Είδηση: 19308

    [09] Απεργεί το Δημόσιο την Τετάρτη

    Κοινωνία

    Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά αύριο η ΑΔΕΔΥ, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους με κύρια αιτήματα την επίλυση των προβλημάτων με το Ταμείο Πρόνοιας και τις καλύψεις στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μετά και την άκαρπη συνάντηση που είχαν με το Πρωθυπουργό την δευτέρα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 στην πλ.Κλαυθμώνος. Στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία. Ακόμη, προβλήματα θα υπάρξουν στα δρομολόγια των πτήσεων της Ολυμπιακής, αφού στις κινητοποιήσεις μετέχουν με στάση εργασίας και οι υπάλληλοι της ΥΠΑ. Τέλος δεν θα δουλέψουν οι δημόσιες υπηρεσίες.

    Οι δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν επίσης να μην μεταφερθούν τα βάρη της κρίσης σε μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς και να προστατευτεί η απασχόληση και η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων.

    Από την πλευρά του ο Κ. Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών τους ζήτησε αυτοσυγκράτηση, στις διεκδικήσεις και τα αιτήματα.

    Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος στο πλαίσιο των προσπαθειών ικανοποίησης θεσμικών αιτημάτων των δημοσίων υπαλλήλων, ανέφερε ότι σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο, στο οποίο θα προβλέπεται ότι οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου θα συμμετέχουν στην ιεραρχία και θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

    Τα κυριότερα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων είναι: Η κατάρρευση του Ταμείου Πρόνοιας, όπου 15.000 συνταξιούχοι επί 17 μήνες αναμένουν την καταβολή του εφάπαξ, όταν οι αποφάσεις εις βάρος της περιουσίας του Ταμείου, καθώς και οι δικαστικές αποφάσεις για τους δικαστικούς και τις διεκδικήσεις τούς έχουν στοιχίσει 1,3 δισ. από τις εισφορές των άλλων εργαζομένων στο Δημόσιο. Η αποπληρωμή γιατρών και φαρμακοποιών από τον προϋπολογισμό του 2009, προκειμένου να μην επαναληφθούν νέες διακοπές στην ιατροφαρμακευτική τους ασφαλιστική κάλυψη, και η εισοδηματική πολιτική για το 2009 που οδεύει για ημερήσια «αύξηση» από τα 0,70 λεπτά στα 0,50 λεπτά και εξαθλιώνει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

    Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ σημειώνεται: «Η συνεχιζόμενη χρόνια λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, ο περιορισμός των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, η καθυστέρηση καταβολής του εφάπαξ και των συντάξεων, η υποχρηματοδότηση του ΟΠΑΔ που σύντομα θα προκαλέσει νέα κατάργηση των συμβάσεων των φαρμακοποιών και των γιατρών, οι ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών, ο περιορισμός της μονιμότητας και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η υποβάθμιση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, η εγκατάλειψη των υποσχέσεων για την επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στο Δημόσιο, καθώς και η διαρκής κοροϊδία για νέο μισθολόγιο είναι το αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών».

    Το προεδρείο του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου στον οποίο θα εκθέσει τα αιτήματα των εργαζομένων για την προστασία της απασχόλησης.

    Είδηση: 19306


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 24 February 2009 - 10:01:59 UTC