Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-03-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύνοδος των 27: προβληματισμός και διαφοροποιήσεις
  • [02] Κ. Καραμανλής: μήνυμα συναίνεσης από τις Βρυξέλλες
  • [03] Πυραυλική επίθεση ΗΠΑ σε αντάρτες στο Πακιστάν
  • [04] X. Mαρκογιαννάκης: οι επόμενες κινήσεις στην ΕΛΑΣ
  • [05] Αυλαία για το καρναβάλι
  • [06] Επίσκεψη Μπλερ στη Γάζα
  • [07] Σύνοδος προέδρων των Κοινοβουλίων της ΕΕ
  • [08] Εξισώνονται ιεραρχικά οι αορίστου με τους μόνιμους
  • [09] Κρίσιμες περιφερειακές εκλογές στην Ισπανία

    [01] Σύνοδος των 27: προβληματισμός και διαφοροποιήσεις

    Ειδήσεις

    Με ερωτηματικά για το αν οι δηλώσεις για ενότητα και αλληλεγγύη, μπροστά στην οικονομική κρίση, αποτελούν ειλικρινείς δηλώσεις ή το άλλοθι για εφαρμογές επιμέρους πολιτικών, ολοκληρώθηκε η έκτακτη Σύνοδος των 27 ηγετών της Ευρώπης στις Βρυξέλλες. Οι πιο ρεαλιστικές εκτιμήσεις μιλάνε ανοιχτά για επιβεβαίωση του διχασμού μεταξύ του πυρήνα των ισχυρών της ευρωζώνης και των αδυνάτων της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης.

    Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρξε συμφωνία ούτε για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που ζήτησαν οι ανατολικοί, ούτε εισακούστηκαν οι εκκλήσεις τους για χαλάρωση των κριτηρίων ένταξης στην ευρωζώνη, ούτε ελήφθησαν αποφάσεις για τη στήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας Πριν ξεκινήσει η Σύνοδος των 27, πραγματοποιήθηκε ξεχωριστή συνάντηση των εννέα ηγετών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και προειδοποίησαν για ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα που απειλεί να υψωθεί αυτή τη φορά στον οικονομικό τομέα, δημιουργώντας μία ένωση δύο ταχυτήτων.

    Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, απέρριψε την πρόταση του Ούγγρου πρωθυπουργού για ένα επιπλέον πακέτο βοήθειας ύψους 180 δισεκατομμυρίων ευρώ, προς ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος των ανατολικών χωρών. Χωρίς αποτέλεσμα ήταν και οι εκκλήσεις Ουγγαρίας, Πολωνίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας για χαλάρωση των κριτηρίων ένταξης στην ευρωζώνη.

    Στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων αναφέρεται ότι "η ελεύθερη αγορά πρέπει να γίνει η κινητήριος δύναμη για την αντιμετώπιση της κρίσης".

    Ταυτόχρονα όμως αντιλήψεις και πολιτικές προστατευτισμού κυριαρχούσαν σε επι μέρους πολιτικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι έσπευσαν να καταδικάσουν τις προστατευτικές μεθόδους, με πρώτο τον Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν που έχει κατηγορηθεί για τέτοιου είδους πρακτικές.

    Την έντονη δυσαρέσκειά του εκδήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, όταν Βρετανός δημοσιογράφος, τον ρώτησε για το θέμα της χορήγησης κρατικών δανείων προς στις γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Διχασμός υπήρξε και στο αίτημα των πλουσίων χωρών όπως η Γαλλία και η Σουηδία που ζήτησαν την άμεση ενίσχυση των αυτοκινητοβιομηχανιών, συνάντησαν όμως την απροθυμία των φτωχών ανατολικών χωρών που αδυνατούν να συνεισφέρουν.

    Tις εντυπώσεις προσπάθησε να διασκεδάσει ο Τσέχος πρωθυπουργός Μίρεκ Τοπολάνεκ, δηλώνοντας: "Είναι σαφές πως η ΕΕ δεν θα αφήσει κανέναν στην άκρη του δρόμου", τόνισε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το τρέχον εξάμηνο.

    Στη διάρκεια της έκτακτης συνόδου για την αντιμετώπιση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης, οι ηγέτες των κρατών και των κυβερνήσεων ανακοίνωσαν πως όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα λάβουν την αναγκαία βοήθεια, ανάλογα με την περίπτωση. Όμως ταυτόχρονα δεν θα υπάρξει ένα συγκεκριμένο σχέδιο της ΕΕ για τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως επιθυμούσε η Ουγγαρία η οποία έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση".

    Επόμενος σταθμός είναι η Σύνοδος των G20 στις 2 Απριλίου αλλά και η Σύνοδος Ευρωπαϊκής Ένωσης Ηνωμένων Πολιτειών που θα ακολουθήσει μία ημέρα μετά.

    Το κοινό ανακοινωθέν

    Οι κυριότεροι άξονες που περιγράφονται στο κοινό ανακοινωθέν είναι οι εξής: Σε ό,τι αφορά την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης και την προώθηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, οι 2? τονίζουν ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι εργασίες, βάσει των αρχών που συμφωνήθηκαν τον Οκτώβριο του 2008, ώστε να αποκατασταθούν κατάλληλοι και αποτελεσματικοί όροι χρηματοδότησης στην οικονομία. Επισημαίνεται ότι το άνοιγμα του πιστωτικού διαύλου, είναι καθοριστικής σημασίας, όπως και αυτό της αντιμετώπισης του θέματος των απομειωμένων περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 25 Φεβρουαρίου.

    Οι 27 τονίζουν επίσης, τη σημασία που έχει η πλήρης τήρηση των κανόνων του ανταγωνισμού στην ΕΕ, καθώς και η βελτίωση των κανονιστικών ρυθμίσεων που αφορούν την εποπτεία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Τέλος το Συμβούλιο καλεί το Ecofin να εξετάζει επί διαρκούς βάσεως την οικονομική κατάσταση στην ΕΕ, ώστε να αναζητούνται ενδεχόμενες συγκεκριμένες δράσεις, κατά περίπτωση.

    Είδηση: 19558

    [02] Κ. Καραμανλής: μήνυμα συναίνεσης από τις Βρυξέλλες

    Την αναγκαιότητα συναίνεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ζήτησε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μπροστά και στις συναντήσεις που θα έχει την εβδομάδα που ξεκινά. "Αν όχι συναίνεση θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση στα βασικά" είπε ο κ. Καραμανλής, "στα όρια αντοχής της οικονομίας, στις υποχρεώσεις μας στην ΕΕ και το δημόσιο χρέος, με αποφυγή πλειοδοσίας υποσχέσεων", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως η εθνική κρίση είναι εθνική υπόθεση και σαν τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους.

    Αναφερόμενος στις συζητήσεις της συνόδου των 27, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε πως η αποφυγή προστατευτισμού και των κινδύνων που ελλοχεύει είναι σημαντική, ενώ αναφερόμενος στη θέση της Ελλάδας υπενθύμισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει παίξει από το ξέσπασμα της κρίσης με την υλοποίηση του σχεδίου για την μείωση των επιπτώσεων.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων, ο πρωθυπουργός απάντησε πως δεν είναι στις προθέσεις του και πως η Ελλάδα δεν αντιμετώπισε και δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανειακών της αναγκών, όπως απέδειξε και η πρόσφατη ζήτηση στην έκδοση των ομολόγων.

    Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, μετά από ερώτηση που του τέθηκε, απάντησε: "Δεν σκέφτομαι εκλογές ,το θέμα αυτό έκλεισε".

    Για το αν θα υπάρξει περαιτέρω στήριξη των ασθενέστερων, σημείωσε πως η δημοσιονομική αδυναμία δεν μας έχει επιτρέψει να κάνουμε όσα θα θέλαμε, ωστόσο ακόμα και η μείωση της σπατάλης που θα υπάρξει στο δημόσιο τομέα, θα επιτρέψει τη δυνατότητα πρόσθετων κινήσεων στήριξης της απασχόλησης και των κοινωνικά ασθενέστερων.

    Είδηση: 19557

    [03] Πυραυλική επίθεση ΗΠΑ σε αντάρτες στο Πακιστάν

    Ειδήσεις

    Νέα πυραυλική επίθεση πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ στο Πακιστάν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον εννέα νεκρούς και 14 τραυματίες στην περιοχή Σαραρόγκα, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Η επίθεση έγινε από αεροσκάφη των ΗΠΑ και στόχος ήταν κρησφύγετο ενόπλων της αλ Κάιντα, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της υπηρεσίας πληροφοριών. Συνολικά εξαπολύθηκαν δύο πύραυλοι, ενώ από την επίθεση, κατέρρευσε ένα σπίτι.

    Η περιοχή θεωρείται προπύργιο της αλ Κάιντα. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση του Πακιστάν εξέφρασε τον προβληματισμό της για τα αποτελέσματα παρόμοιων επιθέσεων, διότι με τα θύματα που προκαλεί συχνά στον άμαχο πληθυσμό, δυναμώνει την επιρροή των ισλαμιστικών οργανώσεων, αντί να τις αποδυναμώνει.

    Είδηση: 19556

    [04] X. Mαρκογιαννάκης: οι επόμενες κινήσεις στην ΕΛΑΣ

    Πολιτική

    Υπέρ της ονομαστικοποίησης των καρτοκινητών, τάσσεται ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αλλά και της χρήσης των καμερών για την πάταξη της εγκληματικότητας, σημειώνοντας ότι "την ώρα που κινδυνεύουν πολλά αγαθά, ενδεχομένως να χρειαστεί να στερηθούμε κάποια πράγματα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα". Οι δηλώσεις του κ. Μαρκογιαννάκη, έγιναν στν εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".

    Είδηση: 19555

    [05] Αυλαία για το καρναβάλι

    Κοινωνία

    Πέφτει σήμερα Κυριακή η αυλαία των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, με τους εκδρομείς να ετοιμάζουν τους χαρταετούς τους, όπως απαιτεί το έθιμο για την Καθαρά Δευτέρα. Όπως κάθε χρόνο το επίκεντρο ήταν η Πάτρα, με τη μεγάλη παρέλαση αρμάτων και χιλιάδων καρναβαλιστών.

    Είδηση: 19554

    [06] Επίσκεψη Μπλερ στη Γάζα

    Κόσμος -

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Επίσκεψη στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησε την Κυριακή ο απεσταλμένος του Κουαρτέτου (ΗΠΑ, Ρωσία, Ε.Ε, ΟΗΕ) στη Μέση Ανατολή και πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ. Ο κ. Μπλερ ότι θα έχει συζητήσεις σχετικά με τις προσπάθειες ανοικοδόμησης από τις ισραηλινές επιθέσεις του Ιανουαρίου, εν όψει και της διάσκεψης δωρητών, για το θέμα αυτό, που θα διεξαχθεί στην Αίγυπτο τη Δευτέρα.

    Η αποστολή του κ. Μπλερ είναι να ενισχύσει τις προσπάθειες ενίσχυσης της παλαιστινιακής οικονομίας και τις προσπάθειες αναβίωσης της ειρηνευτικής διαδικασίας. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ, μετά την επίθεση με ρουκέτες σε βάρος του Ισραήλ, την Παρασκευή, χωρίς να προκαλέσουν θύματα δήλωνε πως: "Εάν οι βολές από τη Γάζα εξακολουθήσουν, εμείς θα απαντήσουμε αυστηρά, προκειμένου οι τρομοκρατικές οργανώσεις να κατανοήσουν πως το Ισραήλ δεν είναι έτοιμο να παραιτηθεί. Στα τέλη της εβδομάδος, ένδεκα ρουκέτες εβλήθησαν κατά του νοτίου Ισραήλ. Ο υπουργός Αμύνης Εχούντ Μπαράκ πρόκειται να δώσει οδηγίες προκειμένου οι ισραηλινές δυνάμεις να επαναφέρουν τη γαλήνη στο νότιο Ισραήλ". Οι δηλώσεις του κ. Ολμέρτ πραγματοποιήθηκαν κατά την έναρξη της εβδομαδιαίας συνόδου του υπουργικού συμβουλίου.

    Είδηση: 19553

    [07] Σύνοδος προέδρων των Κοινοβουλίων της ΕΕ

    Την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ των Εθνικών Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση των διεθνών προκλήσεων, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Σιούφας, στην παρέμβασή του κατά την διάσκεψη των προέδρων των Εθνικών Κοινοβουλίων, που διεξάγεται στο Παρίσι. Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δέχθηκε τους συνέδρους στα Ηλύσια Πεδία, ενώ ο κ. Σιούφας είχε κατ' ιδίαν συνάντηση και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς Γκερτ Πέτερινγκ.

    Η συνειδητοποίηση του "σημαντικού ρόλου που καλούνται να παίξουν, στο άμεσο μέλλον στην ΕΕ, τα εθνικά κοινοβούλια", αποτελεί για τον πρόεδρο της ελληνικής Βουλής το βασικό συμπέρασμα της διήμερης διάσκεψης των προέδρων των Εθνικών Κοινοβουλίων της ΕΕ που έγινε στο Παρίσι.

    Στη διάσκεψη, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν χθες, συμμετείχαν 42 πρόεδροι εθνικών Κοινοβουλίων και Γερουσιών κρατών-μελών, αλλά και των τριών υποψήφιων για ένταξη χωρών, της Κροατίας, της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας.

    Αναδείχθηκε, πρόσθεσε ο κ. Σιούφας, ότι κατά το ερχόμενο χρονικό διάστημα "ο κοινοβουλετισμός, θα παίξει σημαντικό ρόλο στη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ενωση, αλλά και κυρίως, στην πορεία της πολιτικής της ενοποίησης, που είναι το κλειδί για τη μελλοντική πορεία ολόκληρης της Ευρώπης".

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, "τα Κοινοβούλια μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο δίπλα στις κυβερνήσεις για τα θεσμικά ζητήματα τα οποία θα εξελιχθούν το επόμενο διάστημα" και διευκρίνησε ότι ο ρόλος αυτός θα πρέπει να είναι ενεργός με τη δυνατότητα της συναπόφασης και απορρίπτοντας κάθε πολιτική απομόνωσης.

    Υπογράμμισε ότι, όταν υπάρχουν παγκόσμια προβλήματα, πρέπει και οι λύσεις να είναι παγκόσμιες, σε ό,τι δε, αφορά την Ευρώπη, οι λύσεις πρέπει να είναι ευρωπαϊκές για τα κράτη-μέλη της Ένωσης.

    Η αντιπρόεδρος της Βουλής Ελσα Παπαδημητρίου, η οποία συνόδευε τον κ. Σιούφα, επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών της Διάσκεψης "έγινε σαφής η βούληση των επικεφαλής, για περισσότερη και αποτελεσματικότερη ανάμειξη των Κοινοβουλίων, ως αντιπροσώπων των λαών της Ευρώπης".

    Η κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας. Στο σύνολο των προτάσεων, είπε, που συζητήθησαν κατά τη Διάσκεψη, οι ένδεκα προέρχονταν από την ελληνική Βουλή και αφορούσαν μεταξύ άλλων προτάσεις για ελέγχους επικουρικότητας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για συνεργασία με άλλες σχετικές ανά θέμα επιτροπές για θέματα ασφάλειας, ελευθεριών, συνοχής, μεταμοσχεύσεων κ.α.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς Γκερτ Πέτερινγκ αναφέρθηκε ονομαστικά στη συμβολή του κ. Σιούφα στο Μεσανατολικό.

    Είδηση: 19549

    [08] Εξισώνονται ιεραρχικά οι αορίστου με τους μόνιμους

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Μία σημαντική ρύθμιση για τους υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για την ιεραρχική και τη μισθολογική τους εξίσωση με τους μονίμους υπαλλήλους του Δημοσίου. Σχετική δήλωση έκανε ο Προκόπης Παυλόπουλος, γνωστοποιώντας ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα κατατεθεί σχέδιο νόμου στη Βουλή και επισημαίνοντας ότι με τη ρύθμιση αυτή αξιοποιούνται υπάλληλοι που έχουν πολλά προσόντα και στην ουσία είναι μόνιμοι.

    Όπως δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών, και οι υπάλληλοι που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο δημόσιο θα μπορούν να φτάνουν στο βαθμό του διευθυντή, καθώς πολλοί από αυτούς "διαθέτουν εξαιρετικά προσόντα και δεν μπορούν ν' αξιοποιηθούν σήμερα, όπως έχουν τα πράγματα, αφού δεν είναι δυνατό να ενταχθούν στην ιεραρχία".

    Ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για "τομή", η οποία έρχεται να συμπληρώσει τις μεταβολές που έγιναν σε θεσμικό επίπεδο μετά την Αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001.

    Σημειώνονται ότι το νομοσχέδιο αφορά περίπου 110.000 υπαλλήλους.

    Είδηση: 19548

    [09] Κρίσιμες περιφερειακές εκλογές στην Ισπανία

    Κόσμος -

    Ευρώπη

    Κρίσιμες εκλογές πραγματοποιούνται σήμερα σε δύο ισπανικές περιφέρειες, καθώς τα αποτελέσματα αναμένεται οδηγήσουν σε γενικότερα συμπεράσματα για την τάση της κοινής γνώμης στη χώρα, η οποία βαθμηδόν βυθίζεται σε μεγάλη ύφεση. Οι ψηφοφόροι καλούνται ν' ανανεώσουν τους 75 αντιπροσώπους τους στα τοπικά Κοινοβούλια της Εουσκάντι (Χώρα των Βάσκων), με 2,1 εκατ. κατοίκους, και της Γαλικίας, με πληθυσμό 2,8 εκατ. κατοίκους.

    Στην Εουσκάντι, για πρώτη φορά αφ' ότου της παραχωρήθηκε ευρεία αυτονομία το 1979, ένας πολιτικός σχηματισμός που υποστηρίζει την ενότητα με το ισπανικό κράτος διαφαίνεται να έχει ελπίδες να εξασφαλίσει την διακυβέρνηση της περιοχής.

    Οι Σοσιαλιστές που πρόσκεινται στον πρωθυπουργό Χοσέ Λουΐς Ροδρίγεθ Θαπατέρο ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις το Βασκικό Εθνικιστικό Κόμμα (PNV), το οποίο στο πρόγραμμά του προωθεί τη θέσπιση ενός πολιτικού καθεστώτος που ισοδυναμεί σχεδόν με αυτονομία.

    Οι βασκικές εκλογές θα είναι οι πρώτες που θα διεξαχθούν χωρίς την αντιπροσώπευση από κάποιον πολιτικό σχηματισμού της ένοπλης αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε την κάθοδο δύο κομμάτων, τα οποία πρόσκεινται αναφανδόν στην οργάνωση, η οποία ευθύνεται για πλήθος τρομοκρατικών πληγμάτων.

    Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός πολέμου από τον φόβο των επιθέσεων της ΕΤΑ, η οποία αμφισβήτησε την δικαστική απόφαση με μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων.

    Στη Γαλικία, η αντιπολιτευόμενη συντηρητική παράταξη του Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) ευελπιστεί να επανέλθει στην εξουσία, σε μία προσπάθεια να βελτιώσει την γενικότερη εικόνα της σ' εθνικό επίπεδο, η οποία έχει αμαυρωθεί από μία σειρά αποκαλύψεων για σκάνδαλα και την υπόθεση εσωτερικής κατασκοπείας στελεχών της.

    Το θέμα της αυτοδιάθεσης της Γαλικίας μοιραία διολίσθησε σε δεύτερο επίπεδο, καθώς το ΡΡ αποδύθηκε σε μία λυσσαλέα προεκλογική εκστρατεία για ν' ανακάμψει στην εξουσία, την οποία έχασε το 2005 από τη συμμαχία των Σοσιαλιστών με τους Γαλιέγους Εθνικιστές.

    Είδηση: 19545


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 1 March 2009 - 17:54:17 UTC