Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-03-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καραμανλής: Εθνική υπόθεση η κρίση
  • [02] Τροπολογία ενίσχυσης δανειοληπτών και επιχειρήσεων
  • [03] Περιοδεία Ομπάμα στην Ευρώπη 31 Μαρτίου - 5 Απριλίου
  • [04] Το Λονδίνο επίκεντρο συναντήσεων για τη διεθνή οικονομία
  • [05] Άνοιξε το Νέο Μουσείο της ΟΥΝΕΣΚΟ στο Βερολίνο
  • [06] Ο προβληματικός γάμος βλάπτει σοβαρά τις γυναίκες
  • [07] Η γάτα τους βρήκε μετά τρεις μήνες
  • [08] Πορεία με επεισόδια στο κέντρο της Αθήνα
  • [09] Τροπολογία για μετατάξεις νοσηλευτικού προσωπικού
  • [10] Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για τις προβλήτες του ΟΛΠ

    [01] Καραμανλής: Εθνική υπόθεση η κρίση

    Πολιτική

    Το πλαίσιο για συναίνεση το οποίο συζήτησε με τους πολιτικούς αρχηγούς στις συναντήσεις του την Πέμπτη, παρουσίασε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής σε μήνυμά του στον ελληνικό λαό. Παράλληλα, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αρνητική στάση των κομμάτων στο αίτημα για συναίνεση, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τον δρόμο της υπευθυνότητας και πως κάθε κόμμα είναι υπεύθυνο για τις επιλογές και τις πράξεις του. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κρίση γίνεται ολοένα και πιο έντονη και τόνισε ότι το υπέρογκο, όπως το χαρακτήρισε, δημόσιο χρέος που κληρονόμησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν δίνει περιθώρια ευελιξίας. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι απαιτούνται 12 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για τους τόκους, ενώ είπε ακόμη ότι το χρέος είναι απειλή για την οικονομική σταθερότητα της χώρας μας.

    Ομιλία Καραμανλή

    "Η οικονομική κατάσταση, σε ολόκληρο τον κόσμο, επιδεινώνεται από μέρα σε μέρα. Οι προβλέψεις των διεθνών οικονομικών οργανισμών, για το επόμενο διάστημα χειροτερεύουν. Δεν μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση για τη διάρκεια και την ένταση της κρίσης. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται ήδη σε ύφεση. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας προβλέπει την απόλυση, μέσα στο χρόνο, 50 εκ. εργαζόμενων, από τους οποίους 3,5 εκ. στην Ευρώπη. Υπάρχει, σε όλες τις χώρες, έντονη ανησυχία και αίσθημα ανασφάλειας.

    Οι συνέπειες της κρίσης πλήττουν ολοένα και πιο έντονα και τη χώρα μας. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, αποδεικνύεται κρίσιμο το γεγονός ότι, στα προηγούμενα πέντε χρόνια, μειώσαμε το δημόσιο έλλειμμα, περιορίσαμε την ανεργία, πετύχαμε ρυθμούς ανάπτυξης υψηλότερους από το μέσο όρο της Ευρωζώνης.

    Παρόλα αυτά, η χώρα μας πάντως αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες, εξαιτίας, κυρίως, του υπέρογκου δημόσιου χρέους, που κληρονομήσαμε. Χρέος, για τους τόκους του οποίου καταβάλλουμε περίπου 12 δις ευρώ το χρόνο. Το μεγάλο αυτό βάρος περιορίζει σοβαρά τις δυνατότητες της Οικονομίας μας και είναι απειλή για την οικονομική σταθερότητα. Ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος. Απαιτεί επαγρύπνηση, ένταση προσπαθειών, ετοιμότητα και βεβαία απαιτεί την αναγκαία ευελιξία για να γίνουν όπου χρειαστεί οι απαραίτητες προσαρμογές και βελτιώσεις".

    O πρωθυπουργός παρουσίασε τους βασικούς άξονες του πλαισίου συναίνεσης που έθεσε στους πολιτικούς αρχηγούς, πάνω στους οποίους εκτίμησε πως πρέπει να κινηθεί η χώρα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης: "Είχα σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων. Δεν περιμένω βέβαια να συμφωνήσουμε όλοι σε όλα. Δεν περιμένω να εγκαταλείψουν τα κόμματα τις θέσεις τους. Δεν περιμένω να παραμεριστούν όλες οι διαφορές. Πιστεύω όμως -και το πιστεύω βαθιά- ότι στις έκτακτες συνθήκες της διεθνούς κρίσης μπορούμε και οφείλουμε να επιτύχουμε μια ευρύτερη συνεννόηση. Να αφήσουμε στην άκρη τις στείρες αντιπαραθέσεις. Το "όχι σε όλα''.

    1ον: Τήρηση των κανόνων της ΕΕ. Κανόνες που έχουν συναποφασισθεί και με τη δική μας συμμετοχή και ισχύουν για όλα τα μέλη της. 2ον: Κεντρικό πρόβλημα της χώρας μας αποτελεί διαχρονικά το υψηλό δημόσιο χρέος. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με προγραμματισμό και συντονισμένη προσπάθεια. 3ον: Η σταδιακή μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος με κεντρικό εργαλείο τον αποτελεσματικό περιορισμό των δαπανών στο δημόσιο. 4ον: Το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα ορίζουν τις πραγματικές αντοχές της οικονομίας μας. Η υπέρβαση αυτών των ορίων θα ήταν πράξη ανευθυνότητας και πιθανόν επικίνδυνη για την οικονομική σταθερότητα. 5ον: Μέσα στα όρια αυτά, είναι αναγκαίες ειδικές και στοχευμένες δράσεις, αφενός αναπτυξιακές στους τομείς και τους κλάδους που πλήττονται πιο άμεσα (όπως ο τουρισμός και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις), και αφετέρου κοινωνικές δράσεις με την εξάντληση κάθε δυνατότητας να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. 6ον: Όλοι έχουμε υποχρέωση αυτοσυγκράτησης. Να μην ενθαρρύνουμε εξωπραγματικές διεκδικήσεις. Βεβαίως, κάθε κοινωνική, κάθε επαγγελματική ομάδα έχει δικαίωμα να διατυπώνει τα δικά της αιτήματα. Ωστόσο, στις κρίσιμες περιστάσεις που διανύουμε δεν υπάρχουν περιθώρια για ανταγωνισμό πλειοδοσίας.

    Όπως τόνισε στο μήνυμά του: "Δυστυχώς, δεν διαπίστωσα σήμερα να υπάρχει διάθεση συνεννόησης ακόμη και σε αυτά τα αυτονόητα σημεία και μάλιστα σε μια κρίσιμη συγκυρία που θα έπρεπε να αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων.

    Κάθε κόμμα έχει την ευθύνη των επιλογών και των πράξεών του. Για την Κυβέρνηση δίλημμα δεν υπάρχει. Έχουμε επιλέξει το δρόμο της υπευθυνότητας. Και σε αυτό το δρόμο επιμένουμε. Για μας η Οικονομία, ειδικά τώρα, είναι μεγάλη εθνική υπόθεση. Ο στόχος μας είναι να περιορίσουμε όσο είναι δυνατό τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης και να εργαστούμε σκληρά για μια καλύτερη επόμενη ημέρα, για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τους Έλληνες".

    Είδηση: 19729

    [02] Τροπολογία ενίσχυσης δανειοληπτών και επιχειρήσεων

    Πολιτική

    Τροπολογία η οποία έχει ως στόχο της την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, με την χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης πεντακοσίων ευρώ σε συνταξιούχους και ανέργους που έχουν συνάψει στεγαστικά δάνεια κύριας κατοικίας, κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών.

    Όπως προβλέπεται, η χορήγηση της ενίσχυσης θα γίνει σε δύο δόσεις και δικαιούχοι της είναι οι άνεργοι που έχουν λάβει επίδομα από τον ΟΑΕΔ το τελευταίο τρίμηνο, καθώς και οι συνταξιούχοι που ήταν ή είναι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ το ίδιο χρονικό διάστημα.

    Επίσης, καταργούνται διατάξεις του άρθρου αναφορικά με την επιβολή από το 2010, φόρου 10% επί του εισοδήματος του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας μη μισθωτών-επαγγελματιών, όσον αφορά στους φορολογούμενους που αποκτούν εισοδήματα από υπηρεσίες ελευθερίων επαγγελμάτων, ή και από ατομική εμπορική επιχείρηση.

    Είδηση: 19734

    [03] Περιοδεία Ομπάμα στην Ευρώπη 31 Μαρτίου - 5 Απριλίου

    Ειδήσεις

    Περιοδεία στην Ευρώπη θα πραγματοποιήσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία τόνισε την ανανέωση του ενδιαφέροντος της Ουάσιγκτον προς την Γηραιά Ήπειρο. "Ο πρόεδρος και η κυρία Ομπάμα θα επισκεφτούν το Ηνωμένο βασίλειο, την Γαλλία, την Γερμανία και την Τσεχική Δημοκρατία από τις 31 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου", δήλωσε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του ΝΑΤΟ.

    Όπως δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, "ο πρόεδρος θα συμμετάσχει στην σύνοδο των G20 στο Λονδίνο και θα έχει διμερείς συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο και στο Κελ, από όπου θα μεταβεί στην Πράγα για την έκτακτη σύνοδο με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".

    "Ο πρόεδρος Ομπάμα είναι αποφασισμένος να ενισχύσει τη διατλαντική συμμαχία και να βοηθήσει στην ενδυνάμωση της Ευρώπης, που είναι μία ισχυρή σύμμαχος των ΗΠΑ ώστε να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις", τόνισε η κ. Κλίντον.

    Είδηση: 19730

    [04] Το Λονδίνο επίκεντρο συναντήσεων για τη διεθνή οικονομία

    Ειδήσεις

    Κέντρο συναντήσεων για την διεθνή οικονομία θα αποτελέσει το προσεχές διάστημα το Λονδίνο, όπου σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Ο βρετανός υπουργός του Εμπορίου, Πέτερ Μάντελσον, στις 18η Μαρτίου θα συγκληθεί μία διεθνής διάσκεψη, που θα είναι αφιερωμένη "ειδικά στα θέματα των επιχειρήσεων και του εμπορίου" και θα προηγηθεί αυτής της G20 της 2ας Απριλίου στο Λονδίνο με την συμμετοχή Ρωσίας, ΗΠΑ, Γερμανίας, Βρετανίας, Ιταλίας, Ιαπωνίας, Γαλλίας και Καναδά καθώς και των εκπροσώπων των ισχυρών "αναδυόμενων" οικονομιών, πρωτίστως της Κίνας, της Ινδίας και της Βραζιλίας.

    Στην πρώτη από τις δύο διασκέψεις που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και του υπουργείου της Βιομηχανίας, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στελέχη επιχειρήσεων "απ' όλον τον κόσμο", θα δοθεί έμφαση στην αποφυγή "άσκησης προστατευτικού χαρακτήρα πιέσεων", επίσης για θα τονιστεί ότι πρέπει να αρθούν "τα υφιστάμενα προστατευτικού χαρακτήρα εμπόδια στο διεθνές εμπόριο".

    Τέλος σημειώνεται ότι την 14η Μαρτίου συνεδριάζουν στο Λονδίνο οι Διοικητές-Πρόεδροι Κεντρικών Τραπεζών του G20, σύμφωνα με άλλη επίσημη βρετανική ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.

    Είδηση: 19724

    [05] Άνοιξε το Νέο Μουσείο της ΟΥΝΕΣΚΟ στο Βερολίνο

    Ειδήσεις

    Άνοιξε ξανά τις πόρτες του την Πέμπτη το νεοκλασικό μουσείο του Βερολίνου το "Νέο Μουσείο" (Neues Museum), παρουσιάζοντας στο κοινό το δεκαετές "λίφτινγκ" αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων στο οποίο υποβλήθηκε μετά από την καταστροφή του κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Την "αναγέννηση" του μουσείου ανέλαβε ο μοντερνιστής Βρετανός αρχιτέκτονας Ντέιβιντ Τσίπερφιλντ, ο οποίος δήλωσε ότι προσπάθησε να κρατήσει όσο το δυνατόν ανέπαφο τον εσωτερικό χώρο του Neues Museum.

    Πρόκειται για το τελευταίο μουσείο που ανακαινίζεται στη Νήσο των Μουσείων του Βερολίνου, την περιοχή όπου βρίσκονται πέντε μουσεία.

    Τα 20.500 τετραγωνικά μέτρα στα οποία εκτείνεται το μουσείο επισκευάστηκαν, καλύφθηκαν με μοντέρνα σχέδια τα οποία αντικατέστησαν διάφορα μέρη του εσωτερικού, που θα φιλοξενήσει ξανά πολύτιμα εκθέματα όπως την προτομή της Βασίλισσας της Αιγύπτου Νεφερτίτης. Το Νέο Μουσείο είχε κατασκευαστεί από τον αρχιτέκτονα Φρίντριχ Στίλερ το 1843, ενώ το 2000 μπήκε στην λίστα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

    Διαβάστε επίσης:

    Είδηση: 19726

    [06] Ο προβληματικός γάμος βλάπτει σοβαρά τις γυναίκες

    Αμερικανοί ερευνητές του πανεπιστημίου της Γιούτα κατέληξαν στο ότι οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο γάμο τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν υψηλή πίεση και καρδιακά προβλήματα. Οι ερευνητές μελέτησαν την ψυχική και σωματική υγεία περίπου 300 μεσήλικων και μεγαλύτερων ζευγαριών που είναι παντρεμένα για περισσότερα από 20 χρόνια.

    Κάθε ζευγάρι απάντησε σε ερωτηματολόγιο και υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις. Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως γυναίκες που οι γάμοι τους είναι προβληματικοί, με διαμάχες και έντονες διαφωνίες, παρουσιάζουν σε μεγαλύτερο ποσοστό κατάθλιψη, αλλά και μεταβολικό σύνδρομο, που έχει χαρακτηριστεί ως η νόσος του αιώνα που διανύουμε, καθώς συνδυάζει πέντε μεταβολικές διαταραχές και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή μας πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

    "Αυτό που βρήκαμε είναι ότι οι αρνητικές πλευρές ενός γάμου συνδέονται με τα αυξημένα επίπεδα μεταβολικού συνδρόμου στις γυναίκες και όχι στους άντρες", τόνισε ο καθηγητής Τιμ Σμιθ που ερευνά τη σχέση ανάμεσα στην ποιότητα του γάμου και τα καρδιακά νοσήματα. "Αυτό μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι οι γυναίκες, όταν ο γάμος τους δεν πάει καλά, παρουσιάζουν ευκολότερα από τους άντρες κατάθλιψη", επισήμανε ο αμερικανός καθηγητής σε συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχοσωματικής Εταιρίας στο Σικάγο.

    Είδηση: 19735

    [07] Η γάτα τους βρήκε μετά τρεις μήνες

    Μια γάτα η Μπόγιαν που χάθηκε όταν η οικογένειά της μετακόμισε σε άλλη πόλη, διέσχισε 70 χιλιόμετρα στη Σιβηρία για να ξαναβρεί τα αφεντικά της. Όπως διηγείται ο πατέρας της οικογένειας, στον τοπικό Τύπο, "Είχαμε φορτώσει όλα μας τα πράγματα και κανείς δεν κατάλαβε πως η γάτα είχε χαθεί. Την ψάχναμε πολύ καιρό, αλλά δεν καταφέραμε να την βρούμε. Τα παιδιά ειδικά είχαν στενοχωρηθεί πολύ. Ζούσε μαζί μας πέντε χρόνια.

    Τρεις μήνες αργότερα, η γάτα εμφανίστηκε στην πόρτα του καινούργιου διαμερίσματός τους, στον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας. "Όλος ο κόσμος έμεινε έκπληκτος πως διέσχισε μια τόσο μεγάλη απόσταση και πως βρήκε το διαμέρισμα. Βέβαια πλέον δεν θέλει να βγαίνει από το σπίτι, γιατί φοβάται", είπε ο Μίσκιν.

    Είδηση: 19738

    [08] Πορεία με επεισόδια στο κέντρο της Αθήνα

    Από επεισόδια μικρής έκτασης μεταξύ νεαρών αντιεξουσιαστών και ανδρών της αστυνομίας σημαδεύτηκε η πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας οργανώσεις αριστεριστών ως αντίδραση στην επίθεση με χειροβομβίδα στο στέκι των μεταναστών στα Εξάρχεια την περασμένη εβδομάδα.

    Τα επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας για την επίθεση με χειροβομβίδα την περασμένη εβδομάδα στο στέκι μεταναστών στα Εξάρχεια.

    Η πορεία έγινε στο κέντρο της Αθήνας και οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα και διαφόρων αριστερών οργανώσεων.

    Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν στις 7 το απόγευμα από τα Προπύλαια όπου έγινε η συγκέντρωση και οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την Ομόνοια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή, μέσω της οδού Σταδίου, για να επιστρέψουν στο τέλος και πάλι στα Προπύλαια.

    Εκεί, και ενώ η πορεία είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, ομάδα αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας πέταξαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών.

    Αν και τα επεισόδια δεν πήραν παραπέρα έκταση, νεαροί, προξένησαν φθορές σε δύο αυτοκίνητα και τζαμαρίες καταστημάτων στην οδό Σταδίου.

    Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

    Ένταση, όμως, επικράτησε το απόγευμα και γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που συμμετείχαν σε πορεία που διοργάνωσαν το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και ο Σύλλογος Αντιρρησιών Συνείδησης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση με χειροβομβίδα από αγνώστους στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια.

    Οι νεαροί πέταξαν μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση χημικών.

    Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι ταραξίες έβαλαν φωτιά σε τμήμα προθήκης της Αγιορείτικης Εστίας, σε κάδους σκουπιδιών στην οδό Εγνατία και στην οδό Βενιζέλου καθώς και σε μεγάλο όχημα στο εργοτάξιο του Μετρό στην Καμάρα, ενώ βεβήλωσαν το παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου και προκάλεσαν φθορές σε κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών.

    Μετά το πέρας των επεισοδίων οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν στην περιοχή για προληπτικούς λόγους.

    Είδηση: 19728

    [09] Τροπολογία για μετατάξεις νοσηλευτικού προσωπικού

    Με τις θετικές ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, ψηφίστηκε σήμερα η τροπολογία με την οποία επιτρέπεται κατόπιν συμφώνου γνώμης του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσηλευτικού ιδρύματος, η μετάταξη ή η μεταφορά πάσης φύσεως προσωπικού, πλην των γιατρών, των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

    Σύμφωνα με τον εισηγητή της πλειοψηφίας, Σίμο Κεδίκογλου, με τη ρύθμιση επιδιώκεται να υπάρξει έλεγχος στην αλόγιστη αποδυνάμωση των νοσοκομειακών ιδρυμάτων από τους εργαζομένους τους που επιδιώκουν για διάφορους λόγους τη μετάταξή τους σε άλλους δημόσιους φορείς.

    Ο υφυπουργός Υγείας, Γιώργος Παπαγεωργίου, υποστηρίζοντας την τροπολογία, τόνισε ότι η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία, λόγω του «κύματος φυγής από τα νοσοκομεία». Όπως είπε, αυτή τη στιγμή, κρατούνται 54 μετατάξεις έως ότου ψηφιστεί ο νόμος, μόνο από το Αττικό, περισσότερες από εξακόσιες στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου της Αττικής, δύο χιλιάδες περίπου σε όλη την Ελλάδα.

    Είδηση: 19727

    [10] Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για τις προβλήτες του ΟΛΠ

    Πολιτική

    Ψηφίστηκαν τελικά κατά πλειοψηφία από τη Βουλή παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και των συνδικάτων των λιμενεργατών που χθες έκαναν πορεία και συγκέντρωση μπροστά στο κοινοβούλιο, οι τροπολογίες, οι οποίες εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ της ΟΛΠ Α.Ε.

    Οι συγκεκριμένες τροπολογίες αφορούν στις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών, την επέκταση του δικαιώματος συνταξιοδότησης, του ορίου ηλικίας, των εργαζόμενων στον ΟΛΠ και την ιεραρχική εξέλιξη αντιναυάρχων του Λιμενικού Σώματος.

    Αναφερόμενος στην πρώτη ρύθμιση, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αναστάσιος Παπαληγούρας, τόνισε ότι «επιτυγχάνει την ικανοποίηση της απαίτησης για συνεχή και αδιατάρακτη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας και την επί της ουσίας εξέταση της νομιμότητας των συναπτόμενων, από το δημόσιο, συμβάσεων παροχής ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας».

    Είδηση: 19725


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 5 March 2009 - 21:56:13 UTC