Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-03-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατρακύλα 4,09% για τον Dow Jones
  • [02] Αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ
  • [03] Συνεδριάζουν οι πρυτάνεις
  • [04] Υποβοηθούμενη αυτοκτονία για ζευγάρι Βρετανών
  • [05] Άστεγος νεκρός από φωτιά στην Καστέλα
  • [06] Στη Διυπουργική η Ολυμπιακή
  • [07] Σκληρή αντιπαράθεση για την Οικονομία
  • [08] Ενέδρα θανάτου στην Κυψέλη

    [01] Κατρακύλα 4,09% για τον Dow Jones

    Ειδήσεις

    Με σημαντικές απώλειες έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στο χαμηλότερο σημείο του από τον Απρίλιο του 1997. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 281,40 μονάδες πτώση 4,09% και έκλεισε στις 6.594,44 μονάδες, ενώ ο δείκτης Nasdaq των εταιριών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 1.299,59 μονάδες, με απώλειες 54,15 μονάδων πτώση (4,00%). Ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, υποχώρησε κατά 30,32 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 682,55 μονάδες, στο χαμηλότερο σημείο του από το Σεπτέμβριο του 1996.

    Είδηση: 19744

    [02] Αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Θα υπολειτουργήσει τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής. Στο μεταξύ, δωρεάν θα είναι οι μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς για όλες τις γυναίκες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και στον ΟΣΕ και τα ΚΤΕΛ σε όλη τη χώρα, θα είναι η Κυριακή 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΗΣΑΠ, το προσεχές Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος δεν θα λειτουργεί στο σκέλος του δικτύου από Ηράκλειο έως Κηφισιά, και το επόμενο Σαββατοκύριακο 14-15 Μαρτίου στο σκέλος από Αττική έως το σταθμό Ειρήνη.

    Για την εξυπηρέτηση των επιβατών θα λειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή 500Β και 500Γ αντίστοιχα.

    Είδηση: 19746

    [03] Συνεδριάζουν οι πρυτάνεις

    Έντονη κινητικότητα επικρατεί στον εκπαιδευτικό χώρο, ενόψει και του διαλόγου για τις αλλαγές στο Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που αρχίζει τη Δευτέρα, με τη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής, όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Στο μεταξύ, σήμερα και αύριο γίνεται στο Καρπενήσι η σύνοδος των πρυτάνεων, στην οποία αύριο θα παραβρεθεί και ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος. Οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων θα υποβάλουν την πρότασή τους για τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

    Εξάλλου, από σήμερα έως και την Κυριακή πραγματοποιείται το συνέδριο της Ομοσπονδίας των Διδασκόντων στα πανεπιστήμια (ΠΟΣΔΕΠ), από το οποίο θα αναδειχθεί το νέο Δ.Σ. του συνδικαλιστικού τους οργάνου.

    Είδηση: 19748

    [04] Υποβοηθούμενη αυτοκτονία για ζευγάρι Βρετανών

    Την κοινή γνώμη τόσο της Βρετανίας, όσο και της Ελβετίας διχάζει η περίπτωση της ... «υποβοηθούμενης» αυτοκτονίας ενός ζευγαριού ηλικιωμένων από την Αγγλία που έπασχαν από ανίατη ασθένεια. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η οικογένειά τους, ο Πίτερ και η Πένι Νταφ, που ήταν καρκινοπαθείς και οι δύο στο τελικό στάδιο, στις 27 Φεβρουαρίου έθεσαν τέλος στη ζωή τους στη Ζυρίχη, στις εγκαταστάσεις της ελβετικής οργάνωσης υποβοηθούμενης αυτοκτονίας Dignitas.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Πίτερ Νταφ, 80 ετών, που έπασχε από καρκίνο του εντέρου και του ήπατος, και η σύζυγός του, Πενέλοπε, 70 ετών, που αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια μια σπάνια μορφή γαστρεντερικού καρκίνου έσβησαν ήσυχα στη Ζυρίχη, στις 27 Φεβρουαρίου, ύστερα από μακρά μάχη με τον καρκίνο κι ενώ ήταν στο τελικό στάδιο της νόσου".

    Να σημειωθεί ότι η ελβετική νομοθεσία επιτρέπει την "παθητική" βοήθεια σε αυτοχειρία, που σημαίνει ότι ο βαριά ασθενής και μελλοθάνατος πρέπει να τερματίσει μόνος τη ζωή του, με τη χορήγηση μιας ουσίας ενώ η οργάνωση υποβοηθούμενης αυτοκτονίας Dignitas ιδρύθηκε το 1998 στη Ζυρίχη και σύνθημά της είναι "ζωή με αξιοπρέπεια, θάνατος με αξιοπρέπεια" και είναι η μόνη ελβετική οργάνωση που δέχεται να βοηθήσει ξένους να τερματίσουν τη ζωή τους.

    Είδηση: 19743

    [05] Άστεγος νεκρός από φωτιά στην Καστέλα

    Κοινωνία

    Τραγικό θάνατο ανάμεσα στις φλόγες που τύλιξαν το δωμάτιο του εγκαταλελειμμένου νεοκλασικού κτιρίου στην Καστέλα που το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιούσε ως κατάλυμα, βρήκε τα ξημερώματα ένας άστεγος, ο οποίος εντοπίστηκε απανθρακωμένος από τους άνδρες της Πυροσβεστικής που πήγαν για να σβήσουν τη φωτιά.

    Συγκεκριμένα, στις 03:40 το πρωί άνδρες της Π.Υ, μετά το πέρας του έργου της κατάσβεσης στο νεοκλασικό της οδού Ουίλσον στην Καστέλα, βρήκαν σε δωμάτιο του ισογείου νεκρό έναν άστεγο που είχε βρει εκεί κατάλυμα.

    Είδηση: 19741

    [06] Στη Διυπουργική η Ολυμπιακή

    Ειδήσεις

    Στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων τίθεται σήμερα το θέμα της Ολυμπιακής. Την τελευταία συνάντηση τους είχαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης, οι τεχνικοί σύμβουλοι του ομίλου της MARFIN και του Ελληνικού Δημοσίου. Η πλευρά Βγενόπουλου διαμηνύει ότι εάν δεν μπουν οι υπογραφές σήμερα θα αποχωρήσει, επισημαίνοντας ότι ενδεχόμενη απόκτηση της Ολυμπιακής από την AEGEAN θα δημιουργούσε μονοπωλιακές καταστάσεις. Η AEGEAN πάντως θεωρεί ότι η δική της πρόταση υπερτερεί γιατί μπορεί να θέσει σε λειτουργία τη Νέα Ολυμπιακή τάχιστα και να της μεταφέρει όλο το δυναμισμό της. Οι σύλλογοι των χειριστών πάντως προειδοποιούν ότι εάν ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Βασιλάκη θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 19740

    [07] Σκληρή αντιπαράθεση για την Οικονομία

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή επίκαιρη ερώτηση για την οικονομία. Ο Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και έγκαιρα αντέδρασε και σχέδιο έχει για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, την οποία χαρακτήρισε εθνική υπόθεση και κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου για απόπειρα εμπαιγμού και ακατάσχετη εκλογολογία, κλείνοντας ταυτόχρονα το θέμα των εκλογών. Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για κυβέρνηση που έχει αποτύχει παταγωδώς, που δεν έχει σχέδιο, μίλησε για επικοινωνιακά παιχνίδια και απέρριψε την πρόταση για συναίνεση. Εξάλλου, σε επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει προς τον Πρωθυπουργό ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ και αφορά στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρωπινά δικαιώματα στη χώρα μας, θα απαντήσει σήμερα στη Βουλή η ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη.

    Κ. Καραμανλής: "Τέλος στα εκλογικά σενάρια"

    Δράσαμε έγκαιρα και αποφασιστικά απέναντι στη διεθνή κρίση, δουλεύουμε για να θωρακίσουμε την απασχόληση όσο το δυνατόν περισσότερο, τόνισε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την πιστωτική ασφυξία στην αγορά.

    Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε προσχηματική την άρνηση του Γιώργου Παπανδρέου στην προσπάθεια συνεννόησης, και την απέδωσε σε θλιβερές μικροκομματικές σκοπιμότητες.

    Ο ίδιος επανέλαβε ότι δεν σκάφτεται τις εκλογές και ότι έχει κλείσει αυτά τα σενάρια, ενώ επαναβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει αδυναμία δανεισμού της χώρας.

    Δεν ζήτησα από κανένα λευκή επιταγή, ζήτησα συναίνεση για τα αυτονόητα, τόνισε ο Κ. Καραμανλής.

    Γ. Παπανδρέου: "Επικοινωνιακό παιχνίδι η πρόταση για συναίνεση"

    Στην ερώτηση του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για κυβέρνηση χωρίς σχέδιο και χαρακτήρισε επικοινωνιακό παιχνίδι τις χθεσινές προτάσεις του Πρωθυπουργού προς τους πολιτικούς αρχηγούς.

    Παράλληλα, κατηγόρησε τον Κ. Καραμανλή ότι ενδιαφέρεται για τη σωτηρία της κυβέρνησης και των συμφερόντων που αυτή εκπροσωπεί, και πως για άλλη μια φορά υπεκφεύγει.

    Αντιδράσεις

    Προκειμένου να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της χώρας και να αντιμετωπίσουμε προβλήματα πιστεύω ότι πρέπει να συνεργαστείς με οποιονδήποτε έχει κοινοβουλευτική ιδιότητα, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Σούρλας.

    Η κυβέρνηση οικοδομεί πάλι ένα νέο μονόδρομο, σημείωσε μιλώντας στον σταθμό μας η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και συμπλήρωσε: Δεν μπορεί να πληρώσει την κρίση ο ελληνικός λαός με άδικη αναδιανομή.

    Η βάση της συναίνεσης για τον πρωθυπουργό είναι είτε διαπιστώσεις ή πολιτικές σε κατεύθυνση που δεν θα λύσουν τα προβλήματα, δήλωσε ο Νίκος Χουντής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Καραμανλής: "Εθνική υπόθεση η κρίση"

    Είδηση: 19742

    [08] Ενέδρα θανάτου στην Κυψέλη

    Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ανθρώπων της νύχτας αποδίδουν οι άνδρες της Ασφάλειας Αττικής την δολοφονία ενός νεαρού, τον οποίο πυροβόλησαν τρεις φορές, λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Κυψέλη. Το περιστατικό σημειώθηκε είκοσι λεπτά πριν από τη μία, όταν στην συμβολή των οδών Νάξου και Λέσβου οι δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού πλησίασαν το θύμα τους και αφού το πυροβόλησαν με πιστόλι τρεις φορές τραυματίζοντάς το σοβαρά διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Ο άτυχος νεαρός ηλικίας 31 ετών που παρελήφθη από το σημείο από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Ερυθρός, κατά τη διαδρομή υπέκυψε στα τραύματά του.

    Είδηση: 19739


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 6 March 2009 - 10:09:37 UTC