Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-03-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιράκ: Πολύνεκρη επίθεση καμικάζι
  • [02] ΗΠΑ: Διαβεβαιώσεις Ομπάμα για την οικονομία

    [01] Ιράκ: Πολύνεκρη επίθεση καμικάζι

    Είκοσι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 58 τραυματίσθηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο ποδήλατο μπροστά από την Αστυνομική Ακαδημία στη Βαγδάτη, σύμφωνα με απολογισμό των ιρακινών Υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ένας καμικάζι ενεργοποίησε ζώνη με εκρηκτικά ανάμεσα στο πλήθος μπροστά από την αστυνομική ακαδημία, στην οδό Παλαιστίνης στη Βαγδάτη". Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, αστυνομία και στρατός, αποτελούν προνομιακό στόχο των ανταρτών και της Αλ Κάιντα. Πολυάριθμες επιθέσεις αυτοκτονίας έχουν πραγματοποιηθεί μπροστά από αστυνομικές ακαδημίες, όπου συνωστίζεται πλήθος υποψηφίων αστυνομικών.

    Είδηση: 19817

    [02] ΗΠΑ: Διαβεβαιώσεις Ομπάμα για την οικονομία

    Σε μια εμφανή προσπάθεια να καθησυχάσει τους συμπατριώτες για την άσχημη οικονομική κατάσταση ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παραχώρησε συνέντευξη στους "Τάιμς της Νέας Υόρκης", όπου τονίζει πως " είναι τοποθετημένα πια όλα τα στηρίγματα ώστε να ανακάμψει η αμερικανική οικονομία από το τρέχον κιόλας έτος", και ταυτόχρονα παρείχε διαβεβαιώσεις ότι "είναι επαρκή τα κεφάλαια που προβλέφθηκαν για τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος". Η συνέντευξη αυτή παραχωρήθηκε, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος χρησιμοποιούσε το προεδρικό αεροσκάφος. "Πότε ακριβώς θα έχουμε ισχυρότερη αγορά εργασίας, συναρτάται από πολλές παραμέτρους", σημείωσε ο Πρόεδρος Ομπάμα. "Ποιός άραγε από εμάς μπορεί να διαβάσει πραγματικά ...την κρυστάλλινη σφαίρα", αναρωτήθηκε.

    Επισήμανε επίσης πως "αδυναμίες" των ευρωπαϊκών οικονομιών "εξοστρακίζονται προς τις Ηνωμένες Πολιτείες" και ταυτόχρονα κάλεσε σε "συνεργασία με τους εταίρους" πάνω στα θέματα της οικονομίας.

    Όταν ρωτήθηκε τί ακριβώς δηλώνει : "Σοσιαλιστής"; ή "Φιλελεύθερος"; ο Πρόεδρος Ομπάμα επέδειξε κάτι μεταξύ αμηχανίας και ορατής ενόχλησης και αρχικά είπε: "Ακούστε, δεν θέλω να προχωρήσω σε αυτήν τη συζήτηση".

    Ο δημοσιογράφος πού πήρε αυτή τη συνέντευξη ανέφερε πως μεταγενέστερα πήρε ένα τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο, που τού θύμισε: "Δεν είναι επί της δικής μου Προεδρίας που το αμερικανικό δημόσιο άρχισε να αγοράζει μερίδια μετοχικού κεφαλαίου αμερικανικών τραπεζών" και ακόμα: "Το ότι λάβαμε αυτά τα εξαιρετικά μέτρα, δείχνει όχι τον ιδεολογικό μου προσανατολισμό, αλλά το έλλειμμα κανονισμών, που μαζί με την ανάληψη πραγματικά παράλογων κινδύνων, επέσπευσαν το ξέσπασμα αυτής της κρίσης στην οικονομία μας".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 19818


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 9 March 2009 - 19:19:19 UTC