Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-03-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόφαση Αρείου Πάγου για τα 176 ευρώ στο δημόσιο
  • [02] Δαλάι Λάμα: Κόλαση έκανε το Θιβέτ η Κίνα
  • [03] Υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων
  • [04] Ρωσική παρέμβαση στην Κορεατική κρίση
  • [05] Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική
  • [06] Σχόλια Τύπου για την επίσκεψη Ομπάμα στην Τουρκία
  • [07] Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης
  • [08] Σερβία: άμαχοι κινδυνεύουν από βόμβες
  • [09] Υπόθεση Εργκένεκον: Ακόμη 56 ονόματα στο νέο κατηγορητήριο
  • [10] Κατάθεση μοναχού Αρσένιου για την υπόθεση Βατοπεδίου
  • [11] Διεθνής διάσκεψη για το Αφγανιστάν στις 31 Μαρτίου στην Χάγη
  • [12] ΠΓΔΜ: Επίσκεψη πρωθυπουργού της Τσεχίας
  • [13] Περίπου 370.500 άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους στην Ιταλία
  • [14] Υπέρ της επιστροφής στο ΝΑΤΟ η πλειοψηφία των Γάλλων

    [01] Απόφαση Αρείου Πάγου για τα 176 ευρώ στο δημόσιο

    Κοινωνία

    Θετική εξέλιξη για τους δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αποτέλεσε η απόφαση από το Β' τμήμα του Αρείου Πάγου, να επικυρώσει αποφάσεις δικαστηρίων για την αναδρομική καταβολή των 176 ευρώ. Υπολογίζεται ότι οι ωφελημένοι ανέρχονται σε περίπου 400.000 εργαζόμενους, ενώ η επιβάρυνση του προϋπολογισμού αναμένεται να αγγίξει τα 2,5 δισ. ευρώ.

    Είδηση: 19948

    [02] Δαλάι Λάμα: Κόλαση έκανε το Θιβέτ η Κίνα

    Ειδήσεις

    Ότι έκανε το Θιβέτ "μία κόλαση" και ότι σκότωσε "εκατοντάδες χιλιάδες Θιβετιανούς", κατηγόρησε την Κίνα ο Δαλάι Λάμα σε δηλώσεις του με την ευκαιρία της 50ης επετείου από την αποτυχημένη αντικινεζική εξέγερση, ε νόψει της οποίας το Πεκίνο ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στην "Στέγη του κόσμου". Επίσης, από τον τόπο της εξορίας του, στην Νταραμσάλα της βόρειας Ινδίας, ο πνευματικός ηγέτης του Θιβετανικού βουδισμού, επανέλαβε τη διεκδίκησή του να χορηγηθεί στο Θιβέτ "σημαντική αυτονομία".

    "Αυτά τα τελευταία χρόνια 50, ήταν χρόνια βασάνων και καταστροφών, για το έδαφος και το λαό του Θιβέτ", δήλωσε ο Δαλάι Λάμα, ο οποίος τιμήθηκε το 1989 με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. "Μόλις κατελήφθη το Θιβέτ, η κομμουνιστική κινεζική κυβέρνηση διεξήγαγε εκεί ολόκληρη σειρά από εκστρατείες βίας και καταπίεσης. Οι Θιβετιανοί έζησαν μία επί Γης κόλαση ", τόνισε ο Δαλάι Λάμα.

    "Η άμεση συνέπεια των εκστρατειών αυτών ήταν ο θάνατος εκατοντάδων χιλιάδων Θιβετιανών", τόνισε.

    Το Πεκίνο απάντησε κατηγορώντας τον Δαλάι Λάμα ότι δεν κάνει διάκριση μεταξύ "αληθείας και ψεύδους" και ότι "διαδίδει φήμες". "Οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στο Θιβέτ είναι οι πιο εκτεταμένες και οι πιο βαθιές στην ιστορία του", διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μα Ζάο Σού, ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν επιθυμεί "να απαντήσει στα ψεύδη του Δαλάι Λάμα".

    Ο κυβερνήτης του Θιβέτ Τσιανγκμπά Πουνκόγκ, ο οποίος είναι ο κορυφαίος εκπρόσωπος του Πεκίνου στην επαρχία, κατηγόρησε την "κλίκα" του Δαλάι Λάμα, ότι εδώ και 50 χρόνια κατακλύζει τον κόσμο με ψεύδη για την κινεζική κυβέρνηση.

    Για να προλάβει οποιαδήποτε διαμαρτυρία, επί τη ευκαιρία της 50ής επετείου από την αποτυχημένη εξέγερση εναντίον της Κίνας και της πρώτης από τις ταραχές του Μαρτίου 2008, [με 21 νεκρούς, σύμφωνα με το Πεκίνο ή 203, σύμφωνα με τους εξορίστους], η Κίνα ανέπτυξε σημαντικές δυνάμεις ασφαλείας στο οροπέδιο του Θιβέτ.

    Είδηση: 19950

    [03] Υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων

    Ειδήσεις

    Το Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου το μεσημέρι της Δευτέρας εξιχνίασε υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ένας αλλοδαπός και ένας Έλληνας 32 και 38 ετών αντίστοιχα την ώρα που μετάγγιζαν 8.000 λίτρα λαθραίου καυσίμου από βυτιοφόρο σε υπόγειες παράνομες δεξαμενές μέσα σε χώρο στάθμευσης φορτηγών που ανήκει σε άτομο το οποίο αναζητείται.

    Βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν δύο μεγάλα βυτιοφόρα φορτηγά χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας φορτωμένα με 32.750 λίτρα λαθραίων καυσίμων. Ο αλλοδαπός ήταν υπεύθυνος του χώρου στάθμευσης, ενώ ο Έλληνας, οδηγός του βυτιοφόρου από το οποίο γινόταν η μετάγγιση καυσίμων στις δεξαμενές. Από την Αστυνομία κλήθηκε αρμόδιο κλιμάκιο της ΥΠΕΕ του υπουργείου Οικονομικών για την καταμέτρηση και δειγματοληψία των κατασχεθέντων καυσίμων, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

    Είδηση: 19943

    [04] Ρωσική παρέμβαση στην Κορεατική κρίση

    Ειδήσεις

    Παρέμβαση στη νέα κρίση μεταξύ των κρατών της κορεατικής χερσονήσου, πραγματοποίησε η Ρωσία, με την έκκληση για αυτοσυγκράτηση που απεύθυνε σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Υπενθυμίζεται ότι τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Νότιας Κορέας και ΗΠΑ, θεωρούνται από τη Βόρεια Κορέα πρόβα εισβολής και απειλεί με πόλεμο σε περιπτώσεις παραβιάσεων. Για το λόγο αυτό έθεσε τις στρατιωτικές της δυνάμεις σε επιφυλακή.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αντρέι Νεστερένκο: "Ανησυχούμε για την κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο. Καλούμε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να αποφύγουν επιθετική ρητορική και κάθε πράξη που θα μπορούσε να υπονομεύσει στην ασφάλεια στην περιοχή".

    Είδηση: 19949

    [05] Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

    Προβλήματα παρουσιάστηκαν στην ηλεκτροδότηση της Ανατολικής Θεσσαλονίκης καθώς και σ' όλο το νομό Χαλκιδικής, εξαιτίας βλάβης σε αγωγό υψηλής τάσης που βρίσκεται σε πυλώνα στην περιοχή του Πανοράματος Θεσσαλονίκης. Η βλάβη εντοπίστηκε και αποκαταστάθηκε από συνεργεία της ΔΕΗ που έσπευσαν στο σημείο.

    Το ρεύμα, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, δόθηκε από βοηθητική γραμμή, ωστόσο η Χαλκιδική παρέμεινε, για περισσότερο από μιάμιση ώρα, στο "σκοτάδι", έως ότου και αποκαταστάθηκε πλήρως η βλάβη στον αγωγό. Εξάλλου, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν σήμερα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απομάκρυνση επικίνδυνων-ετοιμόρροπων αντικειμένων, ενώ χρειάστηκε να επέμβει σε δύο περιπτώσεις για κοπή δέντρων.

    Είδηση: 19947

    [06] Σχόλια Τύπου για την επίσκεψη Ομπάμα στην Τουρκία

    Ειδήσεις

    "Η επίσκεψη του Ομπάμα στην Τουρκία έκανε την Ελλάδα να ζηλέψει", λέει ο τουρκικός Τύπος για το θόρυβο που προκάλεσε η εξαγγελία της επίσκεψης Ομπάμα. "Οι ΗΠΑ προτίμησαν την Τουρκία από εμάς", συμπυκνώνει τις αντιδράσεις και τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για "ανικανότητα".

    Η Radikal γράφει στην πρώτη σελίδα: "Ο Ομπάμα έκανε το γείτονα να σκάσει" και "Η Αθήνα οργισμένη και ανήσυχη", ενώ στις εσωτερικές σελίδες γράφει ότι "η Αθήνα έχει υποστεί σοκ, λόγω του ενδιαφέροντος του Ομπάμα για την Τουρκία".

    Η Ελλάδα είχε ενθαρρυνθεί πριν από την εκλογή του Ομπάμα στο αξίωμα του προέδρου από τα μηνύματά του τόσο για το Αιγαίο όσο και για την Κύπρο.

    Η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών ως πρόεδρος του ΟΑΣΕ είχε συναντηθεί ανεπίσημα με την κ. Κλίντον, κάτι το οποίο είχε προκαλέσει αισιοδοξία.

    Η εφημερίδα ΖΑΜΑΝ αναφέρει επίσης το σχόλιο του παρουσιαστή της ειδησεογραφικής εκπομπής της ΝΕΤ, που είπε χαρακτηριστικά: "Παιδιά, να είμαστε λίγο σοβαροί. Τι είδους δημοσιογραφία είναι αυτή; Ντροπή, ντροπή".

    Είδηση: 19946

    [07] Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

    Κορυφώνονται την Κυριακή 15 Μαρτίου, οι εκδηλώσεις του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής και άλλων τοπικών φορέων για την 65η επέτειο του Μπλόκου της Καλογρέζας, όταν οι Γερμανοί κατακτητές εκτέλεσαν 21 Έλληνες και έναν Ιταλό αντιφασίστα. Ήδη πραγματοποιούνται εκθέσεις έργων χαρακτικής της Βάσως Κατράκη και άλλων αντιστασιακών καλλιτεχνών, σε συνεργασία με το μουσείο πολιτικών εξορίστων Αη-Στράτη, καθώς και ομιλίες στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης από δασκάλους και καθηγητές, για το ιστορικό του Μπλόκου, στα πλαίσια της διδασκαλίας της τοπικής ιστορίας.

    Είδηση: 19945

    [08] Σερβία: άμαχοι κινδυνεύουν από βόμβες

    Ειδήσεις

    Δέκα χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς της Σερβίας από το ΝΑΤΟ, παραμένει μεγάλος ο αριθμός των βομβών θραυσμάτων που δεν έχουν εκραγεί, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πάνω από 160.000 πολίτες. Αυτό προκύπτει από μελέτη της Νορβηγικής οργάνωσης Norwegian People's Aid και αναφέρεται σε περιοχές 15 δήμων στο νότιο τμήμα της Σερβίας, κοντά στα σύνορα με το σήμερα ανεξάρτητο Κόσοβο.

    Περίπου το 50% του πληθυσμού της περιοχής που περιλαμβάνει και την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Νις, κινδυνεύει άμεσα από τις βόμβες θραυσμάτων που δεν έχουν εκραγεί, αναφέρεται στην έκθεση. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτείται ποσό της τάξης των30 εκατομμύρια ευρώ.

    Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Norwegian People's Aid Μίροσλαβ Πιζάρεβιτς, τόνισε ότι: "Περίπου 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν από τις βόμβες αυτές από το 1999. Οι βόμβες θραυσμάτων που δεν έχουν εκραγεί βρίσκονται σήμερα σε βάθος 50 έως 70 εκατοστών κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Είναι μια μόνιμη απειλή".

    Πηγές: ΑΠΕ, Ρόιτερ

    Είδηση: 19944

    [09] Υπόθεση Εργκένεκον: Ακόμη 56 ονόματα στο νέο κατηγορητήριο

    Ειδήσεις

    Δεύτερο κατηγορητήριο, με την προσθήκη άλλων 56 ονομάτων, στον κατάλογο των εναγομένων, στο δικαστήριο που κρίνει τους υπόπτους στην υπόθεση Εργένεκον κατέθεσε η εισαγγελία της Κων/πολης. Το νέο κατηγορητήριο, ένα έγγραφο 1.909 σελίδων, θα πρέπει να επικυρωθεί από το δικαστήριο ώστε να παραπεμφθούν τελεσίδικα σε δίκη οι 56 νέοι κατηγορούμενοι.

    Δώδεκα από τα νέα πρόσωπα των κατηγορουμένων εγκαλούνται από την πολιτική αγωγή ως "ηγέτες μίας παράνομης οργάνωσης", κι οκτώ απ' αυτούς κατηγορούνται επίσης για "απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης δια της βίας", τονίζεται στο ίδιο ανακοινωθέν. Άλλοι σαράντα κατηγορούμενοι παραπέμπονται για "συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση", ενώ οι τέσσερις τελευταίοι θα λογοδοτήσουν στην κατηγορία της "αυτόβουλης υποστήριξης μίας παράνομης οργάνωσης".

    Στο ανακοινωθέν της εισαγγελίας προστίθεται πως 21 ύποπτοι τελούν υπό προσωρινή κράτηση και 35 έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Στο ανακοινωθέν της εισαγγελίας δεν προστίθεται καμία άλλη πληροφορία σχετικά με τα ονόματα των νέων παραπεμπομένων. Ωστόσο, επισημαίνει πως οι έρευνες που αφορούν άλλα 77 άτομα, 48 εκ των οποίων τελούν υπό κράτηση, συνεχίζονται.

    Είδηση: 19942

    [10] Κατάθεση μοναχού Αρσένιου για την υπόθεση Βατοπεδίου

    Πολιτική

    Πολύωρη κατάθεση έδωσε στην εισαγγελέα Εφετών κ. Ευσταθία Σπυροπούλου ο μοναχός Αρσένιος, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για διάφορα σημεία του υπομνήματος, που έχει καταθέσει, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής τα οποία κλήθηκαν ως ύποπτοι για τη διάπραξη αδικημάτων στην υπόθεση των ανταλλαγών εκτάσεων μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του δημοσίου.

    Η εισαγγελέας κάλεσε τον μοναχό Αρσένιο καθώς εκείνος χειρίστηκε το θέμα από το 2000 και εδώ από την πλευρά της Μονής. Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Μονής κ. Ηλίας Αναγνωστόπουλος είπε ότι "ο πατέρας Αρσένιος έδωσε πλήρεις και πειστικές, πιστεύω, απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις της εισαγγελέως".

    Ο κ. Αναγνωστόπουλος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους τί σημαίνει η φράση ότι η υπόθεση των ανταλλαγών είχε γίνει "αποδεκτή σε κυβερνητικό επίπεδο" την οποία αναφέρει σε φαξ που είχε στείλει στη Διεύθυνση Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο μοναχός Αρσένιος.

    Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο "η έννοια είναι ότι η ιδέα της ανταλλαγής είχε γίνει αποδεκτή από όλους τους αρμόδιους υπουργούς".

    Ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι "η πρωτοβουλία για τις ανταλλαγές ανήκε στο κράτος προκειμένου να τερματιστούν οι αντιδικίες τόσο των τοπικών φορέων και της Μονής, όσο και της Μονής με το κράτος", ενώ πρόσθεσε ότι μοναδικός στόχος της Μονής ήταν να συνεχίσει το φιλανθρωπικό και πολιτιστικό της έργο.

    Είδηση: 19936

    [11] Διεθνής διάσκεψη για το Αφγανιστάν στις 31 Μαρτίου στην Χάγη

    Ειδήσεις

    Η διεθνής διάσκεψη για το Αφγανιστάν θα γίνει στις 31 Μαρτίου στην Χάγη , αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών. Της διάσκεψης αυτής "θα προεδρεύσει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν".

    Όπως διευκρινίζεταιστην ανακοίνωση, "μια διάσκεψη υψηλού επιπέδου για το μέλλον του Αφγανιστάν θα πραγματοποηθεί στις 31 Μαρτίου στη Χάγη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ".

    Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον πρότεινε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες την πραγματοποίηση διεθνούς υπουργικής διάσκεψης για το Αφγανιστάν στις 31 Μαρτίου υπό την προεδρία του ΟΗΕ. Η Κλίντον κάλεσε το Ιράν να συμμετάσχει στη διάσκεψη αυτή.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 19935

    [12] ΠΓΔΜ: Επίσκεψη πρωθυπουργού της Τσεχίας

    Ειδήσεις

    Με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι συναντήθηκε την Τρίτη στα Σκόπια ο πρωθυπουργός της Τσεχίας και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το τρέχον εξάμηνο, Μίρεκ Τοπολάνεκ. Όπως επεσήμανε μετά τη συνάντηση ο κ. Τοπολάνεκ, οι επερχόμενες προεδρικές και δημοτικές εκλογές -οι οποίες θα διεξαχθούν στις 22 Μαρτίου- θα αποτελέσουν ένα "τεστ ωριμότητας για τη χώρα", το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, η ΠΓΔΜ οφείλει να το περάσει με επιτυχία.

    "Όλοι γνωρίζουμε ότι οι εκλογές αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές στον δρόμο για την ενσωμάτωση της χώρας στις ευρωπαϊκές δομές. Αναμένουμε να διεξαχθούν ομαλά και να μην επαναληφθούν τα επεισόδια των περσινών εκλογών" πρόσθεσε ο κ. Τοπαλάνεκ. Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι η ΠΓΔΜ θα εκπληρώσει τα οχτώ κριτήρια που η ΕΕ έθεσε ως όρο για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, συμπλήρωσε όμως ότι πρέπει να επιλυθεί και η "ατυχής", όπως την χαρακτήρισε, εκκρεμότητα της ονομασίας.

    Μετά τις εκλογές αυτές στην ΠΓΔΜ και τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να εντατικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις για την αναζήτηση λύσης στο θέμα της ονομασίας, η οποία λύση, ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Γκρούεφσκι, εκτιμώντας ότι "δεν θα πρέπει να απειλήσει τα εθνικά και κρατικά συμφέροντα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας".

    Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Τσερβένκοφσκι, στη συνάντηση, οι δύο άνδρες εκτίμησαν ότι οι διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας, η οποία αποτελεί εμπόδιο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, μετά τις εκλογές στην ΠΓΔΜ και τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα, μπορούν να συνεχιστούν με πιο εντατικό ρυθμό, προς την κατεύθυνση εξεύρεσης μίας συμβιβαστικής λύσης η οποία θα ικανοποιεί και τα δύο μέρη.

    Είδηση: 19933

    [13] Περίπου 370.500 άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους στην Ιταλία

    Ειδήσεις

    Περίπου 370.500 άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους στην Ιταλία τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2009, αύξηση της τάξης του 46,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του εθνικού ινστιτούτου ασφάλισης κατά της ανεργίας, INPS, που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

    Συνολικά 370.561 αιτήσεις εγγραφής στην ανεργία υποβλήθηκαν στο INPS κατά τους δυο πρώτους μήνες του χρόνου--169.274 τον Ιανουάριο, και 201.287 τον Φεβρουάριο--σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το πρακτορείο Ansa.

    Σε σχέση με τους δυο πρώτους μήνες του 2008, αυτό αντιπροσωπεύει 157.727 περισσότερες αιτήσεις, δηλαδή μια αύξηση της τάξης 46,1%.

    Ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούν δουλειά στην Ιταλία ήταν 1,679 εκατομμύριο κατά το τέλος του τρίτου τριμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το ινστιτούτο στατιστικών Istat, τον Δεκέμβριο.

    Το 2008, το ιταλικό ΑΕΠ σημείωσε πτώση κατά 1%, την χειρότερη ετήσια μείωση από το 1975,σύμφωνα με το Istat. Την περασμένη εβδομάδα, η Τράπεζα της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι αναμένει μια μείωση του ΑΕΠ της χώρας κατά 2,6% το 2009.

    Είδηση: 19934

    [14] Υπέρ της επιστροφής στο ΝΑΤΟ η πλειοψηφία των Γάλλων

    Ειδήσεις

    Υπέρ της πλήρους επιστροφής της χώρας στο ΝΑΤΟ, ύστερα από 40 χρόνια, τάσσεται η πλειοψηφία των Γάλλων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου ifop, που διενεργήθηκε για το Paris Match.

    Συγκεκριμένα, το 58% των Γάλλων τάσσεται υπέρ της επιστροφής στο ΝΑΤΟ, το 37% είναι εναντίον αυτής της προοπτικής και το 5% δεν πήρε θέση. H προοπτική επιστροφής της Γαλλίας στην Ατλαντική Συμμαχία βρίσκει σύμφωνη τη συντριπτική πλειοψηφία (76%) των ψηφοφόρων της δεξιάς, ενώ τα ποσοστά είναι μικρότερα μεταξύ των ψηφοφόρων της αριστεράς (52%) και του κέντρου (59%). Άλλη δημοσκόπηση, του ινστιτούτου LH2 δείχνει ότι το 52% των Γάλλων τάσσεται υπέρ της πλήρους επιστροφής της χώρας στο ΝΑΤΟ, ενώ αντίθετοι είναι το 27%. Οι νέοι, ηλικίας 18 έως 24 ετών είναι σε ποσοστό 70% θετικοί σε αυτή την προοπτική, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι Γάλλοι ηλικίας 50 έως 64 ετών που λένε "ναι" στο ΝΑΤΟ σε ποσοστό 34%.

    Είδηση: 19932


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 10 March 2009 - 21:58:01 UTC