Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-03-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλειστή σήμερα η Ακρόπολη
  • [02] Υπό τη σκιά της διεθνούς κρίσης
  • [03] Συνεδρίαση για τη ρευστότητα
  • [04] Στον εισαγγελέα εφοριακοί και υπάλληλοι πολεοδομιών
  • [05] Η πρώτη συνεδρίαση για την Παιδεία

    [01] Κλειστή σήμερα η Ακρόπολη

    Κοινωνία

    Κλειστή παραμένει σήμερα η Ακρόπολη από τους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού, παρά τις δηλώσεις του υπουργού Αντώνη Σαμαρά, την Τρίτη, ότι ρυθμίζεται τις επόμενες ημέρες με κατάθεση στη Βουλή σχετικής τροπολογίας, το θέμα τους. Οι συμβασιούχοι δηλώνουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί επισήμως για τη ρύθμιση που προωθεί ο υπουργός και ζητούν συνάντηση μαζί του.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 19955

    [02] Υπό τη σκιά της διεθνούς κρίσης

    Ειδήσεις

    Για την "ουσιαστική απειλή" που υφίστανται τα παγκόσμια αποθέματα τροφίμων, σε περίπτωση που επιδεινωθεί η παγκόσμια οικονομική κρίση, συζήτησε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, την ώρα που η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Γερουσία ενέκρινε νομοσχέδιο 410 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση κυβερνητικών επιχειρήσεων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, παρά τις προσπάθειες των Ρεπουμπλικάνων για καταψήφιση, εκφράζοντας επιφυλάξεις για τις επιπλέον δαπάνες. Μόνο τις επιχειρήσεις "που έχουν μέλλον" θα στηρίξει η γερμανική κυβέρνηση, προειδοποιεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη κυρίως στην περίπτωση της αυτοκινητοβιομηχανίας Opel.

    "Θα υποστηρίξουμε επιχειρήσεις, όπως η Opel, εάν η βοήθειά μας μπορεί να τους προσφέρει ένα μέλλον, αλλά όχι στις περιπτώσεις που η βοήθεια αυτή θα παρατείνει τη ζωή μιας επιχείρησης που απέτυχε στην αγορά" λέει η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Bild.

    Η γερμανική κυβέρνηση έδωσε στον εαυτό της περιθώριο "αρκετών εβδομάδων" για να αποφασίσει για τη χορήγηση βοήθειας προς την Opel , θυγατρική της αμερικανικής General Motors που απασχολεί 26.000 ανθρώπους στη Γερμανία και 50.000 στην υπόλοιπη Ευρώπη. H Opel ζητεί 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ για να αποφύγει την πτώχευση.

    "Πριν αποφασίσουμε, πρέπει να μάθουμε τις σημαντικές αποφάσεις που θα ληφθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, να μάθουμε τι προτίθεται να κάνει η μητρική εταιρεία, η General Motors" λέει η Αγγελα Μέρκελ.

    "Σε ό,τι κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, έχουμε πάντοτε υπόψη τα δημοσιονομικά μεγέθη και τα περιθώρια ελιγμών που θα έχουν οι επόμενες γενιές. Δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα" προσθέτει, τονίζοντας ότι "προφανώς δεν μπορούμε να βοηθήσουμε ορισμένες επιχειρήσεις εγκαταλείποντας άλλες, κυρίως τις μικρομεσαίες, προς την πτώχευση.

    "Για τον λόγο αυτόν καθορίζουμε τα κριτήρια της απόφασης, τα οποία τελικά θα ισχύσουν για όλους, όποιο και να είναι το μέγεθος την επιχείρησης" προσθέτει η ίδια.

    Στο μεταξύ, θεαματική άνοδο 4,55% κατέγραψε σήμερα ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Προηγήθηκαν ανάλογα κέρδη για τους δείκτες στη Wall Street,, που με τη σειρά της παρέλαβε σκυτάλη από τις μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματαγορές, οι οποίες χθες κατέγραψαν άνοδο πάνω από 4%.

    Πτωτικές τάσεις καταγράφονται, πάντως, με το σημερινό άνοιγμα σε Ευρώπη αλλά και Αθήνα.

    Είδηση: 19959

    [03] Συνεδρίαση για τη ρευστότητα

    Ειδήσεις

    Συνεδριάζει σήμερα στο υπουργείο Οικονομίας το Συμβούλιο Εποπτείας για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, υπό την προεδρία του υπουργού και με τη συμμετοχή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Την Τρίτη, ο Γιώργος Προβόπουλος ζήτησε από το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ταχύτερη αποκλιμάκωση των επιτοκίων των προθεσμιακών καταθέσεων, έτσι ώστε να επιταχυνθεί και η μείωση στα επιτόκια χορηγήσεων.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 19954

    [04] Στον εισαγγελέα εφοριακοί και υπάλληλοι πολεοδομιών

    Την άρση του τραπεζικού απορρήτου 30 υπαλλήλων ζήτησε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, που ερευνά τα φαινόμενα διαφθοράς στο δημόσιο τομέα. Επιπλέον, παραπέμπει στον εισαγγελέα 354 άτομα, εφοριακούς και υπαλλήλους πολεοδομιών, για μη υποβολή δηλώσεων "πόθεν έσχες". Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, η διαφθορά είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τα μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας, την ειρήνη, την ασφάλεια, το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

    Αδικαιολόγητα χρηματικά ποσά, αφύσικα μεγάλα εισοδήματα και ακίνητη περιουσία που δεν δικαιολογούνται από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων διαπίστωσε ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης και ζήτησε ήδη την άρση του τραπεζικού απορρήτου 30 υπαλλήλων.

    Παράλληλα, στον εισαγγελέα παραπέμπονται 356 εφοριακοί και υπάλληλοι πολεοδομιών οι οποίοι παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις δεν υπέβαλαν δηλώσεις "πόθεν έσχες", κάτι που έπρεπε να έχει γίνει τον Ιούνιο του 2008.

    Η διαφθορά συνδέεται με τα μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας επισήμανε στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της "Διεθνούς Διαφάνειας" Κωνσταντίνος Μπακούρης.

    Σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας, στην κορυφή της κατάταξης με τα περισσότερα κρούσματα δωροδοκίας στον δημόσιο τομέα βρίσκονται τα νοσοκομεία, ενώ ακολουθούν εφορίες και πολεοδομίες.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 19953

    [05] Η πρώτη συνεδρίαση για την Παιδεία

    Κοινωνία

    Πρεμιέρα σήμερα για το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που συνεδριάζει το μεσημέρι στο Ζάππειο υπό τον καθηγητή Γιώργο Μπαμπινιώτη, στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία. Κεντρικά θέματα είναι η αναβάθμιση του σχολείου και η αποσύνδεσή του από τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Στο διάλογο δεν συμμετέχει η ΟΛΜΕ, εκπρόσωποι της οποίας κάλεσαν τον κ. Μπαμπινιώτη στα γραφεία της Ομοσπονδίας, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις θέσεις της.

    Η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει το διάλογο επιχείρηση επικοινωνιακού χαρακτήρα. Από τη συζήτηση απέχουν επίσης ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος είπε ότι σύμφωνα με τον κ. Μπαμπινιώτη, θα χρειαστούν έξι μήνες για να κωδικοποιηθούν όλες οι θέσεις και οι σκέψεις.

    Την Τρίτη, ο υπουργός ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της πρώτης συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων που μετέχουν στην πολιτική επιτροπή για το εθνικό σχέδιο για την Παιδεία.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Παιδεία: Ικανοποίηση για το θετικό κλίμα διαλόγου

    Είδηση: 19951


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 11 March 2009 - 9:58:10 UTC