Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-03-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ημαθία ο Γ. Παπανδρέου
  • [02] G 20: Κόντρες αλλά και προσπάθεια συναίνεσης
  • [03] Μια παράξενη εξαφάνιση τριών αθλητών από το Μπαγκλαντές
  • [04] Χορός δημοσκοπήσεων από τις Κυριακάτικες εφημερίδες
  • [05] Οι θρασύτατοι διαρρήκτες ενός ΑΤΜ

    [01] Στην Ημαθία ο Γ. Παπανδρέου

    Το νομό Ημαθίας επισκέπτεται από απόψε Σάββατο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και αύριο θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση.

    Ο κ. Παπανδρέου απόψε συναντήθηκε με τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ημαθίας ενώ αύριο στις έντεκα και μισή το πρωί θα μιλήσει στο Φιλίππειο Δημοτικό Γυμναστήριο.

    Είδηση: 20118

    [02] G 20: Κόντρες αλλά και προσπάθεια συναίνεσης

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Το ζεύγος Μπράουν άνοιξε τις πύλες της πρωθυπουργικής εξοχικής κατοικίας Τσέκερ, έξω από το Λονδίνο για να υποδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ και το σύζυγό της . Ωστόσο, ο καθαρός αέρας και η ηρεμία της υπαίθρου δεν κατάφεραν να χαλαρώσουν τα πνεύματα. Η Γερμανίδα καγκελάριος απέρριψε την πιθανότητα νέου οικονομικού πακέτου, παρά τις πιέσεις του Βρετανού πρωθυπουργού και του Αμερικανού Προέδρου για λήψη συντονισμένων δημοσιονομικών μέτρων.

    Οι δύο ηγέτες δήλωσαν πάντως αισιόδοξοι για την αναμόρφωση του παγκόσμιου ρυθμιστικού συστήματος αλλά και την κατάργηση των φορολογικών παραδείσων, μετά την απόφαση της Ελβετίας και άλλων χωρών να χαλαρώσουν το απόρρητο στις τραπεζικές καταθέσεις.

    Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ χαιρέτισε σήμερα τη χαλάρωση του ελβετικού τραπεζικού απορρήτου και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την "χωρίς προηγούμενο" παγκόσμια συνεργασία απέναντι στην οικονομική κρίση , κατά το τέλος της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G20.

    "Εκφράζω πραγματικά την ικανοποίησή μου για την ανακοίνωση από την Ελβετία (χθες Παρασκευή) να αυξήσει το μοίρασμα των πληροφοριών στο πλαίσιο μιας προσπάθειας σε παγκόσμιο επίπεδο για να τεθεί τέρμα στην φοροδιαφυγή", δήλωσε ο Γκάιτνερ σε συνέντευξη τύπου κατά το τέλος της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G20 στο Χόρσαμ, νότια του Λονδίνου.

    Υπογράμμισε εξάλλου την ιστορική συνεργασία σε παγκόσμια κλίμακα που προκάλεσε ο αγώνας κατά των αποτελεσμάτων της κρίσης.

    "Βλέπουμε ότι ο κόσμος κινείται μαζί σε μια ταχύτητα και μια κλίμακα χωρίς προηγούμενο στην σύγχρονη Ιστορία", σχολίασε τέλος ο αμερικανός υπουργός.

    Αλλά και στην προπαρασκευαστική Σύνοδο των G20, οι Υπουργοί Οικονομικών απέφυγαν να αγγίξουν το καυτό ζήτημα της εκκαθάρισης του τραπεζικού συστήματος από τα τοξικά ομόλογα και επικέντρωσαν τη συζήτηση στην ενίσχυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε μία πρώτη γεύση για το σκληρό παζάρι που θα ακολουθήσει τον Απρίλιο μεταξύ ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών. Το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσει για το κόστος της επικείμενης Συνόδου των G.20 , λέγοντας ότι θα κοστίσει μόλις 19 εκατομμύρια λίρες σε σχέση με 280 εκατομμύρια λίρες που κόστισε η περσινή Σύνοδος των G8 στην Ιαπωνία.

    Όμως, τα ποσά αυτά εξακολουθούν να ακούγονται εξωφρενικά στα αυτιά εκατομμυρίων εργαζομένων που βιώνουν καθημερινά την ανεργία και την ακρίβεια.

    Στη Λισαβόνα χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά των χειρισμών της πορτογαλικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ενώ δεκάδες εργάτες σε βιομηχανία μετάλλου στη Ρωσία, βρίσκονται για πέμπτη ημέρα σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς τους.

    Είδηση: 20114

    [03] Μια παράξενη εξαφάνιση τριών αθλητών από το Μπαγκλαντές

    Τρεις αθλητές στρατιωτικοί από το Μπαγκλαντές, που έχουν έρθει στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στο Α΄ Παγκόσμιο Στρατιωτικό Κύπελλο Κλειστού Στίβου, αγνοούνται από το μεσημέρι και τους αναζητεί η Αστυνομία σε όλη την Αθήνα.

    Οι αθλητές, που έμεναν μαζί με άλλους συναδέλφους τους από 15 χώρες στο Ξενοδοχείο Hollyday Inn, και δεν εμφανίστηκαν στην προκαθορισμένη ώρα προκειμένου να μεταβούν στο κλειστό γήπεδο βόλεϊ της Παιανίας.

    Είδηση: 20117

    [04] Χορός δημοσκοπήσεων από τις Κυριακάτικες εφημερίδες

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Φουντώνουν και πάλι τα σενάρια που μιλούν για συνεργασίες των κομμάτων, καθώς τρείς νέες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας στον Κυριακάτικο τύπο, δείχνουν ότι δεν υπάρχει προοπτική αυτοδυναμίας για το πρώτο κόμμα όταν έρθει η ώρα των εκλογών. Στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει σταθερό προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας, με διαφορά που κυμαίνεται από 5 έως 3 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ για τις Ευρωεκλογές η διαφορά βρίσκεται στις 2,5% ποσοστιαίες μονάδες. Ο Κώστας Καραμανλής πάντως εμφανίζεται να αυξάνει τα ποσοστά του ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός από τον Γιώργο Παπανδρέου.

    Λιγότερο από τρεις μήνες πριν τις ευρωεκλογές η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται στις 2,5 μονάδες στην πανελλαδική δημοσκόπηση της RASS για το Παρόν της Κυριακής.

    32,1% το ΠΑΣΟΚ 29,6% η ΝΔ, 7,9% ο ΣΥΡΙΖΑ, 7,1% το ΚΚΕ, 5,1% ο ΛΑΟΣ και 3,2% οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ Στο 11,6% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

    Στην έρευνα της FOCUS για τη Real News στην πρόθεση ψήφου, αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές; η ψαλίδα της διαφοράς μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βρίσκεται στο 3%.

    ΠΑΣΟΚ 30,2% ΝΔ 27,2% ΚΚΕ 7% ΣΥΡΙΖΑ 6,8% ΛΑΟΣ 3,6% και οι αναποφάσιστοι 15,4%.

    5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής της Public Issue για λογαριασμό της Καθημερινής.

    40% το ΠΑΣΟΚ έναντι 35% της ΝΔ, 8,5% το ΚΚΕ, 7,5% ο ΣΥΡΙΖΑ, 5% ο ΛΑΟΣ και 3% οι οικολόγοι.

    Αναφορικά με τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου ότι οι φετινές ευρωεκλογές θα πρέπει να έχουν τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την κυβέρνηση, στην έρευνα της RASS το 45,8% διαφωνεί με αυτήν την άποψη, το 36,7% συμφωνεί ενώ μάλλον συμφωνεί το 8,9% και μάλλον διαφωνεί το 6,8%.

    Με δεδομένο ότι οι ευρωεκλογές συμπίπτουν με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το 85,8% των ερωτηθέντων δηλώνει στην ίδια έρευνα ότι το πιο πιθανό είναι να ψηφίσει ενώ το 12,4% ότι πιθανότητα δεν θα ψηφίσει.

    Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία στη δημοσκόπηση της Public Issue προηγείται ο Κώστας Καραμανλής με 40% έναντι 32% του Γιώργου Παπανδρέου και 25% κανένας από τους δυο.

    Η οικονομική κρίση και οι δημοσκοπήσεις που εξακολουθούν να αποκλείουν σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης πυροδοτούν σενάρια εκλογικής συνεργασίας. Σενάρια που τόσο ο πρωθυπουργός όσο και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη έχουν αποκλείσει για τη ΝΔ με το ΛΑΟΣ. Στην έρευνα της FOCUS, το 42,5% υποστηρίζει ότι ενδεχόμενη συνεργασία ΝΔ-ΛΑΟΣ θα απομακρύνει το κυβερνών κόμμα από τους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου και το 38,7%δηλώνει ότι θα συσπειρώσει την κεντροδεξιά.

    Όσο για το ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Κώστα Σημίτη στο ερώτημα αν το κόμμα θα είναι πιο ισχυρό ίδια έρευνα, το 48,2% απαντά αρνητικά ενώ το 39,7% θετικά.

    Στο θέμα των συνεργασιών σύμφωνα με την έρευνα της Public Issue τα ποσοστά είναι ιδιαιτέρως χαμηλά. Ειδικότερα, αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 18%, αυτοδύναμη της ΝΔ 17%, Κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ 16% και Κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ 15%.

    ...και στα σχόλια των πολιτικών

    Στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος δηλώνει για το θέμα ότι η ΝΔ έχει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δεν χρειάζεται καμία συνεργασία".

    Στη real news ο Βαγγέλης Βενιζέλος δηλώνει για τον Κώστα Σημίτη ότι είναι αυτονόητο ότι ένας πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ενεργό στέλεχος του κόμματός του και επισημαίνει ότι η χώρα έχει ανάγκη τόσο από μια ισχυρή, αποτελεσματική και αξιόπιστη κυβέρνηση όσο και από ευρύτατες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις.

    Στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζει ότι η συνάντηση της Πέμπτης έλυσε ένα σοβαρό ζήτημα γιατί ο Σημίτης συμβολίζει την κυβερνητική μας όψη.

    Ο Αλέκος Παπαδόπουλος στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής υποστηρίζει ότι Η λύση για την έξοδο της χώρας από την πολύμορφη κρίση που τη μαστίζει θα προέλθει, υπό προϋποθέσεις, μόνο από τις δυο μεγάλες παρατάξεις και όχι φυσικά από κοινού ή με συνεργασίες εξουσιαστικής σκοπιμότητας με τα μικρά κόμματα".

    Είδηση: 20116

    [05] Οι θρασύτατοι διαρρήκτες ενός ΑΤΜ

    Το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων σήκωσαν θρασύτατοι διαρρήκτες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Σύμφωνα με την αστυνομία, η πρωτοφανής κλοπή έλαβε χώρα γύρω στις 5 τα ξημερώματα.

    Οι άγνωστοι δράστες ξήλωσαν το μηχάνημα, βάρους 300 κιλών, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτήματα.

    Ούτε ένα ούτε δύο αλλά τριακόσια κιλά ζύγιζε το ΑΤΜ που αφαίρεσαν άγνωστοι, από το νοσοκομείο της Λάρισας. Πρώτα το ξήλωσαν από τον τοίχο, στην συνέχεια, όπως όλα δείχνουν το έδεσαν με ιμάντες έσυραν και το φόρτωσαν σε αυτοκίνητο. Όλα αυτά , έγιναν μέσα στο νοσοκομείο, χωρίς κανείς να καταλάβει το παραμικρό. Η διοίκηση του νοσοκομείου διέταξε Ένορκη Διοικητική Ερευνα ενώ οι εργαζόμενοι ζητούν επιπλέον μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο μηχάνημα υπήρχαν εκατόν δεκατέσσερις χιλιάδες Ευρώ. Έκπληκτοι έμειναν οι συνοδοί των ασθενών όταν έμαθαν για το πρωτοφανές περιστατικό. Όπως εκτιμά η αστυνομία η κλοπή πρέπει να έγινε τα χαράματα. Ωστόσο προκαλεί εντύπωση πως κανένας δεν κατάλαβε το παραμικρό.

    Είδηση: 20115


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 14 March 2009 - 21:54:49 UTC