Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-05-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξημένη η χρήση κινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα
  • [02] Νέος ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μάντλιν
  • [03] Συγχωνεύονται Porsche - Volkswagen
  • [04] Οικογενειακή τραγωδία στη Γλυφάδα
  • [05] ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την κατάργηση της βίζας σε Έλληνες
  • [06] Ινδονησία: συναγερμός για το ηφαίστειο Κρακατόα
  • [07] Εξελίξεις στην υπόθεση του πρώην Αττικής Παντελεήμονα
  • [08] Κόσοβο: Αύριο η επίσημη ανακοίνωση για την ένταξη στο ΔΝΤ
  • [09] ΗΠΑ: Πυρκαγιά κατακαίει τη Σάντα Μπάρμπαρα
  • [10] Αυστραλία: Έκκληση ομογενών για να βρεθεί ο δολοφόνος του παιδιού τους
  • [11] Χιλή: Στα ύψη η δημοτικότητα της Μπατσελέτ εν μέσω κρίσης
  • [12] Εκλογές στην Ινδία
  • [13] Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τον Πέρες σχετικά με το Ιράν
  • [14] Life in Mexico Returns To Noraml
  • [15] Συνεργασία για την αντιμετώπιση της Αλ Κάιντα
  • [16] Βόρεια Κορέα: νέα πυρηνική δοκιμή

    [01] Αυξημένη η χρήση κινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα

    Κοινωνία

    Για τα καλά έχει μπει η χρήση του κινητού τηλεφώνου στη ζωή των Ελλήνων, αφού όπως προκύπτει από τα στοιχεία, αντιστοιχεί ένα τρίωρο σε μηνιαία βάση η χρήση του κινητού ανά χρήστη. Κατά 50% αυξήθηκε ο όγκος των κλήσεων από το 2004 ως το τέλος του 2008, ενώ η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας έφτασε το 168% (δεύτερη θέση στην κατοχή κινητού μετά την Ιταλία). Οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας έχουν ξεπεράσει τα 18,8 εκατομμύρια.

    Η συνεισφορά του κλάδου στην ελληνική οικονομία καθώς το 2007 συμμετείχε στο ΑΕΠ με ποσοστό που προσεγγίζει το 2% έναντι 1,3% που είναι ο μέσος όρος στα υπόλοιπα κράτη-μέλη και πάνω από 92.000 νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα, σαν αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης.

    Όπως προκύπτει από μελέτη για την κοινωνικο-οικονομική αποτίμηση του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την ICAP, οι επτά στις 10 επιχειρήσεις θεωρούν απαραίτητο εργαλείο το κινητό, το 86% των Ελλήνων ανησυχεί για την ακτινοβολία τη στιγμή που ο μέσος ευρωπαϊκός μέσος όρος βρίσκεται στο 48% . Οι υπηρεσίες 3G παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση στη χώρα μας σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

    Είδηση: 21992

    [02] Νέος ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μάντλιν

    Ειδήσεις

    Το σκίτσο ενός πολύ άσχημου άντρα, ο οποίος φέρεται ως ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρή Μάντλιν Μακάν, έδωσαν στη δημοσιότητα οι βρετανικές αρχές. Το σκίτσο, δημιουργήθηκε σύμφωνα με την κατάθεση μίας Βρετανίδας η οποία έκανε διακοπές την ίδια περίοδο με την οικογένεια Μακάν στο ίδιο πορτογαλικό θέρετρο. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στην αστυνομία πρόκειται για έναν πολύ άσχημο άντρα με μεγάλη μύτη και σπυριά στο πρόσωπο, ο οποίος παρακολουθούσε λίγες μέρες πριν από την εξαφάνιση της μικρής, το διαμέρισμα όπου διέμεναν οι Μακάν στο θέρετρο Praia Da Luz. Παρόμοιες καταθέσεις έδωσαν στην αστυνομία, άλλοι δυο μάρτυρες, ένας άντρας και μία 12χρονη μαθήτρια από το Tσέλσαιρ.

    Πηγή: BBC

    Είδηση: 21989

    [03] Συγχωνεύονται Porsche - Volkswagen

    Ειδήσεις

    Σε συγχώνευση προχωρούν ο όμιλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche με την Volkswagen, η οποία διαθέτει και το 51% των μετοχών της πρώτης. Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν, στο πλαίσιο μίας ενιαίας διαχείρισης στη νέα δομή θα υπαχθούν δέκα εμπορικές μάρκες αυτοκινήτων, όπου θα περιλαμβάνονται όλες οι μάρκες όπως και της Porsche, με σκοπό να διατηρήσουν την ύπαρξη τους. Μία ομάδα εργασίας, που θα αποτελείται και από τις δύο εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων, θα αναλάβει τη δημιουργία ενός σχεδίου για τη διαμόρφωση της δομής των νέων δημοσιονομικών μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες. Η Porsche αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες προβλήματα με τις πιστώτριες τράπεζες.

    Είδηση: 21991

    [04] Οικογενειακή τραγωδία στη Γλυφάδα

    Εβδομηντάχρονος άντρας μετά από έντονη λογομαχία με την 56χροννη Ρωσίδα σύζυγο του τη χτύπησε με ξύλο στο σώμα και στο κεφάλι, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει αναίσθητη στο πάτωμα. Ο 70χρονος πίστεψε ότι την είχε σκοτώσει, πήγε στην κουζίνα και αυτοκτόνησε με όπλο, που είχε στο σπίτι. Η 56χρονη γυναίκα όταν συνήλθε κατάφερε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία και μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς.

    Είδηση: 21990

    [05] ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την κατάργηση της βίζας σε Έλληνες

    Πολιτική

    Κατατέθηκε στο αμερικανικό Κογκρέσο νομοσχέδιο, με αριθμό 2261, το οποίο αποβλέπει στο να συμπεριληφθεί η Ελλάδα μεταξύ των χωρών των οποίων οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τις ΗΠΑ, για μικρά χρονικά διαστήματα χωρίς την υποχρέωση να εξασφαλίζουν προηγουμένως βίζα. Το μέτρο υπέβαλλαν από κοινού οι πρόεδροι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Προώθησης Ελληνικών Θεμάτων, βουλευτές Γκάς Μπιλιράκης -ρεπουμπλικάνος- και Κάρολιν Μαλόνεϊ του Δημοκρατικού Κόμματος.

    Από την πλευρά της η ΑΧΕΠΑ η μεγαλύτερη οργάνωση της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ και τον Καναδά εξέφρασε ικανοποίηση για την υποβολή του νομοσχεδίου.

    Είδηση: 21988

    [06] Ινδονησία: συναγερμός για το ηφαίστειο Κρακατόα

    Ειδήσεις

    Aύξηση της δραστηριότητας παρουσιάζεται στο ηφαίστειο Άνακ Κρακατόα στην Ινδονησία, με αποτέλεσμα οι αρχές να αυξήσουν το επίπεδο συναγερμού στην περιοχή και να απαγορεύσουν την πρόσβαση επισκεπτών. Επίσης εκδόθηκε προειδοποίηση προς κατοίκους, αλιείς και τουρίστες να μην πλησιάζουν σε απόσταση τουλάχιστον δύο χιλιομέτρων από το ηφαίστειο.

    Το ηφαίστειο εκτόξευσε λάβα και πέτρες σε ύψος έως και 700 μέτρων από τον κρατήρα του, προκάλεσε 230 σεισμικές δονήσεις την Τρίτη, ενώ εκλύθηκε καπνός σε ύψος 1.000 μέτρων. Σε έκρηξη τον Ιούνιο του 1994 είχε χάσει τη ζωή του ένας Αμερικανός τουρίστας και είχαν τραυματιστεί τρεις Βρετανοί και δύο Ινδονήσιοι. Στο Κρακατόα είχε σημειωθεί, τον Αύγουστο του 1883, μια από τις μεγαλύτερες ηφαιστειακές εκρήξεις που έχουν καταγραφεί στην ιστορία. Είχε ακουστεί στην Αυστραλία, 3.500 χιλιόμετρα μακριά και είχε προκαλέσει ένα παλιρροϊκό κύμα ύψους 36 μέτρα που προκάλεσε φοβερές καταστροφές σε κοντινά νησιά. Πάνω από 36.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

    Είδηση: 21987

    [07] Εξελίξεις στην υπόθεση του πρώην Αττικής Παντελεήμονα

    Κοινωνία

    Νέα επεισόδια στο σίριαλ τη υπόθεσης του μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονα, αναμένονται τις επόμενες ημέρες, καθώς οι συνήγοροι του με χτεσινή τους αίτηση στον Άρειο Πάγο για εξέταση νέων μαρτύρων επιχειρούν να μπλοκάρουν την καθαίρεσή του. Στο μεταξύ χτες Τετάρτη έφτασε στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο η απορριπτική απόφαση του Αρείου Πάγου, χωρίς όμως την απαραίτητη συνοδευτική πρόταση του εισαγγελέα, η οποία χρειάζεται προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την καθαίρεση του, έγκλειστου στον Κορυδαλλό, μητροπολίτη πρώην Αττικής.

    Εξάλλου οι συνοδικοί μητροπολίτες δεν προσήλθαν στο συνοδικό πρωτοβάθμιο δικαστήριο, όπου είχαν κληθεί από τον πρόεδρο μητροπολίτη Πρεβέζης κ. Μελέτιο, για να αιτιολογήσουν όπως τους είχε ζητηθεί την αθώωση του κ. Παντελεήμονα.

    Είδηση: 21986

    [08] Κόσοβο: Αύριο η επίσημη ανακοίνωση για την ένταξη στο ΔΝΤ

    Ειδήσεις

    Μέλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) αποτελεί πλέον το Κόσοβο, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η οποία συνεχίζεται μεταξύ των κρατών-μελών, ενώ η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Κατά της εισόδου του Κοσόβου στο ΔΝΤ ψήφισαν η Σερβία και η Ρωσία, ενώ από την άλλη μεριά, πιέσεις για την είσοδο του Κοσόβου στο διεθνή χρηματοοικονομικό οργανισμό άσκησαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία.

    Παρά το γεγονός ότι η ψηφοφορία μεταξύ των κρατών-μελών συνεχίζεται, διπλωματικές πηγές στην Ουάσιγκτον, αναφέρουν ότι η είσοδος του Κοσόβου στο ΔΝΤ έχει «κλειδώσει», ενώ αναμένεται και η ένταξή του στην Παγκόσμια Τράπεζα.

    Η εξέλιξη αυτή αναμένεται ότι θα δρομολογήσει την πρόσβαση του Κοσόβου στα δανειοδοτικά-αναπτυξιακά πακέτα του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, προκειμένου να δρομολογηθεί η οικονομική ανάπτυξή του, στο πρότυπο των οικονομιών δυτικού τύπου.

    Είδηση: 21985

    [09] ΗΠΑ: Πυρκαγιά κατακαίει τη Σάντα Μπάρμπαρα

    Αμερική-ΗΠΑ

    Πυρκαγιά που ξέσπασε και εξαπλώθηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κατέκαψε σπίτια κι ανάγκασε εκατοντάδες πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην παράκτια πόλη Σάντα Μπάρμπαρα, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, δήλωσαν αξιωματούχοι. Εικόνες που μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί απεικόνιζαν σπίτια, κτισμένα σε πλαγιές λόφων στην ιδιαίτερα ακριβή αυτή περιοχή, βόρεια του Λος Άντζελες, παραδομένα στις φλόγες. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Σάντα Μπάρμπαρα τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε. Πάνω από 2.000 άνθρωποι έλαβαν οδηγίες να εκκενώσουν τις εστίες τους εξαιτίας της φωτιάς, η οποία καίει από την Δευτέρα κι έχει απανθρακώσει έκταση 79 εκταρίων.

    Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν περίπου 1.300 πυροσβέστες με την υποστήριξη ελικοπτέρων.

    Η Καλιφόρνια πλήττεται συχνά από πυρκαγιές λόγω του ξηρού κλίματος, των ανέμων της Σάντα Άνα αλλά και της έκρηξης της αγοράς των ακινήτων τα τελευταία χρόνια - κατοικίες ανεγέρθηκαν σε επαρχιακές, ακόμη και σε δασικές περιοχές.

    Οι πυρκαγιές του 2007 στην Πολιτεία αυτή θεωρήθηκαν από τις χειρότερες στην ιστορία, καθώς στοίχισαν τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, απανθράκωσαν 2.000 σπίτια, εκτόπισαν 640.000 πολίτες και προκάλεσαν ζημιές ύψους 1 δισ. δολαρίων.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 21984

    [10] Αυστραλία: Έκκληση ομογενών για να βρεθεί ο δολοφόνος του παιδιού τους

    Ειδήσεις

    Έκκληση προς κάθε θαμώνα που είδε τι ακριβώς συνέβη στην πίστα του κλαμπ "Alexandra Hills" στο Μπρίσμπεϊν, απεύθυναν οι ομογενείς Στιβ και Σοφία Χαλιπηλία, γονείς του 20χρονου Φίλιππου Χαλιπηλία, από τη Μελβούρνη, τον οποίο σκότωσε άγνωστος με μία μαχαιριά τα ξημερώματα του Σαββάτου, την ώρα που ο νεαρός DJ χόρευε ανέμελος στην πίστα του κλαμπ. Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία έχει κάνει έκκληση από την πρώτη στιγμή σε όποιον είδε το περιστατικό να βοηθήσει στις έρευνες, εντούτοις κανένας από τους 600 θαμώνες του κλαμπ δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Αρχών.

    Οι γονείς και ο αδελφός του 20χρονου ομογενή, σε μία ύστατη προσπάθεια αποφάσισαν να ζητήσουν δημόσια βοήθεια ώστε να ανακαλυφθεί το άτομο που έστειλε το παιδί τους στο θάνατο.

    Είδηση: 21983

    [11] Χιλή: Στα ύψη η δημοτικότητα της Μπατσελέτ εν μέσω κρίσης

    Ειδήσεις

    Στο υψηλότερο επίπεδό του, αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Απρίλιο, έφθασε το ποσοστό δημοτικότητας της Προέδρου της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ, αγγίζοντας το 67%, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε χθες Τετάρτη, γεγονός που αποδίδεται από αναλυτές στον τρόπο που η Κυβέρνησή της χειρίζεται την παγκόσμια οικονομική κρίση. Η δημοφιλία της Μπατσελέτ αυξάνεται σταθερά τους τελευταίους μήνες, εν μέσω της κρίσης, που η Κυβέρνησή της επιχείρησε να αντιμετωπίσει με ένα πακέτο δημοσίων δαπανών 4 δισ. δολαρίων και μέτρα διάθεσης πίστωσης στις επιχειρήσεις και αύξησης της απασχόλησης.

    Σύμφωνα με την εταιρία δημοσκοπήσεων Adimark GfK, "η Μπατσελέτ όχι μόνο έχει το υψηλότερο ποσοστό δημοτικότητας στην διάρκεια της Προεδρίας της, αλλά και το υψηλότερο κάθε άλλου εκ των τριών δημοκρατικά εκλεγμένων προκατόχων της στην Προεδρία, από το 1990 έως σήμερα".

    "Το γεγονός ότι η διαχείριση της οικονομικής κρίσης συνδέεται στενά με αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα είναι προφανές από το γεγονός ότι ο Υπουργός Οικονομικών Άντρες Βελάσκο επίσης σημειώνει σημαντική βελτίωση", σύμφωνα με την ίδια εταιρία.

    Η Μπατσελέτ και η Κυβέρνησή της είχαν κατακρημνιστεί στις δημοσκοπήσεις το 2008, εν μέσω καταγγελιών περί κακοδιαχείρισης κρατικών κονδυλίων, της οργής για τον υψηλό πληθωρισμό, τις συχνά βίαιες μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις εναντίον του νέου νόμου για την Παιδεία αλλά και την αποτυχημένη προσπάθεια αναδιαμόρφωσης του συστήματος των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πρωτεύουσα, Σαντιάγο.

    Όμως το πακέτο στήριξης της οικονομίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ύψους 4 δισ. δολαρίων, που παρουσίασε η Μπατσελέτ τον Ιανουάριο σε μια προσπάθεια να αποφύγει η χώρα την ύφεση, και η νέα δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε πρόσφατα με σκοπό την αδιάλειπτη διάθεση πιστώσεων προς τον ιδιωτικό τομέα, αντέστρεψαν το κλίμα.

    Το Μάρτιο το ποσοστό δημοτικότητας της Προέδρου ανήλθε το 62,2%, ενώ το Φεβρουάριο ανερχόταν στο 58,5%. Το Σεπτέμβριο του 2007, μετά από τις βίαιες κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών -του λεγόμενου "κινήματος των πιγκουΐνων"-, είχε σημειώσει ιστορικό χαμηλό, φθάνοντας το 35,3%.

    Η συμπολίτευση της Μπατσελέτ, το σχήμα Concertacin ("Συνασπισμός Κομμάτων για την Δημοκρατία") οδεύει προς μια σκληρή εκλογική αναμέτρηση εφέτος, δύο δεκαετίες αφότου ανέλαβε την εξουσία, μετά τον τερματισμό της δικτατορίας του στρατηγού Αουγκούστο Πινοτσέτ.

    Οι περισσότερες προβλέψεις εξακολουθούν να δίνουν προβάδισμα στο Σεμπαστιάν Πινιέρα, δισεκατομμυριούχο δεξιό υποψήφιο, στις προεδρικές εκλογές του Δεκεμβρίου. Ο υποψήφιος του συνασπισμού της Μπατσελέτ, πρώην πρόεδρος Εδουάρδο Φρέι, ωστόσο, ίσως ενισχυθεί από την δημοτικότητα της απερχόμενης Προέδρου. Η Μπατσελέτ δεν μπορεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

    Η Adimark GfK έκανε την δημοσκόπηση με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.024 πολιτών μεταξύ 6ης και 30ής Απριλίου. Η σφυγμομέτρηση έχει ποσοστό σφάλματος ±3%.

    Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως παρά τα μέτρα η οικονομία της Χιλής θα συρρικνωθεί κατά 0,5% το 2009.

    Είδηση: 21982

    [12] Εκλογές στην Ινδία

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η εκλογική διαδικασία των βουλευτικών εκλογών στην Ινδία, σε επτά ομόσπονδα κρατίδια και στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί. Πρόκειται για τον τέταρτο γύρο, στον οποίο θα κριθούν πολλές έδρες μεταξύ των δύο βασικών αντιπάλων, που είναι το κυβερνών Κογκρέσο και το ινδουιστικό εθνικιστικό Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP, Λαϊκό Κόμμα) της αντιπολίτευσης.

    Η μαραθώνια εκλογική διαδικασία που γίνεται σε πέντε φάσεις, άρχισε την 16η Απριλίου και ολοκληρώνεται την 13η Μαΐου. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά τρεις ημέρες αργότερα.

    Είδηση: 21980

    [13] Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τον Πέρες σχετικά με το Ιράν

    Ανοιχτά άφησε όλα τα ενδεχόμενα ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες σε περίπτωση που οι διπλωματικές προσπάθειες των ΗΠΑ δεν οδηγήσουν στο πάγωμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. "Η διαβούλευση είναι ένας τρόπος για να πετύχεις κάποιον στόχο. Εάν αυτή η προσπάθεια επιτύχει, εντάξει, αλλά δεν πρέπει να διαγράψουμε καμία άλλη προοπτική", ανέφερε ο Σιμόν Πέρες σε ομιλία του σε ηγετικά στελέχη της εβραϊκής κοινότητας και διπλωμάτες στη Νέα Υόρκη. Παρόλο που δεν διευκρίνισε ποιές είναι οι άλλες προοπτικές πέραν της διπλωματίας, είναι σαφές από τη στάση του Ισραήλ, ότι περιλαμβάνεται και η στρατιωτική λύση.

    Ο Σιμόν Πέρες συναντήθηκε χθες στην Ουάσινγκτον με τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, εκφράζοντας την υποστήριξή του στις προσπάθειες της αμερικανικής ηγεσίας για διπλωματική λύση στο θέμα των πυρηνικών φιλοδοξιών της Τεχεράνης. Ο Πέρες εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Ομπάμα και η Κυβέρνησή του αντιλαμβάνονται ότι εάν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά θα συνιστά κίνδυνο για ολόκληρο τον κόσμο.

    Είδηση: 21979

    [14] Life in Mexico Returns To Noraml

    Αμερική-ΗΠΑ

    Mexicans returned to work in office towers and markets Wednesday after a five-day swine flu shutdown. But Mexico's death toll rose, feeding fears of more infections now that crowds are gathering again. Mexico's government said the shutdown reduced the spread of the virus at its epicenter. Deaths have slowed as the country mobilized an aggressive public health response to the epidemic that has sickened thousands in 24 countries. Sweden and Poland were the latest countries to confirm swine flu cases, both in women who had recently visited the U.S. In Mexico, the confirmed death toll reached 42 Wednesday. It also confirmed more than 1,100 nonfatal cases. Eighty percent of Mexico's swine flu infections have been in and around the capital, and a majority of the dead were between 20 and 39 years old.

    WHO Announcement on Pork Meat

    World Health Organization warns against eating contaminated pork. The international body made the announcement on Wednesday stating that the virus may survive freezing and could be in the thawed meat and blood of infected pigs. The WHO comments appear more cautious than those from the Food and Agriculture Organization (FAO) and World Organization for Animal Health (OIE), which said import bans are not required to safeguard public health because the disease is not food-borne and has not been identified in dead animal tissue.

    "Meat from sick pigs or pigs found dead should not be processed or used for human consumption under any circumstances," Jorgen Schlundt, director of WHO's Department of Food Safety, Zoonoses and Foodborne Diseases.

    "While it is possible for influenza viruses to survive the freezing process and be present on thawed meat, there are no data available on the survival of Influenza A/H1N1 on meat nor any data on the infectious dose for people," he wrote in an email reply to questions from Reuters concerning the safety of pork.

    Είδηση: 21978

    [15] Συνεργασία για την αντιμετώπιση της Αλ Κάιντα

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Σε συμφωνία στον κοινό στόχο της εξουδετέρωσης της Αλ Κάιντα και των συνεργατών της, κατέληξε η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, με τους προέδρους του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, Χαμίντ Καρζάι και Ασίφ Ζαρντάρι. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου ο κ. Ομπάμα τόνισε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να αποφευχθούν οι απώλειες μεταξύ των αμάχων, στις συγκρούσεις με τους εξτρεμιστές Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Η δήλωση αυτή έγινε υπό το βάρος του θανάτου δεκάδων Αφγανών αμάχων, τις τελευταίες ημέρες, από αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις.

    Τη λύπη της για τα συμβάντα αυτά, εξέφρασε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Χίλαρι Κλίντον, η οποία δήλωσε ότι οι δύο πρόεδροι υπέγραψαν συμφωνία για το εμπόριο και τη διακίνηση των εμπορευμάτων - με σκοπό να ενισχυθούν οι εμπορικές και ξένες επενδύσεις στις χώρες τους. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η συνάντηση των τριών προέδρων, προέκυψε από την ανάγκη που δημιουργήθηκε από τις θεωρούμενες μέχρι τώρα αναποτελεσματικές προσπάθειές τους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των εξτρεμιστών.

    Είδηση: 21977

    [16] Βόρεια Κορέα: νέα πυρηνική δοκιμή

    Ειδήσεις

    Προς νέα πυρηνική δοκιμή προσανατολίζεται η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με την εφημερίδα της Νότιας Κορέας Chosun Ilbo, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές. Υπενθυμίζεται ότι η μοναδική πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας είχε πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2006 και είχε σαν συνέπεια την επιβολή οικονομικών και εμπορικών κυρώσεις κυρώσεων από τον ΟΗΕ, σε βάρος της ασιατικής χώρας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, καταγράφεται αυξημένη δραστηριότητα καταγράφεται σε γνωστό πεδίο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.

    Το μόνο δεδομένο από τη βορειοκορεατική πλευρά, είναι οι προειδοποιήσεις ότι θα πραγματοποιηθεί πυρηνική δοκιμή εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν απολογηθεί και αποσύρει τις κυρώσεις που ενέτεινε μετά την εκτόξευση πυραύλου τον Απρίλιο, που η Βόρεια Κορέα υποστήριξε ότι έγινε για να τεθεί σε τροχιά τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος. Οι κατήγοροι της Βόρειας Κορέας, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα είχαν υποστηρίξει ότι αποτελούσε συγκεκαλυμμένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου δραστικού βεληνεκούς.

    Δεν έλειψαν και οι εκτιμήσεις, ότι οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας, ίσως είναι ένα είδος μπλόφας για να αυξήσει το διαπραγματευτικό της βάρος στις συνομιλίες για τον τερματισμό των προσπαθειών της να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο και τα επιδιωκόμενα ανταλλάγματα.

    Είδηση: 21976


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 7 May 2009 - 8:53:16 UTC