Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-05-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εθνικές εκλογές με διπλές κάλπες τώρα
  • [02] Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Τσίπρα στη Γερμανία

    [01] Εθνικές εκλογές με διπλές κάλπες τώρα

    Πολιτική

    Τη θέση του για διπλές κάλπες στις 7 Ιουνίου, επανέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου, από την Κοζάνη, πρώτο σταθμό της προεκλογικής του εκστρατείας για τις Ευρωεκλογές. Μιλώντας σε υψηλούς τόνους ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι έκλεισε το φως της διαφάνειας, κλείνοντας την Παρασκευή τη Βουλή. "Τον τρομοκράτησε η διαφάνεια" ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Ν.Δ. ήταν και παραμένει αιχμάλωτη των μεγαλυτέρων υποθέσεων διαφθοράς.

    Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση

    Απευθυνόμενος προσωπικά στον Πρωθυπουργό, ο Γιώργος Παπανδρέου, τον κάλεσε αντί να επιτίθεται καθημερινά με ψέματα και ύβρεις, αντί να κρύβεται σε μια άγονη παρελθοντολογία και να προωθεί την πόλωση για να συσπειρώσει τους απογοητευμένους οπαδούς του, να δώσει δημοκρατική λύση και να προκηρύξει Εθνικές Εκλογές.

    "Σήμερα δίνουμε απάντηση σε μια Κυβέρνηση που υπό ομηρία, αδιαφορεί για τον τόπο και τον πολίτη, νοιάζεται μόνο για την παραμονή της στην εξουσία, με πραγματική βουλιμία, συγκάλυψη ανομιών και βίαιη επίθεση λάσπης στο ΠΑΣΟΚ", ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή, μέσα σε πέντε χρόνια διέλυσε την Ελλάδα με απολογισμό, τα άδεια ταμεία, τεράστιο χρέος και ελλείμματα, παράλυτο Κράτος, ανισότητα, σκάνδαλα και ανομία.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. γνωρίζει ότι η ήττα της στις Ευρωεκλογές, θα αποκαλύψει ότι έχουν χάσει πια τη λαϊκή εμπιστοσύνη και τελικώς οι Κυβερνώντες δεν θα μπορέσουν να κρατηθούν στις καρέκλες τους για πολύ καιρό ακόμη, διότι η προσφυγή στις κάλπες θα γίνει αναπόφευκτη. "Στις 7 Ιουνίου, ψηφίζουμε για την Ευρώπη, αλλά και αποφασίζουμε για την Ελλάδα", είπε ο Γιώργος Παπανδρέου κλείνοντας την ομιλία του.

    Δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου

    Σχολιάζοντας την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Κοζάνη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ανέφερε ότι πίσω από τις κορώνες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, κρύβεται η αδυναμία του να διατυπώσει αξιόπιστο πολιτικό λόγο.

    "Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παρεκτρέπεται καθώς για μια ακόμη φορά βρίσκεται αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα των επιλογών του. Για μια ακόμη φορά βαδίζει σε εκλογές χωρίς θέσεις, χωρίς προτάσεις, χωρίς σχέδιο".

    Όσο θα προχωρούμε προς την 7η Ιουνίου, προσθέτει στη δήλωση του ο κ Αντώναρος, τόσο περισσότερο θα κατηφορίζει προς τη δημαγωγία και το λαϊκισμό, τόσο περισσότερο θα επιδιώκει την πόλωση και την οξύτητα.

    Για οξύτητα, πόλωση και χειραγώγηση των θεσμών κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου και κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μην βιάζεται να σχολιάζει προκαταβολικά την ομιλία του Γ. Παπανδρέου

    Είδηση: 22121

    [02] Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Τσίπρα στη Γερμανία

    Βέβαιος ότι στις Ευρωεκλογές "ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγράψει το μεγαλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα που έχει καταγράψει ποτέ σε εκλογική αναμέτρηση" εμφανίσθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ολοκλήρωσε τη διήμερη περιοδεία του στη Γερμανία. Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι στόχος για το κόμμα είναι μία πολύ μεγάλη αύξηση των ποσοστών του, γεγονός που, όπως είπε, θα δημιουργήσει έναν μικρό πολιτικό σεισμό.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βερολίνο, ο Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον Kλάους Έρνστ, Αντιπρόεδρο της Γερμανικής Αριστεράς στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας.

    Μιλώντας πάντως το Σάββατο σε ομογενείς στο Μόναχο χαρακτήρισε κωμωδία το κλείσιμο της Βουλής.

    Επεσήμανε ακόμα, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στηρίζει τις κοινότητες των αλλοδαπών που ζουν στις χώρες - μέλη της.

    Είδηση: 22120


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 10 May 2009 - 20:52:00 UTC