Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-05-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: «Καταλύτης για νέες αλλαγές η οικονομική κρίση»
  • [02] Υπεγράφη η συμφωνία ΓΚΑΖΠΡΟΜ-ΔΕΣΦΑ για τον South Stream
  • [03] Αθέτησε τον λόγο του ο Ομπάμα για το Γκουαντάναμο
  • [04] Κυριακή η παρουσίαση των ευρωψηφοδελτίων
  • [05] Προς κυβέρνηση συνασπισμού οδεύει η Ινδία;
  • [06] Στην 8η θέση προς τον τελικό της Eurovision
  • [07] Αρχίζει η απάντληση των καυσίμων από το SEA DIAMOND
  • [08] Το νέο μουσείο της Ακροπόλεως επισκέφθηκε ο κ. Καραμανλής
  • [09] Τρελή καταδίωξη μεταξύ εφημεριδοπωλών
  • [10] Συγκέντρωση ΚΚΕ και ΚΝΕ εναντίον «Μπίλντερμπεργκ»

    [01] Κ.Καραμανλής: «Καταλύτης για νέες αλλαγές η οικονομική κρίση»

    Ειδήσεις

    Στο μείον 2,5% υποχώρησε η ανάπτυξη στην ευρωζώνη με τη γερμανική οικονομία, να παρουσιάζει την πιο δραματική εικόνα. Σημαντικά έχει υποχωρήσει ο ρυθμός ανάπτυξης και στην Ελλάδα, με εκρηκτική άνοδο του αριθμού, των ακάλυπτων επιταγών, τον Απρίλιο. Δημόσιες επενδύσεις και περιστολή της τεράστιας φοροδιαφυγής, ζήτησε -για ακόμα μία φορά- ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Μεταρρυθμίσεις στους θεσμούς, το κράτος, την παιδεία και την οικονομία, προανήγγειλε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    «Η ελληνική οικονομία», τόνισε από τον Βόλο ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος, «μπορεί να ξεπεράσει τα σημερινά προβλήματα και να ξαναβρεί τον αναπτυξιακό της βηματισμό, αλλά, υπό προϋποθέσεις».

    Ο κ. Προβόπουλος, ζητά επίσης: *περιστολή της τεράστιας φοροδιαφυγής, *ουσιαστική περιστολή της σπατάλης & *βελτίωση της αποτελεσματικότητας των κρατικών δαπανών, με καθιέρωση αριθμητικών ορίων για τις δαπάνες.

    Είδηση: 22405

    [02] Υπεγράφη η συμφωνία ΓΚΑΖΠΡΟΜ-ΔΕΣΦΑ για τον South Stream

    Με μεγάλη επισημότητα πραγματοποιήθηκε στο Σότσι, στα ρωσικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας, η υπογραφή των συμφωνιών μεταξύ της Γκαζπρομ και των εταιριών αερίου Ιταλίας-Ελλάδας-Σερβίας και Βουλγαρίας, για τον αγωγό South Stream. Παρόντες στην τελετή ήταν ο Ρώσος Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ιταλός ομόλογός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς ο αγωγός αποτελεί κοινό έργο της ρωσικής Γκαζπρομ και της ιταλικής ΕΝΙ. Η υπογραφή της Βασικής Συμφωνίας Συνεργασίας για την κατασκευή του South Stream στο ελληνικό έδαφος, έγινε παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος μετέβη στο Σότσι. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gazprom Αλεξέϊ Μίλερ, ο πρόεδρος του ΔΕΣΦΑ Νικόλαος Μαυρομμάτης και ο Διευθύνων Σύμβουλος Παναγιώτης Κανελλόπουλος. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνομιλία του με τον Έλληνα υπουργό του ζήτησε να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του στον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ελληνική συμμετοχή.

    Στο θέρετρο Σόοτσι, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης, έπεσαν οι υπογραφές για την ίδρυση της Ελληνορωσικής εταιρείας, η οποία θα αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση του τμήματος του αγωγού South Stream, που θα διέρχεται από την Ελλάδα.

    Την συμφωνία υπέγραψε η διοίκηση του ΔΕΣΦΑ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Γκάζπρομ Αλεξέϊ Μίλερ.

    Αντίστοιχες συμφωνίες υπέγραψε η Γκαζπρομ με τη Βουλγαρία και τη Σερβία, καθώς και με την ιταλική ENI. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτόν μεταβεί στο Σότσι ο Ιταλός Πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπου και τον υποδέθηκε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

    Μετά τις υπόγραφες ακολούθησε συνάντηση των πρωθυπουργών της Ρωσίας και της Ιταλίας, με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και εκπροσώπους των άλλων χωρών.

    Όπως είπε ο Έλλην υπουργός ανάπτυξης αμέσως μετά, «Η ελληνική πλευρά έχει ήδη προχωρήσει στην εκπόνηση της τεχνικής μελέτης για το εν λόγω έργο. Το -επί ελληνικού εδάφους- μήκος του αγωγού εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 700 χιλιόμετρα».

    Η μεικτή εταιρεία που θα ιδρύσουν ο ΔΕΣΦΑ και η Γκάζπρομ συμφωνήθηκε να έχει έδρα την Ελλάδα και πιθανότατα την Αθήνα», διευκρίνισε με τις δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ, κος Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

    Ο αγωγός θα περνά κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα, φτάνοντας σε βάθος 2.000 μέτρων και θα κατευθύνεται στην Βάρνα της Βουλγαρίας, κι από εκεί, το βόρειο παρακλάδι του, θα φτάνει μέχρι την Αυστρία, περνώντας κι από την Σερβία, ενώ το νότιο παρακλάδι του, θα εκτείνεται μέχρι την Ελλάδα και την Ιταλία.

    Σε συνάντηση του υπουργού ανάπτυξης και της ελληνικής αντιπροσωπείας με τον Πρόεδρο της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, επίσης, τέθηκε το ζήτημα της επέκτασης της συμφωνίας μεταξύ της Γκάζπρομ και της ΔΕΠΑ, που λήγει το 2016 και βάσει της οποίας η χώρα μας προμηθεύεται φυσικό αέριο από την Ρωσία.

    «Ο αγωγός δεν έχει ενταχθεί στις κοινοτικές προτεραιότητες και ενισχύσεις. Έλληνες και Ρώσοι συμμετέχουν ισοτίμως στην επένδυση αυτή, η οποία προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί και από τραπεζικό δανεισμό.», επεξήγησε ο κος Χατζηδάκης..

    Είδηση: 22404

    [03] Αθέτησε τον λόγο του ο Ομπάμα για το Γκουαντάναμο

    Στροφή 180 μοιρών από τις προεκλογικές και μετεκλογικές του εξαγγελίες έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα, στο θέμα των φυλακισμένων του Γκουαντάναμο και στο πάγωμα των στρατοδικείων. Την επαναλειτουργία των στρατοδικείων -για ορισμένους από τους κρατούμενους- στο Γκουαντάναμο, ανακοίνωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, αθετώντας μία από τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Αν και ο Αμερικανός Πρόεδρος, τόνισε ότι θα υπάρξει ευνοϊκότερο νομικό καθεστώς για τους κρατουμένους, η απόφασή του αυτή έχει προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις.

    Με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι θα επαναληφθεί η λειτουργία των στρατοδικείων -που συνεστήθησαν επί προεδρίας Τζωρτζ Μπους- μόνο για ορισμένους από τους κρατουμένους του Γκουαντάναμο, αλλά, με ευνοϊκότερο νομικό καθεστώς, καθώς όπως αναφέρεται, είναι το καλύτερο μέσο για να προστατευθεί η χώρα, σεβόμενη τις αξίες που πρεσβεύει.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας είχε πει ότι οι κατάλληλης σύνθεσης στρατιωτικές επιτροπές είχαν να παίξουν έναν ρόλο. Οι αλλαγές που επιχειρεί, πιστεύεται ότι διασφαλίζουν την προστασία που είναι απαραίτητη στους κρατουμένους, ώστε έτσι να επιτευχθεί απονομή δικαιοσύνης, ανάλογη των αμερικανικών αξιών.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα διευκρίνισε ότι όχι μόνο θα αλλάξουν οι κανόνες λειτουργίας των στρατοδικείων, για να ενισχυθούν τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, αλλά, δεν θα ληφθούν υπ' όψιν καταθέσεις που ήταν προϊόν βασανισμών και οι κρατούμενοι θα έχουν μεγαλύτερες ελευθερίες στην επιλογή των συνηγόρων τους.

    Καμία από τις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση Ομπάμα δεν φαίνεται να μπορεί να κάνει έγκυρες τις στρατιωτικές επιτροπές ή να τους δώσει την απαραίτητη νομιμότητα, στις δίκες ατόμων που είναι ύποπτα για τρομοκρατικά εγκλήματα, εκτιμούν ειδικές αναλυτές.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιδράσεις στην προεδρική απόφαση ήταν αναμενόμενες. Δεν λείπουν οι φωνές που αναφέρονται στο σύστημα δικαιοσύνης που δημιούργησαν και διαρκεί για περισσότερα από 200 χρόνια και ότι δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο για αυτή την απειλή, που να απαιτεί ψεύτικα δικαστήρια, την εφαρμογή νόμων που δεν υπήρχαν τη στιγμή που τα γεγονότα ισχυρίζονται ότι συνέβησαν.

    Μάλιστα, εκτιμάται ότι θα υπάρξει και πολιτικό κόστος για τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ως γερουσιαστής το 2006 έκανε λόγο για καταπάτηση του αμερικανικού νόμου από τη λειτουργία των στρατιωτικών επιτροπών στο Γκουαντάναμο. Όπως σχολιάζεται, αυτή τη στιγμή υπάρχει μία σύγχυση στην επίσημη θέση της κυβέρνησης και στην πολιτική της.

    Δεκαοκτώ από τους 240 κρατουμένους του Γκουαντάναμο, εκτιμάται ότι θα προσαχθούν στα στρατοδικεία. Ένας Αλγερινός, πρώην κρατούμενος στη φυλακή του Γκουαντάναμο, ο οποίος αθωώθηκε από την αμερικανική δικαιοσύνη, έφθασε στη Γαλλία όπου και θα ζήσει εφ' εξής. Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποδέχεται έναν πρώην κρατούμενο του Γκουαντάναμο, μετά από αίτημα της Ουάσιγκτον.

    Είδηση: 22403

    [04] Κυριακή η παρουσίαση των ευρωψηφοδελτίων

    Πολιτική

    Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση ενόψει των ευρωεκλογών και ήδη τα κόμματα προχωρούν σε ανοικτές συγκεντρώσεις, ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν αύριο τα ευρωψηφοδελτιά τους.

    Συγκεκριμένα, ο Κώστας Καραμανλής , που τόνισε χθες την ανάγκη να διεξαχθούν οι ευρωεκλογές με καθαρά πολιτικούς όρους, θα ανακοινώσει αύριο το πρωί τη λίστα των υποψηφίων στο Ζάππειο και το απόγευμα θα μιλήσει στην Άρτα. Επίσης, αύριο το πρωί ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει στην Πάτρα. Ομιλία σε μετανάστες στην Αθήνα θα κάνει αύριο η Αλέκα Παπαρήγα, στη Λευκάδα θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην Καβάλα.

    AΠΕ

    Είδηση: 22414

    [05] Προς κυβέρνηση συνασπισμού οδεύει η Ινδία;

    Ειδήσεις

    Στην Ινδία, την πολυπληθέστερη κοινοβουλευτική δημοκρατία του πλανήτη, από τα ξημερώματα άρχισε η καταμέτρηση των ψήφων των βουλευτικών εκλογών, που διεξήχθησαν σε πέντε φάσεις, από τις 16 Απριλίου έως τις 13 Μαΐου. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, κανένα κόμμα δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία. Τα exit-polls δίνουν προβάδισμα στο κυβερνών Κόμμα του Κογκρέσου, με τα περισσότερα να προβλέπουν ότι θα ξεπεράσει -κατά 20 έως 40 έδρες- το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κανένα κόμμα δεν αναμένεται να αποκτήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, γεγονός που σημαίνει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα κριθεί από το συνασπισμό με μικρότερα κόμματα. Η καταμέτρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

    Άρχισε σήμερα στις 05:30 -ώρα Ελλάδας¬- η καταμέτρηση των εκατοντάδων εκατομμυρίων ψήφων μετά τις μαραθώνιες βουλευτικές εκλογές στην Ινδία, με τις προβλέψεις να κατατείνουν στο ότι το αποτέλεσμα θα είναι ένα κοινοβούλιο με κατακερματισμένη ισχύ και μία ασταθής κυβέρνηση συμμαχίας η οποία μπορεί να μην ολοκληρώσει τη θητεία της.

    "Το μεγαλύτερο εκλογικό σώμα στον κόσμο μίλησε, αλλά, ακόμα κι όταν όλες οι ψήφοι καταμετρηθούν, θα είναι δύσκολο να αποκωδικοποιηθεί τι ακριβώς είπε, καθώς δεν αναμένεται να υπάρξει ξεκάθαρος νικητής. Τίποτα δεν κρίθηκε ακόμα, εκτός από αυτά που κρίθηκαν", ήταν το σιβυλλικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Indian Express.

    Τα Τα exit-polls δίνουν προβάδισμα στο κυβερνών Κογκρέσο. Τα περισσότερα προβλέπουν ότι θα ξεπεράσει κατά 20 έδρες -σύμφωνα με ένα εξ αυτών, έως και 40- το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ινδουιστικό εθνικιστικό Μπαρατίγια Τζανάτα.

    Όμως, ούτε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα της σύγχρονης ινδικής πολιτικής σκηνής δεν αναμένεται να πλησιάσει καν τις 272 έδρες που απαιτούνται για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, γεγονός που σημαίνει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα κριθεί από μία ομάδα μικρών κομμάτων.

    Η καταμέτρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα σήμερα Σάββατο χάρη στις ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν στην διαδικασία.

    Ήδη τα μικρά κόμματα έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις για το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στην επόμενη κυβέρνηση, με αρκετούς αναλυτές να προειδοποιούν ότι το παζάρι που ακολουθήσει θα αποξενώσει τους περισσότερους πολίτες.

    Σύμφωνα με τηλεοπτικούς σταθμούς, η υπό το κόμμα του Κογκρέσου κυβερνώσα συμμαχία προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει πλέον των 200 εδρών από τις συνολικά 543 του κοινοβουλίου. Οι προβλέψεις των τηλεοπτικών σταθμών στηρίζονται στα πρώτα αποτελέσματα από τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στο διάστημα από τα μέσα Απριλίου μέχρι τα μέσα Μαΐου.

    Είδηση: 22410

    [06] Στην 8η θέση προς τον τελικό της Eurovision

    Ειδήσεις

    Λίγες ώρες πριν από τη μεγάλη βραδιά του τελικού της Eurovision, η αγωνία κορυφώνεται και τα προγνωστικά δίνουν και παίρνουν. Πάντως, η Ελλάδα έχει κλέψει τις εντυπώσεις με τον Σάκη Ρουβά, ο όποιος θα εμφανιστεί στην 8η θέση, μεταξύ των 24ων χωρών που θα λάβουν μέρος και όλοι εύχονται να είναι "this is our night".

    Με το τραγούδι "This is our Night" και με μία εντυπωσιακή εμφάνιση, που ξεσήκωσε τους θεατές στο «Ολιμπίσκι Αρένα» της Μόσχας, ο Σάκης Ρουβάς έφερε την Ελλάδα στον τελικό της Eurovision.

    Θυμίζουμε, ότι οι υπόλοιπες εννέα χώρες που προκρίθηκαν από τον δεύτερο ημιτελικό, είναι οι: Κροατία, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία, Λιθουανία, Αλβανία, Μολδαβία, Δανία, Εσθονία και Νορβηγία, ενώ εκτός τελικού έμεινε η Κύπρος, με την νεαρή Χριστίνα Μεταξά, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι "Firefly" [πυγολαμπίδα].

    Την τελική 25αδα των διαγωνιζόμενων συμπληρώνουν οι: Γαλλία, Σουηδία, Πορτογαλία, Ισλανδία, Αρμενία, Ρωσία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μάλτα, Γερμανία, Τουρκία, Ρουμανία, Βρετανία, Φινλανδία, Ισπανία και Ισραήλ, το οποίο θα ανοίξει και την βραδιά του τελικού στις 10:00 το βράδυ. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά και από το eurovision.ert.gr , το επίσημο site της Ελληνικής συμμετοχής, όπως επίσης και η ειδική δίωρη εκπομπή που θα μεταδοθεί μεταξύ 19:00 και 21:00 από τη ΝΕΤ.

    Οι Αυστραλοί «ψηφίζουν» Ρουβά Αν η Αυστραλία συμμετείχε στη Eurovision, τότε απόψε θα ψήφιζε Σάκη Ρουβά!

    Αυτό είναι το συμπέρασμα από τα δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου για τον τελικό του 54ου διαγωνισμού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Ολιμπίνσκι» της Μόσχας.

    Οι λόγοι που οι Αυστραλοί επιλέγουν την ελληνική συμμετοχή είναι οι εξής: α) τους στίχους του τραγουδιού «This is our night», που ερμηνεύει ο Σάκης Ρουβάς τους έγραψαν οι Αυστραλοί στιχουργοί Κρεγκ Πορτέϊλς και Κάμερον Γκίλες-Γουέμπ, β) στην Αυστραλία ζουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και γ) η εμφάνιση του Έλληνα σταρ στον ημιτελικό κρίθηκε «αρκετά καλή».

    Πάντως, τα αυστραλιανά ΜΜΕ κρίνουν πιο εντυπωσιακή τη συμμετοχή του ΗΒ, κι ενώ χαρακτηρίζουν το διαγωνισμό «κακόγουστο πανηγύρι», παρατηρούν πως «περιέργως εκεί οφείλεται και η επιτυχία του».

    Ακόμα και ο Αυστραλός στιχουργός Κρεγκ Πορτέϊλς, γελώντας κάνει λόγο για «Ευρωσκουπίδια», που όμως, γοητεύουν τον κοινό. «Δεν είναι ένας μουσικός διαγωνισμός. Είναι ένα παιχνίδι», παρατηρεί ο Πορτέϊλς.

    Είδηση: 22409

    [07] Αρχίζει η απάντληση των καυσίμων από το SEA DIAMOND

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Αρχίζει το πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα εγχείρημα της απάντλησης των καυσίμων, από το κουφάρι του κρουαζιερόπλοιου sea diamond. Πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση, για την οποία ο Ελληνας πολίτης δεν θα πληρώσει ούτε ενα ευρω, καθώς το κόστος θα βαρύνει την πλοιοκτήτρια εταιρία. Σύμφωνα με πληροφορίες ή απάντληση θα αποτελέσει το πρώτο βήμα. Αν τεκμηριωθεί επιστημονικά η αναγκαιότητα της ανέλκυσης η πολιτεία θα προχωρήσει και σ αυτο το εγχείρημα με κύριο μέλημα την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των κατοίκων.

    Τρία τηλεκατευθυνόμενα βαθυσκάφη-ρομπότ, εξοπλισμένα με υπερσύγχρονα μηχανήματα, ειδικά προσαρμοσμένα για το sea diamond, θα λαμβάνουν εντολές από το κεντρικό ειδικό σκάφος.

    Σύμφωνα με το σχέδιο, στην αρχή θα γίνει η απάντληση από το κουφάρι του πλοίου, όσων περισσοτέρων καυσίμων είναι δυνατόν. H ποσότητα εκτιμάται ότι θα είναι 27 με 113 τόνοι πετρελαιοειδών. Εν συνεχεία, θα γίνει στεγανοποίηση όλων των ανοιγμάτων για την αποφυγή διαρροής καυσίμων στο μέλλον. Θα ακολουθήσει περισυλλογή όσων καυσίμων διαρρεύσουν στην επιφάνεια της θάλασσας, από τις προηγούμενες 2 εργασίες.

    Στον τόπο του ναυαγίου θα υπάρχουν σκάφη υποστήριξης, αλλά και περισυλλογής πετρελαιοειδών. Το κόστος -που εξ ολοκλήρου θα επιβαρύνει την πλοιοκτήτρια εταιρία- υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια δολάρια.

    Την επιχείρηση παρακολουθεί προσωπικά ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αναστάσης Παπαληγούρας, συνεργάτες του οποίου επισημαίνουν ότι το υπουργείο εποπτεύει αδιάλειπτα την εκτέλεση των εργασιών, ώστε η πολύπλοκη αυτή επιχείρηση να ολοκληρωθεί επιτυχώς, εντός των προβλεπομένων χρονοδιαγραμμάτων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντληση αποτελεί το πρώτο βήμα, καθώς το Υπουργείο σκοπεύει να τεκμηριώσει λεπτομερώς και επιστημονικά την αναγκαιότητα της ανέλκυσης του πλοίου. Σε περίπτωση που η ανέλκυση αποτελέσει την καλύτερη επιλογή -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- η πολιτεία θα προχωρήσει στο εγχείρημα, με κύριο μέλημα την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων.

    Η επιχείρηση υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει 3 εβδομάδες, οι εργασίες της οποίας θα εκτελούνται όλο το 24ωρο.

    Είδηση: 22408

    [08] Το νέο μουσείο της Ακροπόλεως επισκέφθηκε ο κ. Καραμανλής

    Κοινωνία

    Επίσκεψη στο νέο Μουσείου της Ακροπόλεως πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να επιθεωρήσει τις τελευταίες εργασίες προετοιμασίας για τα εγκαίνια που θα γίνουν τον επόμενο μήνα. Ο κ. Καραμανλής ξεναγήθηκε στους χώρους του νέου Μουσείου της Ακροπόλεως, από τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά.

    Το εντυπωσιακό νέο Μουσείο της Ακροπόλεως, που θα εγκαινιαστεί στις 20 Ιουνίου, επισκοπήθηκε ο πρωθυπουργός για να επιθεωρήσει τις τελευταίες εργασίες προετοιμασίας για την έναρξη της λειτουργίας του.

    Τον πρωθυπουργό υποδέθηκε στην αρχή του πεζοδρόμου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο υπουργός Πολιτισμού και περπάτησαν μαζί μέχρι την είσοδο του μουσείου έναντι του ιερού βράχου, όπου τους υποδέχθηκε ο επικεφαλής του Μουσείου καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής.

    Το εξωτερικό του μουσείου προϊδεάζει για την σύγχρονη αντίληψη με την οποία κατασκευάστηκε το έργο, καθώς στα θεμέλιά του, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το ανεσκαμμένο μέρος οικισμών του 7ου ως 12ου αιώνος, ενώ ανεβαίνοντας τους ορόφους καταλήγει στα εντυπωσιακά γλυπτά του Παρθενώνος, ακριβώς στο ύψος του ιερού βράχου που βρίσκεται απέναντι.

    Την -σε παγκόσμιο επίπεδο- σημασία του έργου που χρηματοδότησαν οι Έλληνες πολίτες, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, μετά την λεπτομερή ξενάγησή του στους χώρους του μουσείου.

    Τα εγκαίνια του μουσείου αναμένεται να αποτελέσουν παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός, καθώς μεγάλα δίκτυα του εξωτερικού έχουν ήδη δηλώσει το ενδιαφέρον τους για τη μετάδοσή τους.

    Ως επτασφράγιστο μυστικό κρατούνται οι λεπτομέρειες της τελετής των εγκαινίων, καθώς και της εβδομάδας των εκδηλώσεων που θα προηγηθεί αυτών.

    Είδηση: 22407

    [09] Τρελή καταδίωξη μεταξύ εφημεριδοπωλών

    Ένα απίστευτο γεγονός έλαβε χώρα τα ξημερώματα. Η εν λόγω υπόθεση άρχισε στα διόδια της Αττικής Οδού στα Βριλήσσια περίπου κατά τη μία το πρωί, όταν ο οδηγός του φορτηγού διανομής εφημερίδων, για να ξεφύγει από το μπλόκο περιφρούρησης της απεργίας ξεκίνησε παρασύροντας αυτοκίνητα και μπάρες, ενώ από το καπό του φορτηγού, μπροστά στο παρμπρίζ, κρεμόταν ένας από τους απεργούς. Η καταδίωξη του τρελού φορτηγού με τον απεργό που κρεμόταν σαν κουνούπι από το παρμπρίζ συνεχίστηκε για περίπου 25 χιλιόμετρα μέχρι την έξοδο Ασπροπύργου. Η περιπετειώδης καταδίωξη τερματίσθηκε στον Ασπρόπυργο αφού για 25 χιλιόμετρα 15 περιπολικά και μαζί τα αυτοκίνητα των απεργών στάθηκε αδύνατο να σταματήσουν το φορτηγό. Στην Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής έχουν προσαχθεί ο οδηγός του φορτηγού, δύο συνοδοί του, αλλά και ο απεργός που είδε το χάρο με τα μάτια του.

    Τέσσερα άτομα προσήχθησαν και ανακρίνονται στην υποδιεύθυνση ασφάλειας βορειοανατολικής Αττικής, γιατί λίγο πριν τα μεσάνυχτα συμμετείχαν σε επεισόδια και καταδίωξη που έλαβαν χώρα στην Αττική Οδό.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, συνδικαλιστές εφημεριδοπώλες που απεργούσαν είχαν στήσει μπλόκο στην λεωφόρο Πεντέλης για να αποτρέψουν τυχόν διανομή εφημερίδων από απεργοσπάστες. Εκεί ήρθαν αντιμέτωποι με έναν συνάδελφό τους απεργοσπάστη, ο οποίος με το όχημά του έσπασε το μπλόκο, αλλά, ένας από τους συνδικαλιστές κατάφερε να κρεμαστεί στο παρ μπριζ του φορτηγού. Ο οδηγός του φορτηγού δεν σταμάτησε και επί 25 χιλιόμετρα ο συνδικαλιστής ήταν κρεμασμένος επάνω στο όχημα.

    Οι συνάδελφοί του με την βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το φορτηγό στο ύψος του Ασπροπύργου και να οδηγήσουν τον οδηγό και τον συνοδηγό στο Α.Τ. Ασπροπύργου. Στο Τμήμα πήγαν και συνδικαλιστές, αλλά, εν συνεχεία την υπόθεση ανέλαβε η υποδιεύθυνση Ασφαλείας βορειοανατολικής Αττικής. Έχουν υποβληθεί μηνύσεις μεταξύ του οδηγού και των συνδικαλιστών και πιθανότατα εντός της ημέρας και οι τέσσερις να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

    Είδηση: 22402

    [10] Συγκέντρωση ΚΚΕ και ΚΝΕ εναντίον «Μπίλντερμπεργκ»

    Εκατοντάδες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν χθες το βράδυ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του «Αστέρα Βουλιαγμένης» όπου συνεδριάζει η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, μετά από πρωτοβουλία τη Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας.

    Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, που πήρε μέρος στην συγκέντρωση, σε δήλωσή του τόνισε ότι «θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό πρώτα απ' όλα: Να καταδικάσει με την πάλη του και με την ψήφο του στις 7 του Ιούνη τους εκπροσώπους του ιμπεριαλισμού, των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας που συμμετέχουν σε αυτή τη σύσκεψη των "τσακαλιών", στην οποία βέβαια παίρνουν μέρος και κορυφαία στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και που, παρά τη μυστικότητα την οποία κρατούν, γνωρίζουμε ότι αυτό που συζητούν σήμερα είναι πώς θα περάσουν τα μέτρα κατά των εργαζομένων ενόψει της οικονομικής κρίσης και πώς θα προσπαθήσουν να τσακίσουν τις αντιστάσεις των λαών».

    ΚΚΕ για την "εξαφάνιση" της διαδήλωσης

    Την «εξαφάνιση» από τα «αστικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα», της διαδήλωσης ενάντια στην «ιμπεριαλιστική λέσχη Μπίλντερμπεργκ», κατήγγειλε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. Χαιρετίζοντας τη χθεσινοβραδινή διαδήλωση εκατοντάδων κομμουνιστών και κομμουνιστριών, «παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας» μπροστά από τον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου συνεδριάζει η ιμπεριαλιστική λέσχη Μπίλντερμπεργκ, το γραφείο Τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος τονίζει πως «το γεγονός ότι εξαφανίστηκε από τα αστικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, δείχνει από μόνο του τη σημασία της συγκεκριμένης κινητοποίησης: Η πάλη κατά του ιμπεριαλισμού πρέπει να συνεχιστεί ακόμα πιο αποφασιστικά και να είναι πολύμορφη».

    Είδηση: 22415


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 16 May 2009 - 16:55:08 UTC