Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-05-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραμανλής: Μήνυμα συστράτευσης
  • [02] Συμφωνία Φ. Πετραλιά - κοινωνικών εταίρων
  • [03] Σε γυναικείο κοινό ο Γ. Καρατζαφέρης
  • [04] Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη

    [01] Κ. Καραμανλής: Μήνυμα συστράτευσης

    Συντάχθηκε απο τον/την Γιάννης Δασκαλάκης

    Μήνυμα συστράτευσης έστειλε από τον Ασπρόπυργο ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του, όπου επανέλαβε τη βούληση της Κυβέρνησης να ανταποκριθεί υπεύθυνα στις προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας, να εργαστεί για τον πολίτη και να συνεχίσει να εκφράζει, όπως είπε τον ευρωπαικό προσανατολισμό της Ελλάδας. «Η Ευρωζώνη βυθίζεται στην ύφεση και η ανεργία καταγράφει ρεκόρ δεκαετιών. Οι μήνες που έρχονται είναι κρίσιμοι για όλες τις χώρες. Παντού στον κόσμο λαμβάνονται αποφάσεις συστράτευσης σε κοινούς στόχους. Παντού στην Ευρώπη οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις επιλέγουν το δρόμο της συνεννόησης. Αυτή είναι και η δική μας βούληση. Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους τους πολίτες» υπογράμμισε ο Κ. Καραμανλής, που κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι παραμένει καθηλωμένη στην άρνηση και την αντιδραστικότητα, ανήμπορη όπως είπε να καταθέσει προτάσεις ευθύνης.

    Είδηση: 22777

    [02] Συμφωνία Φ. Πετραλιά - κοινωνικών εταίρων

    Ειδήσεις

    Με 52 εκατομμύρια ευρώ, από τα κονδύλια του Τέταρτου Κοινοτικού Πλαισίου, ενισχύονται οι συνδικαλιστικοί φορείς εργαζομένων και εργοδοτών, για να προωθήσουν δράσεις που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Την προγραμματική συμφωνία για την εκχώρηση των πόρων υπέγραψαν το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων και η υπουργός Απασχόλησης.

    Με την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας ενισχύεται περισσότερο ο ρόλος των Κοινωνικών Εταίρων, ανέφερε η Υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

    «Οι Κοινωνικοί Εταίροι μπορούν πλέον και έχουν, συμμετοχή σε όλες τις δράσεις και μπορούν να αξιοποιήσουν με τον πιο σωστό και εποικοδομητικό τρόπο τα κοινοτικά κονδύλια. Με την εκχώρηση των 52 εκατομμυρίων ευρώ του Υπουργείου Απασχόλησης προς τους Κοινωνικούς Εταίρους, αποδεικνύουμε έμπρακτα την απόφαση μας να ενισχύσουμε τον ρόλο τους, να προστατεύσουμε την Απασχόληση, να ενισχύσουμε την κοινωνική ανάπτυξη και να δυναμώσουμε την κοινωνική συνοχή».

    Η Υπουργός μίλησε για μεγάλη πολιτική τομή, που αποδεικνύει όπως είπε τη βούληση της Κυβέρνησης για συνεννόηση και συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους.

    Για σημαντική συμφωνία έκαναν λόγο και οι εκπρόσωποι ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ μετά τη συνάντηση με την κ. Πετραλιά.

    Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι στο πλαίσιο της Προγραμματικής Συμφωνίας, κατά το 2009 - 2010 θα αναπτυχθούν δράσεις οι οποίες στοχεύουν: στην αντιμετώπιση προβλημάτων διατήρησης της απασχόλησης και συγκράτησης της ανεργίας, στις περιπτώσεις εκείνες που οφείλονται σε επιπτώσεις της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, καθώς επίσης και σε αντιμετώπιση της ανεργίας

    Στην συγκρότηση και ενεργοποίηση Τοπικών Δικτύων στήριξης της Απασχόλησης και αντιμετώπισης περιπτώσεων ενδεχόμενης ανεργίας.

    Στην ανάπτυξη και ενεργοποίηση δικτύου συνδικαλιστών οι οποίοι θα παρεμβαίνουν για την προώθηση ζητημάτων απασχόλησης, ανεργίας, κατάρτισης κλπ τόσο σε τοπικό όσο και σε κλαδικό επίπεδο.

    Είδηση: 22776

    [03] Σε γυναικείο κοινό ο Γ. Καρατζαφέρης

    Συντάχθηκε απο τον/την Γιάννης Δασκαλάκης

    Την πεποίθησή του ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θα αυξήσει τα ποσοστά του στις ευρωεκλογές εξέφρασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας σε μέλη της γραμματείας γυναικών του κόμματός του. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ παρουσίασε τις επτά γυναίκες που συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι υποψήφιες του κόμματός του έχουν περισσότερα πτυχία από όσα έχουν όλες οι συνυποψήφιές τους από τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς.

    Είδηση: 22779

    [04] Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη

    Συντάχθηκε απο τον/την Αλέξανδρος Μοζ

    Την 50ή επέτειο από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το έργο των 10.000 αποφάσεων που έχει εκδώσει, τίμησαν -σε εκδήλωση που οργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών- μεταξύ άλλων, η υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Χρ. Ροζάκης, ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος και ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στ. Ματθίας. Ταυτοχρόνως, αναγγέλθηκε η έκδοση ενός εγχειριδίου για την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τον Γ. Κτιστάκη και αρμοδίους φορείς του υπουργείου Εξωτερικών.

    Αναφερόμενη στην ιστορία και τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος θεσμός παρουσίασε μία σημαντική καινοτομία: "ομογενοποίησε τους εθνικούς κανόνες, εκσυγχρονίζοντάς τους και ενθαρρύνοντας τα κράτη που υστερούσαν, να προσαρμοστούν στο νέο, ανώτερο πεδίο προστασίας των δικαιωμάτων".

    Εξάλλου, χάρη σε αυτόν τον ρόλο, η κα Μπακογιάννη απέδωσε και τη "μεγάλη απήχηση" που έχει το δικαστήριο στους ευρωπαίους πολίτες, για τους οποίους είναι ένας "θεσμός- αναφοράς, ένας φορέας της συλλογικής συνείδησης για τα δικαιώματα του ανθρώπου". Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "αποτελεί τη σανίδα για όσους μένουν απροστάτευτοι από κενά, ελλείψεις ή λάθη εθνικών νομοθεσιών" είπε η κ. Μπακογιάννη και προσέθεσε πως οι αποφάσεις του επουλώνουν τα τραύματα, ενώ ταυτοχρόνως "ανεβάζουν τον πήχη για τον εθνικό νομοθέτη".

    Επίσης, η υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε, ότι η απόδοση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του ρόλου του "θεματοφύλακα" της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, κι όχι απλώς αυτού του "υπηρέτη" "δεν ήταν αυτονόητη. Στα πρώτη μεταπολεμικά χρόνια επικρατούσε η λογική των μικρών βημάτων, κι όμως, επί του θέματος, οι "πατέρες" της Σύμβασης και του Δικαστηρίου επέλεξαν να κάνουν ένα πραγματικό ποιοτικό άλμα και δικαιώθηκαν".

    Είδηση: 22778


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 25 May 2009 - 21:01:44 UTC