Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-05-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλα έτοιμα για την τηλεμαχία
  • [02] Απόπειρα κλοπής ΑΤΜ με γερανό
  • [03] Μιανμάρ: Απέρριψε τις πιέσεις για τη δίκη της Σούου Κίι
  • [04] Αυξάνονται τα κρούσματα της νέα γρίπης Α
  • [05] Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ
  • [06] Αργεντινή: Τεστ DNA προδίδει το Τέρας της Μεντόσα
  • [07] Συμβούλιο Ασφαλείας: Ετοιμάζονται κυρώσεις για τη Β.Κορέα
  • [08] Εκσυγχρονίζεται εξοπλιστικά το πολεμικό μας ναυτικό

    [01] Όλα έτοιμα για την τηλεμαχία

    Συντάχθηκε απο τον/την Administrator

    Στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ, στο στούντιο 3 της ΕΡΤ, επικεντρώνεται το πολιτικό ενδιαφέρον, στο δρόμο για τις ευρωεκλογές. Συντονίστρια της τηλεοπτικής αναμέτρησης, η οποία θα μεταδοθεί διακαναλικά, θα είναι η Μαρία Χούκλη και θα συμμετάσχουν έξι δημοσιογράφοι από τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, θα απαντήσουν σε ερωτήσεις σε έξι θεματικές ενότητες:

    1)Ευρωπαϊκή Ένωση και Εξωτερική Πολιτική

    2)Οικονομία και Ανάπτυξη

    3)Κοινωνική πολιτική και εργασιακά ζητήματα

    4)Παιδεία

    5)Περιβάλλον

    6)Διακυβέρνηση και Δημόσια Διοίκηση

    Ήδη, στα επιτελεία των κομμάτων γίνονται οι τελευταίες προετοιμασίες για την παρουσία των πολιτικών αρχηγών, ενώ στο κτίριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, είναι όλα έτοιμα για να φιλοξενηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς και οι δεκάδες δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την τηλεμαχία.

    Είδηση: 22881

    [02] Απόπειρα κλοπής ΑΤΜ με γερανό

    Απόπειρα κλοπής ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας έγινε στις 2:15 τα ξημερώματα στην πλατεία Νέων Βρασνών, στη Θεσσαλονίκη, όταν άγνωστος αριθμός δραστών, με γερανοφόρο όχημα, προσπάθησαν να το αποκολλήσουν από τη βάση του. Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τους καταδίωξαν και τους έτρεψαν σε φυγή, με άλλο όχημα. Το γερανοφόρο όχημα είχε κλαπεί από την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

    Είδηση: 22879

    [03] Μιανμάρ: Απέρριψε τις πιέσεις για τη δίκη της Σούου Κίι

    Ειδήσεις

    Απέρριψε σήμερα Πέμπτη η Μιανμάρ "τις πιέσεις και τις παρεμβάσεις από το εξωτερικό" σε ό,τι αφορά τη δίκη της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σούου Κι, στη διάρκεια Συνόδου Υπουργών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Νοτιοανατολικής Ασίας που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Καμπότζης, Πνομ Πενχ. Ο Μαούνγκ Μιντ, υφυπουργός Εξωτερικών της Μιανμάρ, δήλωσε ότι οι κατηγορίες σε βάρος της Αούνγκ είναι "εσωτερική δικαστική υπόθεση".

    "Δεν πρόκειται για ένα πολιτικό ζήτημα ή για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για το λόγο αυτό δε δεχόμαστε πιέσεις και παρεμβάσεις από το εξωτερικό", τόνισε ο Μαούντ Μιντ στη Σύνοδο των δέκα μελών της Ένωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (Asean) και των 27 μελών της Ε.Ε.

    Είδηση: 22882

    [04] Αυξάνονται τα κρούσματα της νέα γρίπης Α

    Ειδήσεις

    Τα 1.118 έφθασε χθες Τετάρτη στον Καναδά ο αριθμός των κρουσμάτων του νέας γρίπης Α (H1N1), με την επιβεβαίωση άλλων 197 περιπτώσεων από τις αρχές. Στη χώρα έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι και τα περισσότερα κρούσματα εκτός των ΗΠΑ και του Μεξικού. Πριν την ανακοίνωση από την Κυβέρνηση του Καναδά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε κάνει λόγο για 13.398 κρούσματα της ασθένειας σε 48 χώρες - που δεν περιλαμβάνουν τις δύο τελευταίες χώρες που επιβεβαίωσαν ότι έχουν ασθενείς, την Δομινικανή Δημοκρατία και την Ουρουγουάη. Εξάλλου υπό διερεύνηση βρίσκεται το πρώτο περιστατικό, το οποίο παρουσιάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με συμπτώματα γρίπης A (H1N1) στην Κύπρο.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου το άτομο, που μεταφέρθηκε χθες βράδυ για νοσηλεία σε ειδικό θάλαμο του γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, είναι Κύπρια φοιτήτρια, η οποία σπουδάζει στο Εδιμβούργο και ήρθε προχθές Τρίτη στην Κύπρο. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αναμένεται να είναι έτοιμα σε 48 ώρες.

    Στο μεταξύ, στην Αυστραλία, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του H1N1 αυξήθηκαν στα 103, ενώ η Κυβέρνηση ανακοίνωσε πως παρήγγειλε 10 εκατ. εμβόλια για την αντιμετώπιση του ιού. «Εργαζόμαστε εντατικά για να περιορίσουμε το πρόβλημα", δήλωσε η υπουργός Υγείας Νίκολα Ρόξον.

    Είδηση: 22880

    [05] Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ

    Κοινωνία

    Ο συνδυασμός "Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία" με επικεφαλής τον Πάνο Σόμπολο, αναδείχθηκε πρώτος στις εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών). Δεύτερος αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος» με επικεφαλής το Δημήτρη Τρίμη. Ψήφισαν 3.940 μέλη και βρέθηκαν 3.754 έγκυρα, 124 άκυρα και 62 λευκά. Το εκλογικό μέτρο ήταν 341 ψήφοι. Συγκεκριμένα από τους 3.940 ψηφίσαντες:

    Ο συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» έλαβε 1.208 ψήφους, που αντιστοιχούν σε 4 έδρες.

    Ο συνδυασμός «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ - ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ» έλαβε 919 ψήφους και 3 έδρες.

    Ο συνδυασμός «ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΧΘΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ) έλαβε 601 ψήφους και 2 έδρες.

    Ο συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» έλαβε 320 ψήφους και 1 έδρα.

    Ο Συνδυασμός «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΚΕΔ)» έλαβε 425 ψήφους και 1 έδρα.

    Είδηση: 22878

    [06] Αργεντινή: Τεστ DNA προδίδει το Τέρας της Μεντόσα

    Οι εξετάσεις DNA αποκάλυψαν ότι ένας Αργεντινός είναι ο πατέρας των επτά παιδιών της κόρης του, ανέφεραν χθες Τετάρτη αξιωματούχοι της αστυνομίας στην επαρχία Μεντόσα. Ο άνδρας, που έχει αποκληθεί "Το Τέρας της Μεντόσα" από τα ΜΜΕ, συνελήφθη πριν τρεις εβδομάδες και συνεχίζει να κρατείται. Αρχικά, είχε ομολογήσει ότι βίασε για πρώτη φορά την -35χρονη, σήμερα- κόρη του όταν ήταν 8 ετών. Έμεινε για πρώτη φορά έγκυος στην ηλικία των 15 ετών και τα παιδιά της είναι από 2 έως 19 ετών. Παρόμοια υπόθεση είχε αποκαλυφθεί στην Αυστρία, όπου ο Γιόζεφ Φριτσλ είχε φυλακίσει την κόρη του σε ένα υπόγειο επί 24 χρόνια και τη βίαζε συστηματικά - η γυναίκα έκανε επτά παιδιά.

    Το θύμα στην Μεντόσα δεν είχε εγκλειστεί, αλλά ο πατέρας της την απειλούσε μόνιμα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχουν συγκεντρωθεί από τις αρχές.

    Τα αποτελέσματα των εξετάσεων καταρρίπτουν την υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου -ότι το σεξ με την κόρη του ήταν συναινετικό, από μια ηλικία και μετά- αφού αποδεικνύουν πέραν κάθε αμφισβήτησης ότι ήταν ανήλικη όταν γέννησε για πρώτη φορά.

    Ο κατηγορούμενος έχει συνολικά 21 παιδιά: οκτώ από τον πρώτο του γάμο, έξι με τη σημερινή του σύζυγο και επτά με την κόρη του. Η έρευνα για το εάν είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλες κόρες του συνεχίζεται.

    Είδηση: 22877

    [07] Συμβούλιο Ασφαλείας: Ετοιμάζονται κυρώσεις για τη Β.Κορέα

    Ειδήσεις

    Συμφώνησαν επί της αρχής οι χώρες-κλειδιά του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στην ανάγκη επιβολής κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, γιατί αδιαφόρησε για τη σχετική απόφαση του ΟΗΕ και έκανε την τελευταία πυρηνική δοκιμή, όπως έγινε γνωστό από δυτικούς διπλωμάτες. Οι πηγές τις οποίες επικαλείται το Ρόιτερ ανέφεραν ότι η συμφωνία επιτεύχθηκε στις συνομιλίες που είχαν τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας -ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία- και η Ιαπωνία. Η Νότια Κορέα, που δεν είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, εκπροσωπείται στις συνομιλίες αυτές.

    "Υπάρχει σαφής δέσμευση (από τις επτά χώρες) να προχωρήσουμε για κυρώσεις", δήλωσε διπλωμάτης του ΟΗΕ που γνωρίζει την πορεία των συνομιλιών. "Δεν υπάρχει καμία επιφύλαξη, την οποία θα μπορούσα να αναφέρω, εκ μέρους της Κίνας ή της Ρωσίας", πρόσθεσε ο ίδιος διπλωμάτης.

    Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι οι επτά χώρες δεν θα έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη ενός σχεδίου απόφασης, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για συζήτηση και πιθανά για ψηφοφορία, μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

    Είδηση: 22876

    [08] Εκσυγχρονίζεται εξοπλιστικά το πολεμικό μας ναυτικό

    Κοινωνία

    Σημαντικές εξοπλιστικές και εκσυγχρονιστικές κινήσεις παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης από το πολεμικό μας ναυτικό, επιλύοντας παράλληλα, όπως φαίνεται και την εκκρεμότητα με το ζήτημα της παραλαβής του γερμανικής κατασκευής υποβρυχίου "Παπανικολής". Επίσης, ενισχύει την διεθνή θέση της χώρας μας με την αποστολή και δεύτερης φρεγάτας στα ανοιχτά της Σομαλίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στις αποστολές εναντίον των πειρατών στον κόλπο του Άντεν.

    Προς επίλυση φαίνεται ότι οδεύει το ζήτημα της παραλαβής ή μη του γερμανικής κατασκευής υποβρυχίου "Παπανικολής", το οποίο είχε παραγγείλει η χώρα μας μαζί με άλλα τρία όμοια, μετά το θέμα που είχε δημιουργηθεί όταν και κατά τις δοκιμές είχε διαπιστωθεί ότι υπό ειδικές συνθήκες παρουσίαζε αρκετές μοίρες κλίσης, αλλά και λόγω της παρατεταμένης ακινησίας του.

    Μετά και παρά τις διορθώσεις που ζήτησε η Ελλάδα, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που είχε θέσει η ηγεσία του ΓΕΝ, η χώρα μας προσανατολίζεται, να παραλάβει τα τρία υποβρύχια που κατασκευαστικά ακολούθησαν το "Παπανικολής" και αντί αυτού, να παραγγείλει πιθανώς ένα τέταρτο, νέο ιδίου τύπου και χαρακτηριστικών, ώστε έτσι, κανένα να μην παρουσιάζει τεχνικές ελλείψεις και προβλήματα. Διαδικαστικά, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εκδήλωση πρόθεσης της Γερμανίας να κρατήσει το "Παπανικολής", μιάς και το όνομά του είναι αρνητικά φορτισμένο, το οποίο είτε να το διαθέσει στο δικό της πολεμικό ναυτικό, είτε να το πωλήσει σε τρίτη χώρα που ήδη έχει εκδηλώσει σοβαρό ενδιαφέρον να το αγοράσει, όπως -με πολύ μεγάλη πιθανότητα- φαίνεται να είναι η νότιος Κορέα.

    Ταυτοχρόνως, τροποποιείται το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των τριών παλαιών υποβρυχίων τύπου "Ποσειδών" και αντί του εκσυγχρονισμού των δυο εξ αυτών, να δοθούν στη θέση τους δυο καινούργια, νεότερης τεχνολογίας τύπου "209/1400-aip".

    Παράλληλα, πάλι βάση έγκυρων πηγών του πολεμικού μας ναυτικού, εντός των επομένων ημερών αρχίζουν οι διακρατικές συζητήσεις με τη Γαλλία για να αγοράσει η χώρα μας 6 [4+2] υπερσύγχρονες φρεγάτες. Επίσης, αναμένονται κι άλλες σημαντικές εξοπλιστικές και εκσυγχρονιστικές κινήσεις, όπως είναι: - η αγορά τουλάχιστον 12 πυραύλων τύπου exocet-block-3 για τον εξοπλισμό των πυραυλακάτων τύπου vosper, - η ολοκλήρωση του προγράμματος εκσυγχρονισμού των φρεγατών μας, ως το τέλος του 2009 ή τις αρχές του 2010, με τον εκσυγχρονισμό των εναπομεινάντων δύο τύπου "S". - η αγορά ενός πλοίου έρευνας και διάσωσης, με δυνατότητα μεταφοράς ελικοφόρου για διεξαγωγή επιχειρήσεων θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης ποντισμού ειδικού βαθυσκάφους για διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης υποβρύχιων, με την έκκριση σκοπιμότητας για την αγορά του να βρίσκεται γα υπογραφή στο γραφείο του υπουργού & - η αγορά 8 βοηθητικών πλοίων [δύο μεταφοράς προσωπικού και 6 ρυμουλκά (2 ανοικτής θαλάσσης + 4 λιμένος)].

    Εν τω μεταξύ, προχωρούν οι διαδικασίες ακύρωσης του διαγωνισμού της προμηθείας 5 [+1 option] αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, αφού κρίθηκε άγονος και προετοιμάζονται αυτές της επανάληψης του εν λόγω διαγωνισμού.

    Είδηση: 22875


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 28 May 2009 - 9:02:41 UTC