Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-06-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραμανλής: Μαζί στο δρόμο της υπευθυνότητας
  • [02] Γ. Παπανδρέου: Την Κυριακή η Ελλάδα αλλάζει ρότα
  • [03] Σαρωτικός ανασχηματισμός Μπράουν
  • [04] Από την αρχή οι έρευνες για το μοιραίο αεροσκάφος
  • [05] Σε επίπεδο 5 η νέα γρίπη Α

    [01] Κ. Καραμανλής: Μαζί στο δρόμο της υπευθυνότητας

    Με την κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή στο Πεδίον του Άρεως τερματίστηκε η προεκλογική εκστρατεία του κυβερνώντος κόμματος. Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η ΝΔ είναι η ευρωπαϊκή απάντηση στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής, χαρακτήρισε την οικονομία «επείγουσα εθνική υπόθεση» και κάλεσε όλους τους πολίτες να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες. Επανέλαβε την πρόθεση της Κυβέρνησης να ακολουθήσει το δρόμο της υπευθυνότητας και των μεταρρυθμίσεων και να μην υποκύψει στο μηδενισμό και την ισοπέδωση που προσπαθεί όπως είπε να επιβάλει η αξιωματική αντιπολίτευση. Στόχος της Κυβέρνησης σε αυτήν την προεκλογική περίοδο ήταν να παρουσιάσει το έργο που έχει γίνει, τόνισε ο Πρωθυπουργός και όχι να λασπολογήσει και να καταφύγει σε γκρίζες διαφημίσεις και σκανδαλολογία. «Η υπόθεση Siemens είναι σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να δώσει μαθήματα διαφάνειας» είπε ο κ. Καραμανλής.

    Ο Πρωθυπουργός μίλησε σε σκληρή γλώσσα για την αξιωματική αντιπολίτευση που, όπως είπε, προσπαθεί να αποδώσει στη ΝΔ σκάνδαλα και λάθη της δικής της διακυβέρνησης, χρησιμοποιώντας προπαγανδιστικές εκστρατείες, αρνητική διαφήμιση, παραπληροφόρηση και απαξιωτικούς όρους για τους πολιτικούς αντιπάλους. «Τα όσα λένε είναι απόλυτο κενό και εξωπραγματικές υποσχέσεις. Γιατί δεν έχουν σχέδιο, προτάσεις και υπεύθυνες πολιτικές» είπε ο Κ. Καραμανλής.

    «Η πρωτοφανής υπόθεση «Siemens» είναι σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ. Εμείς δεν προτρέχουμε. Περιμένουμε την έρευνα της Δικαιοσύνης. Είναι, όμως, αδιανόητο να εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ σαν τιμητής σ' ένα σκάνδαλο που έγινε στη διάρκεια των κυβερνήσεών του» είπε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσπάθησε να παραπληροφορήσει το λαό σχετικά με μια υπόθεση για την οποία φέρει τεράστια ευθύνη.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη συγκυρία της οικονομικής κρίσης, που όπως είπε, απαιτεί υπευθυνότητα, δύσκολες αποφάσεις και σοβαρές πολιτικές.

    Μιλώντας για το διακύβευμα των εκλογών ο κ. Καραμανλής είπε: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για πολιτικά παιχνίδια. . Η πολιτική είχε και έχει, δύο δρόμους μπροστά της. Ο πρώτος, ο δρόμος της υπευθυνότητας, οδηγεί στο συλλογικό, το κοινωνικό, το εθνικό συμφέρον. Σημαίνει δύσκολες αποφάσεις, που δίνουν πραγματικές λύσεις. Σημαίνει σοβαρότητα, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα. Ο δεύτερος, ο δρόμος της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού καταλήγει στις μικροκομματικές ιδιοτέλειες. Βάζει το κόμμα πάνω από όλα. Προσφέρει ευχάριστες, αλλά απραγματοποίητες υποσχέσεις. Γι' αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Καταλήγει σε αδιέξοδο».

    Ο κ. Καραμανλής έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου την πενταετία που πέρασε υπογραμμίζοντας: «Στα πέντε χρόνια που πέρασαν, δώσαμε λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα. Τολμήσαμε δύσκολες αποφάσεις. Πετύχαμε σημαντικά αποτελέσματα:

    Ενισχύσαμε το Κοινωνικό Κράτος: Πανωτόκια - ΛΑΦΚΑ - ΕΚΑΣ - αγροτικές συντάξεις - επίδομα ανεργίας. Ό,τι είπαμε, το κάναμε.

    Μειώσαμε σημαντικά τα δημόσια ελλείμματα.

    Περιορίσαμε δραστικά την ανεργία.

    Ενισχύσαμε την ασφάλεια στις νέες γενιές, μεταρρυθμίζοντας το Ασφαλιστικό Σύστημα.

    Ολοκληρώσαμε την Εγνατία Οδό, δίνοντας νέα στρατηγική σπουδαιότητα στη Β. Ελλάδα.

    Ξεκινήσαμε την κατασκευή των μεγάλων αυτοκινητόδρομων, αλλάζοντας τον οδικό χάρτη της χώρας.

    Τολμήσαμε διεθνείς συμφωνίες -για τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου-που εντάσσουν τη χώρα μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.

    Εφαρμόσαμε νέα ενεργειακή πολιτική, που άνοιξε έμπρακτα το δρόμο για την «πράσινη ανάπτυξη».

    Δώσαμε οριστική λύση στο θέμα της Ολυμπιακής, πετυχαίνοντας όφελος ενός εκ. ευρώ την ημέρα. Δρομολογήσαμε λύση στο πρόβλημα του ΟΣΕ, που αφήνει ημερήσια ζημιά 2 εκ. ευρώ.

    Ο πρωθυπουργός μίλησε για την έξαρση της εγκληματικότητας και έκανε ειδική τιμητική αναφορά στον αστυνομικό Σπύρο Θεοδώρου που το μεσημέρι της Παρασκευής έχασε τη μάχη για τη ζωή. «Του είμαστε ευγνώμονες για τη θυσία του και την προσφορά του. Εκείνοι που κάνουν εύκολη κριτική στην Αστυνομία, εκείνοι που λαϊκίζουν απροκάλυπτα, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή είναι η Αστυνομία που κάνει με αυτοθυσία το καθήκον της. Υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και είναι δίπλα στον πολίτη» είπε ο πρωθυπουργός. Στο ίδιο θέμα ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι « Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε το δικαίωμα του πολίτη για προστασία της ζωής και της περιουσίας του. Το δικαίωμα να πηγαίνει στη δουλειά του με ανοιχτούς δρόμους. Το δικαίωμα να βρίσκει ανοιχτό το σχολειό, ανοιχτό το Πανεπιστήμιό του. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Καμία ανοχή στα όποια κίνητρα της βίας. Καμία ανοχή στις πράξεις βίας».

    Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες. «Η Οικονομία είναι σήμερα η πιο επείγουσα εθνική υπόθεση» τόνισε ο κ. Καραμανλής επαναλαμβάνοντας το μήνυμα «μαζί πηγαίνουμε την Ελλάδα μπροστά».

    ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Διαβάστε επίσης: Στη μονάδα της Ψυττάλειας ο Πρωθυπουργός

    Είδηση: 23211

    [02] Γ. Παπανδρέου: Την Κυριακή η Ελλάδα αλλάζει ρότα

    Πρόκριμα για τις πολιτικές εξελίξεις χαρακτήρισε πάλι ο Γιώργος Παπανδρέου, αυτή τη φορά από το Ηράκλειο της Κρήτης, τη βέβαιη -όπως είπε- νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της Κυριακής. Την Κυριακή, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η οργή και η αγανάκτηση για την κυβέρνηση των μεγάλων συμφερόντων, της απογραφής και της παραγραφής, γίνεται ψήφος στο ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παπανδρέου είπε χαρακτηριστικά: Απευθύνομαι σε αυτούς που δεν έχουν αποφασίσει και τους λέω ότι οι αξίες και οι αρχές δεν χάθηκαν σε αυτό τον τόπο. Στους συμπολίτες που ψήφισαν ΝΔ και προδόθηκαν, τους λέμε ότι τους θέλουμε κοντά μας, δεν τους βάζουμε απέναντι. Είναι η ώρα της πανστρατιάς. Από αυτό το προσκλητήριο της δημοκρατίας, δεν θα λείψει κανείς. Απέναντί μας έχουμε τις δυνάμεις του κατεστημένου και τα συμφέροντα που δεν αντέχουν να μιλάει το ΠΑΣΟΚ για πράγματα που πρέπει να αλλάξουν και για τη δύναμη του πολίτη.

    "Η ψήφος είναι δύναμη κι επιλογή

    "Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι μια ψήφος για να αλλάξει η χώρα ρότα, να μπει στο δρόμο της πράσινης ανάπτυξης, για τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, για μια πολιτεία που βάζει πρώτα τον πολίτη. Είναι ψήφος ελπίδας, πρόσθεσε, ψήφος για μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος, που ανοίγει το δρόμο για να έχει η χώρα μια σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση αλλά και μια ευνομούμενη πολιτεία.

    Ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε για μία ακόμη φορά την φράση μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της χώρας, καλώντας σε συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές της Κυριακής. Η νίκη του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, θα είναι νίκη όλων των δυνάμεων της εργασίας και της δημιουργίας, των δυνάμεων της δημοκρατίας, της προόδου και της αριστεράς, νίκη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

    Η νέα πορεία, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, μας χρειάζεται όλους για συμμετοχή στις εκλογές, αλλά και ψήφο στο ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε έλληνες που έχουν απογοητευτεί από την πενταετή διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τους αναποφάσιστους, σε εκείνους που ζητάνε μετριοπάθεια και νοικοκύρεμα, ακόμα και σε εκείνους που στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και ένιωσαν να προδίδεται η εμπιστοσύνη που έδωσαν στο κυβερνών κόμμα.

    Σε όλους αυτούς, ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε προσκλητήριο πανστρατιάς, το οποίο χαρακτήρισε προσκλητήριο της δημοκρατίας και γι' αυτό ζήτησε να μη λείψει κανείς από την εκλογική μάχη. Σε αντιδιαστολή προς την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ψήφος στη Νέα Δημοκρατία θα είναι μια ψήφος σε αυτούς που βύθισαν την Ελλάδα σε κρίση, σε αυτούς που επενδύουν στο ψέμα, στην πόλωση και στη συκοφαντία, σε μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που μας εμπαίζουν.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές και να τιμήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. "Μόνον εσάς θα υπηρετήσω", τόνισε και πρόσθεσε ότι στο όνομα των πολιτών είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα και με τη διαφθορά που διαλύει τη χώρα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι κατεδάφισε τη χώρα και έχασε αμαχητί ιστορικές ευκαιρίες για την Ελλάδα και διατύπωσε πέντε "όχι" απέναντι στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Ειδικότερα τα όχι που διατύπωσε ο κ. Παπανδρέου είναι:

    - Όχι σε έναν πρωθυπουργό που βρίσκεται σε ομηρία, που κλείνει τη Βουλή για να συγκαλύψει και να παραγράψει αδικήματα των υπουργών.

    - Όχι σε μια κυβέρνηση που επιβάρυνε με 80 δισ χρέος χωρίς να επενδύσει στην παιδεία την υγεία και την ανάπτυξη

    - Όχι σε μια κυβέρνηση που χάρισε 8 δισ. ασφαλιστικές εισφορές στους τραπεζίτες, ενώ τα Ταμεία χρεοκοπούν.

    - Όχι σε μια κυβέρνηση που χάρισε 5 δισ. στους μεγαλομετόχους για να τα πληρώσει μετά ο λαός με την αύξηση στον ΦΠΑ

    - Όχι σε μια κυβέρνηση που έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην εγκατάλειψη, όπως είπε, της Κρήτης από την κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. "Η δεξιά άφησε την Κρήτη στην τύχη της" τόνισε και μίλησε για εμπαιγμό, περιφρόνηση, αγνόηση και αδικία προς την περήφανη Κρήτη. Και όλα αυτά τα απέδωσε στην γνωστή, όπως είπε, διχαστική πρακτική της δεξιάς.

    Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι ως κυβέρνηση θα προωθήσει πολιτικές που θα καταστήσουν την Κρήτη αναπτυξιακό πρότυπο για όλη τη χώρα.

    Είδηση: 23212

    [03] Σαρωτικός ανασχηματισμός Μπράουν

    Με σαρωτικό ανασχηματισμό της κυβέρνησής του επιχειρεί ο Γκόρντον Μπράουν να περάσει στην αντεπίθεση, αρνούμενος να παραιτηθεί, όπως του ζητούν πολλοί βουλευτές των Εργατικών. Για να προλάβει -σύμφωνα με αναλυτές -την ανακοίνωση της δεινής ήττας του κόμματός του στις ευρωπαϊκές και τις τοπικές εκλογές, ο Μπράουν προχώρησε στον ανασχηματισμό την Παρασκευή. Καίριο χτύπημα όμως για το Βρετανό πρωθυπουργό ήταν η παραίτηση του υπουργού Εργασίας, ο οποίος με επιστολή του σε δύο μεγάλες εφημερίδες τον κάλεσε να αποχωρήσει για το καλό του κόμματος. Ακόμη και η εφημερίδα "Γκάρντιαν" που υποστηρίζει τους Εργατικούς, χαρακτηρίζει πλέον τον Μπράουν "πολιτικά ημιθανή".

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν παραδέχτηκε ότι το εργατικό κόμμα υπέστη μια "οδυνηρή ήττα" στις περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές την Πέμπτη, ανακοινώνοντας ένα περιορισμένο ανασχηματισμό του υπουργικού του συμβουλίου. Όπως τόνισε ο κ. Μπράουν, ότι δεν θα αποχωρήσει από το αξίωμα του πρωθυπουργού.

    Ο 55χρονος Βρετανός υπουργός Οικονομίας, Αλιστερ Ντάρλινγκ, παραμένει στη θέση του, και ο συνάδελφός του επίσης 55χρονος λόρδος Πίτερ Μάντελσον διατηρεί τη θέση του ως επικεφαλής του υπουργείου Εμπορίου, αλλά με διευρυμένες αρμοδιότητες , ενώ αναλαμβάνει και την πρωτοκαθεδρία μεταξύ όλων των υπουργών της κυβέρνησης Μπράουν, με στόχο να αντιμετωπιστεί σωστά στο μέλλον η οικονομία. Στη θέση του παραμένει και ο υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, ενώ ο υφυπουργός Άμυνας, Μπομπ Εϊνσγουορθ μετατίθεται από σήμερα Παρασκευή στη θέση του υπουργού Άμυνας, με βάση τον ανασχηματισμό που αναγκάστηκε να κάνει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν.

    Εν τω μεταξύ μετά την παραίτηση του Υπουργού Άμυνας της χώρας, ο οποίος έθεσε εαυτόν εκτός κυβερνήσεως, προφασιζόμενος "οικογενειακούς λόγους", παραιτήθηκε και έβδομος υπουργός, ο υπουργός Μεταφορών, Τζεφ Χουν, μεταδίδουν τα βρετανικά μμε. Σύμφωνα με το BBC, o κ. Χουν πρώην υπουργός Άμυνας, ενέχεται σε μακρόχρονο σκάνδαλο που αφορά τα βουλευτικά του έσοδα και παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος ζητώντας χρηματοδότηση για δύο σπίτια του ταυτόχρονα. Ο κ. Χουν είναι ο πέμπτος κατά σειρά υπουργός του κ. Μπράουν που υπέβαλε παραίτηση αυτήν την εβδομάδα και ο έβδομος γενικά που αναγκάζεται να εγκαταλείψει την ταλανιζόμενη από οικονομικά σκάνδαλα βρετανική κυβέρνηση .

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 23204

    [04] Από την αρχή οι έρευνες για το μοιραίο αεροσκάφος

    Ειδήσεις

    Πυρηνικό υποβρύχιο του πολεμικού ναυτικού θα σταλεί για να συμμετάσχει στον εντοπισμό των μαύρων κουτιών του Α330 της Air France. Δεν ανήκαν τελικά στο μοιραίο Airbus της Air France, τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας. Το μυστήριο με το αεροσκάφος παραμένει, καθώς διατυπώνονται σενάρια επί σεναρίων για τα αίτια της τραγωδίας, ακόμη και το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. Κανείς φυσικά δεν ελπίζει πλέον ότι μπορεί να διασώθηκε κάποιος από τους 228 επιβαίνοντες και είναι μεγάλη η συντριβή των συγγενών τους που ίσως δεν μάθουν ποτέ τι συνέβη με τη μοιραία πτήση. Στο Ρίο ντε Τζανέιρο τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών Γαλλίας και Βραζιλίας.

    Ένα πυρηνικό υποβρύχιο του γαλλικού πολεμικού ναυτικού (SNA) θα σταλεί στην περιοχή του Ατλαντικού Ωκεανού όπου κατέπεσε το αεροσκάφος Α330 της Air France για να ενισχύσει τις έρευνες για τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γάλλου υπουργού Άμυνας Ερβέ Μορέν. "Η αρχή έχει αποφασίσει να στείλει ένα πυρηνικό υποβρύχιο του πολεμικού ναυτικού (SNA) στην περιοχή", δήλωσε ο κ. Μορέν, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

    "Χάρη στο σύστημα ανίχνευσης του θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε τα μαύρα κουτιά", ανέφερε ο Γάλλος υπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι την υπόθεση της εξαφάνισης του αεροσκάφους δεν αποκλείεται να εξηγήσει το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής επίθεσης.

    "Έχω πει ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να αποκλείσουμε την τρομοκρατία. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο προς το παρόν με το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε το αντίθετο", τόνισε ο κ. Μορέν. Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας ανέφερε ακόμη ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με την ύπαρξη απειλών ή αεροπειρατείας κατά την διάρκεια της πτήσης του αεροσκάφους αλλά πρόσθεσε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τρομοκρατίας στον αέρα δεν υπήρχε πρώτα κάποια προειδοποίηση.

    Ο Μορέν διευκρίνισε επίσης ότι δεν έχει κάποια "καινούργια πληροφορία" για τις έρευνες που γίνονται για τα συντρίμμια του αεροπλάνου.

    Τύχη...βουνό είχε Γερμανός

    Θέση σε ένα άλλο αεροπλάνο και μαζί την ζωή του κέρδισε ένας 39χρονος άνδρας από την Γερμανία, ο οποίος αν και είχε κάνει κράτηση στην πτήση της Air France 447, που έπεσε στον Ατλαντικό Ωκεανό, επειδή έφτασε αρκετά εγκαίρως στο αεροδρόμιο του Ρίο έφυγε με νωρίτερη πτήση για το Παρίσι. Ο Έμιν Χάσικ που κατάγεται από την πόλη Μπάρσελ στην βόρεια Γερμανία δήλωσε ότι είχε κάνει κράτηση την Κυριακή με την μοιραία πτήση του Α330 αλλά ότι δεν επιθυμεί να κάνει λόγο για τις λεπτομέρειες. "Δε θα ξεχάσω ποτέ τον τρόπο με τον οποίο η γυναίκα στον πάγκο πήρε τις βαλίτσες μου και μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να ταξιδεύσω νωρίτερα", δήλωσε ο Χάσικ στην γερμανική εφημερίδα "Ostfrisen Zeitung". "Έχω πετάξει 15 φορές στην ζωή μου αλλά ποτέ δε μου είχαν προσφέρει μία νωρίτερη πτήση", συμπλήρωσε ο Γερμανός φυσιοθεραπευτής, ο οποίος βρισκόταν στην Βραζιλία για να παρακολουθήσει ένα συνέδριο. "Ήμουν σε κατάσταση σοκ και ένιωσα ένα τεράστιο κενό μέσα μου", δήλωσε ο κ. Χάσικ, περιγράφοντας την στιγμή που έμαθε για την πτώση του αεροσκάφους της Air France.

    Είδηση: 23210

    [05] Σε επίπεδο 5 η νέα γρίπη Α

    Ειδήσεις

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θα κρατήσει στο επίπεδο 5 το συναγερμό για την πιθανή πανδημία σε όλο τον κόσμο από την εμφάνιση του ιού της νέας γρίπης Α (Η1Ν1), ανακοίνωσε την Παρασκευή και επανέλαβε την έκκληση προς όλες τις χώρες να μην απαγορεύουν τα ταξίδια πολιτών τους λόγω του ξεσπάσματος της νέας γρίπης. Μετά από συνάντηση με την επιτροπή επειγόντων περιπτώσεων, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε στο μέλλον να προσμετράται η σοβαρότητα της νόσου και όχι μόνο η γεωγραφική εξάπλωσή της, για να ανακοινωθεί μια αλλαγή στο συναγερμό για πιθανή πανδημία.

    Η φάση 6, που είναι και η ανώτερη βαθμίδα συναγερμού, εάν επιβληθεί σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε πλήρη πανδημία ενώ η παρούσα φάση 5 σημαίνει ότι επίκειται μια πλήρης πανδημία.

    ΗΠΑ

    Στους 27 θανάτους και στις 13.217 μολύνσεις από τον ιό έφτασε την Παρασκευή ο απολογισμός της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) στις ΗΠΑ, σημειώνοντας σημαντική αύξηση από τον απολογισμό της Τετάρτης.

    Σύμφωνα με το Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC), ο προηγούμενος απολογισμός της Τετάρτης από τη νέα γρίπη Α είχε φτάσει λίγο πιο πάνω από τα 11.000 "επιβεβαιωμένα και πιθανά κρούσματα" και στους 17 θανάτους.

    Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο, ενώ έρχεται δεύτερη μετά από το Μεξικό στον αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους από τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1).

    Ουκρανία

    Η πρώτη περίπτωση εμφάνισης του ιού της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) καταγράφηκε την Παρασκευή στην Ουκρανία. Ασθενής είναι ένας 24χρονος Ουκρανός πολίτης που επέστρεψε προσφάτως από τις ΗΠΑ, όπου έζησε για δύο χρόνια στο Ντιτρόιτ, ανακοινώθηκε από το ουκρανικό υπουργείο Υγείας.

    Στην Μαδρίτη 66 μαθητές έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη Α

    Σχεδόν διπλασιάστηκαν τα κρούσματα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) σε τρία σχολεία της περιοχής της Μαδρίτης μέσα σε μόλις δύο ημέρες, καθώς από τα 35 που ήταν την χθες Πέμπτη σήμερα έφτασαν τα 66, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Συνολικά, 291 άνθρωποι έχουν προβληθεί από τη νέα γρίπη Α στην Ισπανία, η οποία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα όπου εμφανίστηκε ο ιός Η1Ν1 αλλά και η δεύτερη χωρά που έχει πληγεί μετά από την Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, συνολικά 60 μαθητές του κολεγίου Isaac Albeniz de Leganes έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη Α, ενώ άλλοι 37 έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση.

    Είδηση: 23209


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 5 June 2009 - 20:57:41 UTC