Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-06-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι επόμενες κινήσεις μετά την Ευρωκάλπη
  • [02] Β. Μεϊμαράκης: Σταδιακή μείωση της θητείας από τον Αύγουστο
  • [03] 24 πτώματα έχουν ανασυρθεί από τον Ατλαντικό
  • [04] Καταδίωξη με πυροβολισμούς
  • [05] Έκκληση στη Β. Κορέα για επιείκεια
  • [06] Siemens: Νέες κλήσεις εντός της εβδομάδας
  • [07] Σύνοδος για τη νέα γρίπη στο Μεξικό
  • [08] Συνομιλία Ομπάμα - Ντετανιάχου

    [01] Οι επόμενες κινήσεις μετά την Ευρωκάλπη

    Κέρδη και ζημιές από τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου μελετούν οι ηγεσίες των κομμάτων, αλλά και την αποχή ρεκόρ των ψηφοφόρων, καθώς στις κάλπες προσήλθαν περίπου 2 εκατ. πολίτες λιγότεροι, σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2007. Το μεσημέρι συνεδριάζει σε πλήρη σύνθεση και υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή, το υπουργικό συμβούλιο, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού. "Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι έγιναν λάθη" δήλωσε το πρωί στη ΝΕΤ ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης και σημείωσε ότι ο λαός με την αποχή έδωσε στην κυβέρνηση ψήφο ανοχής. Πρόσθεσε όμως πως υπάρχει χρόνος για αλλαγή του κλίματος, ενώ τόνισε ότι ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για το κόμμα και το πολιτικό σύστημα.

    Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ

    Στο ΠΑΣΟΚ, συνεδριάζει σήμερα ο κύκλος Οικονομίας, του κόμματος, ενώ επίκειται αυτήν την εβδομάδα και η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε λόγο για καθαρή και πειστική νίκη και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ, περιμένει βουλευτικές εκλογές μετά το καλοκαίρι.

    Για το θέμα της αποχής, ανέφερε ότι προέρχεται από όλα τα κόμματα. Όπως σημείωσε, ένα κομμάτι ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που θεωρούσαν δεδομένη τη νίκη του κόμματος, δεν πήγαν να ψηφίσουν.

    Όσον αφορά στην κυβέρνηση, δήλωσε ότι "φαίνεται να μην κατάλαβε τίποτα από το εκλογικό αποτέλεσμα".

    Μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ 105,8, η Μιλένα Αποστολάκη υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε ψήφους σε απόλυτους αριθμούς, αλλά αυτό σχετίζεται με την μεγάλη αποχή.

    "Περίπου το 50% των πολιτών δεν ψήφισαν. Αυτό είναι ένα μήνυμα και μάλιστα πολύχρωμο" είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα συνιστά ανατροπή.

    ΚΚΕ

    Μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος έκανε τη Δευτέρα, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του, το ΚΚΕ.

    Το ΚΚΕ, θεωρεί ότι η αιτία που ανακόπηκε η δυναμική του κόμματος είναι "ένα οργανωμένο σχέδιο που εκπονήθηκε στους κόλπους του συστήματος από το 2007 και εφαρμόστηκε μέχρι και την παραμονή των ευρωεκλογών".

    Παράλληλα, επέδρασε η μαζική αποχή, σε συνδυασμό με την ανέντιμη επίθεση κατά του κόμματος με επίκεντρο τα οικονομικά του

    ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΟΣ

    Στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου επικρατεί έντονος προβληματισμός για το εκλογικό αποτέλεσμα, συνεδριάζει το απόγευμα η Γενική Γραμματεία.

    Το μεσημέρι συνεδριάζει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ.

    Σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο, ο Γ. Καρατζαφέρης, δήλωσε ότι το "εκλογικό αποτέλεσμα, βοηθά να δούμε τα πράγματα υπό ένα νέο πρίσμα".

    Αναλύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, παρατήρησε ότι "Όλη η Ευρώπη γύρισε ένα κλικ πιο δεξιά. Ο έξυπνος αναγνώστης του εκλογικού αποτελέσματος κάνοντας τις απαραίτητες μαθηματικές πράξεις, βγάζει σαφή συμπεράσματα".

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 23326

    [02] Β. Μεϊμαράκης: Σταδιακή μείωση της θητείας από τον Αύγουστο

    Πολιτική

    Σταδιακή μείωση της στρατιωτικής θητείας στους εννέα μήνες από τον ερχόμενο Αύγουστο, προανήγγειλε, μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι «ο λαός με την αποχή μάς έδωσε ψήφο ανοχής». Πρόσθεσε όμως πως υπάρχει χρόνος για αλλαγή του κλίματος, ενώ χαρακτήρισε τον Κώστα Καραμανλή σταθερό σημείο αναφοράς για το κόμμα και το πολιτικό σύστημα.

    9 οι μήνες για το στρατό ξηράς

    Εννέα μήνες θα υπηρετούν όσοι καταταγούν στο στρατό ξηράς από τον Αύγουστο, προανήγγειλε, μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι έχει έτοιμη την σχετική εισήγηση που θα προβλέπει και αναδρομική μείωση στους 10 μήνες για όσους κατετάγησαν στον στρατό ξηράς τον Μάιο, και στους 11 μήνες για όσους κατετάγησαν τον Ιανουάριο, ενώ διευκρίνισε πως έχουν ήδη σταματήσει οι μετατάξεις στα τρία σώματα.

    Την περίοδο 2010 - 2011 αναμένονται αλλαγές και στην θητεία όσων υπηρετήσουν σε αεροπορία και ναυτικό.

    ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 23325

    [03] 24 πτώματα έχουν ανασυρθεί από τον Ατλαντικό

    Ειδήσεις

    Στην περιοχή του Ατλαντικού όπου συνετρίβη το μοιραίο Airbus της Air France, το βραζιλιάνικο ναυτικό έχει μέχρι στιγμής περισυλλέξει 24 πτώματα από τους 227 επιβαίνοντες της πτήσης AF 447 Ρίο-Παρίσι, που κατέπεσε τη νύχτα της 31ης Μαΐου προς 1η Ιουνίου. Το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό ότι ανασύρθηκε και η ουρά του μοιραίου αεροσκάφους, ενώ εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών. "Η κυβέρνησή μας θα κάνει τα πάντα για να περισυλλέξει ό,τι είναι δυνατόν από το μοιραίο αεροπλάνο, ιδιαίτερα τα πτώματα των θυμάτων", δήλωσε ο Βραζιλιανός πρόεδρος Λουίς Ινάθιο Λούλα ντα Σίλβα.

    Θα συνεχιστούν οι προσπάθειές μας - με το Ναυτικό και τις αεροπορικές δυνάμεις - για να βρεθούν, αν είναι δυνατόν, όλα τα πτώματα, διότι γνωρίζουμε τι σημαίνει για μια οικογένεια να λάβει το σώμα ενός αγαπημένου συγγενή", δήλωσε ο Λούλα στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική του εκπομπή. Η περισυλλογή των πτωμάτων "δεν θα μας βοηθήσει να λύσουμε το αίνιγμα της καταστροφής, όμως αυτό είναι μια πολύ μεγάλη ανακούφιση για τις οικογένειες", πρόσθεσε.

    Πολεμικά σκάφη εντόπισαν εντωμεταξύ και περισσότερα από εκατό αντικείμενα που προέρχονται από τη μοιραία πτήση. Πρόκειται για ένα κάθισμα, μάσκες οξυγόνου αλλά και ένα σακίδιο με το εισιτήριο της Air France.

    Σύμφωνα με κάποιους εμπειρογνώμονες, το δυστύχημα μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν λειτουργούσαν σωστά οι αισθητήρες ταχύτητας του αεροσκάφους με αποτέλεσμα οι πιλότοι να προγραμματίζουν λάθος ταχύτητα πτήσης την ώρα, που αυτό πετούσε εν μέσω καταιγίδας.

    Αντικαθιστά τους προβληματικούς αισθητήρες η Air France

    Η Air France παρουσίασε στους κυβερνήτες ένα "χρονοδιάγραμμα αντικατάστασης", μέσα σε μερικές ημέρες, των αισθητήρων ταχύτητας στα αεροσκάφη Α330 και Α340 που εκτελούν υπερατλαντικές πτήσεις, μετά την αεροπορική τραγωδία στον Ατλαντικό, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο SNPL.

    Σύμφωνα πάντως με το συνδικάτο, σε αυτό το στάδιο της έρευνας δεν έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στους αισθητήρες και στο τραγικό δυστύχημα.

    Η Air France γνωστοποίησε το Σάββατο ότι από τις 27 Απριλίου επέσπευσε το πρόγραμμα αντικατάστασης των αισθητήρων στα αεροσκάφη Α330 και Α340, αποκαλύπτοντας ότι από τον Μάιο του 2008 "παρατηρήθηκαν περιπτώσεις απώλειας ανεμομετρικών δεδομένων" στα σκάφη αυτά.

    ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8,ΑΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 23323

    [04] Καταδίωξη με πυροβολισμούς

    Κοινωνία

    Περιπετειώδης καταδίωξη με πυροβολισμούς έγινε νωρίς το πρωί στο Βοτανικό. Πολωνός, ο οποίος χθες στα Πετράλωνα άρπαξε με την απειλή πιστολιού το αυτοκίνητο ζευγαριού από σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια προσέκρουσε σε σταθμευμένο ΙΧ, απείλησε τον ιδιοκτήτη του με πιστόλι και ακολούθως διέπραξε ληστεία σε φαρμακείο στον Κολωνό, εντοπίστηκε σήμερα από αστυνομικούς, τους οποίους όμως απείλησε με πιστόλι και προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν στα πόδια, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να τον συλλάβουν. Ο δράστης διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 23324

    [05] Έκκληση στη Β. Κορέα για επιείκεια

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Επιείκεια από το βορειοκορεατικό καθεστώς για τις δύο συλληφθείσες Αμερικανίδες δημοσιογράφους, που καταδικάστηκαν σε 12 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας, ζητούν η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και οι οικογένειές τους, οι οποίες υποστηρίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι "καταστρέφονται" από την ποινή αυτή. Η Αμερικανοκορεάτισσα Εούνα Λι και η Κινεζοαμερικανίδα Λάουρα Λινγκ, που εργάζονται για το τηλεοπτικό κανάλι Current TV της Καλιφόρνια, συνελήφθησαν στις 17 Μαρτίου γιατί, σύμφωνα με την Πιονγιάνγκ, εισήλθαν παρανόμως στο βορειοκορεατικό έδαφος και προέβησαν σε "εχθρικές πράξεις".

    ΗΠΑ: Ανθρωπιστικό το ζήτημα

    "Ζητούμε από την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας να δείξει επιείκια και να δώσει χάρη στη Λάουρα και την Εούνα και να τους επιτρέψει να γυρίσουν στους οικείους τους" αναφέρουν οι οικογένειες των δύο γυναικών.

    Οι δύο οικογένειες ζήτησαν συγγνώμη, εκ μέρους των δύο γυναικών, στην περίπτωση που εκείνες μπήκαν κατά λάθος στη χώρα.

    "Ανησυχούμε πολύ για την ψυχική υγεία τους. Διατηρούμε την ελπίδα ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας θα καταλήξουν σε μια συμφωνία για την απελευθέρωσή τους. Η κατάσταση της υγείας της Λάουρα -που πάσχει από έλκος- είναι σοβαρή και σίγουρα θα επιδεινωθεί μετά από αυτή την καταδίκη" τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Όσο για την 4χρονη κόρη της Εούνα Λι, "παρουσιάζει συμπτώματα άγχους λόγω της απουσίας της μητέρας της" υποστηρίζουν οι δύο οικογένειες που κρίνουν ότι "οι τρεις μήνες που έχουν ήδη περάσει υπό κράτηση, με ελάχιστες δυνατότητες επικοινωνίας με τους οικείους τους, είναι αρκετά μεγάλο διάστημα".

    Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος εκφράζει την ελπίδα ότι η Β. Κορέα δεν θα χρησιμοποιήσει την υπόθεση ως αντάλλαγμα σε άλλες μυστικές διαπραγματεύσεις, όπως αυτές για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

    "Η κράτησή τους δεν είναι κάτι που εμείς το συνδέουμε με άλλα θέματα και ελπίζουμε ότι και οι Βορειοκορεάτες δεν θα το κάνουν" απάντησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς.

    "Πιστεύω ότι το ζήτημα αυτό είναι καθαρά ανθρωπιστικό και ότι οι γυναίκες αυτές είναι αθώες και θα αφεθούν ελεύθερες" επισήμανε ο Γκιμπς.

    Δεν πρέπει να συνδέεται το ζήτημα της σύλληψης με τη διαμάχη μας σχετικά με τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Πιονγκιανγκ, επισήμανε καταλήγοντας ο εκπρόσωπος του κ. Ομπάμα.

    Είδηση: 23322

    [06] Siemens: Νέες κλήσεις εντός της εβδομάδας

    Πολιτική

    Εντός της εβδομάδας, ενδέχεται να αποσταλούν και οι υπόλοιπες κλήσεις από τον ανακριτή στους κατηγορουμένους για τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ σχετικά με την ψηφιοποίηση του δικτύου του. Στο μεταξύ, τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί αν υπήρξε ζημία στον ΟΤΕ, αναμένεται να ζητήσει ο φυγόδικος πρώην διευθυντής της Siemens, Χρήστος Καραβέλας. Εξάλλου, αυτήν την εβδομάδα θα κριθεί η τύχη που θα έχουν οι δύο κόρες του, οι οποίες, όπως υποστηρίζουν, δεν έχουν τα 2 εκατ. ευρώ που απαιτούνται συνολικά για την εγγυοδοσία τους και έχουν καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Εντός των ημερών, θα εξεταστεί κι η αίτηση εξαίρεσης σε βάρος του ανακριτή αλλά και το θέμα της χορήγησης στους κατηγορουμένους όλων των εγγράφων της δικογραφίας.

    Είδηση: 23320

    [07] Σύνοδος για τη νέα γρίπη στο Μεξικό

    Ειδήσεις

    Το Μεξικό πρόκειται να φιλοξενήσει Σύνοδο για τον ιό της νέας γρίπης Α, (Η1Ν1) που θα διεξαχθεί από την πρώτη έως τις 3 Ιουλίου στο προάστιο Κανκούν , τρεις μήνες μετά την εμφάνιση της νόσου που έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 106 πολιτών της χώρας και πολλών άλλων σε όλον τον κόσμο.

    Είδηση: 23319

    [08] Συνομιλία Ομπάμα - Ντετανιάχου

    Ειδήσεις

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου είχαν τη Δευτέρα μια "εποικοδομητική" τηλεφωνική συνομιλία, λίγο πριν την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού που θα εκθέσει τη πολιτική του "για την ειρήνη και την ασφάλεια", ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο. Η 20λεπτης διάρκειας τηλεφωνική συνομιλία τους έγινε κατά τη στιγμή που ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ θα συναντηθεί σήμερα, Τρίτη στο Ισραήλ με τον κ. Νετανιάχου, τον πρόεδρο Σίμον Πέρες και τους υπουργούς Εξωτερικών κ. Λίμπερμαν και Άμυνας κ. Μπαράκ.

    Είδηση: 23318


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 9 June 2009 - 9:09:21 UTC